Hei,
Sain asianomistajana kutsun saapua kuultavaksi käräjäoikeuden istuntoon.
Autooni murtauduttiin ja varkaat veivät omaisuutta.
Poliisin kanssa puhelimitse käymässä keskustelussa kerroin, haluavani varkailta, menetettyjen esineiden rahallisen arvon.
Haluaisin unohtaa kuukausia vanhan asian jauhamisen.
Kutsussa mainitaan mm. 300e uhkasakosta jos ei mene ks. istuntoon.
Joten kysymys kuuluu: Onko mahdollista välttää istuntoon meno, jos ilmoitan etten halua varkailta mitään korvauksia tms?
Kiitoksia!
Kutsu kärjäoikeuteen kuultavaksi?!
7
3931
Vastaukset
- 8********
Jos haasteessa mainitaan, että pitää saapua 300 euron uhkasakon uhalla, niin ei sinne vielä silloin ole pakko mennä.
Uhkasakko tuomitaan ja asetetaan seuraavaan istuntoon paljon korkeampi uhkasakko. Senkin tuomitaan, jos ei saavu, mutta kolmanteen istuntoon tuodaan jo poliisivoimin. Eikö ole yksinkertaista.- Hjälp!123
Ymmärrän uhkasakon, mutta jos ilmoitan hyvissä ajoin luopuvani kaikista vaatimuksista, niin eikö asia osaltani raukea?
Eli voinko unohtaa istunnot, jos ilmoitan etten halua korvauksia keneltäkään? - 15*********
Hjälp!123 kirjoitti:
Ymmärrän uhkasakon, mutta jos ilmoitan hyvissä ajoin luopuvani kaikista vaatimuksista, niin eikö asia osaltani raukea?
Eli voinko unohtaa istunnot, jos ilmoitan etten halua korvauksia keneltäkään?Häh, et näytä tajuavan. Kun sinut kerran velvoitetaan saapumaan uhkasakon uhalla oikeuteen, niin sinua halutaan silloin myös oikeudessa kuulla. Voit siellä kertoa, ettet vaadi mitään. Tällöin tekijöitä ei tietystikään tuomita korvaamaan sinulle myöskään mitään. He ovat kuitenkin syytteessä virallisen syytteen alaisesta rikoksesta, jossa syyttäjä ajaa syytettä, eikä syyttäjä sitä unohda, vaikka sinä niin tekisitkin.
Jos kyse olisi asianomistajarikoksesta, niin se raukeaisi, jos asianomistaja luopuu vaateistaan. - anna hette hun
15********* kirjoitti:
Häh, et näytä tajuavan. Kun sinut kerran velvoitetaan saapumaan uhkasakon uhalla oikeuteen, niin sinua halutaan silloin myös oikeudessa kuulla. Voit siellä kertoa, ettet vaadi mitään. Tällöin tekijöitä ei tietystikään tuomita korvaamaan sinulle myöskään mitään. He ovat kuitenkin syytteessä virallisen syytteen alaisesta rikoksesta, jossa syyttäjä ajaa syytettä, eikä syyttäjä sitä unohda, vaikka sinä niin tekisitkin.
Jos kyse olisi asianomistajarikoksesta, niin se raukeaisi, jos asianomistaja luopuu vaateistaan....vaikka kysymyksessä olisikin asianomistajarikos, mutta kun juttu on jo näin pitkällä, eli syytteet on jo nosgtettu, niin syyttäjällä säilyy siitä huolimatta syyteoikeus vaikka asianomistaja ei istunnossa rangaistusta vaatisi. Se, ettei vaadi vahingonkorvauksia, ei liity syyteoikeuteen.
Viestiketjun aloittaja ei ole tainnut ymmärtää, että häntä tarvitaan jutussa myös rikosoikeudellisen näytön vuoksi, luulee että merkitystä on vain korvausvaatimuksilla. No, näinhän se ei tietenkään ole. - laillinen este?
15********* kirjoitti:
Häh, et näytä tajuavan. Kun sinut kerran velvoitetaan saapumaan uhkasakon uhalla oikeuteen, niin sinua halutaan silloin myös oikeudessa kuulla. Voit siellä kertoa, ettet vaadi mitään. Tällöin tekijöitä ei tietystikään tuomita korvaamaan sinulle myöskään mitään. He ovat kuitenkin syytteessä virallisen syytteen alaisesta rikoksesta, jossa syyttäjä ajaa syytettä, eikä syyttäjä sitä unohda, vaikka sinä niin tekisitkin.
Jos kyse olisi asianomistajarikoksesta, niin se raukeaisi, jos asianomistaja luopuu vaateistaan.Todistajan on tultava oikeuteen
Todistaja saa kirjallisen kutsun oikeudenkäyntiin. Hänen on tultava oikeuteen kutsussa mainittuna aikana, ellei hänellä ole sellaista estettä, jonka vuoksi hän ei pääse tulemaan. Tällainen este voi olla esimerkiksi sairaus tai yleisen liikenteen keskeytyminen. Esteen hyväksyttävyydestä päättää oikeuden puheenjohtaja. Todistajaksi kutsutun tulee aina etukäteen ilmoittaa esteestä. Ilmoitus tehdään oikeuden puheenjohtajalle tai sille henkilölle, jonka pyynnöstä todistaja on kutsuttu oikeuteen. Jos esteenä on sairaus, todistajan on toimitettava oikeudelle lääkärintodistus.
Jos todistaja ei saavu oikeuteen eikä hänellä ole hyväksyttävää syytä poissaoloonsa, hänen on maksettava uhkasakko, jonka määrä on mainittu kutsussa. Todistaja voidaan myös määrätä tuotavaksi omalla kustannuksellaan oikeuteen, jolloin poliisi voi ottaa hänet säilöön oikeuteen tuomista varten.
Todistajan on puhuttava totta
Todistajan on kerrottava oikeudessa kaikki, mitä hän tietää käsiteltävästä asiasta. Todistaja on oikeudenkäynnissä keskeinen henkilö, sillä hänen kertomuksensa saattaa olla ainoa keino selvittää, mitä oikeudenkäynnin kohteena olevassa asiassa todella on tapahtunut. Todistaja voi joutua vastaamaan monenlaisiin kysymyksiin, joilla pyritään selvittämään hänen kertomuksensa luotettavuutta. Oikeuden puheenjohtajan tehtävänä on valvoa, ettei todistajalle esitetä asiattomia kysymyksiä ja että häntä ei kohdella sopimattomasti.
Todistajan on puhuttava totta. Jos todistajan havaitaan poikenneen totuudesta tai salanneen jotakin, hän joutuu itse syytteeseen perättömästä lausumasta. Siitä tuomitaan yleensä vankeusrangaistukseen.
Oikeuden puheenjohtaja selvittää todistajalle tarvittaessa, milloin hän voi kieltäytyä vastaamasta johonkin kysymykseen. Todistajan ei tarvitse paljastaa seikkoja, jotka saattaisivat johtaa syytteen nostamiseen häntä itseään tai hänen lähiomaistaan vastaan. Jos todistaja ei tästä syystä halua vastata johonkin kysymykseen, hänen pitää selkeästi ilmoittaa siitä oikeudelle. Todistaja ei siis tässäkään tapauksessa saa valehdella tai muuten puhua totuuden vastaisesti.
Todistajan ei myöskään tarvitse paljastaa liike- tai ammattisalaisuutta, ellei oikeus häntä siihen erikseen velvoita. - Anonyymi
Moi.Jos on kutsu käräjäoikeuden käsittelyyn ja jos on vastaajalle tiedossa rangaistuksena vain sakkorangaistus ja vastaaja ei mene käräjäoikeuteen sovittuna aikana niin voiko poliisi tulla hakemaan esim työpaikalta?
- woot woot woot
Komppaan sitä, mitä muut vastaajat ovat vastanneet.
Tarkista nyt kuitenkin haastehakemuksesta, onko syyttäjä nimennyt sinut kuultavaksi. Näkyy syytekohdassa sivuotsikon "Todistelu" alla. Jos sinut on siellä nimetty, niin pidän äärimmäisen epätodennäköisenä, että syyttäjä luopuisi kuulemisestasi. Silloin nimittäin tilanne on todennäköisesti se, että vastaaja on kiistänyt teon, kokonaan tai osittain, ja kuulemisesi on tarpeen asian selvittämiseksi.
Jos kuitenkaan sinua ei ole kukaan osapuoli nimennyt, ja sinut on kutsuttu paikalle henkilökohtaisesti aivan puhtaasti korvausvaatimuksesi vuoksi, voi olla mahdollista, että läsnäolosi ei ole tarpeen.
o
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko831658- 401289
En malta odottaa mies että tulet minuun
Sykkivänä ja intohimon palossa ujutat hitaasti upean rakkauden miekkasi minuun, ja antaudutaan kiihkeään rakasteluun. Hu891001Siltojen varjoissa
Siltojen varjoissa Yksinäinen susi kulkee, hiljaisuudessa sanoja punnitsee. Sydän auki, paljas liekki rinnassa, siltoja202946Vanhemmalle naiselle
Ihastuin sinuun kauan sitten. Luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Olen haaveillut sinusta sen jälkeen monet kerrat.68888- 53872
- 61863
Pitsaa selliiä
Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon20840- 34794
- 37789