nutricia ALMIRON kokemuksia?

apuva.

1 pepti allergy care, imeväisen erikoisvalmiste lehmänmaito- ja soijaproteiiniallergian ruokavaliohoitoon.

tätä kokeeks suositeltiin ja työlästä tehä ohjeen mukaan, keitä vesi, jäähytä ja lisää jauhe. eli aina annos kerrallaa jäähytetään kiuhuvasta, kyl siin laps jo huutaakin.. imetän lisäks et en tiedä häiritseekö tää kokeilua, mutta lapsi ei suostu syömään ko. ainetta ja on todella pahan makusta!!!! vauva 6vko:a. eli tuota kokeillaan v.lopun yli ja jos helpottaa vaivoja, suolistovaivat, itkusuus niin sit testeihin yksityiselle! kertokaa kokemuksia aineesta onko auttanu ym vinkkejä! ja miten vauvanne on suostunu syömään tota..

7

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maitoallergisen äiti

      Kuka suositteli? Lääkäri? Omin päin ei altistuksia tai testejä saisi mennä kokeilemaan. Kyllähän apteekki myy, mutta lääkärin pitäisi kuitenkin kirjoittaa resepti. Imetä nyt vaan, jos jotain haluat kokeilla, jätä omasta ruokavaliostasi KAIKKI maitotuotteet pois (ja kananmunakin). Näin pari viikkoa. Mutta suosittelisin heti sinne erikoislääkärille menoa.

      Mutta jos nyt välttämättä haluat korviketta kokeilla, anna sitä ennen imetystä tai sitten korvaat sillä yhden imetyskerran kokonaan. Syö jos on nälkäinen, eikä muuta ole tarjolla. Itse en lapsen syömisten kanssa uskaltaisi pelleillä, jos ei ole pakottava tarve.

    • 09kii

      Kiehauta esim. litra vettä päivän tarpeeksi ja annat sen veden rauhassa jäähtyä. Pistät pulloon ja jääkaappiin. Kiehutuksen tarkoitus on tappaa pöpöt. Lämmität sitä vettä sitten mikrossa sopivan lämpöseks ja lisäät jauheen.

      Voit aluksi lisätä äidinmaidon sekaan vaikkapa puolet Almironia, jos nimittäin onnistut lypsämään.

    • Allergisen äiti

      meillä neiti allerginen vaikka mille. Maitoallergiaa aloin epäillä 3kk iässä ja pelkällä rintamaidolla mentiin 8kk asti. Sitten koitettin vastaavaa soija-valmistetta, mutta ei onnistunut. Nyt meillä ollut Almiron Pepti käytössä jo puolitoista vuotta ja edelleen jatkuu...
      Kun teet "maidon" ohjeen mukaan, jäähdytä vesi, sekoita jauhe ja laita jääkaappiin. Opeta lapsi juomaan sitä suoraan kylmänä, maku ja haju muuttuu jonkinverran siedettävämmäksi, kun on kylmää. Meillä ainakin tottui todella nopeasti tuohon maidon makuun.
      Omassa ruokavaliossasi kaikki maitotuotteet pois, tuoteselosteita tutkimalla huomaat todella monen ruuan sisältävän maitoproteiinia - eli haastetta riittää.
      Kotialtistuksen maidolle voi tehdä, eli otat tavallista maitoa esim. pumpulipuikkoon ja sivelet ihoa, korvan takaa, poskesta ja kyynärivarresta, jos on todella allerginen maidolle tulee tästä jo nokkosrokon tyyppinen ihottuma.

      • 2+2=4

        Mutta tuo kotona tehty altistus on sinänsä turha, ettei se päde esim. Kelaan, jos haluaan korvauksen apteekin korvikkeista. Eli lääkärillä/sairaalassa tehtävä kuitenkin.

        Meillä lapsi nyt 6 kk ja juo Almironin (2) sekoitettuna kylmään kraanaveteen. En siis keitä vettä enää ollenkaan ja hyvin maistuu sekä sekoittuu. Tietty, pienemmälle vauvalle vesi on keitettävä. Mutta neuvolan ohje on, että jos vauva syö kiinteitä, ei vettä tarvitse keittää. Aiemmin keitin veden valmiiksi tuttipulloihin ja annostelin siitä tarvittavan määrän toiseen tuttipulloon. Joi siis huoneenlämpöisenä.


    • erweqwdd

      kannattaa todellakin aamusta keitellä vettä valmiiksi isompi satsi ja siitä sitten huoneenlämpöisenä valmistaa maito. Meillä huomatttiin että paremman makuista on jos juo kylmänä.
      pahaa se on silti, mutta vauva ei sitä tiedä kunhan ensin oppii pullosta juomaan.
      Kun sitten alkaa syödä kiinteitä, ei vettä tarvitse enää keittää. Se helpottaa koska voit ottaa yöksi vesipullon mukaan makkariin ja jauhepurkin ja kesken yön vetäistä jauheet sekaisin veteen ja juotat vauvalle.
      tosin helpompaa jos opettaa jo isomman vauvan menemään yöt pelkällä vedellä.

    • Nemive

      Vanhahko ketju, mutta jos jollekin olisi apua vinkeistä :)

      Meillä käytössä tuo Almiron Pepti ja siihen sekoitetaan vielä maidonsakeuttajaakin, jonka täytyy antaa "turvota" maidossa jokunen minuutti ennen tarjoamista. Eli maidonvalmistukseen menee meillä aina tovi aikaa. Mutta mielestäni helpointa on, jos aina kun on tehnyt sen yhden annoksen maitoa, laittaa uuden veden kiehumaan vedenkeittimeen. Sitten kun on taas seuraava ruoka-aika, on vesi yleensä sopivan lämmintä. Meillä vielä vauva, joka juo maitonsa lämpimänä.

      Sairaalassa mulle sanottiin, että tuon maidon voisi myös tehdä vuorokaudeksi valmiiksi jääkaappiin, kunhan kaikki työvälineet ja astiat on keitettyjä. Maitokeittiöstäkin sairaalassa tulee osastolle maidot vain kerran päivässä...

      Näin me toimimme pari kuukautta, kun vuorokauden maitoannokseen piti saada ravintolisiä sekoitettua. Iltaisin keitin kattilassa vettä, jonne laitoin kiehumaan myös desin mitan ja vispilän. Tuttipullojen kanssa keitin yhden isomman normaalin pullon. Vedenkeittimestä mittasin sitten tällä keitetyllä desimitalla kattilaan oikean määrän vettä, jäähdytin ja vispilällä sekoittamalla sekoitin maitojauheen. Sitten laitoin muutaman tuttipullon valmiiksi jääkaappiin ja lopun maidon siihen keitettyyn normipulloon jääkaappiin. Tämä versio maidonvalmistuksesta kuulostaa työläältä, mutta ei oikeastaan ollut kun siihen sai rutiinin. Puolisen tuntia meni kaikkineen yleensä aikaa. Jos maidon tekee valmiiksi jääkaappiin, ei sitä saa säilyttää ovessa vaan hyllyllä. Ovi on liian lämmin paikka.

      • Nemive

        Ai niin ja Tupperwarella on myynnissä sellaisia korvikejauheen annostelijoita. Siihen kippoon saa annosteltua valmiiksi kolmen syöttökerran maitojauheet. Sitten siitä vaan suoraa kippaa jauheet pulloon. Kätevä esimerkiksi yöllä tai kylässä!! Meillä tällainen on siis käytössä ja toisenkin ostan heti kun tulee tilaisuus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe