Sodan tuulet

elenthil

Tulipa katsottua sarja uusiksi, ja edelleen koukutti sen verran että tuli katsottua se parissa päivässä (extroineen n. 16 tuntia). Sarja on tehty 1983 ja tuli suomen telkusta varmaankin melko nopeasti, joten teininä tuli katsottua ekan kerran. Parhaiten oli jäänyt ekasta katselukerrasta Robert Mitchumin jämäkkä päärooli.

Sarjassa ei niinkään näytetä sotaa, vaan se keskittyy sodan jaloissa elävien ihmisten kokemuksiin. Kivasti erilainen katsantokanta kuin toisen maailmansodan tapahtumista kertovissa sotafilmeissä yleensä. Draamasarja siis kyseessä ja kertoo kahden perheen jäsenistä. Välillä näytetään autenttisia dokumenttipätkiä historiallisista tapahtumista, mutta hienosti oli lavastettu uusiksi mm. Pearl Harbourin hyökkäys. Kaikenkaikkiaan setit olivatkin huippuluokkaa.

Näyttelijät sopivat rooleihinta mainiosti, mitä nyt Hitler oli vähän karikatyyrinen. Robert Mitchumin lisäksi Victoria Tennant ihastutti hienolla roolisuorituksellaan. Oli vaikea käsittää kuinka kukaan voisi ihastua Ali McGrawiin sarjan Byron Henryn tapaan, mutta tämä on kaiketi makukysymys :)

Harmittavasti jatkosarja Sodan muisto (War and Remembrance) ei ole vielä ilmestynyt DVD:lle muuta kuin Amerikassa. Sodan tuulet sarjan tapahtumat alkavat jo paljon ennen sotaa, olisikohan ollut vuodesta 1937 lähtien, ja loppuvat pian Pearl Harbourin hyökkäyksen jälkeen. Jatkosarjassa olisi sitten enemmän Tyynenmeren sodasta ja maihinnoususta Eurooppaan.

5

1353

  Vastaukset

  • Katsoin eilen Teemalta elokuvan Kaulakorun kahleissa (1946), jossa näytteli mm. Robert Mitchum. Siitäpä muistui hänen jämäkkä roolinsa Sodan tuulissa - ja eiku ostamaan tämä DVD, joka saapunee nettikaupasta muutaman päivän päästä. Pääsen minäkin leffan koukkuun. Tulkaatte mukaan!

  • Vieläkö tähän keskusteluun ehtii mukaan kun näkyy olleen jo toista vuotta sitten tapeetilla?
   Jos tämän vielä huomioitte niin kerron että olen lähetellyt viestejä niin maikkarille kuin nelosen ohjelmavastaavallekin.
   Sarja tuli muistaakseni maikkariltav.-84 ja se jatko,eli SODAN MUISTO vähän myöhemmin ja ellen aivan väärin muista niin se uusittiinkin kerran,mutta nelosella ja asuin silloin paikkakunnalla jossa ei tuo kanava näkynyt.
   Olen tuota jatkosarjaa kysellyt ja etsinyt vähän kaikkialta mutta vain ilman tekstitystä se on jossain divarissa saatavilla.
   Olen noitatTV kanavia pommittanut ajatuksella että saataisiin vielä kerran uusintana se SODAN MUISTO jotta voisin sen nauhoittaa.SODAN TUULET osaan jo ulkoa mutta haluaisin saada ne jatko-osatkin talteen.

  • Itsekkin ostin tuon Sodan Tuulet, kun muistin sarjan laadukkaaksi. Tuota sodan Muisto sarjaa en muista, eikä tuota näyttänyt olevan myynnissä ainkaan discshopissa.

   Toivotaan että nämä saadaan molemmat uusintana....

  • just katon robert mitchumin räsynukkea jossa vetää psykona saarnaajana

   • sodan tuulet tullut mitä ilmeisimmin kesällä 86


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1795