Vääntäkää rautalangasta

Antero A.

Mitä tuo Viinikaupan voitto oikeudessa käytännössä tarkoittaa?

Eli ennen ostokset maksettiin Viinikaupalle. Rahti maksettiin erikseen kuriirifirmalle. Suomelle maksettiin erikseen tullit ja toiset verot alkuperämaan verojen lisäksi, ja juomat jäivät tullin varastoon pilaantumaan, ja maksavat kun jaksavat pilaantuneiden juomien ostohinnan, ja kaupasta tai Alkosta olisi alun perinkin saanut halvemmalla.

Ja nyt oikeuden päätöksen jälkeenkö tilanne on muuten sama, mutta eivät jää pilaantumaan tullin varastoon?

Vai voinko oikeasti ostaa alkoholijuomani Alkoa halvemmalla jotenkin Suomen stalinistista korruptiohallintoa tukematta ilman että tarvitsee itse ulkomailta hakea?

3

502

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sivustakatsojana

   Voitto ei tarkoita juuri muuta kuin sen, että jäi näyttämättä toiminnan organisaattorien syyllistyneen rikokseen nimeltä "ammattimainen alkoholipitoisen aineen välittäminen" koska riittävää näyttöä ei ollut syytettyjen osallistumisesta kuljetuksen järjestämiseen.

   Oikeus ei ottanut tuomiossaan kantaa, voiko nettikauppa harjoittaa varsinaista kaukokauppaa eli kuljettaa itse juomat suoraan ostajalle Suomeen sekä periä valmisteverot myyntihinnassa ja maksaa ne Suomen valtiolle.

   Sitten tapauksella olisi ollut jotakin merkitystä jos näyttö olisi riittänyt syyksilukevan tuomion antamiseen, mutta oikeus olisi katsonut ettei menettely ole rikollista eli syytetyt saavat järjestää kuljetuksen (ja periä asiaankuuluvat verot valtion puolesta).

   Vastaus kysymykseesi näyttää em. tapauksen perusteella olevan se, että voit tilata juomat ulkomailta jos järjestät itse kuljetuksen ja maksat verot eli käytännössä tulli perii ennakolta vakuuden, josta vero verotuspäätöksen jälkeen kuitataan.

  • Irna Ala-tölli

   Aika monta virhettä joista kannatta korjata se pahin. Veroja ei ollut maksettu tullille, näin suurimassa osassa tapauksia. Tulli korvaa pilaatuneet juomat, ei mutta. Jos haluat lunastaa esim viinat ulos tullista sekin onnistuu, mutta toki on maksettava vaaditut verot.

   Juurikaan mikään ei muutu. Voit tilata alkoholia kunhan tilaat kuljetuksen erikseen. Verovelvollisuus säilyy edelleenkin tilaajalla. Alkoholia voít ostaa halvemmalla, mutta verotuksen ja kuljetuskustannusten jälkeen etu ei välttämättä ole positiivinen. Helpointa ja halvinta on tehdä omatoiminen matka viroon ja tuoda lasti itse maahan - ei ylimmäräisiä maksuja ja lauttamaksut ovat varsin kohtuullisia tähän aikaan vuodesta.

   Ei pitäisi tavaran jäädä tulliin - ei ole mitään syytä, että jäisi. Ellet sitten ole trokari joka ei hanki juomia omaan käyttöön. Tavallinen pulliainen voi aika huoleti tilata ja olettaa, että tavara myös tulee perille kotiin.

   • Itse kun käy

    niin säästää paljon. Tietysti jos on pitkä matka lauttarantaa, niin se syö oma haku tulosta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   4115
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   297
   2570
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   23
   2315
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2114
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1347
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   128
   1031
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   37
   965
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   924
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   331
   877
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   857
  Aihe