vauva 2kk paha ihottuma

sophia123

Vauvallani alkoi noin 2 viikon iässä kasvoille tulemaan punaista ihottumaa mm poskiin.. mutta yhtäkkiä se hävisi kun käytin decubal rasvaa..vieläkin silloin tällöin vähän punoittaa mutta ei ole läheskään niin paha ku sillon alussa. 1kk iässä alkoi pahasti kaula punottaa ja märkimään..pikku hiljaa alkoi käsien taipeetkin punoittaa ja märkii ja sitte melkeen heti perään alkoi jalkojenki taipeet punoittaa ja märkii. Käytiin neuvolassa..käskettiin käyttämään sibicortia 5-7 päivää.. 2 päivää ehittii käyttää niin iho parani selvästi mutta yhäkkiä punoitus palasi vaikka vielä rasvaa käytettiin 4 päivää..kuuri loppui ja iho paheni taas entiseen kuntoon eli punoitti ja märki tosi pahasti. käytiin neuvolalääkärillä eikä hän osannut sanoa yhtään mitään ihosta muuta kuin että onpa tosi pahannäköinen. hän laittoi kuitenkin lähetteen ihotautilääkärille.. tässä odotellaan sinne pääsyä. olisiko kellään tietoa mistä tämä voi johtua? säälittää vauva.. vauvaa iho ei tunnu kuitenkaan häiritsevän muulloin kuin ihon pesee tai rasvaa niin selvästi siihen koskee koska vauva alkaa heti huutamaan. vauva syö kuitenkin hyvin, on hyväntuulinen ja nukkuu hyvin. Itselläni on psoriaasis mutta ei ole ikinä ollut muuta ongelmaa ihon kanssa.. psoriasis puhkesi 7 vuotta sitten..sain hoidettua sen pois eikä enää ole palannut. vauvan isällä ei ole mitään..eikä meidän kummankaan suvussa ole mitään allergioita.

3

1736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • n

      Olen viiden lapsen äiti ja todennut että poskille ensin ilmaantuva ihottuma on merkki siitä että suolisto ei voi hyvin, joku ruoka-aine on joka ärsyttää pienen masua. Voisit koittaa maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota jos imetät niin omassa ruokavaliossasi tai jos lapsi syö korviketta niin hanki maidoton korvike. =)

    • Kutinaa ja näppyä

      Meillä alkoi vauvalla vastaavanlainen ihottuma n. 3 viikon iässä. Neuvolalääkäriltä saimme kahta eri voidetta käyttöö, mutta ei kummastakaan ollut apua. Taipeet, posket, leuka, korvantaukset olivat täynnä punaista märkivää näppyä. Vaatteiden pesuaineet vaihdettiin kaikki, muutin omaa ruokavaliota mutta ei miään auttanut. Useamman kerran kävimme neuvolalääkärillä, joka ehdotteli joka kerta eri voiteita.

      2kk iässä ihottuma paheni niin, että meidät laitettiin neuvolalääkäriltä päivystykseen, josta tyttö jäi minun kanssa osastolle hoitoon. Siellä hoitivat rasvalla, ja "valvoivat" omaa ruokavaliotani. Kahdessa päivässä ihottuma hieman helpotti. Verikokeita otettiin. Mitään ei tuolloin kuitenkaan dignosoitu. Vaan vauvalla todettiin oelvan kuiva iho, joka sitten pahasti kuivuttuaan rupesi märkimään.

      Tyttöä on jouduttu rasvaamaan erilaisilla voiteilla monen monta kuukautta, välillä oli helmpompaa, välillä ihottuma todella pahana. Imetin kuitenkin tyttöä 7kk ikään.

      Välillä ruopkavaliostani oli pois maito (ei apua), kokeilin gluteenitonta ruokavaliota (ei apua) jne.
      Kiinteät aloitettua ihottumat vain sitten taas paheni. Kävimme monet tutkimukset ja lopulta vaiva helpottanut. Tytöllä todettiin kuitenkin lopulta maitoallergia, sekä paljon muita allergioita. Nyt ollut gluteenittomalla ja maidottomalla ruoalla 2kk, ja ihottumat kadonneet.

      Lastenlääkärin mukaan kuitenkin ihan pienenä kärsinyt samasta vaivasta, mutta mulle lääkärin määrämäät viikon kokeilut gluteenittomalla ja maodottomalla eivät yksinkertaisesti vaikuttaneet niin että olisi kerinnyt näkyä lapsen ihossa. (vauva oli siis täysimetyksessä). Meillä muilla lapsilla (4kpl) ei ole mitään allergioita, eikä meillä vanhemmillakaan. Joten tuntui "vieraalta" ajatukselta että tyttö olisi näin pahasti allerginen kaikelle mahdolliselle. Nyt onneksi ruokavaliolla saatu iho kuntoon, ja tyttö voi nauttia elämästään ilman kutinaa ja ihottumaa:) Kannattaa siis tutkituttaa ihottuman syy tarkkaan, jos ei helpota.

      • tiinuska<3

        No meidän pojalla tuollaista samanlaista ja käytiin sitten yksityisellä lääkärillä joka heti totesi että pojalla märkärupea ja siihen saatiin sitten antibioottikuuri. Pojalla tuo kutisee kamalasti,toivottavasti pian helpottaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe