Ehkei kukaan tullut ajatelleeksi, mutta . . .

huomion tekijä

. . . voisiko Leena Tirrosen ja Christian Palinin joutuminen pudotusuhan alle johtua siitä, että he kumpikin valittivat julkisesti juuri ennen esiintymistään suuren yleisön ikävästä nettikirjoittelusta ?

Ilman julkista valitusta pudotusuhan alle olisivat hyvinkin saattaneet joutua jotkut aivan muut esiintyjät ?

Oli syytä tai ei, niin suuri yleisö ei ilmeisestikään tykkää minkään sortin syyllistämisestä . . . ?

2

185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • galimaaa

      mahdollinen kritiikki eikä heti olla valittamassa. Sekä negatiivinen että positiivinen palautehan kuuluu oleellisesti "pakettiin" ja varsinkin silloin kun menee vapaaehtoisesti arvosteltavaksi. Christian ei ilmeisesti kestänyt, kun oli jo niin burnout heti alussa. Arvostusta luovuttamisesta ei kyllä irtoa, koska yleisesti suomalaiset tykkää, että "joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön".

      • kritisoija

        Yleisesti tunnutaan kuittaavan "kritiikiksi" kaikki se ikävä mitä itse sanoo muista. Mutta kun "kritiikki" kohdistuu itseen tai omaan suosikkiin, se tulkitaan "haukkumiseksi".

        Kritiikillä ja haukkumisella on eroa, ja mielestäni se ero on motivaatiotasolla.
        Joka kritisoi, yleensä haluaa, pyrkii tai ainakin tuntee vilpitöntä toivetta siitä että asiat kehittyisivät paremmiksi. Ja kritisoi vain asioita, joita on mahdollista kehittää.

        Haukkuminen taas on negatiivissävytteistä kommentointia, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa kommentoijalle itselleen jonkin tasoista tyydytyksen tunnetta. Se on siis negatiivista itsetarkoituksellisessa mielessä. Nautitaan toisten lyttäämisestä ja "asiantuntevasta" pätemisestä asioissa, joista ei oikeastaan ymmärrä mitään.

        Haukkumiselle tyypillistä ovat kaikenlaiset kärjistykset, alatyylinen ja provosoiva sanankäyttö, ivallisuus ja toisten mielipiteiden ja makuasioiden halventaminen.
        Sekä myös se, että esitetään "mielipiteitä", jotka ovat oikeastaan väitteitä. Kuten "väärä voitti", joita varmasti tulee sitten kun kisa on ohi.
        (Tällaiseen suuntaan antaa sysäystä kaikenlaisten nettiäänestysten kysymyksenasettelu, jota pidän melko ärsyttävänä ja epäkypsänä. Tyyliin: "Kenen kuuluisi voittaa X-factor" Tai Kuorosota tai mikä hyvänsä. "Putosiko oikea kilpailija?" jne.)


        Kritiikillä sen sijaan on aina jonkinlainen hyvä ja hyödyllinen tarkoitus, oikeastaan riippumatta siitä pidetäänkö realistisena sitä että asiat kritiikin vaikutuksesta kehittyisivät mihinkään suuntaan.
        Kritiikin antaja myös muistaa kunnioittaa ihmistä kaiken sen takana, jota kritisoi, ja muistaa että kyse on pitkälti vain mielipiteistä.
        Krtitisoija myös ymmärtää että kritiikin kohteellakin on tunteet, ja osaa asettua toisen asemaan. Julkisuudessa olevilta henkilöiltä vaaditaan usein sietokykyä, joka olisi mahdoton useimmille heidän haukkujilleen. Tätä vastuuta sitten väistetään vetoamalla siihen ettei ole itse kisassa mukana, vaan istuu turvallisesti kotisohvalla.


        Toivon, että tulevaisuudessa ymmärretään, että ne Idols- ja X-factor -kilpailijat, jotka eivät ole menestyneet niin hyvin kuin joidenkin tahojen mielestä olisi pitänyt, eivät ole syyllisiä vaan uhreja. Näinkään ei toki tarvitsisi olla.
        Mutta aika monet katsojat omaksuvat kilpailijoita ja heidän tulevaa mahdollista uraansa arvioidessaan sen näkökulman, joka levy-yhtiöllä ja tuotantoporukalla on. Eli sen, että myyntiluvut ja sen mukana tulevat rahavirrat ovat kaikki kaikessa, ja artistin arvo määräytyy sen mukaan. Tämän takiahan koko formaatti on kehitetty. Jos sitten tavoitteisiin ei päästä, artisti saa syyt niskoilleen, ja yleisö hyvin mielellään uskoo että henkilössä täytyy olla jotain vikaa kun on niin epäsuosittu.

        Totta on ettei kukaan pakottanut heitä osallistumaan, mutta minusta meidän, jotka olemme yleisöä, pitäisi pitää kaikin tavoin kilpailijoiden puolta. (Myös silloin kun kritisoimme heitä.)
        Koska hehän ovat yksiä meistä. Aivan tavallisia ihmisiä, jotka jostain syystä halusivat lähteä mukaan tavoittelemaan suurta unelmaa. (Vaikka se olisikin epärealistisen suuri)
        Kuka hyvänsä heistä voisi asua meidän naapurissamme, ja voisimme roskapöntöllä vaihtaa heidän kanssaan muutaman sanan, täysin riippumatta siitä miten esitys meni.


        Tämä kirjoitus oli tarkoitettu kritiikiksi tietynlaista ja tietynsävyistä keskustelua kohtaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe