Pariskunta pääsi irti adventismista

Jennifer R kertoo, miten hän ja hänen miehensä pääsivät adventismin kahleista ja tulivat uskoon.

Jenniferin vanhemmat olivat liittyneet Adventtikirkkoon käytyään nuo Adventtikirkon Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan kurssit läpi, kun hän itse oli 5-vuotias. Hän uskoi täysin adventtikirkon erikoisoppeihin ja kävi kaikki koulunsa ja opiskelunsa adventtikirkon omistamissa oppilaitoksissa.

Kerran kouluaikanaan hän päätti lukea Raamatusta evankeliumit läpi, mutta tyrmistyi, kun Mark 7:ssä Jeesus julisti kaikki ruoat puhtaiksi, vaikka Adventtikirkon profeetta oli kieltänyt lihan ja Vanhan Testamentin epäpuhtaiden ruokien syömisen. Tuosta hän päätti, ettei enää lue Raamattua itsekseen, vaan pitäytyy kirjoihin.

Joku sukulainen lähetti hänelle myöhemmin kirjan, jossa oli tutkinut Ellen Whiten kirjoituksia ja hän vakuuttui, ettei Ellen White ollut Jumalan profeetta. Hänen miehensäkin luki kaksi kirjaa ja vuoden ajaksi vakuuttui Ellen Whiten epäaitoudesta, mutta hänen hengellinen opettajansa sai hänet hyväksymään Ellenin taas profeettana ja hän alkoi entistä enemmän lukea adventistien Elleniä oikeaksi vakuuttavia kirjoja viideksi vuodeksi. Mutta Ellenin perfektionismi ja suljetun oven oppi ja tapahtumat Israel Dammonin luona saivat hänet taas horjumaan profeettauskostaan.

Mutta yhä he uskoivat täysillä sapattiin, kuolleiden nukkumiseen/tuhoutumisoppiin sekä Tutkivan Tuomion oppiin.

Aviomiehen veli vaimoineen jättivät adventtikirkon ja hylkäsivät sapatin ja Jennifer miehineen yhä yritti vakuuttaa heille, että sapatti on sinetti.

2007 aviomies meni sunnuntaikirkkoon, koska tunsi Jumalan siihen kehottavan ja tuli siihen tulokseen, ettei ole väärin palvella Jumalaa sunnuntaina eivätkä ihmiset siellä ”uskoneet sunnuntaihin”.

Jenniferkin alkoi käydä tuossa kirkossa ja molemmat tulivat kosketetuksi Elävästä Jumalasta ja Pyhä Henki alkoi tehdä työtä heidän sydämissään.

Vielä huhtikuussa 2008 he pilkkasivat tuota sapatin jättänyttä sukulaispariskuntaa, että jos he eivät kerran pidä sapattia niin silloin he ovat myös vapaat valehtelemaan, varastamaan ja tekemään huorin. Mutta samalla he kuulivat, että sapatti oli Vanhan Testamentin varjo Jeesuksesta.

Jennifer tunsi pakkoa saada tietää tuosta ideasta ja luki siitä kirjan ja silloin syttyi lamppu ja hän tajusi kuulevansa evankeliumin ensimmäistä kertaa elämässään. Pyhän Hengen avulla hän oli halukas kuulemaan. Jumala, joka loi maailman, räjäytti auki seitsemännen-päivän Sapattilaatikon, joka hänellä oli ollut koko elämänsä ajan.

Hän tajusi, että Uuden Testamentin mukaan Jumalan sinetti on Pyhä Henki eikä seitsemännen päivän sapatti!

Hän tajusi, että Kol 2:16-17 puhuu viikkosapatista eikä erityisistä juhlasapateista niinkuin adventismi oli opettanut. Molemmat he miehensä kanssa ymmärsivät sapatin osoittavan Jeesukseen.

Kun hän havaitsi adventismin pääkohdan olevan väärän, hän alkoi tutkia muitakin opetuksia. Raamattua suurennuslasina käyttäen hän kävi noita opetuksia läpi ja Pyhä Henki valaisi hänelle nuo opit vääriksi.

Kesällä 2009 aviomies erosi työstään Adventtikirkon koululaitoksessa. Se oli uskonaskel, koska he olivat olleet riippuvaisia taloudellisesti siitä. Heidät kastettiin Kristukseen kesäkuussa, ei kirkkokuntaan tai 28 Perusopinkohtaan niin kuin lapsena Adventtikirkossa. Heinäkuussa he kirjoittivat erokirjeen Adventtikirkkoon kertoen siinä myös pääsyyt lähtöön. He käyvät nyt uudestisyntyneinä kristittyinä iloisessa, armokeskeisessä, ei-kirkkokunnallisessa kirkossa, jossa tuntevat olevansa perheen jäseniä ja iloitsevat pelastuksestaan, jonka Jeesus takasi ristillä 2000 vuotta sitten – Hänen verellään ikuisesti pelastettuina.

Jennifer opiskelee nyt kristityssä yliopistossa teologiaa ja sai siihen stipendin. Aviomies opiskelee myös uutta ammattia. Herra on pitänyt heistä huolen ja he kiittävät Häntä siitä.

Koko kertomus luettavissa englanniksi täältä:
http://www.gentlybroken.com/jenniferr.html

43

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaa...

      Tiedän minäkin kristinuskossa olevia adventisteja, jotka ovat päässeet pois pietismin piina opista, ja rakkaudesta Jumalaan saaneet kokea armon Kristuksessa.
      Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon.

      • 65+

        en voi käsittää että ihmiset eivät ajattele uskonsa sisältöa.
        Luultavasti pelon sanelemaa uskoa, ei se ainakaan kestä pienintäkään Raamatullista tutkiskelua, totuus on että tuohon epätäydelliseen ja piinaavaan jumalaan mikä on "pariskunnan uskon jumaluus" ei voi kukaan uskoa joka lukee Raamattua.. ei siihen tarvita kuin hiukkanen todellista halua tuntea se Jumala joka tulee esille Raamatussa. Oikeudenmukainen ja rakastava Luoja. Ei ihmisen tarvitse edes olla adventisti tajutakseen sen ...


      • Oppia ikä kaikki

        Jes. 53:7
        Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut.
        Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut. [Mark. 14:61; Ap. t. 8:32]

        Miski pelottelet USKOVIA piinalla? Sillä omiensa puolesta Jeesus on ollut piinattuna.
        Hankalampi on tilanne niillä, joille Jeesus ei kelpaa.

        Ilm. 20:10
        Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

        Saattaa olla että nuo villiintyneet joutuvat samaan paikkaan villitsijänsä kanssa. En sano että joutuvat,
        mutten myöskään voi sanoa etteivätkö saattaisi joutua.


      • totuus,ei muutu.

        SE ONKIN ADVENTISTIEN JA RAAMATUN OPETUS ETTEI MITÄÄN IKUISTA PIINAA
        TARVITSE KÄRSIÄ MISSÄÄN.VAAN JOKAINEN JOKA ON KÄRSINYT TUOMIONSA TEKOJENSA MUKAAN.
        ON TOISEN KUOLEMAN OMA.HUOM! siis ikuinen kuolema eikä ikuinen elämä,kohtaa
        kaikkia jumalattomia lopulta.Raamatusta ei vielä tähän hetkeen mennessä ole löytynyt
        myöskään yhtään sanaa, sunnuntain,viikon ensimmäisen päivän pyhyydestä.
        Alusta asti ovat JUMALAN LAPSET viettäneet pyhänään ainoastaan sapattia,viikon seitsemättä päivää.
        Kaikki muut niin sanotut "pyhät" ovat ihmisten omia tekeleitä,eikä niillä ole mitään tekemistä
        JUMALAN PYHITTÄMÄN JA SIUNAAMAN PYHÄN,VIIKON SEITSEMÄNNEN PÄIVÄN ELI SAPATIN KANSSA.


    • Columbo.

      Olevansa kuolemattomia, Jumalan kaltaisia, niin kuin sanassa sanotaan (vaikka se valitettavasti olikin käärme joka sen lupasi ja sanoi)..

      Nyt he "pariskunta" uskovat että Jumala loi tahallaan elämää kitumaan ikuisesti helvetin piinassa - sillä eivät kai he usko että Jumala olisi erhetyväinen? Siis epätäydellinen... Ei kai?

      Ja nyt he sitten uskovat, että Jeesus ei maksanutkaan täyttä lunastus-hintaa heidän synneistään, sillä eihän Jeesus ole ikuisessa piinassa maksamassa kenenkään syntivelkoja - heidänkään uskonsa mukaan. Kai?

      Ja nyt he eivät usko, että ainoastaan Jumalan täydellisyydessä voi olla iankaikkista elämää.
      Nyt he eivät usko että Jumalan laki (=Jumalan oikeudenmukainen ja rakkaudellinen tahto) joka tulee esimerkiksi Jumalan itsensä kirjoittamissa laintaulujen käskyissä niin hyvin esiin - on ikuinen - nytköä he uskovat että Jumalan laki on poistettu - ja siitäkö Riitta nyt iloitsee.

      Nyt he eivät usko että Jeesus täytti lain ja että Jumala herätti hänet kolmantena päivänä kuolon unesta (kuten Raamattu sanoo) . He uskovat että Jeesus poisti Jumalan lain!!! Mamma mia - siis mikä usko..

      Nyt he eivät usko että on kaksi ylösnousemusta, ensin ne joita ei toinen kuolema tuhoa ja sitten ne jotka tuhoutuvat, koska eivät HALUA elää siten että voisivat elää. Ei - sillä nyt he uskovat ikuisesti luotujaan kiduttavaan Jumalaan ja vajavaiseen Jumalan Pojan uhriin .. mamma mia - siis mikä usko..

      Kuka heidät on pettänyt - suunnilleen kuin käärme petti Eevan .. ei kai Riittalla ole sormensa pelissä? Ei kai..

      -----------
      Omaan kuolemattomuuteensa uskovat ovat väärässä, ei siinä auta edes että Ellen oli väärässä joissain asioissa ja tapauksissa niuin ja olihan Lutherikin väärässä ... ja oikeassa.

      Tännekö se "pariskunta" meni? uskomaan?

      http://www.youtube.com/watch?v=a54iqEr1flQ

      http://www.youtube.com/watch?v=NSxqFE_hmcE

      Voi voi.. sääli "pariskuntaa", sääli sääli..

      • 7. päivän baptisti

        Adventistiset kirjanoppineiden raamatuntulkinnat poikkeavat monessa kohtaa kristinuskosta ja eihän ne ole syntyneet Pyhästä Hengestä.
        Adventismi on vain kristillisperäinen uususkonnollinen 28-opinkohdan oppikokoelma Ellenviitteineen Amerikasta.


      • 65+
        7. päivän baptisti kirjoitti:

        Adventistiset kirjanoppineiden raamatuntulkinnat poikkeavat monessa kohtaa kristinuskosta ja eihän ne ole syntyneet Pyhästä Hengestä.
        Adventismi on vain kristillisperäinen uususkonnollinen 28-opinkohdan oppikokoelma Ellenviitteineen Amerikasta.

        mitkä ihmeen adventiset tulkinnat? Puhut kuin suuttunut lapsi, olisit vastannut rehellisesti asiaan.

        Ei ole kyse "adventisista tulkinnoista" jos joku uskoo Luojaan joka tahallaan loi elämään sinne teidän tulijärveenne, tai vaihtoehtoisesti uskoo Jumalan olevan epätäydellinen ja erehtyväinen.

        Ei siitä pääse yli eikä ympäri joten turha sinun on muita syyttää sellaisesta uskosta. Ei siihen ole adventisateilla mitään sanomista.

        Ja sama juttu kun aletaan tutkimaan Jeesuksen uhrin epätäydellisyyttä siinä teidän uskossanne, vastaisit sen sijaan että kuinka sinulle on mahdollista uskoa tuollaiseen satuiluun minkä jokainen voi kaataa nurin hetkesä, jos vähänkin AJATTELEE. Ei siihen tarvita adventisteja tai mitään muutakaan tisteja ta nisteja.

        Kuinka voitte uskoa että Jumala jonka sanotte olevan oikeudenmukainen (vai sanotteko) loi tahallaan elämää ikuisesti kitumaan? Ja jos Jumala ei luonut elämää tahallaan piinattavaksi niin vahingossako hän sen teki? Jos niin uskot niin silloin jumalasi ei ole oikea Jumala - sillä oikea Jumala ei tee erehdyksiä.

        Kerrohan nyt viisaana - kuinka on mahdollista uskoa tuollaiseen (minun mielestäni) täysin kestämättömään uskontoon jonka pikku lapsikin niin helposti todistaa vain pelon sanelemaksi taikauskoksi, SE OLISI KIINNOSTAVAA KUULLA. Ei siihen tarvita adventisteja .. tai ketään muutakaan.

        Olette tosi naurettavia uskovia .. olitte sitten ykkösiä tai ihan mitä vain. Haukkumalla toisia ei tuosta "uskostanne" saa oikeaa, SE ON VARMA.


      • anti-kristitty
        7. päivän baptisti kirjoitti:

        Adventistiset kirjanoppineiden raamatuntulkinnat poikkeavat monessa kohtaa kristinuskosta ja eihän ne ole syntyneet Pyhästä Hengestä.
        Adventismi on vain kristillisperäinen uususkonnollinen 28-opinkohdan oppikokoelma Ellenviitteineen Amerikasta.

        Tosin vaikka adventismi kuinka paljon poikkeaisi kristinuskosta, niin ei se silti tyhjäksi tee sitä tosiasiaa, että molemmat poikkeavat vielä enemmän siitä uskosta, jota apostolit opettivat.


    • 237498234

      uskosta ja ovat nyt kadotettuja. voi voi.

      sinä olet perkeleen apostoli tällä palstalla. voi voi.

      • Suksi suohon

        edustajaa,numeropelleä.Taas noussut aamulla ylös perse edellä.


      • adventismista

        Adventismi vaikuttaa aivoihin ja mielenterveyteen jos uskoo tosissaan adventismiin.


      • 65+
        adventismista kirjoitti:

        Adventismi vaikuttaa aivoihin ja mielenterveyteen jos uskoo tosissaan adventismiin.

        oikeuttavasi sellaisen uskon missä on piinaava jumala ja epätäydellinen Jeesuksen uhri pohjana?

        Voi hyvä mies - eihän sellaisella uskolla voi pelastua jonka jokainen vähänkin ajatteleva ihminen panee nurin niin helposti. Et tietenkään voi asiallisesti puolustaa uskoasi (sillä sehän on sula mahdottomuus) ja siksi solkotat ja puhut kuin olisit 3-vuotias.

        Herää jo


    • Yritä edes

      Miksi ihmisten pitää uskoa kaikenlaisiin kaatajiin ja heidän kiihkoiluunsa.

      Jos Jumala olisi piina-jumala, EIHÄN HÄN JUMALA OLISIKAAN.

      Järki hoi, älä jätä.. löivät kai päänsä lattiaan, tämä pariskunta.

      • Pölhö-Kustaa

        >>Jos Jumala olisi piina-jumala, EIHÄN HÄN JUMALA OLISIKAAN. >>

        Ei tietysti se Jumala mikään ihmisiä kiduttava "piina-Jumala" ole mutta kyllä se aika karski oli tämä Israelin lapsilta sapatinpyhitystä vaativa Jahve. Sodissa naapurikansoja kohtaan hän vaati tehtäväksi melko sileää jälkeä. Kaikki piti tappaa imeväisistä alkaen.


    • benedi=siunattu

      " Teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne"

      Ihanaa, kun sitä armosta oppia uutta...eli kun siansaparo (keitetty) on nielaistu, ja ankerias
      hyydyke syöty,...niin johan maistuu elämä Pyhän Hengen kanssa!

      "Tyhmyys on nainen," ...ei kuitenkaan tarkoita aina että nainen olisi tyhmä...Tyhmyys on naissukuinen sana!
      Ja Jenniferhän on naissukupuolinen nimi

      • ovatko naimisssa?

        Adventismin käännytystyön kohteena ovat ei vain epäuskoiset vaan kaikki kristityt, sillä he vaativat kristittyjä eroamaan nykyisistä kirkoistaan, joita pidetään "luopumuskirkkoina" ja liittymään (upotuskasteen kautta) 7. pv. adventistien järjestöön, joka on se "lopun ajan jäännöskansa", jolla on hallussaan "nykyinen totuus/tälle ajalle tarkoitettu totuus". Siis adventismi pitää itseään ainoana oikeana oppina ja uskonmallina, kun taas kaikissa muissa kristillisissä kirkoissa ja suunnissa on enemmän tai vähemmän vajavainen, vääristynyt tai turmeltunut uskonmuoto (mukaan lukien luterilaisuudessa). Tällainen asenne on kultin tunnusmerkki. Muissa kirkoissa ja uskonsuunnissa silti myönnetään olevan "aitoja kristittyjä", jotka saavat pelastuksen (onpa jalo myönnytys!) eikä vain "luopiokristittyjä" (= niitä jotka eivät hyväksy adventismin oppeja). "Vilpittömät kristityt" ovat sitten sellaisia, jotka "myöntävät, että adventismi on tälle ajalle tarkoitettu totuus ja alkuperäinen kristillinen oppi" ja kääntyvät adventistiksi. Adventistit saattavat täällä Suomessa joskus väittää olevansa "luterilaisempia kuin luterilaiset itse" tehdessään itseään tykö luterilaisille ja vakuuttaakseen "evankeelisuuttaan". Ei ole harvinaista, että adventistit toimivat sammutetuin lyhdyin käännytystyössään, eivätkä avoimesti ja reilusti kerro, mitä lahkoa he edustavat, vaan antavat ymmärtää olevansa jostain "luterilaisesta herätysliikkeestä". Kiintoisan ristiriitaista: he haluavat toisaalta esittäytyä ihan tavallisina evankeelisina, protestanttisina kristittyinä ja kuitenkin he haluavat erottautua muista omilla omintakeisilla erikoisopeillaan ja lakihenkisillä säännöillään - heidän itse asiassa pitääkin erottautua sillä tavalla, sillä muutoin heidän liikkeensä olemassaololle ei olisi mitään tarkoitusta eikä motiivia.


      • ovatko naimisssa? kirjoitti:

        Adventismin käännytystyön kohteena ovat ei vain epäuskoiset vaan kaikki kristityt, sillä he vaativat kristittyjä eroamaan nykyisistä kirkoistaan, joita pidetään "luopumuskirkkoina" ja liittymään (upotuskasteen kautta) 7. pv. adventistien järjestöön, joka on se "lopun ajan jäännöskansa", jolla on hallussaan "nykyinen totuus/tälle ajalle tarkoitettu totuus". Siis adventismi pitää itseään ainoana oikeana oppina ja uskonmallina, kun taas kaikissa muissa kristillisissä kirkoissa ja suunnissa on enemmän tai vähemmän vajavainen, vääristynyt tai turmeltunut uskonmuoto (mukaan lukien luterilaisuudessa). Tällainen asenne on kultin tunnusmerkki. Muissa kirkoissa ja uskonsuunnissa silti myönnetään olevan "aitoja kristittyjä", jotka saavat pelastuksen (onpa jalo myönnytys!) eikä vain "luopiokristittyjä" (= niitä jotka eivät hyväksy adventismin oppeja). "Vilpittömät kristityt" ovat sitten sellaisia, jotka "myöntävät, että adventismi on tälle ajalle tarkoitettu totuus ja alkuperäinen kristillinen oppi" ja kääntyvät adventistiksi. Adventistit saattavat täällä Suomessa joskus väittää olevansa "luterilaisempia kuin luterilaiset itse" tehdessään itseään tykö luterilaisille ja vakuuttaakseen "evankeelisuuttaan". Ei ole harvinaista, että adventistit toimivat sammutetuin lyhdyin käännytystyössään, eivätkä avoimesti ja reilusti kerro, mitä lahkoa he edustavat, vaan antavat ymmärtää olevansa jostain "luterilaisesta herätysliikkeestä". Kiintoisan ristiriitaista: he haluavat toisaalta esittäytyä ihan tavallisina evankeelisina, protestanttisina kristittyinä ja kuitenkin he haluavat erottautua muista omilla omintakeisilla erikoisopeillaan ja lakihenkisillä säännöillään - heidän itse asiassa pitääkin erottautua sillä tavalla, sillä muutoin heidän liikkeensä olemassaololle ei olisi mitään tarkoitusta eikä motiivia.

        [][][] Ei ole harvinaista, että adventistit toimivat sammutetuin lyhdyin käännytystyössään, eivätkä avoimesti ja reilusti kerro, mitä lahkoa he edustavat, vaan antavat ymmärtää olevansa jostain "luterilaisesta herätysliikkeestä".
        Kiintoisan ristiriitaista: he haluavat toisaalta esittäytyä ihan tavallisina evankeelisina, protestanttisina kristittyinä ja kuitenkin he haluavat erottautua muista omilla omintakeisilla erikoisopeillaan ja lakihenkisillä säännöillään - heidän itse asiassa pitääkin erottautua sillä tavalla, sillä muutoin heidän liikkeensä olemassaololle ei olisi mitään tarkoitusta eikä motiivia. [][][]

        Juuri niin se on. Ja adventtitohtoritkin ovat mielellään mukana kaikessa, mutta kyse onkin vain urkkimisesta.


      • benedi=siunattu
        ovatko naimisssa? kirjoitti:

        Adventismin käännytystyön kohteena ovat ei vain epäuskoiset vaan kaikki kristityt, sillä he vaativat kristittyjä eroamaan nykyisistä kirkoistaan, joita pidetään "luopumuskirkkoina" ja liittymään (upotuskasteen kautta) 7. pv. adventistien järjestöön, joka on se "lopun ajan jäännöskansa", jolla on hallussaan "nykyinen totuus/tälle ajalle tarkoitettu totuus". Siis adventismi pitää itseään ainoana oikeana oppina ja uskonmallina, kun taas kaikissa muissa kristillisissä kirkoissa ja suunnissa on enemmän tai vähemmän vajavainen, vääristynyt tai turmeltunut uskonmuoto (mukaan lukien luterilaisuudessa). Tällainen asenne on kultin tunnusmerkki. Muissa kirkoissa ja uskonsuunnissa silti myönnetään olevan "aitoja kristittyjä", jotka saavat pelastuksen (onpa jalo myönnytys!) eikä vain "luopiokristittyjä" (= niitä jotka eivät hyväksy adventismin oppeja). "Vilpittömät kristityt" ovat sitten sellaisia, jotka "myöntävät, että adventismi on tälle ajalle tarkoitettu totuus ja alkuperäinen kristillinen oppi" ja kääntyvät adventistiksi. Adventistit saattavat täällä Suomessa joskus väittää olevansa "luterilaisempia kuin luterilaiset itse" tehdessään itseään tykö luterilaisille ja vakuuttaakseen "evankeelisuuttaan". Ei ole harvinaista, että adventistit toimivat sammutetuin lyhdyin käännytystyössään, eivätkä avoimesti ja reilusti kerro, mitä lahkoa he edustavat, vaan antavat ymmärtää olevansa jostain "luterilaisesta herätysliikkeestä". Kiintoisan ristiriitaista: he haluavat toisaalta esittäytyä ihan tavallisina evankeelisina, protestanttisina kristittyinä ja kuitenkin he haluavat erottautua muista omilla omintakeisilla erikoisopeillaan ja lakihenkisillä säännöillään - heidän itse asiassa pitääkin erottautua sillä tavalla, sillä muutoin heidän liikkeensä olemassaololle ei olisi mitään tarkoitusta eikä motiivia.

        sillä kukaan ei ole tullut pyytäämään hänen " kättään" minulta!

        Toisekseen en ole antanut siihen lupaa.
        Kolmanneksi seurakuntamme sanoo " Jumala ei ole heitä yhdistänyt"

        Sitten on vielä sekin kysymys, " Kenet Jumala on laittanut, tuomariksi ja jakomieheksi,
        jolla olisi Jumalan antama laillinen oikeus antaa tällaiseen kysymykseen virallinen vastaus.?

        Jos seurakunta antaa asiasta virallisen lausunnon, se tuomitsee itse itsensä heitettäväksi siihen tuleen joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleilleen!

        Jos joku kysyy kuitenkin, ja vastausta ei tipu,....seuraus on samanlainen kuin edelliselläkin kerralla!

        Jos älysi ei toimi, miksi näin on?,...niin syytä itseäsi.

        Jos pyydät minua selvittämään ja vastaamaan miksi noin on....saat siitäkin syyttää itseäsi kun olen
        sen vastauksen sinulle Raamatusta kaivanut.

        Mieti tarkkaan kannattaako yleensäkään kysyä mitään tähän asiaan liittyvää.


    • Ei-piinaan uskova_1

      Adventismin pääkohdat ovat Jumalan tahto ja Jeesus Kristus ja "that's it" - turhaa hölötystä Ritta Nenoselta. Ei taida Nenoska oikein olla asioista perillä kun kirjoittelee olemattomia.

      Kuinka muuten onkaan Riittan oman uskon pääkohtien kanssa?

      Siinähän Jeesus ei ottanutkaan osalleen koko syntisen rangaistusta, onhan aivan selvää että Riitta ei usko että Jeesus olisi helvetin tulisessa pätsissä (johon Riitta uskoo syntisten joutuvan ikuisesti piinattavaksi) ..

      Kaikesta huomaa että Riitta EI ymmärrä mitä Jumalan täydellisyys On ja ei usko mitkä ovat seuraukset jos Jumala uskotaan epätäydelliseksi .. tai vielä pahemmin piina-jumalaksi joka olisi vahingossa luonut ikuista elämää "tuliseen pätsiin". Siinä sitä Riittan uskon "pääkohtaa"

      Riitta on nyt soittanut suutaan palstalla niin kauan, että se vaatisi häneltä liikaa - liian paljon - että hän jaksaisi tunnustaa omat erehdyksensä, joten hän jatkaa muiden mollaamistaan samalla ikuisen piinan-linjallaan, vaikka todistukset ovat selvästi sellaista uskoa vastaan.

      EI SIIHEN TARVITA ADVENTISTEJA, SEN TAJUAA JOKAINEN JOKA VÄHÄNKIN AJATTELEE ASIAA.

      Koko Riittan uskon kyhäelmä on lähtöisin kirkkojen perinteistä ja ja ihmisten piinan pelosta, mikä luonnollisesti ei tee siitä sen uskottavampaa vaan päin vastoin.





      Jumalasta ei tule epätäydellistä piinajaa vaikka adventismia ei olisi olemassakaan. Joten turha Riittan on heitä syyttää omista harhoistaan.

      • myssyn alla

        Eihän aloituksessa puhuta mitään piinaamisesta.
        Eihän adventismi pelasta ihmistä ja eikä adventtikirkosta eroaminen vie kadotukseen (ainoa oikea jäännöskirkko/SDA on kulttiuskontoa)


    • "Jenniferin vanhemmat olivat liittyneet Adventtikirkkoon käytyään nuo Adventtikirkon Danielin kirjan ja Ilmestyskirjan kurssit läpi"

      Niinhän se on että ennustuskirjat johdattavat ennustajaeukon luokse. Kun evankeliumi sivuutetaan.

      • 1234324

        sinä siis väität, että RAAMATTU on ennustuskirja, joka vie ennustajaeukkojen luo... pilkkaat jo pyhää Raamattuakin. Olet puhtaasti julkijumalaton höpöttäjä.


      • Tosissani
        1234324 kirjoitti:

        sinä siis väität, että RAAMATTU on ennustuskirja, joka vie ennustajaeukkojen luo... pilkkaat jo pyhää Raamattuakin. Olet puhtaasti julkijumalaton höpöttäjä.

        MuRR kun aloittaa Danielista ja Ilmestyskirjasta, ei ole kysymys sielunhädästä vaan tahtoo niinkuin Jumala
        tietää kaiken. Mutta Jumalan teko ei ole sapattiusko vaan usko Jeesukseen!

        Joh. 6:28 Niin he sanoivat hänelle: "Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?"
        29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Pyydä sinäkin numeropelle sitä armoa, että sielunhädän kautta löydät Jeesuksen, syntisten ystävän!


      • Jeesuksen opetulapsi
        Tosissani kirjoitti:

        MuRR kun aloittaa Danielista ja Ilmestyskirjasta, ei ole kysymys sielunhädästä vaan tahtoo niinkuin Jumala
        tietää kaiken. Mutta Jumalan teko ei ole sapattiusko vaan usko Jeesukseen!

        Joh. 6:28 Niin he sanoivat hänelle: "Mitä meidän pitää tekemän, että me Jumalan tekoja tekisimme?"
        29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Se on Jumalan teko, että te uskotte häneen, jonka Jumala on lähettänyt".

        Pyydä sinäkin numeropelle sitä armoa, että sielunhädän kautta löydät Jeesuksen, syntisten ystävän!

        eikös se JEESUS KÄSKENYT SEURATA ITSEÄÄN? Siis ,jos Jeesus meni aikuisena kasteelle niin joka uskoo
        menköön myös.Eikös Jeesus mennyt sapattisin kirkkoon ? Joka uskoo menköön myös.Eikös JEEESUS
        rakastanut lähimmäisiään? Joka uskoo rakastakoon myös.Eikös JEESUS SANONUT,älkää tuomitko?
        Joten LOPETTAKAA TUO TOISTENNE HAUKKUMINEN JA TUOMITSEMINEN!Jeesus riittää kaikille,ei tartte tapella,kyllä HÄN omansa tuntee.


    • ADV kirkosta eronnut

      On hyvä erota adv kirkosta heti kun totuus tulee esiin. Liian moni on jäänyt A kirkon sisälle riitelemään.

      Itse erosin 44 vuotiaana oltuani lapsesta asti vanhempien kautta mukanan. Ero tuli eteen , kun rupesin vetämään lksyntutkisteluja enkä voinut yhtyä useissa kohdin evankeliumin vastaisesta opetuksesta.

      On muuten hyödyllisiä nuo vanhat adventtuiairueet esin 70- 80 luvulta arvioitaessa adventismin antikristillisyyttä.

      Kannattaa tutustua

      • totuus..

        että adventti seurakunta seuraa Raamatun totuutta kun saatanalla on niin noin suuri viha tuota pientä kirkkokuntaa vastaan, hän antaa nuo Jumalan sanasta laimenetut isot kirkot olla rauhassa, mutta jos hän voisi hän hävittäisi koko seurakunnan pois maailmasta hän hävittäisi, mutta kiitos Jumalan hän ei voi sillä Jumala on voimallinen varjelemaan kaikki jotka seuraavat voimassa ja totuudessa Jumalan sanaa.


      • ovat Raamatun

        Raamatun vastaisia adventtikirkossa. En ole eronnut, mutta en rahoitakaan näitä naispappeja. Kaikki muut kirkot ovat aivan langenneita sapatin kumoamisillaan ja ikuisen piinan opeillaan ja saastaisten eläinten syömisillään, kuten sika.


      • siltä näyttää

        Olen itsekin huomannut tämän luopumuksen.

        Naispastorit ovat vallaneet adventtiseurakunnan raamatun vastaisena.
        Onhan tämä täysin antikristillistä toimintaa.

        Kyllä ne Jumalan lapset ovat hajallaan, mutta Herra kokoaa omansa.

        Vähän on niitä, jotka välittävät Raamatusta. Kyllä se on pakanuus ja pakannalliset tavat, sunnuntai, joulu, jotka ihmistä viehättää. Sika poskeen ja sapatina tehdään kaikkea muuta, kun hiljennytään Herran kasvojen eteen.

        Antikristus on saanut vahvan joukon, että ei liene kauan, kun Jeesus tulee!


      • totuus..
        siltä näyttää kirjoitti:

        Olen itsekin huomannut tämän luopumuksen.

        Naispastorit ovat vallaneet adventtiseurakunnan raamatun vastaisena.
        Onhan tämä täysin antikristillistä toimintaa.

        Kyllä ne Jumalan lapset ovat hajallaan, mutta Herra kokoaa omansa.

        Vähän on niitä, jotka välittävät Raamatusta. Kyllä se on pakanuus ja pakannalliset tavat, sunnuntai, joulu, jotka ihmistä viehättää. Sika poskeen ja sapatina tehdään kaikkea muuta, kun hiljennytään Herran kasvojen eteen.

        Antikristus on saanut vahvan joukon, että ei liene kauan, kun Jeesus tulee!

        kannattaja vaikka olenkin nainen, kyllä se miehen ääni on aina voimakkaapi kuunella kuin naisten, en minä ole kuullut onko muualla maailmassa noita naispappeja kuin suomessa.

        Mutta en siitä niin suurta numeroa tee, onhan niitä luterilaisessakin kirkossa naisia puhumassa samahan se kai sitten on onko mies vai nainen se puhuja jos on hyvä totuuden sana tuotavana kuulijoille.


      • on suuri
        totuus.. kirjoitti:

        kannattaja vaikka olenkin nainen, kyllä se miehen ääni on aina voimakkaapi kuunella kuin naisten, en minä ole kuullut onko muualla maailmassa noita naispappeja kuin suomessa.

        Mutta en siitä niin suurta numeroa tee, onhan niitä luterilaisessakin kirkossa naisia puhumassa samahan se kai sitten on onko mies vai nainen se puhuja jos on hyvä totuuden sana tuotavana kuulijoille.

        numero, jos yksikin jää pois seurakunnan tilaisuuksista naispastoreiden vuoksi, niinkuin on käynyt useat ovat jääneet pois.
        Jumala ei ole epäjärjestyksen Jumala, vaan rauhan Jumala.


      • näin ajattelija
        on suuri kirjoitti:

        numero, jos yksikin jää pois seurakunnan tilaisuuksista naispastoreiden vuoksi, niinkuin on käynyt useat ovat jääneet pois.
        Jumala ei ole epäjärjestyksen Jumala, vaan rauhan Jumala.

        tee sen paremmin epäjäjestystä kuin mieskään samaa Jumalan sanaahan ne julistaa kuin miehetkin, ihmiset on vain nykyisin niin nätti nokkasia että jos et tanssi niinkuin m inä tahdon niin en tanssi enää kanssasi, eikös se näin vähän ole.


      • IDENEB

        Jos adventisti totdella tutkisi ja ilman ennakkoasenteita, Ellenin opetksia useaan kertaan ja Raamattu
        auktoriteettina - - niin huomaisi että armon ovi suljettiin Ellenin opin mukaan tiettynä päivänä, Danielin
        vuosiviikoista jotenkin laskien, silloin v. 1844, eikä niinollen pelastuksen mahdollisuutta olisi enää kellään.
        Ja Jeesuksenhan piti noutaa omansa pois jo Ellenin eläessä.

        Tarkkaavainen jehovalainenkin huomaisi, että vain 144000 jehovalaista voi uudestisyntyä ja pelastua.
        Saatana on innokas syöksemään ihmisiä toivottomien oppien syövereihin.


      • 24
        IDENEB kirjoitti:

        Jos adventisti totdella tutkisi ja ilman ennakkoasenteita, Ellenin opetksia useaan kertaan ja Raamattu
        auktoriteettina - - niin huomaisi että armon ovi suljettiin Ellenin opin mukaan tiettynä päivänä, Danielin
        vuosiviikoista jotenkin laskien, silloin v. 1844, eikä niinollen pelastuksen mahdollisuutta olisi enää kellään.
        Ja Jeesuksenhan piti noutaa omansa pois jo Ellenin eläessä.

        Tarkkaavainen jehovalainenkin huomaisi, että vain 144000 jehovalaista voi uudestisyntyä ja pelastua.
        Saatana on innokas syöksemään ihmisiä toivottomien oppien syövereihin.

        Oletko ymmärtänyt taas väärin, vai valehteletko tahallasi?


      • anti-kristitty

        Oletkos milloin arvioinut perinteisen kristinuskon antikristillisyyttä suhteessa apostoliseen opetukseen ja Raamattuun?


      • niinkuin soitetaan
        näin ajattelija kirjoitti:

        tee sen paremmin epäjäjestystä kuin mieskään samaa Jumalan sanaahan ne julistaa kuin miehetkin, ihmiset on vain nykyisin niin nätti nokkasia että jos et tanssi niinkuin m inä tahdon niin en tanssi enää kanssasi, eikös se näin vähän ole.

        Kun Salome tanssii menettää mies päänsä, jolla puhua, mutta eri sävel on miehen ja naisen puheella.
        Nainen puhuu ja mies kuuntelee yhtä päättömänä kuin Johannes Kastaja aikanaan, eikä pystynyt enää puhumaan.


    • "No huhhuh", sanoisi jo anonyyminumeropellekin tähän, jos uskaltaisi lukaista, sillä melkoinen
      demoniesiintymä tuon EGW:n luona on ollut, kun huonekalutkin ovat itsekseen liikuskelleet.
      Olemme kiitolliset Uskova_1:lle, että hän jaksaa tarjoilla eteemme sensuroimatonta tietoa Ellenistä,
      niin että voimme tarkistaa suhdettamme hänen opetuksiinsakin. Jos joku ei jaksa tutkia niin pitkiä
      selostuksia, niin tässä lyhyt paljonpuhuva lainaus "demoniesiintymästä":

      [][][] Ellen kimitti demonin äänellä näkyjään, meni veltoksi ja putoili penkiltä, oli hengittämättä luonnottoman pitkiä aikoja eli miehensä kertoman mukaan koko näkyjen ajan 15 minuutista kolmeen tuntiin, hänen suustaan tuli puhetta hänen ollessaan hengittämättä, tuijotti silmiään räpyttämättä luonnottomia aikoja, hänen kätensä jäykistyivät eri asentoihin eikä niitä saatu väännettyä muuhun asentoon jne.
      - -
      Nyt löysin taas uuden demoniesiintymän, silminnäkijän kertomuksen Ellen Whiten näyn saamisesta. Veli Hicks, 3.9.1884 kirjaamassa kirjeessä, joka julkaistiin Messenger of Truth, Vol 1, nro 3 sivulla 3, lokakuussa 1854 kirjoitti näkemästään:

      "As concerning Ellen G. White's visions, I have heretofore known but little about them. I once saw her have one, and I once saw a table tip over and then tip back again of its own accord so far as I could discern. Neither the phenomenon of the vision, nor of the table tipping did I understand." http://www.scribd.com/doc/17782787/Doctors-Bacchiocchi-MacCarty-Wreak-Havoc-With-the-Sabbath-SDA-Doctrine-The-Rest-of-the-Story

      Koskien Ellen G. Whiten näkyjä, minä olen tähän mennessä tiennyt niistä vain hyvin vähän. Kerran minä näin hänen saavan näyn ja minä näin kerran pöydän kaatuvan ja sitten nousevan takaisin itsestään siltä osin kuin voin havaita. Kumpaakaan ilmiötä, hänen näkyään tai pöydän kaatumista minä en ymmärtänyt. [][][]

      • analysoitu

        meidän antin mielikuvituksessa.

        Antti kirjoittaa: "...kun huonekalutkin ovat itsekseen liikuskelleet."

        Tähän toteamukseen hän on tullut siitä, kun Hicks kirjoittaa: "... ja minä näin KERRAN PÖYDÄN kaatuvan ja sitten nousevan takaisin itsestään SILTÄ OSIN KUIN VOIN HAVAITA."

        Siis Hicks antaa sen varauksen, että hän oli saattanut nähdä väärinkin tuon yhden ainoan pöydän liikkeet, tapahtuiko se itsestään vai ei.

        Mutta meidän Antin kirjoituksesta ilmenee, että useatkin huonekalut (elleivät kaikki) ovat varmana liikuskelleet itsestään.

        Että sellaisia demooniesiintymiä tällä Antilla on!


      • analysoitu kirjoitti:

        meidän antin mielikuvituksessa.

        Antti kirjoittaa: "...kun huonekalutkin ovat itsekseen liikuskelleet."

        Tähän toteamukseen hän on tullut siitä, kun Hicks kirjoittaa: "... ja minä näin KERRAN PÖYDÄN kaatuvan ja sitten nousevan takaisin itsestään SILTÄ OSIN KUIN VOIN HAVAITA."

        Siis Hicks antaa sen varauksen, että hän oli saattanut nähdä väärinkin tuon yhden ainoan pöydän liikkeet, tapahtuiko se itsestään vai ei.

        Mutta meidän Antin kirjoituksesta ilmenee, että useatkin huonekalut (elleivät kaikki) ovat varmana liikuskelleet itsestään.

        Että sellaisia demooniesiintymiä tällä Antilla on!

        Jos sinulla ottais pöytä vaikka vain yhden kerran voiltin,niin todennäköisesti sanoisit:"näinköhän oikein"."Näin pöydän tekevän volttia mikäli nyt oikein näin"?
        Eiköhän ole kysymys samasta asiasta,mutta adventisti on niin tottunut spiritismin eri muotoihin,onhan hän kokenut sitä paljon ellen-lahkossa,jotenka:"mitäs tuo nyt"?
        Sinun Jumalasihan tekee silämänkääntötemppuja mielellään ihmisen kanssa joka tekee hänen kanssaan diilin(ellen teki).Minun Jumalani sanoo:"pysykää erossa noituudesta."(Ellen oli noita)


      • 27
        m.naat kirjoitti:

        Jos sinulla ottais pöytä vaikka vain yhden kerran voiltin,niin todennäköisesti sanoisit:"näinköhän oikein"."Näin pöydän tekevän volttia mikäli nyt oikein näin"?
        Eiköhän ole kysymys samasta asiasta,mutta adventisti on niin tottunut spiritismin eri muotoihin,onhan hän kokenut sitä paljon ellen-lahkossa,jotenka:"mitäs tuo nyt"?
        Sinun Jumalasihan tekee silämänkääntötemppuja mielellään ihmisen kanssa joka tekee hänen kanssaan diilin(ellen teki).Minun Jumalani sanoo:"pysykää erossa noituudesta."(Ellen oli noita)

        Ai, nytkö se pöytä teki oikein voltin? Mitenköhän seuraava kirjoittaja on ymmärtänyt pöydän kaatumisen? Sinunkin mielikuvituksellasi on siivet.

        En ole tottunut spiritismin eri muotoihin, mutta en olekaan mukana missään ellen-lahkossa, olen adventisti.


      • 27 kirjoitti:

        Ai, nytkö se pöytä teki oikein voltin? Mitenköhän seuraava kirjoittaja on ymmärtänyt pöydän kaatumisen? Sinunkin mielikuvituksellasi on siivet.

        En ole tottunut spiritismin eri muotoihin, mutta en olekaan mukana missään ellen-lahkossa, olen adventisti.

        ellen on minkäänsortin profeetta on adventtikirkko lahko,ellenlahko ja vielä sen lisäksi ellenlahkokultti.
        Avaa silmäsi ettei sinusta tule samanlaista kun tv-faktassa kerrotaan parasta aikaa.Sellaisia joistakin adventisteista tulee.Kuvittelevat olevansa joko profeettoja tai messiaita.
        Pysykää peninkulmien päässä adventtikirkosta.Uskokaa hyvät ihmiset.


      • pelko pois
        m.naat kirjoitti:

        ellen on minkäänsortin profeetta on adventtikirkko lahko,ellenlahko ja vielä sen lisäksi ellenlahkokultti.
        Avaa silmäsi ettei sinusta tule samanlaista kun tv-faktassa kerrotaan parasta aikaa.Sellaisia joistakin adventisteista tulee.Kuvittelevat olevansa joko profeettoja tai messiaita.
        Pysykää peninkulmien päässä adventtikirkosta.Uskokaa hyvät ihmiset.

        "Pysykää peninkulmien päässä..." Ja silti itse viihdyt niin hyvin adventismi palstalla. Miksi et elä niinkuin opetat?


    • anti-kristitty

      Ja niin sitä on yksinkertaisesti vaihdettu yksi valhe toiseen. Eipä paljon valoa tunnelin päässä näy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      5004
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      294
      3105
    3. 134
      1807
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      231
      1673
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1233
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1183
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1174
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe