taklauskielto

saaaaab

Olen itse naispuolinen jääkiekkoilija ja olen koko kiekkoiluelämäni ajan pelannut poikien joukkueessa. Haluaisinkin kysellä muiden nais/tyttökiekkoilijoiden mielipiteitä taklaamisen kieltämisestä.. Eli onko se teidän mielestä ihan okei juttu? Itse en kerta kaikkiaan pysty ymmärtämään, miksi taklaaminen on naisten peleissä kielletty. Kun koko pelin tärkeä osuus, mahdollisuus puolustaa taklaamalla puuttuu, koko peli muuttuu, mielestäni täysin toiseksi peliksi.. En myöskään ymmärrä perusteluja säännölle. Eikö ole vastaava tilanne, kun mies taklaa voimillaan miestä, tai nainen toista naista? Vai onko kyseessä suuremman luokan ihmisen lisääntymispelastus.. O.o Väitän, että jokainen pelaaja tiedostaa lajin riskit ihan itse. Itsekin olen selvinnyt myös poikien kaukalossa ihan samalla tavalla kuin pojatkin.. Haluaisinkin tietää mitä mieltä muut ovat, vai olenko yksin asiani kanssa?? Entä lajin huiput, tietääkö kukaan, mikä on kansainvälisen tason mielipide asiasta..?

7

749

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • linkistä

      pääset sähköposti osoitteeseen minne voit murheesi ilmoittaa. [email protected]
      Pistäisitkösarja tason missö pelaat pojissa niin tultaisiin katsomaan muutama peli
      niin voidaan keskustella uudelleen tällä asiallisella palstalla. Eikä kukaan eikä mikään sääntö kiellä sinua vaihtamasta pelaamaan pelkästään poikien pelejä. Naisissa muuten ei ole TÄYDELLINEN taklauskielto
      kannattanee lukea sääntöjä tarkemmin.

      • käydä

        purkukiekko.com kautta katsomassa Mertasen ja laaksosen komentit pitäsikö pelata pojissa tai miehissä.
        Huomioitavaa myös Laaksosen kommentti Bluesissa on tehty 10 vuotta hyvää työtä sen vuoksi menestystä on tullut. Missä Bluesin A-ja C-tytöt tällä kaudella? Ilves vie Naisten, A- ja C- tyttöjen mestaruuden. Missä tehdään hyvää työtä, ei ainakaan Kuortaneella, ei Hämeenlinnassa, ei Espoossa vaan TAMPEREELLA NÄÄS!!!!


      • saaaaab

        En nyt missään nimessä haluakkaan asettaa naisten ja miesten kiekkoa samalle viivalle ja vähätellä näisten pelejä. Totuushan on että en itsekään enää oikeastaan tämän kauden jälkeen pysty tuskin poikien kanssa jatkaan, kun se kuuluisa fysiikka tulee vastaan. Ja yritin ihan asiallisesti vain muiden mielipiteitä kysyä, joten pahoitteluni jos aloitusviesti oli ainakin ensimmäisen vastaajan mielestä jotenkin kärkäs tai ylimielinen. Ihan vain mielipiteitä halusisin kuulla.. Mertasen ja Laaksosen haatattelut katsottu, ja ymmärrän kyllä pointin, että ei ole halua miesten kanssa pelata, mutta kyse onkin nimenomaan naisten peleistä. Ja kiitos myös tuosta linkistä sekä sähköpostiosoitteesta! :)


    • on hyvä

      tällaisessa sarjassa, jossa nuorimmat pelaajat ovat 14-vuotiaita ja vanhemmat nelikymppisiä. Pelaajilla voi olla aikamoiset erot niin koossa kuin vahvuudessakin. Jos täysiä alettais taklaamaan, voitaisi saada rumempaakin jälkeä aikaan kuin mitä Reima menneellä viikolla näytti.

      • saaaaab

        Aivan totta tuokin, mutta sehän on ihan kansainvälinen sääntö. Että jos mietitään esim. jotain USA:n yliopistosarjaa, niin mikä saisikaan paikalle lisää katsojia pelin vauhdin koventuessa kuin taklaukset.. Kai asiaa sitten voisi tason ja sarjan mukaan päättää. Täytyisihän sitten tietysti kansainväliselle tasolle mennessä kaikilla olla samat perussäännöt myös kauden muissa peleissä niin eurooppassa kuin amerikassakin jne.. Joten helppoa ei ole.


    • hhhhhhhhhh

      jep. totta, pois tuo taklauskielto. kyllä hätä kainot keksii.

      • ipm

        siiis joo, en ite kans ymmärrä ihan täysin tota taklauskieltoa.. suomessa tosiaan ymmärtää vielä kun "naisten" sarja sisältää pelaajia ihan nuorista pelaajanaluista vanhempiin konkareihin.. joten myös kokoeroja. mutta ihmettelen ettei korkeimmilla tasoilla ole ollut halua muuttaa sääntöä. tai yleensä kellään täällä suomessakaan hirveästi haluja siihen suuntaan paliä kehittää. ehkä vielä sitten kun itse olen kaukalot jättänyt, saan katsoa naisten vauhdikasta kiekkoa taklausten maustamana.. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe