Risun ja Sirun purinat

helin4

Noniin, pääsi vihdoin omatkin katit maistelemaan uutta murkinaa, kun kulkuneuvo-ongelmien takia pääsin laatikon hakemaan vasta tänään.

Voisin vaikka kirjoittaa pienen esittelyn kissoista tähän pohjaksi. Molemmat ovat siis leikattuja tyttöjä ja löytökissoja. Siihen ne yhteneväisyydet sitten jäävätkin, meinaan ovat luonteelta ja ulkonäöltä kuin yö ja päivä. Risu on pieni, laiha kuin kukkakeppi (mistä nimikin..) hieman hölmö mutta loputtoman kiltti ja kehrää oikeasti lujempaa kuin kukaan.
Siru on kauniin harmaa, hyvinsyönyt ja omissa oloissaan viihtyvä. On ihan selvästi ottanut "isosiskon" roolin tuon "kakaran" kanssa ja pientä kiusaa tehdään puolin toisin aina välillä. Ongelmina molemmilla ollut oksentelu, Risulla karvapalloja ja Sirulla hotkimisen tai jonkun uuden herkun syömisen jälkeen. Sirulla myös karvan kiillottomuus hieman vaivaa, ja vähän on pitänyt katsoa syömisten perään, koska tuppaa isompi syömään tuon pienenkin ruuat jos ei vahdi vieressä. Ja yhtään en pistä pahitteeksi jos Sirulta paino vähän putoaisi ja Risu saisi sitä hieman lisää...

Mutta, äsken hurjan jännityksen (ja kissojen) ympäröimänä avasin laatikon josta paljastui 6kpl steril cat ruokapussia. Ihan tyylikkäitä sinisiä pikkusäkkejä. Sulkumekanismi ja se että ei tarvitse saksia avaamiseen on aina plussaa. Olen vaihdellut kissojen ruokia aika usein, joten ovat tottuneet saamaan uusia ruokia silloin tällöin joten järkytys ei ollut suuri kun nappulat kilahti kippoon. Uusi ruoka = parempi mieli, ainakin näillä kissoilla näemmä. Meni niin hyvällä ruokahalulla että puolet nappuloista jäi pureskelematta ja Sirulla meinasi oksu päästä, mutta alkuinnostuksen rauhoituttua alkoi kuulua tuttu roukutuskin.

Hyvin maistui näköjään, niinkuin uudet ruuat meillä yleensä. Katsotaan maistuuko vielä parin viikon päästä ;) Sain käsityksen että testin aikana pitäisi pääasiallisen ruokavalion sisältää _enimmäkseen_ tuota testimuonaa, joten välillä saatan antaa sitten jotain märkistä tai muuta siinä lisäksi. Yleensä saavat silloin tällöin piimää (Risun suuri herkku) tonnikalaa tai muuta lihaa. Raksuja pidän kuitenkin jatkuvasti kupissa, enkä sen kummemmin mittaile paljonko syövät. (Nyt muuten kuuluu taas rouskutusta..)

Kirjoitan "ruokatestin" tuloksista ja muista kisujen kuulumisista tähän samaan ketjuun niin on helpompi seurata.

Terveisin:
Helin4 / -Sirurisu-

17

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helin4

      Hyvin mennyt, raksukippo on tyhjentynyt tasaista vauhtia, vaikka lisänä annoin kitekatin märkistä (joka on kyllä huonosti maistunut meillä, tuskin ostan uudestaan..)

      Yksi karvapallo-oksu löytyi suihkun lattialta (pisteet loistavasta paikan valinnasta Risulle!) mutta muuten ei mitään mainittavaa tapahtunut.

      Purinasta tuli mieleen, että onko muilla kissoja jotka kehräävät ihan erityisen lujaa tai paljon? Siis siinä mittakaavassa ettei nukkumisesta tule mitään jos ei ole peltorit päässä? :D Vai onko täällä ainoa katti jolla kierrokset ja desibeli kohoaa välillä vähän liikaa?

      Helin4 / -Sirurisu-

      • emulle

        Meillä ei kehräillä ihan sairaasti, mutta molemmat tytöt käyttää aamuisin ns. ärsyttävää kehräämistä herättääkseen ja ilmoittaakseen että nyt oisi aika ruokkia. Se on sellaista krohisevampaa kuin normaali kehräys ja jollain on ollut oikeasti aikaa jopa tutkia sitä http://news.bbc.co.uk/2/hi/8148192.stm

        Nauroin aika kovin luettuani tuosta, koska se selittää kovasti meillä tapahtuvaa matipulointia. Pieni kissa ei sitä aluksi osannut ja maukui aamuisin, mutta nyt iso kissa on esimerkillään opettanut miten kehräystä käytetään.


      • tofu

        on tuo meidänkin reilu vuoden vanha tytteli.Pyrkii nukkumaan samalle tyynylle ja nuku siinä sitten:))
        Muutenkin "juttelee" paljon ja kerjää kuin koira, vaikkei syökään mitään muuta kuin kuivapöperöä. Aina on kuitenkin tassu ojossa, että saisi "makustella" hajuaistinsa perusteella ilmeisesti..
        Tämä kisuli tuli meille kolmen rontin kokoonpanosta, jossa jäi aina altavastaajaksi. Oppi ahmimaan ruokansa ja tietysti heti oksentamaan,joten tarjoilin vain ja ainoastaan Royal Caninin digestive isoja raksuja, jotka on pakko pureskella. Oksentelu väheni,mutta yleiskunto pysyi heikkona. Tämä uusi testiruoka on sopinut kissalle erinomaisesti, ei ole oksentanut ja yleiskunto on selvästi kohentumassa.Toivottavasti myös teidän Risulla:)


      • ... meilläkin niin lujaa, että ei todellakaan saa välillä nukuttua. Jani-poika on vielä sellainen kaveri, kun se on hyvällä tuulella ja etenkin, kun se tulee välillä yöllä viereen, tai aamulla minua herättämään, niin herätys tapahtuu tassulla paijaamalla mun poskea. Se taas on vähän kenkkua, kun tämä ukkeli kuolaa ihan tajuttomasti ollessaan hyvän tuulinen. Alussa kun kissa tuli meille, niin luulimme ensin minun miehen kanssa, että sillä on joku vika, kun se tuolleen kuolaa, mutta olen kuullut muutamalta muulta henkilöltä, että tuon *merkkinen* kissa *pipopää* (miksi itse sanomme tuon *mallista* kissaa) millä on tuo musta Batman-naamari-kuvio päässä ja musta valkoinen muutenkin, että heidänkin tuollaiset samanlaiset maukut ovat hyvällä tuulella ollessaan kuolanneet tuolleen. Minun täytyykin aina pitää tuon hyväntuulisuus kohtauksen takia yöpöydällä nenuliinoja, että saan pyyhkäistyä kuolat pois sitä mukaan. Vaan kun on aikansa kehrätty ja hurinat loppuneet, niin loppuu myös kuolaaminenkin siihen paikkaan :) Emppu taas ei tule koskaan herättämään noin, korkeintaan nuolaisee minun kättä, jos se sattuu roikkumaan sängynlaidan ulkopuolella. Vaan kun aamulla laitan heille ruokaa ja kipot on tiskipöydällä, niin Emppu tulee siihen viereen lattialle löhömään joka kerta ja laittaa etutassun aina minun jalanpäälle ja yleensä sitten lipaisee nilkasta ystävällisesti :) On ne niin mukavia kavereita vaan!


      • emulle
        EvilCat kirjoitti:

        ... meilläkin niin lujaa, että ei todellakaan saa välillä nukuttua. Jani-poika on vielä sellainen kaveri, kun se on hyvällä tuulella ja etenkin, kun se tulee välillä yöllä viereen, tai aamulla minua herättämään, niin herätys tapahtuu tassulla paijaamalla mun poskea. Se taas on vähän kenkkua, kun tämä ukkeli kuolaa ihan tajuttomasti ollessaan hyvän tuulinen. Alussa kun kissa tuli meille, niin luulimme ensin minun miehen kanssa, että sillä on joku vika, kun se tuolleen kuolaa, mutta olen kuullut muutamalta muulta henkilöltä, että tuon *merkkinen* kissa *pipopää* (miksi itse sanomme tuon *mallista* kissaa) millä on tuo musta Batman-naamari-kuvio päässä ja musta valkoinen muutenkin, että heidänkin tuollaiset samanlaiset maukut ovat hyvällä tuulella ollessaan kuolanneet tuolleen. Minun täytyykin aina pitää tuon hyväntuulisuus kohtauksen takia yöpöydällä nenuliinoja, että saan pyyhkäistyä kuolat pois sitä mukaan. Vaan kun on aikansa kehrätty ja hurinat loppuneet, niin loppuu myös kuolaaminenkin siihen paikkaan :) Emppu taas ei tule koskaan herättämään noin, korkeintaan nuolaisee minun kättä, jos se sattuu roikkumaan sängynlaidan ulkopuolella. Vaan kun aamulla laitan heille ruokaa ja kipot on tiskipöydällä, niin Emppu tulee siihen viereen lattialle löhömään joka kerta ja laittaa etutassun aina minun jalanpäälle ja yleensä sitten lipaisee nilkasta ystävällisesti :) On ne niin mukavia kavereita vaan!

        Noh, meillä Naku harrastaa persoonallisia ja toimivia herätystapoja. Tyttö nuolee silmäluomia ja kainaloita. Varsinkin yksi nivean deodorantti oli tytölle niin mieleen, että jouduin lopettamaan sen käytön. On meinaa aikkasen inhaa herätä kun karhea kieli lipoo pitkin kainaloa. Silmäluomien nuolemiselle en voi mitään. Koitan olla antamatta periksi, ettei siitä tulisi toimiva tapa, mutta kyllä siinä väkisinkin herää. Pienempi kissa vain koittaa kaivaa minut peiton alta pois, mutta sen kestän kyllä.


    • -Sirurisu-

      Hyvin on murkinat maistunu.
      Tänään saivat lisukkeena nuolla raejuustopurkin puhtaaksi, muuten oltu ihan raksulinjalla.

      Risulla on muuten hauska tapa syödä noita raksuja jos ei ole hirveän kova nälkä. Vetää tassulla kupista yhden nappulan lattialle ja syö sen sitten siitä. Muutenkin kupin ympärille levinneet nappulat se syö aina ensiksi. Aluksi luulin että kupissa on jotain vikaa tai joku haju tms mistä ei pitänyt, mutta joka kupilla sama juttu. Ilmeisesti se vaan lattialta maistuu paremmalta :D
      Voisi tästä eteenpäin siis kokeilla jos se ruoka maistuisi pikku-nirsolle vähän paremmin niin että kaataa tarkoituksella sitä ruokaa aina vähän ohi kupin :)

      Muuten ovat aktiivisuustasoltaan olleet ainakin toistaiseksi ihan normaalin hyperaktiivis-puolikuolleita vuorotellen :) Risu seurannut kuin varjo jokaista liikettäni ja Siru ollut tapansa mukaan enemmän omissa oloissaan tai katsellut kattien omaa "telkkaria" eli viljakäärmeen terraariota jossa on ilmeisesti aina prime time :)

      Ainiin ja uusi leikki keksitty: kylppärin lavuaarin hanassa oleva tulppa joka roikkuu ketjun päässä pitää Risun mielestä aina repiä siitä hanan ympäriltä pois. Eilen riitti viihdykettä pitkään kun kiersin ketjun aina uudestaan takaisin hanan ympärille josta Risu sen sitten (loppupeleissä jo melko taitavasti) tassulla kiersi takaisin lavuaariin roikkumaan :D
      Muutenkin tuo lavuaari on ehdoton suosikkipaikka nukkua. Ellen sitten anna makkariin tulla yöksi, milloin paras paikka on omistajan päällä. Tosin se on harvinaista herkkua koska olen niin herkkäuninen ja Risun ei-niin-hiljainen-kehräys pitää hereillä välillä pitkäänkin :D

      Helin4 / Sirurisu

      • hännänpäät

        Meidän kissallekin raksut maistuvat aivan loistavasti ja energiaakin löytyy vaikka muille jakaa. Leikittää täytyy aina kissaherran lähtiessä juoksemaan häntä koukussa.

        Kissoilla on kyllä välillä hauskoja tapoja syödä. Yleensä se lattia kyllä voittaa kupin 6-0.


    • -Sirurisu-

      Edelleen sujuu hyvin tämä ruuan vaihto.

      Jotkut kyselivät onko muille tullut ummetusta uudesta ruuasta. Meille ei onneksi kummallekkaan. Ihan normi-kiinteitä kökköjä on tullut :) Mutta ikinä ei kyllä ole ruuasta tullut mahaoireita, PAITSI yhden katkaravun kun erehdyin kerran pienemmälle antamaan niin pisti mahan ihan kuralle. Jäi sitten niillä herkuttelu siihen.

      Yksi karvapallo-oksennus löytyi taas. Vaikka koitan nuita harjailla ja muutenkin pitää irtokarvat mahdollisimman vähissä jo ihan vaikka omien vaatteiden takia, niin silti niitä jää näköjään tarpeeksi oksennettavaksi :P

      Tänään oli vähän stressaava päivä taas kissoille kun luokseni tuli hoitokoira muutamaksi tunniksi. Viime viikoilla tutustuivat ensimmäisen kerran ja ilmeet oli silloin aika korvaamattomat. Silmät lautasina molemmat jähmettyivät tuijottamaan karhun kokoista karvakasaa, kasvoilla epäuskoista kauhua: "MIKÄ - IHME - TUO - ON??" Molemmat kuitenkin olleet ennenkin koirien kanssa tekemisissä ja tämä kyseinen koiruus on onneksi yhtä rauhallinen kuin kookaskin, joten yllättävän hyvin meni ensi tutustuminen. Kävi vähän haistelemassa pienempää (Siru juoksi vakiopiilopaikkaansa, lämminvesivaraajan päälle ja tarkkaili sieltä tilannetta) ja Risu päästikin yllättävän lähelle, koska vaikka selvästi jännitti niin oli myöskin todella utelias. Mutta kun koira yritti melkein iholle tulla haistelemaan niin sitten piti vähän sähähtää että pidäppäs pientä turvaväliä. Mutta nyt siis koira ollut muutaman päivän aina omistajan työpäivän ajan hoidossa ja mennyt ihan rauhanomaisissa merkeissä. Vielä pitäisi kissojen tämä viikko kestää että koiran uusi hoitaja tulee lomalta niin pääsevät taas valtakuntansa yksinvaltiaiksi ja viemään pienimmätkin huomionrippeet mitä omistajalta vain irtoaa :)


      Helin4 / Sirurisu

      Ps. Kaikille naisille ja nartuille hyvää naistenpäivää, ja uroksille muuten vain hyvää päivää ja alkavaa purinaviikkoa! :)

    • Sirurisu-

      Edelleen testiruoka maistuu. Niin lattialta kuin kupistakin :D

      Tänään saivat raksujen lisäksi vähän tonnikalaa kun sitä itsekin söin. Muuten olleet kuivislinjalla.
      Ja tuli mieleen että kun täällä on jotkut olleet vähän huolissaan kissojensa kuivaruokavaliosta, kun joidenkin kissat ovat todella huonoja juomaan eivätkä silloin saa tarpeeksi nesteitä, voisin jakaa pari omaa kissojen "nesteytys" kikkaa. Ainakin tuon tonnikalan kanssa onnistuu sellanen että ostan tonnikalani aina vedessä, ja valutan vedet kuppiin ja lorautan vähän vielä kraanastakin vettä sekaan. Uppoaa ainakin omiin kissoihin kuin häkä, ainakin kun sen tarjoilee _ennen_ itse tonnikalaa. Ja piimä on toinen minkä on voinut blandata veden kanssa ja hyvin on maistunut.

      Helin4 - Sirurisu

    • Sirurisu

      Edelleen valtakunnassa kaikki hyvin :)

      Eilen saivat kissat jonkun hellyyshepulikohtauksen. Risu hyppäsi syliin kun istuskelin tietokoneella ja ankara tassuttelu ja kehräys alkoi ja samaan aikaan Siru tuli puskemaan jalkaa ihan extaasissa :D Muuten päivät sujuneet aika rutiinisti. Syödään, nukutaan, hepuloidaan ja pestään aina välistä niin oma kun kaverinkin turkki. Ainakaan mitään huonoa sanottavaa ei uudesta ruuasta ole tähän mennessä tullut. Hirveästi eroa aikasempaan kissoissa en ole huomannut mikä on sinänsä jo ihan hyvä merkki koska ennenkään mitään suurempia ongelmia ei ole ollut ja olen pyrkinyt kateille syöttämään laadukasta ruokaa.
      Aina olen ajatellut että mieluummin siihen ruokaan satsaa vähän enemmän koska se kuitenkin ennaltaehkäisee "turhia" eläinlääkärikäyntejä ja muita oireita ja sairauksia mitkä on vältettävissä jo ihan sillä että kissa saa täysipainoista ruokaa.

      Helin4 / Sirurisu

    • Sirurisu

      Risu (eli se pienempi) on nyt selvästi laihtunut, mutta saattaa uuden ruuan sijaan/lisäksi johtua ihan keväästä tai lisääntyneestä aktiivisuudesta. Muutenkin ollut aina vähän huono syömään, ruuasta riippumatta. Annan sille lisänä nyt myös märkistä ja erilaisia lihoja pieninä määrinä, mitä nyt suostuu syömään ja voisin käydä seuraavalla kauppareissulla myös hakemassa tytöille matolääkkeen, viime madotuksesta alkaa olla jo kuitenkin se puoli vuotta niin tuleepahan sekin sitten varmistettua ettei laihtuminen johdu siitä.
      Sirun turkki on mielestäni vähän parempi kuin ennen, mikä on todella positiivinen ylläri :) Ja molemmat ovat jotenkin hirveän hellyydenkipeitä olleet muutaman viime päivän, liekö kevättä rinnassa vai mitä..

      Helin4 / Sirurisu

    • Sirurisu-

      Kuten alussa vähän epäilinkin, on tytöt ruvenneet taas vähän nirsoilemaan kun päivittäin on ollut samaa kuivaruokaa tarjolla vaikka alussa sitä hotkittiin niin ettei henki meinannut kulkea :D
      Muuten ei mitään valittamista, vaihtelua pitäisi olla vaan vähän enemmän.

      Annoin kisuille toissapäivänä myös kolmen päivän matokuurin ensimmäisen osan, tänään siis viimeinen annos tulossa. Hyvin on mennyt Axilur-tabletit murskattuina tonnikalan seassa molemmille, ei mitään ongelmia :)
      Lisäksi kaveri toi kisuille tuoreita muikkuja joita eivät olekkaan päässeet ennen maistamaan. Risu-nirsoilija katseli minua "pitäisikö tuo syödä?"-ilmeellä, kun Siru taas oli aivan onnensa kukkuloilla tästä uudesta herkusta. Kaikki meni mitä tarjottiin ja varmasti olisi mennyt vielä vähän enemmänkin ;) Täytyy ostaa noita jatkossakin Sirulle, koska näemmä purkitettu tonnikala on ainoa kala mitä tämä pienempi karvakorva suostuu syömään.

      Ja edelleen molemmat kisut olleet mukavan seurallisia ja hellyydenkipeitä ja muutenkin hyvinvoivan oloisia. Risun painoa joudun nyt kuitenkin tarkkailemaan ettei ihan olemattomiin kutistu.


      Sirurisu

      • Murr!

        Kuka sitä nyt samaa ruokaa söisi päivästä toiseen? Vaihtelua vaan peliin, ei ole olemassa sellaista ruokaa, joka maistuisi joka ikinen päivä. Kannattaa syöttää myös vähen jalostettua ruokaa, ethän sinäkään syö pelkästään eineksiä. Ja miettikää myös lisäaineiden sitä määrää, millä nuo "einekset" on saatu tuoksuviksi, maistuviksi ja säilyviksi...ei tehdä kissoistamme pelkkiä "hampurilaisten" syöjiä.


      • Sirurisu-
        Murr! kirjoitti:

        Kuka sitä nyt samaa ruokaa söisi päivästä toiseen? Vaihtelua vaan peliin, ei ole olemassa sellaista ruokaa, joka maistuisi joka ikinen päivä. Kannattaa syöttää myös vähen jalostettua ruokaa, ethän sinäkään syö pelkästään eineksiä. Ja miettikää myös lisäaineiden sitä määrää, millä nuo "einekset" on saatu tuoksuviksi, maistuviksi ja säilyviksi...ei tehdä kissoistamme pelkkiä "hampurilaisten" syöjiä.

        Juu siis raksuja ollut koko ajan tarjolla, niiden lisäksi saaneet mm. eri märkäruokia, tonnikalaa, muikkuja, piimää jne ettei ihan korvista ulos tursuais yksi ja sama ruoka :)


    • -Sirurisu-

      Noniin, melkein kuukauden päivät on katit imuroineet tota Purinaa. Vähän rupesi loppusuoralla kissojen innostus jo tutuksi tulleesta ruuasta laantua, kun uusi on aina hyvää ja vanha on tylsää :) Mutta edelleen sitä päivittäin rouskivat. Olen antanut sitä suunnilleen puolet/puolet systeemillä muun märkäruuan tai lihan/kalan kanssa ja hyvin on näyttänyt sopivan. Karvapallojen oksenteluja tulee vielä silloin tällöin, mutta se voisi ehkä parantua jo pelkästään kissojen ahkerammalla harjauksella *yrittää ottaa itseään niskasta kiinni*.
      Myös raksujen koko voisi ehkä olla vähän isompi tai jotenkin eri mallinen kun ainakin meillä menee melkein puolet pureksimatta alas. Muuten ei mitään negatiivista sanottavaa, kaikki on mennyt ihan mallillaan ja kisut ovat hyvinvoivia pirteitä ja turkit hyvässä kunnossa jne :)

      Siru & Risu

      • emulle

        Suosittelen kyllä tuota furminaattoria. Ihan sairaan kallis harja (35€) mutta yhdellä harjauksella lähee niin paljon paremmin karvaa, ettei tarvi jatkuvasti olla harjaamassa. Meillä on ainakin tykätty.


      • -Sirurisu-
        emulle kirjoitti:

        Suosittelen kyllä tuota furminaattoria. Ihan sairaan kallis harja (35€) mutta yhdellä harjauksella lähee niin paljon paremmin karvaa, ettei tarvi jatkuvasti olla harjaamassa. Meillä on ainakin tykätty.

        Täytyykin kokeilla tota furminaattoria, ei se pieni kertasatsaus niin haittaa jos on kyse oikeasti hyvästä tuotteesta! :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe