Ehkei kukaan tullut ajatelleeksi, mutta . . .

huomion tekijä

. . . voisiko Leena Tirrosen ja Christian Palinin joutuminen pudotusuhan alle johtua siitä, että he kumpikin valittivat julkisesti juuri ennen esiintymistään suuren yleisön ikävästä nettikirjoittelusta ?

Ilman julkista valitusta pudotusuhan alle olisivat hyvinkin saattaneet joutua jotkut aivan muut esiintyjät ?

Oli syytä tai ei, niin suuri yleisö ei ilmeisestikään tykkää minkään sortin syyllistämisestä . . . ?

2

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • galimaaa

      mahdollinen kritiikki eikä heti olla valittamassa. Sekä negatiivinen että positiivinen palautehan kuuluu oleellisesti "pakettiin" ja varsinkin silloin kun menee vapaaehtoisesti arvosteltavaksi. Christian ei ilmeisesti kestänyt, kun oli jo niin burnout heti alussa. Arvostusta luovuttamisesta ei kyllä irtoa, koska yleisesti suomalaiset tykkää, että "joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön".

      • kritisoija

        Yleisesti tunnutaan kuittaavan "kritiikiksi" kaikki se ikävä mitä itse sanoo muista. Mutta kun "kritiikki" kohdistuu itseen tai omaan suosikkiin, se tulkitaan "haukkumiseksi".

        Kritiikillä ja haukkumisella on eroa, ja mielestäni se ero on motivaatiotasolla.
        Joka kritisoi, yleensä haluaa, pyrkii tai ainakin tuntee vilpitöntä toivetta siitä että asiat kehittyisivät paremmiksi. Ja kritisoi vain asioita, joita on mahdollista kehittää.

        Haukkuminen taas on negatiivissävytteistä kommentointia, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa kommentoijalle itselleen jonkin tasoista tyydytyksen tunnetta. Se on siis negatiivista itsetarkoituksellisessa mielessä. Nautitaan toisten lyttäämisestä ja "asiantuntevasta" pätemisestä asioissa, joista ei oikeastaan ymmärrä mitään.

        Haukkumiselle tyypillistä ovat kaikenlaiset kärjistykset, alatyylinen ja provosoiva sanankäyttö, ivallisuus ja toisten mielipiteiden ja makuasioiden halventaminen.
        Sekä myös se, että esitetään "mielipiteitä", jotka ovat oikeastaan väitteitä. Kuten "väärä voitti", joita varmasti tulee sitten kun kisa on ohi.
        (Tällaiseen suuntaan antaa sysäystä kaikenlaisten nettiäänestysten kysymyksenasettelu, jota pidän melko ärsyttävänä ja epäkypsänä. Tyyliin: "Kenen kuuluisi voittaa X-factor" Tai Kuorosota tai mikä hyvänsä. "Putosiko oikea kilpailija?" jne.)


        Kritiikillä sen sijaan on aina jonkinlainen hyvä ja hyödyllinen tarkoitus, oikeastaan riippumatta siitä pidetäänkö realistisena sitä että asiat kritiikin vaikutuksesta kehittyisivät mihinkään suuntaan.
        Kritiikin antaja myös muistaa kunnioittaa ihmistä kaiken sen takana, jota kritisoi, ja muistaa että kyse on pitkälti vain mielipiteistä.
        Krtitisoija myös ymmärtää että kritiikin kohteellakin on tunteet, ja osaa asettua toisen asemaan. Julkisuudessa olevilta henkilöiltä vaaditaan usein sietokykyä, joka olisi mahdoton useimmille heidän haukkujilleen. Tätä vastuuta sitten väistetään vetoamalla siihen ettei ole itse kisassa mukana, vaan istuu turvallisesti kotisohvalla.


        Toivon, että tulevaisuudessa ymmärretään, että ne Idols- ja X-factor -kilpailijat, jotka eivät ole menestyneet niin hyvin kuin joidenkin tahojen mielestä olisi pitänyt, eivät ole syyllisiä vaan uhreja. Näinkään ei toki tarvitsisi olla.
        Mutta aika monet katsojat omaksuvat kilpailijoita ja heidän tulevaa mahdollista uraansa arvioidessaan sen näkökulman, joka levy-yhtiöllä ja tuotantoporukalla on. Eli sen, että myyntiluvut ja sen mukana tulevat rahavirrat ovat kaikki kaikessa, ja artistin arvo määräytyy sen mukaan. Tämän takiahan koko formaatti on kehitetty. Jos sitten tavoitteisiin ei päästä, artisti saa syyt niskoilleen, ja yleisö hyvin mielellään uskoo että henkilössä täytyy olla jotain vikaa kun on niin epäsuosittu.

        Totta on ettei kukaan pakottanut heitä osallistumaan, mutta minusta meidän, jotka olemme yleisöä, pitäisi pitää kaikin tavoin kilpailijoiden puolta. (Myös silloin kun kritisoimme heitä.)
        Koska hehän ovat yksiä meistä. Aivan tavallisia ihmisiä, jotka jostain syystä halusivat lähteä mukaan tavoittelemaan suurta unelmaa. (Vaikka se olisikin epärealistisen suuri)
        Kuka hyvänsä heistä voisi asua meidän naapurissamme, ja voisimme roskapöntöllä vaihtaa heidän kanssaan muutaman sanan, täysin riippumatta siitä miten esitys meni.


        Tämä kirjoitus oli tarkoitettu kritiikiksi tietynlaista ja tietynsävyistä keskustelua kohtaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe