Olen pitkäaikaistyöton ja suunnitelmissani olisi oman yrityksen perustaminen, olen suorittanut yrittäjäkurssin ja työkkärissä olisivat ilmeisen kiinnostuneita siitä että lähtisin yrittämään. Minulla on nyt kaikki mahdolliset tuet joita työtön voi ylipäätään saada ja olenkin alkanut miettiä että onko yrittäminen ehkä sittenkään paras mahdollinen ratkaisu? kuvitellaan että n 6kk joudun lopettamaan yritykseni ja menen takaisin kortistoon, milloin saan samat "tulot" kuin minulla nyt tällä hetkellä on? Miten minut siis otetaan vastaan työkkärissä, kelassa ja sossussa? Tämä on seikka joka minua kovasti epäilyttää.
Olen työtön.
25
2117
Vastaukset
- Helinä-Keijutar
Jos perustat yrityksen, liity heti yrittäjien työttömyyskassaan ja yritä pitää yritys pystyssä 2 vuotta, niin saat työttömyyskorvausta, mikäli lopetat yritystoiminnan.
Jos joudut lopettamaan ennemmin, työttömyyskorvauksen saaminen riippuu puolison tuloista.- .........
...jos liittyessään ytk:hon, muistaa siitä mainita
- sdsrthdtujtyuk
Yleensä yrittäjäksi ryhtyvät sellaiset tyypit jotka ei edes ajattele sellaista vaihtoehtoa että eläisi tuilla. Yksinkertaisesti tuet ei ole mikään vaihtoehto.
Jos sinun ammattitaito on hyvä ja toimit alalla jolla on mahdollisuus yrittää niin unohda tuet ja ala painaa hommia. Tarvitset ammattitaitosi lisäksi sitkeyttä, ahkeruutta, aloitekykyä, kekseliäisyyttä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, kykyä ottaa asioista selvää ja sellaisen luonteen piirteen että menet vaikka läpi harmaan kiven päästäksesi päämäärääsi. Kyllä noilla eväillä pärjää niin ettei tarvitse tukien perään haikailla.
Yrittäjän työttömyyskassamaksut on tuhansia euroja vuodessa joten sijoita nekin rahat siihen yritystoimintaan mielummin kuin annat ne jollekin kassalle.
Sinun on tyystin unohdettava tuo palkansaajamainen ajattelutapa ja menetettyjen tukien miettiminen jos aiot menestyä yrittäjänä.- pitää olla sitkeä
Olet aivan oikeassa, että yrittäjänä pitää unohtaa palkansaajalle tyypillinen ajattelutapa. Ei ole palkanmaksajaa, vaan tulos on oma palkka ja siihen voi vaikuttaa tiettyyn rajaan asti itse, loput määräytyy kysynnän mukaan.
Pisti silmään tämä "työkkärissä olisivat ilmeisen kiinnostuneita siitä että lähtisin yrittämään". Ehei, ei pidä antaa muiden mielipiteiden juuri vaikuttaa. Perusta päätöksesi omiin realiteetteihin ja kykyihin. Yrittäjänä et voi odottaa päätöksiä muilta vaan ne on tehtävä itse. Ei juuri ole olemassa korkeampaa tahoa, johon tukeutua vaan olet vain sinä itse yrittäjänä. Löytyy toki verkostoja ja yrittäjä yhdistys, mutta viimekädessa kaikki on tehtävä itse.
Oletko omapäinen, aikaansaava, määrätietoinen? Näitä ihanneyrittäjän ominaisuuksia riittää loputtomiin. Toki yrittäjäkin on ihminen ja ei ole olemassa täydellistä yrittäjää, joka omaisi nuo kaikki ominaisuudet.
Asumistukea saa toki yrittäjäkin, jos tulot ovat matalat.
- houkuttimena
Työkkäri on ilman muuta halukas tuuppaamaan mahdollisimman monta työtöntä yrittäjäksi; yrittäjäkursseilla ei tulevia untuvikkoja vaan haluta säikäyttää sillä tosiasialla, että tuet loppuvat kuin seinään. Periaatteessa lain mukaan pitäisi yrityksen lopettamisen jälkeen 4kk:n päästä viimeistään päästä työttömyyskorvauksen piiriin. Toisessa ketjussa oli kuitenkin maininta (starttirahaketju) tilanteesta, että entinen yrittäjä ei kolme vuotta sitten myydyn yrityksen vuoksi saanut työttömyyskorvausta, kun jäi työttömäksi päätoimisesta (lomautus) palkkatyöstään.
Kaikki tuet on yrittäjien osalta karsittu erilaisilla lakitekstiin piilotetuilla alakohdilla, joita virkailijat AINA soveltavat asiakkaan kannalta pahimmalla mahdollisimmalla tavalla.
Tutustu ketjuun http://keskustelu.suomi24.fi/node/8459888 sekä arkielämän esityksiin yrittämisen ongelmista yllättävissä tilanteissa http://www.sukupolvifoorumi.fi/index.phtml?376_a=comments&376_m=377&s=169
Te-toimiston virkailijoilla ei ole mitään moraalia, sillä he maireasti tyrkyttävät yrittäjyyttä työttömille, joilla ei usein hyvin rajatun osaamisen, varattomuuden (toimeentulo perustuu erilaisiin tukiin) ja yrittämiseen liittyvän tiedon puutteen vuoksi ole mitään käytännön mahdollisuuksia selvitä yrittäjinä, kun 'yrittäjäkokelaalla' ei välttämättä ole ensimmäistäkään asiakasta hankittuna.
Pahimmassa tapauksessa yrittäjäuntuvikko sekoittaa perheenjäsenet yritykseen (omistajina, hallituksen jäseninä tai työntekijöinä), jolloin hekään eivät työttömiksi päätoimestaan jäätyään yllättäen saakaan mitään työttömyyskorvauksia. Toivottavasti yrittäjäkursseilla kerrottiin edes tämä pikku detalji. - Saattais löytyä työ!
MInkä alan töitä olet tehnyt aikasemmin? Kiinnostaisko alkaa tekemään töitä palkollisena tai sitte itsenäisenä yrittäjänä? Missä päin vaikutat?
- Unohda-
Mietit tukia, vaikka pitäisi miettiä liiketoimintaa.
- Kaiken nähnyt
Aioitko alkaa tuosta vain yrittäjäksi? Kai sinulla on hieman pääomaa? Edes sen verran, että pystyt maksamaan yrityksen perustamismaksun Patentti- ja rekisterihallitukseen? Onhan sinulla myös valmiiksi asiakkaita/tilaajia seuraavan 2 vuoden ajaksi, että saat yrityksen pyörimään? Et kertonut millaiseksi yrittäjäksi ryhdyt, myytkä tuotteita vai omaa työpanostasi (fysiikkaasi ja ammattitaitoa)?
Työkkäri on ensimmäinen lenkki petoksessa jolla yritetään saada mahdollisimman moni työtön pois tilastoista rumentamasta työttömyyslukuja. Tuossa vaiheessa kun itse työkkäri ehdottaa, että ryhdypä yrittäjäksi tuosta vain, pitäisi hälytyskellojen soida. Siinä vaiheessa jos ryhdyt, putoat täydelliseen monttuun eli olet selkä seinää vasten: sinun on pakko onnistua tai kaadut tosi kolisten rutiköyhien sakkiin. Ja jos kaadut, olet kaikkien sosiaalisten tukien ulkopuolella. Ehkä enää sossu auttaa vähän ja leipäjonoista voit hakea armonpalat.- halloo!
yrittää todellakin lisätä yrittäjyyttä välillä jopa kyseenalaisin toimin - sitä varten on jo omat sivutkin: http://www.mol.fi/mol/fi/05_tyovoimatoimisto/06_uutiset/2009-11-30-01/index.jsp
Yrittäjäkurssit eivät takaa mitään onnistumista - lisäksi tarvitaan pääomaa, konkreettista tietoa yrittämisestä ja erityisosaamista joltain alueelta, olemassaolevia suhteita mahdollisiin asiakkaisiin jne.
Lähes vastuuttomana voi pitää täysin vailla valmiuksia oleville henkilöille esitettyjä ehdotuksia perustaa yritys tuosta vaan.. - tämä tapaus on vain yksi monien joukossa; myös tuttavieni joukossa on niitä, joille samaa on pokerinaamalla esitetty.
Ehkä työvoimaneuvojina palvelevatkin mistään mitään tietämättömät tukityöllistetyt? Muuten ei ole selitettävissä se, että hataran vähäisen ammattikokemuksen omaavalle varattomalle ja yrittämisestä täysin pihalla olevalle henkilölle edes esitetään yrityksen perustamista - - kuin on
halloo! kirjoitti:
yrittää todellakin lisätä yrittäjyyttä välillä jopa kyseenalaisin toimin - sitä varten on jo omat sivutkin: http://www.mol.fi/mol/fi/05_tyovoimatoimisto/06_uutiset/2009-11-30-01/index.jsp
Yrittäjäkurssit eivät takaa mitään onnistumista - lisäksi tarvitaan pääomaa, konkreettista tietoa yrittämisestä ja erityisosaamista joltain alueelta, olemassaolevia suhteita mahdollisiin asiakkaisiin jne.
Lähes vastuuttomana voi pitää täysin vailla valmiuksia oleville henkilöille esitettyjä ehdotuksia perustaa yritys tuosta vaan.. - tämä tapaus on vain yksi monien joukossa; myös tuttavieni joukossa on niitä, joille samaa on pokerinaamalla esitetty.
Ehkä työvoimaneuvojina palvelevatkin mistään mitään tietämättömät tukityöllistetyt? Muuten ei ole selitettävissä se, että hataran vähäisen ammattikokemuksen omaavalle varattomalle ja yrittämisestä täysin pihalla olevalle henkilölle edes esitetään yrityksen perustamista -Entäpä osa yrittäjyys,siinä ei ainakaan menetä tukia..voi ikäänkuin "kokeilla" yrittäjyyttä,tosin verotus taitaa olla rankkaa..
- tjuupajuu
Mutta ei se yrittäminen OIKEASTI ole niin vaikeaa kuin tykätään sanoa. Aina näillä yrittäjillä on oma agenda, olisiko se vaikka oman arvon pönkittäminen tai pitäminen kilpailijat poissa markkinoilta.
Totta, tyhjätaskun ei pidä alkaa yrittämään ellei ole jo valmiiksi töitä tiedossa. Jos tykkää turvallisista Kelan etuuksista, niin ei varmaan kannata yrittää ollenkaan. Jos on palkansaajan asenteella ja tottunut odottamaan valmista, niin voi asennemuutos olla aika vaikea. - Kokemuksella
kuin on kirjoitti:
Entäpä osa yrittäjyys,siinä ei ainakaan menetä tukia..voi ikäänkuin "kokeilla" yrittäjyyttä,tosin verotus taitaa olla rankkaa..
se päätoimi on varma! Te-keskuksessa todetaan osa-aikainen erityisen mielellään päätoimiseksi yrittäjäksi ja evätään kaikki etuudet, jos hän sattuu jäämään työttömäksi tai lomautetaan siitä työstä, missä hän oikeasti on työllistynyt.
Osa-aikainen yrittäjyys on huomattavan yleistä - itse olen pyörittänyt sellaista ja monilla tuttavillakin on omat pikku yrityksensä. Sellaisten tilanteiden varalle, että lomautus tai työttömyys tulee kohdalle, on pidettävä riittävän isoa varakassaa, jonka avulla pystyy elämään - yllättävää, mutta totta on se, että mistään luukusta ei tavallinen kuuliainen suomalainen saa centtiäkään, jos hänellä on yritys - miten pieni ja vähäinen hyvänsä. Työpaikan pysyvyyden varmistaninen on yritysharrastuksen pitämisen ehdoton edellytys! - ei näin!
tjuupajuu kirjoitti:
Mutta ei se yrittäminen OIKEASTI ole niin vaikeaa kuin tykätään sanoa. Aina näillä yrittäjillä on oma agenda, olisiko se vaikka oman arvon pönkittäminen tai pitäminen kilpailijat poissa markkinoilta.
Totta, tyhjätaskun ei pidä alkaa yrittämään ellei ole jo valmiiksi töitä tiedossa. Jos tykkää turvallisista Kelan etuuksista, niin ei varmaan kannata yrittää ollenkaan. Jos on palkansaajan asenteella ja tottunut odottamaan valmista, niin voi asennemuutos olla aika vaikea.No ei se yrittäminen oikeasti mitään rakettitiedettä ole, mutta mitä nyt tällä palstalla olen seurannut niin ehkä yhdellä tuhannesta keskutelijasta olisi potentiaalia alkaa yrittäjäksi. Silloin kun alkaa yrittäjäksi kannattaa unohtaa kaikki tuet ja ikään kuin putoaa pois yhteiskunnan tukijärjestelmästä. Itse en oikeastaan käytä mitään yhteiskunnan tarjoamia palveluita. (lääkäri,julkinnen liikenne jne). En edes ajattele sellaista vaihtoehtoa, että koskas saan tukia jos yritystoiminta loppuu.
Ehkäpä siinä on ero ihmisissä jotka on yrittäjiä. Yrittäjä puskee eteenpäin ja tekee kaikkensa onnistuakseen eikä suostu luovuttamaan. Sitten on näitä jotka haluaisivat yrittäjiksi asenteella voihan tota kokeilla ja jos ei onnistu mennään takas työkkäriin... - 54gdsgd
ei näin! kirjoitti:
No ei se yrittäminen oikeasti mitään rakettitiedettä ole, mutta mitä nyt tällä palstalla olen seurannut niin ehkä yhdellä tuhannesta keskutelijasta olisi potentiaalia alkaa yrittäjäksi. Silloin kun alkaa yrittäjäksi kannattaa unohtaa kaikki tuet ja ikään kuin putoaa pois yhteiskunnan tukijärjestelmästä. Itse en oikeastaan käytä mitään yhteiskunnan tarjoamia palveluita. (lääkäri,julkinnen liikenne jne). En edes ajattele sellaista vaihtoehtoa, että koskas saan tukia jos yritystoiminta loppuu.
Ehkäpä siinä on ero ihmisissä jotka on yrittäjiä. Yrittäjä puskee eteenpäin ja tekee kaikkensa onnistuakseen eikä suostu luovuttamaan. Sitten on näitä jotka haluaisivat yrittäjiksi asenteella voihan tota kokeilla ja jos ei onnistu mennään takas työkkäriin...Olipas tyhjentävästä sanottu! Mutta noista tuista varoitellaan, koska ollaan kateellisia jos sittenkin yritys lähtee toimimaan hänellä.
- Yrittäjäkin
54gdsgd kirjoitti:
Olipas tyhjentävästä sanottu! Mutta noista tuista varoitellaan, koska ollaan kateellisia jos sittenkin yritys lähtee toimimaan hänellä.
Ketjun aloittaja nimenomaan kysyi: "kuvitellaan että n 6kk joudun lopettamaan yritykseni ja menen takaisin kortistoon..."
Hänellä oli jalat sen verran maanpinnalla, että hän esitti myös jos-kysymyksen. Siihen on yksiselitteinen vastaus - jos hän joutuu lopettamaan yrityksen, menee vähintään kuukausia, ennenkuin hän saa mitään tukia ja niiden hänellä tällä hetkellä olevien maksimaalisten tukien saaminen on arvoitus pidemmänkään ajan kuluessa. Yrittäjämerkintä on pysyvä ja sitä otettaessa on hyvä tietää, mitä tekee ja mistä luopuu.
Muita vaihtoehtojahan on sitten hakeutua palkkatöihin. Edellisissä viesteissä sanottiinkin jo se, ettei yrittäminen sinänsä ole mitään rakettitiedettä - pääomaa tarvitaan kyllä alkuvaiheissa ja mitenkään ei ole taattua, että yrityksestä saisi tuloja - tukien suuruiset tulot voivat alkuvaiheessa olla luksusta. Laman seurauksena lukuisat hyvin pärjänneet yrityksetkin joutuvat lopettamaan - ei se välttämättä tarkoita sitä, että heiltä puuttuisi yrittämisen halua. - 535egg
Yrittäjäkin kirjoitti:
Ketjun aloittaja nimenomaan kysyi: "kuvitellaan että n 6kk joudun lopettamaan yritykseni ja menen takaisin kortistoon..."
Hänellä oli jalat sen verran maanpinnalla, että hän esitti myös jos-kysymyksen. Siihen on yksiselitteinen vastaus - jos hän joutuu lopettamaan yrityksen, menee vähintään kuukausia, ennenkuin hän saa mitään tukia ja niiden hänellä tällä hetkellä olevien maksimaalisten tukien saaminen on arvoitus pidemmänkään ajan kuluessa. Yrittäjämerkintä on pysyvä ja sitä otettaessa on hyvä tietää, mitä tekee ja mistä luopuu.
Muita vaihtoehtojahan on sitten hakeutua palkkatöihin. Edellisissä viesteissä sanottiinkin jo se, ettei yrittäminen sinänsä ole mitään rakettitiedettä - pääomaa tarvitaan kyllä alkuvaiheissa ja mitenkään ei ole taattua, että yrityksestä saisi tuloja - tukien suuruiset tulot voivat alkuvaiheessa olla luksusta. Laman seurauksena lukuisat hyvin pärjänneet yrityksetkin joutuvat lopettamaan - ei se välttämättä tarkoita sitä, että heiltä puuttuisi yrittämisen halua.Tarkoitin hänen lähipiiriä, ei kai kukaan itse yrittäjäksi harkitseva ajattele joitain tukia
- nyyh,nyyh
Niin ja muista valittaa yrittäjän ankeutta ja lujilla oloa suu auki joka tilanteessa.
- uyj5j565
Ongelmani siis seuraava: olen juuri jäänyt työttömäksi eli olen "liiton rahoilla" eli ansiosidonnaisella päivärahalla. Haluaisin aloittaa kuitenkin Personal Trainer- koulutuksen joka tekisi minusta Personal Trainerin syksyyn mennessä. Koulutus kuitenkin maksaa 3000 euroa joka on liian iso raha työttömälle.
Voinko NYT perustaa toiminimen (koska valmistuneenaPT:nä sen kuitenkin syksyllä tekisin) ja laittaa sitten mm. tuon koulutuksen verovähennyksiin? Ehdinkö koska koulutus alkaa pian? Ja tärkeintä: menetänkö ansiosidonnaisen päivärahan koska perustan toiminimen (jolla ei kuitenkaan tuloja varmaan ole ennen syksyä kun voin alkaa virallisesti PT-nimikettä käyttämään)? - Mairee
uyj5j565 kirjoitti:
Ongelmani siis seuraava: olen juuri jäänyt työttömäksi eli olen "liiton rahoilla" eli ansiosidonnaisella päivärahalla. Haluaisin aloittaa kuitenkin Personal Trainer- koulutuksen joka tekisi minusta Personal Trainerin syksyyn mennessä. Koulutus kuitenkin maksaa 3000 euroa joka on liian iso raha työttömälle.
Voinko NYT perustaa toiminimen (koska valmistuneenaPT:nä sen kuitenkin syksyllä tekisin) ja laittaa sitten mm. tuon koulutuksen verovähennyksiin? Ehdinkö koska koulutus alkaa pian? Ja tärkeintä: menetänkö ansiosidonnaisen päivärahan koska perustan toiminimen (jolla ei kuitenkaan tuloja varmaan ole ennen syksyä kun voin alkaa virallisesti PT-nimikettä käyttämään)?Eli menetät työttömyyskorvauksen heti silloin kun perustat yrityksen. Silloinhan et ole enää työtön vaan yrittäjä. Nythän saa työttömyyskorvauksella opiskella, joten mikset käyttäisi sitä hyödyksesi. Eli opiskelet vaan uutta ammattia ja saat samalla työttömyyskorvauksen ylläpidon. Minun mielestä voit sitten jälkikäteen vähentää ammattikoulutuksesta tulleet kulut yrityksen piikkin, eli tuota vähennystä varten ei tarvitse yritystä vielä tässä vaiheessa perustaa. Korjatkaa muut jos olen väärässä tässä... Näin ainakin itse luulisin asian olevan.
- Eijeojeojeo
Mairee kirjoitti:
Eli menetät työttömyyskorvauksen heti silloin kun perustat yrityksen. Silloinhan et ole enää työtön vaan yrittäjä. Nythän saa työttömyyskorvauksella opiskella, joten mikset käyttäisi sitä hyödyksesi. Eli opiskelet vaan uutta ammattia ja saat samalla työttömyyskorvauksen ylläpidon. Minun mielestä voit sitten jälkikäteen vähentää ammattikoulutuksesta tulleet kulut yrityksen piikkin, eli tuota vähennystä varten ei tarvitse yritystä vielä tässä vaiheessa perustaa. Korjatkaa muut jos olen väärässä tässä... Näin ainakin itse luulisin asian olevan.
Joo, voihan sen laittaa "perustettavan yhtiön lukuun" (PYL). Eli ei tarvitse perustaa vielä yritystä, sen voit tehdä vasta kun aloitat toiminnan.
- fgtdet
Eijeojeojeo kirjoitti:
Joo, voihan sen laittaa "perustettavan yhtiön lukuun" (PYL). Eli ei tarvitse perustaa vielä yritystä, sen voit tehdä vasta kun aloitat toiminnan.
Eli opiskelen nyt koulutusta joka maksaa vaikka 300 euroa. Perustan yrityksen koulutuksen päätyttyä, esim. vuoden päästä, niin saan vähentää tuon 300 euroa?
- Mairee
fgtdet kirjoitti:
Eli opiskelen nyt koulutusta joka maksaa vaikka 300 euroa. Perustan yrityksen koulutuksen päätyttyä, esim. vuoden päästä, niin saan vähentää tuon 300 euroa?
Näin mun mielestäni asia menee. Eli perustamiseen liittyvien kulujen ei välttämättä tarvitse olla syntynyt yrityksen olemassaoloaikana, vaan voivat olla myös aiemmin tapahtuneita yrityksen toimintaan ja perustamiseen liittyviä kuluja. Varmista asia kuitenkin vielä tuosta allaolevasta numerosta, sieltä saat 100-varman vastauksen.
Yritys-Suomi
-puhelinpalvelu alkaville yrittäjille
Puh. 010 19 4680 (mpm/pvm)
Aukioloaika: maanantaista perjantaihin 9.00-16.00
- Oy Ab
Viranomaisia koskevia asioita en lukisi keskustelupalstoilta, vaan ottaisin yhteyttä ko. tahoihin. Tulkintoja on voi olla heidänkin joukossa erilaisia.
Yrittäjyydestä: Jos kuvittelet jo että yrityksesi loppuu n. 6kk kuluttua, niin asenteesi on väärä.
Yrittäminen vaatii sitkeyttä ja rohkeutta, jossa aika ja raha saavat uuden merkityksen.
Työntekijä ja tukien varassa eläminen-ajattelutapa täytyy unohtaa.
Itse perustin yrityksen vaikka työkkäri ja yrityskeskukset eivät tuenneet ideaani. Onneksi en kuunnellut heitä.- g g g43
Totta nuo kommentit, että ei saisi perustaa yritystä tyhjän päälle. Joskus ja harkiten se voi kuitenkin kannattaa.
Itselläni oli tilanne, että olin vaikeasti työölistettävä ja pitkäaikaistyötön - putosin työmarkkinatuelle, jota en saanut muiden tulopjen vuoksi. Työn saaminen alkoi olla mahdotonta historian vuoksi. Kävinn sitten yrittäjäkurssin ja perustin toiminimen, jonka turvin juuri aloittelen yritystä. Se on perustettu lähinnä tuomaan selkänojaa uusien palkkatöiden hakemista varten, järkevää työhistoriaa cvhen omalta ammattialaltani. Voin helpommin hakea muita töitä siis. Toimeentulo on turvattu muilta osin, ja tilanne oli joka tapauksessa se, etten enää saanut yhteiskunnan tukia muutenkaan, joten mitään en periaatteessa menettänyt.
Luulen, ettåä jso loepttaa varattoman yrityksen myöhemmin, eikä saa myyntituloja tms, niin pääsee ainakin sille samalle kelan työmarkkinatuelle, muin mitä olisin saanut muutenkin, jos ei olisi puolison tulojen tarveharkintaa. Odotusaika tosin on joitain kk. silloin. Vähän lisää työkokemusta cv:ssä. Tavallisia töitä voi hakea jo silloinkin, vaikka vielä olisi yrittäjän statuksella.
Itse en edes liittynyt yirttäjien tt kassaan, koska ansiosidonnainen oli käytetty joka tapauksessa, ja kassan jäsenyys vaatisi myös YEL.n ottamista, eli homma maksaisi aika paljon vuosittain. Mutta jokaisen pitää nä'mä asiat harkita omalla kohdallaan, pääasia on se, että hankkii kaikki tarvittavat tiedot ja miettii tilanteensa perinpohjin, että tekee vain valistuneita pohdittuja päätöksiä. Sen ei pidä antaa vaikuttaa, että työkkäristä suositellaan yrittäjyyttä, vaan oma analyysi pitää tehdä. - liikkuvat
g g g43 kirjoitti:
Totta nuo kommentit, että ei saisi perustaa yritystä tyhjän päälle. Joskus ja harkiten se voi kuitenkin kannattaa.
Itselläni oli tilanne, että olin vaikeasti työölistettävä ja pitkäaikaistyötön - putosin työmarkkinatuelle, jota en saanut muiden tulopjen vuoksi. Työn saaminen alkoi olla mahdotonta historian vuoksi. Kävinn sitten yrittäjäkurssin ja perustin toiminimen, jonka turvin juuri aloittelen yritystä. Se on perustettu lähinnä tuomaan selkänojaa uusien palkkatöiden hakemista varten, järkevää työhistoriaa cvhen omalta ammattialaltani. Voin helpommin hakea muita töitä siis. Toimeentulo on turvattu muilta osin, ja tilanne oli joka tapauksessa se, etten enää saanut yhteiskunnan tukia muutenkaan, joten mitään en periaatteessa menettänyt.
Luulen, ettåä jso loepttaa varattoman yrityksen myöhemmin, eikä saa myyntituloja tms, niin pääsee ainakin sille samalle kelan työmarkkinatuelle, muin mitä olisin saanut muutenkin, jos ei olisi puolison tulojen tarveharkintaa. Odotusaika tosin on joitain kk. silloin. Vähän lisää työkokemusta cv:ssä. Tavallisia töitä voi hakea jo silloinkin, vaikka vielä olisi yrittäjän statuksella.
Itse en edes liittynyt yirttäjien tt kassaan, koska ansiosidonnainen oli käytetty joka tapauksessa, ja kassan jäsenyys vaatisi myös YEL.n ottamista, eli homma maksaisi aika paljon vuosittain. Mutta jokaisen pitää nä'mä asiat harkita omalla kohdallaan, pääasia on se, että hankkii kaikki tarvittavat tiedot ja miettii tilanteensa perinpohjin, että tekee vain valistuneita pohdittuja päätöksiä. Sen ei pidä antaa vaikuttaa, että työkkäristä suositellaan yrittäjyyttä, vaan oma analyysi pitää tehdä.Löysin tämmöisen vaihtoehtoisen muodon yrittää. kannattee tutustua! www.tyopalvelu.fi
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 911671
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr1911283- 771283
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!55962Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46911- 47898
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38888Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9844- 46832
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35799