Aihe

Pahin mokasi?

oopeejii

Kyselisin kokeneilta ja miksei kokemattomiltakin akvaristeilta että mikä on pahin mokasi akvaarion hoidossa, miten sen huomasit ja miten sait asian selvitettyä?
Minulla niitä mokia on sattunut mutta huvittavin lienee se kun joku vuosi sitten värkkäsin kartion muotoisen mattosuodattimen ja ihan tosissaan laitoin kiertovesipumpun väärin päin. Siis niin että se otti vettä akvaariosta ja puhalsi sen suodattimen sisään. Myin sitten kasveja ja joku akvaristi tuli niitä hakemaan ja ihmetteli pari viikkoa käynnissä olleen mattosuodattimeni toimintaperiaatetta. Kylläpä hävetti kun tajusin tuon mokan.

4

405

  Vastaukset

  • ENSIMETRIT hoitamisen ja kalaston osalla

   ONNEKSI hankin viisitoista vuotta sitten heti kärkeen tarpeeksi suuren akvaarion ulkosuodattimineen kaikkineen tarvikkeineen, käytettynä, se on mulla vieläkin.
   Kalastoa sinne sitten ei kukaan osannut opastaakaan, ei ollut nettiä jne. foorumeita joista oisin kysynyt apua osaavilta kokeneemmilta harrastajilta.
   - rihmakaloja, kultakaloja, perhoskaloja .. vaikka mitä agressiivisia ahven lajeja samassa sopassa.

   Se oli pahin moka ikinä, niistä oppineena, kaikki kalat ei sovi toisten kalojen kanssa samaan akvaan niinku irtokarkit R-pussiin ;)

   • kookas sitruunakirjoahven 25cm pitkä uros tuli lahjaksi minun akvaarioon vuonna 2008.
    Akvaario on tilava 150 50 50.
    Mutta kaikki oranssit platyt hävisivät yön aikana.
    Aamulla asiaa ihmetelessäni tulin siihen tulokseen että sitruunakirjoahven oli syönnyt oranssit platyt.

    Ja parin päivän päästä akvaarion pohja oli kaivettu kuoppia täyteen ja kasvit irti olivat.
    Toki ahven on edeleen minulla ja kasveja on turha pitää ja muita kaloja.


  • Pahin moka oli harrastuksen alkuaikoina uskoa kaupan sedän "kyllähän se käy" lausetta. Hänen sanansa oli arvokkaampi kuin tuolloin lukemani kirjat. 54-litraisessa oli lehtikaloja, tiikeribarbeja, kultakaloja, platyjä ja miljoonakaloja. Ja vastoinkäymisiä. Huvittavia mokia ei juuri nyt tule mieleen.

  • aloitin harrastuksen 20 litrasella.joku sanoi pistä pari miljoonakalaa vaan.menin liikkeeseen joka oli erikoistunut kukkiin,mutta möi myös akvaario yms.lemmikkitavaraa.sanoin että mulla on 20 LITRANEN ja ne möi mulle KELTABARBEJA 5 kpl!!!!ja mä ihmettelin miks ne ei ui vaan tököttää paikallaa.sit luin netistä että ne tarvii 300LITRASEN altaan.annoin kalat pois välittömästi.ja mikä parasta sama kauppias möi mulle 20 LITRASEEN 2 KPL NAARASTAISTOJA!!!! ja arvatkaa mikä takaa ajo siel oli jouduin heti nekin antaa pois.onneksi olen nyt isompien akvaarioiden kanssa tekemisissä ja paljon viisaampi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089