Tuoremehukilju

Kiljukaula

Onkos täällä tämän juoman harrastajia? 1990-luvun alkupuolella olin vielä opiskelija ja tämä oli silloin pinnalla. Siinä jäädytettiin 100% appelsiinimehua pakastimessa kovaksi jäämöhkäleeksi. Jäädyttämisen olisi pitänyt käynnistää käymisreaktion sulamisen aikana. Itsekin kokeilin, mutta ilmeisesti tein jotakin väärin ja erä epäonnistui. Ehkä käyttämässäni tuoremehussa oli säilöntäainetta tai jokin muu asia esti reraktion.

Valmiin tuotteen olisi kuulemma pitänyt muistuttaa maultaan tuoremehulla lantrattua viinaa.
Kertokaa niksinne.

7

3888

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 80-luvun kiljut

   Ilmeisesti jossain ohjeessa sanottiin mehuihin laitettavan käymisen estoaineen tehon katoavan, kun mehu pakastetaan. Näin ei ole. Mulle tarjoiltiin joskus appelsiinimehukiljua, joka oli tehty siten, että puolet mehua ja puolet vettä ja pari kiloa sokeria lämmitettiin ja sekoitettiin keskenään. Viini- tai oluthiiva käynnistettiin erillisessä pienessä astiassa ja sekoitettiin kädenlämpöiseen appelsiinimehuun. Käydessään seos muuttui väriltää vaaleanpunaiseksi ja joku ristikin tuon käyhälistön shamppanjaksi. Maku oli joka tapauksessa kamala, vatsansakin sai tuolla litkulla iloisesti sekaisin.En suosittele.
   Jossain näin ohjeen, jossa pohjana oli rypälemehujuoma. Jotkut saivat siitä kuulemma lähes kelvollista juotavaa.

  • eekun tekemään
  • JaniSievinen30000000

   älä vaan sano Kiljukaula@ ettet lisännyt siihen vettä ja sokeria?nimittäin ilman niitä se ei onnistu.koska se sokeri mitä siinä mehussa "itsessään" on,niin on jo siinä tavallaan kuoleena ja se ei voi reagoida sulamisen kanssa alkoholia.kun lisäät vettä ja sokeria sinne,niin silloin se erikseen laitettu ns uusi sokeri alkaa reagoida sulavan mehun kanssa ja näin syntyy alkoholia.itse laitoin mehua pulloon ja laitoin sen noin tunniksi jäätymään pakkaseen ja sitten lisäsin vettä ja sokeria sinne ja uskon,että kun se litku alkaa lämmetä,niin sokeri reagoi mehun kanssa ja syntyy alkoholia.tämä on eräänlainen kokeilu,jos ei toimi,niin kokeilen appelsiini mehua ja jäädytän sen suoraan pulloon ja lisään vettä ja sokeria ja kokeilen toimiiko se paremmin,kuin tuo mansikkamehu.mutta eikös lämpenemisessä synny alkoholia,jos on tarpeeksi sokeria?ja kumminkin ei se mehu itsestään alka sulaessaan käymään vaan siihen tarvitaan lisäaineita.

  • Geiss U8
   • Hyvää kiljua tulee

    Olen nimittäin tehnyt sitä joskus 25 v sitten. Päähän meni tosiaan kuin metrin halko eikä ees paskottanut eikä yrjöttänyt kun antoi vähän painovoiman avulla kirkastua eikä vetänyt paskoja sakkoja kännipäissään pohjalta lärviinsä.

    Suosittelen lämpimästi.

    Vielä parempaa siitä kai sais jos sen kirkastaisi viinitarvikekaupoista saatavalla kirkasteella. Samalla sieltä voisi ottaa tietty mukaansa varmuuden vuoksi käymisen pysäyttäjän joka tietenkin heitetään pyttyyn ennen kirkastajaa. Jos tietoa ei toimenpiteistä ole, niin viinitarvikekaupan myyjä varmasti opastaa mielellään oikeanlaiseen toimintajärjestyxeen.

    EIKUN KILJUA TEKEMÄÄN !!!

    Kiljua tavallaanhan se kotiviinkin on vaikka siinä käytetäänkin "hienompaa" viinihiivaa, ja appelsiinikiljussahan ei käytetä minkäänlaista hiivaa niin eikö sen pitäisi olla vielä hienompaa ???

    Kysyy nimim. PUUPÄÄ joka on vetänyt kiljulla päänsä pilalle ;-)


  • saccharomycens

   Kotiviinin ja kiljun välinen ero on veteen piirretty hiiva.

  • tämmöstä2018

   Kokeilin ja laitoin 100 % appelsiinituoremehua 3 päiväksi pakastimeen, annoin sulaa jääkaapissa reilun vuorokauden. Mittari näytti pikkasen reilu 5 %, että kyllä tää toimii :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5011
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3375
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1338
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   845
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   304
   821
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   172
   737
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   684
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   680
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   651
  Aihe