PÄIHTEET RASKAUDEN AIKANA

jenna_

Mitä mieltä olette päihteiden (alkoholi, huumeet, tupakka) käytöstä raskauden aikana? Onko teillä omakohtaista kokemusta, jos on niin millaisia vaikutuksia tai seurauksia käytöllä on ollu joko äitiin tai lapseen?

9

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihajuakaan

      Alkoholi aiheuttaa sikiövaurioita.
      Samoin tupakka voi - jos ei muuten, niin tupakoivan äidin lapsi saattaa itkeä useammin ja myöhemmässä vaiheessa voi tulla oppimisvaikeuksia.
      Kahvin juonti lisää keskenmenon vaaraa.
      Huumeista on hankala sanoa, koska huumeita on niin paljon erilaisia. En silti suosittele mitään huumetta kokeilemaan raskauden aikana, vaikka ei sinulla sitä vaara olekkaan. (Jos olisit joskus koskaan käyttänyt huumeita, erittelisit ne, etkä kategorioisi niitä yhdeksi epämääräiseksi sanaksi.)
      Kannabis sisältää kannabinoideja ja kannabinoideja esiintyy ihmisessä luonnollisesti. Kannabiksen kannabinoidit saattavat vaikuttaa sikiön kehitykseen, mutta sitä ei oikein tiedetä vaikuttaako, jos vaikuttaa niin miten ja onko se haitallista. Silti, ei sitä kannabistakaan kannata käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Parempi ihan vaan niitä kehon omia kannabinoideja antaa sen rintamaidon mukana.

    • nshdu

      Puhua ihan rohkeasti neuvolassa. Tutkivat ja kattovat vauvasi kunnon ja saat kaikkein parasta infoa sieltä. Et ole eka joka sitä sieltä kysyy.

      • 765

        Ensi-ja turvakotienliiton sivuilta niillä on sellaisia yksiköitä jotka on tarkoitettu juuri päihde-äideille. Hoitavat monta sataa äitiä vuosittain.


    • 4+1

      On tosi surullista nähdä töissä lapsia, jotka kärsivät äitinsä päihteiden käytöstä..

    • -.ölökjnkhbghfg

      Päihteitä raskauden aikana käyttävät naiset eivät missään tapauksessa ansitse lasta. Ei kenelläkään ole oikeus tahallisesti vammauttaa ja pilata toisen elämää, ennenkuin se on edes alkanut. Jo se, että edes kysyy tuollaista, kertoo sairaalloisesta itserakkaudesta. Juo, narkkaa ja maadu vaikka katuojaan (ketään ei varmaan kiinnosta), mutta älä missään tapausessa hanki lasta.

      • fdhfdh

        Enpä lähtisi kokeilemaan oikeastaan mitään päihdettä raskauden aikana. KYseessä ei enää olekaan vain yksi ihminen vaan raskaana oleva äiti on vastuussa myös kantamastaan lapsesta ja hänen tulevasta elämästään. Enpä haluaisi itse olla vastuussa siitä että synnyttäisin lapsen joka on vammainen tai että hänellä on läpi elämäänsä vamma, joka on minun aiheuttamani. Itse olisin ainakin hyvin katkera äidilleni jos hän olisi käyttänyt päihteitä raskausaikanaan ja kärsisin hänen piittaamattomuudestaan halki elämän.

        Abortti tai välittömästi hoitoon jonnekin päihdeäideille tarkoitettuun hoitolaitokseen. Vaikka lapsi syntyisi terveenä on mahdollista että myöhemmässä vaiheessa ilmenee kognitiivisia ongelmia äidin päihteiden käytön takia. Kaikkea ei olla varmaan vielä edes tutkittu.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010032011304957_uu.shtml


    • 17+2

      Jos käytät alkoholia riskinä on että lapsesi saa Fas syndrooman (alkoholi syndrooma) mikäli käytät muita päihteitä riski on aina päihde kohtainen tuleva lapsesi voi kärsiä esim. erilaisista oppimis vaikeuksista / tarkkaavaisuus häiriöstä.

    • jos käyttä subuxoni???

    • Totinen täti

      Älä käytä hyvä ihminen mitään päihteitä, jos aiot hankkia lapsen tai olet jo raskaana.Työni puolesta näen sekä vammautuneita ja/tai kehitysvammaisia lapsia/nuoria/aikuisia, joiden äiti tuhonnut lapsensa = oikeuden normaaliin elämään.Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe