Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Selibaatti ja terveys

Kohta vanha

Onko selibaatissa elämisellä vanhemmassa iässä millaisia terveysvaikutuksia? Aika monella yksinäisellä elämä on kuitenkin käytännössä selibaatissa olemista vaikka teoriassa heillä on mahdollisuus etsiä petikumppania.

Onko selibaatin terveysvaikutuksista olemassa jotakin ihan tieteellisiä tutkimuksia?

5

663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ommmaakivvvaaa

      Näin naisena en ole huomannut mitään ongelmia, 36-vuotiaasta on selibaatti jatkunut kun ukko silloin
      vaihtoi minut nuoreen naiseen. Olen nyt 50, ja selibaatti on ollut hyvä ratkaisu koska minulla on vaikeuksia kiihottua ja olen aika vanhanaikainen seksikäyttäytymisessäni enkä pysty esim. vain miestä miellyttääkseni antamaan kehoa käyttöön jos en itse ole lainkaan kiihottunut.

      Miehillä eturauhasen limojen tyhjennys on terveellistä ehkäisten eturauhasen liikakasvua ja tulehdusta, mutta miehethän joka tapauksessa tumputtaa tai saavat yöllisiä orgasmejaan, ei siihen naista tarvita, pornokuvia ennemminkin.

      En siis näe että selibaatilla olisi mitään haittavaikutuksia koska keho hoitaa kyllä itseään luonnolisesti.
      Erakot elävät myös vanhaksi, samoin yksinäiset vanhat mummelit. Mielestäni selibaatti on oikeastaan mahdoton sana koska ilman parisuhdetta seksuaalisuus vain muuttaa muotoaan, ei se katoa kokonaan vaikka sana selibaatti yrittää semmoista ilmapiiriä välittää. Itse saan nykyään enemmän orgasmeja ilman miestä kuin avioliiton pakkoseksin aikana.

    • Tieteetön 3+8

      Tohtori.fi - palstalla on kirjoitus aiheeseen liittyen

      http://www.tohtori.fi/?page=2328181&id=8312161

      Sen mukaan selibaatilla ei olisi terveysvaikutuksia, jos se on vapaaehtoinen. Yksinäisyys sen sijaan on eri asia ja voi aiheuttaa sekä mielenterveydellisiä että muitakin terveyshaittoja. Yksinäisyydestä aiheutuva selibaatti ei ole vapaaehtoinen.

      Aiheesta ei ilmeisesti oel tehty kunnollisia tutkimuksia. Sellaiset olisivatkin vaikeita, sillä varsin usein selibaattiin liittyy myös monia muita elämäntapaan liittyviä esimerkiksi uskonnosta peräisin olevia valintoja kuten askeettisuutta. Nuo valinnat tekevät selibaatista aiheutuvien ilmiöiden erottamisen muista terveysvaikutuksista vaikeaksi.

      • Tieteetön 3+8

        Jatkoa. Wikipediassa on englanniksi ei-vapaaehtoisen selibaatin seurauksista. http://en.wikipedia.org/wiki/Involuntary_celibacy

        Kohdassa "consequences" eli seuraukset kerrotaan, että vasten tahtoaan selibaatissa eläminen lisää aggressiota. Karkeasti käännetttynä: Löytyy useita tutkimuksia, jotka indikoivat seksuaalivietin tukahduttamisen johtavan aggression lisääntymiseen yhteiskunnassa. Avioliiton ulkopuolisen seksin kieltävät yhteiskunnat kärsivät muita enemmän raivon vallassa tehdyistä teoista ja rikosten sekä väkivaltaisuuksien määrä niissä on muita korkeammalla tasolla. http://www.violence.de/prescott/bulletin/article.html

        Tämä siis ei-vapaaehtoiseen selibaattiin liittyen.


    • Terveyseski!

      Yahoossa on englanniksi vastaus vapaaehtoiseen selibaattiin liittyen. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090112120518AAQLM29

      Siinä otettiin esille seksin ja/tai masturbaation merkitys stressiä lieventävänä tekijänä. Seksin harjoittaminen vähentää kortisolin määrää veressä ja saa verenpaineen pysymään alemmalla tasolla. Tässä mainittiin joku Arizonan yliopiston tutkimus.

      Oikeampi lähestymistapa kysymykseen olisi ehkä etsiä seksin positiivisia ja negatiivisia terveysvaikutuksia ja sitten todeta näiden nimenomaisten asioiden puute selibaatissa elävillä. On helppo laittaa hakusanaksi hakukoneeseen Health Effects of Sex. Niitä on tutkittu, selibaatin vaikutuksia sen sijaan ei niinkään paljoa.

    • Project-365

      Hmm. Ei sitten ole ajateltu seksistä ja parisuhteesta tulevaa stessiä vitutusta ja ahdistusta. Niin. Asiat voi nähdä monella tavalla.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe