löytyisikö reseptiä tehdä mahlasta kotiviiniä koska koivut ovat taas kohta täynnä makoisaa mahlaa jota voisi jalostaa viiniksi vaan kuinka.
kotiviini mahlasta
6
8715
Vastaukset
- Älä!
Älä ikinä käytä tuollaisesta mähmästä viinin nimeä!
- vin
lue jostain mitä sana "viini" tarkoitaa..ja sen historia. Ainoasta viiniryypäleista tehdään viini. Muut ovat korkeintan alkoholipitoiset jätevedet. (anteeksi huonosta kielioppista)
- likka
Isäni kokeili tuota kerran suurin odotuksin, mutta "vihdanpesuvedeksi" sitä sittemmin kutsuttiin. Ilman sarvia ja hampaita suosittelen, että jätät homman sikseen, ei siitä hyvä seuraa! =)
Meillä ei suhtauduta viineihin nirppanokkaisesti, mutta mahlaviini ei kyllä ole mistään kotoisin. Eikö siitä mahlasta voisi tehdä jotain muuta juomaa vaikka, tai jättää ihan vaan puuhun? - Anonyymi
Ihme vittu sukkaasi. Viiniä juotiin ennen kuin viini oli keksitty cittu
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihme vittu sukkaasi. Viiniä juotiin ennen kuin viini oli keksitty cittu
Voi miten hyvää BOOLIA tulee kun mahla on yhtenä aineosana 😊
- Harri
Olen kokeillut kotiviinin tekoa mahlasta ja se onnistuu ihan hyvin. Muutama asia on kuitenkin huomioitava. Ensinnäkin mahlan pitää olla tuoretta. Jos joudut säilyttämään sitä edes väliaikaisesti, muutaman päivän voit pitää jääkaapissa, pidemmät ajanjaksot pakasteena. Mahla on 99%:sti vettä, joten sitä ei kannata jatkaa vedellä, vaan koko satsi tehdään mahlaan. Mahlassa on runsaasti ainesosia, jotka edesauttavat käymistä - se on siis normaalia voimakkaampaa, varaudu tähän. Mahlassa ei ole happoja, joten niitä (viini- tai sitruunahappoa) joudut lisäämään makusi mukaan. Itse käytin muistaakseni 40g happoa 25 l satsiin. Itse pidin aika paljon kotiviinistä, jossa oli mausteena koivun lehtiä ja kuusenkerkkiä, tuoreita vuosikasvaimia (koivunlehtiä tai hiirenkorvia voi olla runsaastikin, mutta ellet halua retsinaa, älä laita kuusenkerkkiä paljoa, sillä niiden aromi on tosi voimakas!). Ainesosien herkän aromin vuoksi ei kannata tavoitella kovin korkeaa alkoholipitoisuutta, tuollainen 10-11% on ok. Viini kannattaa käyttää rutikuivaksi ja jälkimakeutusta en suosittele. Ole erityisen tarkkana kirkastamisen ja mahdollisen suodattamisen kanssa, epäpuhtauksia ei kannata valmiiseen tuotteeseen jättää. Itselläni oli hieman vaikeuksia kirkastamisen kanssa, mutta tässäkin aika ja kärsivällisyys oli paras lääke. Tällä tavalla tehty mahlaviini on parhaimmillaan n. vuoden ikäisenä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.824837- 1882208
- 1321832
- 361649
- 1751455
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj221421Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161401Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3241133- 351126
- 781013