Jorma Mattila

huippulahjakas.

Tuusulalainen yrittäjä Jorma Mattila kirjoitti Hesarissa tänään, että hän on huippulahjakas. Hän keskeytti lukion opinnot, oli töissä ja sitten pyrki Tampereen yliopistoon. Kuitenkin hänestä ei tullut tohtoria eikä näköjään mitään tiedemiestä.

Hänen mielestään huippulahjakkaat oppilaat turhautuvat koulupenkeillä, etc.

Hän vastustaa kirjoituksessaan lukion pakollisuutta yliopistoon tai korkeakouluun haettaessa.
Hänen mielestään parin tunnin lottotyyppinen pääsykoe on parasta eikä tulevan opiskelijan täytyisi osoittaa sitkeyttää sekä halua opiskeluun monen vuoden lukion opintojen aikana.

Kaikissa maissa lukio on pakollinen esivaihe ennen korkeakoulun opintoja. Ne jotka eivät kykene lukion opiskeluun tai eivät jaksa, niitä varten on kymmpiluokka ja ammattikoulut. Jos ei jaksa istua lukion penkillä, sitten ei todennäköisesti myöskään yliopiston penkillä.

Valtio kyllä säästäisi, jos lopettaisi täysin Suomessa lukion pyörittämisen, mutta sitten suomalaiset eivät pääse ulkomaan yliopistoihin, koska siellä lukio on ehdoton vaatimus, jotta voisi hakeutua yliopistoon.

On siinä sivistystasossakin eroja. Se joka on käynyt lukion, osaa paljon enemmän muun muassa reaaliaineita; sitä vastoin se, joka ei ole jaksanut lukion opintoihin, sen maailmankatsomus ja tiedot-taidot ovat paljon ahtaampia.

Koulukehitys on katsottu seuraavanlaiseksi: peruskoulu- (yläaste)- lukio - yliopisto. Yliopisto on tarkoitettu korkeammaksi tieteelliseksi opinahoksi eikä pelkästään ammattiopistoksi. Sitä varten on ammattiopistot.

Kenelläkään ei ole pakkoa mennä lukioon eikä yliopistoon. Pakollisen peruskoulun jälkeen voi siirtyä suoraan huippulahjakkaana kymppiluokalle tai ammattiopistoon tai työelämään. Jos on huippulahjaksa, ei sittenkään näköjään tarvita turhaa yliopistoa, korkeintaan lastentarha tai äidin kanssa kotona olo ritttää.

2

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt ymmärtänyt?

      >>Koulukehitys on katsottu seuraavanlaiseksi: peruskoulu- (yläaste)- lukio - yliopisto. Yliopisto on >>tarkoitettu korkeammaksi tieteelliseksi opinahoksi eikä pelkästään ammattiopistoksi. Sitä varten on >>ammattiopistot.

      Häkellyttävän moni sieltä korkeimmasta tieteellisestä opinahjosta valmistunut on valinnut urakseen pienipalkkaiset pätkätyöt mopin varressa ja pikaruoka-alalla? On tainnut jäädä jotakin hienoa ja korkealentoista ymmärtämättä kun on vaan toi ammattikoulutus? Kaveri palkkas firmaansa yhden tollasen "maisterin" ja hyvin näyttää pärjäävän tsupparin duunissa, oli ollut joskus nuorena viisas ja suorittanut BC ajokortin.

      • heikoaivoinen

        Ei ihmettä kun lukio on jäänyt väliin. Sitten nuo maisterikoulutukset alkaakin olla kyseenalaisia.
        Opettajat koulussa opettamassa, mutta heillä itsellään ei ole edes yo-kirjoituksia. Yhteiskuntatietelijöitä ilman yo- kirjotuksia suoraan peruskoulusta.

        Siihen mopin luo no maisterit ilman yo:n kirjoituksia ovatkin sopivia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe