Totuudet ja mielipiteet

Mielipiteet ovat usein "omia totuuksia", jotka on tehty valintoina vaihtoehdoista. Monet pyrkivät vapaaseen tahtoon, jotta voi tehdä näitä valintoja. Lienee hyvin vähän ihmisiä, jotka ovat todella "itse päättäneet" kaikista mielipiteistään, ne ovat muotustuneet perintönä, kokemuksena, tai erilaisina opiskeluina. Tai ns. sidosryhmissä.

Valintojen teossa auttaa tietysti se, että tutustuu monipuolisesti vaihtoehtoihin. Näin välttyy vain " yhden totuuden loukuista", joka voi johtaa paatokselliseen esittämiseen. Sellaiseen, että on kykenemätön edes ajattelemaan muita mielipiteitä.

Joku mielipide ei ole hylättävä siksi, etten ymmärrä sitä. Voinhan yrittää ottaa selvää, jos tunnen mielenkiintoa. Tai jättää sen ratkaisemattomien asioiden joukkoon, joita kyllä on hyvin paljon. Pelkällä räävistelyllä ei asiaa saa autettua, ellei muuhun pysty.

45

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilvi*

      Ei pelkästään jonkun auktoriteetin mielipide ilman asiaan perehtymistä saisi olla ratkaiseva. Minä mietin ja yritän ottaa selvää tällä hetkellä missä suhteessa nuo Allahin uskoiset eroavat kristinuskoisista, kun tuo Afganistan on tapetilla, 34 milj, kansa....,mutta se ei liity nyt tähän.

      Tutkiminen sinänsä on mielenkiintoista, vallankin kun meillä on edessäme tämä "avain " aikaahan se vie, mutta sitähän eläkeläisellä on!

      • *Kukkahame*

        Ihminen yksilönä joutuu tekemään valintoja ja päätöksiä, joihin ei paljon ympärillä olevat ihmiset ryhmänäkään voi puuttua, kuitenkin tehtävä lain puitteissa.
        Esimerkkinä talon osto, tai vuokraaminen vaihtoehtoja kuitenkin on,
        Totta kai mielipiteitä on ja jokaisella omansa, monesti niissäkin ylilyöntejä sekä ylös että alas, yksinäiselle aikuiselle erilaiset kuin perheelliselle aikuiselle.
        Täällä kyllä näkee kaiken kirjon, monesti aivan tosi haastavia.
        Meitä sitoo monessa asiassa lait ja se on oikeusturva jota jokainen tarvitsee, loukata mielipiteilläkin voi, vaikka joskus kuten Ruususen tapauksessa avattiin lakituvan ovet, mielipiteisen takia.


      • totuudesta en asiassa osaa kantaa ottaa.

        Kahdesta lautasesta tai tuolista on nyt kova haloo, mielestäni siinä jää syrjään ne asiat, jotka meillä täällä kotimaassa olisi suuren pohtimisen ja tuumailun aiheena.
        Eikö tärkeintä olisi saada sinne tuolille istumaan mahdollisimman tietävä ja osaava ihminen, jolla olisi neuvottelutaitoa ja rohkeutta pitää tämän oman maamme puolta.

        Aina pitää löytyä aihe mistä saadaan paljon porua, siinä sitten unohtuu tai jää takaalalle tärkeimmät meitä kansalaisia koskevat asiat, vaikka tärkeitä ovat myös siellä Brysselissä tehtävät päätöksetkin.
        Miten noita tulkintojakin laista pystytään näin eri tavalla ymmärtämään, porsaanreikiä tuntuu oleva.
        Lakien pitäisi olla niin yksioikoisia, että niissä ei tulkinnan mahdollisuutta ole.

        Omiani tässä mietin, mielipide tämä siis on, totuus voi olla aivan toinen, varmaan onkin.


      • Seku
        SkillaN kirjoitti:

        totuudesta en asiassa osaa kantaa ottaa.

        Kahdesta lautasesta tai tuolista on nyt kova haloo, mielestäni siinä jää syrjään ne asiat, jotka meillä täällä kotimaassa olisi suuren pohtimisen ja tuumailun aiheena.
        Eikö tärkeintä olisi saada sinne tuolille istumaan mahdollisimman tietävä ja osaava ihminen, jolla olisi neuvottelutaitoa ja rohkeutta pitää tämän oman maamme puolta.

        Aina pitää löytyä aihe mistä saadaan paljon porua, siinä sitten unohtuu tai jää takaalalle tärkeimmät meitä kansalaisia koskevat asiat, vaikka tärkeitä ovat myös siellä Brysselissä tehtävät päätöksetkin.
        Miten noita tulkintojakin laista pystytään näin eri tavalla ymmärtämään, porsaanreikiä tuntuu oleva.
        Lakien pitäisi olla niin yksioikoisia, että niissä ei tulkinnan mahdollisuutta ole.

        Omiani tässä mietin, mielipide tämä siis on, totuus voi olla aivan toinen, varmaan onkin.

        Itse ajattelin, olematta sen enemmän puolesta kuin vastaankaan, että olisiko tuollaista lapsellista kahden lautasen kiistaa tullut, jos maassamme olisi presidentti, jostain muusta puolueesta kuin SDP:stä.

        Oletetaanpa, että vaikkapa Niinistö olisi presidenttinä, olisivatko sosiaalidemokraatit työntämässä häntä EU:n huippukokoukseen?

        Ajatuksenakin tosin melko outo, että hän(Niinistö, tai muistakaan puolueista presidentiksi valittu, olisi sinne pyrkimässä)


    • vaiko helpottanut elämää,jos löytänyt. Kenpä tietäis sen.
      Pyysyviä totuuksia toki on. Olen varmaan monta kertaa sanonut,etten enää miettimisistä niin välittäisi,mutta oivalluksia, luovaakin ajattelua siinä saattaa syntyä. Joten jos kuitenkin vielä jotain,ettei koko päiväksi jää mieltä rassaamaan.
      Oma "itse" sanoo,ohjaa sinnikkäästi mielipiteitä, siis näitä omia totuuksia. Omia totuuksia on ja pitääkin olla, lähinnä omaa filosofiaa,elämäntapaa. Nämä ns. omat totuudet eivät vahingoita ketään (ei ainakaan pitäisi), vaikka kummastusta, ärsyyntymistä,vastustustakin aiheuttaisivat.

      Voiko kukaan määrätä,mikä olisi se yksinomainen oikea totuus. Pitääkö toisen äärimmäisen erilainen oma "totuus" niellä noin vain...no niellä pitäisi,mutta mukistakin voi.
      Jos "totuuksia" ei ole tähän ikään mennessä löytynyt,niin ne löydetyt voivat ainakin vahvistua, mutta eivät papereista ja kirjoista. Aikanaan "lukeneisuus" ja tiedon haku ovat aloittaneet tällaisen kehittymisprosessin, oman totuutemme kehittymisen.
      Olisiko oma totuus enemmänkin tunnetila, ei määriteltävissä, vaan omista kokemuksista ja tiedoistakin vähitellen kehittynyt. Oma totuus siis kypsyy ja onkin sitten elämäntapa, asennoituminen elämän eri asioihin,tilanteisiin.
      Omat totuudet eivät ole suuria asioita,vaan jokapäiväistä suhtautumista yleensä elämään. Tässä tapauksessa en puhukaan mielipiteistä. Oma totuus on yhä enemmän luottamista omaan itseensä, intuitioonsa (miettimättä)....näin teen jne.
      Senkin takia pakostakin aiheutamme välillä ärtymystäkin kirjoituksillamme,kun "totuutemme" voivat olla niin erilaisia. Toinen haluaisi jatkuvaa auringonpaistetta ja helppoa hyvää oloa,toinen mahdollisesti sadetta ja myrskyä.

      Kaikki tuo ylläoleva on siis minun omaa totuuttani,en väitä enkä voikaan väittää,että minun totuuteni olisi se oikea totuus. Herranen aika,vain minulle sopiva on oma totuuteni...ja tapanikin suhtautua elämään...ja se riittää. Ja kriisejä pitää olla,että niistä voisi yrittää yli päästä. Kummasti vaan taudin huipun kohdattuaan, löytyy taas joksikin aikaa motiiveja elämälle.

      • *Kukkahame*

        Kaikilla ihmisillä on tottumuksia, tapoja, tuntemuksia ja nautintojakin, listaa voisi jatkaa mutta esimerkkinä, nämä ovat asioita joita ei voi verrata totuuteen vaikka ne sitä ovat itse kullekin.
        Joku näkee kauneuden väreinä kokee sen voimakkaana tunteena, punainen on kaunis ja ihailija on totuuden mukainen, toiselle se herättää kiukkua ja inhoa, totuutta arjessa on kaikki, ihmissuhteet ja mautkin.
        Toiset tottuvat jo lapsuudesta saakka erottamaan oikean väärästä, toiset ei elinikänään.
        Totuus kai kuitenkin on niin laaja etten minä ainakaan edes ymmärrä sen moninaisuutta.


      • Seku

        Sivistyssanana individualismi, omaperäisyys, itsenäinen ajattelu.
        Sanotaan, että kovankaan painostuksen alaisena rohkeat, oman totuutensa löytäneet ihmiset eivät luovu periaatteistaan, vaikka heitä aivopestäisiin kuinka ankarasti.

        Ajanlaskumme alussa joku kysyi. "Mikä on totuus?"
        Joku toinen sanoi:" Minä olen Tie Totuus ja Elämä"

        Näissä maallisissa asioissa totuuksia on monta, kaikilla asioilla on kääntöpuolensa, asioita voi katsoa monesta näkökulmasta. Väittäisimpä, että matealistisessa maailmassamme asioista onkin monta "varmaa" , itse kullekin sopivaa totuutta.


      • Lorena*

        Tieteen alalla tutkimukset johtavat uuteen totuuteen, esim sairauksien hoitamisessa ja estämisessä. Tutkittu tieto tänään on totuus, aika menee eteenpäin ja jo huomenna voi tulla esille uuden tutkimuksen tulokset jotka kumoavat edellisen tutkimuksen tiedot. Näin kulkee kehitys eteenpäin ja tuleekin kulkea.
        Kuumeisesti tutkitaan nyt esillä olevaa sikainfluenssa rokotetta, jonka sivuvaikutuksista ollaan erimieltä mutu tuntumalla, tässä asiassa tutkimuksien tuoma totuus tulee esille jälkikäteen.
        Näin totuus muuttuu kaikilla tieteen alueilla.

        Oma totuus, totuuden tiedostaminen on kytköksissä moniin eri tekijöihin. Sanotaan totuuden puhujalle ei löydy yösijaa, siksipä tultaneen siihen tulokseen ei aina ole mahdollista ja oikeinkaan sanoa miten asia todellisuudessa on tai tulee olemaan. Lähimmäisen huomioinen on tärkeää,hänen mielipiteiden murskaaminen täysin ei liene hyväksi, voi vain antaa tiedoksi uusien mahdollisuuksien olemassaolon ja niiden esille tulon.

        Omista periaatteista, niiden totuudellisuudesta voi pitää kiinni, toisen periaatteita ei tarvitse hyväksyä jos ne sotivat omaa sisintä valintaa vastaan. Tässä kait tulee vastaan jokainen voi pysyä omalla valitsemallaan tiellä, ei sivullisten tarvitse sitä hyväksyä, riittää kun itse on tasapainossa valintansa kanssa. Nämä ovat vaikeita asioita pohdittavaksi. Nyt joku ajattelee kaikkiko on oikein, ei suinkaan, jokaisen tulisi pystyä tiedostamaan se oikeaan johtava totuus.

        Kun mietin näitä asioita taustalla kuuntelen Mambaa:
        http://www.youtube.com/watch?v=IzwRZdVid8E


      • on käynnissä

        maailmassa!

        Juuri lennätettiin pommin voimalla suuri joukko junassa matkustavia taivaan tuuliin tai kipeästi loukkaantuneina, loppuiäkseen vammautuneina sairaaloihin, koteihin, maailmalle.

        Islamistit ilmoittivat, että he ovat pommin laittajat, pyhä sota on käynnissä,
        koko maailma on saatava islamia tunnustamaan.
        Eikä tämä ole kuin yksi esimerkki heidän rikoksistaan ihmisyyttä vastaan, heidän tekosistaan.


      • Mielestäni "vapaa tahto" on yleensä ihmisellä enemmän tai vähemmän rajoittunut. Se "paras suunta", mielikuvituksissa elänyt ja haluja ohjaamaan pyrkinyt, ei läheskään aina toteudu. Eteen tulee reaalimaailma ja siihen liittyvät velvoitteet. Reaalimaailmassa arkisesti syödään, ei mielikuvituksissa. Ehkäpä juuri näissä ristiriidoissa monelle käy ulkopuolisena ajatellen "huonosti." Muuten, "sus" kirjoituksessasi on ajattelemista.

        Tuosta pressan lautasongelmasta.Tämän päivän Hesarissa oli kirjoitus Niinistön asenteesta.( on reilussa johdossa gallupeissa uudeksi pressaksi) Hänhän vastustaa presidentin valtaoikeuksien karsimista ja sanoo mm., että asioissa, "jossa Suomi on sopijapuolena, tulee presidentin olla paikalla". Pres. Halonen on valittu suoralla kansanäänestyksellä tehtävään. Galluppienkin mukaan kannatus on säilynyt, eikä "kyvyttömyydestä" esitetty asiallista näyttöä. Mistä johtuu todellisuudessa juuri nyt käyty valtakamppailu? Entä Niinistön kanta? Onko aikomus tehdä muutos vain nykyistä presidenttiä varten? Luotetaanko siihen, että kun tulee "sopiva" pressa. oikeudet voidaan palauttaa? Näitä kyselen itseltänikin, toivossa pysyä "kärryillä" asioista.


      • pilvi*
        on käynnissä kirjoitti:

        maailmassa!

        Juuri lennätettiin pommin voimalla suuri joukko junassa matkustavia taivaan tuuliin tai kipeästi loukkaantuneina, loppuiäkseen vammautuneina sairaaloihin, koteihin, maailmalle.

        Islamistit ilmoittivat, että he ovat pommin laittajat, pyhä sota on käynnissä,
        koko maailma on saatava islamia tunnustamaan.
        Eikä tämä ole kuin yksi esimerkki heidän rikoksistaan ihmisyyttä vastaan, heidän tekosistaan.

        sunnimuslimit ovat ainoa suunta islamilaisuudessa, jotka kytkevät politiikan uskontoon, Tätä ääriliikettä ei ole kuin 5% muslimeista onneksi, mutta he haluavat muuttaa oikeaksi katsomiaan asioita muissakin maissa sodan keinoin. Heille se on pyhä (hirvittävä) sota.

        No ehkä noin pieni prosentti pysyy aisoissaan YK:n rauhanturvaajien ja meidänkin poikiemme avulla.

        Vaikkakin 5% siitä valtavasta määrästä on tietenkin suuri joukko!


      • Seku
        ynnämuu kirjoitti:

        Mielestäni "vapaa tahto" on yleensä ihmisellä enemmän tai vähemmän rajoittunut. Se "paras suunta", mielikuvituksissa elänyt ja haluja ohjaamaan pyrkinyt, ei läheskään aina toteudu. Eteen tulee reaalimaailma ja siihen liittyvät velvoitteet. Reaalimaailmassa arkisesti syödään, ei mielikuvituksissa. Ehkäpä juuri näissä ristiriidoissa monelle käy ulkopuolisena ajatellen "huonosti." Muuten, "sus" kirjoituksessasi on ajattelemista.

        Tuosta pressan lautasongelmasta.Tämän päivän Hesarissa oli kirjoitus Niinistön asenteesta.( on reilussa johdossa gallupeissa uudeksi pressaksi) Hänhän vastustaa presidentin valtaoikeuksien karsimista ja sanoo mm., että asioissa, "jossa Suomi on sopijapuolena, tulee presidentin olla paikalla". Pres. Halonen on valittu suoralla kansanäänestyksellä tehtävään. Galluppienkin mukaan kannatus on säilynyt, eikä "kyvyttömyydestä" esitetty asiallista näyttöä. Mistä johtuu todellisuudessa juuri nyt käyty valtakamppailu? Entä Niinistön kanta? Onko aikomus tehdä muutos vain nykyistä presidenttiä varten? Luotetaanko siihen, että kun tulee "sopiva" pressa. oikeudet voidaan palauttaa? Näitä kyselen itseltänikin, toivossa pysyä "kärryillä" asioista.

        "Oikea" suuntahan se silloin tulee olemaan.
        Lissabonin sopimus sellaisenaan taisi ratkaista koko lautaskiistan.


      • kuka erottelee
        pilvi* kirjoitti:

        sunnimuslimit ovat ainoa suunta islamilaisuudessa, jotka kytkevät politiikan uskontoon, Tätä ääriliikettä ei ole kuin 5% muslimeista onneksi, mutta he haluavat muuttaa oikeaksi katsomiaan asioita muissakin maissa sodan keinoin. Heille se on pyhä (hirvittävä) sota.

        No ehkä noin pieni prosentti pysyy aisoissaan YK:n rauhanturvaajien ja meidänkin poikiemme avulla.

        Vaikkakin 5% siitä valtavasta määrästä on tietenkin suuri joukko!

        rajalla?
        Mistä tunnistaa?
        Pilvi varmaan neuvoo.


      • pilvi*
        kuka erottelee kirjoitti:

        rajalla?
        Mistä tunnistaa?
        Pilvi varmaan neuvoo.

        missä siinä rikollisia puolustetaan? Koeta pysyä asiassa!


      • Makriina ek
        Seku kirjoitti:

        "Oikea" suuntahan se silloin tulee olemaan.
        Lissabonin sopimus sellaisenaan taisi ratkaista koko lautaskiistan.

        Presidentti vastasi aikaisemmin ulkopolitiikasta.
        Onko siihen nyt tullut muutos Lissabonin sopimuksen myötä?
        Muuttaako sopimus kaikkien maitten lait ilman muuta Lissabonin sopimuksen mukaisiksi?
        Ns. "tavallinen" kansa ei taida paljonkaan tietää sopimuksesta. Se vain runnottiin läpi. Muutamissa maissa järjestettiin kansanäänestys. Ja jos kansa äänesti EI, niin järjestettiin uudet vaalit. Kansahan oli ollut väärässä.

        Suomessa ei varmuuden vuoksi äänestystä järjestetty. Pöhköt suomalaiset olisivat saattaneet äänestää ihan todella aivan päin mäntyä.


      • Makriina ek kirjoitti:

        Presidentti vastasi aikaisemmin ulkopolitiikasta.
        Onko siihen nyt tullut muutos Lissabonin sopimuksen myötä?
        Muuttaako sopimus kaikkien maitten lait ilman muuta Lissabonin sopimuksen mukaisiksi?
        Ns. "tavallinen" kansa ei taida paljonkaan tietää sopimuksesta. Se vain runnottiin läpi. Muutamissa maissa järjestettiin kansanäänestys. Ja jos kansa äänesti EI, niin järjestettiin uudet vaalit. Kansahan oli ollut väärässä.

        Suomessa ei varmuuden vuoksi äänestystä järjestetty. Pöhköt suomalaiset olisivat saattaneet äänestää ihan todella aivan päin mäntyä.

        Enpähän väitä, että tunnen tuon sopimuksen. Eivät näytä tuntevan ammattilaisetkaan. Luulisin, että Niinistö on tutustunut asiaan. Hän ei kai halua ottaa kontolleen riskiä, vaan edustaa puolueryhmässään tässä asiassa erilaista kantaa. Olisihan se noloa, jos...?
        Presidentti, joka valitaan kansanäänestyksessä, on sopiva. Myös Halonen.


      • taan
        on käynnissä kirjoitti:

        maailmassa!

        Juuri lennätettiin pommin voimalla suuri joukko junassa matkustavia taivaan tuuliin tai kipeästi loukkaantuneina, loppuiäkseen vammautuneina sairaaloihin, koteihin, maailmalle.

        Islamistit ilmoittivat, että he ovat pommin laittajat, pyhä sota on käynnissä,
        koko maailma on saatava islamia tunnustamaan.
        Eikä tämä ole kuin yksi esimerkki heidän rikoksistaan ihmisyyttä vastaan, heidän tekosistaan.

        maahanmuuttajien kotoutukseen, hotelliasumiseen, kuukausipalkkaan 1300 € /nenä sekä muuhun heidän hyvinvointiinsa ja huvitteluunsa.

        Tällainen kirjoitus oli Metro-lehdessä eilen.


      • Seku kirjoitti:

        Sivistyssanana individualismi, omaperäisyys, itsenäinen ajattelu.
        Sanotaan, että kovankaan painostuksen alaisena rohkeat, oman totuutensa löytäneet ihmiset eivät luovu periaatteistaan, vaikka heitä aivopestäisiin kuinka ankarasti.

        Ajanlaskumme alussa joku kysyi. "Mikä on totuus?"
        Joku toinen sanoi:" Minä olen Tie Totuus ja Elämä"

        Näissä maallisissa asioissa totuuksia on monta, kaikilla asioilla on kääntöpuolensa, asioita voi katsoa monesta näkökulmasta. Väittäisimpä, että matealistisessa maailmassamme asioista onkin monta "varmaa" , itse kullekin sopivaa totuutta.

        Paljon on ihmisiä eliminoitu omien mielipideiden esittämisestä. Esim. roomankirkko, vatikaani vaati tähtitieteilijä Copernicusta perumaan puheensa esittämästään hullutuksesta.
        Kuten muistetaan C esitti, ettei Maa ole kaikkeuden keskipiste vaan auringon kiertolainen, planeetta.

        Kirkko julisti Copernicuksen 200 vuodeksi kirkonkiroukseen. Vatikaani perui tämän ja pyysi anteeksi edeltäjiensä sen aikaisia käsityksiä.

        Mikä tahansa diktatuurinen järjestelmä kieltää kansalaisten omat mielipiteet. 'Rakkaanjohtajan' Korea ja kommunistinen Kiina soveltavat yhä tätä virallisen tahon mielipide sovellutusta.


      • taan kirjoitti:

        maahanmuuttajien kotoutukseen, hotelliasumiseen, kuukausipalkkaan 1300 € /nenä sekä muuhun heidän hyvinvointiinsa ja huvitteluunsa.

        Tällainen kirjoitus oli Metro-lehdessä eilen.

        Nyttemmin on tehty päätös, jolla maahanmuuttajien saamaa päivärahaa alennetaan kolmanneksella. Koska he savat muitakin etuuksia, mielestäni tämä korjaus on enemmän kuin paikallaan.
        Tällä hetkellähän kansalaisten saama sosiaalinen tuki on sama myös maahanmuuttajilla.

        HS. listasi Suomen valtion maksavan toimeentulotukea myös n. 1000 Suomen ulkopuolisille eu-kansalaisille.
        Se on segert varma fakta, että "puskaradio" kertoo varttitunnissa viestin kaikkin maihin, joista suunnitellaan mahdollista turvapaikan hakumaata.


      • pilvi*

        tulee minulle ainakin, että se totuus ulkoa tulevana on hyväksyttävissä, jos se ei sodi arvomaailmaani vastaan, jos pystyn siitä lukemaan, ettei se vahingoita yhteisöäni jossa elän, tai ryhmää johon tunnen kuuluvani.
        Sen tietää intuitiivisesti, siinä ei todella enään tässä iässä tarvitse paneutua juurtajaksain.

        Uskon jokaisen jo tässä iässä vakiinnuttaen ne arvot, jotka ohjaavat kannanottojamme, maksakoonkin ne joskus halveksuntaa "toisin ajattelevilta".

        Perustotuuksia on olemassa.


      • sillä...
        capt.cöpenick kirjoitti:

        Nyttemmin on tehty päätös, jolla maahanmuuttajien saamaa päivärahaa alennetaan kolmanneksella. Koska he savat muitakin etuuksia, mielestäni tämä korjaus on enemmän kuin paikallaan.
        Tällä hetkellähän kansalaisten saama sosiaalinen tuki on sama myös maahanmuuttajilla.

        HS. listasi Suomen valtion maksavan toimeentulotukea myös n. 1000 Suomen ulkopuolisille eu-kansalaisille.
        Se on segert varma fakta, että "puskaradio" kertoo varttitunnissa viestin kaikkin maihin, joista suunnitellaan mahdollista turvapaikan hakumaata.

        raha ei riitä, kun Afrikka muuttaa Suomeen "pilvin pimein"!


      • ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
        sillä... kirjoitti:

        raha ei riitä, kun Afrikka muuttaa Suomeen "pilvin pimein"!

        ...nukkuu tai kaivelee nenäänsä eduskunnassa, valtava palkka silti virtaa koko ajan.

        Hienoon suureen asuntoonsa sisään ei ole ainuttakaan siirtolaista sisään päästänyt edes katsomaan,
        joko sitten asumaan vuosikausiksi.

        Hänet pitäisi velvoittaa tutustumaan siihen, mitä on koko ajan aiheuttamassa!
        Siihen, mitä tekee!


      • ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ kirjoitti:

        ...nukkuu tai kaivelee nenäänsä eduskunnassa, valtava palkka silti virtaa koko ajan.

        Hienoon suureen asuntoonsa sisään ei ole ainuttakaan siirtolaista sisään päästänyt edes katsomaan,
        joko sitten asumaan vuosikausiksi.

        Hänet pitäisi velvoittaa tutustumaan siihen, mitä on koko ajan aiheuttamassa!
        Siihen, mitä tekee!

        Turha sitä on ministeri Thorsia syyttää, hallitus on siunannut maahanmuuttopolitiikan ja Thors yrittää vain toteuttaa hallituksen ja EU:n määräämiä ohjeita.

        Sitten vielä perustuslaista, sitähän ei ole muutettu eikä helpolla voi muuttaakaan se vaatii 2/3 osan enemmistön eduskunnassa tullakseen hyväksytyksi. Tämä eduskunta voi hyväksyä yksinkertaisella enemmistöllä, mutta tullakseen lopulliseeti hyväksytyksi uudessa eduskunnassa pitää olla 2/3 osan enemmistö.
        Nyt Lissabonin sopimus sivuttaa Suomen perustuslain.Siitä lautaskiista. Minullakin on yksi sinivalkoinen lautanen vielä tallella joten voisin sen lahjoittaa Vanhaselle.
        Tänään on itsenäisyyspäivä, pidetään kiinni itsenäisyydestämme eikä anneta EU:n murentaa sitä.
        Terv: Late


      • pilvi* kirjoitti:

        tulee minulle ainakin, että se totuus ulkoa tulevana on hyväksyttävissä, jos se ei sodi arvomaailmaani vastaan, jos pystyn siitä lukemaan, ettei se vahingoita yhteisöäni jossa elän, tai ryhmää johon tunnen kuuluvani.
        Sen tietää intuitiivisesti, siinä ei todella enään tässä iässä tarvitse paneutua juurtajaksain.

        Uskon jokaisen jo tässä iässä vakiinnuttaen ne arvot, jotka ohjaavat kannanottojamme, maksakoonkin ne joskus halveksuntaa "toisin ajattelevilta".

        Perustotuuksia on olemassa.

        Kyllähän ne kunkin "perustotuudet" ovat ehtineet muodostua tähän ikään. Mutta ikä tekee myös tepposia, asiat eivät aina pysy hallinnassa loppuun saakka. Esimerkkejä löytyy, kuinka on ihmisiä ja järjestöjäkin, jotka käyttävät jopa taitavasti tallaisia tilanteita hyväkseen. Rajatapaukset ovat jopa hyvin vaikeita ulkopuolisten puuttumiselle, vaikka "vaaran merkit" olisivat tiedossa. Onhan kysymys oikeudesta päättää omista asioistaan ja mikä on "totuus?"


      • T.Ja
        on käynnissä kirjoitti:

        maailmassa!

        Juuri lennätettiin pommin voimalla suuri joukko junassa matkustavia taivaan tuuliin tai kipeästi loukkaantuneina, loppuiäkseen vammautuneina sairaaloihin, koteihin, maailmalle.

        Islamistit ilmoittivat, että he ovat pommin laittajat, pyhä sota on käynnissä,
        koko maailma on saatava islamia tunnustamaan.
        Eikä tämä ole kuin yksi esimerkki heidän rikoksistaan ihmisyyttä vastaan, heidän tekosistaan.

        'vapaata tahtoa' ole. Jos ja kun luulemme, että olemme tätä ja tätä mieltä omasta vapaasta tahdostamme, siinä puhuu meidän taustamme. Se herjaa ja uskottelee.

        "Olemme ympäristömme tuote", sanoi eräs jonka nimeä en halua mainita, etten saisi lausuntakuoron "sulje suusi"-pirskeitä naamalleni. Mutta oikeassa hän oli.


    • Monisäikeinen sana tuo totuus. Sillä voidaan tarkoittaa perimmäisiä , suuria arvoja. Kukin katsoo totuuksia perspektiivistään ja kulttuuristaan käsin.

      Sillä tarkoitetaan myös valheen vastakohtaa. Lapsia kasvatetaan puhumaan totta, siis välttämään valehtelua. Lasten suusta totuus usein kuullaankin, kaunistelematta. "Eivät lapset tee hölmöjä asioita, heillä on omat syynsä", näin eräs 7-vuotias kiteytti. Ei ole kaukana sekään aika, kun lasten mielikuvitusta pidettiin valehteluna ja rangaistavana.

      Joillekin on kunnia-asia toimia totuudentorvena, mutta voisi olla viisaampaa monasti pysytellä hiljaa ja pitää jotain ns. omana tietonaan. Omien totuuksien tyrkyttäminen toisille on vastenmielistä, siihen eivät ainakaan ammattiauttajat saisi syyllistyä.

      Tosiasia eli fakta ja mielipide - monasti ne kietoutuvat yhteen niin, että niitä on vaikea erottaa. Näin tapahtuu valitettavan yleisesti myös palstalukijan ja -kirjoittajan päässä, syntyy epäselvyyksiä ja väärinkäsityksiä, jopa riidan siementä. Nokikkain keskustellessa voi aina kysyä, tarkentaa, selittää, nähdä ilmeet. Kun vielä mielikuvitus voi tehdä tepposia ja pientä propagandan poikastakin ujutetaan joukkoon, totuuden siemenkin voi jäädä havaitsematta.

      En malta olla laittamatta tähän hauskaa laulua, jonka on levyttänyt yhtye Lama, ja olisihan tässä totuuden siementä lamaankin.

      Totuus ei löydy rasvasta päässä eikä hakaneulasta poskessa
      Totuus ei löydy Koskenkorvasta, ei A-kaljasta eikä maidosta
      Totuus ei löydy talkkarin muijasta eikä naapurin villakoirasta
      Totuus ei löydy lauantai-illan huumasta, ei humpasta ei tangosta

      Totuus ei löydy kauppaopistosta eikä kauppakorkeakoulusta
      Totuus ei löydy rautatieasemalta, ei diskoista ei baareista
      Totuus ei löydy hevosenpaskasta eikä teryleenihousuista
      Totuus ei löydy ydinsodasta, ei kateudesta eikä vihasta

      Mutta totuus löytyy kaurapuurosta,
      sen mausta ja sen voimasta
      Syö sitä, kasvat suuremmaks kuin muut,
      ei virnistykseen enää veny muiden suut

      • Seku

        Ramoonan esiin tuoma Laman levyttämä.
        Ynnämuulle ja muillekin, jälleen ystävällisessä henngessä tuosta Halosen kansanäänestyksellä presidentiksi valitsemisesta : Niin se meni, demokraattisilla vaaleilla, tosin pikkuisen SAK: vetoavulla.

        Kansanäänestykellä Jeesuskin naulittiin ristille:" Tulkoon hänen verensä meidäm päällemme ja lastemme päälle!"

        Niinistön vetäisin tuohon vain esimerkkinä, yhtä hyvin olisin voinut sanoa Olli Rhenin tai ken tahansa muun
        nimen, joka ei ole sosiaalidemokraatti.


      • JUORUAKKA
        Seku kirjoitti:

        Ramoonan esiin tuoma Laman levyttämä.
        Ynnämuulle ja muillekin, jälleen ystävällisessä henngessä tuosta Halosen kansanäänestyksellä presidentiksi valitsemisesta : Niin se meni, demokraattisilla vaaleilla, tosin pikkuisen SAK: vetoavulla.

        Kansanäänestykellä Jeesuskin naulittiin ristille:" Tulkoon hänen verensä meidäm päällemme ja lastemme päälle!"

        Niinistön vetäisin tuohon vain esimerkkinä, yhtä hyvin olisin voinut sanoa Olli Rhenin tai ken tahansa muun
        nimen, joka ei ole sosiaalidemokraatti.

        Sotke raamattua tuommosiin asioihisi. Paraskin puhuja!


      • Seku
        JUORUAKKA kirjoitti:

        Sotke raamattua tuommosiin asioihisi. Paraskin puhuja!

        Leppoisaa lauantai-iltaa!
        En voi ymmärtää miksi sotkisin mitään mihinkään.
        Kansanäänestyksestä vain mainitsin yhden esimerkin, joka oli suoraan raamatusta.

        Kun asia nyt lähti rönsyilemään, niin minulla on yksi oma totuuteni : Juoruamistaipumuskin opitaan kotona.
        Äidilläni oli aivan ihana täti, kaikin puolin valloittava ihminen, mutta hänen ystävättärensä olivat kylän kovimmat juoruakat. Sanotaan, että seura tekee kaltaisekseen. Onko sinullakin "juoruakka"- nimimerkki
        taustallasi koti, missä vatvottiin ihmisten asioita? Pikku padoilla on suuret korvat.


      • rofeetta
        JUORUAKKA kirjoitti:

        Sotke raamattua tuommosiin asioihisi. Paraskin puhuja!

        Otsikoitu lainattu säe Sam Sihvon näytelmästä Jääkärin morsian kertoo totuuden.
        Useimmat meistä esittää omina mielipiteinään asioita, jotka ovat "opittuja". siis ei meidän omia, vaan jonkun muun mielipiteitä. Olemme jatkuvasti median aivopesun kohteina, jota täydentää kaupallinen ja yhteiskunnallinen mainonta.
        Kun jotain asiaa toistetaan mediassa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee meille "totuus".
        Esimerkkinä on tuore tapaus kahdesta lautasesta.
        Media on yksituumaisesti rummuttanut pääministerin puolesta presidenttiä vastaan niin, että tuore mielipidetiedustelu osoitti kansalaisten tukevan pääministeriä. Enemmistä eli 46 % oli pääministerin kannalla ja vain 15 % presidentin kannalla. Loput eivät ottaneet kantaa.
        Näin median rummutus muutti nopeasti kansalaisten mielipiteen, joka on pitkään tukenut vahvaa presidenttiä.
        Ei turhaan puhuta tajuntateollisuudesta, kun puhutaan mediasta. Se pyrkii vaikuttamaan tajuntaamme.
        Sehän on mm. kaupallisen mainonnan tarkoitus.
        On tärkeätä muistaa, että erikseen ovat mielipiteen muodostajat (mielipidejohtajat) ja mielipiteen levittäjät (tavikset).
        Päätän päiväni k-kahvilla.


      • Seku
        rofeetta kirjoitti:

        Otsikoitu lainattu säe Sam Sihvon näytelmästä Jääkärin morsian kertoo totuuden.
        Useimmat meistä esittää omina mielipiteinään asioita, jotka ovat "opittuja". siis ei meidän omia, vaan jonkun muun mielipiteitä. Olemme jatkuvasti median aivopesun kohteina, jota täydentää kaupallinen ja yhteiskunnallinen mainonta.
        Kun jotain asiaa toistetaan mediassa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee meille "totuus".
        Esimerkkinä on tuore tapaus kahdesta lautasesta.
        Media on yksituumaisesti rummuttanut pääministerin puolesta presidenttiä vastaan niin, että tuore mielipidetiedustelu osoitti kansalaisten tukevan pääministeriä. Enemmistä eli 46 % oli pääministerin kannalla ja vain 15 % presidentin kannalla. Loput eivät ottaneet kantaa.
        Näin median rummutus muutti nopeasti kansalaisten mielipiteen, joka on pitkään tukenut vahvaa presidenttiä.
        Ei turhaan puhuta tajuntateollisuudesta, kun puhutaan mediasta. Se pyrkii vaikuttamaan tajuntaamme.
        Sehän on mm. kaupallisen mainonnan tarkoitus.
        On tärkeätä muistaa, että erikseen ovat mielipiteen muodostajat (mielipidejohtajat) ja mielipiteen levittäjät (tavikset).
        Päätän päiväni k-kahvilla.

        Medialla on suuri valta.
        Esimerkkinä tuo sikainfulenssa, median, lähes rutoksi luokittelema sairaus.
        Kyseessähän on kuitenkin ihfulenssa, johon ei kuole läheskään niin paljon ihmisiä kuin yleensä ihfulenssaan kuolee vuosittain.

        Totuus, tässä ketjussa peräänkuulutettu, taitaa olla, että aasialaisen sairastanut sukupolvi on turvatumpi tuota possuinfulenssaa vastaan, ja siksi meidät 60- 70 vuotiaat ja vanhemmat, on jätetty rokotuksen tärkeysjärjestyksessä viimeisiksi, ellemme sairasta sydäntautia, diabetestä tai jotain muuta kroonista sairautta.

        Minä en aio rokotetta ottaa. Se on tällä hetkellä mielipiteeni. Totuus tuostakin taudista saattaa muuttua, ja kantaansa voi aina tarkistaa ja muuttaa.
        Mediaan suhtaudun aina tietyin varauksin.


      • ei saa yleistää
        Seku kirjoitti:

        Medialla on suuri valta.
        Esimerkkinä tuo sikainfulenssa, median, lähes rutoksi luokittelema sairaus.
        Kyseessähän on kuitenkin ihfulenssa, johon ei kuole läheskään niin paljon ihmisiä kuin yleensä ihfulenssaan kuolee vuosittain.

        Totuus, tässä ketjussa peräänkuulutettu, taitaa olla, että aasialaisen sairastanut sukupolvi on turvatumpi tuota possuinfulenssaa vastaan, ja siksi meidät 60- 70 vuotiaat ja vanhemmat, on jätetty rokotuksen tärkeysjärjestyksessä viimeisiksi, ellemme sairasta sydäntautia, diabetestä tai jotain muuta kroonista sairautta.

        Minä en aio rokotetta ottaa. Se on tällä hetkellä mielipiteeni. Totuus tuostakin taudista saattaa muuttua, ja kantaansa voi aina tarkistaa ja muuttaa.
        Mediaan suhtaudun aina tietyin varauksin.

        Seku, oletan sinun olevan jo niin vanhan, ettei 'sikarokotuksella' ole niin väliä sinun suhteesi. Mutta soisin, että lapset, nuoret ja aikuisväestö ottaa suojakseen H1N1-rokotuksen. Meillä vanhoilla on jo immuniteettia noille samansuuntaisille virustaudeille.


      • Seku
        ei saa yleistää kirjoitti:

        Seku, oletan sinun olevan jo niin vanhan, ettei 'sikarokotuksella' ole niin väliä sinun suhteesi. Mutta soisin, että lapset, nuoret ja aikuisväestö ottaa suojakseen H1N1-rokotuksen. Meillä vanhoilla on jo immuniteettia noille samansuuntaisille virustaudeille.

        Täytin 4.11 vuosia, tuli 68 täyteen.
        Lapset, varsinkin alaikäiset ottavat rokotteen kun vanhemmat vievät heidät rokotettaviksi.
        Nuoretkin, joilla ei ole aasialaisen antamaa suojaa ottavat, luullakseni.
        En kehoita enkä kieltelisi, mutta itse en ota, ei ole "väliä", niinkuin sanoit.


      • kolkytkaks

        Hyvä on joskus virnistääkin, vaikka virnistys nro 8, joka vaatii vastavirnistyksen. Hyvä, Lama, ja hyvä, Ramoona1!


    • korvista pursuaa

      Joka päivä, myös tänään .

      Kaksikielisyys ja maahanmuuttajat ovat RIKKAUS, sitä toistetaan ja juntataan kaikissa tiedotusvälineissä ihmisten kalloihin. Vaikka totuus on , että molemmat nielevät rahaa kohtuuttomasti ja suomalaisen enemmistön kustannuksella.

      • 17+10

        aivan konkreettisesti.


      • 1-Katleija

        Totuus on arvokas sana. Omiin mielipiteisiini en menisi sitä yhdistämään, siksi yritänkin muistaa aina mainita "minun mielestäni".
        Riippuu asiasta onko siitä vain yksi totuus vai monta totuutta. Totuus voi myös muuttua, kun aika muuttuu ja olosuhteet. Totta on ainakin se, että kun tänne ollaan synnytty, niin pomminvarmasti myös kuollaan. Se on luonnonlaki. Se totuus ei muutu koskaan.

        Tulee mieleen viisas miniäni, joka jaksoi selittää lapsille kaikki asiat. Hän jaksoi aina puhua paljon lapsille. Joihinkin asioihin hän vastasi, että se on luonnon laki. Lapset siihen tyytyivät ja heille on nyt aikoja sitten selvinnyt, mitä äiti sillä tarkoitti. Luonnonlakeja ei voi muuttaa (ainakin luulen niin :-)).

        Kavahdan kyllä vaistomaisesti yksiä totuuksia ja etenkin fanaattisia yhden totuuden puhujia. Nämä totuudet ovatkin lopulta mielipiteitä, joita totuuden torvina julistetaan. Mikään ulkopuolinen voima ja järkipuhe ei pysty niitä muuttamaan. Vaikeimmat tapaukset syntyvät, kun metamorfoosi etenee siihen pisteeseen, että ihmisestä tulee yhden asian yhden "totuuden torvi".
        Hyvää itsenäisyyspäivää muuten!


      • Hintriika*
        1-Katleija kirjoitti:

        Totuus on arvokas sana. Omiin mielipiteisiini en menisi sitä yhdistämään, siksi yritänkin muistaa aina mainita "minun mielestäni".
        Riippuu asiasta onko siitä vain yksi totuus vai monta totuutta. Totuus voi myös muuttua, kun aika muuttuu ja olosuhteet. Totta on ainakin se, että kun tänne ollaan synnytty, niin pomminvarmasti myös kuollaan. Se on luonnonlaki. Se totuus ei muutu koskaan.

        Tulee mieleen viisas miniäni, joka jaksoi selittää lapsille kaikki asiat. Hän jaksoi aina puhua paljon lapsille. Joihinkin asioihin hän vastasi, että se on luonnon laki. Lapset siihen tyytyivät ja heille on nyt aikoja sitten selvinnyt, mitä äiti sillä tarkoitti. Luonnonlakeja ei voi muuttaa (ainakin luulen niin :-)).

        Kavahdan kyllä vaistomaisesti yksiä totuuksia ja etenkin fanaattisia yhden totuuden puhujia. Nämä totuudet ovatkin lopulta mielipiteitä, joita totuuden torvina julistetaan. Mikään ulkopuolinen voima ja järkipuhe ei pysty niitä muuttamaan. Vaikeimmat tapaukset syntyvät, kun metamorfoosi etenee siihen pisteeseen, että ihmisestä tulee yhden asian yhden "totuuden torvi".
        Hyvää itsenäisyyspäivää muuten!

        Hyvä, Katleija! Läpsytän käsiäni puheenvuorollesi.

        Näin jälkikäteen ajatellen olin 11-12-vuotiaana aikamoinen "yhden ja ainoan totuuden" puolustaja. Sittemmin elämä on opettanut, maailma muuttunut ja moni totuus heittänyt kuperkeikkaa. Mieleni on avartunut ja suvaitsevaisuuteni kasvanut.

        Jokaista "totuutta" pitää tarkastella niistä ympäröivistä olosuhteista, joissa se on syntynyt. Jokainen "totuus" lähtee siitä tiedosta, joka sen esittäjällä on. Jos tieto on erheellestä, on "totuus" erheellinen, vajavaisiin tietoihin perustuva. Eikä siitä aina voi syyttää "totuuden" esittäjää, sillä hän uskoo olevansa oikeassa.

        Minä en ole mikään tuomitsemaan ketään, mutta silti ihmettelen "yhden ja ainoan totuuden" julistajia tänä päivänä tässä maassa, kun tietoa tulvii joka tuutista, on pelit ja vehkeet sen etsimiseen ja voisi ainakin YRITTÄÄ erottaa väärä tieto oikeasta tiedosta. Ei pidä hökälehtää ensimmäisen kuulemansa väärän tiedon/juorun perään ja tehdä siityä oitis "totuutta".

        Enää aikoihin minulle ei ole ollut vaikeaa myöntää, jos olen ollut väärässä jossakin asiassa. Ja aika monessa asiassa olen ollut väärässä. Onneksi en kaikessa, parhaita paloja lapsenuskostani ihmisyyteen pidän edelleen oikeina. Sekin on tietenkin minun subjektiivinen mielipiteeni, mutta kukaan ei ole sitä pystynyt minulle vääräksi todistamaan.


    • avauksessa

      yritetään sanoa. Onko kysymyksessä jonkinlainen psykologin tutkielma, vaiko jonkun rapulaisen sekopään hörhöily. Ei ota selvää .

      • järkeviä

        vastauksia se on kuitenkin poikinut.


      • ei kylläkään
        järkeviä kirjoitti:

        vastauksia se on kuitenkin poikinut.

        esitettyyn avaukseen, kun siitä tosiaankaan ei saa mitään tolkkua.


      • varavalita
        ei kylläkään kirjoitti:

        esitettyyn avaukseen, kun siitä tosiaankaan ei saa mitään tolkkua.

        lue sinä helpompii. onhan valintaa.


      • varavalita kirjoitti:

        lue sinä helpompii. onhan valintaa.

        Edellä oleviin viesteihin: esittämäni voi olla sekavaa, mutta kukin kyvyillään - niin minäkin.
        Täällä on ollut jo keskusteluja ilmaston lämpenemisestä, enkä yritä sitä jatkaa "uudelleen." Kuitenkin mietteitäni ko. asiaan, vaikka en ole aiemmin osallistunut siihen. Syynä on ollut, etten ole pystynyt päättelemään edes osa "totuutta."

        Nythän ilmaston lämpenemisestä ja ihmisten vaikutuksesta siihen tehty totuus, josta ei edes kritiikkiä sallita. Mielestäni pelottelussa on ollut ylilyöntejä, joita on vedetty takaisinkin. Nythän on putkahtanut esille käyrien rakenteluun tehtyjä virheitä, joita johtavissa tiedemiespiireissä on peitelty ja salattu ja kaikenlainen kritiikki pyritty estämään. Tutkinnat on käynnissä. Eilen mm. Mot-ohjelmassa asioita tuotiin esille.

        Mitä "ilmanostokauppoihin" tulee, asia vaikuttaa sekavalta. Suomellahan on jo kokemusta bittien ostosta taivaalta. Ei siinäkään ollut pienistä rahoista kysymys ja "kankkulankaivoon" meni. Muutama päivä sitten oli tieto, että metsistä voisi olla hyötyä, mutta eräiden EU: tason mietteissä vahinkoa satojen miljoonien edestä. Ratkaisua ei ole tiedossani.

        Ymmärrän, että ilmastoasialla ei henkilökohtaisesti ole enää mitään merkitystä. Ymmärrän senkin, että en pysty tippaakaan asiaan vaikuttamaan. Silti olen sen verran hörhö, että asia ja siihen liittyvä peli kiinnostaa. Jotain toisenlaista infoa löytyy mm. ilmastofoorumi. fi osoitteesta. En ole kahlannut sitäkään vielä kokonaan lävitse. Onhan se ainakin vaihtoehto totuuden etsimiselle. Vielä en tiedä kantaani siihenkään. Löytyneekö sitten koko asiaankaan.


      • *Kukkahame*
        ynnämuu kirjoitti:

        Edellä oleviin viesteihin: esittämäni voi olla sekavaa, mutta kukin kyvyillään - niin minäkin.
        Täällä on ollut jo keskusteluja ilmaston lämpenemisestä, enkä yritä sitä jatkaa "uudelleen." Kuitenkin mietteitäni ko. asiaan, vaikka en ole aiemmin osallistunut siihen. Syynä on ollut, etten ole pystynyt päättelemään edes osa "totuutta."

        Nythän ilmaston lämpenemisestä ja ihmisten vaikutuksesta siihen tehty totuus, josta ei edes kritiikkiä sallita. Mielestäni pelottelussa on ollut ylilyöntejä, joita on vedetty takaisinkin. Nythän on putkahtanut esille käyrien rakenteluun tehtyjä virheitä, joita johtavissa tiedemiespiireissä on peitelty ja salattu ja kaikenlainen kritiikki pyritty estämään. Tutkinnat on käynnissä. Eilen mm. Mot-ohjelmassa asioita tuotiin esille.

        Mitä "ilmanostokauppoihin" tulee, asia vaikuttaa sekavalta. Suomellahan on jo kokemusta bittien ostosta taivaalta. Ei siinäkään ollut pienistä rahoista kysymys ja "kankkulankaivoon" meni. Muutama päivä sitten oli tieto, että metsistä voisi olla hyötyä, mutta eräiden EU: tason mietteissä vahinkoa satojen miljoonien edestä. Ratkaisua ei ole tiedossani.

        Ymmärrän, että ilmastoasialla ei henkilökohtaisesti ole enää mitään merkitystä. Ymmärrän senkin, että en pysty tippaakaan asiaan vaikuttamaan. Silti olen sen verran hörhö, että asia ja siihen liittyvä peli kiinnostaa. Jotain toisenlaista infoa löytyy mm. ilmastofoorumi. fi osoitteesta. En ole kahlannut sitäkään vielä kokonaan lävitse. Onhan se ainakin vaihtoehto totuuden etsimiselle. Vielä en tiedä kantaani siihenkään. Löytyneekö sitten koko asiaankaan.

        Ilmastoasia on monivaikutteinen, tämä aine, näkymätön hajuton 'apstrakti' kuitenkin elintärkeä koko luomakunnalle, eipä ihme että siitä jaksetaan vääntää.
        No, olen omanmallisessa päässäni miettinyt sinne ja tänne ja kyllä kai se jotenkin muuttuu on ainakin muuttuvinaan, onhan tähän mennessäkin ollut koviakin muutoksia, mutta myös maan kuori siinä vaihtuu, muuttuu tai 'hautautuu'.
        Mistä ne Siperian ikiroutaan muumioituneet mammutit ja muut eläimet sinne ovat joutuneet?
        Varmaankin siellä on ollut lämpimämpää ja eläinkuntaa riittävästi, tarvitseehan nuokin eläimet elääkseen ravintoa, ruohoa, jäkälää??
        Kajaanissa kulttuuritalo Kaukametsän kivestä hiotussa laatassa on selvästi kärpänen, ainakin kärpästä muistuttava otus, en tiedä alkuperää mistä suunnalta maailmaa ovat ne kivilaatat kotoisin.
        Elämme tietämättämme kaiken aikaa muutoksessa, minusta tämä tuntuu suotuisan hyvältä hyvältä.


      • Katleija yksi
        ynnämuu kirjoitti:

        Edellä oleviin viesteihin: esittämäni voi olla sekavaa, mutta kukin kyvyillään - niin minäkin.
        Täällä on ollut jo keskusteluja ilmaston lämpenemisestä, enkä yritä sitä jatkaa "uudelleen." Kuitenkin mietteitäni ko. asiaan, vaikka en ole aiemmin osallistunut siihen. Syynä on ollut, etten ole pystynyt päättelemään edes osa "totuutta."

        Nythän ilmaston lämpenemisestä ja ihmisten vaikutuksesta siihen tehty totuus, josta ei edes kritiikkiä sallita. Mielestäni pelottelussa on ollut ylilyöntejä, joita on vedetty takaisinkin. Nythän on putkahtanut esille käyrien rakenteluun tehtyjä virheitä, joita johtavissa tiedemiespiireissä on peitelty ja salattu ja kaikenlainen kritiikki pyritty estämään. Tutkinnat on käynnissä. Eilen mm. Mot-ohjelmassa asioita tuotiin esille.

        Mitä "ilmanostokauppoihin" tulee, asia vaikuttaa sekavalta. Suomellahan on jo kokemusta bittien ostosta taivaalta. Ei siinäkään ollut pienistä rahoista kysymys ja "kankkulankaivoon" meni. Muutama päivä sitten oli tieto, että metsistä voisi olla hyötyä, mutta eräiden EU: tason mietteissä vahinkoa satojen miljoonien edestä. Ratkaisua ei ole tiedossani.

        Ymmärrän, että ilmastoasialla ei henkilökohtaisesti ole enää mitään merkitystä. Ymmärrän senkin, että en pysty tippaakaan asiaan vaikuttamaan. Silti olen sen verran hörhö, että asia ja siihen liittyvä peli kiinnostaa. Jotain toisenlaista infoa löytyy mm. ilmastofoorumi. fi osoitteesta. En ole kahlannut sitäkään vielä kokonaan lävitse. Onhan se ainakin vaihtoehto totuuden etsimiselle. Vielä en tiedä kantaani siihenkään. Löytyneekö sitten koko asiaankaan.

        Samanlainen hörhö täälläkin. Aina tulee epäiltyä kaikkea, mistä yhtenä totuutena ylenmäärin toitotetaan. Mielelläni silloin etsin käsiini toisinajattelijoita ja kuulostelen mitä sillä suunnalla asioista mieltä ollaan.
        Meillä täällä Turussa vaikuttaa sellainen henkilö kuin Jarl Ahlbeck, jonka ilmastonmuutoksen tutkimuslaitoksen tutkijat laskivat kuuluvan vihollisleiriin. Se paljastui näissä julkisuuteen vuotaneissa sähköpostiviesteissä. Hän on jo aikoja sitten kirjoitellut Turun Sanomiin ansiokkaita artikkeleita ilmastomuutoksesta.

        Ydinkysymys näyttää olevan ihmisen vaikutus ilmastoon. Kun julistettavaan yhteen totuuteen näyttää liittyvän raha ja politiikka, tämä totuus on tiheäällä seulaalla läpi käytävä. Kun kaupan hyllyillä alkaa olla merkattua ruokaa, jota syömällä pienennämme omaa hiilijalanjälkeämme, ja taas on löytynyt peruste hinnan nostamiselle.

        Eipä silti hyvähän on keksiä innovaatioita energian kulutuksen ja jätteiden vähentämiseen. Luonnonvarat ovat rajalliset.
        Mielenkiinnolla täälläkin seurataan tuota peliä. Mielellään suuria kokouksia pidetään ja sinne kilvalla matkustellaan kuitenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      191
      4331
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      236
      2288
    3. 133
      1647
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1331
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      180
      1096
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1054
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1046
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      55
      974
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      71
      962
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      69
      939
    Aihe