Jatkuvasti uusiutuva herpes

onneton rupikonna

Minulla on ollut pienestä asti huuliherpes, joka on aktivoitunut yleensä flunssan yhteydessä. Nyt viime aikoina se on alkanut uusiutua vähintään parin viikon välein, ja sitä on vaihtelevasti joko huulessa, suupielessä, nenänpielessä, nenän sisällä tai silmäkulmissa. Pari kertaa, erityisesti menkkojen aikaan rakkuloita on tullut alapäähänkin, vaikka olen varonut lähes hysteerisesti sitä sinne siirtämästä. Laukaiseva tekijä voi olla lähes mikä tahansa, mutta takuuvarmasti rakkuloita ilmaantuu menkkojen aikaa, flunssan yhteydessä tai stressatessa.

Asikloviirit (jne.), sinkkipasta, valkosipuli ja muut hoitokonstit on kokeiltu, ja ne toimivat enemmän tai vähemmän. Nyt rakkuloiden uusiessa lähestulkoon jatkuvassa putkessa on kuitenkin alkanut tuskastuttaa jatkuva rakkuloiden "hoito" (joka nyt kuitenkin loppujen lopuksi on enemmän henkistä laatua ja todellisuudessa vain lyhentää EHKÄ rakkulavaiheen kestoa...) ja peittely, ja se, että saa ylipäätään koko ajan olla naama ruvella, punaisena ja turvonneena, varsinkin kun se usein sattuu juuri sellaisiin stressaaviin tilanteisiin kuin työhaastattelu, tärkeä juhla tms.

Onko teillâ kokemusta siitä, miten pahat oireet pitäisi olla, että jatkuva estolääkitys olisi järkevää ottaa käyttöön? Onko estolääkityksestä jotain haittavaikutuksia?

6

2817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuttujuttutäälläkin

      Itselläni sama vaiva ja aloitin estolääkityksen vuosi sitten. Ei jaksa enää sitä, että jatkuvasti on rakkula jossain. Itselläni kun oireina oli rakkulan lisäksi lämpöä, nivelten särkyä ja vuotoa...genitaaliherpes siis ainoana. Estolääkityksessä ei ole ainakaan itselläni haittavaikutuksia ja aloitankin sen aina heti jos edes epäilen itse pöpön puhkeavan.
      En näe, kuinka oireesi voisivat olla enää pahemmat. Eiköhän tuo jatkuva rakkulatila ole pahin mahdollinen taudin oire...

    • pilleritt

      eli sulla on ihoherpes ja huuliherpes mutta ei genitaaliherpestä? ilmaantuvatko rakkulat iholle alapäähän?? mulla ilmestyy iholle ja sain diagnoosiksi ihoherpes.. saat estolääkityksen, käy hakemassa.. voimia :)

    • fjhtp

      mulla kans huulessa normaali huuliherpes.. ja nyt muutamia kertoja levinnyt kasvoille oireina tunnottomuus turvotus.. punoitus kirjavuus ja todella ällöttävälle tuntuvaa polttelua muttei rakkuloita kuin huulessa tai sitten ikenessä toisella puolella missä huulen rakkulat.. todella inhottavaa seksiä ei ole ollut vuosiin vaikken vielä vanha olekaan.. tosin joskus on ollut suojaamattomia yhdyntöjä mutta ainakaan silloin tai muulloinkaan ei ole ollut tietoa tai tartuntaa huomannut itselläni mistään genitaalialueen jutuista...mutta nyt siis jo pelkkä huulari aiheuttaa oireita muuallakin jopa nyt viimeksi jalassa asti!lus toi alapää yms. liekö joku viheliäinen herpeslajike leviämässä.Todella inhottavat oireet ja turvotuksiakin oli...on joku sivusto noidankattila ja herpes.. jossa on paljon tietoa asioista.. ilmeisesti vain minun huularini on päässyt leviämään stressi yms aiheuttaa sitä myös...enne oli vain siisti näppyrykelmä joka sitten aikansa päästä parani.. nyt on todella inhottavia ja pelottaviakin oireita.. yök!

      Asikloviiriä kokeillut paikallisesti ja sisäisesti paikallinen ei auttanut...sisäisesti ihan karmea kuin iho olisi ollut tulessa ja kuiva mutta arvoppas mistä se sitten oli herpeksestä vaiko lääkkeestä.. valaviriä 1 tabletti ja kurkun turvotuksia.. tosin ei tiedä herpeskä vai allergiat yms.. huoh.. odotellessa tauditonta maailmaa..

      • juu ei!!!

        Joo, ja se noidan kattila sivusto on aivan täyttä paskaa ja potaskaa, siis suoranaista valehtelua. Joku sekopää levittää omaa propagandaansa ilman tietoa ilmeisesti mistään: olethan sinäkin siis jo varautunut loppuelämäsi elämään seksittömästi ja ilman mitään kosketusta perheeseesi? Vittu, mitä sairasta paskaa. Jos ei voi wikipediaankaan luottaa 100%sti (tasan tarkka tieto, että siellä on oikeasti väärää tietoa useinkin), niin se noidan kattila on kyllä nimensä veroinen: taitaa joku pahan ilman noita pitää sitä.

        Herpeslajikkeita on tasan kaksi hsv1 ja hsv2 jotka molemmat voivat esiintyä kummassa päässä tahansa, vaikka yleisemmin 1 esiintyy eläpäässä ja 2 alapäässä. Että ei, sen viheliäisempää lajiketta ei ole ja jos se pääsee edelleen leviämään kehossa holtittomasti, eli sinullakin jalkaan, on kiire lääkäriin: normaalin, terveen ihmisen immuunipuolustus pitää huolen siitä, että herpes ei vereen enää ensitartunnan jälkeen pääse leviämään, mutta toisin on, kun immuunipuolustus pettää, esim. hiv-sairailla ja syöpäsairailla. Herpes on yleisesti oireillessaankin viheliäinen (kivuliaskin), mutta harmiton. Luojan kiitos, nimittäin ottaen huomioon, että hsv 1:stä kantaa jopa 80% ja 2:sta 25% aikuisväestöstä, olisimme kaikki aika kusessa!
        Että mikäli oireesi ovat tuollaiset, kannattaa turvautua johonkin muuhun kun jonkun pellen ylläpitämään paskatiedon levityssivustoon ja mennä lääkäriin, kiireesti!

        Älkää helvetissä uskoko kritiikittömästi mihinkään (tähänkään) mitä netissä on, jos ihmiset valehtelee päin naamaakin ja jopa lääkärit joskus tavoittelee omaa etuaan ja levittää mutuun pohjautuvaa tietoa, niin netti sitä vasta tekeekin. Kysykää aina toinen ja kolmaskin mielipide. Käyttäkää aivojanne.


    • jotain pielessä

      Miksi sä et saisi lääkitystä noilla oireilla, haittaahan tuo jo sun normaalia elämää? Toinen kysymys on se, että miksi sun immuunipuolustus on noin heikko, mikä sitä heikentää. Pelkkä stressi tms. ei riitä, sulla on jotenkin huonot elintavat tai joku muu sairaus.
      Ja itsellänikin on herpes, ja heikentynyt heikentymistään ilman lääkitystäkin, nykyään se ei juuri oireile koskaan. Ja minullakin on kuukautiset, teen jatkuvasti ylitöitä, stressaaminen on jo elämän tapa.. No, tosin flunssaa tms. minulla ei ole juuri koskaan. Mutta silloin harvoin kun on, ei se tee yleensä mitään.

      Jotain vikaa sun immunipuolustuksessa nyt siis on, eikä siihen auta lääkkeet. Herpes ei pitäisi olla veressä kun ensitartunnassa, ellei ole tosiaan jotain vikaa jossain, eikä se todellakaan leviä ilman syytä joka paikkaan iholle. Todellakin sinuna menisin lääkäriin, enkä tyytyisi pelkkään estolääkitykseen, vaan vaatisin kyllä täysveren kuvaa jne. mistä ne ensin kieltäytyy, kun ne pääsis helpommalla, kun ne lykkäis sulle vaan lääkkeet: älä suostu siihen. Joku vika on nyt jossain.
      Etenkin kun tilanne on muuttunut vanhasta. Mene lääkäriin. Onnea matkaan ja tsemppiä asian selvitykseen!

      • Anonyymi

        Edelleenkin täällä ei ole mitään apua mistään.

        Neurologi mietti oisko muuntunutta migreeniä koska kaksoiskuvia puoli kroppaa puutuu sitten tulee suun limakalvoille tai kieleen kohtia jotka kipeitä vatsa sekaisin olo kuin olisi kuumetta vaikkei ole kolmoishermo oireita korvakipua. Tokkuraa oloa muisti ongelmia.
        Herpes kun voi tulla vaikka välikorvaankin...
        Siis niin toivotonta lääkärit ei tunnista komplisoitunutta levinnyttä ja joskus päälleppäin näkymätöntä herpestä. Valaviria 6kk aikana syönyt 2-3 kuuria kohta taitaa olla jo resistenssi lääkkeelle.

        Vituttaa suuresti jos menee näkö tai tulee joku meningiitti.

        Ei tätä helevettiä jaksais kun ei apua saa mistään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe