Baareissa laimeaa olutta

olutseppo

Olen useissa baareissa törmännyt laimeisiin hanaoluisiin. Olutmerkkejä en ole koskaan tiedustellut, mutta useimmiten Karjalan hanoista sitä on tuoppiini laskettu. Mielestäni Karjala tölkistä/pullosta juotuna ei ole saman makuista, kuin se hanatuote. Ovatko hanaoluet sitten eri tavalla valmistettu kuin tölkki- tai pullobisset? Muistan eräänkin tapauksen, kun kävin eräässä pubissa kaljalla ja join pari 0,5:sta sitä "Karjalaa". No näiden jälkeen tulikin sitten todella kitkerä maku suuhun ja pian pitkin mennä juttelemaan wc-pöntölle. Tuli siinä sitte mieleen, että sekoitetaankohan noihin halpoihin hanaoluisiin vettä, joka sitten laimentaa ja pahentaa makua. Mutta ei kyllä Karjala todellakaan maistu niin pahalta, vaikka mielipiteitä onkin monia.

9

3476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brew

      ovat, ainoa ero on hiilidioksidissa. Toisessa se on valmiina ja toiseen se lisätään vasta myöhemmin.
      Makuun vaikuttaa hyvin paljon se missä oluen juo - jos hana tai lasi on likainen sillä on suuri merkitys makuun ja myös siihen pysyykö juoma sisällä vai ei. Luvattoman usein hanoja ei huolleta niin kuin pitäisi. Tämän takia paikka vaikuttaa makuun yllättävän paljon.

      Tölkissä saattaa varsinkin hyvin tuoreessa tölkissä olla CO2:ta hieman enemmän ja tämäkin vaikuttaa makuun ja suutuntumaan.

      • onko näin????

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???


      • Ihra Nen
        onko näin???? kirjoitti:

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???

        Olut menee tynnyriin ensin ja sitten se paineistetaan CO2:lla. Tölkkiin menee olut jossa on CO2 mukana - siinä ero. Hana voittaa tölkin - tämäkin makuasia.


    • mailmaa nähnyt

      on kyllä niin järkyttävää moskaa, ettei sitä pysty kyllä juomaan. Hapotonta lässähtänyttä pesuaineelle maistuvaa lämmintä litkua. Ulkomaiset turistit on kyllä varmaan ihmeissään.

    • Laatua kansalle

      Hanasta myynti vaatii osaamista ja vaivaa hieman enemmän kuin pullo/purkkimyynti. Siksi en itse juo iltapäivällä missään kippolassa tai laadukkaaksi kehutussa olutpubissakaan hanaolutta, koska se saattaa olla päivän ensimmäinen siitä hanasta tai tynnyristä, joka voi olla huonosti hoidettu.
      Pullo-olut pettää hyvin harvoin kuppilassa. Näin välttää pettymyksen, jos haluaa ottaa yhden nopean nautinto-oluen.

      • fretgerbg

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.


      • Laatua kansalle
        fretgerbg kirjoitti:

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla


      • olen nähnyt
        Laatua kansalle kirjoitti:

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.


      • Liivileevi
        olen nähnyt kirjoitti:

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.

        Joskus Suomessakin uskalletaan heittää kahvikupillinen pitkään putkessa seisonutta olutta viemäriin, ennen kuin lasketaan arvotavaraa ostajan tuoppiin. Tämä riippuu oluen laskutavastakin; sähkö- tai käsipumppu. Ulkomailla oikeissa olutpaikoissa tynnyreiden myyntikapasiteettiin lasketaan joskus viemäri- ja hoitohävikki, joka on välttämätöntä, jotta tavara olisi priimaa joka tuoppiin. Suomessa suurimmassa osassa tuoppipaikoista nauretaan moiselle menettelylle ja lasketaan pelkkiä pennosia, ei laatua. Tuopeista voi saada uskomatonta kuraa. Jotkut halpispaikat myyvät sellaisia tynnyreitä, jotka on säilytetty huonosti ja jotka eivät parempiin paikkoihin kelpaa. Tuota velliä voi sitten myydä 2,5 eurolla puolen litran tuoppeina peltisuukännisille. Toisaalta toisissa räkälöissä tavara on maultaan loistavaa, kun se ei ehdi väljähtyä putkistoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      50
      1593
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      28
      1128
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      89
      1084
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      89
      986
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      190
      932
    7. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      107
      884
    8. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      861
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      821
    10. Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..

      Mitä sinä minusta haluat?
      Ikävä
      70
      809
    Aihe