Oliko Ellen G. White

R.yssä

synnitön profeetan ominaisuudessaan?

12

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hölmöilyä

      se kysyä Jumalalta ei ihminen tiedä kuka on synnitön ja kuka ei aika hölmöjä kysymyksiä sinulta.

      • R.yssä

        Elleniä kehua retostetaan kaikenaikaa erinomaiseksi ihmiseksi, niin kysäisimpä tuollaisen yksinkertaisen kysymyksen.

        Mutta ei siihen tarvitse sinunkaltaistesi vastata, jos tällainen yksinkertainenkin kysymys menee liian vaikeaselkoisena yli ymmärryksesi.


    • advari*

      Voiko joku ihminen ylipäätään olla synnitön? Miksi kysyt tällaista? Mikä on taka-ajatuksesi? Ellen G. White ei edes pitänyt itseään profeettana vaan Jumalan sanansaattajana.

      • advari*

        oliko Luther tai joku muu uskonpuhdistaja synnitön.


      • sda.manager

        Se ihminen, jossa Jeesus "asuu sisäisesti" on täysin synnitön Jumalan edessä.
        Jumala näkee tuon ihmisen synnittömäksi, koska Hän katsoo ihmistä, jonka edessä Jeesus "seisoo" niin, että ihmisestä itsestään ei Jeesuksen takaa näy mitään. Ihminen on niin pieneksi tullut isessään.


      • risti-seiska
        sda.manager kirjoitti:

        Se ihminen, jossa Jeesus "asuu sisäisesti" on täysin synnitön Jumalan edessä.
        Jumala näkee tuon ihmisen synnittömäksi, koska Hän katsoo ihmistä, jonka edessä Jeesus "seisoo" niin, että ihmisestä itsestään ei Jeesuksen takaa näy mitään. Ihminen on niin pieneksi tullut isessään.

        "Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meisä."


    • eivät olleet Raamatun kirjoittajatkaan.

      • liirum laarum

        Luomiskertomuksen kirjoittajakin esitti vain oman näkemyksensä maailman synnystä.
        Tiede kumoaa luomiskertomuksen siinä muodossa, missä raamattu sen esittää, koska raamatun luomiskertomus on tarustoa, joka on kulkenut suusta suuhun ja isältä pojalle paimentolaisten kertomana muinaisen Eufratin ja Tigrisin alueella.
        Luomiskertomus raamatussa on vain yksi esitys.
        Näitä tarustoja on jokaisella kansalla omia pilvin pimein, aivan kuten suomalaisilla on kalevalansa.
        Munat vierähti vetehen,
        Meren aaltohon ajaikse,
        Karskahti munat muruiksi
        Katkieli kappaleiksi.
        Ei munat mutahan jou'a,
        Siepaleet veen sekahan,
        muuttuivat murut hyviksi,
        Kappalehet kaunoisiksi,
        Munasen alainen puoli
        Alaiseksi maa-emäksi
        Munasen yläinen puoli,
        Yläiseksi taivahaksi.


      • raamatunajan

        profeetoilla ei ollut polkupyöriä! BHAA BHUUHAA. Oli kyllä paras kuulemani juttu noista Ellenin profetioista tuo polkupyöräilyn syntisyys, tulin ihan hyvälle tuulelle.


      • Raamatun kirjoittajat olivat Jumalaa pelkääväisiä uskovia ihmisiä. Miten voit sijoittaa Ellen Whiten Johanneksen, Paavalin tms. kanssa samaan ryhmään Ellenhän ei ollut edes uskossa.

        Raamatun kirjoittajat olivat ilmoitusprofeettoja, joita ei Raamatun kirjoittamisen jälkeen enää voi tulla - kaanon sulkeutui:

        "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee. Jos joku panee niihin jotain lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan, ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu." (Ilm. 22:18-19)

        Raamatun kirjoittajien ja Ellen Whiten ero on kuin yöllä ja päivällä.

        Ellen oli väärä profeetta eikä häntä ja hänen kirjoituksiaan ja opetuksiaan saa suositella kenellekään!


    • Ei vaan Ellen Whiten "profetoiminen" nimenomaan oli sitä syntiä, minkä johdosta Jumala Raamatussa käskee kivittää ihmisen:

      "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: ´Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä´, niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne. Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, häntä peljätkää ja pitäkää hänen käskynsä, häntä kuulkaa, häntä palvelkaa ja hänessä kiinni riippukaa. Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, sillä hän on julistanut luopumusta Herrasta, teidän Jumalastanne, joka vei teidät pois Egyptin maasta ja vapahti sinut orjuuden pesästä, ja on tahtonut vietellä sinut siltä tieltä, jota Herra, sinun Jumalasi, käski sinun vaeltaa. Poista paha keskuudestasi. Jos sinun veljesi, sinun äitisi poika, tai sinun poikasi tai tyttäresi tai vaimo, joka on sylissäsi, tai ystäväsi, joka on sinulle kuin oma sielusi, salaa houkuttelisi sinua ja sanoisi: ´Käykäämme palvelemaan muita jumalia´, joita et sinä tunne eivätkä sinun isäsi tunteneet - niiden kansojen jumalia, jotka asuvat teidän ympärillänne, lähellä sinua tai kaukana sinusta, maan äärestä toiseen - niin älä noudata hänen mieltään äläkä kuule häntä; älä sääli äläkä armahda häntä äläkä salaa hänen rikostansa, vaan tapa hänet: oma kätesi kohotkoon ensimmäisenä häntä vastaan surmatakseen hänet, ja sitten koko kansa käsi. Kivitä hänet kuoliaaksi, sillä hän koetti saada sinut luopumaan Herrasta, sinun Jumalastasi, joka vei sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. (5. Moos. 13:1-10).

    • Bushmanni

      Kun avaamme adventisteille suhteellisen tuntemattoman kirjan, jonka jätän mainitsematta, että ei mene kulttilaisen pää pyörälle liian suuresta määrästä informaatiota, niin siitä kirjasta löytyy hyvin ohjeita tällaisten kahden pennin profeettojen varallekin, kun seuraavasta saamme lukea, mikäli se luonnistuu:

      http://www.evl.fi/raamattu/1992/Jer.23.html

      25 "Minä olen kuullut, mitä nuo profeetat puhuvat, nuo, jotka julistavat minun nimissäni silkkaa valhetta. He sanovat: 'Olen nähnyt unen, olen nähnyt unen!' 26 Kuinka kauan tätä vielä jatkuu? Mitä onkaan mielessä noilla profeetoilla, jotka julistavat valhetta ja omia pettäviä kuvitelmiaan! 27 He pyrkivät siihen, että kansani unohtaisi minut niiden unien takia, joita he kertovat toinen toiselleen. Niinhän heidän isänsäkin unohtivat minut ja palvelivat Baalia. 28 Profeetta, joka on nähnyt unen, kertokoon unensa. Mutta se, jolle minä olen puhunut, julistakoon minun sanani totuudenmukaisesti!

      Olen nähnyt unen, olen nähnyt unen : I had the vision, I had the vision, vinkui Ellen kavereilleen harva se päivä......

      Ja lisää seuraa:

      30 Herra sanoo:

      "Totisesti, minä käyn näiden profeettojen kimppuun, näiden, jotka sieppaavat sanoja toisiltaan ja julistavat niitä minun sanoinani! 31 Minä käyn näiden profeettojen kimppuun, jotka puhuvat omiaan mutta väittävät: 'Tämä on Herran sana.' 32 Minä käyn niiden kimppuun, jotka julistavat valheuniaan ja kertovat niistä. He valehtelevat ja kerskuvat ja eksyttävät näin minun kansani. Minä en ole heitä lähettänyt enkä antanut heille tehtävää. Ei heistä ole tälle kansalle mitään hyötyä, sanoo Herra.

      Kivaa matkaa jonnekin, siellä Ellenin ohjaamassa bussissa! Voi vain olla, että käy niin ikävästi, että luulitte ostaneenne lipun Turkuun, mutta päädyittekin Tampereelle!

      Kyllä Herra ilmoittaa Raamatussa suhteellisen selkeästi sen, että mitä seuraa kaiken maailman epileptisten, paranoidien valheprofeettojen bussiin nousijoille, mutta ihminen ei halua uskoa, vaan on pakko testata itse, meni syteen taikka saveen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      106
      1590
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1062
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1049
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      153
      839
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      752
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      719
    7. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      646
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      34
      644
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      640
    10. Ihan yleisesti

      Mitä kautta sun pöksyihin pääsee? Pitääkö luvata kuut taivaalta vai riittääkö jokin muu arkisempi asia?
      Ikävä
      42
      620
    Aihe