Tein kotiviiniä luonnon antimista, siis puutarhavadelmasta ja metsämustikoista. Nyt se on valmis, vain makeutusta ja pullotusta vailla. Tällä hetkellä vielä käymisastiassa, saatiin tulos: alkoholiprosenttia 12% ja
ominaispainomittarilla makeusaste on 10. Satsi oli yhteensä 6 kg tasapuolisesti molemmista marjoista, sokeria vajaa 5,5 kg. Oli otettu pakastimesta joulun jälkeen, eli käymisaika oli peräti neljä viikkoa! Käymispakkausmerkki oli Golden Wine. Oli muodostunut runsaasti vaahtoa, jouduin kaatamaan saavista toiseen monta kertaa, kunnes hiilidioksidin haju hälveni. Jään vain kysymään, kuinka "kuningatarviinin" makeutus sopisi olla?
Olen ymmärtänyt, että ominaispainoltaan sopisi olla 15. Maku aromikas, mutta kaipaisi jotain. Kiittäen tiedosta!
Vadelma&mustikka, kotiviini
Kotiviinin noviisi
2
520
Vastaukset
- käymisainepakkaus
Jätit aika makeaksi. Yleensä suositellaan käyttämään kaikki sokeri pois, eli 0:aan ja jälkimakeuttamaan. Tosin joskus itsekin käyttänyt suoraan suositusmakeuteen ja pysäyttänyt käymisen.
Eipä kaipaa muuta kuin lirauksen sokeria ja pullotuksen kypsytyksen. Sokeri muuten peittää mahdolliset makuvirheet.- ämätööri
Juuri oikein siihen makeutusasteeseen osuu, kun on vadelma&mustikkasatsista! Kuivaksi se satsi ei sovi!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke673414- 1432380
- 931919
- 1711639
- 901523
- 661467
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?761464- 711236
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771160Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t351128