Sotilasmahti vailla vertaa.

Jos maailmassa tapahtuu geopoliittisia muutoksia, menevät "palikat" uuteen järjestykseen tai joka tapauksessa paine kasvaa "palikoiden" siirtymiseksi uusiin loogisiin asetelmiin. Mikään "liima" ei niitä kauan aikaa pidättele, ellei niitä ole kuin lujasti "orjuutettu" pysymään vanhassa asemassaan, vaikka vuodesta 1991 asetelma on muuttunut ja vanha asetelma näin ollen on järjetön.

Putinin revanssihengestä huolimatta, joka näkyy enemmän venäläisten sisäpolitiikassa ja siellä missä öljyä on ja sinne minne öljyä myydään. Sinne mine öljyä myydään täytyy välit olla kohtuullisen hyvässä kunnossa, sieltä mistä sitä saadaan sellaiset välit riittävät, että sitä öljyä saadaan. Koskee myös erityisesti Yhdysvaltojen mennyttä ja tulevaa politiikkaa. Myyjiä ja ostajia onkin sitten moninainen joukko. Kuitenkin esim. venäläisten sotilaallinen "pullistelu" on ainakin tähän asti ollut hyvinkin kohtuullisena pidettävä, eikä tässä ainakaan missään tapauksessa ylitä Yhdysvaltojen roolia maailmalla. Venäjä suurvaltana, mutta ei enää supervaltana on ehkä sotilaalisesti ajan myötä normalisoitumassa. Me kaikki tiedämme sen.

Ihanne tila on turvallinen oikeusvaltio, mutta ei voi olla oikeusvaltio ja samalla jollekin suurvallalle alisteinen vasalli. Se ei toimi. On eri äänestäjät ja eri ehdokkaat, eri verot ja budjetit, eri lait jne..
Mikään ei ole ikuista vaikka, jotkut ovat sitä mieltä esim. "Nato on ikuinen". Olkaa rauhassa, sitä Nato ei ole. Samanlainen sakki aikoinaan puhui "ikuisesta Neuvostoliitosta."

On mahdollista, mutta epätodennäköistä, että USA ja Venäjä tulisivat jakamaan Euroopan, kuten ovat sen aikaisemmin tehneet. Kuitenkin Euroopan päättäjien tulisi tiedostaa tämäkin vaara ja järjestäytyä näiden Euroopan jakoa koskevien aikomusten torjumiseksi.

Toinen vaihtoehto on (se todennäköinen, - ja osaksi jo tapahtunutkin), että jenkit ottavat koko potin - siis koko Euroopan - säädellen Euroopan itsenäisyysastetta ja pitämällä sen verran kovaa politiikkaa maailmalla, ettei kukaan Euroopan merkittävistä politiikoista todella uskalla olla kuin vain täysin samaa mieltä heidän kanssaan tai sitten olla vain vaiti ja puhua "hauskoista aiheista".

Näin on tapahtunutkin. Sitä silti en voi hyväksyä. Isänmaata viedään tukka suorana...

EU:n minä jopa ainakin sietäisin siihen saakka, kun se on 100% eurooppalainen ja sillä olisi aikomus 100% hoitaa turvallisuutensa itse, ollen täysin ulkopuolisista riippumaton. Suomi ja Eurooppa. Näinhän nyt ei ole, eikä tätä ole odotettavissa lähitulevaisuudessakaan.

Eurooppa ei saa olla riippuvaisempi Yhdysvalloista, kuin Yhdysvallat Euroopasta ja Euroopan asioista päättää vain eurooppalaiset, oven tulee mennä tarvittaessa kiinni, siitä huolimatta, että Jenkki olisi jo tunkemassa jalkojansa ovenväliin, jollakin verukkeella. Toinen jalkahan heillä täällä tukevasti onkin jo pitämässä ovea auki. Kyllä heillä täällä kokoajan vuoden 1991:n jälkeen on ollut työkalut eli armeijat paikalla. Ei niistä tarvitse kuin varovasti vihjaista, ne tekevät tehtävänsä olemassa olollaan, kun ei ole vastavoimaa, joka edes teoreettisesti heittäisi ne takaisin mereen. Teoreettinen vihollinen voi olla todellisuudessa ystävä, mutta asioiden muuttuessa geopolitiikkakin muuttuu, tulee uudet uhkakuvat.

Venäjä on liian heikko USA:lle, että ei tarvitse sen kanssa mitään jakaa.

Mitä USA Euroopalla ja maailmalla tekee? Tietysti haalivat itselleen valtavasti valtaa, joka on usein meidän vallastamme pois, ei välttämättä aina, mutta hyvin usein. Liittolaiset voivat saada jämän-krämmäleitä, mutta sekään ei myöhemmin ole oikeastaan varmaa. Nytkin patistellaan tai yritetään pakotella antamaan suurempi osuus Afganistaniin, jo epäonnistuneelle sotaretkelle.

Sotilaallisestihan Länsi-Eurooppa on ollut vuodesta 1945 jenkkien, nyt ne on levittäytyneet Natoineen Itä-Eurooppaan.

Länsi-Euroopalla meni kiitettävästi jenkkien kanssa 1945-1991, kun USA:lla ja Länsi-Euroopalla oli selkeä yhteinen pelonaihe, vihollinen ja kilpailija, eli tämä Neuvostoliitto ja sen satelliittivaltiot. Sen sijaan nyt varsovanliitonmaat ja jopa osa Neuvostotasavalloistakin ovat Natossa...

....Jatkuu

Kirjoitus kokonaisuudessaan osoitteessa:

http://www.saulmasson.org

-masson

0

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Ole rohkeampi kuin koskaan

        ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
        Ikävä
        92
        1918
      2. Oulussa puukotettu lasta

        Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
        Perussuomalaiset
        409
        1476
      3. Mitä tekisit jos

        täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
        Ikävä
        90
        1270
      4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

        Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
        Tv-sarjat
        13
        1059
      5. Milloin olet viimeksi nähnyt

        Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
        Ikävä
        69
        986
      6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

        Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
        Suomalaiset julkkikset
        10
        956
      7. Ääripersu puukotti taas.

        Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
        Oulu
        179
        953
      8. Miten ihmeessä

        on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
        Ikävä
        49
        929
      9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

        😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
        Luterilaisuus
        239
        884
      10. Pelkäätkö että olisin

        Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
        Ikävä
        74
        827
      Aihe