Mielipidekirjotus X-factorista

Joku vaan...

Mielestäni X-factor on todella epäonnistunut ohjelmana. Ohjelmaa mainostettiin jo kauan ennen kuin ohjelma alkoi ja annettiin ymmärtää että jotain suurta ja mahtavaa olisi tiedossa. Ohjelma on ollut pettymys.

Aloitetaan koelauluista. Jaksoja oli kuusi, ja kaikkia koelaulupaikkoja näytettiin täysin sekaisin. On mahdotonta muistaa, kuka laulaja olisi mistäkin kaupungista lähtenyt. Miksi koelauluja ei voitu näyttää kaupunki kerrallaan?

Sitten alkaakin pudotusleirit. Lindan leirillä kaikki biisit, mitä piti laulaa, oli englannin kielisiä. Miksi? Entä jos jotkut olisikin menestynyt suomenkielisillä biiseillä paljon paremmin? Entäpä sitten Rennen leiri, jossain vaiheessa kaikki laitettiin riviin laulamaan yhtä ja samaa, englannin kielistä biisiä? Eihän yks ja sama biisi voi sopia millään kaikille ja miksi taas englanti? Jos ei oo ennen mitään kiss:in tyylistä musiikkia laulanut, voi aika huonosti menestyä kyseisessä tehtävässä?

Ja sitten suurin kysymys, miksei itse kilpailijat saa valita biisejä? Nyt on finaalit käynnissä ja tuomarit on valinnut biisit? Sehän on paljon kyse biisivalinnoistakin, miten kilpailussa pärjää, ja entä jos laulettavaksi tulee jotain, mitä laulaja itse ei halua? Laulajasta ja tämän musiikista voi tulla siis aivan väärä kuva.

Miksi artisti ei saa olla oma itsensä? Entä sit kun joku voittaa, jatkuuko artistin pompottelu sillonkin? Tuodaanko sillonkin biisit eteen että joo, laula nää levylle, sulta ei mielipidettä kysytä? o.O

Tässä nyt omia pohdintojani kyseisestä ohjelmasta. Jokaisella toki omat mielipiteensä.

1

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uutta valintoihin

      Mun mielestä tuonne on valittu nyt todella persoonallisia artisteja. He kaikki eroavat jollain lailla toisistaan. Niin ääneltään kuin olemukseltaan. Mutta totta on ettei heidän parhaimmat puolet ole jostain syystä vielä päässeet esille. Pidin myös Fearlesista vaikka tuo keinotekoinen yhdistäminen teki heistä heikoimman lenkin ja he olisivat olleet paljon parempia pidemmällä harjoitusajalla. Ehkä tuomarit ovat liian laskelmoivia biisivalintojensa kanssa. Liikutaan liikaa mukavuusalueella ja ajatellaan mikä voisi yleisöä miellyttää. Toivotaan että kilpailijat saavat myös itse valita kappaleita, mutta jos näin käy toivottavasti hekin osaavat lähteä ulos omasta genrestään. Olisi tylsää jos esim Christian laulaa koko ajan hevahtavia kappaleita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe