Tapaus Sanna Sillanpää

vph

Kuka muistaa vielä Sanna Sillanpään, naisen joka murhasi useamman miehen ampumaradalla?

Mietin juuri, että miten eri tavalla media ja myös oikeusistuimet kohtelevat mies- ja naispuolisia rikollisia.

Muistini mukaan Sanna Sillanpään teko ei koskaan saanut kovin kauhistelevaa ja tuomitsevaa kohtelua medialta. Hänen motiivejaan tosin mietittiin, mutta mihinkään ylimalkaiseen kauhisteluun ei menty.

Ja ennenkaikkea Sanna Sillanpäätä ei missään vaiheessa syyllistetty, ei ainakaan muistini mukaan. Sillanpäätä ei tuomittu vankilaan (jostakin kumman syystä), eikä mediakaan vaatinut hänelle rangaistusta. Useasti Sillanpäähän suhtauduttiin jopa uhrina. Eräs Jyväskylän yliopistossa naistutkimuksen parissa toiminut nainen jopa vaati Sillanpään vapauttamista välittömästi murhien jälkeen!

Ajatellaanpa tilanne toisinpäin. Mies menee ja ampuu useammalta naiselta aivot pellolle takaapäin. Miettikää, millaisen kohtelun hän olisi saanut. Olisiko tämä mies selvinnyt ilman vankeustuomiota, kuten Sillanpää selvisi? Olisiko tämä mies saanut yhtä löysäkätisen kohtelun medialta kuin Sillanpää? Olisiko tämä mies joissakin tapauksissa nähty jopa uhrina, jos hän olisi teloittanut useamman naisen takaapäin päähän ampumalla?

Joskus on hyvä miettiä asioiden taustoja. Miksi miesten ja naisten vääriin tekoihin ja rikoksiin suhtaudutaan niin eri tavalla? Miksi miehet tuomitaan ja syyllistetään niin paljon helpommin kuin naiset? Miksi miehille niin usein vaaditaan kovia rangaistuksia ja jopa tappotuomioita, mutta rikoksen tehneisiin naisiin suhtaudutaan usein jopa säälivästi ja ymmärtävästi

6

1276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auttaja

      ...ja meijän uskonnon opettaja sano et se oli hiljanen. Siitä se johtuu!

    • Myssy

      Joskus on todellakin hyvä miettiä taustoja. Sanna sillanpäällä käsittääkseni todettiin skitsofrenia. Hän teki murhat syvässä psykoosiharhoissa. Kuka tahansa voi sairastua, oli sukupuoli mikä hyvänsä.

      Mies, joka kostaa vaimolleen tappamalla lapset, kärsii pahimmanlaatuisesta asennevammasta. Jos tälläisen miehen taustalta löydettäisiin mielisairaus tai psykoosi, olisi tapaus verrattavissa S.S.:n tapaukseen, muutoin ei.

      Vertaapa huviksesi Ruotsissa tapahtuneita kunniamurhia, joissa isä tappaa tyttärensä, koska tytär liikkuu ulkosalla länsimaalaisen poikaystävän kanssa. Isä tuskin on psyykkisesti sairas, toki luonteeltaan kieroutunut, jonka on aikaan saanut kieroutunut asennemaailma.

      Harhoissa oleva ei osaa hallita itseään, sen sijaan kunniamurhia ym. kauheuksia tekevät ihmiset kykenevät hallitsemaan ja tajuamaan tekojensa seuraukset. Ainakin heidän pitäisi kyetä, heillä olisi siihen edellytykset. Jostain kumman syystä he kuitenjkaan eivät pysty hallitsemaan käytöstään, mutta se johtuu miehille tyypillisemmästä toimintamallista, jossa pahaolo puretaan muihin, naisilla tyypillinen käyttäytyminen tälläisissä tilanteissa on itsensä huono kohtelu. Poikkeuksia aina löytyy, kuten esim. naispuolinen V.B. joka murhasi miesystävänsä kanssa entisen poikaystävänsä. Siinä osuus oli mömmöillä, joilla pää oli saatu vuosien aikana sekaisin.

    • §§§

      "Sillanpäätä ei tuomittu vankilaan (jostakin kumman syystä), eikä mediakaan vaatinut hänelle rangaistusta."

      tuomioistuin mielentilatutkimuksen pohjalta totesi SS:n olleen teon tehdessään "ymmärrystä vailla" = syyntakeettomuus. Tällaista henkilöä ei tuomita rangaistukseen vaan hänet passitetaan mielisairaalaan.

      Median vaatimukset eivät tietenkään paina pisaraakaan vaakakupissa, kun asioita tarkastellaan juridisesti.

    • Usko

      Kyllähän Sillanpää tuomittiin vankilaan.
      Häneltä vietiin myös koko hänen omaisuus.
      Tyttö oli perinyt runsaasti mammonaa ja kaikki vietiin.

    • Pyssytön tyttö

      Niin, ja Sanna Sillanpää sai vankilaan lukuisia ihailu- ja kosimakirjeitä miehiltä. Että sellaiset naiset sitä ovat miesten mieleen. Ennen tuota pyssytenpaustaan hän oli hyvin yksinäinen nainen, mutta murhan jälkeen miehiä on ollut pilvin pimein. Pitääkö joka tytön ostaa revolveri saadakseen miesihailijoita?

      • pitää

        pitää


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe