Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

The Imaginarium of Doctor Parnassus -Hiit Letkerin vikaraina

V. Puputti

Elokuva alkaa Lontoon sivukujilta, jossa kulkee yön pimeydessä hevosten vetämä matkateatteri. Alkuvaikutelma hieman monty pythonmainen ja fanina tietysti tartun koukkuun. Heti alussa tapaamme tohtori Parnassuksen ja hänen matkalaisensa ja tarina lähtee käyntiin, kun eräs känniläinen menee katsomaan esitystä. Tästä päädytään aika nopeasti mielikuvitusmaailmaan, jossa ihmisen on valittava hyvän ja pahan väliltä. Kyseinen mielikuvitusmaailma on ilmeisesti luotu tohtori Parnassuksen ja paholaisen välisen vedon johdosta, jonka tarkoituksena on ollut aikanaan kilpailla kumpi saa sieluja enemmän hyvä vai paha, Parnassus vai paholainen.

Katsoin elokuvan trailerin youtubesta ja se oli puoleensavetävä. Oikeastaan melkeinpä riittää, että katsoo trailerin. Nimittäin elokuvassa ei ollut enempää sisältöä kuin trailerissakaan. Tohtori Parnassuksen ja paholaisen tapaaminen on jokseenkin teennäinen. Tapaaminen tapahtuu jossain kaukaisessa ehkä tiibetiläisessä luostarissa, jossa munkit kertovat tarinaa ettei maailmankaikkeus romahtaisi. Kyseinen tarina ja se että miksi tohtori on siellä ei näy liittyvän millään lailla koko elokuvaan. Yhtä lailla, elokuvassa selitettynä tohtorin motiivit vedonlyöntiin paholaisen kanssa saavuttaakseen ikuisen elämän ovat olemattomat, jos ollenkaan. Elokuva ei perustele näitä mitenkään.

Traileri myös loihti Heat Ledgerin roolia elokuvassa mysteeriseksi muukalaiseksi, joka muuttaa koko matkateatterin toiminnan ja luo jotain uutta. Näin valitettavasti asia ei lainkaan ollut. Heatin esittämän Tony-hahmo on kovin yhdentekevä koko elokuvan ajan. Tony on vain puhtaasti kusettaja, jota venäläinen mafia jahtaa. Sisältöä elokuvaan ei saada tästäkään. Erikoistehosteet ja imaginaariumissa nähtävät Johnny Depp, Jude Law ja Colin Farrel ovat kuin päälle liimattuja.

Elokuvan loppu oli lähinnä säälittävä. Siinä yritettiin selittää Tonyn todellisia motiiveja ja hänen luonnettaan tai jotain. En viitsi edes kirjoittaa siitä...

Elokuva oli perseestä.

3

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leffis

      Hyvä tietää perkele. Vilpittömin kiitos tärkeästä tiedosta! Taas yksi leffa, jonka osaa kiertää kaukaa!

    • EEEEEEEEEEEEE

      Tällaisia rehellisiä lisää!

    • 15 + 17

      "Katsoin elokuvan trailerin youtubesta ja se oli puoleensavetävä. Oikeastaan melkeinpä riittää, että katsoo trailerin."

      Kyllä! Koko leffa oli semmosta soopaa, että... En osaa lisätä aloittajan arvosteluun oikein mitään. Olen aivan samaa mieltä. Tästä ei kannata maksaa lipun hintaa. Ostatte sitten syksyllä vitosella alelaarista DVD:n.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe