Baareissa laimeaa olutta

olutseppo

Olen useissa baareissa törmännyt laimeisiin hanaoluisiin. Olutmerkkejä en ole koskaan tiedustellut, mutta useimmiten Karjalan hanoista sitä on tuoppiini laskettu. Mielestäni Karjala tölkistä/pullosta juotuna ei ole saman makuista, kuin se hanatuote. Ovatko hanaoluet sitten eri tavalla valmistettu kuin tölkki- tai pullobisset? Muistan eräänkin tapauksen, kun kävin eräässä pubissa kaljalla ja join pari 0,5:sta sitä "Karjalaa". No näiden jälkeen tulikin sitten todella kitkerä maku suuhun ja pian pitkin mennä juttelemaan wc-pöntölle. Tuli siinä sitte mieleen, että sekoitetaankohan noihin halpoihin hanaoluisiin vettä, joka sitten laimentaa ja pahentaa makua. Mutta ei kyllä Karjala todellakaan maistu niin pahalta, vaikka mielipiteitä onkin monia.

9

3300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brew

      ovat, ainoa ero on hiilidioksidissa. Toisessa se on valmiina ja toiseen se lisätään vasta myöhemmin.
      Makuun vaikuttaa hyvin paljon se missä oluen juo - jos hana tai lasi on likainen sillä on suuri merkitys makuun ja myös siihen pysyykö juoma sisällä vai ei. Luvattoman usein hanoja ei huolleta niin kuin pitäisi. Tämän takia paikka vaikuttaa makuun yllättävän paljon.

      Tölkissä saattaa varsinkin hyvin tuoreessa tölkissä olla CO2:ta hieman enemmän ja tämäkin vaikuttaa makuun ja suutuntumaan.

      • onko näin????

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???


      • Ihra Nen
        onko näin???? kirjoitti:

        Toisessa valmiina ja toiseen lisätään myöhemmin???

        Limpparikone sekoittaa uuteen ja hiilidioksiidin, eikait bisse mitään limua ole? Käsittääkseni hiilihappo on siinä bissessä mikä tynnyristä tulee???

        Olut menee tynnyriin ensin ja sitten se paineistetaan CO2:lla. Tölkkiin menee olut jossa on CO2 mukana - siinä ero. Hana voittaa tölkin - tämäkin makuasia.


    • mailmaa nähnyt

      on kyllä niin järkyttävää moskaa, ettei sitä pysty kyllä juomaan. Hapotonta lässähtänyttä pesuaineelle maistuvaa lämmintä litkua. Ulkomaiset turistit on kyllä varmaan ihmeissään.

    • Laatua kansalle

      Hanasta myynti vaatii osaamista ja vaivaa hieman enemmän kuin pullo/purkkimyynti. Siksi en itse juo iltapäivällä missään kippolassa tai laadukkaaksi kehutussa olutpubissakaan hanaolutta, koska se saattaa olla päivän ensimmäinen siitä hanasta tai tynnyristä, joka voi olla huonosti hoidettu.
      Pullo-olut pettää hyvin harvoin kuppilassa. Näin välttää pettymyksen, jos haluaa ottaa yhden nopean nautinto-oluen.

      • fretgerbg

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.


      • Laatua kansalle
        fretgerbg kirjoitti:

        Tämä asia riippuu muuten paljon ravintoloitsijan viitseliäisyydestä. Aina ei esim. paikan yleinen arvostus tai ulkoasu kerro kaikkea. Esim. Koffiräkälässä (jos nyt jätetään ne kaikkein karmeimmat esimerkit pois) voi saada paljon parempaa hanaolutta kuin esim. ruokapaikaksi profiloituneessa kuppilassa, koska siinä koffiräkälässä hana käy koko ajan. Kunhan vain puhtaudesta pidetään kiinni.
        Ruokapaikassa varsinkin päiväsaikaan hana käy harvemmina ja paremma katteen vuoksi tarjotaan asiakkaille pitkään seissyttä olutta.

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla


      • olen nähnyt
        Laatua kansalle kirjoitti:

        Olet oikealla asialla ja allekirjoitan nuo havainnot täysin!
        Kun kulutus on kova, tynnyrit eivät mätäne lämpimissä nurkissa suljettuina kuukausikaupalla tai viivy hanassa letkun päässä puoliavoimina viikkokaupalla

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.


      • Liivileevi
        olen nähnyt kirjoitti:

        että ulkomailla monissa paikoissa hanamies laskee sillin tällöin tuopin tai kaksi, jos kysyntä ei ole vilkasta. En tiedä juoko ite takahuonessa vai kaataako vain pois, mutta epäilisin liityvän siihen ettei olutta seisoteta hanoissa. Myöskään en näissä paikoissa ole ikinä törmännyt hanaoluen laadunvaihteluun.

        Joskus Suomessakin uskalletaan heittää kahvikupillinen pitkään putkessa seisonutta olutta viemäriin, ennen kuin lasketaan arvotavaraa ostajan tuoppiin. Tämä riippuu oluen laskutavastakin; sähkö- tai käsipumppu. Ulkomailla oikeissa olutpaikoissa tynnyreiden myyntikapasiteettiin lasketaan joskus viemäri- ja hoitohävikki, joka on välttämätöntä, jotta tavara olisi priimaa joka tuoppiin. Suomessa suurimmassa osassa tuoppipaikoista nauretaan moiselle menettelylle ja lasketaan pelkkiä pennosia, ei laatua. Tuopeista voi saada uskomatonta kuraa. Jotkut halpispaikat myyvät sellaisia tynnyreitä, jotka on säilytetty huonosti ja jotka eivät parempiin paikkoihin kelpaa. Tuota velliä voi sitten myydä 2,5 eurolla puolen litran tuoppeina peltisuukännisille. Toisaalta toisissa räkälöissä tavara on maultaan loistavaa, kun se ei ehdi väljähtyä putkistoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      3
      2718
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1351
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      1026
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1010
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      909
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      299
      908
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe