Mitä sitten jos 400l akvaariorikkoutuu

dadadaamaa

Onko teillä mitään hätä suunnitelmia jos akvaario hajoisi liitoksistaa ts.äkillisesti. hirvittää ajatella, että lattialla lilluisi 400l vettä kotiin palatessa. Korvaakohan edes vakuutus muun kuin akillisen iskun aiheuttaman hajoamisen.

Kuinka suuri painee 400 akvaariossa on? uskaltaisitko ostaa 3v vanhaa allasta käytettynä?

4

278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fish KING

      Koskaanhan sitä ei voi tietää eikä tuollaiseen oikein voi mitenkään ennakoidakaan.

      Mulla on kaksikymmentä vuotta vahna 240l akvaario ja kuutisen vuotta vanha kuution laatikko eikä ne ole halkeamis pisteessä. Suuremmissa akvaarioissa on paksummat lasit eikä mulla tule nyt mieleen yhtäkään sivua josta olis jotain kaavaa laskea seisovan veden paine akvaariossa.
      Lasi antaa periksi veden paineen alla kutienkin muutaman rosentin liike varan verran, siksi akvaarioissa on pitkillä sivuilla yleensä poikittaisia jatai pitkittäisiä tukia estämässä tätä.

      Jos akvaario on jonkin virallisen valmistajan tekemä, on olemassa vakuutuksia jotka korvaavat tällaisten vesivahingot näin sattuessa.

      Miten akvaarion lasi saattaisi sitten hajota.

      Siihen heitetään vasaralla tms. painavalla esineellä, tätä ei vakuutus korvaa jos ja kun se on itse aiheutettu ja se selviää tutkimuksissa.
      Joku tölmäisee akvaarion kulmaa, esim. muuton tms. aikana, yleensä kuitenkin kyseinen väline pitää olla massaltaan akvaariota suurempi, painavampi jotta se aiheuttaisi lasin rikkoutumisen.

      Aikas huoletta itse kuitenkin olen sen asian suhteen, se sattuu sitten jos on tapahtuakseen, asialle ei sitten enää mitään mahda.

      Käytetyn akvaarion hankkiminen
      - tee kauppaa aina täytenä olevasta akvaariosta, pyydä myyjää täyttämään se jos akvaario on ollut kauemmin tyhjänä
      - silikonien kunto tulee olla moitteeton, ei repaleisuutta, ei rakoilua, pehmeät jämäkät silikoni saumat ovat pitävät; kovat repaleiset on syytä ainakin uusia ennen akvaarion täyttämistä vedellä
      - lasien kunto tulisi olla lähes naarmuton, ainakaan julkisivu laseissa ei saisi olla häiritseviä heijjastavia naarmuja, kaikki kynnellä tuntuvat naarmut ovat huono seikka akvaarion kunnon suhteen, sellainen on periaatteessa kaatopaikka jätettä tai kierrätys tavaraa jos jokin lasi liike tällaisia ottaa vastaan.

    • hoitsukki

      Meillä on vanhempia kuin kolme vuotta nuo kaikki altaat, tuon isoin on vuotanut lattialle, mutta kun vaihtoi silikonit niin on muutonkin kestänyt. Ostin tuon altaan käytettynä, nelisen vuotta sitten ja ei mitään tietoa kuinka vanha on (ei edes merkistä). Satanen on 8 vuotta vanha ja 84 litrasesta ei ole tietoa, ollut aikoinaan näyttelyaltaana ja kun halvalla sai, niin ostin pois, kolme vuotta sitten. Ja yhdestä altaasta luovuttiin, annettiin pois ihan käytöstä, oli 18-vuotta meillä ollut.

      • asdfghjklöä'äölkjh

        Tärkein pointti on akvaarion vaakitus. Jos alusta on mutkalla tai ropellilla, niin se rasittaa silikoneja sekä laseja. Jos akva on suorassa, silikonit kestää ainakin 20 vuotta ja lasit seuraavalle sukupolvelle.


      • fish KING
        asdfghjklöä'äölkjh kirjoitti:

        Tärkein pointti on akvaarion vaakitus. Jos alusta on mutkalla tai ropellilla, niin se rasittaa silikoneja sekä laseja. Jos akva on suorassa, silikonit kestää ainakin 20 vuotta ja lasit seuraavalle sukupolvelle.

        JEP
        - ja mitä suurempi akvaario, korkeampi sen enemmän saa veden paine pahoja aikaiseksi jos alusta ei ole vaaterissa vatupassilla asennettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe