Noppo, millainen paikka asua?

Noppoonko 2010?

Muuttoa suunnitellaan pääkaupunkiseudulta Hyvinkäälle. Ihan keskustaan ei haluttaisi ja nyt Nopossa näyttäisi olevan muutama omakotitalo tarjolla. Millaista seutua lapsiperheen asua? Ilmeisesti kaikki palvelut on kuitenkin Hyvinkäällä? Millainen koulu, minne yläasteelle? Onko mitään leikkipuistoja tmv.?

35

4662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asuminen

      Kaverin perhe asuu Nopossa, viihtyvät hyvin.
      Ala-aste on oma, siellä puisto-osuus, ylä-aste Hyvinkäällä, linjureita menee tiuhaan tahtiin, rauhallinen paikka asua, toisn ne palvelut on Hyvinkäällä, mutta ei siitä montaa kilometriä ole, aj jos käy töissä Hesassa niin silloin ihanteellinen koska motarille pääsee sukkelaan.

    • Että näin

      Nopossa on tosiaan ala-aste ja yläaste olisi varmaankin Vehkoja. Etäisyys yläasteesta ylittänee sen rajan, että kaupunki järjestää koulukyydit. Kaupat ynnä muut on sitten Hyvinkäällä. Hyvinkäänkylän Siwaan tulee varmaan nelisen kilometriä ja Pyrhöselle viisi.

      Julkiset ovat aika heikkoja ainakin useimpiin pk-seudun paikkoihin verrattuna. Tosin Helsinkiin päin pääsee aika mukavasti, koska ainakin osa Hyvinkään vuoroista ajaa Nopontietä, erityisesti työmatkaliikenteen aikoina.

      Vaikea sanoa minkälainen Noppo on alueena, kun ei tiedä mitä asioita painotat. Mitään erityisen huonoja puolia ei kuitenkaan tule mieleen.

      • Petetty lupaus

        Nopon koulu on lakkautuslistalla ja todennäköisesti suljetaan. Näin toimii poliittiset päättäjät Hyvinkäällä.


    • Jani Kesälä

      Kuusi vuotta on Nopossa asuttu ja huonoja puolia on vaikea keksiä palveluiden vähäisyyden lisäksi. Erittäin rauhallinen ja turvallinen alue, luonto lähellä, moottoritielle pääsee muutamassa minuutissa. Kauppaan tosin pitää aina lähteä autolla.

    • ..

      Aivan kuollut paikka. Julkiset kulkee pari kertaa päivässä, keskustaan 8 km ja muitakaan palveluita ei lähellä. Alakoulu on (kuinka kauan??). Naapurit kyttää toisiaan ja valittaa kaikesta mitä pihallaan tekee

      • exnoppolainen

        linja-autovuoroja on ainakin yksi tunnissa kumpaankin suuntaan. Alakoulu ja punatupa. Moottoritie kohtisee. Isoilla omakotitaloilla pilattua maalaismaisemaa.


      • Jani Kesälä

        Nimimerkille .. tiedoksi, että Nopon koulu ei suinkaan ole minkäänlaisen lakkautusuhan alla. Päinvastoin Uudenmaanliitto on linjannut, että koulua alettaisi laajentaa vuonna 2014, koska alue kasvaa jatkuvasti ja nykyinen koulu toimii osin parakkitiloissa. Lisätietoa: http://www.uudenmaanliitto.fi/?4904_m=7277&s=38


      • En vaihtaisi
        Jani Kesälä kirjoitti:

        Nimimerkille .. tiedoksi, että Nopon koulu ei suinkaan ole minkäänlaisen lakkautusuhan alla. Päinvastoin Uudenmaanliitto on linjannut, että koulua alettaisi laajentaa vuonna 2014, koska alue kasvaa jatkuvasti ja nykyinen koulu toimii osin parakkitiloissa. Lisätietoa: http://www.uudenmaanliitto.fi/?4904_m=7277&s=38

        Pakko on kommentoida, vaikka viesti onkin jo vanha :) Kyläkoulu todellakaan tuskin joutuu lakkautukseen, sillä Noppoon tulee uusia lapsiperheitä ja perheille lisää lapsia. Arvaisin nimimerkkiä ... kohtuullisen nuoreksi henkilöksi, heistä Noppo voi hyvinkin olla "kuollut paikka". Nimimerkki exnoppolaisen viestistä taas kuultaa jonkinasteinen katkeruus etenkin isoja omakotitaloja kohtaan (?). Sinä alkuperäinen; olisi kiva tietää minne päädyit vai päädyitkö vielä minnekään. Jos kaipaat rauhaa, mutta hyviä liikenneyhteyksiä, Noppo on huippuvalinta pääkaupunkiseudun vaihtoehdoista. Palvelut on haettava joo kauempaa, mutta itse en ole niitä kaivannut. Lapsille tosin oli kiva, kun oli Herusten kesäkioski vielä toiminnassa, jotain sen tapaista olisi mukava saada takaisin. Nykyään pyörätie vie Hyvinkäälle ja Rajamäkeen saakka, koulutietkin näin ollen huomattavasti turvallisempia kuin aiemmin. Koululla on jo myöskin esikoulu, joka on hyvä juttu. Oppilaita alkaa olla satakunta ja kavereita lapsille saa varmasti. Kesällä Herusten uimaranta on lähellä ja Sääksjärvellekään ei ole mahdoton matka. Rajamäessä (n.7km) voi harrastaa ainakin uintia, suunnistusta, hiihtoa, jalkapalloa, tanssia ja jumppaa. Tietysti tuo loputtomalta tuntuva kuskaaminen harrastuksiin on joskus tuskaisaa, mutta se tuskinkaan on Noposta kiinni, yhtä lailla kuskaamista näyttää tapahtuvan vaikka kaupungissa asuisi. Itse muutin Helsingistä Noppoon v. 1990, työmatka suuntautuu Vantaalle ja vie 20 min! Suosittelen...


      • seurannut
        Jani Kesälä kirjoitti:

        Nimimerkille .. tiedoksi, että Nopon koulu ei suinkaan ole minkäänlaisen lakkautusuhan alla. Päinvastoin Uudenmaanliitto on linjannut, että koulua alettaisi laajentaa vuonna 2014, koska alue kasvaa jatkuvasti ja nykyinen koulu toimii osin parakkitiloissa. Lisätietoa: http://www.uudenmaanliitto.fi/?4904_m=7277&s=38

        johan sitä koulua on pitänyt laajentaa monta vuotta sitten ja aina siirtyy tuskimpa koskaan laajenee.mukulat vaan lisäntyy muttei koulun tilat ollaan kun sillit suolassa


    • salailuneuvos

      kohina voimakasta ainakin Rajamäentien itäpuolella.Minkäänlaisia meluvalleja ei motaria rakennettaessa tehty.Talvella hyvinkin voimakasta kun puista on lehdet pois .

      • Varsinkin näin

        talvella kuuluu hyvin.


      • Kohina kuuluu
        Varsinkin näin kirjoitti:

        talvella kuuluu hyvin.

        todella hyvin kilometrinkin päähän.Veikkarin ja Talvisillan kohdilla tehty mittauksiakin.Meluvallit jäivät vähiin Hyvinkään kohdalla.


      • korvissa soi jo
        Kohina kuuluu kirjoitti:

        todella hyvin kilometrinkin päähän.Veikkarin ja Talvisillan kohdilla tehty mittauksiakin.Meluvallit jäivät vähiin Hyvinkään kohdalla.

        Tyynellä ilmalla moottoritien kohina kuuluu keskustaan saakka.

        24 tuntia tasaista kohinaa hyvinkäällä :(


    • tietyöläinen

      Meitä tuo moottoritie ei ole häirinnyt. Itse asiassa siihen ei olla kiinnitetty juurikaan huomiota. Toisinaan sen sijaan kuuluu tavarajuna, joka kolkuttelee pitkin Nopon läpi menevää rataa. Noita junia kyllä menee kovin harvakseltaan. Eikä voi suinkaan puhua melusta.

    • sghnj h

      Noppo on ihana paikka asua. Ainakin omasta mielestäni... Lapsille mukava maalaismaisema! Paljon hevosia paljon kissoa paljon lampaita ja paljon metsän eläimiä. Nopon koulu lähellä mut siinä ei ole ylä astetta...

    • tyytyväinen n

      Itsekin Nopossa asuvana täytyy kehua paikkaa. Helsingissä työskentelevänä arvostan myös sitä, että Noposta pääsee näppärästi motarille. Lapset yläkoulussa Vehkojalla, sinne pääsee näppärästi bussilla (Hkiin menevät bussit sekä Rajamäeltä tuleva linja Hyvinkäälle) tai pyörällä. Lähikauppaan on se 3km, mutta eipä se ole haitannut. Nopon alueelle rakennetaan tälläkin hetkellä uusia taloja, joten selvästi kasvusuunnassa alue on. Yhteenvetona se, että Nopossa asutaan ja viihdytään. Ainahan ei kaikki alueet kaikkia miellytä, mutta onneksi maassamme, ja Hyvinkäälläkin, on varaa valita.

    • Noppoon

      Meillä ajankohtaisena Noppoon muutto ja nyt haluaisinkin kommentteja, mitä pidätte paikasta noin lapsiperheen kannalta? Rauhallista varmasti ja alakoulukin löytyy. Mutta minkä verran on lapsiperheitä? Mies kulkee jatkossa töissä Vantaalla joten Nopon läheisyys moottoritiehen tuntuu hyvältä. Mutta kommentteja, kiitos!

    • uusnoppolainen

      Nopossa on hyvä asua. Luonto on lähellä, mutta silti on elämääkin ympärillä. Valaistu pyörätie on hyvä asia. Vielä kun saataisiin Nopontielle muutamia korotuksia suojateille.

      Sää Nopossa on erikoinen, koska täällä sataa harvoin. Vaikka ympäristössä olisi sateita, ne eivät jostain syystä tule tänne Noppoon. Kuivaa on siis kesäisin. Talvisin taas lunta on yleensä runsasti.

      Lapsiperheitä on paljon. Hyvinkään kaupungin lähipuisto on Nopon koulun pihassa. Siellä on perusvarustus ja se on uudehko. Myös Herusen puolella on puisto Liutustentielle tai jossain siellä lähellä.

      Koulu on vanha ja pieni, mutta uskomme sen uusimiseen koska oppilasmäärä on aika suuri.

      Tavarajunat kulkevat Nopon rataa pitkin harvakseltaan. Nopontiellä on puomit, mutta Alanopontiellä ei ole. Siihen toivoisimme puomeja, vaikka liikenne onkin harvaa.

      Käytämme sekä Hyvinkään että Rajamäen palveluja. Välimatka ei tunnu liian pitkältä. Linja-autot näyttävät kulkevan hyvin sekä Hyvinkäälle että Helsinkiin. Matalalattiabussit lähtevät Uudenmaankadun kääntöpaikalta. Sinne on siis jonkin verran kävelemistä Noposta.

      Itse olen viihtynyt täällä. Viihtyminen tietysti riippuu siitä mitä elämältä hakee. Nuorisolle tämä on ehkä ahdistavan hiljainen paikka. Me rakastamme tätä rauhaa.

    • Noppoon

      Kiitos "uusnoppolainen" vastauksestasi. Noppo vaikuttaa juuri sellaiselta paikalta, jota haemme.
      Ymmärykseni mukaan Nopossa ei ole päiväkotia, mutta perhepäivähoitajia löytyy.

      • Noppoon vaan!

        Nopon koululla on päiväkoti ja eskari uusissa tiloissa! Tosin parakeista tehty, mutta entisiin tiloihin verrattuna aivan loistavat. :)


    • noppo

      Hei. Asumme lähellä Noppoa ja kaksi lapsista on koulussa. Pitää sanoa että missään kaupunki koulussa ei ole samaa välittämistä, ystävällisyyttä ja halua opiskella. Itse olen hiukan yli 40 ja ollut pienessä ja isossa koulussa( kauan sitten...:-) Meidän vanhempi lapsista mm tietää kaikki lähes 100 lasta nimeltä!! koulusta yläasteelle lähteneet pärjäävät keskimäärin paremmin kuin kaupungin kanssa sisaret.
      Noposta 30 min lentokentälle ja 45 min satamaan( ruuhka-ajat oma lukunsa), ei paha..
      Olen asunut nyt 13 v täällä ja viihtynyt loistavasti ja lisää Noppolaisia mahtuu

    • takaisin kaipaava

      Itse asuin koko lapsuuden ja nuoruuden Nopossa. Ei sielä koskaan kaivattu mitään leikkipuistoja, mopot, metsät ja pihat riitti ainakin minun kaveriporukalle. Ventoniemi tosiaan ajaa Nopon läpi aamuin illoin kerran tunnissa suunnilleen. Joka kyläänhän joku hullu aina mahtuu tai jonkun mielestä ärsyttävä naapuri, mutta mukavaa porukkaa aina asunut. Aika paljon omaa sukupolvea on rakentanut omille perheilleen kodin Noppoon ja itsekin luultavasti palaan vielä joskus sinne iso-isäni ja isäni jäljille. Ja TOIVOTTAVASTI sinne ei tule hidaste töyssyjä, ei niitä ole ennenkään tarvittu ;)

    • Vois tulla kaljalle

      Onko siellä kapakkaa Nopossa?

      • koff11

        lähetään kaljalle


    • noppola

      perseestä koko mesta jos ryypää ni kaikki mummot vinkuu ja lesbojankin löytyy yks homokin on älkää tulko noppooon sieltä saa perseen kutinaa

    • noppo6867856

      onko nopossa kaljaseuraa täälä yksi kaipaisi

    • arto69

      nimimerkille vois tulla kaljalle voisin liittyä seuraan

      • kkaaljaa

        jooo tuu nii mennää parille


    • helena69

      voisin tulla kaljalle arto mis päin noppoo asut

    • A.B JR

      noppo. yksinoikeudella A.B

    • noponvihaaja

      paska paikka toi noppo :D ei kannata muuttaa sinne XD mielummi vaikka sitte keskustaa mut ei missää nimes noppoo :DDDDDDDDDDD

    • newmann

      Tietääkö kukaan kenen asumus sijaitsee junaradan lähellä nopossa.. oma koti talo. rööki käryää....

      • Anonyymi

        Persuja?


    • Anonyymi

      Aikanaan kun asuin Hyvinkäällä, kohta 40v. sitten tarina kertoi että Hyvinkään pahat pojat eivät päässeet muualle duunin kuin Nopon pesulaan. Ja siitä tiesi, kuka on Nopon pesulassa duunissa kun kädet olivat aivan ruvella pesuaineista.
      Nyky-Noppoa en tunne. Enkä koskaan ole käynyt Nopossa enkä Nopon pesulassa.

    • Anonyymi

      Nyt on kaadettu metsää "rutosti" asutksen ja moottoritien välistä . Ääntä eristävät suojapuut ovat poissa. Myös tieltä 130 riittää meteliä lisukkeeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe