Uskon Puollustus

*+*

Maailmankaikkeuden synty

Jotkut väittävät että maailmankaikkeus olisi syntynyt sattumalta, suuressa alkuräjähdyksessä. Jotkut väittävät myös, että ihminen olisi kehittynyt alkueliöstä apinavaiheen kautta ihmiseksi. Esitän lyhyehkön vertauskuvan siitä, miten epäloogiselta tuollainen väite kuulostaa.

Vertauskuva:

Ajatellaan vaikka että olemme lentokentällä. Meillä on kaikki lentokoneen osat valmiina laatikoissa: moottorit, siivet, pellit, mittaristot, ohjaimet, penkit, sylinterit, jarrut ja jopa pienet mutterit. Kaikki osat ovat kasaamista vaille valmiina. Saadaksemme osista lentokoneen, jonkun täytyy kasata osat lentokoneeksi. Vai mitä?

Jos siis ajattelemme että maailmankaikkeus olisi syntynyt sattumalta, olisi aivan sama väittää, että kun kaikki lentokoneen osat olivat laatikoissa, tuli suuri hurrikaani, joka asetti kuin ihmeen kautta kaikki osat loogisesti paikoilleen aivan viimeistä mutteria myöten. Yhtä epäloogista on väittää, että luomakunta ja ihminen olisivat syntyneet sattumalta. Koko maailmankaikkeus on toimiva kokonaisuus: aurinko on juuri sopivalla etäisyydellä maasta, tähdet kiertävät radoillaan, painovoima ym. fysiikan ja kemian lait toimivat loogisten lainalaisuuksien mukaan. Onko tämä kaikki pelkkää sattumaa?

Tyhjästä tai sattuman kautta ei tämänkaltaista todellisuutta voi syntyä. Tarvitseehan talokin rakentajan, auto valmistajan ja kello suunnittelijan.

Joidenkin tiedemiesten kehittelemät teoriat ”alkuräjähdys” ja ”evoluutio” perustuvat oletuksiin, eivätkä ole absoluuttisia totuuksia.

Luomakunnalla ja ihmisellä on luoja, Jumala, josta Raamattu kertoo.

Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmisille: maailmankaikkeuden synnystä, siitä miten ihminen voi löytää yhteyden Jumalaan, millainen Jumala on ja mitä Jumala odottaa ihmiseltä

*** Luominen ***

1.Mooses 1 - 31: ”Alussa loi Jumala taivaan ja maan…”

Johanneksen evankeliumi 1. 1-5 ”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.”

Kolossalaiskirje 1. 1:16 ”Sillä hänessä (Jeesuksessa) luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen.”

*** Jeesus, Jumalan Poika, on syntien sovittaja ja ainut tie Jumalan luo ***

Johanneksen evankeliumissa Jeesus sanoo 14:6 ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.”

Johanneksen evankeliumi 3:16 ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

*** Mitä Jumala odottaa sinulta ***

Jumala rakastaa sinua ylenpalttisesti. Hän haluaa kaikesta sydämestään asettaa sinut Jumalan lapsen asemaan ja pelastaa sinut iankaikkiselta kadotukselta, Poikansa Jeesuksen ristin sovitustyön kautta. Jumala myös odottaa, että teet parannuksen tavassasi elää.

Markuksen evankeliumi: 16:16 ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.”

Jesajan kirja: 55:7 ”Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.”

Suosittelen vakavasti Raamatun sanomaan tutustumista (joka kannattaa aloittaa Johanneksen evankeliumista) ja Raamatullisen opetuksen Helluntaiseurakunnassa.

” Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus

5

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Ja pysyt semmoisena!

      • ...

        Sanoit tossa "fysiikan ja kemian lait toimivat loogisten lainalaisuuksien mukaan. Onko tämä kaikki pelkkää sattumaa? " eli uskot fysiikkaan ja kemiaan? Miten jumala on selitettävissä fysiikan ja kemian avulla? Sitte oli muutama kysymys lisää.... Jos jumala on kaikkivoimainen, nii pystyykö se luomaa nii ison kiven, ettei sitä ite jaksa nostaa? Ihminen oli kuulemma jumalan mielestä virhe, miulle on opetettu ettei jumala tee virheitä. Nyt sanotaan että jumala anto ihmisille vapaan tahdon, mut olishan jumalan kaikkivoimaisena pystyttävä ennustamaa, että ihminen on paha? Raamatussa jumala tappaa enemmän ihmisiä kuin saatana. Vedenpaisumuksena jumala hukuttaa melkei kaikki pahat ihmiset. Minne pahat ihmiset joutuu? Helvettiin? Eli se tekee jumalasta helvetin lähettilään? Ja sitte viel sellanen kysymys, että oon kullu, että taivaassa kuninkaat ovat orjien ojia eli taivaassa ihminen on jumala ja jumala on ihmisen orja?


    • ymmärtäjä

      Itseasiassa luomisoppi ja evoluutioteori voivat itseasiassa tarkoittaa samaa asiaa. Raamattu on kirjoitettu vertauskuvin joten se että siellä lukee jotain tapahtuvan ei tarkoita että kirjaimellisesti niin tapahtui vaan että kyseessä on yksinkertainen esitys jostain moninmutkaisesta asiasta joka on selitetty niin että ihminen sen ymmärtäisi. Mutta tieteen kehittyessä olemme alkaneet ymmärtää asioita paremmin ja sitä kautta myös ymmärtää tapahtumia jotka ennen jouduttiin kertomaan vertauskuvin.

      Jumala loi ihmisen vasta kuudentena päivänä mutta aika varmasti kyse ei ollut meidän päivistämme vaan Jumalan päivistä. Ja ne voivat olla käytännössä jopa miljardien ihmisvuosien mittaisia. Jumala varmasti kokee ajan erilaisena kuin me, se mikä meille useita tuhansia vuosia on Jumalalle vain ohimenevä hetki. Eikä Jumala varmasti mitään suoraan luonut vaan maailma oli ikään kuin kokeilualusta Hänelle. Hän saattoi luoda jonkun alkukantaisen elinmuodon aluksi ja sitten alkoi kokeilemaan että millaisen olennon siitä saisi. Ja Hän siten loi pikkuhiljaa eri eläimiä ja elämänmuotoja jakamalla kehitystä haluamiinsa suuntiin.

      Lopulta Jumala pääsi kuudentena päivänä maaeläimiin asti niitä tarpeeksi kehitettyään lopulta pääsi apinan ja ihmisen yhteiseen esi-isään. Tämän kehityksen Jumala jakoi kuten jo monen muunkin lajin kehityksen jo ennen sitä ja lopulta tietty haara tästä kehityksestä kehittyi ihmiseksi. Jumala piti ihmisestä niin paljon että päätti nimetä tämän hallitsemaan koko eläinkuntaa. Ja niin Jumala oli luonut tämän maailman ja ihmisen ja sai hyvin mielin levätä seitsemännen päivän.

      • kuitenkaan?

        >Raamattu on kirjoitettu vertauskuvin<

        Ei ole kirjoitettu kokonaan. Raamattu on kirjasto, jossa on 66 kirjaa, jotka edustavat monenlaisia kirjallisuuden lajeja. Raamattua ei voi yhdellä lauseella tyhjentävästi selittää.

        >aika varmasti kyse ei ollut meidän päivistämme<

        Aika varmasti? Kuinka "aika" varmasti?

        >Eikä Jumala varmasti mitään suoraan luonut<

        Jaa, Raamattu kertoo, että Jumala sanoi/käski: TULKOON ja syntyi se, mitä sanottiin. Ei siinä miljardeja vuosia tarvita. Jumalallisessa sanassa on voima itsessään, sen saa kristityt kokea päivittäin.

        >Hän saattoi luoda jonkun alkukantaisen elinmuodon aluksi ja sitten alkoi kokeilemaan että millaisen olennon siitä saisi<

        Kaikkivaltiaanko pitää kokeilla, että mitähän tästä nyt tulisi? Hän, joka tietää KAIKEN.

        >sai hyvin mielin levätä seitsemännen päivän.<

        Jos Raamatun vuodet tarkoittaa miljardeja vuosia, onko Jumalalla nyt menossa edelleen seitsemäs levon päivä? Jeesus sanoo: "Minä ja Isä teemme yhä työtä".

        Raamattu kertoo luomisen tapahtuneen _kukin lajinsa mukaan_, ei kehityksen myötä alemmista ylempiin.


        # Kaikkein yksinkertaisimmin Jumalan Sanan luotettavuus tulee esiin siinä, että Sana toimii käytännössä. Se toimii ja vaikuttaa juuri niin kuin se itse sanoo vaikuttavansa.

        Kysymystä voisi havainnollistaa yksinkertaisella esimerkillä. Joku nälkäinen voisi kävellä hermostuneesti huoneessaan keittokirja kainalossa, vaatien toisia todistamaan, että kirja on luotettava. Hänen mielestään jonkun pitäisi todistaa, että siihen voi luottaa. Sen jälkeen hän vasta voisi valmistaa sen ohjeiden mukaan ruokaa. Kuitenkin keittokirjan reseptit itse todistavat omasta puolestaan, millainen se kirja on.

        Samalla tavalla jotkut kyselevät Raamatun luotettavuutta. Jos joku voisi heille todistaa, että Raamattuun voisi luottaa, vasta sen jälkeen he olisivat valmiita kokeilemaan sen ohjeita.

        Raamatun Sana on annettu uskottavaksi ja vastaanotettavaksi. Uskon kautta voidaan päästä kokemaan, kuinka Raamatun sana toimii käytännössä. Siinä on sen luotettavuus. "Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin" (1. Tim. 1:15). #
        http://www.netmission.fi/fi/kristillinen_elama/uskon_perusteet/raamattu_-_jumalan_ilmoitus_ihmiskunnalle/?id=95


    • ottaa

      Lääkkeet!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2519
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2234
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      56
      2232
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      173
      1743
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe