Tätä se on otsoni

Web Master

Otsonoivat laitteet (otsonaattorit)
Historiaa.
Otsonaattorit keksittiin 1800 –luvulla. Siemens ja Tesla patentoivat ne ensiksi vuonna 1864. Nyttemmin erilaisia otsonaattoripatentteja on maailmassa jo yli 2.000. Tunnetuin otsonaattorisovellus oli käytössä toisessa maailmansodassa, jossa amerikkalaisia haavoittuneita sotilaita pidettiin otsonilla desinfioiduissa teltoissa ennen penisilinin keksimistä. Nykyisin otsonin pääkäytöt ovat teollisissa sovelluksissa ja sisäilman desinfioinnissa. Myö lääketieteellisiä sovelluksia on eri maissa käytössä runsaasti.
Ilmakehään otsonia syntyy aina salamoinnin yhteydessä ja siitä johtuu ukkosilman jälkeinen raikas tuntu. Ilmakehässä otsonilla onkin tärkeänä funktiona hapettaa sinne joutuneita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä.
Toimintaperiaate ja käyttötarkoitus
Otsoni on puhtaan hapen alltrooppinen muoto O3, kun taas happi on O2. Ammattimaiseen käyttöön valmistettujen otsonaattoreiden tarkoituksena on ensisijaisesti poistaa sisätiloista haitallisia hajuja, kuten tupakan tai koirien hajuja sekä tappaa homeita ja bakteereita jälkisaneerauksien yhteydessä hapettamalla.

Otsonaattorit valmistavat otsonia huoneilmasta joko UV-valolla, korkeajännitteisellä koronapurkausmenetelmällä, tai kylmäplasman avulla. Otsoni ei fyysisesti poista huoneilmasta pienpartikkeleita, kuten allergisoivia pölyjä, siitepölyä, homeitiöitä tai formaldehydiä.
Otsonaattoreiden käytössä on erotettava toisistaan kaksi jo vakiintunutta toimintamuotoa.
1. Ammattimainen haju-, ja homesaneeraus kosteusvahinko-, palo- ja muissa jälkivahinko- saneerauskohteissa, sekä
2. pienteholaitteiden käyttö tilapäisessä sisäilman hajujen poistossa.
Otsonin puoliintumisaika on n. 20 min. ja käyttämätön otsoni palautuu takaisin hapeksi muutamassa tunnissa.

HTP-raja-arvot ja oleskeluajat
Otsonipitoisuuksille työtiloissa on olemassa seuraavat kansainvälisesti hyväksytyt enimmäispitoisuudet ppm:nä. (parts per million) 8 tunnin oleskelulle O3 enimmäispitoisuus 0,05 ppm ja 10 minuutin 0,2 ppm. Vastaavia pitoisuuksia voi esiintyä joissakin olosuhteissa myös ulkoilmassa.
Ammattimaisessa hajusaneerauksessa käytetään lyhytaikaisesti edellistä suurempia pitoisuuksia eikä tiloissa saa silloin oleskella otsonoinnin aikana. Muutaman tunnin tuuletuksen jälkeen tilat voi ottaa huoletta jälleen käyttöön.
Otsonaattorien markkinointi.
Suomessa Työterveyslaitos suosittaa, että pienteho-otsonaattoreita ei saa markkinoida kuluttajille viittaamalla niiden edullisiin terveysvaikutuksiin, koska otsonin uskotaan aiheuttavan joillekin ihmisille terveyshaittoja
Ammattimaisessa hajusaneerauksessa pitää ehdottomasti huolehtia hajukuorman mukaisesta oikeasta käyttöajasta ja otsonoinnin jälkeisestä riittävästä tuuletuksesta. Otsoni saattaa suurissa pitoisuuksissa reagoida joidenkin materiaalien kanssa. esim. luonnonkumin kanssa, mutta muille nykyaikaisille materiaaleille siitä ei ole todettu olevan haittaa. Oikein suoritettu otsonointi on kuitenkin aina täysin turvallista ihmisille, eläimille ja esineille, kun vaan jälkituuletuksesta huolehditaan.
Web Master

37

2247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !

      Otsoni on myrkyllistä ihmisen hengityselimille kaikissa pitoisuuksissa (Lähde: Maailman Terveysjärjestö WHO).

      HTP-arvot ovat olemassa pelkästään työpaikkoja varten - siis aikuisia terveitä ihmisiä varten. Työpaikoilla otsonin HTP-arvoja tarvitaan esim. hitsauksesta tulevien otsonipitoisuuksien takia. Kun eri yhdisteiden pitoisuuksista on suunniteltu HTP-arvoja myös kotiolosuhteita varten, niin lähtökohtana on ollut, että kodeissa saisi olla vain kahdeskymmenesosa siitä, mitä työpaikoilla sallitaan.

      Otsonikäsittelystä ei ole minkäänlaista hyötyä kosteusvauriomikrobien saastuttamalle ilmalle tai materiaaleille. Erittäin suuret otsonipitoisuudet voivat pilkkoa mikrobeja ja niiden osia entistä pienemmiksi, mikä tekee niistä vieläkin vaarallisimpia, koska nanohiukkasina ne pääsevät syvälle keuhkorakkuloiden perille asti ja sitä kautta jopa verenkiertoon. Otsonaattorikauppiaat näyttävät olevan tietämättömiä siitä, että kosteusvauriotalojen mikrobit ovat aivan yhtä vaarallisia elävinä kuin kuolleinakin.

      Todellista tietämättömyyttä osoittaa myös väite, ettei otsoni reagoisi kuin luonnonkumin kanssa. HUHHUH. Otsoni reagoi lukemattomien erilaisten, tavallisten jokaisesta kodista löytyvien yhdisteiden kanssa. Reaktiotuotteet voivat olla otsoniakin vaarallisempia. Jokaisen tällaisia tuotteita tai palveluita myyvän pitää itse olla tietoinen alan tieteellisistä tutkimuksista, joissa nämäkin faktat on kiistatta osoitettu.

      Tiedoksesi myös se, että Työterveyslaitos ei anna mitään suosituksia koskien kuluttajia. Sitä tekee ihan muut tahot. Tässä tapauksessa STM ja THL.

      • ...

        Niinpä niin. Otsonitutkijat pitävät otsonille annettuja HTP-arvoja yhtä mielettöminä ja vastaavanlaisina kuin että jos annettaisiin suosituksia, kuinka monta tupakkaa voi päivässä polttaa ilman haittavaikutuksia.


      • turun tyttö

        Minulla on tullut kummallisia tussahduksia housuistani ja pelkään, että se on varmasti otsonia.
        Avasin houni ja huomasin sieltä tulevan sinivihreää myrkkyä, joka pieninäkin pitoisuukissa aiheutti minulle ummetusta ja keuhködeeman ja aivoihin anusrysman. Sitten tapetit tummuivat ja rapit karisivat makuuhuoneeni katosta ja leivät paloivat karrelle uunissani ja autonrenkaat tyhjenivät tallissa ja kondomissani oli terskan mentävä reikä.

        Mitä nyt teen, muutanko vaikka Ruotsiin tai latviaan, jotta sama ei enää tulisi kohtalokseni.

        Matti Kekkonen jun.


      • ei
        turun tyttö kirjoitti:

        Minulla on tullut kummallisia tussahduksia housuistani ja pelkään, että se on varmasti otsonia.
        Avasin houni ja huomasin sieltä tulevan sinivihreää myrkkyä, joka pieninäkin pitoisuukissa aiheutti minulle ummetusta ja keuhködeeman ja aivoihin anusrysman. Sitten tapetit tummuivat ja rapit karisivat makuuhuoneeni katosta ja leivät paloivat karrelle uunissani ja autonrenkaat tyhjenivät tallissa ja kondomissani oli terskan mentävä reikä.

        Mitä nyt teen, muutanko vaikka Ruotsiin tai latviaan, jotta sama ei enää tulisi kohtalokseni.

        Matti Kekkonen jun.

        mitä löysit sieltä housuistasi, vaan metaania. Vähän eri asia.

        Mielettömän älykkäitä nämä otsonikauppiaat.


    • syötetään

      Mistäköhän johtuu, että tuon pajunköyden syöttäminen onnistuu Suomessa? Tiedonvälitys asiassa näyttää olevan pelkästään alan kauppiaiden käsissä. Niin kauan kuin Suomen viranomaiset eivät tee selkokielistä yhteenvetoa otsonoinnin vaaroista, touhu voi jatkua.

      Hengittämämme ulkoilman otsonipitoisuudet ovat nousseet moninkertaisiksi sitten viime vuosisadan alun aikojen. Asuntoihin pyritään nykyään asentamaan otsonisuodattimia, jottei ulkoilman otsonia tulisi haitallisessa määrin sisäilmaan, jossa se voi aiheuttaa erilaisia, ihmisille ja materiaaleille haitallisia kemiallisia reaktioita. Otsonikauppiaat sen sijaan TUOVAT TARKOITUKSELLISESTI OTSONIA SISÄTILOIHIN. Tilanne on täysin käsittämätön.

      Jos joku välttämättä haluaa uskoa otsonikauppiaiden mainosväittämiin, niin se on sitten kunkin oma asia. Kielitaitoiset ihmiset voivat kuitenkin tehdä omat johtopäätöksensä lukemalla alan kansainvälisiä tiedejulkaisuja. Maailmankuulu otsonitutkija Charles J. Weschler on tehnyt yhteenvedon tieteellisistä tutkimuksista koskien otsonin reaktiotuotteita sisätiloissa. Sitäkin lukiessa on hyvä pitää mielessä, että kyseessä on sisäilman otsoni, joka on siirtynyt ulkoilmasta sisätiloihin. Niin absurdia tilannetta, jossa sisäilmaan olisi tahallisesti tuotettu otsonia, ei tuossa julkaisussa edes käsitellä:

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1626413/

      • huh mitä puppua

        ovat antaneet tästä asiasta aivan selkokielisen, yksiselitteisen kielteisen lausunnon jo 2006 tai 2007. Löytynee mm Allergialiiton sivuilta.


      • Webb master

        Tuota tieteellisiin julkaisuihin luottamista otsonin haittavaikutuksiin pienissä pitoisuuksissa voi verrata hyvin kovista ja pehmeistä rasvoista käytävään debattiin. Sitäkin johtavat kuuluisat tutkijat, mutta totuutta ei ole vielä koskaan selvitetty.
        Mikähän laitos meillä tekee itse otsonitutkimusta eri sovelluksissa?
        Vai onko helpompaa kopioida toisten tutkijoiden "tutkimuksista tutkittuja tutkimuksia?

        Meillä ei kukaan tutkija ole itse tutkinut otsonin käyttöä hajujen hallinnassa, joten kaikki siitä vouhottaminen on kuin kettutyttöjen kirkumista. Vertaa sisäilman supertoksiineista käytävään keskusteluun. Niistäkään ei ole tieteellistä näyttöä solutasolla ihmisessä. Sian spermassa kyllä.

        Montako ihmistä esim. meillä on vahingoittanut terveyttään otsonille altistuttuaan?
        Montako on jo kuollut?
        Esim. liikenteen saasteiden kerrottiin jokin aika sitten olevan otsonia.
        Millaisesta moottorista mahtaa tulla pakoputkesta otsonia?
        Miksiköhöhän jokaisen juoma vesi on otsonoitua ennen hiekkasuodattimia jne. vesilaitoksissa?
        Entäpä pullotettu vesi? Sekin kun on otsonoitua.
        Käyttämätön otsoni palautuu takaisin hapeksi. Minne sitä on nyt varastoitu?
        Otsonin käyttösovellukset ovat jo tuhansissa ja lisää tulee koko ajan.
        Otsonilla korvataan vielä pahempien myrkkyjen käyttö.
        Oliskohan niitä kauppaavat asialla otsonia vastaan, koska se on ilmaista jakotavaraa.

        Odotan asiallista keskustelua perustelemattomien väitteiden ja huhupuheiden sijaan.


      • ei voi!
        Webb master kirjoitti:

        Tuota tieteellisiin julkaisuihin luottamista otsonin haittavaikutuksiin pienissä pitoisuuksissa voi verrata hyvin kovista ja pehmeistä rasvoista käytävään debattiin. Sitäkin johtavat kuuluisat tutkijat, mutta totuutta ei ole vielä koskaan selvitetty.
        Mikähän laitos meillä tekee itse otsonitutkimusta eri sovelluksissa?
        Vai onko helpompaa kopioida toisten tutkijoiden "tutkimuksista tutkittuja tutkimuksia?

        Meillä ei kukaan tutkija ole itse tutkinut otsonin käyttöä hajujen hallinnassa, joten kaikki siitä vouhottaminen on kuin kettutyttöjen kirkumista. Vertaa sisäilman supertoksiineista käytävään keskusteluun. Niistäkään ei ole tieteellistä näyttöä solutasolla ihmisessä. Sian spermassa kyllä.

        Montako ihmistä esim. meillä on vahingoittanut terveyttään otsonille altistuttuaan?
        Montako on jo kuollut?
        Esim. liikenteen saasteiden kerrottiin jokin aika sitten olevan otsonia.
        Millaisesta moottorista mahtaa tulla pakoputkesta otsonia?
        Miksiköhöhän jokaisen juoma vesi on otsonoitua ennen hiekkasuodattimia jne. vesilaitoksissa?
        Entäpä pullotettu vesi? Sekin kun on otsonoitua.
        Käyttämätön otsoni palautuu takaisin hapeksi. Minne sitä on nyt varastoitu?
        Otsonin käyttösovellukset ovat jo tuhansissa ja lisää tulee koko ajan.
        Otsonilla korvataan vielä pahempien myrkkyjen käyttö.
        Oliskohan niitä kauppaavat asialla otsonia vastaan, koska se on ilmaista jakotavaraa.

        Odotan asiallista keskustelua perustelemattomien väitteiden ja huhupuheiden sijaan.

        Tälläkö tasolla Suomen otsonikauppiaat liikkuvat? Eihän sinulla ole edes perustietoja otsonista? Miten asiallinen keskustelu kanssasi voi olla mahdollista. Sinä sait linkin tiedejulkaisuun. Jos olisit lukenut edes sen, niin tietäisit, että tässä ei ole ollut kysymys perustelemattomita väitteistä tai huhupuheista muuta kuin sinun kohdallasi.

        Et sinä voi verrata rasvakeskustelua tähän. Sehän on täysin absurdia. Erilaiset rasvat vaikuttavat ihmisiin monimutkaisilla mekanismeilla. Otsoni tuhoaa keuhkosoluja täysin suoraviivaisesti. Aivan kuten tuli polttaa ihoa - ei siitäkään käydä väittelyä.

        Sinä ihmettelit, millaisesta moottorista mahtaa tulla otsonia!!! Ensin ajattelin, että pelleilet. Sitten tuli mieleen, että taidat olla tosissasi. Et oikeasti tiedä edes, miten otsonia muodostuu. Auta armias.

        Ihmettelet myös, kuinka otsonoitua vettä voi juoda. Voiko olla totta, että kuvittelet juomaveden kulkevan ihmisten keuhkojen kautta? Yritä nyt sitten keskustella asiallisesti kanssasi...

        Palataan asiaan, kun olet opiskellut edes alkeistiedot otsonista ja lukenut huolellisesti tämän tiedejulkaisun ja myös ymmärtänyt sen:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1626413/


      • Homehtunut.
        ei voi! kirjoitti:

        Tälläkö tasolla Suomen otsonikauppiaat liikkuvat? Eihän sinulla ole edes perustietoja otsonista? Miten asiallinen keskustelu kanssasi voi olla mahdollista. Sinä sait linkin tiedejulkaisuun. Jos olisit lukenut edes sen, niin tietäisit, että tässä ei ole ollut kysymys perustelemattomita väitteistä tai huhupuheista muuta kuin sinun kohdallasi.

        Et sinä voi verrata rasvakeskustelua tähän. Sehän on täysin absurdia. Erilaiset rasvat vaikuttavat ihmisiin monimutkaisilla mekanismeilla. Otsoni tuhoaa keuhkosoluja täysin suoraviivaisesti. Aivan kuten tuli polttaa ihoa - ei siitäkään käydä väittelyä.

        Sinä ihmettelit, millaisesta moottorista mahtaa tulla otsonia!!! Ensin ajattelin, että pelleilet. Sitten tuli mieleen, että taidat olla tosissasi. Et oikeasti tiedä edes, miten otsonia muodostuu. Auta armias.

        Ihmettelet myös, kuinka otsonoitua vettä voi juoda. Voiko olla totta, että kuvittelet juomaveden kulkevan ihmisten keuhkojen kautta? Yritä nyt sitten keskustella asiallisesti kanssasi...

        Palataan asiaan, kun olet opiskellut edes alkeistiedot otsonista ja lukenut huolellisesti tämän tiedejulkaisun ja myös ymmärtänyt sen:

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1626413/

        Jokainen joka on ollut hereillä lukion kemiantunneilla, tietää varmasti mikä myrkky otsoni on. Mietityttää, että ovatko nämä otsonimyyjät täysin kouluttamattomia vai luottavatko siihen, että tarpeeksi suuri osa suomalaisista ei tiedä, mistä on kysymys ja siinä on sitten hyvä markkinarako.


      • Keinonen Yrjö
        huh mitä puppua kirjoitti:

        ovat antaneet tästä asiasta aivan selkokielisen, yksiselitteisen kielteisen lausunnon jo 2006 tai 2007. Löytynee mm Allergialiiton sivuilta.

        Minä en ainakaan löytänyt enää minkään järjestön sivuilta tuota soopaa.


      • !
        Keinonen Yrjö kirjoitti:

        Minä en ainakaan löytänyt enää minkään järjestön sivuilta tuota soopaa.

        Kyllä ne siellä ovat.


    • Homehtunut.

      Ihan samanlaista stooria voisi kertoa myös asbestista:

      Asbesti keksittiin jo yli 5000 vuotta eKr, jolloin sitä käytettiin saviastioiden valmistuksessa tulen kestävyyden takaamiseksi….

      Asbestille on yli 3000 erilaista käyttötarkoitusta….

      Asbesti on erinomainen rakennusmateriaali

      • juupas eipäs

        Sokerin ja suolan liika-altistuskin on tappavaa. Samoin viinan juonti, huumeiden käyttö, liikalihavuus, liikasyönti. autolla ajo, lentäminen, jäällä liikkuminen, sotiminen jne. Noihin kuolee miljoonia ihmisiä joka vuosi.
        Montakohan otsoniin on mahtanut kuolla kupsahtanut tähän mennessä. heh he?


      • sentään
        juupas eipäs kirjoitti:

        Sokerin ja suolan liika-altistuskin on tappavaa. Samoin viinan juonti, huumeiden käyttö, liikalihavuus, liikasyönti. autolla ajo, lentäminen, jäällä liikkuminen, sotiminen jne. Noihin kuolee miljoonia ihmisiä joka vuosi.
        Montakohan otsoniin on mahtanut kuolla kupsahtanut tähän mennessä. heh he?

        Sokeri ja suola ovat tiettyyn rajaan asti jopa välttämättömiä ihmisille. Otsoni on haitallista ihmisen hengityselimille kaikissa pitoisuuksissa. Mitään alarajaa ei ole.

        Koko väestötason kuolleisuus- ja sairastuvuuserot liittyvät tilastollisten analyysien mukaan nimenomaan pienhiukkasten ja otsonin, pitoisuuseroihin. Otsonipitoisuuden nousu on suorassa suhteessa kuolleisuustilastoihin.


      • web surffari
        sentään kirjoitti:

        Sokeri ja suola ovat tiettyyn rajaan asti jopa välttämättömiä ihmisille. Otsoni on haitallista ihmisen hengityselimille kaikissa pitoisuuksissa. Mitään alarajaa ei ole.

        Koko väestötason kuolleisuus- ja sairastuvuuserot liittyvät tilastollisten analyysien mukaan nimenomaan pienhiukkasten ja otsonin, pitoisuuseroihin. Otsonipitoisuuden nousu on suorassa suhteessa kuolleisuustilastoihin.

        On helppoa heittää tommosta läppää ja verhota se tieteen kaapuun. haha.

        Et vastannut kysymykseen, montako ihmistä on saanut otsonista vaivoja tai kuollut.

        Ihmisetkin ovat erilaisia eikä heidän otsonille altisdtumisestaan ole mitäänsuoraviivaista tautia osoitettu. Montako keuhkopöhöä tuo sinivihreä räjähtävä kaasu on aiheuttanut?

        Missä tuota sinivihreää kaasua olet nähnyt tai haistellut?

        Liikkeellä on otsoni anomaliat. hehe


      • web master
        sentään kirjoitti:

        Sokeri ja suola ovat tiettyyn rajaan asti jopa välttämättömiä ihmisille. Otsoni on haitallista ihmisen hengityselimille kaikissa pitoisuuksissa. Mitään alarajaa ei ole.

        Koko väestötason kuolleisuus- ja sairastuvuuserot liittyvät tilastollisten analyysien mukaan nimenomaan pienhiukkasten ja otsonin, pitoisuuseroihin. Otsonipitoisuuden nousu on suorassa suhteessa kuolleisuustilastoihin.

        Nykyisin puhutaan lähinnä pienhiukkasien aiheuttamista sairauksista. Otsonia niiden juttujen yhteydessä ei ole edes mainittu mainittu.

        Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on.

        Ja toisekseen, mitä varten pitää hoilottaa asiasta, josta ei mitään halua edes ymmärtää. Vai onko tuo seurausta luetun vaikeasta ymmärtämisestä. Greenpeacin juttuja? Vai mitä?

        Ammattimaisesti suoritettu otsonointi ei aiheuta mitään noista hirvityksistä joita esitetään tässä.

        Höhlät eivät käsitä, että tila tuuletetaan aina kunnolla otsonista ja oksiduuleista ennen asukkaiden paluuta asuntoonsa. Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa.

        Lukekaapas vielä noiden sisäilmastoalan saitteja niin huomaatte, että otsonista siellä ei edes ole mainintoja.


      • huhh
        web master kirjoitti:

        Nykyisin puhutaan lähinnä pienhiukkasien aiheuttamista sairauksista. Otsonia niiden juttujen yhteydessä ei ole edes mainittu mainittu.

        Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on.

        Ja toisekseen, mitä varten pitää hoilottaa asiasta, josta ei mitään halua edes ymmärtää. Vai onko tuo seurausta luetun vaikeasta ymmärtämisestä. Greenpeacin juttuja? Vai mitä?

        Ammattimaisesti suoritettu otsonointi ei aiheuta mitään noista hirvityksistä joita esitetään tässä.

        Höhlät eivät käsitä, että tila tuuletetaan aina kunnolla otsonista ja oksiduuleista ennen asukkaiden paluuta asuntoonsa. Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa.

        Lukekaapas vielä noiden sisäilmastoalan saitteja niin huomaatte, että otsonista siellä ei edes ole mainintoja.

        eivät nähtävästi ole pelkästään tyhmiä, vaan myös törkeitä valehtelijoita:

        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.

        "Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on."

        - Kaikkien eri reaktiotuotteiden osalta tekstissä on mainittu vielä erikseen se tieteellinen tutkimus, millä asia on todistettu. Mikä niistä tutkimuksista siis on mielestäsi sellainen, että asia olisi jäänyt vain oletuksen tasolle. Miten perustelet sen?

        Kaikki nuo tutkimukset on julkaistu tiedejulkaisuissa. Ennen kuin julkaisulupa tiedejulkaisussa annetaan, tutkimukset pitää olla alan asiantuntijaraadin hyväksymä.


      • :
        web surffari kirjoitti:

        On helppoa heittää tommosta läppää ja verhota se tieteen kaapuun. haha.

        Et vastannut kysymykseen, montako ihmistä on saanut otsonista vaivoja tai kuollut.

        Ihmisetkin ovat erilaisia eikä heidän otsonille altisdtumisestaan ole mitäänsuoraviivaista tautia osoitettu. Montako keuhkopöhöä tuo sinivihreä räjähtävä kaasu on aiheuttanut?

        Missä tuota sinivihreää kaasua olet nähnyt tai haistellut?

        Liikkeellä on otsoni anomaliat. hehe

        EU:n alueella ilmansaasteet, erityisesti pienhiukkaset ja alailmakehän otsoni, aiheuttavat vuosittain lähes 370 000 kansalaisen ennenaikaisen kuoleman.

        Pienhiukkaset ovat riesana vain taajamissa. Otsoni sairastuttaa kaikkialla.

        Maailman terveysjärjestö WHO, otsonin aiheuttama kuolleisuus:
        http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs313/en/index.html

        “Excessive ozone in the air can have a marked effect on human health. It can cause breathing problems, trigger asthma, reduce lung function and cause lung diseases. In Europe it is currently one of the air pollutants of most concern. Several European studies have reported that the daily mortality rises by 0.3% and that for heart diseases by 0.4 %, per 10 µg/m3 increase in ozone exposure.”


      • ps
        : kirjoitti:

        EU:n alueella ilmansaasteet, erityisesti pienhiukkaset ja alailmakehän otsoni, aiheuttavat vuosittain lähes 370 000 kansalaisen ennenaikaisen kuoleman.

        Pienhiukkaset ovat riesana vain taajamissa. Otsoni sairastuttaa kaikkialla.

        Maailman terveysjärjestö WHO, otsonin aiheuttama kuolleisuus:
        http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs313/en/index.html

        “Excessive ozone in the air can have a marked effect on human health. It can cause breathing problems, trigger asthma, reduce lung function and cause lung diseases. In Europe it is currently one of the air pollutants of most concern. Several European studies have reported that the daily mortality rises by 0.3% and that for heart diseases by 0.4 %, per 10 µg/m3 increase in ozone exposure.”

        Unohdin, ettet ymmärrä englantia.

        Maailman terveysjärjestö WHO toteaa siis, että kuolleisuus nousee 0,3 %:lla aina kun ilman otsonipitoisuus kasvaa 10 µg/m3.


      • Web master
        huhh kirjoitti:

        eivät nähtävästi ole pelkästään tyhmiä, vaan myös törkeitä valehtelijoita:

        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.

        "Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on."

        - Kaikkien eri reaktiotuotteiden osalta tekstissä on mainittu vielä erikseen se tieteellinen tutkimus, millä asia on todistettu. Mikä niistä tutkimuksista siis on mielestäsi sellainen, että asia olisi jäänyt vain oletuksen tasolle. Miten perustelet sen?

        Kaikki nuo tutkimukset on julkaistu tiedejulkaisuissa. Ennen kuin julkaisulupa tiedejulkaisussa annetaan, tutkimukset pitää olla alan asiantuntijaraadin hyväksymä.

        Joka maassa lääkärit pitävät tilastoa kuolemien syistä.
        Montako otsonin aiheuttamaa kuolemantapausta olet löytänyt esim. Suomen kuolleisuustilastoista tai ammattitautirekistereistä?

        Ihmisen soluissa on valtava määrä antioksidentteja, jotka hoitavat hapen radikaalit.
        Tätä et varmaan ole lukenut mistään. Aloita vaikka näistä tieteellisistä julkaisuista ensin:
        Hyödyllisiä referenssejä otsonista kiinnostuneille
        REFERENCES
        1. Beltran, F. J. (1995). "Theoretical aspects of the kinetics of competitive ozone reactions in water." Ozone Science and Engineering 17: 163-181.
        2. Beltran, F. J. and P. Alvarez (1996). "Rate constant determination of ozone-organic fast reactions in water using an agitated cell." Journal of Environmental Science & Health A31(5): 1159-1178.
        3. Botzenhart, K., G. M. Tarcson, et al. (1993). "Inactivation of bacteria and coliphages by ozone and chlorine dioxide in a continuous flow reactor." Water Science Technology 27(3-4): 363-370.
        4. Broadwater, W. T., R. C. Hoehn, et al. (1973). "Sensitivity of three selected bacterial species to ozone." Applied Microbiology 26(3): 393-393.
        5. Bunning, G. and D. C. Hempel (1996). "Vital-fluorochromization oF microorganisms using 3',6'-diacetylfluorescein to determine damages of cell membranes and loss of metabolic activity by ozonation." Ozone Science and Engineering 18: 173-181.
        6. Chang, C. Y., C. Y. Chiu, et al. (1996). "Combined self-absorption and self-decomposition of ozone in aqueous solutions with interfacial resistance." Ozone Science & Engineering 18: 183-194.
        7. de Mik, G., I.de Groot (1977). "The germicidal effect of the open air in different parts of the Netherlands." Journal of Hygiene 78: 175-187.
        8. Elford, W. J. and J. v. d. Eude (1942). "An investigation of the merits of ozone as an aerial disinfectant." Journal of Hygiene 42: 240-265.
        9. Fetner, R. H. and R. S. Ingols (1956). "A comparison of the bactericidal activity of ozone and chlorine against Escherichia coli at 1 C." Journal of General Microbiology 15: 381-385.
        10. Finch, G. R., D. W. Smith, et al. (1988). "Dose-response of Escherichia coli in ozone demand-free phosphate buffer." Water Resources Technology 22(12): 1563-1570.
        11. Finch, G. R. and D. W. Smith (1989). "Evaluation of empirical process design relationships for ozone disinfection of water and wastewater." Ozone Science and Engineering 12(2): 157-175.
        12. Hall, R. M. and M. D. Sobsey (1993). "Inactivation of Hepatitis A virus and MS2 by ozone and ozone-hydrogen peroxide in buffered water." Water Science Technology 27(3-4): 371-378.
        13. Harakeh, M. S. and M. Butler (1985). "Factors influencing the ozone inactivation of enteric viruses in effluent." Ozone Science & Engineering 6: 235-243.
        14. Hart, J., I. Walker, et al. (1995). "The use of high concentration ozone for water treatment." Ozone Science & Engineering 17: 485-497.
        15. Hartman (1925). J. Am. Soc. Heat. & Vent. Engrs. 31: 33.
        16. Heindel, T. H., R. Streib, et al. (1993). "Effect of ozone on airborne microorganisms." Zbl. Hygiene 194: 464-480.


      • web master
        huhh kirjoitti:

        eivät nähtävästi ole pelkästään tyhmiä, vaan myös törkeitä valehtelijoita:

        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.

        "Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on."

        - Kaikkien eri reaktiotuotteiden osalta tekstissä on mainittu vielä erikseen se tieteellinen tutkimus, millä asia on todistettu. Mikä niistä tutkimuksista siis on mielestäsi sellainen, että asia olisi jäänyt vain oletuksen tasolle. Miten perustelet sen?

        Kaikki nuo tutkimukset on julkaistu tiedejulkaisuissa. Ennen kuin julkaisulupa tiedejulkaisussa annetaan, tutkimukset pitää olla alan asiantuntijaraadin hyväksymä.

        1. Katzenelson, E. and H. I. Shuval (1973). Studies on the disinfection of water by ozone : viruses and bacteria. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        2. Katzenelson, E., G. Koerner, et al. (1979). "Measurement of the inactivation kinetics of poliovirus by ozone in a fast-flow mixer." Applied and Environmental Microbiology 37(4): 715-718.
        3. Kowalski, W. J., Bahnfleth, W. P., and Whittam, T. S. (1998). “Bactericidal effects of high airborne ozone concentrations on Escherichia coli and Staphylococcus aureus.” Ozone Science & Engineering, (accepted).
        4. Levenspiel, O. Chemical Reaction Engineering. New York, John Wiley & Sons.
        5. Lockowitz, T. G., H. N. Guttman, et al. (1973). Deactivation of virus by ozonation in a stirred tank reactor. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        6. Masaoka, T., Y. Kubota, et al. (1982). "Ozone decontamination of bioclean rooms." Applied and Environmental Microbiology 43(3): 509-513.
        7. McCarthy, J. J. and C. H. Smith (1974). "A review of ozone and its application to domestic wastewater treaTment." Journal of the American Water Works Association 74: 718-729.
        8. Mik, G. d. and I. d. Groot (1977). "Mechanisms of inactivation of bacteriophage pX174 and its DNA in aerosols by ozone and ozonized cyclohexene." J. Hygiene 78: 199-211.
        9. Perez-Rey, R., H. Chavez, et al. (1995). "Ozone inactivation of biologically-risky wastewaters." Ozone Science & Engineering 17: 499-509.
        10. Rahn, O. (1945). "Death of bacteria by chemical agents." Biodynamica 5(96): 1-14.
        11. Reiger, I. H., G. Feucht, et al. (1995). "Selective adsorption of noxon for the detection of ozone." Odours & VOC's Journal(December): 39-44.
        12. Rice, R. G. (1997). "Applications of ozone for industrial wastewater treatment -- A review." Ozone Science & Engineering 18: 477-515.
        13. Roy, D. (1981). "Mechanism of enteroviral inactivation by ozone." Applied and Environmental Microbiology 41(3): 718-723.
        14. Roy, D., R. S. Englebrecht, et al. (1982). "Comparative inactivation of six enteroviruses by ozone." Journal of the American Water Works Association 74: 660-664.
        15. Scott, D. B. M. and E. C. Lesher (1962). "Effect of ozone on survival and permeability of Escherichia coli." Journal of Bacteriology 85: 567-576.
        16. Sobsey, M. D. (1989). "Inactivation of health-related microorganisms in water by disinfection processes." Water Science Technology 21(3): 179-195.
        17. Sproul, O. J. and S. B. Majumdar (1973). Poliovirus inactivation with ozone in water. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        18. Technology, N. I. S. t. (1992). "Photoinitiated ozone-water reaction." Journal of Research of the National Institute of Standards and Technology 97(4): 499.
        19. Vaughn, J. M., Y. S. Chen, et al. (1987). "Inactivation of human and simian rotaviruses by ozone." Applied and Environmental Microbiology 53(9): 2218-2221.
        20. Zeterberg, J. M. (1973). "A review of respiratory virology and the spread of virulent and possibly antigenic viruses via air conditioning systems." Annals of Allergy 31: 228-299.


      • !
        web master kirjoitti:

        1. Katzenelson, E. and H. I. Shuval (1973). Studies on the disinfection of water by ozone : viruses and bacteria. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        2. Katzenelson, E., G. Koerner, et al. (1979). "Measurement of the inactivation kinetics of poliovirus by ozone in a fast-flow mixer." Applied and Environmental Microbiology 37(4): 715-718.
        3. Kowalski, W. J., Bahnfleth, W. P., and Whittam, T. S. (1998). “Bactericidal effects of high airborne ozone concentrations on Escherichia coli and Staphylococcus aureus.” Ozone Science & Engineering, (accepted).
        4. Levenspiel, O. Chemical Reaction Engineering. New York, John Wiley & Sons.
        5. Lockowitz, T. G., H. N. Guttman, et al. (1973). Deactivation of virus by ozonation in a stirred tank reactor. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        6. Masaoka, T., Y. Kubota, et al. (1982). "Ozone decontamination of bioclean rooms." Applied and Environmental Microbiology 43(3): 509-513.
        7. McCarthy, J. J. and C. H. Smith (1974). "A review of ozone and its application to domestic wastewater treaTment." Journal of the American Water Works Association 74: 718-729.
        8. Mik, G. d. and I. d. Groot (1977). "Mechanisms of inactivation of bacteriophage pX174 and its DNA in aerosols by ozone and ozonized cyclohexene." J. Hygiene 78: 199-211.
        9. Perez-Rey, R., H. Chavez, et al. (1995). "Ozone inactivation of biologically-risky wastewaters." Ozone Science & Engineering 17: 499-509.
        10. Rahn, O. (1945). "Death of bacteria by chemical agents." Biodynamica 5(96): 1-14.
        11. Reiger, I. H., G. Feucht, et al. (1995). "Selective adsorption of noxon for the detection of ozone." Odours & VOC's Journal(December): 39-44.
        12. Rice, R. G. (1997). "Applications of ozone for industrial wastewater treatment -- A review." Ozone Science & Engineering 18: 477-515.
        13. Roy, D. (1981). "Mechanism of enteroviral inactivation by ozone." Applied and Environmental Microbiology 41(3): 718-723.
        14. Roy, D., R. S. Englebrecht, et al. (1982). "Comparative inactivation of six enteroviruses by ozone." Journal of the American Water Works Association 74: 660-664.
        15. Scott, D. B. M. and E. C. Lesher (1962). "Effect of ozone on survival and permeability of Escherichia coli." Journal of Bacteriology 85: 567-576.
        16. Sobsey, M. D. (1989). "Inactivation of health-related microorganisms in water by disinfection processes." Water Science Technology 21(3): 179-195.
        17. Sproul, O. J. and S. B. Majumdar (1973). Poliovirus inactivation with ozone in water. First International Symposium on Ozone for Water & Wastewater Treament, Washington D.C., Hampson Press.
        18. Technology, N. I. S. t. (1992). "Photoinitiated ozone-water reaction." Journal of Research of the National Institute of Standards and Technology 97(4): 499.
        19. Vaughn, J. M., Y. S. Chen, et al. (1987). "Inactivation of human and simian rotaviruses by ozone." Applied and Environmental Microbiology 53(9): 2218-2221.
        20. Zeterberg, J. M. (1973). "A review of respiratory virology and the spread of virulent and possibly antigenic viruses via air conditioning systems." Annals of Allergy 31: 228-299.

        Taisi jäädä peruskoulukin kesken.

        Mitä ihmettä noilla vanhoilla tutkimusviitteillä on tekemistä tämän asian kanssa. Niissä kerrotaan pääasiallisesti otsonin kyvystä tehdä tiettyjä mikrobeja elinkyvyttömiksi. Tottakai otsonin kaltainen myrkky tappaa monenkinlaisia mikrobeja. Niin tekee tuli ja syanidipommikin. Ongelma on, että se sama otsonimyrkky tuhoaa myös ihmisen keuhkosoluja ja jättää jälkeensä reaktiotuotteita, jotka voivat olla otsoniakin vaarallisempia.

        Hometaloissa ei myöskään hyödytä yhtään mitään, vaikka otsoni tekisi osan mikrobeista elinkyvyttömiksikin. Ne ovat ihan yhtä haitallisia kuolleinakin. Otsonikäsittelyn jälkeen entistäkin vaarallisempia, koska otsoni pilkkoo ne niin pieniksi, että mahtuvat menemään syvälle keuhkorakkuloihin asti.


      • ?
        Web master kirjoitti:

        Joka maassa lääkärit pitävät tilastoa kuolemien syistä.
        Montako otsonin aiheuttamaa kuolemantapausta olet löytänyt esim. Suomen kuolleisuustilastoista tai ammattitautirekistereistä?

        Ihmisen soluissa on valtava määrä antioksidentteja, jotka hoitavat hapen radikaalit.
        Tätä et varmaan ole lukenut mistään. Aloita vaikka näistä tieteellisistä julkaisuista ensin:
        Hyödyllisiä referenssejä otsonista kiinnostuneille
        REFERENCES
        1. Beltran, F. J. (1995). "Theoretical aspects of the kinetics of competitive ozone reactions in water." Ozone Science and Engineering 17: 163-181.
        2. Beltran, F. J. and P. Alvarez (1996). "Rate constant determination of ozone-organic fast reactions in water using an agitated cell." Journal of Environmental Science & Health A31(5): 1159-1178.
        3. Botzenhart, K., G. M. Tarcson, et al. (1993). "Inactivation of bacteria and coliphages by ozone and chlorine dioxide in a continuous flow reactor." Water Science Technology 27(3-4): 363-370.
        4. Broadwater, W. T., R. C. Hoehn, et al. (1973). "Sensitivity of three selected bacterial species to ozone." Applied Microbiology 26(3): 393-393.
        5. Bunning, G. and D. C. Hempel (1996). "Vital-fluorochromization oF microorganisms using 3',6'-diacetylfluorescein to determine damages of cell membranes and loss of metabolic activity by ozonation." Ozone Science and Engineering 18: 173-181.
        6. Chang, C. Y., C. Y. Chiu, et al. (1996). "Combined self-absorption and self-decomposition of ozone in aqueous solutions with interfacial resistance." Ozone Science & Engineering 18: 183-194.
        7. de Mik, G., I.de Groot (1977). "The germicidal effect of the open air in different parts of the Netherlands." Journal of Hygiene 78: 175-187.
        8. Elford, W. J. and J. v. d. Eude (1942). "An investigation of the merits of ozone as an aerial disinfectant." Journal of Hygiene 42: 240-265.
        9. Fetner, R. H. and R. S. Ingols (1956). "A comparison of the bactericidal activity of ozone and chlorine against Escherichia coli at 1 C." Journal of General Microbiology 15: 381-385.
        10. Finch, G. R., D. W. Smith, et al. (1988). "Dose-response of Escherichia coli in ozone demand-free phosphate buffer." Water Resources Technology 22(12): 1563-1570.
        11. Finch, G. R. and D. W. Smith (1989). "Evaluation of empirical process design relationships for ozone disinfection of water and wastewater." Ozone Science and Engineering 12(2): 157-175.
        12. Hall, R. M. and M. D. Sobsey (1993). "Inactivation of Hepatitis A virus and MS2 by ozone and ozone-hydrogen peroxide in buffered water." Water Science Technology 27(3-4): 371-378.
        13. Harakeh, M. S. and M. Butler (1985). "Factors influencing the ozone inactivation of enteric viruses in effluent." Ozone Science & Engineering 6: 235-243.
        14. Hart, J., I. Walker, et al. (1995). "The use of high concentration ozone for water treatment." Ozone Science & Engineering 17: 485-497.
        15. Hartman (1925). J. Am. Soc. Heat. & Vent. Engrs. 31: 33.
        16. Heindel, T. H., R. Streib, et al. (1993). "Effect of ozone on airborne microorganisms." Zbl. Hygiene 194: 464-480.

        Tilastoista et ainakaan ymmärrä mitään.

        Otsoni aiheuttaa ihmisille sairauksia, joihin sairauksiin he kuolevat. Tilastoihin merkitään kuolinsyyksi siis se sairaus, jonka otsoni on aiheuttanut.


      • ?
        huhh kirjoitti:

        eivät nähtävästi ole pelkästään tyhmiä, vaan myös törkeitä valehtelijoita:

        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.

        "Muuten tuo Wechselin juttukaan ei suoraan sano, että otsoni aiheuttaa sitä tai tätä absoluuttisesti.
        Myöskään noiden reaktiotuotteiden osuutta ei ole todistettu. Oletettu on."

        - Kaikkien eri reaktiotuotteiden osalta tekstissä on mainittu vielä erikseen se tieteellinen tutkimus, millä asia on todistettu. Mikä niistä tutkimuksista siis on mielestäsi sellainen, että asia olisi jäänyt vain oletuksen tasolle. Miten perustelet sen?

        Kaikki nuo tutkimukset on julkaistu tiedejulkaisuissa. Ennen kuin julkaisulupa tiedejulkaisussa annetaan, tutkimukset pitää olla alan asiantuntijaraadin hyväksymä.

        Et yksilöinyt etkä kopioinut tekstiä väitteesi tueksi. Tällainen oli siis kysymys:

        LAINAUS
        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.
        LAINAUS LOPPU


      • webbikettupoika
        ! kirjoitti:

        Taisi jäädä peruskoulukin kesken.

        Mitä ihmettä noilla vanhoilla tutkimusviitteillä on tekemistä tämän asian kanssa. Niissä kerrotaan pääasiallisesti otsonin kyvystä tehdä tiettyjä mikrobeja elinkyvyttömiksi. Tottakai otsonin kaltainen myrkky tappaa monenkinlaisia mikrobeja. Niin tekee tuli ja syanidipommikin. Ongelma on, että se sama otsonimyrkky tuhoaa myös ihmisen keuhkosoluja ja jättää jälkeensä reaktiotuotteita, jotka voivat olla otsoniakin vaarallisempia.

        Hometaloissa ei myöskään hyödytä yhtään mitään, vaikka otsoni tekisi osan mikrobeista elinkyvyttömiksikin. Ne ovat ihan yhtä haitallisia kuolleinakin. Otsonikäsittelyn jälkeen entistäkin vaarallisempia, koska otsoni pilkkoo ne niin pieniksi, että mahtuvat menemään syvälle keuhkorakkuloihin asti.

        Olen Upsalan ekonomi ja DR. MIT:sta London.


      • Reino Hirviseppo
        webbikettupoika kirjoitti:

        Olen Upsalan ekonomi ja DR. MIT:sta London.

        Unohdin mainita, että olen valmistunut Dresdenin yliopistosta parhaana (ausgezeichnet) insinöörieverstinä aiheena ilman kosteus sateessa ja ilman.


      • Kepa K. Kettutyttö
        ? kirjoitti:

        Et yksilöinyt etkä kopioinut tekstiä väitteesi tueksi. Tällainen oli siis kysymys:

        LAINAUS
        "Sinne ei jää mitään jäämiä, kuten kemikaaleilla puhdistettuun tilaan, joka voi olla vielä miljoona kertaa vaarallisempaa kuin pois haihtunut otsoni.
        Tämäkin on mainuttu tuossa wexcelin jutussa. "

        Voisitko ystävällisesti kopioida tähän Weschlerin englannikielisestä tekstistä sen kohdan, jossa mielestäsi moista väitetään.
        LAINAUS LOPPU

        Laina-aika meni loppuun slut.


      • !
        Kepa K. Kettutyttö kirjoitti:

        Laina-aika meni loppuun slut.

        Piti heittäytyä pelleksi, kun jäi valheesta kiinni.


    • esimerkki monista
      • Dedido

        Mikä helekutin asiantuntija joku moukka toimittaja voi olla, joku Korvola tai kurki.

        Ne tekevät rahasta aivan millaisia juttuja tahansa.

        Seuraava aihe yhtä paljon tappava on varmaan yöllinen kuun valo. Sehän saa aikaan ainakin puolet ihmisistä hulluiksi, joka on todistettu MOT.

        Kettutyttöjen olisi parasta pysytellä kettutarhojen porteilla oranssilippuineen ja naisasialiikkeen mielenosoituksissa lebojen puolesta. heh he


      • vahvistuksesta
        Dedido kirjoitti:

        Mikä helekutin asiantuntija joku moukka toimittaja voi olla, joku Korvola tai kurki.

        Ne tekevät rahasta aivan millaisia juttuja tahansa.

        Seuraava aihe yhtä paljon tappava on varmaan yöllinen kuun valo. Sehän saa aikaan ainakin puolet ihmisistä hulluiksi, joka on todistettu MOT.

        Kettutyttöjen olisi parasta pysytellä kettutarhojen porteilla oranssilippuineen ja naisasialiikkeen mielenosoituksissa lebojen puolesta. heh he

        Voiko enää selkeämmin todistaa, millä henkisellä ja älyllisellä tasolla suomalaiet otsonikauppiaat liikkuvat?


      • Ulla Kuu
        vahvistuksesta kirjoitti:

        Voiko enää selkeämmin todistaa, millä henkisellä ja älyllisellä tasolla suomalaiet otsonikauppiaat liikkuvat?

        Kun ammattimies suorittaa hajusaneerauksen otsonilla esim kalmakohteessa ja sen jälkeen tuulettaa tilan asianmukaisesti, mitä siinä on mennyt pieleen.
        Ainakin ruumiin hajut on saatu lopullisesti poistettua eikä ole tarvinnut tehdä kallista pintamateriaalien uusintaa ja tekstiilien hävittämistä.?????

        Te vaan lärppäätte ilman minkäänlaista kosketuspintaan tosielämässä.

        Ehdottaisin siirtymistä horoskooppien maailmaan.


      • taas...
        Ulla Kuu kirjoitti:

        Kun ammattimies suorittaa hajusaneerauksen otsonilla esim kalmakohteessa ja sen jälkeen tuulettaa tilan asianmukaisesti, mitä siinä on mennyt pieleen.
        Ainakin ruumiin hajut on saatu lopullisesti poistettua eikä ole tarvinnut tehdä kallista pintamateriaalien uusintaa ja tekstiilien hävittämistä.?????

        Te vaan lärppäätte ilman minkäänlaista kosketuspintaan tosielämässä.

        Ehdottaisin siirtymistä horoskooppien maailmaan.

        Otsoni ei poista kalman hajua. Otsonointi ainoastaan peittää hajut uusilla yhdisteillä. Nämä uudet reaktiotuotteina syntyneet yhdisteet voivat olla otsoniakin myrkyllisempiä.


      • Ronski Yrjö
        taas... kirjoitti:

        Otsoni ei poista kalman hajua. Otsonointi ainoastaan peittää hajut uusilla yhdisteillä. Nämä uudet reaktiotuotteina syntyneet yhdisteet voivat olla otsoniakin myrkyllisempiä.

        OLEN OLLUT SANEERAAMASSA SATOJA KALMAKOHTEITA, JOISSA VAINAJA ON JÄÄNYT ASUNTOONSA KUOLTUAAN KUUKAUSIEN AJAKSI.
        Voit kuvitella millaiset hajut siellä on kun jo ruumismadot alkavat tulla kirjeluukun kautta käytävään.

        Otsonointi on ainoa toimiva menetelmä näiden karmeiden hajujen poistamiseksi lopullisesti "ruumishuoneesta".

        Minkä veetun takia te ette halua käsittää, mistä tässä on kysymys. Olette varmaan niitä piikittäviä assan nuoria, joilla ei ole muuta tekemistä kuin vittuilla täällä.


      • yks veetu
        Ronski Yrjö kirjoitti:

        OLEN OLLUT SANEERAAMASSA SATOJA KALMAKOHTEITA, JOISSA VAINAJA ON JÄÄNYT ASUNTOONSA KUOLTUAAN KUUKAUSIEN AJAKSI.
        Voit kuvitella millaiset hajut siellä on kun jo ruumismadot alkavat tulla kirjeluukun kautta käytävään.

        Otsonointi on ainoa toimiva menetelmä näiden karmeiden hajujen poistamiseksi lopullisesti "ruumishuoneesta".

        Minkä veetun takia te ette halua käsittää, mistä tässä on kysymys. Olette varmaan niitä piikittäviä assan nuoria, joilla ei ole muuta tekemistä kuin vittuilla täällä.

        Tämän palstan nimi on homesairaudet.

        Kun me homesairaat emme haise millekään, niin otsonointi meidän suhteen on tarpeetonta rahan haaskausta.


      • Yrjö pieni
        Ronski Yrjö kirjoitti:

        OLEN OLLUT SANEERAAMASSA SATOJA KALMAKOHTEITA, JOISSA VAINAJA ON JÄÄNYT ASUNTOONSA KUOLTUAAN KUUKAUSIEN AJAKSI.
        Voit kuvitella millaiset hajut siellä on kun jo ruumismadot alkavat tulla kirjeluukun kautta käytävään.

        Otsonointi on ainoa toimiva menetelmä näiden karmeiden hajujen poistamiseksi lopullisesti "ruumishuoneesta".

        Minkä veetun takia te ette halua käsittää, mistä tässä on kysymys. Olette varmaan niitä piikittäviä assan nuoria, joilla ei ole muuta tekemistä kuin vittuilla täällä.

        Otsoni ei poista yhtään mitään. Otsoni aiheuttaa kemiallisia reaktioita. Joidenkin ihan tavallistenkin materiaalien ja yhdisteiden reaktioketjussa otsonin kanssa voi syntyä todella vaarallisia myrkkyjä.

        Kalman hajukin tulee poistaa pesemällä ja tuulettamalla materiaalit. Jos jostain ei saada hajua lähtemään, se on uusittava mieluummin kuin myrkytettävä.


      • hyi hyi
        Ronski Yrjö kirjoitti:

        OLEN OLLUT SANEERAAMASSA SATOJA KALMAKOHTEITA, JOISSA VAINAJA ON JÄÄNYT ASUNTOONSA KUOLTUAAN KUUKAUSIEN AJAKSI.
        Voit kuvitella millaiset hajut siellä on kun jo ruumismadot alkavat tulla kirjeluukun kautta käytävään.

        Otsonointi on ainoa toimiva menetelmä näiden karmeiden hajujen poistamiseksi lopullisesti "ruumishuoneesta".

        Minkä veetun takia te ette halua käsittää, mistä tässä on kysymys. Olette varmaan niitä piikittäviä assan nuoria, joilla ei ole muuta tekemistä kuin vittuilla täällä.

        väittäessään: "OLEN OLLUT SANEERAAMASSA SATOJA KALMAKOHTEITA, JOISSA VAINAJA ON JÄÄNYT ASUNTOONSA KUOLTUAAN KUUKAUSIEN AJAKSI."

        Jos joku vainaja jää asuntoonsa kuukausien ajaksi, niin se on etusivun uutinen mediassa. Niitä on ollut muutama. Alle kymmenen sanoisin. Ronski Yrjö on kuitenkin ollut saneeramassa satoja sellaisia........


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet toisen kanssa

      ...ja minä yhä vain sinua kaipaan. Tiedän ettet ole onnellinen siellä. Älä hukkaa aitoa onnea ja rakkautta hukkaan vain
      Ikävä
      224
      1556
    2. Näytit taas lihoneen.

      Tynnyri se vaan kasvaa.
      Ikävä
      29
      1403
    3. Kuka teistä on paras nainen

      A-nainen? J-nainen? K-nainen? M-nainen? S-nainen? Vai kenties joku muu...? 😊
      Ikävä
      61
      1269
    4. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      69
      1227
    5. Onko jotain mistä

      Olet huolissasi kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      78
      1204
    6. Osaako joku selittää tätä

      Että miksi mulle on joka toinen ventovieras ihminen tyly ainakin ilmeillään ja eleillään?
      Ikävä
      75
      1172
    7. Jos me joskus nähtäisiin

      niin ei kai sen vielä tarvitsisi merkitä sen enempää? Ja voihan olla ettei kumpikaan enää siinä vaiheessa edes haluaisi
      Ikävä
      103
      1163
    8. Koska vietät

      Yhteisen yön kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      54
      998
    9. Lesken uusi

      Onko totta että puolangan kunnalla töissä ollut mies joka kuoli niin sen vaimolla jo uusi lohduttaja. Pitäneekö paikkans
      Puolanka
      18
      962
    10. Persun suusta:"Köyhät on luusereita ja ansaitsevat köyhyyden"

      Ministeri Juuston apulainen näin uhoaa. Mitäs siinä. Kyllä on jo tiedetty muutaman vuoden hallitustyön pohjalta että per
      Lieksa
      175
      855
    Aihe