Baareissa laimeaa olutta

olutseppo

Olen useissa baareissa törmännyt laimeisiin hanaoluisiin. Olutmerkkejä en ole koskaan tiedustellut, mutta useimmiten Karjalan hanoista sitä on tuoppiini laskettu. Mielestäni Karjala tölkistä/pullosta juotuna ei ole saman makuista, kuin se hanatuote. Ovatko hanaoluet sitten eri tavalla valmistettu kuin tölkki- tai pullobisset? Muistan eräänkin tapauksen, kun kävin eräässä pubissa kaljalla ja join pari 0,5:sta sitä "Karjalaa". No näiden jälkeen tulikin sitten todella kitkerä maku suuhun ja pian pitkin mennä juttelemaan wc-pöntölle. Tuli siinä sitte mieleen, että sekoitetaankohan noihin halpoihin hanaoluisiin vettä, joka sitten laimentaa ja pahentaa makua. Mutta ei kyllä Karjala todellakaan maistu niin pahalta, vaikka mielipiteitä onkin monia.

9

3539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brew

      ovat, ainoa ero on hiilidioksidissa. Toisessa se on valmiina ja toiseen se lisätään vasta myöhemmin.
      Makuun vaikuttaa hyvin paljon se missä oluen juo - jos hana tai lasi on likainen sillä on suuri merkitys makuun ja myös siihen pysyykö juoma sisällä vai ei. Luvattoman usein hanoja ei huolleta niin kuin pitäisi. Tämän takia paikka vaikuttaa makuun yllättävän paljon.

      Tölkissä saattaa varsinkin hyvin tuoreessa tölkissä olla CO2:ta hieman enemmän ja tämäkin vaikuttaa makuun ja suutuntumaan.

      • onko näin????

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???


      • Ihra Nen
        onko näin???? kirjoitti:

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???

        Olut menee tynnyriin ensin ja sitten se paineistetaan CO2:lla. Tölkkiin menee olut jossa on CO2 mukana - siinä ero. Hana voittaa tölkin - tämäkin makuasia.


    • mailmaa nähnyt

      on kyllä niin järkyttävää moskaa, ettei sitä pysty kyllä juomaan. Hapotonta lässähtänyttä pesuaineelle maistuvaa lämmintä litkua. Ulkomaiset turistit on kyllä varmaan ihmeissään.

    • Laatua kansalle

      Hanasta myynti vaatii osaamista ja vaivaa hieman enemmän kuin pullo/purkkimyynti. Siksi en itse juo iltapäivällä missään kippolassa tai laadukkaaksi kehutussa olutpubissakaan hanaolutta, koska se saattaa olla päivän ensimmäinen siitä hanasta tai tynnyristä, joka voi olla huonosti hoidettu.
      Pullo-olut pettää hyvin harvoin kuppilassa. Näin välttää pettymyksen, jos haluaa ottaa yhden nopean nautinto-oluen.

      • fretgerbg

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.


      • Laatua kansalle
        fretgerbg kirjoitti:

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla


      • olen nähnyt
        Laatua kansalle kirjoitti:

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.


      • Liivileevi
        olen nähnyt kirjoitti:

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.

        Joskus Suomessakin uskalletaan heittää kahvikupillinen pitkään putkessa seisonutta olutta viemäriin, ennen kuin lasketaan arvotavaraa ostajan tuoppiin. Tämä riippuu oluen laskutavastakin; sähkö- tai käsipumppu. Ulkomailla oikeissa olutpaikoissa tynnyreiden myyntikapasiteettiin lasketaan joskus viemäri- ja hoitohävikki, joka on välttämätöntä, jotta tavara olisi priimaa joka tuoppiin. Suomessa suurimmassa osassa tuoppipaikoista nauretaan moiselle menettelylle ja lasketaan pelkkiä pennosia, ei laatua. Tuopeista voi saada uskomatonta kuraa. Jotkut halpispaikat myyvät sellaisia tynnyreitä, jotka on säilytetty huonosti ja jotka eivät parempiin paikkoihin kelpaa. Tuota velliä voi sitten myydä 2,5 eurolla puolen litran tuoppeina peltisuukännisille. Toisaalta toisissa räkälöissä tavara on maultaan loistavaa, kun se ei ehdi väljähtyä putkistoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      99
      2065
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      288
      1876
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      327
      1696
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      1555
    5. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      91
      1231
    6. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      31
      1227
    7. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      94
      1103
    8. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      65
      1052
    9. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      51
      1047
    10. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      58
      1028
    Aihe