Rekrytointi ja johtajakoulutus

Meidän firmassa...

Joku kyseli tätä.

Meidän firmassa henkilöstöpäällikkö suodattaa mieshakijoista 60% pois siten, että kaikki ilman reservinjohtajakoulutusta olevat CV:t lentävät hakemuksineen roskiin. Joskus sihteeri laitetaan soittelemaan läpi, jos joku ei ole osannut sotilasarvoaan laittaa CV:hen. Näistä 99,9% paljastuu ei-johtajiksi. Mikä hassuinta, kielteisistä valintapäätöksistä tiedotetaan vain niille jotka ovat pääseet ensimmäisestä seulasta läpi, mutta jotka eivät tuleet valituksi. Ei-johtajille ei siis mene mitään tietoa.

Mun mielestä tämä ei ole mikään älytön seula, koska kuitenkin n. 30% mieshakijoista jää jäljelle. Kyllähän sitä oletetaan, että nokkela nuori mies valitaan johtajakoulutukseen. Esim 200 hakijasta 30% on 60 henkilöä! Näistä pitää sitten kahlata läpi ne parhaat kutsuttaviksi haastatteluun. Ja mun mielestä todella pätevää porukkaa on firmaan saatu.

Eli johtajakoulutus on aina plussaa haettaessa työtä - ei koskaan taakka. Joihinkin virkoihin se on käytännön vaatimus.

9

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • res.pion. siv.inssi

      kuka sitä tarkistaa mitä siihen laittaa? en ole kertaakaan joutunut näyttämään passia töitä etsiessä? tosin hyvä sillein et ei kun passissa varmaan tais lukee kenttäkelpoisuudessa MOV ja yleisarvostelussa Gona... voihan siihen laittaa vaikka luutnantti vaikka todellisuudessa olenkin 270 aamun pioneeri joka ei koskaan pioneerin koulutusta saannutkaan. Aukissa olin 5kk tosin, irtoisko sillä sit paremmin töitä????

      • ja 500

        inssi. ok. tämä kertoo jo jotain. miten voi aukissa olla 5 kk ku se hädin tuskin kestää edes niin pitkään. ja vielä päätyä joksikin lämäriksi, kuskiksi tai konemieheksi tms 9 kk pioneeriksi?


      • gsag
        ja 500 kirjoitti:

        inssi. ok. tämä kertoo jo jotain. miten voi aukissa olla 5 kk ku se hädin tuskin kestää edes niin pitkään. ja vielä päätyä joksikin lämäriksi, kuskiksi tai konemieheksi tms 9 kk pioneeriksi?

        mutta lentäny Au-kurssilta ulos?


      • gsg
        gsag kirjoitti:

        mutta lentäny Au-kurssilta ulos?

        korjaus: En aukista tiedä, mutta eikö se ole sen noin 5kk? Joku tutun tuttu kävi aukin, HUONOSTI ja ei Alikersantiksi sitten päässyt, teki jotain muuta..


      • qegqw

        mukaan haastatteluun.


    • teekooäm

      kumma tapa joillakin pomoilla

    • natsat hittoon

      Huh huh mikä meininki. Tähän mennessä en ole laittanut mitään armeijasta käynnistä hakemukseeni ja ei sitä ole kukaan ole kysellyt. Yleensä yritykset ovat tai haluavat kansainväliseen toimintaan mukaan ja siinä ei inttin käynti paina mitään.

      Armeijan olen käynyt ja reserviläistoiminnassa olen jonkin verran mukana, mutta mitä sitten työnhaun kannalta. Intti jutut on omaa vapaaehtoista toimintaa armeijakäynnin jälkeen ja armeijan käynti on minun ja puolustusvoimien välinen asia. Toki jos puolustusvoimiin hakisin töihin niin silloin kaikki reserviläistoiminnan mitä olen tehnyt laittaisin hakemukseen mukaan, mutta muuten en.

      Itse en edes hakisi tuollaiseen firmaan työhön joten kerrotko yrityksen nimen vielä?
      Ilmeisesti jokin putki a ja o Oy jostain peräkylästä kenties. Ehkä jokin sotafantisioiden kehto on kyseessä missä sitten aamulla seisotte rivissä nimen huudossa. Muuten ette ryyppä, mutta lauantaisin saunaoluen vain ja sekin rivissä seisten lipunlaskun aikaan.

      Mielestäni siiviyritys joka niin kovasti intti juttuja hehkuttaa vaikka vain työnhaussa on kusipäistä toimintaa. Nykyaikana on hyviä ja osaavia tekijöitä on sitten intti tai intin johtamiskoulutus jäänyt väliin. Joskus jopa tuntuu, että muutaman kuukauden johtamiskoulutus mitä nykyään on tarjolla saa vain aikaiseksi pikkuhitlereitä jotka ovat täysiä munapäivä, anteeksi vain.

      Totean vain, että natsat hittoon siviilissä mitä työelämäkin on.

    • cv

      Suomessa on tälläinen kumma tapa, että armeijan tai lähinnä RUKin käyminen on oleellinen asia työnhaussa. Itse olen myöskin intissä ollut, oikein jopa kersanttina, mutta koskaan en ole työhakemuksissa armeijaa mainostanut. Hyvin on silti töitä löytynyt. Ulkomaille jos hakee, niin silloin kannattaa vaieta koko armeijasta. Monessa maassa ajatellaan, että vain sellainen, joka ei muualle pääse, menee armeijaan. Eivät ne muualla tunne meidän omituista systeemiä ja joutuu pian työhaastattelussa selittelemään, miksi on armeijassa ollut. Tai pian raakataan pois jo CV:n perusteella.

    • 6+16

      Olen huomannut että pystyvimmät kaverit ovat "säkäkorpit", siis ilman aliupseerikoulutusta korpraaleina kotiutetut. Ovat tarpeeksi viisaita huolehtiaakseen itsestään. Aikoinaan kun olin rauhanturvaajana niin parhaimmat johtajat olivat juuri suomessa säkäkorpin natsat saaneet. Ylenivät yleensä vartioaseman päälliköksi (ylikersantti --vääpeliksi).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe