PÄIHTEET RASKAUDEN AIKANA

jenna_

Mitä mieltä olette päihteiden (alkoholi, huumeet, tupakka) käytöstä raskauden aikana? Onko teillä omakohtaista kokemusta, jos on niin millaisia vaikutuksia tai seurauksia käytöllä on ollu joko äitiin tai lapseen?

9

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihajuakaan

      Alkoholi aiheuttaa sikiövaurioita.
      Samoin tupakka voi - jos ei muuten, niin tupakoivan äidin lapsi saattaa itkeä useammin ja myöhemmässä vaiheessa voi tulla oppimisvaikeuksia.
      Kahvin juonti lisää keskenmenon vaaraa.
      Huumeista on hankala sanoa, koska huumeita on niin paljon erilaisia. En silti suosittele mitään huumetta kokeilemaan raskauden aikana, vaikka ei sinulla sitä vaara olekkaan. (Jos olisit joskus koskaan käyttänyt huumeita, erittelisit ne, etkä kategorioisi niitä yhdeksi epämääräiseksi sanaksi.)
      Kannabis sisältää kannabinoideja ja kannabinoideja esiintyy ihmisessä luonnollisesti. Kannabiksen kannabinoidit saattavat vaikuttaa sikiön kehitykseen, mutta sitä ei oikein tiedetä vaikuttaako, jos vaikuttaa niin miten ja onko se haitallista. Silti, ei sitä kannabistakaan kannata käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Parempi ihan vaan niitä kehon omia kannabinoideja antaa sen rintamaidon mukana.

    • nshdu

      Puhua ihan rohkeasti neuvolassa. Tutkivat ja kattovat vauvasi kunnon ja saat kaikkein parasta infoa sieltä. Et ole eka joka sitä sieltä kysyy.

      • 765

        Ensi-ja turvakotienliiton sivuilta niillä on sellaisia yksiköitä jotka on tarkoitettu juuri päihde-äideille. Hoitavat monta sataa äitiä vuosittain.


    • 4+1

      On tosi surullista nähdä töissä lapsia, jotka kärsivät äitinsä päihteiden käytöstä..

    • -.ölökjnkhbghfg

      Päihteitä raskauden aikana käyttävät naiset eivät missään tapauksessa ansitse lasta. Ei kenelläkään ole oikeus tahallisesti vammauttaa ja pilata toisen elämää, ennenkuin se on edes alkanut. Jo se, että edes kysyy tuollaista, kertoo sairaalloisesta itserakkaudesta. Juo, narkkaa ja maadu vaikka katuojaan (ketään ei varmaan kiinnosta), mutta älä missään tapausessa hanki lasta.

      • fdhfdh

        Enpä lähtisi kokeilemaan oikeastaan mitään päihdettä raskauden aikana. KYseessä ei enää olekaan vain yksi ihminen vaan raskaana oleva äiti on vastuussa myös kantamastaan lapsesta ja hänen tulevasta elämästään. Enpä haluaisi itse olla vastuussa siitä että synnyttäisin lapsen joka on vammainen tai että hänellä on läpi elämäänsä vamma, joka on minun aiheuttamani. Itse olisin ainakin hyvin katkera äidilleni jos hän olisi käyttänyt päihteitä raskausaikanaan ja kärsisin hänen piittaamattomuudestaan halki elämän.

        Abortti tai välittömästi hoitoon jonnekin päihdeäideille tarkoitettuun hoitolaitokseen. Vaikka lapsi syntyisi terveenä on mahdollista että myöhemmässä vaiheessa ilmenee kognitiivisia ongelmia äidin päihteiden käytön takia. Kaikkea ei olla varmaan vielä edes tutkittu.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010032011304957_uu.shtml


    • 17+2

      Jos käytät alkoholia riskinä on että lapsesi saa Fas syndrooman (alkoholi syndrooma) mikäli käytät muita päihteitä riski on aina päihde kohtainen tuleva lapsesi voi kärsiä esim. erilaisista oppimis vaikeuksista / tarkkaavaisuus häiriöstä.

    • jos käyttä subuxoni???

    • Totinen täti

      Älä käytä hyvä ihminen mitään päihteitä, jos aiot hankkia lapsen tai olet jo raskaana.Työni puolesta näen sekä vammautuneita ja/tai kehitysvammaisia lapsia/nuoria/aikuisia, joiden äiti tuhonnut lapsensa = oikeuden normaaliin elämään.Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe