TUOHI kortti - lue tämä ennen ostoa

Säästöpossutus

Masku-kalustetalossa sain 3 kk korottoman maksuajan, kun valitsin TUOHI-kortin. Tosin myyjä ei tästä maininnut vasta kun pyysi allekirjoitusta luottohakemukseen.

Halusin tämän jälkeen nostaa kuukausierän maksimiin, jotta laskun loppusummaksi tulisi automaattisesti koko saldo, koska en hyödynnä luotto-ominaisuutta. Puhelinpalvelu olisi veloittanut tästä 17 e, mutta reklamoin asiasta perustuen siihen, että sopimushetkellä minulta ei ollut kysytty kuukausierää vaan oletuksena tuli 4 %. Kuukausierän korotus sitten loppujen lopuksi onnistui ilmaiseksi.

Ostin sitten netistä 30e dvd-elokuvia kortilla ja laskun tullessa siihen olisi lisätty 4e tilinhoitopalkkio. Jälleen sopimusehdot esiin ja sieltä kävikin selville, että aina kun ostaa kortilla jotain, tulee 4e kuussa laskun päälle. Käytänössä kuukausittaisessa käytössä tämä on 4e x 12kk = 48e vuodessa. Eli kortti ei olekaan ihan ilmainen.

Puolustukseksi pitää sanoa, että kortissa on olemassa vakuutus, jonka perusteella saattaa saada rahat takaisin jos tietyn ajan puitteissa kortilla ostetun tavaran olisi saanut halvemmalla. Muualla foorumilla on noista asioista lisää.

Itse irtisanoin tänään kortin, kun en luotto-ominaisuutta tarvitse ja tilinhoitomaksu on tulee pakollisena. Nämä asiat kannattaa huomioida, ennen kuin Nordea Rahoitus Oy:n Tuohi-kortin itselleen hankkii.

35

18541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12+2

      Kyllä on sekava tuo Tuohen vastaus:

      http://www.tuohi.fi/faq.shtml#3

      "TUOHESSA ei ole kuukausi- eikä vuosimaksua ... laskulla veloitetaan kuitenkin 4 euron suuruinen tilinhoitomaksu."

      Kyllähän tuo on asiakkaan harhaanjohtamista väittää, että TUOHESSA ei ole kuukausimaksua PAITSI JOS KÄYTTÄÄ KORTTIA.

    • halibazuippa

      Kyseinen tuohi korttihan on suhteessa edullinen maksu kortti.
      Esimerkiksi jos maksat 30€ ostoksesi vaikka kolmessa erässä, tulee hinnaksi 30€ 12€ tilihoitomaksut.
      Jos käytät esim. Osuuspankin Visa luottokorttia, millä moni mieluummin maksaa... maksat sen 30€ 2,50€x12kk. Koska pankin luottokorteissa on kk. maksut...vaikka korttia ET käyttäisikään. Eli summaksi tulisi 60€.
      ***HUOM!!! siihen euriborit päälle puhumatta tilinhoitopalkkiosta 3,50€/kk. :D.
      Mutta kaikki ei ole näinkään mustavalkoista...tästäkin voit tehdä eri laskelmia, riippuu miten kova olet korttia käyttämään. Itse lopetin pankin luottokortin kun en sitä useasti käytä. Mieluummin tuohta vingutan, tulee omalla käytöllä edullisemmaksi.
      Esimerkiksi Osuuspankin-Visa luotossa kaikki luottokustannukset huomioiva todellinen vuosikorko on 10,53 %, kun luottoa on käytössä 2000 euroa (10/09). Todellinen vuosikorko koostuu kuukausimaksusta (2,50 e/kk), tilinhoitopalkkiosta 3,50 e/kk ja korosta (3 kk euribor 7 prosenttiyksikköä).

      Miten ihmisistä onkaan tullut viimeisten 10v. aikana hirveitä turhan kitisijöitä ja älyttömän vaativia?
      Jossain kuluttajien vaatimuksissa ei ole mitään tolkkua.

      • halibazuippa

        3,50€/per lasku eli 3 kpl. siihen päälle


      • haliba2

        En viitsi käydä vertailemaan erikseen kaikkia mahdollisia kortteja, mutta Tuohi-kortin todellinen vuosikorko on hieman enemmän kuin 4e / kk tilinhoitomaksu. Tuohessa 3 kk euribor 12 %, joten OP:n korttikin näyttää edulliselta. Pankin omien korttien "edullisuus" on siinä, että yleensä ne asuntovelan (tietenkin kilpailutettu) kylkiäisinä ovat halpoja tai maksuttomia.

        Monet ihmiset eivät käytä luotto-ominaisuutta lainkaan ja maksavat kuukausierän heti pois. Näille ihmisille Tuohi ei ole järkevä ratkaisu juuri tuon tilinhoitopalkkion takia, joka lankeaa aina kun korttia käyttää.

        "Miten ihmisistä onkaan tullut viimeisten 10v. aikana hirveitä turhan kitisijöitä ja älyttömän vaativia?
        Jossain kuluttajien vaatimuksissa ei ole mitään tolkkua. " Vastaus vielä tähän, että se on vain tyhmää maksaa liikaa. ;)


    • Käteisostaja

      Minut suurin piirtein pakotettiin ottamaan Tuohi-kortti, kun ostin sohvakaluston. Olisin halunnut maksaa kaiken heti, ja niin haluaisin nytkin. Kortin sitten suostuin ottamaan, kun ne niin kauheasti sitä tyrkyttivät, mutta jos olisin aavistanut miten pitkään siinä meni, miten vaivalloista se oli ja miten hirveät määrät roskaa sen vuoksi tuli jälkikäteen (kaikkien heti saatujen paperien lisäksi) postissa, en olisi missään nimessä suostunut. Mitä ne huonekalumyyjät mahtavat hyötyä niiden korttien tyrkyttämisestä? Minusta se oli lähinnä pakottamista.

      • Lai Nalle

        Sen luottokorttivelan saa maksaa kerralla pois.
        Idea onkin tyrkyttää kortti ja saada asiakas "innostumaan" maksamaan pitkän aikaa erissä.


      • debit-idiot
        Lai Nalle kirjoitti:

        Sen luottokorttivelan saa maksaa kerralla pois.
        Idea onkin tyrkyttää kortti ja saada asiakas "innostumaan" maksamaan pitkän aikaa erissä.

        ..eli sama tulos ymmärrettävästi kuin Handelsbanken Rahoituksen kanssa ,kuten tuossa alempana kuvasin.
        Ei kannata mankua MC:ia enää muualtakaan - on saatava tehokas Debit -kortti ,jolla niistä nettimaksuista selviää.
        OP lienee hyvä.


      • entinen tuohi-kortti

        Joo, mainospostin määrä on kyllä ärsyttävän suurta. Aikaisemminkin ketjussa mainittu tilinhoitopalkkio nousee 5 e / kk, joten nyt tämä pay as you go -kortti maksaa 60 e vuodessa. Eli TUOHI Mastercardia ei voi käyttää niin, että maksaisi kuun lopussa laskun heti ilman luotto-ominaisuutta ilman että tuo 5 e veloitetaan.


      • Anonyymi

        Sama kokemus.


    • koppolo

      tuohikortti on maksuton jos ei käytä luottoa. kun sinulla on luottoa käytössä niin silloin tulee maksettavaksi kuukausittain tilinhoitomaksu.

      • BullSHit

        Tilinhoitomaksu laskutetaan aina kun on laskutettavaa saldoa. Riippumatta siitä käyttääkö varsinaista luotto-ominaisuutta vai maksaako koko loppusaldon pois.


    • Bullshitsulonpöksys

      Höpö, höpö!

      Sopimusehdoissa sanotaan: "EPS=Eräpäivän siirto, 2kk koroton ja kuluton" eli jos olet tehnyt 1000e kaupan, niin Nordealta napsahtaa 1k lasku. Piste.

    • hahal0l

      köyhät

    • Paska pankki tuo

      enempää en sano, mutt perseestä koko nordapankin korttien ja luottojen myöntämisperusteet.

      Ne ei kato ollenkaa asiaakaan asemaa kun ny myöntää kortteja ja lähettelee niitä mainoksiaan asiakkaalle joka on helpponakki.

      Muistan kun Tanssiopettaja Åke haastoi tuon paskan oikeuteen. Oikeestaa jos olis miljoona euroa löysänä, nii en sijottas sitä minnekkään. Se oikeuden päätös oli varmaa oikea. Sijoittaminen on aina riski joka tiedetään, ja 100% sijoittamista ei kannata tehdä

      Mutta kun onglma on pankin järjetön luoton anto, ja summa on sen suuruinen, että sen oikeuskulut ovat paljon isommat kuin velka, niin ei köyhän kannata lähteä prosessiin.

    • enteromarkus

      http://lainaheti.com/2011/10/15/lainaa-heti/

    • kortteja vanhuksille

      Järkyttyneenä totean ja varoitan kaikkia: Maskussa huiputettiin läheiseni hankkimaan Tuohi-kortti, ilmeisesti provikkamielessä ja asia huonosti selittäen ja joitain asioita pimittäen, hämärtäen ja toisia painottaen, että vanhus on ihan sekaisi asiasta ja tuntee että muita vaihtoehtoja ei ole, käteismaksua ei edes kehoitettu, omainen luulee että tämä on jotain uutta käytäntöä josta ei voi kieltäytyä, utelivat kaiken yksityisena ja kysyttäessä vielä vähättelivät maksuvaihtoehtoja, selittäen, että vain joskus antavat vanhusten saada laskun kun eivät voi tulla liikkeeseen maksamaan, läheinen ei ollut tietoinen että tulee mukana kortti, nämä käyttävät kyseenalaisia keinoja ja varmasti emme enää ikinä astu ko. liikeeseen ja varoitamme muitakin!!!

      • Apina

        Onhan se hurjaa jos 4 euroa joutuu maksaa ylimäärästä kuukaudes normaalikorkojen päälle??kait jonkun elämä on 4 eurosta kiinni...


      • greed is rotten
        Apina kirjoitti:

        Onhan se hurjaa jos 4 euroa joutuu maksaa ylimäärästä kuukaudes normaalikorkojen päälle??kait jonkun elämä on 4 eurosta kiinni...

        4 x12 = 48e, siis lähes 50e vuodessa.
        Kyllähän viidellä kympillä saa jo jotain hyödyllisempää ja kestävämpää kuin lahjoittaa se ahneudesta kärsiville pankkiireille.

        On suorastaan petos huijata ihmisiltä palvelumaksuja vetoamalla siihen että "eihän se ole kuin x euroa päivässä", siitä tulee vuodessa huomattava summa!


    • yksi pasi

      Luottokorttien käyttö nostaa kuluttajahintoja. Luottokorttiyhtiöt perivät kauppiaalta 0,5 -3,5 % maksusta. Visalla maksaessa mainostuu ostokseen sisältyvä vakuutus myyntivalttina kuukauden korottoman lainan seurana. En ole vielä käyttänyt visaominaisuutta, vaikka se tuli korttiin pelottomuuden seuraksi...

    • vitunpaskaastana

      Käteisellä maksaminen on kaikkein edullisinta, ennemmin kannattaa säästää muutama kuukausi ennen ostoa kuin maksaa osissa näillä ihme korteilla. Minulla oli aiemmin Visa luottokortti jonka Sampopankki muutti maksulliseksi, sanoin irti koko kortin.
      V1tuttaa tällaiset kustannusautomaatit, firmat keräilevät joka asiaan ylimääräisiä pavelumaksuja mitkä ennen oli sisällytetty tuotteiden hintoihin. Tuotteiden hintoja ei varmasti ole alennettu vastaavasti joten palvelumaksut tms. ovat tulleet tuotteen hinnan LISÄKSI eikä eri komponentiksi kuten yritetään väittää. P3rkele kun nykyään kaikki koettavat vain sumuttaa ja huijata eivätkä saa edes rangaistusta siitä ainakaan oikeusjärjestelmän kautta kun poliitikot, talouseliitti, media, poliisit jne ovat liittoutuneet tavallista kansalaista vastaan. Liittouma juurikin suosii kaikenlaisen epäoikeudenmukaisuuden lisääntymistä vierittämällä syyn ja vastuun aina kansalaisen "tyhmyyden" niskoille!!!
      8aatana millaiseksi elämä on mennyt roistojen noustua valtaan!!!

    • Tuohipussi

      Ka ota sie TUHOI -kortti, eipä tarvitse murehtia rahoista enää.

    • Pankin vaihtoko

      Pankkitilistä oli mennyt 2/3 ennenkuin olin ottanut sieltä mitään.Otettu vain pankinkautta tavalliset vuokranmaksut ja nostettu pankista yksi pikkusumma.Voiko kuka hyvänsä käydä tlilläsi?

    • mimimimomomo

      Olisimme olleet valmiita maskussa maksamaan tilaamamme hyllyt vaikka samoin tein käteisellä. Mutta eieiei, kyllä se tuohi otettava, palapala. Ainoa hyöty mikä tästä sinänsä on ollut on se, etten ole vieläkään maksanut huonekaluja, joita minulla ei ole muutama kuukautta myöhemmin. Nyt vaan alkaa mietityttää, että milloinhan se luottokorttilasku suvaitsee edes saapua.. Ei minusta nyt neljä euroa ole paha hinta. Tarkoituksena kuitenkin maksaa koko summa sillä ekalla kerralla.

      En nyt ymmärrä mikä tämän aloittajan ongelma on. Eikös luottokorttilaskun voi maksaa aina kerralla, vaikka kuukausiosuus olisikin laskettu miten vain? Älä muuta kuukausiosuutta, vaan maksat vaan sen koko summan kerralla.

      • Säästöpossutus

        Aloittajalla oli kaksi ongelmaa. Ensimmäinen oli tuo maksimäärän muuttaminen, jotta esim. e-lasku tulisi suoraan maksimimäärällä, jotta ei tarvitse erikseen manuaalisesti muuttaa loppusummaa (vakiona minimierä esim. 10e).

        Toinen ongelma oli tuo tilihoitopalkkio (silloin 4e), joka menee joka kuukausi, kun korttia käyttää. Tätä ei oltu selvästi kerrottu kortinhankinnan yhteydessä. Tavallisessa Visassa ei erillisiä kuluja synny, jos maksaa kerran kuussa koko laskun pois, TUOHI-kortissa kilahtaa tuo 4e tässäkin tapauksessa.


    • aisantuntija.

      Maskussa asioivia on syytäkin rangaista.

    • PenteleenX

      Ostin puhelimen gigantista ja otin tuohen koska siinä on "hintatakuu"-juttu, eli saan erotuksen itselleni jos 30 päivän aikana hinta laskee jossain alle sen mitä maksoin. Kysyin monta kertaa gigantin myyjältä onko tuohi minulle maksuton ja vastaus oli aina "on". Sitten kun sain ensimmäisen laskun siinä olikin "tilinhoitomaksu" 5 euroa. Niin ilmainen se minulle on. Tuntuu että minua olisi huijattu, varmaan se 5 euroa luki paperissa mutta kuka niitä alkaa siinä kiireessä lukemaan, etenkin kun myyjä sanoo monta kertaa ettei kortista tule minulle kuluja.

    • rantelo

      Ostin kanssa puhelimen 17.10. gigantista ja tyrkkäs sen tuohen väkisin mukaan. Ymmärsin kanssa että se on ilmainen. Ja missä se lasku nyt on minkä maksan kun on melkein 1kk mennyt? Luulin että se tulis postissa mut tuli pelkkä tuohen kortti (joka lentää roskakoriin ihan pian).

    • nainen4

      jaa, minä maksoin Gigantissa pankkikortilla telkkariostokseni ja se sopi kyllä pienen jahkaamisen jälkeen. Ettekö tosiaan saa suutanne auki siellä kaupassa vai mikä on ongelma. Sanoin että haluan maksaa kerralla kokonaan, enkä halua mitään maksuaikoja, enkä osissa maksamista.

    • Pirjo3

      Ostimme Maskusta huonekaluja. Sanoimme maksavamme käteisellä. Myyjä kertoi, että kalusteiden tultua lähetetään lasku millä voitte maksaa. Tähän asti kaikki ok.
      Sitte alkoi kysely, milloin olette menneet naimisiin, paljon hankitte jne... Molemmat ihmettelimme tahoillamme, muttemme ymmärtäneet avata suuta ja kysyä miten näin paljon kysymyksiä.

      Kummalekaan ei tullut mieleenkään, että olemme hakemassa luottokorttia, olimmehan sanoneet maksavamme käteisellä.

      • 1+19

        Sama homma meillä. Sanoin selvästi että haluan maksaa sohvan heti pois käteisellä. Ei kuulemma onnistunut. Lasku tulee sitten perästä vasta kun sohva on toimitettu. Sitten aletaan kyselemään osoitetta jne. oletin että nämä on kotiinkuljetusta varten. -"Ammatti?", nyt jo hieman ihmetytti mutta eipä tuo nyt salaisuus ole joten ilmoitin sen ja sitten nimi alle "Tämä on ihan normaali laskutussopimus".

        No saatana sehän oli Tuohi-kortin hakemus. Voi vittu että alkoi vituttamaan. En viitsinyt alkaa rähjäämään kun lapsetkin oli mukana. Kun Sohva on toimitettu niin marssin kortin kanssa Nordeaan ja pyydän lopettamaan kortin. Katsotaan mikä on vastaus kun siellä näkyy se sohvan maksettavana ja sanon että tällaista Tuohi-korttia en ole halunnut ja sitä mainostettiin minulle vain laskutussopimuksena.


      • pauligue
        1+19 kirjoitti:

        Sama homma meillä. Sanoin selvästi että haluan maksaa sohvan heti pois käteisellä. Ei kuulemma onnistunut. Lasku tulee sitten perästä vasta kun sohva on toimitettu. Sitten aletaan kyselemään osoitetta jne. oletin että nämä on kotiinkuljetusta varten. -"Ammatti?", nyt jo hieman ihmetytti mutta eipä tuo nyt salaisuus ole joten ilmoitin sen ja sitten nimi alle "Tämä on ihan normaali laskutussopimus".

        No saatana sehän oli Tuohi-kortin hakemus. Voi vittu että alkoi vituttamaan. En viitsinyt alkaa rähjäämään kun lapsetkin oli mukana. Kun Sohva on toimitettu niin marssin kortin kanssa Nordeaan ja pyydän lopettamaan kortin. Katsotaan mikä on vastaus kun siellä näkyy se sohvan maksettavana ja sanon että tällaista Tuohi-korttia en ole halunnut ja sitä mainostettiin minulle vain laskutussopimuksena.

        Kerro ihmeessä minullekkin onnistuuko luoton irtisanominen nordeassa. Maksoin Tuohen luoton kokonaan pois ja laitoin viestiä, että luoton voi lopettaa. Ei onnistunu sähköpostilla vaan ap lähetti kaavakkeen, joka pitää lähettää Nordea Rahoitukseen normaalin postin kautta.

        Yritetään vissiin väkisin pitää asiakkaat vai mikähän tässä on takana?


    • luottokortti

      Yksi vaihtoehto, että sanoo luottotietojen menneet aikapäiviä sitten. Luulisi myyjän vähän siinä tapauksessa olevan pyytämättä tietoja.

      Tai ilmoittaa heti kaupanteon aluksi, että jos tulee vähänhään puhetta omista tiedoista (eli luottokortista) lähdemme liikkeestä kävelemään ja haemme toisesta liikkeestä huonekalut, kun tänne ei käteinen selvästikkään kelpaa.

    • en huoli ikinä

      Minullekkin huonekalukaupassa tyrkytettiin kortti. Vitonen menikin joka osamaksun yhteydessä ylimääräistä. Tuohikorttia ei kylläkään ikinä tullut, enkä välitäkkään.

    • Kataja75

      Kävin viimekuussa Maskussa ja vaikka halusin maksaa käteisellä niin ei käynyt vaan piti ottaa kortti... Nyt kun selvisi kauppakirjasta, että sovittuun hintaan ei kuulunutkaan kasaus niin lupasivat sen mulle 95€ ja sen lisäys olisi käynyt kätevästi tuolle tuohikortille... Sanoin maksavani tuon 95€, jos purkavat Tuohi-Sopimuksen... Ei voi purkaa kuulemma... No otin muualta kasauksen halvemmalla...

      • einiijoo

        Ei korttisopimusta tarvi purkaa. Kortin voi katkoa millon vaan keskeltä kahden... kannattaa tehdä se kortin myöntäneen pankin konttorissa. Tosin pitää kyllä sit myös maksaa se luotto.

        Itsellä ei ole luottokortteja, mutta on kokemusta. Kaksi eri korttia, niin pankki laittaa kirjeen asiakkaalle ja kertoo, että kortti on myönnetty ja se sit tulee aikanaan pankin konttoriin josta se pitää noutaa. Tässä kohdin jos sitä korttia ei halua, niin kannattaa ilmoittaa se pankille vaikka verkkopankin viestillä. Pankki ei välttävmättä edes katso asiakkaan historiaa tai ikää kun se kortti päätös tehdään.... etukäteen myönnettyä korttia ei yleensä peruta vaikka asiakkaan naama nähtäs.... koneet kait nää asiat päättää.

        Toisaalta.... joskus pankit vois laittaa vastuuseen virheestään.... siis se on virhe jos asiakkaan taustoissa on asioita jotka ei noudata hyvää tapaa ja asiakas sit ottaa kortista kaiken irti omaan vanhaan tapaansa. Turhaa te paskat täällä valitatte... joillekin kortit on ainut tapa saada jotain vaikka tiedette sen ettei tapa ole oikea.

        Se olis aika reilua, että kortin myöntämiseksi pitäs säästää vaikka 80% kortin maksimilimitistä ja alle 2000e kortteja ei sais myöntää. mun mielestä luottokortin idea on se, että sitä rahaa on jo etukäteen olemassa ja laskut maksetaan ilman ongelmia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2814
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      188
      1530
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1335
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      54
      1231
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1030
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe