Itseä häiritsevän sukupuolisen suuntautumisen hoito

Yksinäinen..

Olen niin syvässä masennuksessa homouteni aiheuttamasta häpeästä, syrjinnästä, yksinäisyydestä, rakkauden puutteesta ym. ongelmista. Ihmiset vaan hokee "hyväksy, hyväksy itsesi" Siis ei mulla aikaisemmin ole ollut asian hyväksymisen kanssa mitään ongelmia mutta silloinkin kun hyväksyin itseni niin ei elämä hymyillyt sen enempää, ehkä vähän paremmin kun en tiennyt/ollut vielä kokenut kaikkea paskaa. Olen viime aikoina kuitenkin tajunnut, että vaikka löytäisin sen "oikean" niin se ei silti olisi elämää jota haluan. Toivon niin kovasti, että voisin olla terve ja normaali, mutta kai joudun kantamaan tätä sairautta koko lopun elämääni. Kun siis F66.11 itseä häiritsevä homoseksuaalisuus on sairausluokituksessa. Missään ei tunnu olevan tietoa siitä miten tätä hoidetaan. Onko kyse siitä, että hoetaan samaa kuin kaikki muutkin "hyväksy itsesi" vai yritetäänkö potilas saada muuttumaan heteroksi?

Epäilen, että isän puuttuminen elämästäni on syynä homoseksuaalisuudelleni. Minulla ei ollut minkäänlaista miehen mallia ja kasvoin naisvaltaisessa perheessä. Erilaiset negatiiviset tilanteet muiden miespuolisten henkilöiden kanssa vaikuttivat asiaan ja osa kokemuksista oli hyvin traumaattisia. Muutama vuosi sitten huomasin miten voimakkaasti lapsuudessa kokemani asiat ovat vaikuttaneet nykypäivään, siihen mikä olen nyt. Ammatinvalintani (kauneuden hoitoala) ja luonteeni. Olen naisellinen vain sisältäpäin ja se ärsyttää minua. Kaikki on ristiriitoja täynnä, kontrasteja. Kun muut pojat pärjäsivät fysiikassa ja matematiikassa niin minä ja tytöt pärjäsimme kielissä, taideaineissa ja kemiassa. Suurin osa ystävistäni on naispuolisia henkilöitä. Olen joutunut viime aikoina toimimaan kuuntelijana heidän sotkuissaan ja minua ärsyttää että he vaivaavat minua koko ajan omilla parisuhdesotkuillaan ym.. Toisaalta he olivat tukenani minun eroni aikana.

Minua ärsyttää ja vihastuttaa omat taitoni. Olen miettinyt alan vaihtoa, mutta ärsyttää, että silti nekin mahdolliset vaihtoehdot keskittyvät naisvaltaisille aloille tai jotenkin taiteellisille. En minä halua toteuttaa tätä identiteettiä stereotyyppisestä homosta. Olen lopettanut kaiken taiteellisen harrastamisen, vaikka silti usein "pakosta" jään ihailemaan eteen tulevia teoksia ja vaikka saankin uusia inspiraatioita niin silti pidättäydyn toteuttamasta itseäni. Kaikenlisäksi en edes pidä teoksistani, yleensä en säästä niitä pahan mielen vuoksi. Antaisin kaikki lahjani pois jos vain saisin olla normaali hetero. En halua erottua massasta, en halua olla mikään individualisti. Haluan olla normaali mies, seurustella naisen kanssa ja perustaa perheen. Minulta on evätty tämä mahdollisuus ja syvällä sisimmässäni tiedän, että minun on lakattava haaveilemasta elämästä, jota en voi saada. Minun on alettava hyväksymään kohtaloni mikä tarkoittaa elämistä yksin loppuun asti.

Miehiin en voi luottaa enää ja minun on hyvin vaikea kohdata miehiä arkielämässä. Moni nainen varmaan ymmärtää sen miltä tuntuu kun joutuu yhä useamman kerran pettymään miesten vuoksi ja tietää miltä tuntuu kun ei voi luottaa. Kaikki ihmiset on tietenkin erilaisia ja miehissä on varmasti niitä hyviä tyyppejä, mutta en halua suhteeseen enää. En uskalla luottaa, koska sydämmeni ei kestä pirstoutumista koko ajan ja jatkuvaa luottamuksen puutetta. Ihastun aina ns. heterohomoihin eli homoihin jotka vaikuttavat hyvin paljon heteroilta eikä heistä voi päätellä ulkonäöllisesti eikä välttämättä luonteenkaan perusteella, että ovat homoja. Minua itseäni ei kiinnosta tyttömäiset homot tai homot jotka mainostavat seksuaalisuuttaan tai käyttyvät stereotypiamallin mukaan. Aina ihastumiseni kohde on vanhempi mies, mutta maksimissaan kymmenen vuotta vanhempi tai hieman yli. Epäilen, että tämä johtuu vahvasti "isähahmon" etsimisestä. Yritän täyttää sitä tyhjiötä joka jäi sisälleni.

Edelleenkin kyyneleet virtaa silmiin kun ajattelen niitä aikoja kun pienenä poikana odotin pihassa isän tuloa kotiin. Hän oli luvannut, että tulee käymään ja viettää kanssani aikaa. Äiti laittoi aina ruoat ja siivosi talon. Yhdessä me sitten odotettiin tunti tolkulla kunnes äiti soitti isälle, joka ei itse viitsinyt ilmoittaa, että ei ole tulossa. Sen jälkeen yleensä itkin äidin kanssa, myöhemmin olin jo niin turta jatkuvista pettymyksistä, että kyyneleitä ei tullut. Jos isä sattui käymään niin olihan se toki taas kovin ihanaa, vaikka taustalla häilyi ajatus "kohta se taas lähtee". Äiti itki monet kerrat isän takia. Aluksi itkin hänen kanssaan, vanhemmaksi tultuani jouduin lohduttajan paikalle, koska olin päättänyt kasvaa vahvaksi ihmiseksi ilman petturi-isääni. Patosin tunteitani enemmän ja enemmän kunnes ensimmäisen vakavan suhteen aikana ilmenneiden pettymysten vuoksi se patoutuma purkautui. Tunsin samanlaisia pettymyksiä. "Taas se lupasi, mutta valehteli kuitenkin " rakastaako se minua vai käyttääkö vain hyväkseen" "miksi minua sattuu."

104

1810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittaja...

      Äitini on päättänyt elää loppu elämänsä yksin. Kenties hänen päätöksensä, kokemuksensa ja tunteensa ovat heijastuneet minuun, onhan hän eniten ihailemani roolimalli. Vahva taistelijanainen joka kasvatti yksinhuoltajana kaikki lapsensa aikuisiksi monien ongelmien ja negatiivisten tapahtumien rinnalla. Jos äiti pystyi jättämään miehet taakseen niin pystyn minäkin. Äiti haluaa tietenkin, että olen onnellinen, mutta minun päässäni mies oma elämäni = totaalinen onnettomuus. Pelkään miehiä ja heidän läsnäolonsa jo riittää samaan minun oloni tukalaksi. Joskus pelkään jopa itseäni. Silti kaipaan jollain tapaa toisen miehen läsnäoloa ja rakkautta, joten asia on hyvin ristiriitainen. Tekisin mitä vain, että saisin halata toista miestä ja tuntea itseni rakastetuksi. Ystävien läsnäolo ei korvaa sitä tunnetta. Mutta minun on pyrittävä elämään ilman muita miehiä.

      Hyvä juttu on kuitenkin se, että pääsin itsetuhoisista ajatuksista eroon. Minulla on ihmisiä joiden vuoksi haluan elää ja haluan löytää voimaa, jotta pystyn elämään yksin. Toivon kuitenkin, että voisin muuttua heteroksi, vaikka tiedänkin, että se on hyvin epätodennäköistä. Jos minulla olisi ollut pienempänä elämässäni mukana joku turvallinen mies, jonka kanssa olisin viettänyt aikaa, niin olen varma etten olisi se kuka olen nyt. Mutta nyt tuli paljon turhaa tekstiä, vaikka tarkoitukseni oli kysyä siis hoidosta, jota tarjotaan henkilölle, joka kärsii itseään häiritsevästä seksuaalisuudesta. En ole uskovainen joten en tarkoita eheytsterapiaa, siihen en suostu kirveelläkään. Kysymys on siis ihan diagnoosin F66.11 hoidosta.

      • 2+2

        koodi ei ole "itseä häiritsevä homoseksuaalisuus on sairausluokituksessa." Homoseksuaalisuus ei ole, onneksi, enää aikoihin ollut sairaus=)
        Miten homoutta voisi hoitaa kun se ei todellakaan ole sairaus?!

        Käytkö terapiassa tai oletko käynyt? Siis psykoterapiassa, ei missään keskusteluavun piirissä.
        Jaksamisia!


      • ddsdsdsdsdsds
        2+2 kirjoitti:

        koodi ei ole "itseä häiritsevä homoseksuaalisuus on sairausluokituksessa." Homoseksuaalisuus ei ole, onneksi, enää aikoihin ollut sairaus=)
        Miten homoutta voisi hoitaa kun se ei todellakaan ole sairaus?!

        Käytkö terapiassa tai oletko käynyt? Siis psykoterapiassa, ei missään keskusteluavun piirissä.
        Jaksamisia!

        Niin mutta itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen on kuitenkin häiriö


      • Valkokultaaa

        Erittäin mielenkiintoinen keskustelu ammattihaaveeni kannalta :)

        Mutta asiaan:
        "Pelkään miehiä ja heidän läsnäolonsa jo riittää samaan minun oloni tukalaksi." Monet heteronaisetkin pelkäävät miehiä esimerkiksi huonojen kokemustensa vuoksi. En ole sinä, joten en tiedä miltä pelkosi/tukala olosi tuntuu, mutta ýhtenä vaihtoehtona tuli mieleen yksinkertaisesti miehien pelko ilman yhteyttä seksuaalisuuteesi.

        Kehottaisin odottelemaan, tunnistat kyllä sen oikean - miehen tai naisen - kun hän tulee vastaan. Itsekin käytän tätä tekniikkaa, aivan varma kun en suuntautumisestani voi sanoa olevani.


      • ................
        ddsdsdsdsdsds kirjoitti:

        Niin mutta itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen on kuitenkin häiriö

        No se "häiriö" on itseä häiritsevyys, eikä suuntautuminen sinänsä. Asia, joka häiritsee itseä, voisi olla mikä tahansa. Itseä häiritsevä ihonväri esimerkiksi...


      • Anonyymi
        ddsdsdsdsdsds kirjoitti:

        Niin mutta itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen on kuitenkin häiriö

        Jos itse ei hyväksy itseään niin huono olo jatkuu. Homous ei ole sairasta mitenkään, eikä syntistäkään. Ihan vaan sitä että satuit syntymään sellaisena.
        Joten eräskin tuttuni taisteli pitkään saman asian kanssa, mutta kun itse arvosti itseään ihmisenä niin masennus katosi.
        Tänään hän asuu toisen miehen kanssa ja ovat onnellisia toistensa kanssa. Eikä kukaan heitä mitenkään mollaa homoudesta . Mutta ne vuodet ennen oman itsensä hyväksymistä oli hänellä todella vaikeat , ja viilteli itseään
        Se että haluat vaimon ja lapsia kertoo että haluat olla samanlainen kun muutkin. Mutta jos et ole niin älä taistele vastaan. Käy terapeutilla juttelemassa jos paikkakunnallasi on joku joka joka osaa näitä asioita käsitellä.
        Itse syytökset ei vie asiaasi eteenpäin


    • kugkhgg

      Mua taas vituttaa, että en ole homo. Naiset ei pidä musta, mutta miesten kanssa tulen toimeen hyvin. Vituttaa särkeä sydämensä naisten kanssa vuodesta toiseen..

    • haluat olla

      hetero, niin ainakin Jeesus voi auttaa. Olen kuullut tapauksia joissa homo on "parantunut", kun on rukoillut Herraa avuksi.

      • xcxcxxcxcx

        Jeesus ym. mielikuvitushenkilöt ei auta ketään


      • niin varmaan
        xcxcxxcxcx kirjoitti:

        Jeesus ym. mielikuvitushenkilöt ei auta ketään

        Itse olet yksi mielikuvitushenkilö kuviteltuine paremmintietämisinesi.

        Ateistit on myös spedejä, usein.


    • kuljet oman tiesi

      Unohda nuo isämallin etsimiset homoseksuaalisen suuntautuneisuuden varsinaisena syynä. Ei isän puute tai etäinen isä kenestäkään homoseksuaalia tee ilman biologista perustaa. Samaan perheeseen syntyneestä veljeskatraasta joku voi olla homoseksuaalinen - on löydetty selittäväksi syy-yhteydeksi syntyminen veljeskatraan nuoremmassa päässä, mitä on tulkittu äidin kehon pyrkimyksenä "tasata" syntyvien ihmisten sukupuolta feminiinistämällä sikiötä kohdussa.

      Ei psykiatrinen hoito nykyään kenenkään homoseksuaalisuutta yritäkään poistaa vaan sopeuttaa henkilöä pelaamaan niillä korteilla, mitkä on annettu. Jotkut uskontoa ja psykoanalyyttispohjaista kehitysspekulaatiota yhdistelevät järjestöt (ns. "eheyttäjät" ) syöttävät lähtökohtaista näkemystä, että homoseksuaalisuus ovat rikkinäisyyttä/syntiä ja korjattavissa. Monet homot elävät selibaattielämää ilman näiden järjestöjen "apuakin".

      • Aloittaja...

        "Ei psykiatrinen hoito nykyään kenenkään homoseksuaalisuutta yritäkään poistaa vaan sopeuttaa henkilöä pelaamaan niillä korteilla, mitkä on annettu."

        No siinä tapauksessa en edes harkitse avun hakemista vaan pysyn tämän hetkisessä suunnitelmassa eli sinkkuna koko loppuelämä tai sitten yritän väkisin kiintyä naiseen. En halua, että minua manipuloidaan olemaan homo. Suorastaa ärsyttävä ajatus ja vielä enemmän ärsyttää, että ei ole löydetty keinoa korjata asiaa. Kaikki eivät halua olla homoja ja minusta on vain kauheaa, että se kortti on joillekin vaan tungettu. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään positiivinen juttu.

        Minua suorastaan etoo ajatus siitä että asuisin taas miehen kanssa saman katon alla. Näin sen arjen ja näinkin jo ihan tarpeeksi. Niin harvat homosuhteet säilyvät. Se on merkki siitä, että niin ei ole tarkoitettu. Et voi pakottaa kahden magneetin saman merkkisiä päitä pysymään toisissaan kiinni koska ne hylkii toisiaan. Epäilen kuitenkin, että homous on luonnon keino tasapainottaa ylikansoittumista, mutta monilla homoilla on keinonsa saada lapsia esim. yksinäisten naisten tai lesboparien kautta. Jos asia toimisi oikein niin homoilta ei olisi tarvetta saada lapsia. Minua kiinnostaisi tietää vain mistä homous johtuu oikeasti. Geeneissä se ei voi olla, koska on tutkittu homoseksuaalisuuden esiintymistä identtisissä kaksosissa ja tapauksissa joissa toinen kaksonen on homoseksuaali niin toinen onkin hetero. Jos olisi ns. "homogeeni" niin kaksosten tapauksessa molempien pitäisi olla homoseksuaaleja. Olen vahvasti sitä mieltä, että homous on ympäristön vaikutuksen aiheuttamaa. Jos se olisi geeneissä ja löydettäisiin keino havaita homoseksuaalisuus jo lapsivedestä niin yhtä lailla kuten vammaisen lapsen kohdalla vanhemmilla tulisi olla oikeus päättää lapsen abortoinnista. En usko, että kukaan vanhempi tässä maailmassa haluaa homoseksuaalilasta tietoisesti, koska homon kuten vammaisen elämä tulee olemaan vaikeampaa tässä maailmassa. Tämä on jonkun mielestä hyvin raaka näkökulma, mutta eikö tässä raa'assa maailmassa ole tarpeeksi kärsiviä ja sairaita ihmisiä? Itse en haluaisi kasvattaa homolasta vaikka olenkin homo.

        "Ei isän puute tai etäinen isä kenestäkään homoseksuaalia tee ilman biologista perustaa. Samaan perheeseen syntyneestä veljeskatraasta joku voi olla homoseksuaalinen - on löydetty selittäväksi syy-yhteydeksi syntyminen veljeskatraan nuoremmassa päässä, mitä on tulkittu äidin kehon pyrkimyksenä "tasata" syntyvien ihmisten sukupuolta feminiinistämällä sikiötä kohdussa."

        Sinä käytät nyt tietolähteenäsi tutkimusta jota ei myöskään ole voitu todistaa yhdeksi ja ainoaksi syyksi homouteen. Miksi sitten niin monet homot tulevat perheistä joissa on ollut vain äiti? Tiedän, että on myös homoja jotka ovat ehjistä perheistä (muutamat perheen ainoita poikalapsia), mutta ystäväni jotka ovat tälläisistä perheistä ovat kertoneet minulle perheriidoistaan ja etenkin isän kanssa käydyistä tappeluista (väkivaltaa, henkistä tai fyysistä) Monia homoja yhdistää negatiiviset kokemukset samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa lapsuuden ja nuoruuden aikana. Minusta siinä on vain selvä yhteys, että miehen läsnäolon puuttuminen vaikuttaa vahvasti pojan seksuaalisen suuntautumisen kehitykseen. Mielestäni kyseessä on kuitenkin häiriö seksuaalisessa kehittymisessä johon ei ole vielä löydetty korjauskeinoa. Olen varma, että asiaa tutkitaan jossain hyvinkin paljon. Kenties tulevaisuudessa löydetään viimeinkin keino ja homoseksuaalisuus voidaan palauttaa takaisin sairausluokitukseen. Minun mielenrauhaani helpottaisi edes pieni pilkahdus siitä, että asiaan pyritään löytämään korjauskeino. Mutta ei varmaan minun elinaikanani sellaista tulla näkemään.

        Toivoisin edelleenkin vastauksia, jos jollakin olisi ihan oikeasti konkreettista tietoa tai kokemusta hoidosta, jota annetaan henkilölle joka kärsii itseään häiritsevästä sukupuolisesta suuntautumisesta. Mitä hoidossa on tehty ja kuinka se on auttanut, millaista elämää elät nykyään? Muu keskustelu menee OFF-Topic puolelle.


      • sitten...
        Aloittaja... kirjoitti:

        "Ei psykiatrinen hoito nykyään kenenkään homoseksuaalisuutta yritäkään poistaa vaan sopeuttaa henkilöä pelaamaan niillä korteilla, mitkä on annettu."

        No siinä tapauksessa en edes harkitse avun hakemista vaan pysyn tämän hetkisessä suunnitelmassa eli sinkkuna koko loppuelämä tai sitten yritän väkisin kiintyä naiseen. En halua, että minua manipuloidaan olemaan homo. Suorastaa ärsyttävä ajatus ja vielä enemmän ärsyttää, että ei ole löydetty keinoa korjata asiaa. Kaikki eivät halua olla homoja ja minusta on vain kauheaa, että se kortti on joillekin vaan tungettu. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään positiivinen juttu.

        Minua suorastaan etoo ajatus siitä että asuisin taas miehen kanssa saman katon alla. Näin sen arjen ja näinkin jo ihan tarpeeksi. Niin harvat homosuhteet säilyvät. Se on merkki siitä, että niin ei ole tarkoitettu. Et voi pakottaa kahden magneetin saman merkkisiä päitä pysymään toisissaan kiinni koska ne hylkii toisiaan. Epäilen kuitenkin, että homous on luonnon keino tasapainottaa ylikansoittumista, mutta monilla homoilla on keinonsa saada lapsia esim. yksinäisten naisten tai lesboparien kautta. Jos asia toimisi oikein niin homoilta ei olisi tarvetta saada lapsia. Minua kiinnostaisi tietää vain mistä homous johtuu oikeasti. Geeneissä se ei voi olla, koska on tutkittu homoseksuaalisuuden esiintymistä identtisissä kaksosissa ja tapauksissa joissa toinen kaksonen on homoseksuaali niin toinen onkin hetero. Jos olisi ns. "homogeeni" niin kaksosten tapauksessa molempien pitäisi olla homoseksuaaleja. Olen vahvasti sitä mieltä, että homous on ympäristön vaikutuksen aiheuttamaa. Jos se olisi geeneissä ja löydettäisiin keino havaita homoseksuaalisuus jo lapsivedestä niin yhtä lailla kuten vammaisen lapsen kohdalla vanhemmilla tulisi olla oikeus päättää lapsen abortoinnista. En usko, että kukaan vanhempi tässä maailmassa haluaa homoseksuaalilasta tietoisesti, koska homon kuten vammaisen elämä tulee olemaan vaikeampaa tässä maailmassa. Tämä on jonkun mielestä hyvin raaka näkökulma, mutta eikö tässä raa'assa maailmassa ole tarpeeksi kärsiviä ja sairaita ihmisiä? Itse en haluaisi kasvattaa homolasta vaikka olenkin homo.

        "Ei isän puute tai etäinen isä kenestäkään homoseksuaalia tee ilman biologista perustaa. Samaan perheeseen syntyneestä veljeskatraasta joku voi olla homoseksuaalinen - on löydetty selittäväksi syy-yhteydeksi syntyminen veljeskatraan nuoremmassa päässä, mitä on tulkittu äidin kehon pyrkimyksenä "tasata" syntyvien ihmisten sukupuolta feminiinistämällä sikiötä kohdussa."

        Sinä käytät nyt tietolähteenäsi tutkimusta jota ei myöskään ole voitu todistaa yhdeksi ja ainoaksi syyksi homouteen. Miksi sitten niin monet homot tulevat perheistä joissa on ollut vain äiti? Tiedän, että on myös homoja jotka ovat ehjistä perheistä (muutamat perheen ainoita poikalapsia), mutta ystäväni jotka ovat tälläisistä perheistä ovat kertoneet minulle perheriidoistaan ja etenkin isän kanssa käydyistä tappeluista (väkivaltaa, henkistä tai fyysistä) Monia homoja yhdistää negatiiviset kokemukset samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa lapsuuden ja nuoruuden aikana. Minusta siinä on vain selvä yhteys, että miehen läsnäolon puuttuminen vaikuttaa vahvasti pojan seksuaalisen suuntautumisen kehitykseen. Mielestäni kyseessä on kuitenkin häiriö seksuaalisessa kehittymisessä johon ei ole vielä löydetty korjauskeinoa. Olen varma, että asiaa tutkitaan jossain hyvinkin paljon. Kenties tulevaisuudessa löydetään viimeinkin keino ja homoseksuaalisuus voidaan palauttaa takaisin sairausluokitukseen. Minun mielenrauhaani helpottaisi edes pieni pilkahdus siitä, että asiaan pyritään löytämään korjauskeino. Mutta ei varmaan minun elinaikanani sellaista tulla näkemään.

        Toivoisin edelleenkin vastauksia, jos jollakin olisi ihan oikeasti konkreettista tietoa tai kokemusta hoidosta, jota annetaan henkilölle joka kärsii itseään häiritsevästä sukupuolisesta suuntautumisesta. Mitä hoidossa on tehty ja kuinka se on auttanut, millaista elämää elät nykyään? Muu keskustelu menee OFF-Topic puolelle.

        No sittenhän sinulla on se "eheytymisen" mahdollisuus.

        Jos homous on sinusta niin kamala asia - se "kamaluus" on sinussa, ei niissä "väärin elävissä" muissa homoissa - niin ei muuta kuin hengenheimolaisten pariin eheytymään. Et kai luule täältä saavasi vastauksia kysymyksiisi. Taidat odottaa positiivisia kokemuksia eli asenteesi ja ennakko-odotustesi vahvistamista. Tätä löydät varmemmin esim. Aslan ry.:stä kuin hakuammunnalla, ja varmasti sieltä sinun asennoitumisellasi varustettu ihminen "apua" saakin.


      • Aloittaja...
        sitten... kirjoitti:

        No sittenhän sinulla on se "eheytymisen" mahdollisuus.

        Jos homous on sinusta niin kamala asia - se "kamaluus" on sinussa, ei niissä "väärin elävissä" muissa homoissa - niin ei muuta kuin hengenheimolaisten pariin eheytymään. Et kai luule täältä saavasi vastauksia kysymyksiisi. Taidat odottaa positiivisia kokemuksia eli asenteesi ja ennakko-odotustesi vahvistamista. Tätä löydät varmemmin esim. Aslan ry.:stä kuin hakuammunnalla, ja varmasti sieltä sinun asennoitumisellasi varustettu ihminen "apua" saakin.

        Kuten kirjoitin jo silloin tuossa jatkoviestissä heti aloituksen perään, että en ole uskovainen joten nämä eheytysterapiat ei ole vaihtoehdoissa ellei ole uskontoneutraalia eheytysterapiaa. Niissähän kuitenkin se terapian "teho" perustuu mielikuvitushahmon kaikkivaltiaan jumalan, jokaisen isän voimaan. Mutta kun en ole uskovainen, en kuulu kirkkoon eikä ole sitä mahdollisuutta että tulisin uskoon.


      • .
        Aloittaja... kirjoitti:

        Kuten kirjoitin jo silloin tuossa jatkoviestissä heti aloituksen perään, että en ole uskovainen joten nämä eheytysterapiat ei ole vaihtoehdoissa ellei ole uskontoneutraalia eheytysterapiaa. Niissähän kuitenkin se terapian "teho" perustuu mielikuvitushahmon kaikkivaltiaan jumalan, jokaisen isän voimaan. Mutta kun en ole uskovainen, en kuulu kirkkoon eikä ole sitä mahdollisuutta että tulisin uskoon.

        I rest my case..

        (Toivotan onnea elämääsi homouden kanssa.)


      • data..
        Aloittaja... kirjoitti:

        Kuten kirjoitin jo silloin tuossa jatkoviestissä heti aloituksen perään, että en ole uskovainen joten nämä eheytysterapiat ei ole vaihtoehdoissa ellei ole uskontoneutraalia eheytysterapiaa. Niissähän kuitenkin se terapian "teho" perustuu mielikuvitushahmon kaikkivaltiaan jumalan, jokaisen isän voimaan. Mutta kun en ole uskovainen, en kuulu kirkkoon eikä ole sitä mahdollisuutta että tulisin uskoon.

        suhde sulla on nykyään isääsi, onko hän elossa, tuli mieleen jotta ehkäpä voisi auttaa jos saisit parannettua teidän välejänne.

        -ymmärrän toki jotta se ei ole sinusta kiinni pelkästään,
        ja isäsi teki väärin kun ei ollut kanssasi lapsena!


      • Aloittaja,,,
        data.. kirjoitti:

        suhde sulla on nykyään isääsi, onko hän elossa, tuli mieleen jotta ehkäpä voisi auttaa jos saisit parannettua teidän välejänne.

        -ymmärrän toki jotta se ei ole sinusta kiinni pelkästään,
        ja isäsi teki väärin kun ei ollut kanssasi lapsena!

        Isä elää uuden perheensä kanssa toisessa kaupungissa kaukana. Olemme heikosti yhteydessä toisiimme. Vaikka tapaankin häntä joskus niin hän tuntuu hyvin kaukaiselta ja tuntemattomalta, ei edes sukulaiselta. Tosin hän vietti muutama vuosi sitten joulun kanssamme (ei viettänyt sitä uuden perheensä kanssa) kun olimme kaikki äidin luona ja oli yhtenä kesänä myös. Kuviot ovat hieman hankalat ja monimutkaiset, mutta minusta tuntuu, että hän katuu sitä, että jätti äidin ja päätti perustaa uuden perheen. Tai no kun kuulin jotain hänen ja äidin keskustelusta niin hän itse mainitsi tehneensä virheitä, mutta hänellä on toinen perhe nyt. En vaatisikaan häntä palaamaan äitini kanssa yhteen, vaikka äiti sitä varmasti salaa toivookin (isä oli kuullemma ainoa mies mitä hän koskaan rakasti ja tulee aina rakastamaan), mutta hänen ei pidä tehdä sitä virhettä uudestaan, että jättää perheensä eli tässä tapauksessa sen uuden. Mutta hän ei ole onnellinen sen uuden perheensä kanssa. Se kai oli syynä miksi tuli viettämään joulua meidän kanssa. Tai no en minä tiedä hänen syitään sille, mutta epäilisin että riitaa oli siellä päässä kun piti lähteä muualle viettämään joulua.

        Minä en kuitenkaan ole enää lapsi enkä pysty kiintymään samalla tavalla vanhempaan kuin lapsena kiinnytään isään tai äitiin. Joskus hän soittaa minulle, pari kertaa vuodessa ja kysyy kuulumisia. En kuitenkaan tiedä onko hän oikeasti kiinnostunut vai tekeekö hän sen "velvollisuuden" tunteen vuoksi. En kuitenkaan henkilökohtaisesti halua olla kauheasti tekemisissä hänen kanssaan. Isä ja poika suhteemme on pahasti tulehtunut eikä enää korjattavissa. Sitä paitsi en halua tunkeutua hänen ja hänen uusien lapsien elämään. He voisivat ajatella, että riistän heiltä isän pois jos yritän vaatia välien parantumista. En ole myöskään näihin puolisisaruksiin yhteyksissä, vaikka tunnemme kyllä toisemme. Eikä varmasti tulla tulevaisuudessa tutustumaan enempää, sillä en heitä laske siskoiksi tai veljiksi.

        Niin paljon surullisia asioita on tapahtunut ja minun elämäni on ollut vaikeaa jo syntymästä lähtien erilaisten syiden takia. Vaikka tähän päivään asti ollaan päästy niin en silti jaksaisi tai haluaisi tietää enempää tulevaisuudesta. Heikkenen vuosi vuodelta enemmän ja enemmän ja yhä vaikeampia jaksoja joka vuosi. En kestä loputtomiin, vaikka sanotaankin, että mikä ei tapa niin se vahvistaa. Mutta ei minun tapauksessani enää. Rajat tulee vastaan.


      • data...
        Aloittaja,,, kirjoitti:

        Isä elää uuden perheensä kanssa toisessa kaupungissa kaukana. Olemme heikosti yhteydessä toisiimme. Vaikka tapaankin häntä joskus niin hän tuntuu hyvin kaukaiselta ja tuntemattomalta, ei edes sukulaiselta. Tosin hän vietti muutama vuosi sitten joulun kanssamme (ei viettänyt sitä uuden perheensä kanssa) kun olimme kaikki äidin luona ja oli yhtenä kesänä myös. Kuviot ovat hieman hankalat ja monimutkaiset, mutta minusta tuntuu, että hän katuu sitä, että jätti äidin ja päätti perustaa uuden perheen. Tai no kun kuulin jotain hänen ja äidin keskustelusta niin hän itse mainitsi tehneensä virheitä, mutta hänellä on toinen perhe nyt. En vaatisikaan häntä palaamaan äitini kanssa yhteen, vaikka äiti sitä varmasti salaa toivookin (isä oli kuullemma ainoa mies mitä hän koskaan rakasti ja tulee aina rakastamaan), mutta hänen ei pidä tehdä sitä virhettä uudestaan, että jättää perheensä eli tässä tapauksessa sen uuden. Mutta hän ei ole onnellinen sen uuden perheensä kanssa. Se kai oli syynä miksi tuli viettämään joulua meidän kanssa. Tai no en minä tiedä hänen syitään sille, mutta epäilisin että riitaa oli siellä päässä kun piti lähteä muualle viettämään joulua.

        Minä en kuitenkaan ole enää lapsi enkä pysty kiintymään samalla tavalla vanhempaan kuin lapsena kiinnytään isään tai äitiin. Joskus hän soittaa minulle, pari kertaa vuodessa ja kysyy kuulumisia. En kuitenkaan tiedä onko hän oikeasti kiinnostunut vai tekeekö hän sen "velvollisuuden" tunteen vuoksi. En kuitenkaan henkilökohtaisesti halua olla kauheasti tekemisissä hänen kanssaan. Isä ja poika suhteemme on pahasti tulehtunut eikä enää korjattavissa. Sitä paitsi en halua tunkeutua hänen ja hänen uusien lapsien elämään. He voisivat ajatella, että riistän heiltä isän pois jos yritän vaatia välien parantumista. En ole myöskään näihin puolisisaruksiin yhteyksissä, vaikka tunnemme kyllä toisemme. Eikä varmasti tulla tulevaisuudessa tutustumaan enempää, sillä en heitä laske siskoiksi tai veljiksi.

        Niin paljon surullisia asioita on tapahtunut ja minun elämäni on ollut vaikeaa jo syntymästä lähtien erilaisten syiden takia. Vaikka tähän päivään asti ollaan päästy niin en silti jaksaisi tai haluaisi tietää enempää tulevaisuudesta. Heikkenen vuosi vuodelta enemmän ja enemmän ja yhä vaikeampia jaksoja joka vuosi. En kestä loputtomiin, vaikka sanotaankin, että mikä ei tapa niin se vahvistaa. Mutta ei minun tapauksessani enää. Rajat tulee vastaan.

        kumminkin ottaa yhteyttä aslan järjestöön, kerroit jossakin aiemmassa viestissä jotta et ole järin uskovainen, no eipä kait se haittaa, siellä varmaan olisi ihmisiä jotka ymmärtävät täysin ongelmasi jotka osaisivat neuvoa, eikä sinua siellä kukaan ala pakkokäännyttämään jos sitä pelkäät.

        -toivon oikeasti että pääset tasapainoon itsesi kanssa tässä asiassa, osaan kuvitella jotta tuo on melko tuskallista elää noin.


      • ihmissuhteet.
        Aloittaja... kirjoitti:

        "Ei psykiatrinen hoito nykyään kenenkään homoseksuaalisuutta yritäkään poistaa vaan sopeuttaa henkilöä pelaamaan niillä korteilla, mitkä on annettu."

        No siinä tapauksessa en edes harkitse avun hakemista vaan pysyn tämän hetkisessä suunnitelmassa eli sinkkuna koko loppuelämä tai sitten yritän väkisin kiintyä naiseen. En halua, että minua manipuloidaan olemaan homo. Suorastaa ärsyttävä ajatus ja vielä enemmän ärsyttää, että ei ole löydetty keinoa korjata asiaa. Kaikki eivät halua olla homoja ja minusta on vain kauheaa, että se kortti on joillekin vaan tungettu. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään positiivinen juttu.

        Minua suorastaan etoo ajatus siitä että asuisin taas miehen kanssa saman katon alla. Näin sen arjen ja näinkin jo ihan tarpeeksi. Niin harvat homosuhteet säilyvät. Se on merkki siitä, että niin ei ole tarkoitettu. Et voi pakottaa kahden magneetin saman merkkisiä päitä pysymään toisissaan kiinni koska ne hylkii toisiaan. Epäilen kuitenkin, että homous on luonnon keino tasapainottaa ylikansoittumista, mutta monilla homoilla on keinonsa saada lapsia esim. yksinäisten naisten tai lesboparien kautta. Jos asia toimisi oikein niin homoilta ei olisi tarvetta saada lapsia. Minua kiinnostaisi tietää vain mistä homous johtuu oikeasti. Geeneissä se ei voi olla, koska on tutkittu homoseksuaalisuuden esiintymistä identtisissä kaksosissa ja tapauksissa joissa toinen kaksonen on homoseksuaali niin toinen onkin hetero. Jos olisi ns. "homogeeni" niin kaksosten tapauksessa molempien pitäisi olla homoseksuaaleja. Olen vahvasti sitä mieltä, että homous on ympäristön vaikutuksen aiheuttamaa. Jos se olisi geeneissä ja löydettäisiin keino havaita homoseksuaalisuus jo lapsivedestä niin yhtä lailla kuten vammaisen lapsen kohdalla vanhemmilla tulisi olla oikeus päättää lapsen abortoinnista. En usko, että kukaan vanhempi tässä maailmassa haluaa homoseksuaalilasta tietoisesti, koska homon kuten vammaisen elämä tulee olemaan vaikeampaa tässä maailmassa. Tämä on jonkun mielestä hyvin raaka näkökulma, mutta eikö tässä raa'assa maailmassa ole tarpeeksi kärsiviä ja sairaita ihmisiä? Itse en haluaisi kasvattaa homolasta vaikka olenkin homo.

        "Ei isän puute tai etäinen isä kenestäkään homoseksuaalia tee ilman biologista perustaa. Samaan perheeseen syntyneestä veljeskatraasta joku voi olla homoseksuaalinen - on löydetty selittäväksi syy-yhteydeksi syntyminen veljeskatraan nuoremmassa päässä, mitä on tulkittu äidin kehon pyrkimyksenä "tasata" syntyvien ihmisten sukupuolta feminiinistämällä sikiötä kohdussa."

        Sinä käytät nyt tietolähteenäsi tutkimusta jota ei myöskään ole voitu todistaa yhdeksi ja ainoaksi syyksi homouteen. Miksi sitten niin monet homot tulevat perheistä joissa on ollut vain äiti? Tiedän, että on myös homoja jotka ovat ehjistä perheistä (muutamat perheen ainoita poikalapsia), mutta ystäväni jotka ovat tälläisistä perheistä ovat kertoneet minulle perheriidoistaan ja etenkin isän kanssa käydyistä tappeluista (väkivaltaa, henkistä tai fyysistä) Monia homoja yhdistää negatiiviset kokemukset samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa lapsuuden ja nuoruuden aikana. Minusta siinä on vain selvä yhteys, että miehen läsnäolon puuttuminen vaikuttaa vahvasti pojan seksuaalisen suuntautumisen kehitykseen. Mielestäni kyseessä on kuitenkin häiriö seksuaalisessa kehittymisessä johon ei ole vielä löydetty korjauskeinoa. Olen varma, että asiaa tutkitaan jossain hyvinkin paljon. Kenties tulevaisuudessa löydetään viimeinkin keino ja homoseksuaalisuus voidaan palauttaa takaisin sairausluokitukseen. Minun mielenrauhaani helpottaisi edes pieni pilkahdus siitä, että asiaan pyritään löytämään korjauskeino. Mutta ei varmaan minun elinaikanani sellaista tulla näkemään.

        Toivoisin edelleenkin vastauksia, jos jollakin olisi ihan oikeasti konkreettista tietoa tai kokemusta hoidosta, jota annetaan henkilölle joka kärsii itseään häiritsevästä sukupuolisesta suuntautumisesta. Mitä hoidossa on tehty ja kuinka se on auttanut, millaista elämää elät nykyään? Muu keskustelu menee OFF-Topic puolelle.

        Niin harvat homosuhteet säilyvät. Se on merkki siitä, että niin ei ole tarkoitettu.



        Empä tiedä... Kahden ihmisen yhteiselo on aina haastavaa, eikä ole helppoa löytää sopivaa. Mulla on paljon heterotuttavia, jotka haluais kovasti sitoutua. Tarjolla ei tunnu olevan muutakuin lyhyitä suhteita, ja kaikki loppuu melko nopeasti. Näin vuodesta toiseen, vaikka halua löytää kumppani olisi. Tuntuu että nykyisin yksin oleminen on normaalimpaa kuin ennenvanhaan ja suurin osa suomessa lienee sinkkutalouksia, olen käsittänyt. Homot ovat vähemmistö, joten heillä on vielä vähemmän valinnanvaraa. Eipä ne monet suhteet kestä heteroillakaan, joten en tekisi asiasta kovin varmoja johtopäätöksiä. Kun suurin osa ihmisistä on heteroja, niin ehkä sitä kuvittelee että ne kestävät paremmin, kun esimerkkejä on enemmän nähtävillä. Sitten voi olla homoilla muitakin syitä esimerkiksi ympäristön paineet, kaapista ulos tuleminen yms jotka voivat vaikeuttaa. Minulle ainakin suhde saman sukupuolen kanssa olisi paljon korkeampi kynnys kun vastakkaisen. Ei liity omiin tunteisiini toista kohtaan, vaan just siihen epävarmuuteen miten muut suhtautuu, tuleeko torjutuksi yms.

        Mielestäni kyseessä on kuitenkin häiriö seksuaalisessa kehittymisessä

        Ei ihmiset ole vain heteroja tai homoja, vaan siihen välille mahtuu paljon kaikenlaista. Jos ajatellaan viivana jossa toinen pää edustaa hetero ja toinen pää homoseksuaalisuutta, niin ihmiset asettuvat eri kohdille siinä. Lisäksi on paljon muitakin erilaisia mieltymyksiä näissä asioissa. Kun ihmiset ovat muutenkin erilaisia kaikilta ominaisuuksiltaan, niin tuntuisi tosi kummalta, että vain jokin tietty kapea osa-alue olisi muka sitä "normaalia" seksuaalisuutta ja kaikki muu epänormaalia. Miten ihmeessä kaikkien pitäisi olla jollakin elämän osa-alueella täysin samanlaisia, että olisivat normaaleja? Mä en pysty uskomaan kovin suppeisiin käsityksiin, en tässä enkä muissakaan asioissa.
        Tuntuu hirveältä, jos pitäisi mahtua johonkin suppeisiin näkemyksiin ja odotuksiin, että voisi kokea olevansa normaali.


      • samoissa rämpinyt
        Aloittaja... kirjoitti:

        Kuten kirjoitin jo silloin tuossa jatkoviestissä heti aloituksen perään, että en ole uskovainen joten nämä eheytysterapiat ei ole vaihtoehdoissa ellei ole uskontoneutraalia eheytysterapiaa. Niissähän kuitenkin se terapian "teho" perustuu mielikuvitushahmon kaikkivaltiaan jumalan, jokaisen isän voimaan. Mutta kun en ole uskovainen, en kuulu kirkkoon eikä ole sitä mahdollisuutta että tulisin uskoon.

        Sorry vaan, mutta se mahdollisuus on ihan joka iikalla, että voi tulla uskoon. Kannattaa etsiä, mistä siinä on kyse. Toisten ihmisten sanomisten ennakkoasenteellista toistamista on tuo 'mielikuvitushahmo'. Itse olin täysin yhtä epäuskoinen kuin sinä, enkä voinut käsittää, että uskossa ja uskovaisissa olisi jotakin hyvää tekevää.

        Vaan on. Saatuani kuitenkin tulla uskoon olen siitä saanut nimenomaan omiin identiteettiongelmiini avun, ehdottomasti ja vain siitä, että sain muuttua ja vapautua elämään ei-yksin eli elävässä jumalasuhteessa. Mulla todella vaikeaa kiintyä toiseen sukupuoleen ja siis seksuaalisuus ei ollenkaan ole päässyt toteutumaan. Vuoskymmenten myötä tajuan, että sellainen välitila, jotta ollaan yksinään sitten on aivan mahdolline, mutta ei yksinään, vaan uskovaisena. - Uskossa eläessä kaikkiakin vaikeuksia on paljon helpompi kestää, työstää ja pääsee eteepäinkin. Koettu on. Tällä hetkellä monien vuosien jälkeen sanon olevani ihan tyytyväinen sinkkuihminen, jolla kuitenkin ystäviä. Minullakin kiintymyssuhteissa vanhempiini aikoinaan häiriöitä, mutta olen silti pärjännyt tämän elämän nyt jo keski-ikään. Oma, ainutlaatuinen yksilöllinen elämä on hienoa löytää. Minä sinuna menisin aslaniin ihan semmoisena kuin olet. Puhuisit tästä kaikesta, mitä tänne. Ei sun ennalta tarvi yhtikäs mitään miettiä uskovaisuudesta. Älä ainakaan yhdistystä pelkää, se nyt vaan olisi tyhmää. Kaikkea voimaa sulle toivon. Uskon ymmärtävän tilanteesi ja tuskiasi.


    • Senger

      Mulla on lähes täysin sama perhehistoria. Suku täynnä vahvoja naisia. Lähes kaikki miehet niin isän kuin äidinkin puolelta alkoholistiluusereita. Isäni pahin alkoholisti kaikista. Henkisesti väkivaltainen ja silloin tällöin hieman fyysisestikin.

      Mulla on lukemattomasti traumaattisia kokemuksia miesten kanssa; eniten isäni ja veljeni kanssa. Munkin äiti on vahva nainen joka kasvatti yksin koko perheen ja on päättänyt elää loppuelämänsä yksin. Mäkin koen oloni tukalaksi miesten parissa.

      Mutta ei musta homoa tullut. Vain naisellista puoltaan rakastava hetero. Sä et halua olla stereotyyppinen homo. Mä en halua olla stereotyyppinen hetero. Tästähän sais vaikka hyvän draamaelokuvan.

      Mun kirjotus:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/9071950

      • gay peace

        Aloittaja minkä ikäinen olet?


    • Matti 28

      Nämä homoasiat tuntuvat olevan muotijuttuja. Nyt parinkymmenen vuoden sisällä on tullut suosituksi alkaa homoksi. Jokainen homo pystyy elämään heterona, jos haluaa. Jokainen homo pystyy tekemään lapsia naiselle, jos siihen löytyy tahtoa. Lapselleen voi olla rakastava isä, se on vain tahdosta kiinni.

      Tänä päivänä tätä homosössöä tulee joka tuutista, sitä on lehdissä, radiossa, televisiossa.. menipä minne vain, kaikkialla on homoja. Ja minusta se on muotijuttu. Elokuvantekijät tahkoaa näillä hyvät rahat, ja pornoteollisuus.

      Ei tietenkään kahta miestä ole tarkoitettu elämään saman katon alla. Minustakin se on vähintään hyvin outo ajatus. Kaksi miestä pitää omakotitaloa yms. No way..

      Ei siihen mitään eheytystä tarvitse, eikä terapiaakaan. Tahdonlujuudesta se riippuu. Kun oikea nainen tulee eteen, onni löytyy siitä. Naisystävästä saa voimaa ja iloa. Voi harrastaa yhteisiä juttuja ja suunnitella ihan oikeaa elämää, siis perheen perustamista.

      Siihen kannattaa pyrkiä.

      Menestystä aloittajalle ja paljon tsemppiä!

      T. Toinen samoissa jutuissa pyörijä.

      • .....

        Se, että muodikasta "homosössöä" tulee joka tuutista, ei muuta sitä tosiasiaa miksikään, että osa ihmisistä on homoja. Se ei ole mikään muotiasia. Homoja oli silloinkin, kun asiasta ei hiiskuttu julkisuudessa mitään, se oli ehdoton tabu, ja jopa rikoslaissa kriminalisoitua haureuden harjoittamista.


      • asdfsdfsdf

        "Nyt parinkymmenen vuoden sisällä on tullut suosituksi alkaa homoksi."

        Se ei ole alkamisesta kiinni vaan siitä mihin suuntaan oma seksuaalisuus menee. Toki jokainen voi elää miten haluaa seksuaalisuudesta riippumatta, mutta seksuaalisuus ei ole kuitenkaan valinnan kysymys, vaan se haluaako toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan. Jos kyse olisi valinnasta, että kumpaan sukupuoleen haluaa tuntea seksuaalista vetoa niin veikkaan, että homoja olisi vielä vähemmän.

        Homo on silti homo, vaikka hän eläisi naisen kanssa kulissisuhteessa. Seksuaalisuus ei muutu mihinkään, vaikka kieltäisi sen ja eläisi vastoin omaa seksuaalisuuttaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muoti-ilmiöstä, sillä homoja on ollut ja tulee aina olemaan. Jos homo valitsee valheellisen elämän, niin en usko, että hän tulee olemaan täysin onnellinen. Hän kuitenkin tekee vastoin omaa seksuaalisuuttaan kun elää ihmisen kanssa jota ei edes aidosti pysty rakastamaan. Homo ei tunne seksuaalista vetoa naiseen ja jos tuntee niin silloin on kyse biseksuaalisuudesta. Mutta nyt jos puhutaan ihan täysin homoseksuaalista eli henkilöstä joka on kiinnostunut romanttisella ja eroottisella tasolla samaa sukupuolta olevasta henkilöstä.

        "Kun oikea nainen tulee eteen, onni löytyy siitä. Naisystävästä saa voimaa ja iloa. "

        Ei välttämättä tule iloa, onnea tai voimaa, kun homo ei tunne vetoa naiseen oli sitten kyseessä miten hyvä nainen tahansa. Tuo on ihan sama kuin sanoisi heteromiehelle, että kun se oikea mies löytyy niin onni ja ilo löytyy myös. Heteromies ei tunne vetoa toiseen mieheen jä löytää onnensa naisen kautta. Asiat menee käänteisesti homoseksuaalin kohdalla. Jos kysyt miksi nainen ei kiinnosta homoa niin ihan samalla tavoin voi kysyä miksi heteromiestä ei kiinnosta toinen mies. Kun ei tunne seksuaalista vetoa. Eli homo tuntee samanlaista vetoa samaa sukupuolta olevaan henkilöön kuin hetero tuntee vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön. Homo ei saa samanlaista nautintoa seksistä naisen kanssa kuin heteromies, vaikka pystyykin siittämään lapsia naiselle. Eihän heterokaan saa nautintoa seksistä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa jos ei tunne vetoa.

        Pahimmassa tapauksessa nainen joutuu uhrin paikalle, kun hänen homomiehensä joutuu lopettamaan suhteensa kun ei pysty enää valehtelemaan itselleen. Myös ne lapset kärsii kun isä paljastuukin homoksi eikä rakasta äitiä vaan lähtee pois toisen miehen matkaan. Mies voi toki kitua loppuun asti. Mutta se on oman onnen syrjäyttämistä ja elämistä muiden pillin mukaan. Yhteiskunnan odotusten mukaan. Yleisesti kuitenkin odotetaan, että kaikki ihmiset pariutuvat ja perustavat perheen. Kaikkien kohdalla se ei kuitenkaan ole mahdollista, että mennään saman kaavan mukaan, ei edes kaikkien heteroiden sillä myös moni hetero elää erakkona tai muuten yksinäisenä koko lopun elämänsä. Jotkut eivät halua lapsia ja jotkut eivät pysty saamaan lapsia erilaisten syiden takia, vaikka haluaisivat. Huomaatko, että kaikki ei ole niin mustavalkoista. Elämässä sattuu ja tapahtuu eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Huomaahan sen jo luonnon moninaisuudesta. Kaikki asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Sinä et ehkä tätä asiaa voi käsittää, mutta elät sen mukaan miten haluat ja homot elävät kuten haluavat. Ei siitä pitäisi sinulle olla mitään haittaa jos kaksi miestä asuu yhdessä omakotitalossa tai jotkut eivät perusta perhettä ollenkaan.


      • adff
        asdfsdfsdf kirjoitti:

        "Nyt parinkymmenen vuoden sisällä on tullut suosituksi alkaa homoksi."

        Se ei ole alkamisesta kiinni vaan siitä mihin suuntaan oma seksuaalisuus menee. Toki jokainen voi elää miten haluaa seksuaalisuudesta riippumatta, mutta seksuaalisuus ei ole kuitenkaan valinnan kysymys, vaan se haluaako toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan. Jos kyse olisi valinnasta, että kumpaan sukupuoleen haluaa tuntea seksuaalista vetoa niin veikkaan, että homoja olisi vielä vähemmän.

        Homo on silti homo, vaikka hän eläisi naisen kanssa kulissisuhteessa. Seksuaalisuus ei muutu mihinkään, vaikka kieltäisi sen ja eläisi vastoin omaa seksuaalisuuttaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään muoti-ilmiöstä, sillä homoja on ollut ja tulee aina olemaan. Jos homo valitsee valheellisen elämän, niin en usko, että hän tulee olemaan täysin onnellinen. Hän kuitenkin tekee vastoin omaa seksuaalisuuttaan kun elää ihmisen kanssa jota ei edes aidosti pysty rakastamaan. Homo ei tunne seksuaalista vetoa naiseen ja jos tuntee niin silloin on kyse biseksuaalisuudesta. Mutta nyt jos puhutaan ihan täysin homoseksuaalista eli henkilöstä joka on kiinnostunut romanttisella ja eroottisella tasolla samaa sukupuolta olevasta henkilöstä.

        "Kun oikea nainen tulee eteen, onni löytyy siitä. Naisystävästä saa voimaa ja iloa. "

        Ei välttämättä tule iloa, onnea tai voimaa, kun homo ei tunne vetoa naiseen oli sitten kyseessä miten hyvä nainen tahansa. Tuo on ihan sama kuin sanoisi heteromiehelle, että kun se oikea mies löytyy niin onni ja ilo löytyy myös. Heteromies ei tunne vetoa toiseen mieheen jä löytää onnensa naisen kautta. Asiat menee käänteisesti homoseksuaalin kohdalla. Jos kysyt miksi nainen ei kiinnosta homoa niin ihan samalla tavoin voi kysyä miksi heteromiestä ei kiinnosta toinen mies. Kun ei tunne seksuaalista vetoa. Eli homo tuntee samanlaista vetoa samaa sukupuolta olevaan henkilöön kuin hetero tuntee vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön. Homo ei saa samanlaista nautintoa seksistä naisen kanssa kuin heteromies, vaikka pystyykin siittämään lapsia naiselle. Eihän heterokaan saa nautintoa seksistä samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa jos ei tunne vetoa.

        Pahimmassa tapauksessa nainen joutuu uhrin paikalle, kun hänen homomiehensä joutuu lopettamaan suhteensa kun ei pysty enää valehtelemaan itselleen. Myös ne lapset kärsii kun isä paljastuukin homoksi eikä rakasta äitiä vaan lähtee pois toisen miehen matkaan. Mies voi toki kitua loppuun asti. Mutta se on oman onnen syrjäyttämistä ja elämistä muiden pillin mukaan. Yhteiskunnan odotusten mukaan. Yleisesti kuitenkin odotetaan, että kaikki ihmiset pariutuvat ja perustavat perheen. Kaikkien kohdalla se ei kuitenkaan ole mahdollista, että mennään saman kaavan mukaan, ei edes kaikkien heteroiden sillä myös moni hetero elää erakkona tai muuten yksinäisenä koko lopun elämänsä. Jotkut eivät halua lapsia ja jotkut eivät pysty saamaan lapsia erilaisten syiden takia, vaikka haluaisivat. Huomaatko, että kaikki ei ole niin mustavalkoista. Elämässä sattuu ja tapahtuu eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan. Huomaahan sen jo luonnon moninaisuudesta. Kaikki asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Sinä et ehkä tätä asiaa voi käsittää, mutta elät sen mukaan miten haluat ja homot elävät kuten haluavat. Ei siitä pitäisi sinulle olla mitään haittaa jos kaksi miestä asuu yhdessä omakotitalossa tai jotkut eivät perusta perhettä ollenkaan.

        En usko siihen teoriaan, että yh-äitien tai muuten rikkonaisista perheistä tulisi enemmän homoja. Ainakin oman ikäpolveni (olen 30) harvinaisuuksia ovat ne lapset, jotka ovat saaneet elää molempien vanhempien kanssa koko lapsuutensa ja nuoruutensa.

        Ennen ei erottu ja homoudesta ei puhuttu. Historiasta ei siis voida vetää johtopäätoksiä suuntaan tai toiseen.


      • hoh,hoijakkaaa

        voi jösses, toivon mukaan oli provo tuo Matti 28:n kirjoittama viesti.

        "Ei tietenkään kahta miestä ole tarkoitettu elämään saman katon alla. Minustakin se on vähintään hyvin outo ajatus. Kaksi miestä pitää omakotitaloa yms. No way.." Heh, no entäs sitten rivitalokämpää:)))))))


      • a case in point
        adff kirjoitti:

        En usko siihen teoriaan, että yh-äitien tai muuten rikkonaisista perheistä tulisi enemmän homoja. Ainakin oman ikäpolveni (olen 30) harvinaisuuksia ovat ne lapset, jotka ovat saaneet elää molempien vanhempien kanssa koko lapsuutensa ja nuoruutensa.

        Ennen ei erottu ja homoudesta ei puhuttu. Historiasta ei siis voida vetää johtopäätoksiä suuntaan tai toiseen.

        Niin monillahan on se "logiikka", että jos yh-äidin lapsi (=poika) on homo, niin ahaaaa... jopas onkin homouden syy löydetty...

        Ja muutenkin "logiikka" on ihan perse edellä puuhun menoa näillä, jotka löytävät homouden/heterouden syyt psykologisesta kehityksestä. Se on samaa kuin vuosikymmenet sitten, jolloin skitsofrenian syyt "löydettiin" samalla tavalla tutkimalla perhettä, vuorovaikutusta ja varsinkin tyttöjen äitisuhdetta, josta löydettiin kylmyyttä ja vääristymiä. Ei ajateltu, että skitsofreenikon kanssa eläminen tekee suhteesta sellaisen: hulluuteen ei voi mennä mukaan ja vuorovaikutus skitsofreenisen lapsen kanssa on väkisinkin jämäkkää ja "kylmää", monesti jatkuvaa köydenvetoa ja taistelua. Ja sitten löydettiin lapsen "häiriintyneisyyden" perimmäinen syy: äidin psyykkinen vuorovaikutus lapsensa kanssa on tunnekylmää... Että sitä rataa - tämä vain esimerkkinä, joka on yleistettävissä vaikka homoihinkin - miksei myös heteroihin (joilla se kehitys on ollut mukamas "hyvä" - miten lie yh-äidit sitten onnistuvatkin näiden höpölöpöön uskovien mielestä tekemään pojistaan heteroja.).


      • niin varmaan

        "Ei siihen mitään eheytystä tarvitse, eikä terapiaakaan. Tahdonlujuudesta se riippuu. "

        LOL.


    • Aloittaja..

      Miksi tätä häiriöitä ei voi poistaa :( En kestä! Kukaan ei oikeasti ymmärrä miltä minusta tuntuu! Kukaan ei ymmärrä sitä, miltä tuntuu kun mahdollisuus normaaliin elämään on viety ja korvattu homoseksuaalisuudella. Minä en pyytänyt enkä tahtonut homoutta osakseni. Raivo nousee pintaan kun kaikki yrittää pakottaa minun hyväksymään itseni. Minä en halua hyväksyä sitä, enkä halua myöskään oppia hyväksymään sitä. Olen umpikujassa.

      Haluan normaalin perheen en mitään sateenkaariperhettä, joka on haitallinen kasvuympäristö lapsille. Perhe on jo valmiiksi rikki kun isät ja äidit asuvat erillään. En halua joutua selittämään lapselle, että kun isillä on tällänen sairaus joka pakottaa sen olemaan toisen miehen kanssa niin sen takia sä nyt elät tälläsessä sairaassa perheessä. Ihan sama mitä tutkijat ja lääkärit selittää. Homous on kehityshäiriö. Jos olisin saanut miehen tukea lapsena en olisi homo. Minulla ei ollut ketään miespuolista henkilöä tukemassa. Yritä siinä sitten kasvaa tasapainoiseksi mieheksi ilman miestä. Sairas minusta tuli. HEIKKO MIES! Olen avuton. En esimerkiksi tajua autoista mitään enkä ole korttiakaan pystynyt saamaan, en osaa rakentaa mitään. En osaa mitään mitä miehen kuuluisi. Olen naisen ja miehen sekoitus. Tälläinen ristiriita saa kenet tahansa sekaisin kun en tiedä kumpi minun pitäisi olla. Olen fyysisestikin heikko. En pystynyt armeijaankaan menemään. Minunlaiselleni heikolle yksilölle ei ole tarvetta tässä maailmassa.

      Jos menet hakemaan apua itseä häiritsevään sukupuoliseen suuntautumiseen, saat pilleripurkin ja voivottelut päälle, että homoile vaan kyllä se aurinko vielä paistaa! HIRVEÄ ASENNE! Miksi ei voida kehittää jotain terapiaa homouden hävittämiseen kun se selvästi on kehityshäiriö! Tai no se on vamma eikä vammoja voi parantaa. Olen siis vammainen. Pitkääkö minun vaan elää vammani mukaan ja hyväksyä kaikki se paska ja häpeä minkä saan niskaani? En halua alistua sille. Minuun koskee niin paljon. Tämä henkinen kipu on sietämätöntä. Saan ahdistuskohtauksia monta kertaa päivässä enkä saa mistään apua. Kukaan ei ymmärrä miten homous saastaa minua pala kerrallaan sisältä päin. En halua miehiä elämääni. Mutta en voi rakastaa naistakaan. En halua olla yksin koko lopun elämääni.

      Katkaisin välit kaikkiin homokavereihini. Yritän pysyä erossa gaypiireistä, jotta riskit sille, että joku kääntäisi pääni ja viettelisi minut vääryyteen, olisivat mahdollisimman pienet. Miehet satuttavat kuitenkin minua joten parempi on suojella itseäni niiltä. Miehet ovat niin epäluotettavia oli homo tai hetero.En halua yhden yhtäkään elämääni. Siksi karkotin kaikki pois ilkein sanoin. Tästä lähtien sallin ystävikseni vain heteronaisia.

      Aika ei ole tehnyt muutosta! Viimeiset neljä vuotta olen kärsinyt!! Voimani ovat lopussa. Ei yksi ihminen jaksa tälläistä. Olen tullut siihen päätökseen, että minua ei kai tarkoitettu elämään. Olen viallinen tuote joka pitää poistaa. Mutta en voi tappaa itseäni välittömästi. Siksi olen yrittänyt etsiä HIV:tä kantavaa henkilöä joka tartuttaisi minut. Ilman lääkehoitoa kärsisin erittäin hitaasta kuolemasta, mutta kaikki läheiseni joutuisivat asian hyväksymään, että tulen kuolemaan ennen aikojan. Kuolemani ei tulisi siis yllätyksenä. Kun olisin saanut HIV:n eristäytyisin kaikista yksinäisyyteeni. Eläisin huonoilla elämäntavoilla. Polttaisin ja joisin niin paljon kuin sielu sietää, koska millään ei olisi enää väliä. Uskon, että HIV kehittyi homouden tuhoajaksi. Jos tuhoudun itse samalla kun tuhoan homouden, en voi sille mitään. Niin on tarkoitettu.

    • ap...

      Jos homous olisi synnynnäistä, niin silloin identtisten kaksosten, joista toinen on homo, tulisi molempien olla homoja. Mutta kun sellaisia tapauksia on, että toinen kaksosista on vain homo. Jos heillä on sama perimä ja homouden aiheuttaisi joku perinnöllinen tekijä, niin molempien tulisi olla homoja. Tämä pelkästään jo riittää todistamaan, että homous ei ole synnynnäistä, vaikka moni väittääkin "Mä synnyin tälläiseksi". Kehityshäiriö. Ympäristön ja kasvatuksen summa. Ehkä joskus tulevaisuudessa tähän häiriöön saadaan parannuskeino.

      • ..............

        Varsin yksinkertaistettu käsitys. Kuitenkin on todistettu, että identtisissä kaksosissa huomattavasti useammin molemmat ovat homoja, vaikka kasvatusympäristö olisi eri.


      • ap..
        .............. kirjoitti:

        Varsin yksinkertaistettu käsitys. Kuitenkin on todistettu, että identtisissä kaksosissa huomattavasti useammin molemmat ovat homoja, vaikka kasvatusympäristö olisi eri.

        No minulle on aivan sama onko se synnynnäistä vai ei, koska se ei muuta mielipidettäni homoudesta. Vihaan sitä hautaan asti. Vaikken pidä silmieni väristä en kuitenkaan kaiva niitä ulos, koska jos asia häiritsisi minua niin paljon, käyttäisin värillisiä piilolinssejä. Valitettavasti homoutta en voi peittää yhtä hyvin tai no voisin yrittää elää kulissiliitossa naisen kanssa, mutten siihen taida pystyä.


      • ☺☻
        ap.. kirjoitti:

        No minulle on aivan sama onko se synnynnäistä vai ei, koska se ei muuta mielipidettäni homoudesta. Vihaan sitä hautaan asti. Vaikken pidä silmieni väristä en kuitenkaan kaiva niitä ulos, koska jos asia häiritsisi minua niin paljon, käyttäisin värillisiä piilolinssejä. Valitettavasti homoutta en voi peittää yhtä hyvin tai no voisin yrittää elää kulissiliitossa naisen kanssa, mutten siihen taida pystyä.

        Sitten vihaat. En vain ymmärrä, mitä hyötyä vihaamisesta on elämällesi. Viha on voimavaroja kuluttavaa, joten en ihmettele, että tämä kirjoitus on masennuspalstalla.

        Toivon, että oppisit edes vihaamisen sijaan ymmärtämään homouden olevan sinun ominaisuutesi, jota ei ole mitään syytä vihata. Tee mielessäsi mieluummin vakaa, rationaalinen PÄÄTÖS, ettet pyri toteuttamaan homouttasi.

        Näin päädyt tilanteeseen, jossa sinulta on rakkauselämä pois suljettu asia. On sinänsä yhdentekevää, onko silloin homo vai hetero tai jotain siltä väliltä.


      • joku muu
        ☺☻ kirjoitti:

        Sitten vihaat. En vain ymmärrä, mitä hyötyä vihaamisesta on elämällesi. Viha on voimavaroja kuluttavaa, joten en ihmettele, että tämä kirjoitus on masennuspalstalla.

        Toivon, että oppisit edes vihaamisen sijaan ymmärtämään homouden olevan sinun ominaisuutesi, jota ei ole mitään syytä vihata. Tee mielessäsi mieluummin vakaa, rationaalinen PÄÄTÖS, ettet pyri toteuttamaan homouttasi.

        Näin päädyt tilanteeseen, jossa sinulta on rakkauselämä pois suljettu asia. On sinänsä yhdentekevää, onko silloin homo vai hetero tai jotain siltä väliltä.

        Ei taida kuule olla ihan noin helppoa. Tuo olisi vähän sama kuin päättäisi "rationaalisesti" olla vaikka olematta enää masentunut tai tiettyjä tunteita tunteva tai ylipäätään vaikka seksuaalinen olento. Eivät ne vaivaavat tunteet (tai tunteettomuudet tms.) järkeilemällä mihinkään häviä. Ulkopuolelta voi tietysti laittaa toisen asiat siisteihin nippuihin ja järjestyksiin pelkällä omalla järjellä... Mutta kun kyse onkin omista tunteista ja niiden kanssa elämisestä, niin se on "pikkuisen" monisyisempi tilanne.


      • Niin niin...
        joku muu kirjoitti:

        Ei taida kuule olla ihan noin helppoa. Tuo olisi vähän sama kuin päättäisi "rationaalisesti" olla vaikka olematta enää masentunut tai tiettyjä tunteita tunteva tai ylipäätään vaikka seksuaalinen olento. Eivät ne vaivaavat tunteet (tai tunteettomuudet tms.) järkeilemällä mihinkään häviä. Ulkopuolelta voi tietysti laittaa toisen asiat siisteihin nippuihin ja järjestyksiin pelkällä omalla järjellä... Mutta kun kyse onkin omista tunteista ja niiden kanssa elämisestä, niin se on "pikkuisen" monisyisempi tilanne.

        Jos ongelmana on homouden kokeminen aivan kammottavana asiana, voisi kuitenkin olla parempi olla harjoittamatta tätä kamaluutta, koska se lisäisi itseinhoa entisestään. Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin. Surullista, että jollakulla on tällainen käsitys.

        Kaikki joutuvat elämään tunteidensa kanssa. Eivät homot ole mikään poikkeus.

        Jos kirjoittaja olisi uskovainen kristitty, tilanne olisi itse asiassa helpompi, koska homous ei muodosta mitään "erityistä hirveyttä" kristillisessä ajattelussa, vaan se on yksi synti muiden joukossa. Eivät homoseksuaaliset teot eroa millään tavalla heteroseksuaalien seksuaalisista synneistä eli kaikesta, mikä ei tapahdu avioliitossa. Niinpä homoseksuaalin eläminen selibaatissa on vain yksi kilvoittelun muoto - ei sen ihmeellisempää kuin heteroseksuaalin pidättäytyminen seksistä ellei hän ole avioliitossa. Paljon enemmän heteroiden syntielämää levitellään ja ihannoidaan pitkin katuja ja toreja sekä televisiossa ja medioissa yleensä, joten on kyse ihan eri luokan ongelmasta kuin marginaalinen homoseksi.


      • ap..
        Niin niin... kirjoitti:

        Jos ongelmana on homouden kokeminen aivan kammottavana asiana, voisi kuitenkin olla parempi olla harjoittamatta tätä kamaluutta, koska se lisäisi itseinhoa entisestään. Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin. Surullista, että jollakulla on tällainen käsitys.

        Kaikki joutuvat elämään tunteidensa kanssa. Eivät homot ole mikään poikkeus.

        Jos kirjoittaja olisi uskovainen kristitty, tilanne olisi itse asiassa helpompi, koska homous ei muodosta mitään "erityistä hirveyttä" kristillisessä ajattelussa, vaan se on yksi synti muiden joukossa. Eivät homoseksuaaliset teot eroa millään tavalla heteroseksuaalien seksuaalisista synneistä eli kaikesta, mikä ei tapahdu avioliitossa. Niinpä homoseksuaalin eläminen selibaatissa on vain yksi kilvoittelun muoto - ei sen ihmeellisempää kuin heteroseksuaalin pidättäytyminen seksistä ellei hän ole avioliitossa. Paljon enemmän heteroiden syntielämää levitellään ja ihannoidaan pitkin katuja ja toreja sekä televisiossa ja medioissa yleensä, joten on kyse ihan eri luokan ongelmasta kuin marginaalinen homoseksi.

        " Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin."

        Jos viittaat nyt siihen, kun minä täällä kirjoittelen, niin on pakko kopioida jo aikaisemmin kirjoittamiani lauseita:

        "Minähän tein jo palveluksen homo- ja lesboystävilleni katkaisemalla välit heihin ennen kuin oma onnettomuuteni heihin vaikutti. Eipä ole kukaan kaivannut enkä minä kaipaa enää heitä. Ei minun juttuni täältä kotini seinien läpi mene kenenkään muun kuin itseni elämää pilaamaan."

        "Tämä on nettipalsta. Kukaan ei pakota ketään lukemaan yhtään mitään. Ei sinunkaan tarvitse näitä lukea jos ahdistaa. Ja jos homoseksuaalinen lukija on tyytyväinen omaan suuntautumiseensa ei minun tekstejäni tarvitse noteerata, jos se tuo tuskaa. Eikä tämä vaikuta netin ulkopuolella kehenkään muuhun kuin itseeni ."

        Se, etten puolustele homojen oikeuksia tai ole enää eturivissä taistelemassa oikeudestani olla se mikä olen, ei tarkoita sitä, että siirtyisin toiseen leiriin taistelemaan. En ota kantaa homojen avio- tai adoptio-oikeuteen enää enkä mihinkään muuhunkaan. Jos kuulen jonkun haukkuvan homoja, annan asian olla. Ei ole minun asiani enää. Homoseksuaalit saavat pysyä missä haluavat ja touhuta kenen tahansa kanssa mitä haluavat, mutta omaan elämääni he eivät enää kuulu. En kuitenkaan mielestäni syrji, jos haluan suojella itseäni olemalla erossa muista homoseksuaaleista. Koen oloni turvallisemmaksi ja kaikkien kanssa ei tarvitse tulla toimeen. Jokainen päättää itse kenen kanssa on tekemisissä.


      • joku muu
        Niin niin... kirjoitti:

        Jos ongelmana on homouden kokeminen aivan kammottavana asiana, voisi kuitenkin olla parempi olla harjoittamatta tätä kamaluutta, koska se lisäisi itseinhoa entisestään. Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin. Surullista, että jollakulla on tällainen käsitys.

        Kaikki joutuvat elämään tunteidensa kanssa. Eivät homot ole mikään poikkeus.

        Jos kirjoittaja olisi uskovainen kristitty, tilanne olisi itse asiassa helpompi, koska homous ei muodosta mitään "erityistä hirveyttä" kristillisessä ajattelussa, vaan se on yksi synti muiden joukossa. Eivät homoseksuaaliset teot eroa millään tavalla heteroseksuaalien seksuaalisista synneistä eli kaikesta, mikä ei tapahdu avioliitossa. Niinpä homoseksuaalin eläminen selibaatissa on vain yksi kilvoittelun muoto - ei sen ihmeellisempää kuin heteroseksuaalin pidättäytyminen seksistä ellei hän ole avioliitossa. Paljon enemmän heteroiden syntielämää levitellään ja ihannoidaan pitkin katuja ja toreja sekä televisiossa ja medioissa yleensä, joten on kyse ihan eri luokan ongelmasta kuin marginaalinen homoseksi.

        Tavallisten homottelijoiden massat on aika hiton paljon suurempi ongelma kuin aloittajan kaltaiset, suht harvinaisesta ongelmasta kärsivät ja siitä netin mielenterveyspalstalla omakohtaisesti puhuvat henkilöt... Tyypilliset homottelijaidiootit vaikuttavat käytöksellään paitsi homoja loukaten myös ihan heteroiden seksuaalisuuden kokemista ja toteuttamista ahtauttaen ja siihen liittyviä ahdistuksia ja pelkoja lisäten. Ja se käyttäytyminen ei todellakaan rajoitu neljän seinän sisälle eikä omista ongelmista rehellisesti puhumiseen.

        Tuo kamaluutena koetusta omasta seksuaalisuudesta pidättäytyminen "yksinkertaisena ratkaisuna" ei juuri tosiasiassa ole yhtään yksinkertainen. Pidättäytymisen ja omien halujen kieltämisen raja on helposti häilyvä, ja halujen kieltäminen aiheuttaa lisää ongelmia.


      • EI NIIN...
        joku muu kirjoitti:

        Tavallisten homottelijoiden massat on aika hiton paljon suurempi ongelma kuin aloittajan kaltaiset, suht harvinaisesta ongelmasta kärsivät ja siitä netin mielenterveyspalstalla omakohtaisesti puhuvat henkilöt... Tyypilliset homottelijaidiootit vaikuttavat käytöksellään paitsi homoja loukaten myös ihan heteroiden seksuaalisuuden kokemista ja toteuttamista ahtauttaen ja siihen liittyviä ahdistuksia ja pelkoja lisäten. Ja se käyttäytyminen ei todellakaan rajoitu neljän seinän sisälle eikä omista ongelmista rehellisesti puhumiseen.

        Tuo kamaluutena koetusta omasta seksuaalisuudesta pidättäytyminen "yksinkertaisena ratkaisuna" ei juuri tosiasiassa ole yhtään yksinkertainen. Pidättäytymisen ja omien halujen kieltämisen raja on helposti häilyvä, ja halujen kieltäminen aiheuttaa lisää ongelmia.

        Ei se olekaan mikään yksinkertainen ratkaisu, mutta voi olla parempi vaihtoehto kuin homosuhteet, jos ne koetaan vääriksi, kielletyiksi, inhottaviksi yms. Ei selibaatti ole koskaan mikään helppo asia.

        Toisaalta oman seksuaalisuuden tukahduttaminen voi pervertoida ihmistä. Olemme kaikki kuulleet katolisessa kirkossa yleisistä lasten hyväksikäyttötapauksista. Ja lisäksi jopa eräs englantilainen "pedofiiliteoreetikko" on sitä mieltä, että homoseksuaalisuuden kieltäminen ja tukahduttaminen on merkittävä selittävä tekijä pedofiliassa.

        Minusta parasta sekä yksilöiden että yhteiskunnan kannalta olisi, jos homoseksuaalisuus olisi luontevaksi koettu suuntautuneisuus ja mahdollisimman vähän stigmatisoiva ominaisuus.


      • ap..
        joku muu kirjoitti:

        Tavallisten homottelijoiden massat on aika hiton paljon suurempi ongelma kuin aloittajan kaltaiset, suht harvinaisesta ongelmasta kärsivät ja siitä netin mielenterveyspalstalla omakohtaisesti puhuvat henkilöt... Tyypilliset homottelijaidiootit vaikuttavat käytöksellään paitsi homoja loukaten myös ihan heteroiden seksuaalisuuden kokemista ja toteuttamista ahtauttaen ja siihen liittyviä ahdistuksia ja pelkoja lisäten. Ja se käyttäytyminen ei todellakaan rajoitu neljän seinän sisälle eikä omista ongelmista rehellisesti puhumiseen.

        Tuo kamaluutena koetusta omasta seksuaalisuudesta pidättäytyminen "yksinkertaisena ratkaisuna" ei juuri tosiasiassa ole yhtään yksinkertainen. Pidättäytymisen ja omien halujen kieltämisen raja on helposti häilyvä, ja halujen kieltäminen aiheuttaa lisää ongelmia.

        "Tuo kamaluutena koetusta omasta seksuaalisuudesta pidättäytyminen "yksinkertaisena ratkaisuna" ei juuri tosiasiassa ole yhtään yksinkertainen. Pidättäytymisen ja omien halujen kieltämisen raja on helposti häilyvä, ja halujen kieltäminen aiheuttaa lisää ongelmia."

        Seksuaalisuuteni hyväksyminen aiheuttaisi lisää ongelmia, joten on aivan sama pidättäydynkö seksuaalisuudestani vai toteutanko sitä. Sotkeutuisin taas vääriin ihmisiin ja myrkyttäisin kaikki suhteeni jo alkuunsa, koska miettisin vain sitä, että "tämä ei ole se elämä mitä haluan eikä haaveeni lapsista toteudu, mutta tyydyn tähän koska parempaan elämään ei ole mahdollisuutta, kun se minulta on viety oikeus siihen." Tästä seuraa taas puolestaan sitä, että vaikken tietoisesti tuo katkeruuttani esille, tuon sitä kenties alitajuisesti suhteeseen.

        Tajuan yleensä myöhemmin käytöstäni analysoidessa, että kuinka olen suhdettani myrkyttänyt. Vaikka mies olisi kaikinpuolin ok, ärsyynnyn usein siksi, että hän on mies. Esimerkiksi saatoin kaupungilla ollessamme ahdistua, koska nähdessäni heteropareja yhdessä, mietin vain oman suhteeni surkeutta ja sitä, että minulla ei ole naista vaan mies. Sitten mietin kuinka väärin se on ja asia pahenee vielä enemmän kun näen lapsiperheitä. Yleensä olen kokenut negatiivisia tuntemuksia seksinkin jälkeen (myös suhteessa), etenkin silloin jos minä en ole tehnyt aloitetta ja minut on ikään kuin "vietelty" tai suostuteltu seksiin. Saatan ajatella jälkeen päin, että toinen on ollut dominoiva tai kiero mies saadessaan minut sänkyyn, vaikka olisinkin nauttinut siitä. En vain osaa/ kehtaa aina kieltäytyä ja olen yksinkertaisesti helppo saada sänkyyn. Totta kai myöhemmin oma käytös suututtaa, vaikka mitään pahaa ei olisikaan tapahtunut, mutta nimitän itseäni usein lutkaksi. Kokemani tuntemukset heijastuvat silti käytökseeni ja saatan sanoa, että en halua mitään seksiä viikkoon ja siitä on seurannut riita.

        Riitaannun helpommin miesten kanssa, koska mielipiteeni eroavat usein heidän mielipiteistään ja kun he yrittävät saada minua uskomaan heitä, tunnen itseni olevan alistettuna, jolloin puran raivoni sanallisena sotana. Siedän sitä, että ihmisillä on eri mielipiteitä, mutta sitä en siedä, jos minua yritetään väkisin saada muuttamaan omia periaatteitani ja silloin pyrin etsimään toisesta heikon kohdan hyökäten siihen.

        Usein minusta tuntuu, että miesten välinen parisuhde on luonnotonta, vaikka miehet tulisivat muuten keskenään toimeen, mutta kun mennään tunnetasolle niin usein ollaan kuin magneetin samalla varauksella olevat puolet, jotka hylkivät toisiaan. Niin vähän tiedän miespareja, joilla on ollut pitkä ja kestävä suhde. Enemmän yhden illan juttuja tai parin kuukauden mittaisia suhteita. Mutta aivan sama, vaikka minulle olisikin tuolla jossain se oikea kumppani, jos se kuitenkin on mies niin voin julistaa jo nyt, että minulle ei ole ketään tässä maailmassa.

        Olen pahanilmanlintu ollut jo pienestä pitäen, joten minun on parempi olla yksin. Tämä päätös pidättäytyä seksuaalisesta suuntautumisestani ei ole yksinkertainen eikä helppo, mutta se on paras ja ainoa vaihtoehto. Vaikka se tuo ongelmia, lisää taas itsemurhayrityksiä ja varmasti mielenterveyteni romahtaa, se on silti kaiken sen arvoista etten anna periksi homoseksuaalisuudelle. Jos tiedän kuollessani, etten viimeisinä päivinäni toteuttanut homouttani, voin olla tyytyväinen ja onnellinen.


      • ap..
        EI NIIN... kirjoitti:

        Ei se olekaan mikään yksinkertainen ratkaisu, mutta voi olla parempi vaihtoehto kuin homosuhteet, jos ne koetaan vääriksi, kielletyiksi, inhottaviksi yms. Ei selibaatti ole koskaan mikään helppo asia.

        Toisaalta oman seksuaalisuuden tukahduttaminen voi pervertoida ihmistä. Olemme kaikki kuulleet katolisessa kirkossa yleisistä lasten hyväksikäyttötapauksista. Ja lisäksi jopa eräs englantilainen "pedofiiliteoreetikko" on sitä mieltä, että homoseksuaalisuuden kieltäminen ja tukahduttaminen on merkittävä selittävä tekijä pedofiliassa.

        Minusta parasta sekä yksilöiden että yhteiskunnan kannalta olisi, jos homoseksuaalisuus olisi luontevaksi koettu suuntautuneisuus ja mahdollisimman vähän stigmatisoiva ominaisuus.

        No on aika outo teoria, että selibaatissa eläminen muuttaisi pedofiiliksi. Olisikohan kyse enempi sellaisesta henkilöstä, joka on koko ikänsä ollut seksivastainen tai pidättäytyväinen. No minun kohdallani uskoisin, että todennäköisyys minun pedofiiliksi muuttumiselle on hyvin pieni, jos pidättäytydyn seksuaalisuudestani. Jos en harrasta seksiä miesten kanssa niin en todellakaan harrasta sitä muidenkaan kanssa enkä varsinkaan lasten kanssa. Pidän itseäni vanhemmista miehistä enkä nuoremmista, joten on aika vaikea uskoa, että alkaisin ajatella lapsia seksiobjekteina. Minua kuitenkin enemmän kiehtoisi aikuinen ja kypsä mies.

        "Minusta parasta sekä yksilöiden että yhteiskunnan kannalta olisi, jos homoseksuaalisuus olisi luontevaksi koettu suuntautuneisuus ja mahdollisimman vähän stigmatisoiva ominaisuus."

        En ole juurikaan kokenut merkittävää syrjintää ja ympärilläni on ja oli paljon ihmisiä jotka homouden hyväksyy, mutta kyse ei ole muiden mielipiteistä vaan siitä mitä itse haluaa ja minkä itse kokee tavoittelemisen ja elämisen arvoiseksi.


      • samoissa rämpinyt
        Niin niin... kirjoitti:

        Jos ongelmana on homouden kokeminen aivan kammottavana asiana, voisi kuitenkin olla parempi olla harjoittamatta tätä kamaluutta, koska se lisäisi itseinhoa entisestään. Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin. Surullista, että jollakulla on tällainen käsitys.

        Kaikki joutuvat elämään tunteidensa kanssa. Eivät homot ole mikään poikkeus.

        Jos kirjoittaja olisi uskovainen kristitty, tilanne olisi itse asiassa helpompi, koska homous ei muodosta mitään "erityistä hirveyttä" kristillisessä ajattelussa, vaan se on yksi synti muiden joukossa. Eivät homoseksuaaliset teot eroa millään tavalla heteroseksuaalien seksuaalisista synneistä eli kaikesta, mikä ei tapahdu avioliitossa. Niinpä homoseksuaalin eläminen selibaatissa on vain yksi kilvoittelun muoto - ei sen ihmeellisempää kuin heteroseksuaalin pidättäytyminen seksistä ellei hän ole avioliitossa. Paljon enemmän heteroiden syntielämää levitellään ja ihannoidaan pitkin katuja ja toreja sekä televisiossa ja medioissa yleensä, joten on kyse ihan eri luokan ongelmasta kuin marginaalinen homoseksi.

        Sinä, joka aloitat 'niin niin', kirjoita toosi hienosti. Yhdyn kaikkeen mietteeseesi ja samoilla ajatuksilla tervehdin aloittajaa... Siis, että miksipä ei ihminen voisi elää selibaatissa, jos seksuaalielämä avioliittosuhteessa ole mahdollinen. Kaikki me tiedämme, että oikeassa yhteydessään harjoitettavaa seksuaalisuutta eli avioliitossa mielestäni, niin että sitä ei todellakaan kaikki voi toteuttaa. Yksinään eläviä ihmisiä on tämäkin kaupunki pullollaan. Ei seksin harjoittaminen ole mikään must-juttu, jollei kerran siihen luonnistuvaa ihmissuhdettakaan ole. Ilman tottuu oikein hyvin elämään. Huomatkaa väki, että on myös olemassa erilaisia sairauksia ja leikkauksia, joiden tähden ihminen kadottaa seksuaalisen kyvyn ja tai halun. Silti eläminen tyytyväisenä on mahdollista! On paljon muitakin syitä olla elämättä seksuaalisessa suhteessa, kuin seksuaali-identiteetin heikkous.

        Minä todellakin kannustan aloittajaa tutustumaan ihmisiin Aslanissa ja menemään sinne, miltei mieluummin kuin kirjoittaa asiansa tänne. Aloittajan monet viestit ketjussa ovat upeasti kuvattuja hänen tilanteestaan ja siitä, miltä hänestä tuntuu.


      • Anonyymi
        Niin niin... kirjoitti:

        Jos ongelmana on homouden kokeminen aivan kammottavana asiana, voisi kuitenkin olla parempi olla harjoittamatta tätä kamaluutta, koska se lisäisi itseinhoa entisestään. Sitä sitten pyritään lievittämään purkamalla myrkyllistä mieltä muihin, eli niihin homoihin lähinnä, joten heidät nähdään yhä "rasistisemmin" ja vääristyneemmin. Surullista, että jollakulla on tällainen käsitys.

        Kaikki joutuvat elämään tunteidensa kanssa. Eivät homot ole mikään poikkeus.

        Jos kirjoittaja olisi uskovainen kristitty, tilanne olisi itse asiassa helpompi, koska homous ei muodosta mitään "erityistä hirveyttä" kristillisessä ajattelussa, vaan se on yksi synti muiden joukossa. Eivät homoseksuaaliset teot eroa millään tavalla heteroseksuaalien seksuaalisista synneistä eli kaikesta, mikä ei tapahdu avioliitossa. Niinpä homoseksuaalin eläminen selibaatissa on vain yksi kilvoittelun muoto - ei sen ihmeellisempää kuin heteroseksuaalin pidättäytyminen seksistä ellei hän ole avioliitossa. Paljon enemmän heteroiden syntielämää levitellään ja ihannoidaan pitkin katuja ja toreja sekä televisiossa ja medioissa yleensä, joten on kyse ihan eri luokan ongelmasta kuin marginaalinen homoseksi.

        Tämä oli just oikea kommentti: Syntiä on maa täynnä, mutta kaikesta synninpaljoudesta nimenomaan heteroiden seksuaalinen syntielämä valitettavasti on tätä nykyä erittäin ihannoitu. - Esimerkiksi mitä pornahtavampi laulajatähti, sitä enemmän menestystä.
        Nyt jotkut konkarilaulajatkin (joiden pitäisi jo olla viisastuneita) tekevät säälittävän comebackin ja pyrkivät viime hetkillään todelliseen ”tähteyteen” hekuman selässä ratsastamalla. Eivät homoseksuaalit ole sen syntisempiä kuin muutkaan. Toisilla syntisyys näkyy päällepäin, monilla on piilossa.
        Tosiaan marginaalinen ongelma yhteiskunnassa on homoseksi, joskin tietenkin yksilön kohdalla traagista, kuten aloittajan kirjoituksista ilmenee. Meidän pitää kuitenkin hyväksyä se, että olemme kaikki syntiä tehneet ja uskoa, että Jeesus Kristus on tosi Jumala tosi Jumalasta, joka on voittanut synnin ja kuoleman vallan.
        En tiedä, olisiko muutosta tahtoville homoseksuaaleille tarjolla myös jokin hormonihoito olemassa. Hämärästi muistan jostain lukeneeni, että homoseksuaalisuus voitaisiin ”peruuttaa” jollain tällaisella hoidolla.
        Joka tapauksessa aloittajalle ja muille samanlaisissa katkeruuden syövereissä kamppaileville sanoisin, että anna ajan kulua (-aloituksesta onkin jo aikaa -) ja yritä keskittyä kaikkeen hyvään, mitä elämässäsi kuitenkin on, kun vain haluat nähdä. Yritä keskittyä johonkin mukaansa tempaavaan, terveyttä ja iloa, ja ehkä muillekin ihmisille hyötyä tuovaan aktiviteettiin, kuten johonkin harrastukseen, opiskeluun, tutkimustyöhön…
        Kun saat ajatuksesi pois omasta seksuaalisuudestasi ja romuttuneista haaveistasi, tulet huomaamaan, että eihän ne nuorempana kuolemanvakavina pitämäsi ongelmat niin merkittäviä olleetkaan. Luota johdatukseen elämässäsi. Iän karttuessa alat ajatella, että kyllä sitä näinkin elää ja ymmärrät, miten lyhyen aikaa täällä joka tapauksessa ollaan. Ei ole mitään tarvetta katkaista lyhyttä maallista elämää ennen aikojaan. Kyllä se päättyy ihan luonnollisestikin. Nopeammin kuin tajuatkaan. Pois siis kaikki negatiivinen ajattelu, itsesääli ja katkeruus yms.
        -Hentunen-


    • joku vain

      -Itse en myöskään usko homouden olevan synnynnäistä, vaikka näin yritetään vakuutella.

      Minun mielestäni sinun kannattaisi hakeutua ammattiauttajalle jolle voisit kertoa ongelmistasi.

      -voimia

      • comment

        Kyllä se muuten on todella myös niin, että tiettyjen hermoston rakenteellisten erityispiirteiden on todettu yhdistyvän homoseksuaalisuuteen. Eli tällöin on kyse sellaisesta tekijästä, joka ei selity sosiaalisella kehityksellä vaan on biologinen ja "synnynnäinen". Tämä ei siis välttämättä ole ainoa homoseksuaalisuutta selittävä tekijä, mutta joissakin tapauksissa se on riittävä syy. Eli ei pitäisi yleistää suuntaan eikä toiseen...


      • PRENATAALIT SYYT
        comment kirjoitti:

        Kyllä se muuten on todella myös niin, että tiettyjen hermoston rakenteellisten erityispiirteiden on todettu yhdistyvän homoseksuaalisuuteen. Eli tällöin on kyse sellaisesta tekijästä, joka ei selity sosiaalisella kehityksellä vaan on biologinen ja "synnynnäinen". Tämä ei siis välttämättä ole ainoa homoseksuaalisuutta selittävä tekijä, mutta joissakin tapauksissa se on riittävä syy. Eli ei pitäisi yleistää suuntaan eikä toiseen...

        Niin, ja kuulemma joskus jopa käden rakenne (etusormen pituuden suhde nimettömään) korreloi homo-/heteroseksuaalisuuden kanssa. Ainakin naisille ominainen sormien pituuden suhde on homoilla yleisempi kuin heteroilla.


    • Aloittaja..

      Ammattiauttajat kun eivät osaa auttaa! Apua on haettu, mutta kun olen niin pahasti viallinen. Minulle on monet ihmiset jo sanoneet, etteivät tiedä miten voisivat minua auttaa, kun homoutta ei voi poistaa ja minä en pysty itse mitenkään asiaa hyväksymään. Monta vuotta jo kärsitty eikä loppua näy. Voisikohan joku aivokirurginen toimenpide auttaa siten että aivoista katkaistaisiin otsalohkojen yhteydet tunnetiloja säätelevään limbiseen järjestelmään? Mulle ois ihan sama, vaikka menisin vihannekseks. Toisaalta aivokuoleman voisin aiheuttaa itsekin muilla keinoin, mutta en halua jäädä yhteiskunnan taakaksi olemalla vihannes.

      • elokuuu

        "minä en pysty itse mitenkään asiaa hyväksymään"

        Neuvoni on, että älä hyväksy, älä pakota hyväksymään. Älä mieti sitä ollenkaan! Sen sijaan mieti KUKA SINÄ OLET JA MITÄ ELÄMÄLTÄSI HALUAT asentoitumatta korostuneen seksuaalisesti.

        Minkälaiseksi kuvittelet "heteroelämäsi"? Millä tavalla se olisi erilaista, kuin nykyinen elämäsi (sen lisäksi että tuntisit vetoa naisiin etkä miehiin)? Entä jos se ei olisi paljoakaan erilaista? Olisit edelleen tuo sama tyyppi.

        Vaikka homosta tulisikin hetero tai heterosta homo (jollain taikasauvalla muuttamalla ;)), ei elämästä tuli ongelmatonta. Taas olisi uusi yhteiskunnallinen rooli, johon pitäisi mahtua! Melkeen väittäsin, että nykyinen heteromiehen rooli on se tiukin... Tosin ei ole helppoa mahtua heteronaisen kapeaan malliinkaan, mutta onneksi ei tarvitse mahtua valmiiseen muottiin, eikä tarvitse täyttää odotuksia. Ei ole olemassa mitään kategorioita:homomies, heteromies, lesbonainen, heteronainen, biseksuaalimies, biseksuaalinainen, gender blender etc etc...- ne on vaan sanoja! Jokaisella meistä on ihan oma yksilöllinen kategoria.

        Voisiko olla niin, ettei sulla, ap, ole sitä normiperheen ja "normiheterofaijan" kokemusta tai kokemus on rikotusta sellaisesta, kuvittelet, että se olisi jotain valtavan idyllistä?
        Oisko sun oma "normista poikkeaminen" siksi vaikea hyväksyä, koska et halua olla kuin isäsi, joka rikkoi teidän heteronormin mukaisen perheen ja tuotti surua? Pelkäätkö, että tuota homoudellasi samanlaista pettymystä jollekin läheisellesi?
        Oletko valmis luopumaan jostain niin tärkestä osasta kuin aito, oma seksuaalisuus vain täyttääksesi odotukset (yhteiskunnan, läheisten ja etenkin omasi)?

        Jos olisin sinä, tekisin niinkuin alussa jo mainitsin, lakkaisin miettimästä erityisesti homouttani ja miettisin kuka olen ja miten olen tullut sellaiseksi IHMISEKSI, joka nyt olen.

        Tsemppiä :)


      • ap...
        elokuuu kirjoitti:

        "minä en pysty itse mitenkään asiaa hyväksymään"

        Neuvoni on, että älä hyväksy, älä pakota hyväksymään. Älä mieti sitä ollenkaan! Sen sijaan mieti KUKA SINÄ OLET JA MITÄ ELÄMÄLTÄSI HALUAT asentoitumatta korostuneen seksuaalisesti.

        Minkälaiseksi kuvittelet "heteroelämäsi"? Millä tavalla se olisi erilaista, kuin nykyinen elämäsi (sen lisäksi että tuntisit vetoa naisiin etkä miehiin)? Entä jos se ei olisi paljoakaan erilaista? Olisit edelleen tuo sama tyyppi.

        Vaikka homosta tulisikin hetero tai heterosta homo (jollain taikasauvalla muuttamalla ;)), ei elämästä tuli ongelmatonta. Taas olisi uusi yhteiskunnallinen rooli, johon pitäisi mahtua! Melkeen väittäsin, että nykyinen heteromiehen rooli on se tiukin... Tosin ei ole helppoa mahtua heteronaisen kapeaan malliinkaan, mutta onneksi ei tarvitse mahtua valmiiseen muottiin, eikä tarvitse täyttää odotuksia. Ei ole olemassa mitään kategorioita:homomies, heteromies, lesbonainen, heteronainen, biseksuaalimies, biseksuaalinainen, gender blender etc etc...- ne on vaan sanoja! Jokaisella meistä on ihan oma yksilöllinen kategoria.

        Voisiko olla niin, ettei sulla, ap, ole sitä normiperheen ja "normiheterofaijan" kokemusta tai kokemus on rikotusta sellaisesta, kuvittelet, että se olisi jotain valtavan idyllistä?
        Oisko sun oma "normista poikkeaminen" siksi vaikea hyväksyä, koska et halua olla kuin isäsi, joka rikkoi teidän heteronormin mukaisen perheen ja tuotti surua? Pelkäätkö, että tuota homoudellasi samanlaista pettymystä jollekin läheisellesi?
        Oletko valmis luopumaan jostain niin tärkestä osasta kuin aito, oma seksuaalisuus vain täyttääksesi odotukset (yhteiskunnan, läheisten ja etenkin omasi)?

        Jos olisin sinä, tekisin niinkuin alussa jo mainitsin, lakkaisin miettimästä erityisesti homouttani ja miettisin kuka olen ja miten olen tullut sellaiseksi IHMISEKSI, joka nyt olen.

        Tsemppiä :)

        Jostain syystä kaikki kuvittelevat minun kuvittelevan heteroiden elämän olevan helppoa. Ei minulla ole mitään illusioita idyllisestä ja ongelmattomasta heteroelämästä. Homoudesta riippumattomia vastoinkäymisiä on jo ihan tarpeeksi, mutta ehkä homona silti tulee enemmän vastoinkäymisiä. Koko ajan pitäisi taistella oman olemassaolon oikeudesta ja oman seksuaalisuuden toteuttamisen oikeudesta. Oikeudesta rakastaa jne. Minä en halua sellaista elämää, jossa minä vs. yhteiskunta enkä haluaisi muutenkaan! En halua suhdetta jossa en voi jatkaa sukuani! Lisääntymisen olen ottanut yhdeksi elämäntehtäväkseni enkä hyväksy sitä, että homous estäisi sen! Minä en hyväksy homoutta nyt enkä koskaan enkä halua oppia hyväksymään. Siksi olen eristäytynyt kaikista homo- ja biseksuaaleista, niin naisista kuin miehistäkin. Minä en tarvitse ystäviä tai kavereita niistä ryhmistä. Tehköön kuka miten haluaa, minun ystäväkseni pääsee vain heterot.

        Olen kokenut enemmän hyväksyntää kuin syrjintää homouden osalta ellei lasketa itsesyrjintääni joka on ylitse muiden. Minä en tätä kehoa anna homoudelle saastattavaksi koska homous on syöpäläinen joka tuhoaa minut pala palalta. Yksikään mies ei enää tule pilaamaan elämääni eikä koskemaan minuun enkä minä koske enää yhteenkään mieheen. Miesten kanssa on aina suurempi epäluottamusriski ja yleensä luottamukseni petetäänkin. Naiset pitävät lupauksensa paremmin. Miesten on vaikea olla tekemättä lupausta, jos tietävät etteivät voi lupaustaan pitää. Kaikenlisäksi minuun ihastuu aina säälien kerjääjät, sekopäät, alkoholistit tai muuten vain vajakit. En viehätä ulkonäölläni, mutta valitettavasti homojen maailmassa visuaalinen puoli on se mikä merkkaa eniten. Jos et omista täydellistä kroppaa tai ole vähintäänkin komea, on turha kuvitella saavansa seuraa helposti. Miehiä ei kiinnosta sisäinen kauneus, ainoastaan se mikä saa mulkun pystyyn. Yleistän radikaalisti, mutta miehet kiinnittävät enemmän huomiota ulkoisiin ominaisuuksiin. Poikkeuksia löytyy aina, mutta minä en jää niitä kalastelemaan, kun ne poikkeukset joita kohtaa on useasti aiemmin mainituista kategorioista.

        Minulla on tarve lisääntyä ja halu toimia vanhempana, mutta en ala tietoisesti hankkimaan lapsia rikkinäiseen perheeseen esim. jos äiti olisi vaikka lesbo ja asuisi naisystävänsä kanssa toisessa talossa ja minä toisessa. Siinä siis yksi vaihtoehto, mutta isyyden tunnustaminenkin voisi olla hankalaa. Kuitenkin se olisi tietoisesti lapsen tekemistä rikkinäisiin kuvioihin ellei ajatella, että lapsen pääasiallinen perhe olisi äitinsä luona kun siellä olisi toinen äiti toisen vanhempana jolloin minä olisin vain "se viikonloppu-iskä" En ala sellaiseen. Enkä muutenkaan halua kasvattaa lapsia missää kieroissa kuvioissa. Kun en voi saada heteroelämää niin en ota mitään homoelämääkään. Se on kaikki tai ei mitään.

        Olisin siis valmis luopumaan omasta seksuaalisuudestani, jotta täyttäisin odotukset ilman että olisin friikki. Tämä jatkuva vihan ylläpito homoutta kohtaan vie voimiani, joten olen pakotettu ajatelemaan muutakin. En edes pysty päivästä toiseen vihaamaan itseäni. Jos homouteni irtoaisi minusta ja ruumiillistuisi vaikkapa itseni näköiseksi, kiduttaisin sitä ja tappaisin julmalla tavalla. Joskus mietin kun puhuin vihaavani pientä homoa itsessäni, että jos homouteni ruumiillistuisikin pienen kärsivän pojan olomuotoon. Sisälläni kuitenkin on aina se pieni isän, miehen hylkäämä kärsivä pahasti vaurioitunut poika. Tappaisinko sellaisenkin ruumiillistuman? Tietenkin, koska se päättäisi kivun ja vihaan homoutta niin paljon. Käytän tätä nyt esimerkkinä vielä vahvistaakseni sen kuinka paljon vihaan homoutta.

        Minusta on tullut naisellinen mies. Minua ei tunnista enää ulkonäköni perusteella homoksi, koska kävin läpi muodonmuutoksen, joka tosin vielä jatkuu. Sen sijaan, jos kanssani alkaa keskustelemaan voi toki huomata stereotypiaa rakastelevan homomaisuuden minussa. Kuinka voin siis ajatella omaa itseäni, ilman homouden tulemista mieleeni kun se on vaikuttanut valintoihini ja moneen asiaan? Onneksi vaihdan alaa, että pääsen eroon tästäkin työstä joka muistuttaa minua homoudesta. Olen aloittanut jo muutosprosessin. Tulen tästä lähtien miettimään ihmisten kanssa keskustellessa millaisen kuvan itsestäni annan, joten se miten annan itseni näkyä ulospäin, tulee myös muuttumaan. Koska muuten en päihitä homoutta, jos en muuta kaikkea mihin se on vaikuttanut ja missä se näkyy edelleenkin. Olen erittäin tyytyväinen näihinkin tapahtuneisiin muutoksiin, koska en enää näytä friikiltä ja alan vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä, jota sietäisin itsekin. Joten mietin sitten kun olen syntynyt uudelleen, sitä kuka olen ja mitä elämältäni haluan.


      • elokuuuu
        ap... kirjoitti:

        Jostain syystä kaikki kuvittelevat minun kuvittelevan heteroiden elämän olevan helppoa. Ei minulla ole mitään illusioita idyllisestä ja ongelmattomasta heteroelämästä. Homoudesta riippumattomia vastoinkäymisiä on jo ihan tarpeeksi, mutta ehkä homona silti tulee enemmän vastoinkäymisiä. Koko ajan pitäisi taistella oman olemassaolon oikeudesta ja oman seksuaalisuuden toteuttamisen oikeudesta. Oikeudesta rakastaa jne. Minä en halua sellaista elämää, jossa minä vs. yhteiskunta enkä haluaisi muutenkaan! En halua suhdetta jossa en voi jatkaa sukuani! Lisääntymisen olen ottanut yhdeksi elämäntehtäväkseni enkä hyväksy sitä, että homous estäisi sen! Minä en hyväksy homoutta nyt enkä koskaan enkä halua oppia hyväksymään. Siksi olen eristäytynyt kaikista homo- ja biseksuaaleista, niin naisista kuin miehistäkin. Minä en tarvitse ystäviä tai kavereita niistä ryhmistä. Tehköön kuka miten haluaa, minun ystäväkseni pääsee vain heterot.

        Olen kokenut enemmän hyväksyntää kuin syrjintää homouden osalta ellei lasketa itsesyrjintääni joka on ylitse muiden. Minä en tätä kehoa anna homoudelle saastattavaksi koska homous on syöpäläinen joka tuhoaa minut pala palalta. Yksikään mies ei enää tule pilaamaan elämääni eikä koskemaan minuun enkä minä koske enää yhteenkään mieheen. Miesten kanssa on aina suurempi epäluottamusriski ja yleensä luottamukseni petetäänkin. Naiset pitävät lupauksensa paremmin. Miesten on vaikea olla tekemättä lupausta, jos tietävät etteivät voi lupaustaan pitää. Kaikenlisäksi minuun ihastuu aina säälien kerjääjät, sekopäät, alkoholistit tai muuten vain vajakit. En viehätä ulkonäölläni, mutta valitettavasti homojen maailmassa visuaalinen puoli on se mikä merkkaa eniten. Jos et omista täydellistä kroppaa tai ole vähintäänkin komea, on turha kuvitella saavansa seuraa helposti. Miehiä ei kiinnosta sisäinen kauneus, ainoastaan se mikä saa mulkun pystyyn. Yleistän radikaalisti, mutta miehet kiinnittävät enemmän huomiota ulkoisiin ominaisuuksiin. Poikkeuksia löytyy aina, mutta minä en jää niitä kalastelemaan, kun ne poikkeukset joita kohtaa on useasti aiemmin mainituista kategorioista.

        Minulla on tarve lisääntyä ja halu toimia vanhempana, mutta en ala tietoisesti hankkimaan lapsia rikkinäiseen perheeseen esim. jos äiti olisi vaikka lesbo ja asuisi naisystävänsä kanssa toisessa talossa ja minä toisessa. Siinä siis yksi vaihtoehto, mutta isyyden tunnustaminenkin voisi olla hankalaa. Kuitenkin se olisi tietoisesti lapsen tekemistä rikkinäisiin kuvioihin ellei ajatella, että lapsen pääasiallinen perhe olisi äitinsä luona kun siellä olisi toinen äiti toisen vanhempana jolloin minä olisin vain "se viikonloppu-iskä" En ala sellaiseen. Enkä muutenkaan halua kasvattaa lapsia missää kieroissa kuvioissa. Kun en voi saada heteroelämää niin en ota mitään homoelämääkään. Se on kaikki tai ei mitään.

        Olisin siis valmis luopumaan omasta seksuaalisuudestani, jotta täyttäisin odotukset ilman että olisin friikki. Tämä jatkuva vihan ylläpito homoutta kohtaan vie voimiani, joten olen pakotettu ajatelemaan muutakin. En edes pysty päivästä toiseen vihaamaan itseäni. Jos homouteni irtoaisi minusta ja ruumiillistuisi vaikkapa itseni näköiseksi, kiduttaisin sitä ja tappaisin julmalla tavalla. Joskus mietin kun puhuin vihaavani pientä homoa itsessäni, että jos homouteni ruumiillistuisikin pienen kärsivän pojan olomuotoon. Sisälläni kuitenkin on aina se pieni isän, miehen hylkäämä kärsivä pahasti vaurioitunut poika. Tappaisinko sellaisenkin ruumiillistuman? Tietenkin, koska se päättäisi kivun ja vihaan homoutta niin paljon. Käytän tätä nyt esimerkkinä vielä vahvistaakseni sen kuinka paljon vihaan homoutta.

        Minusta on tullut naisellinen mies. Minua ei tunnista enää ulkonäköni perusteella homoksi, koska kävin läpi muodonmuutoksen, joka tosin vielä jatkuu. Sen sijaan, jos kanssani alkaa keskustelemaan voi toki huomata stereotypiaa rakastelevan homomaisuuden minussa. Kuinka voin siis ajatella omaa itseäni, ilman homouden tulemista mieleeni kun se on vaikuttanut valintoihini ja moneen asiaan? Onneksi vaihdan alaa, että pääsen eroon tästäkin työstä joka muistuttaa minua homoudesta. Olen aloittanut jo muutosprosessin. Tulen tästä lähtien miettimään ihmisten kanssa keskustellessa millaisen kuvan itsestäni annan, joten se miten annan itseni näkyä ulospäin, tulee myös muuttumaan. Koska muuten en päihitä homoutta, jos en muuta kaikkea mihin se on vaikuttanut ja missä se näkyy edelleenkin. Olen erittäin tyytyväinen näihinkin tapahtuneisiin muutoksiin, koska en enää näytä friikiltä ja alan vaikuttaa sellaiselta ihmiseltä, jota sietäisin itsekin. Joten mietin sitten kun olen syntynyt uudelleen, sitä kuka olen ja mitä elämältäni haluan.

        "Joskus mietin kun puhuin vihaavani pientä homoa itsessäni, että jos homouteni ruumiillistuisikin pienen kärsivän pojan olomuotoon. Sisälläni kuitenkin on aina se pieni isän, miehen hylkäämä kärsivä pahasti vaurioitunut poika."

        Huomasit varmaan itsekin, että mainitsit sisälläsi olevan pienen homon ja isän hylkäämän pojan. Molempia on loukattu ja molemmat on saaneet pettyä. Olet valmis vaikka eliminoimaan vaurioituneen pikku lapsen, mutta miksi? Miksi sitä, joka on luottanut, pitää vihata ja rankaista? Eihän se ole tehnyt mitään väärää! Väärin on tehneet ne, jotka on pettäneet ja rikkoneet lupauksensa, eivätkä olleet luottamuksen arvoisia, eikö niitä kuuluis vihata ja rangaista ja sitä pikku homopoikaa suojella? Väärin tekee paska maailma, jossa ihmiset eivät ole tasavertaisia, vaan toisten pitää jatkuvasti taistella oikeuksistaan.

        Oon aika järkyttyny tosta itserankaisu-mentaliteetista. Varmaan sua on satutettu tosi pahasti ja nyt sit syytät ja rankaset ittees...-mistä? Siitä, että olit pikku poika, joka kaipas (paskaa) faijaa? Luotit vääriin miehiin, kun halusit olla rakastettu ja ne vaan hyväksikäytti sua? Olit niin sinisilmänen ja tyhmä, että luotit vääriin tyyppeihin?

        Vaikka oletkin päättänyt heteroitua ja eliminoida (SYYTTÖMÄN!) pikku (homo)pojan, ei se ole ansainnut tuota vihaa, vaan tuon vihan ansaitsis ihan jotku muut...


      • ap..
        elokuuuu kirjoitti:

        "Joskus mietin kun puhuin vihaavani pientä homoa itsessäni, että jos homouteni ruumiillistuisikin pienen kärsivän pojan olomuotoon. Sisälläni kuitenkin on aina se pieni isän, miehen hylkäämä kärsivä pahasti vaurioitunut poika."

        Huomasit varmaan itsekin, että mainitsit sisälläsi olevan pienen homon ja isän hylkäämän pojan. Molempia on loukattu ja molemmat on saaneet pettyä. Olet valmis vaikka eliminoimaan vaurioituneen pikku lapsen, mutta miksi? Miksi sitä, joka on luottanut, pitää vihata ja rankaista? Eihän se ole tehnyt mitään väärää! Väärin on tehneet ne, jotka on pettäneet ja rikkoneet lupauksensa, eivätkä olleet luottamuksen arvoisia, eikö niitä kuuluis vihata ja rangaista ja sitä pikku homopoikaa suojella? Väärin tekee paska maailma, jossa ihmiset eivät ole tasavertaisia, vaan toisten pitää jatkuvasti taistella oikeuksistaan.

        Oon aika järkyttyny tosta itserankaisu-mentaliteetista. Varmaan sua on satutettu tosi pahasti ja nyt sit syytät ja rankaset ittees...-mistä? Siitä, että olit pikku poika, joka kaipas (paskaa) faijaa? Luotit vääriin miehiin, kun halusit olla rakastettu ja ne vaan hyväksikäytti sua? Olit niin sinisilmänen ja tyhmä, että luotit vääriin tyyppeihin?

        Vaikka oletkin päättänyt heteroitua ja eliminoida (SYYTTÖMÄN!) pikku (homo)pojan, ei se ole ansainnut tuota vihaa, vaan tuon vihan ansaitsis ihan jotku muut...

        Ainoa vääryys tässä homous itsessään! On totta, että olen joutunut kärsimään lapsesta lähtien muiden ihmisten toiminnan vuoksi enkä tarkoita siis pelkästään sosiaalisia suhteita vaan ihan kaikkea aina lääkärien toiminnasta muihin viranomaisiin. Olen kokenut sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa. Vastoinkäymisiä on ollut elämässä enemmän kuin hyviä asioita. Siksi en kaipaa homoutta tuhoamaan elämääni yhtään enempää. Toisaalta olen tietoisestikin rankaissut itseäni muiden tekemien virheiden takia. Koska en voi rankaista muita ja jonkun on kärsittävä, se usein olen minä.

        On vaikeaa keksiä joskus muuta ajateltavaa tai tekemistä kun kärsin yksinäisyydestä tai rakkauden puutteesta. Joskus se mitä keksin korvaavaksi tekemiseksi tuo mieleeni vain enemmän oman tilanteeni. Mutta ammennan vihasta myös energiaa, sillä kun ajattelen sitä mitä homous tuo elämääni ja mitä se vie pois, en epäröi hetkeäkään päätöstäni estää minua toimimasta seksuaalisuuteni mukaan. En kiellä sitä ettenkö usein kaipaisi toisen miehen läsnäoloa ja rakkautta, mutta en anna niille tunteille valtaa. En aio enää asettaa itseäni mukaan riskipeliin, koska sitä se on aina miehen kanssa. En aio olla optimistinen ja nostaa odotuksiani korkealle vain ja ainoastaan sen takia, että kaatuisin taas maahan kärsien. Tässä maailmassa ei ole sellaista miestä, joka minulle sopisi. Kaikki haluavat vahingoittaa minua tavalla tai toisella. Tai ehkä pitäisi muuttaa pois Suomesta jonnekin missä oltaisiin avoimempia ja hyväksyvämpiä, mutta asioiden pakeneminen ei auttaisi asiaa, sillä ennen pitkään lapsettomuus tulisi taas mieleeni. En päästä enää yhtäkään miestä lähelleni. Vain siten voin suojella itseäni ja turvata elämäni.

        Toivon, että menettäisin kykyni rakastaa ja haluni saada läheisyyttä. Se olisi ratkaisu kaikkeen. Isäni poissaolo jätti minuun suuren aukon, mutta en halua, että joutuisin täyttämään sen toisen miehen rakkaudella parisuhteessa, vaikka sitä homouteni minussa toivoo. Jätän se aukon ikuisesti tyhjäksi. Vaikka mielenterveyteni sortuisi lopullisesti, vaikka hajoaisin ja kuolisin ennen aikojani, tulen aina tietämään etten antanut homoudelle valtaa. Tämä on minun taisteluni itseäni vastaan. Tiedän ettei se tule päättymään hyvin, koska tuhoudun itse samalla, jos yritän tuhota homouden. Se on kuitenkin riski jonka otan tietoisesti.


      • elokuuu
        ap.. kirjoitti:

        Ainoa vääryys tässä homous itsessään! On totta, että olen joutunut kärsimään lapsesta lähtien muiden ihmisten toiminnan vuoksi enkä tarkoita siis pelkästään sosiaalisia suhteita vaan ihan kaikkea aina lääkärien toiminnasta muihin viranomaisiin. Olen kokenut sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa. Vastoinkäymisiä on ollut elämässä enemmän kuin hyviä asioita. Siksi en kaipaa homoutta tuhoamaan elämääni yhtään enempää. Toisaalta olen tietoisestikin rankaissut itseäni muiden tekemien virheiden takia. Koska en voi rankaista muita ja jonkun on kärsittävä, se usein olen minä.

        On vaikeaa keksiä joskus muuta ajateltavaa tai tekemistä kun kärsin yksinäisyydestä tai rakkauden puutteesta. Joskus se mitä keksin korvaavaksi tekemiseksi tuo mieleeni vain enemmän oman tilanteeni. Mutta ammennan vihasta myös energiaa, sillä kun ajattelen sitä mitä homous tuo elämääni ja mitä se vie pois, en epäröi hetkeäkään päätöstäni estää minua toimimasta seksuaalisuuteni mukaan. En kiellä sitä ettenkö usein kaipaisi toisen miehen läsnäoloa ja rakkautta, mutta en anna niille tunteille valtaa. En aio enää asettaa itseäni mukaan riskipeliin, koska sitä se on aina miehen kanssa. En aio olla optimistinen ja nostaa odotuksiani korkealle vain ja ainoastaan sen takia, että kaatuisin taas maahan kärsien. Tässä maailmassa ei ole sellaista miestä, joka minulle sopisi. Kaikki haluavat vahingoittaa minua tavalla tai toisella. Tai ehkä pitäisi muuttaa pois Suomesta jonnekin missä oltaisiin avoimempia ja hyväksyvämpiä, mutta asioiden pakeneminen ei auttaisi asiaa, sillä ennen pitkään lapsettomuus tulisi taas mieleeni. En päästä enää yhtäkään miestä lähelleni. Vain siten voin suojella itseäni ja turvata elämäni.

        Toivon, että menettäisin kykyni rakastaa ja haluni saada läheisyyttä. Se olisi ratkaisu kaikkeen. Isäni poissaolo jätti minuun suuren aukon, mutta en halua, että joutuisin täyttämään sen toisen miehen rakkaudella parisuhteessa, vaikka sitä homouteni minussa toivoo. Jätän se aukon ikuisesti tyhjäksi. Vaikka mielenterveyteni sortuisi lopullisesti, vaikka hajoaisin ja kuolisin ennen aikojani, tulen aina tietämään etten antanut homoudelle valtaa. Tämä on minun taisteluni itseäni vastaan. Tiedän ettei se tule päättymään hyvin, koska tuhoudun itse samalla, jos yritän tuhota homouden. Se on kuitenkin riski jonka otan tietoisesti.

        Ootko hakenu apua tuohon masennukseen? Jotain apua ilmeisesti oot hakenu, ainakin ymmärsin niin aiemmista teksteistä... ??


        En usko, että Väestöliiton psykologi ja seksologi suosittelis terapiaa, jos ei siitä ois oikeesti jotain näyttöä F66.1 hoidossa . Näin se vastaa kyselyyn itseään häiritsevän seksuaalisuuden hoidosta:

        "Kuten kysymyksessäsi toteat suhtautuminen seksuaalisuuden moninaisuuteen on muuttunut. Terapiassa ei päätetä asiakkaan puolesta, siinä tuetaan asiakasta itse työstämään omaa elämäänsä ja tekemään itse vastuullisia valintoja elämänsä suhteen. Tämä onnistuu kun asiakas saa enemmän tunnetasolla yhteyttä itseensä ja elämänhistoriaansa. Jos koet homoseksuaalisuutesi itseäsi häiritseväksi voit työstää sitä halutessasi terapiassa aivan kuten kaikkea muutakin, mitä terapiatunnille haluat tuoda. Käsittääkseni kaikki terapiat, joissa yritetään muuttaa asiakkaan seksuaalista suuntautumista ovat eettisesti arveluttavia eikö terapeutti voi sitoutua sellaiseen manipulaatioon. Jos seksuaalinen suuntautumisesi muuttuu osana omaa prosessiasi niin asia on kokonaan toinen. Jos menet terapiaan kannattaa varmaankin tuoda kysymyksessäsi esittämät näkökannat esiin, jotta niitä ja niihin liittyviä merkityksiäsi voidaan lähteä käsittelemään.

        Julkisella puolella työntekijä resurssit ovat niukat, joten pidemmän ja intensiivisemmän terapian saaminen sen puitteissa lienee vaikeaa. Jos seksuaali-identiteettipohdintasi häiritsevät mm. opintojesi etenemistä, työssä selviytymistä, psyykkistä hyvinvointiasi tai yhteiskuntaan integroitumista niin voit anoa KELA rahoitteista terapiaa. Siinä tapauksessa asian vireillepanemiseksi hakeudu psykiatrin arvioon. Jos hän katsoo KELA rahoitteisen terapian tarpeelliseksi saat häneltä arviointikäynteihin pohjaavan lausunnon, joka liitetään KELA hakemukseen. KELA sitten aikanaan myöntää tai ei myönnä rahoitusta terapiaan.

        Kari Kaimola
        Psykologi, kliininen seksologi "


      • elokuuu
        ap.. kirjoitti:

        Ainoa vääryys tässä homous itsessään! On totta, että olen joutunut kärsimään lapsesta lähtien muiden ihmisten toiminnan vuoksi enkä tarkoita siis pelkästään sosiaalisia suhteita vaan ihan kaikkea aina lääkärien toiminnasta muihin viranomaisiin. Olen kokenut sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa. Vastoinkäymisiä on ollut elämässä enemmän kuin hyviä asioita. Siksi en kaipaa homoutta tuhoamaan elämääni yhtään enempää. Toisaalta olen tietoisestikin rankaissut itseäni muiden tekemien virheiden takia. Koska en voi rankaista muita ja jonkun on kärsittävä, se usein olen minä.

        On vaikeaa keksiä joskus muuta ajateltavaa tai tekemistä kun kärsin yksinäisyydestä tai rakkauden puutteesta. Joskus se mitä keksin korvaavaksi tekemiseksi tuo mieleeni vain enemmän oman tilanteeni. Mutta ammennan vihasta myös energiaa, sillä kun ajattelen sitä mitä homous tuo elämääni ja mitä se vie pois, en epäröi hetkeäkään päätöstäni estää minua toimimasta seksuaalisuuteni mukaan. En kiellä sitä ettenkö usein kaipaisi toisen miehen läsnäoloa ja rakkautta, mutta en anna niille tunteille valtaa. En aio enää asettaa itseäni mukaan riskipeliin, koska sitä se on aina miehen kanssa. En aio olla optimistinen ja nostaa odotuksiani korkealle vain ja ainoastaan sen takia, että kaatuisin taas maahan kärsien. Tässä maailmassa ei ole sellaista miestä, joka minulle sopisi. Kaikki haluavat vahingoittaa minua tavalla tai toisella. Tai ehkä pitäisi muuttaa pois Suomesta jonnekin missä oltaisiin avoimempia ja hyväksyvämpiä, mutta asioiden pakeneminen ei auttaisi asiaa, sillä ennen pitkään lapsettomuus tulisi taas mieleeni. En päästä enää yhtäkään miestä lähelleni. Vain siten voin suojella itseäni ja turvata elämäni.

        Toivon, että menettäisin kykyni rakastaa ja haluni saada läheisyyttä. Se olisi ratkaisu kaikkeen. Isäni poissaolo jätti minuun suuren aukon, mutta en halua, että joutuisin täyttämään sen toisen miehen rakkaudella parisuhteessa, vaikka sitä homouteni minussa toivoo. Jätän se aukon ikuisesti tyhjäksi. Vaikka mielenterveyteni sortuisi lopullisesti, vaikka hajoaisin ja kuolisin ennen aikojani, tulen aina tietämään etten antanut homoudelle valtaa. Tämä on minun taisteluni itseäni vastaan. Tiedän ettei se tule päättymään hyvin, koska tuhoudun itse samalla, jos yritän tuhota homouden. Se on kuitenkin riski jonka otan tietoisesti.

        "Tai ehkä pitäisi muuttaa pois Suomesta jonnekin missä oltaisiin avoimempia ja hyväksyvämpiä, mutta asioiden pakeneminen ei auttaisi asiaa, sillä ennen pitkään lapsettomuus tulisi taas mieleeni."

        Jo Ruotsin asenneilmasto on niin erilainen, että kysyttäessä kansalaisilta mieluisinta mahdollista naapuria itselleen, eniten ääniä sai lapsiperhe Gardell Levengood...


    • joku vain taas

      Yksi mahdollisuus voisi olla nämä ns.eheyttämishoidot, niistä voisi olla sinulle apua. Nämähän on mediassa täysin tyrmätty ja samalla tavalla jotkut homoseksuaalit pitävät näitä aivan väärinä.

      Mutta sinähän tiedät että homous ei ole synnynnäistä niin miksei silloin muutosta voisi tapahtua toiseen suuntaan myös.
      --
      Myöskin se että jos nyt et täysin heteroksi pääsisikään niin pääsisit sinuiksi itsesi kanssa, sehän on tärkeää.
      ----
      http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=7629

    • ap..

      Muuten hyvä, mutta kun olen ateisti enkä pysty olemaan uskonnollisten tahojen kanssa tekemisissä. Kun kehitettäisiin uskontoon sitoutumatonta eheytysterapiaa niin olisi hyvä.

      • ei tarvi komment

        Alkuperäinen hei. Aika monesti olet maininnut ikään kuin sen sävyisesti, että 'sorry' olen ateisti ja toinen 'sorry' ... uskonnoll. tahojen kanssa tekemisissä. ? Mielestäni olet nyt luulojen ja kuulopuheiden vallassa. Miksi et itse ota selvää, onko mitään järkeä päättää olla tiukasti ateisti. Lähtisit tutkimaan asiaa ja palaa sitten 'ateistiksi', jos lystäät. Miten voit tietää niin paljon asiasta, josta kuitenkaan et ole mitään saanut kokea? Siis usko. Mistä tulee pinttymäsi, että kristilliset tahot 'pahoja'. En ole ikinä niin kuullut, kuka vaan on sinne 'sisälle' saanut mennä.
        Omasta tahdostasi tämä nyt on kiinni. Tahdotko nimenomaan olla ateristi? Tahdotko koko elämäsi tappiin olla kaiken kristillisen vaikutuksen ulkopuolella? Emmä voi käsittää...
        - Tuossa kaikessa se ratkaisun avain sinulle kyllä olisi!


    • keveakuorma

      heis.

      Soita sinne Aslaniin. Uskon että ne osaa ohjata sut jollekkin terapeutille, joka osaa antaa sulle apua uskonnosta riippumatta. Uskon että sieltä löytyy ihan varmasti joku joka haluaa auttaa sua uskontoon sitoutumattakin. Soita sinne.

      Aslanin hallituksen puheenjohtaja:
      Pirkko Alaranta, varatuomari, Kurikka
      puhelin: 040-5576877
      email: [email protected]

    • isättä kasvanut

      Alunperinhän ja pitkään psykoanalyysissa homoseksuaalisuutta lähestyttiin kehityshäiriönä. En usko, että nämä näkökulmat vieläkään ovat mihinkään hävinneet; psykoanalyytikot eivät kai vain uskalla tuoda niitä enää lainkaan esille, koska yhteiskunnasta tuleva paine toiseen suuntaan on kova. Homoseksuaalisuus ei melkein edes "saa" olla kehityshäiriö; ei vaikka jotkut yksilöt omalla kohdallaan niin kokisivat. Seksuaalinen vapautuminen, joka on sinänsä hyvä asia, on johtanut näillä kohdin ehkä vastakkaisiin, epätarkoituksenmukaisiin äärimmäisyyksiin. Joka tapauksessa epäilen, että esim. psykoanalyysikin edelleen kaikesta huolimatta mahdollistaa nämä kehitykselliset näkökulmat. Ehkä noissa eheytymishoidoissa usein onkin vaikutteita juuri psykoanalyysista.

      Itsekin olin yh-äidin poika, jonka isä häipyi kuvioista, kun olin parivuotias. On varmasti erinäisiä jälkiä jäänyt siitä, niin kuin monista muistakin vaikeista kokemuksista. Masennus ja muita mielenterveysongelmia nykyisin päällä. Varmaan kokemukset näkyvät eri tavoin seksuaalisuudessakin, mutta suuntautumiseltani olen ihan umpihetero. Eli kaikenlaisiin yleistyksiin voi todellakin suhtautua vähintääkin kriittisesti. Ihmiset ovat edelleenkin yksilöitä eivätkä ajattelemattomien seksististen stereotypioiden mukaisia leimakuvia.

      Olisi varmaan sekä monille ns. "normaaleille"(?) että eri tavoin "poikkeavillekin"(?) suuri helpotus, jos kaikenlaisista ahtaista ja yksipuolisista määrittelyistä päästäisiin näissä asioissa vähitellen eroon. Niitä pitävät yllä lähinnä pelot, vallankäyttö, yhteisöllinen valtataistelu, epäaitous ja ihmisten tiedostamattomat itsetunto-ongelmat...

    • 18+15

      Samankaltaisia ajatuksia on minullakin aloittajan kanssa. Elämässä olisi kaikki muuten niin hyvin, mutta juuri tämä "sairaus" tuntuu pilaavan kaiken. Ja sitten sanotaan, että tämä olisi jokin muoti-ilmiö ja täysin vapaaehtoista. Pah, sanon minä. Tuskin kukaan haluaisi vapaaehtoisesti olla halveksittu ja muiden mielestä saastainen ihminen. Asiasta tietämättömät voisivat vain, kaikella kunnioituksella olla hiljaa ja onnellisia siitä, että ovat saaneet elämässä niin hyvän osan.

      Itse tosin olen uskossa. Ironista kai, mutta juuri tämä kaikki on tuntunut vain vahvistaneen omaa uskoani. On nimittäin alkanut tuntua vähitellen siltä, että juuri Jumalan puoleen kääntyminen on sitten kuitenkin se ainoa tie eheytymiseen. Välillä vain tulee sellaisia epätoivon hetkiä... Toki kunnioitan myös sinun ateistisuuttasi, enkä halua väkisin mitään tuputtaa, mutta sen vaan sanon, ettet ole yksin. Tsemppiä!

      • Anonyymi

        Upeata! Olet uskossa. Se on luja kallio. Ja ”usko pois”, epätoivon hetkiä tulee yhtä lailla heteroseksuaaleillekin. Elämä on kilvoittelun taival. Mutta kun vain jaksaa rukoilla ja luottaa Jumalaan, Hän auttaa kaikkien epätoivon hetkien yli. Hän kyllä tietää rajamme ja sen, kuinka paljon pystymme kestämään!


    • eräs ajatus vaan

      Jokunen aika sitten luin uutisen, jossa kerrottiin että jotkin lisäaineet ja saasteet ja muovit aiheuttavat eläimissä homoseksuaalisuutta. Olisiko mahdollista kokeilla elimmistön puhdistamista kaikista lisäaine moskasta ja siirtyä puhtaaseen ravintoo ja luontoläheiseen elämäntyyliin, ehkä jotkin yksilöt ovat herkempiä saasteille kuin toiset ja se sitten vaikuttaa hormoonitoimintaa joka toisilla saattaa sitten esiintyä seksuaalisuuden muutoksina.
      Mitäänhän ei sillä häviä jos kokeilee tuota puhdasta elämäntapaa ja luomuruokaa.

      • Anonyymi

        Kaiken kaikkiaan monipuolinen, terveellinen ravinto on hyväksi ihan kaikille. Se auttaa myös psyykkiseen hyvinvointiin! Paljon kasviksia, hedelmiä, kokojyväviljaa… Myös oliiviöljyä, kalaa, pähkinöitä ja siemeniä sekä jugurttia… (jos nyt ei allergioita tms. ole). Ja aina välillä voi ihan hyvin nauttia jonkin ns. herkkupalan, kun ei sitä tavaksi ota, vaan pohjana on tosiaan tuo MONIPUOLINEN ruokavalio. Ja kaikenlainen fyysinen aktiivisuus, ei välttämättä edes tietoinen liikunta itsetarkoituksena, on tärkeätä.
        Meidän täytyy itse tehdä parhaamme terveytemme hoitamisessa. Jumala, ruuankin antaja, pitää sitten huolen lopusta. Siunausta kaikille!
        -Hentunen-


    • parempaa jatkoa☺☻

      Ehkä ajan kanssa opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu, etkä haikaile muuta.

      Kyllä kai täällä yhdellä jos toisellakin olisi toiveita jostain helpommasta ja täydellisemmästä elämästä.

      Ikävä kuulla, että tulkitset jopa luontaiset taipumuksesi ja lahjakkuutesi negatiivisesti. Aivan kuin se taiteellisuuskin pitäisi nähdä kielteisenä homouden funktiona... Olisit tyytyväinen, että sinulla on tällainen itsesi toteuttamisen tapa ja kyky nähdä, elämää rikastuttavaahan se on!

      Homot todellakin tulevat yleensä hyvin juttuun naisten kanssa. Onko se mielestäsi jotenkin kielteistä?

      Kaipasit lapsena isää, mutta tuskin se sinusta homoa on tehnyt. Luultavasti suurimmalla osalla homomiehistä on täysin tavanomainen perhetausta. Helppohan sitä jälkikäteen on lähes vängälla kaivella "syitä" ja etiologisia selityksiä. Vähän sama ilmiö kuin muutama vuosikymmen sitten skitsofrenian näkeminen seurauksena vuorovaikutushäiriöstä äidin kanssa...

      Valitettavaa lukea, että vielä tänä päivänä jonkun täytyy elää sisäistettyjen sortavien käsitysten vankina. Elämme kuitenkin aikaa, jolloin homous ei ole suuressa osassa yhteiskuntaa erityinen kysymys tai ihmetyksen aihe.

      • ap...

        Kyllä suurin osa tuntemistani homoista tulee rikkinäisistä perheistä (yleensä yksinhuoltajaäidin kasvatteja) tai perheistä joissa väkivaltaisuutta, alkoholi- ja mielenterveysongelmia. Vain muutama on ns. tavanomaisesta perheestä, mutta isä on koettu kylmäksi. Yksi mielenkiintoinen seikka on myös se, että suurin osa näistä homoista, minä mukaan lukien, polttaa tupakkaa. Alkoholinkäyttö on suht tasaista paitsi muutama alkoholistikin tuntemaani joukkoon lukeutuu. Joko minulla on tässäkin käynyt vain huono tuuri kun tunnen tälläistä porukkaa tai sitten kyse ei ole sattumasta vaan taustalla on jotain syvempää. Mutta näistä negatiivisista asioista kun ei saisi keskustella kun moni homo loukkaantuu, jos tuodaan totuuksia esiin. Sen takia varmaan homouttakaan ei uskalleta tutkia kunnolla, koska pelätään, että se toisi takapakkia homojen oikeuksiin.

        "Kaipasit lapsena isää, mutta tuskin se sinusta homoa on tehnyt. "

        Ei ehkä pelkästään isän poissaolo vaan se, että minulla ei ollut ketään mieshenkilöä johon samaistua. Opettajatkin olivat aina naisia ja sukulaismiehiä näin harvoin. Samaistuin naisiin, koska minulla ei ollu muita roolimalleja kuin äitini, hänen ystävänsä ja siskonsa. Hyvähän minun oli kasvaa mieheksi naisten avulla pelkästään. Velipuolenikin kanssa en koskaan tullut toimeen ja aikuisiällä olemme vielä etäisemmät kuin kaksi kaveria. Hän on minua 10 vuotta vanhempi joten sekin vaikutti asiaa, mutta positiivisia kokemuksia ei minulla hänestä jäänyt lapsena kun koin hänet välillä väkivaltaisena tai pelottavana henkilönä, jolle uskalla puhua. Tähän syssyyn kun vielä lisää muut negatiiviset kokemukset miesten kanssa kodin ulkopuolella lapsuusaikana niin kyllä varmasti on vaikuttanut siihen mikä minusta on tullut.

        "Ehkä ajan kanssa opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu, etkä haikaile muuta."

        Sitä päivää en halua nähdä kun minä olen sinut homouteni kanssa. Pysyn erossa muista homoista ja homouteen liittyvistä asioista, joten riskit ovat hyvin pienet. En hyväksy sitä, että minun pitäisi elää poikkeavaa elämää homouteni takia. En halua edes oppia hyväksymään koko asiaa joten ne pelikortit poltan roviolla. Riski itsetuhoisuudelleni on tosin kasvanut ja itsetuhoon tämä päätyy muutenkin. Mutta yhteiskunta ei minussa menetä mitään, vaikka olenkin kova työntekijä ja opinnoissani menestynyt. Olen heikko ihminen ja myönnän sen. En edes yritä esittää vahvaa. Mutta homous on viho viimeinen asia jolle minä alistun, vaikka kaikessa mussa häviäisinkin. Se ei ota elämässäni valtaa eikä minuun koske enää yksikään mies.


      • elokuuu

        Sori, huutelen sivusta...toivottavasti ei haittaa :)

        "parempaa jatkoa" kirjoitti:

        "Kaipasit lapsena isää, mutta tuskin se sinusta homoa on tehnyt".

        Ymmärsin aloittajan kirjoituksista niin, ettei ongelma ole se mikä homouden aiheuttanut, vaan se, ettei ap VOI HYVÄKSYÄ SITÄ. Niinkuin tuo aloitus jo koskee icd10:n diagnoosia F66.1 itseä häiritsevä sukupuolinen suuntautuminen.
        (ketjussa kirjoitti aikaisemmin joku, joka toivoi, että olisi taas homoseksuaali, en tiedä oliko hänellä tuon häiriön tasoinen häiritsevyys asiasta)


      • Et ymmärtänyt
        ap... kirjoitti:

        Kyllä suurin osa tuntemistani homoista tulee rikkinäisistä perheistä (yleensä yksinhuoltajaäidin kasvatteja) tai perheistä joissa väkivaltaisuutta, alkoholi- ja mielenterveysongelmia. Vain muutama on ns. tavanomaisesta perheestä, mutta isä on koettu kylmäksi. Yksi mielenkiintoinen seikka on myös se, että suurin osa näistä homoista, minä mukaan lukien, polttaa tupakkaa. Alkoholinkäyttö on suht tasaista paitsi muutama alkoholistikin tuntemaani joukkoon lukeutuu. Joko minulla on tässäkin käynyt vain huono tuuri kun tunnen tälläistä porukkaa tai sitten kyse ei ole sattumasta vaan taustalla on jotain syvempää. Mutta näistä negatiivisista asioista kun ei saisi keskustella kun moni homo loukkaantuu, jos tuodaan totuuksia esiin. Sen takia varmaan homouttakaan ei uskalleta tutkia kunnolla, koska pelätään, että se toisi takapakkia homojen oikeuksiin.

        "Kaipasit lapsena isää, mutta tuskin se sinusta homoa on tehnyt. "

        Ei ehkä pelkästään isän poissaolo vaan se, että minulla ei ollut ketään mieshenkilöä johon samaistua. Opettajatkin olivat aina naisia ja sukulaismiehiä näin harvoin. Samaistuin naisiin, koska minulla ei ollu muita roolimalleja kuin äitini, hänen ystävänsä ja siskonsa. Hyvähän minun oli kasvaa mieheksi naisten avulla pelkästään. Velipuolenikin kanssa en koskaan tullut toimeen ja aikuisiällä olemme vielä etäisemmät kuin kaksi kaveria. Hän on minua 10 vuotta vanhempi joten sekin vaikutti asiaa, mutta positiivisia kokemuksia ei minulla hänestä jäänyt lapsena kun koin hänet välillä väkivaltaisena tai pelottavana henkilönä, jolle uskalla puhua. Tähän syssyyn kun vielä lisää muut negatiiviset kokemukset miesten kanssa kodin ulkopuolella lapsuusaikana niin kyllä varmasti on vaikuttanut siihen mikä minusta on tullut.

        "Ehkä ajan kanssa opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu, etkä haikaile muuta."

        Sitä päivää en halua nähdä kun minä olen sinut homouteni kanssa. Pysyn erossa muista homoista ja homouteen liittyvistä asioista, joten riskit ovat hyvin pienet. En hyväksy sitä, että minun pitäisi elää poikkeavaa elämää homouteni takia. En halua edes oppia hyväksymään koko asiaa joten ne pelikortit poltan roviolla. Riski itsetuhoisuudelleni on tosin kasvanut ja itsetuhoon tämä päätyy muutenkin. Mutta yhteiskunta ei minussa menetä mitään, vaikka olenkin kova työntekijä ja opinnoissani menestynyt. Olen heikko ihminen ja myönnän sen. En edes yritä esittää vahvaa. Mutta homous on viho viimeinen asia jolle minä alistun, vaikka kaikessa mussa häviäisinkin. Se ei ota elämässäni valtaa eikä minuun koske enää yksikään mies.

        Tarkoitin, että todella opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu. Tarkoitin itsensä hyväksymistä - vaikka sitten selibaatissa elävänä homona, joka ei halua "homoelämäntapaa", jos katsot sen olevan sinulle parasta. Ei kukaan ole tyrkyttämässä sinulle yhtään mitään, mitä et halua.

        Mutta koska olet homo, sinun olisi hyvä tulla juttuun asian kanssa, päätitpä sitten elää elämääsi miten tahansa. Et sinä ole ainoa selibaattikilvoittelija maailmassa.


      • +
        ap... kirjoitti:

        Kyllä suurin osa tuntemistani homoista tulee rikkinäisistä perheistä (yleensä yksinhuoltajaäidin kasvatteja) tai perheistä joissa väkivaltaisuutta, alkoholi- ja mielenterveysongelmia. Vain muutama on ns. tavanomaisesta perheestä, mutta isä on koettu kylmäksi. Yksi mielenkiintoinen seikka on myös se, että suurin osa näistä homoista, minä mukaan lukien, polttaa tupakkaa. Alkoholinkäyttö on suht tasaista paitsi muutama alkoholistikin tuntemaani joukkoon lukeutuu. Joko minulla on tässäkin käynyt vain huono tuuri kun tunnen tälläistä porukkaa tai sitten kyse ei ole sattumasta vaan taustalla on jotain syvempää. Mutta näistä negatiivisista asioista kun ei saisi keskustella kun moni homo loukkaantuu, jos tuodaan totuuksia esiin. Sen takia varmaan homouttakaan ei uskalleta tutkia kunnolla, koska pelätään, että se toisi takapakkia homojen oikeuksiin.

        "Kaipasit lapsena isää, mutta tuskin se sinusta homoa on tehnyt. "

        Ei ehkä pelkästään isän poissaolo vaan se, että minulla ei ollut ketään mieshenkilöä johon samaistua. Opettajatkin olivat aina naisia ja sukulaismiehiä näin harvoin. Samaistuin naisiin, koska minulla ei ollu muita roolimalleja kuin äitini, hänen ystävänsä ja siskonsa. Hyvähän minun oli kasvaa mieheksi naisten avulla pelkästään. Velipuolenikin kanssa en koskaan tullut toimeen ja aikuisiällä olemme vielä etäisemmät kuin kaksi kaveria. Hän on minua 10 vuotta vanhempi joten sekin vaikutti asiaa, mutta positiivisia kokemuksia ei minulla hänestä jäänyt lapsena kun koin hänet välillä väkivaltaisena tai pelottavana henkilönä, jolle uskalla puhua. Tähän syssyyn kun vielä lisää muut negatiiviset kokemukset miesten kanssa kodin ulkopuolella lapsuusaikana niin kyllä varmasti on vaikuttanut siihen mikä minusta on tullut.

        "Ehkä ajan kanssa opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu, etkä haikaile muuta."

        Sitä päivää en halua nähdä kun minä olen sinut homouteni kanssa. Pysyn erossa muista homoista ja homouteen liittyvistä asioista, joten riskit ovat hyvin pienet. En hyväksy sitä, että minun pitäisi elää poikkeavaa elämää homouteni takia. En halua edes oppia hyväksymään koko asiaa joten ne pelikortit poltan roviolla. Riski itsetuhoisuudelleni on tosin kasvanut ja itsetuhoon tämä päätyy muutenkin. Mutta yhteiskunta ei minussa menetä mitään, vaikka olenkin kova työntekijä ja opinnoissani menestynyt. Olen heikko ihminen ja myönnän sen. En edes yritä esittää vahvaa. Mutta homous on viho viimeinen asia jolle minä alistun, vaikka kaikessa mussa häviäisinkin. Se ei ota elämässäni valtaa eikä minuun koske enää yksikään mies.

        Isä on koettu kylmäksi?

        No eivätkö isät nimen omaan ole olleet etäisiä ja kylmiä aivan viime vuosikymmeniä lukuun ottamatta. Eihän isille lapset millään tavalla kuuluneet, eivät he pahemmin osallistuneet lastensa elämään, vaan edustivat perheessä auktoriteettia.

        Ja oliko homoja ennen vanhaan enemmän?

        Ja mistä johtuu naisten homoseksuaalisuus? Ei kai samoista "syistä" sentään?


      • ap...
        + kirjoitti:

        Isä on koettu kylmäksi?

        No eivätkö isät nimen omaan ole olleet etäisiä ja kylmiä aivan viime vuosikymmeniä lukuun ottamatta. Eihän isille lapset millään tavalla kuuluneet, eivät he pahemmin osallistuneet lastensa elämään, vaan edustivat perheessä auktoriteettia.

        Ja oliko homoja ennen vanhaan enemmän?

        Ja mistä johtuu naisten homoseksuaalisuus? Ei kai samoista "syistä" sentään?

        Kuten olen jo tuonne erääseen viestiin kirjoittanut, minulle on aivan sama mistä hornan tuutista homous johtuu, koska se on kirjaimellisti perseenreiästä eikä ne syyt muuta mielipidettäni omasta homoudestani. Homous on vääryyttä, joka halutaan hyssytellä kaikenmaailman liberaalien, vihreiden ja homoemojen toimesta. On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, mutta jos sanot olevasi homo niin melkeinpä onnitellaan ja toivotetaan iloa ja onnea, toisin kuin aikaisemmin. Homojen keskuudessa turha edes sanoa, että ei halua olla homo, koska paskaa sataa niskaan. Jos homot ovat syrjittyjä, niin vielä syrjitympiä ovat homot, jotka eivät halua olla homoja, koska meitä syrjii muutkin homot.

        Ei varmasti ollut samanlainen ääni kellossa vuosikymmeniä sitten. Silloin oli vähemmän homoja, koska yhteiskunta painotti voimakkaammin heteroseksuaalien perinteitä ja arvoja. Vaikka silloin olisi tunnettu homoseksuaalisia tuntemuksia, niin kuitenkin mentiin heteroseksuaalisen suuntautumisen mukaan tai ehkä ihmiset jossain salaa hieman kokeilivat kiellettyä hedelmää. Tosin onhan niitä rohkeitakin ollut, jotka ovat avoimesti olleet homoseksuaaleja, mutta kärsineet siitä seuraukset.

        Tämä nykyajan trendi, että poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin ja annetaan lapsien kasvaa kieroon korostamatta heidän omia sukupuoliaan, on sairasta. En tarkoita sitä, että pojista pitäisi kasvattaa jotain junttimiehiä vaan nimenomaan miehiä eikä mitään androgyynejä vässyköitä joita näkee katukuvassa ihan liikaa. Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä. Luonto ei olisi järjestänyt asiaa niin, että olisi kaksi eri sukupuolta jos se olisi halunnut kehityksen tekevän ihmisestä sukupuolettoman olennon. Monien ihmisten identiteetti- ja seksuaalisuusongelmat johtuvat varmasti tästä yhteiskunnankin tukemasta sukupuolineutraalista unisex kehityksestä.

        Kaikista eniten inhoan naismaisia miehiä. En koskaan suostunut seurustelemaan sellaisten kanssa, koska he ovat jo itsessään luonttomia tuotoksia. Haluavat olla miehiä, mutta kuitenkin korostavat tietoisesti naisellisuutta. Jos näistä kaikenmaailman vässyköistä joskus kasvaa kunnollisia ja tasapainoisia aikuisia niin olen valmis perumaan puheeni. Olkoon kuka tahansa eri mieltä, minun mielipiteeni on se, että pojat tulee kasvattaa miehiksi ja tytöt naisiksi. Ihan sama millä argumenteillä tulette väittämään vastaan, mutta minä pysyn omassa kannassani.


      • elokuuuu
        ap... kirjoitti:

        Kuten olen jo tuonne erääseen viestiin kirjoittanut, minulle on aivan sama mistä hornan tuutista homous johtuu, koska se on kirjaimellisti perseenreiästä eikä ne syyt muuta mielipidettäni omasta homoudestani. Homous on vääryyttä, joka halutaan hyssytellä kaikenmaailman liberaalien, vihreiden ja homoemojen toimesta. On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, mutta jos sanot olevasi homo niin melkeinpä onnitellaan ja toivotetaan iloa ja onnea, toisin kuin aikaisemmin. Homojen keskuudessa turha edes sanoa, että ei halua olla homo, koska paskaa sataa niskaan. Jos homot ovat syrjittyjä, niin vielä syrjitympiä ovat homot, jotka eivät halua olla homoja, koska meitä syrjii muutkin homot.

        Ei varmasti ollut samanlainen ääni kellossa vuosikymmeniä sitten. Silloin oli vähemmän homoja, koska yhteiskunta painotti voimakkaammin heteroseksuaalien perinteitä ja arvoja. Vaikka silloin olisi tunnettu homoseksuaalisia tuntemuksia, niin kuitenkin mentiin heteroseksuaalisen suuntautumisen mukaan tai ehkä ihmiset jossain salaa hieman kokeilivat kiellettyä hedelmää. Tosin onhan niitä rohkeitakin ollut, jotka ovat avoimesti olleet homoseksuaaleja, mutta kärsineet siitä seuraukset.

        Tämä nykyajan trendi, että poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin ja annetaan lapsien kasvaa kieroon korostamatta heidän omia sukupuoliaan, on sairasta. En tarkoita sitä, että pojista pitäisi kasvattaa jotain junttimiehiä vaan nimenomaan miehiä eikä mitään androgyynejä vässyköitä joita näkee katukuvassa ihan liikaa. Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä. Luonto ei olisi järjestänyt asiaa niin, että olisi kaksi eri sukupuolta jos se olisi halunnut kehityksen tekevän ihmisestä sukupuolettoman olennon. Monien ihmisten identiteetti- ja seksuaalisuusongelmat johtuvat varmasti tästä yhteiskunnankin tukemasta sukupuolineutraalista unisex kehityksestä.

        Kaikista eniten inhoan naismaisia miehiä. En koskaan suostunut seurustelemaan sellaisten kanssa, koska he ovat jo itsessään luonttomia tuotoksia. Haluavat olla miehiä, mutta kuitenkin korostavat tietoisesti naisellisuutta. Jos näistä kaikenmaailman vässyköistä joskus kasvaa kunnollisia ja tasapainoisia aikuisia niin olen valmis perumaan puheeni. Olkoon kuka tahansa eri mieltä, minun mielipiteeni on se, että pojat tulee kasvattaa miehiksi ja tytöt naisiksi. Ihan sama millä argumenteillä tulette väittämään vastaan, mutta minä pysyn omassa kannassani.

        " On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, "

        En usko, että tuossa on kysymys juuri siitä, että on homo, koska tuo itseähäiritsevä sukupuolinen suuntauminen voi olla mihin suuntaan vaan. Miksi sitten juuri seksuaalinen suuntautuminen on nostettu kaikista ominaisuuksista, vois johtua siitä että se vaikuttaa ihmisen persoonallisuuteen niin vahvasti. Voihan ihmisellä olla vaikka itseä häiritsevä rumuus, itseä häiritsevä huumorintajuttomuus tai itseä häiritsevä huono itsetunto, jonka kanssa joko oppii elämään omin neuvoin, terapian avulla tai sitten ei opi ja tekee kaikkensa mitätöidäkseen tai nujertaakseen sen.

        Homouden hyväksyminen yhteiskunnassa ei ole mitään nykyliberaalien vouhotusta. Ei tarvitse harrataa kummoisesti historian lukemista, kun törmää esim. antiikin pederastiaan, joka erheellisesti on sekotettu kahden tasavertaisen homon suhteeseen ja vaikuttanut varmasti kielteisiin nykyasenteisiin.

        "poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin "

        Joo kyllä varmasti vauva tuon tajuaakin... kuka sen pinkin on määritellyt pojalle sopimattomaksi? Yhtä kauheeta kuin se, että aikuiset miehet ajaa punasilla, tyttöjen värisillä autoilla, autoilla.

        "Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä"

        Kysehän on vaan siitä, miten poikamaisuus tai tyttömäisyys määritellään. Ei ne ole mitään kivipatsaita, jotka on ja pysyy. Olen itse kasvanut suurperheessä, eikä lapsille ollut aikaa kasvattaa heitä mihinkään suuntaan, kukaan ei antanut pojalle "poikien juttuja" ja tytölle "tyttöjen juttuja". Ihan samalla tavalla pojat leikki nukeilla, suuntautu taiteellisiin juttuihin jne kuin tytötkin ja tytöt rakenteli, leikki autoilla jne. Vasta koulussa (en ollut päiväkodissa) tuli vastaan se, että pitäisi olla tietynlainen, oman sukupuolenmukainen ja siitä asti olen sitä kritisoinut, koska se kaventaa sitä, mitä ihmiset todellisuudessa ovat. Se ei silti missään nimessä tarkoita, että olisi kateellinen mistään värkeistä vaan kyse on ihmisen oikeudesta olla oma itsensä ilman, että kukaan määrittelee sitä ulkopuolelta.

        olikohan tämän ketjun aloittaja provo, mitä luulette?


      • lukija..
        elokuuuu kirjoitti:

        " On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, "

        En usko, että tuossa on kysymys juuri siitä, että on homo, koska tuo itseähäiritsevä sukupuolinen suuntauminen voi olla mihin suuntaan vaan. Miksi sitten juuri seksuaalinen suuntautuminen on nostettu kaikista ominaisuuksista, vois johtua siitä että se vaikuttaa ihmisen persoonallisuuteen niin vahvasti. Voihan ihmisellä olla vaikka itseä häiritsevä rumuus, itseä häiritsevä huumorintajuttomuus tai itseä häiritsevä huono itsetunto, jonka kanssa joko oppii elämään omin neuvoin, terapian avulla tai sitten ei opi ja tekee kaikkensa mitätöidäkseen tai nujertaakseen sen.

        Homouden hyväksyminen yhteiskunnassa ei ole mitään nykyliberaalien vouhotusta. Ei tarvitse harrataa kummoisesti historian lukemista, kun törmää esim. antiikin pederastiaan, joka erheellisesti on sekotettu kahden tasavertaisen homon suhteeseen ja vaikuttanut varmasti kielteisiin nykyasenteisiin.

        "poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin "

        Joo kyllä varmasti vauva tuon tajuaakin... kuka sen pinkin on määritellyt pojalle sopimattomaksi? Yhtä kauheeta kuin se, että aikuiset miehet ajaa punasilla, tyttöjen värisillä autoilla, autoilla.

        "Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä"

        Kysehän on vaan siitä, miten poikamaisuus tai tyttömäisyys määritellään. Ei ne ole mitään kivipatsaita, jotka on ja pysyy. Olen itse kasvanut suurperheessä, eikä lapsille ollut aikaa kasvattaa heitä mihinkään suuntaan, kukaan ei antanut pojalle "poikien juttuja" ja tytölle "tyttöjen juttuja". Ihan samalla tavalla pojat leikki nukeilla, suuntautu taiteellisiin juttuihin jne kuin tytötkin ja tytöt rakenteli, leikki autoilla jne. Vasta koulussa (en ollut päiväkodissa) tuli vastaan se, että pitäisi olla tietynlainen, oman sukupuolenmukainen ja siitä asti olen sitä kritisoinut, koska se kaventaa sitä, mitä ihmiset todellisuudessa ovat. Se ei silti missään nimessä tarkoita, että olisi kateellinen mistään värkeistä vaan kyse on ihmisen oikeudesta olla oma itsensä ilman, että kukaan määrittelee sitä ulkopuolelta.

        olikohan tämän ketjun aloittaja provo, mitä luulette?

        ei ollut provo, vaan rohkea mies joka tohtii sanoa asiat rehellisesti.


      • Todella säälittävää!
        ap... kirjoitti:

        Kuten olen jo tuonne erääseen viestiin kirjoittanut, minulle on aivan sama mistä hornan tuutista homous johtuu, koska se on kirjaimellisti perseenreiästä eikä ne syyt muuta mielipidettäni omasta homoudestani. Homous on vääryyttä, joka halutaan hyssytellä kaikenmaailman liberaalien, vihreiden ja homoemojen toimesta. On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, mutta jos sanot olevasi homo niin melkeinpä onnitellaan ja toivotetaan iloa ja onnea, toisin kuin aikaisemmin. Homojen keskuudessa turha edes sanoa, että ei halua olla homo, koska paskaa sataa niskaan. Jos homot ovat syrjittyjä, niin vielä syrjitympiä ovat homot, jotka eivät halua olla homoja, koska meitä syrjii muutkin homot.

        Ei varmasti ollut samanlainen ääni kellossa vuosikymmeniä sitten. Silloin oli vähemmän homoja, koska yhteiskunta painotti voimakkaammin heteroseksuaalien perinteitä ja arvoja. Vaikka silloin olisi tunnettu homoseksuaalisia tuntemuksia, niin kuitenkin mentiin heteroseksuaalisen suuntautumisen mukaan tai ehkä ihmiset jossain salaa hieman kokeilivat kiellettyä hedelmää. Tosin onhan niitä rohkeitakin ollut, jotka ovat avoimesti olleet homoseksuaaleja, mutta kärsineet siitä seuraukset.

        Tämä nykyajan trendi, että poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin ja annetaan lapsien kasvaa kieroon korostamatta heidän omia sukupuoliaan, on sairasta. En tarkoita sitä, että pojista pitäisi kasvattaa jotain junttimiehiä vaan nimenomaan miehiä eikä mitään androgyynejä vässyköitä joita näkee katukuvassa ihan liikaa. Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä. Luonto ei olisi järjestänyt asiaa niin, että olisi kaksi eri sukupuolta jos se olisi halunnut kehityksen tekevän ihmisestä sukupuolettoman olennon. Monien ihmisten identiteetti- ja seksuaalisuusongelmat johtuvat varmasti tästä yhteiskunnankin tukemasta sukupuolineutraalista unisex kehityksestä.

        Kaikista eniten inhoan naismaisia miehiä. En koskaan suostunut seurustelemaan sellaisten kanssa, koska he ovat jo itsessään luonttomia tuotoksia. Haluavat olla miehiä, mutta kuitenkin korostavat tietoisesti naisellisuutta. Jos näistä kaikenmaailman vässyköistä joskus kasvaa kunnollisia ja tasapainoisia aikuisia niin olen valmis perumaan puheeni. Olkoon kuka tahansa eri mieltä, minun mielipiteeni on se, että pojat tulee kasvattaa miehiksi ja tytöt naisiksi. Ihan sama millä argumenteillä tulette väittämään vastaan, mutta minä pysyn omassa kannassani.

        Mitä sinä sitten vaahtoat täällä aiheesta, jos kerran pysyt kannassasi. Mitään keskusteltavaahan ei ole. Lahoa vaikka siinä surkeassa homon elämässäsi, mutta älä levitä sitä muiden riesaksi - ainakaan sellaisten, joilla ei ole mitään sinua ja homouttasi vastaan ennen kuin julistat vihamielistä surkeuttasi. Jookosta?

        (En ihmettele, että inhoat naismaisia miehiä. Johonkinhan se homon itseinho on projisoitava.)


      • *pikemminkin*
        lukija.. kirjoitti:

        ei ollut provo, vaan rohkea mies joka tohtii sanoa asiat rehellisesti.

        Kategorisen ajattelun vanki, joka ahdistuu ja kapinoi sitä vastaan, että kaikki ei ole niin kuin "pitäisi". Ihminen, joka sotii itseään vastaan. Se on kovin vaikeata, niinpä projektiomekanismi varmistaa, että muutkin saavat osansa hänen onnettomuudestaan.


      • ap..
        elokuuuu kirjoitti:

        " On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, "

        En usko, että tuossa on kysymys juuri siitä, että on homo, koska tuo itseähäiritsevä sukupuolinen suuntauminen voi olla mihin suuntaan vaan. Miksi sitten juuri seksuaalinen suuntautuminen on nostettu kaikista ominaisuuksista, vois johtua siitä että se vaikuttaa ihmisen persoonallisuuteen niin vahvasti. Voihan ihmisellä olla vaikka itseä häiritsevä rumuus, itseä häiritsevä huumorintajuttomuus tai itseä häiritsevä huono itsetunto, jonka kanssa joko oppii elämään omin neuvoin, terapian avulla tai sitten ei opi ja tekee kaikkensa mitätöidäkseen tai nujertaakseen sen.

        Homouden hyväksyminen yhteiskunnassa ei ole mitään nykyliberaalien vouhotusta. Ei tarvitse harrataa kummoisesti historian lukemista, kun törmää esim. antiikin pederastiaan, joka erheellisesti on sekotettu kahden tasavertaisen homon suhteeseen ja vaikuttanut varmasti kielteisiin nykyasenteisiin.

        "poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin "

        Joo kyllä varmasti vauva tuon tajuaakin... kuka sen pinkin on määritellyt pojalle sopimattomaksi? Yhtä kauheeta kuin se, että aikuiset miehet ajaa punasilla, tyttöjen värisillä autoilla, autoilla.

        "Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä"

        Kysehän on vaan siitä, miten poikamaisuus tai tyttömäisyys määritellään. Ei ne ole mitään kivipatsaita, jotka on ja pysyy. Olen itse kasvanut suurperheessä, eikä lapsille ollut aikaa kasvattaa heitä mihinkään suuntaan, kukaan ei antanut pojalle "poikien juttuja" ja tytölle "tyttöjen juttuja". Ihan samalla tavalla pojat leikki nukeilla, suuntautu taiteellisiin juttuihin jne kuin tytötkin ja tytöt rakenteli, leikki autoilla jne. Vasta koulussa (en ollut päiväkodissa) tuli vastaan se, että pitäisi olla tietynlainen, oman sukupuolenmukainen ja siitä asti olen sitä kritisoinut, koska se kaventaa sitä, mitä ihmiset todellisuudessa ovat. Se ei silti missään nimessä tarkoita, että olisi kateellinen mistään värkeistä vaan kyse on ihmisen oikeudesta olla oma itsensä ilman, että kukaan määrittelee sitä ulkopuolelta.

        olikohan tämän ketjun aloittaja provo, mitä luulette?

        Ei ollut provo. Vihani kasvaa jatkuvasti homoutta kohtaan ja itse asiassa nautin siitä. Minä en enää puolustele missään yhteydessä homoja tai heidän oikeuksia, vaikka itse homo olenkin. Olen monen vuoden aikana joskus näilläkin palstoilla kirjoitellut homoja ja homoutta puoltavia kirjoituksia, mutta se on nyt historiaa.

        Sillä pinkillä potkupuvulla en tarkoittanut vauvan suhtautumista siihen vaan sitä, että jos lapsen vanhemmat, tai ehkä kenties vain äiti, haluaa pukea poikansa sen väriseen vaatteeseen, niin mitäköhän myöhemmin siitä seuraa. Osaa toki ihmiset muokata ulkonäköään ties minkälaiseksi ilman vanhempien vaikutusta.

        Mitä tulee värien naisellisuuteen tai miehekkyyteen, niin jos nyt ammattioppiini tukeuten perustelen miksi punainen on naisellisempi väri kuin sininen. Punainen on lämpöinen väri ja "lähentävä" . Sininen on kylmä ja "etäistävä". Maalauksissa syvyysvaikutelmaa saadaan kylmien ja lämpimien värien oikeaoppisella yhteispelillä. Mutta se miksi esim. punertava hiusväri sopii naiselle paremmin kuin miehelle johtuu siitä, että se yksinkertaisesti korostaa naisellisia kasvonpiirteitä ja tuo pehmeyttä (hiusvärien valinnan kohdalla kuitenkin enemmän painoarvoa on sillä onko kylmän vai lämpimän värimaailman ihminen. Miehiä pukevat parhaiten kuitenkin kylmät ja neutraalit sävyt). Miehen päähän iskettäessä miehiset piirteet kasvoissa laimenee ja naiselliset piirteet voimistuvat. Kylmät sävyt mm. korostavat kulmikkuuttaa ja ovat kovempia sävyjä eli tekevät kasvonpiirteitä jykevimmiksi. Ne myös neutraloivat kasvojen punaisuutta, mistä moni haluaa eroon. Kylmiä sävyjä ei kuitenkaan voi sanoa miesten väreiksi, koska ne pukevat myös naisia. Naisille on siis isompi väriskaala sopivia sävyjä.

        Punainen pyöristää kasvoja, kun yleensä miehekyyteen kuuluu kulmikkuus ja naiseuteen pyöreys. Tämä pätee myös hiustenleikkausopissa siten, että on neliökehä miehille ja naisille ympyräkehä, jotka eivät suinkaan tarkoita neliön tai ympyrän muodon leikkaamista hiuksiin. Asia on hankala selittää tekstillä ja OFF-topicia muutenkin. Mutta yleensä, jos halutaan korostaa naisellisuutta niin linjoja esim. niskassa pyöristetään ja miehillä sen sijaan jätetään kulmikkuutta miehisyyden tukemiseksi. Tämä yksi tekijä mikä erottaa naisten lyhyet hiukset miesten lyhyistä hiuksista, vaikka leikkausmalli muuten olisikin sama molemmille. Noniin meni liikaa OFF-topicin puolelle.

        Väriasiat ovat mielipideasioita, mutta vaikka joku mies pitäisi vaaleanpunaisesta niin se ei tee siitä miehekästä väriä. Vaaleanpunaista kuitenkin näkee enemmän naisilla kuin miehillä, vaikka nykyään on suosituksi tulleet vaaleanpunaiset kauluspaidat miehillä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että on tiettyjä tekijöitä ruumiin rakenteen lisäksi, jotka erottavat naiset miehistä. Olivatpa ne sitten vaatteet tai värit. Miesten tulee olla miehiä ja naisten naisia. Sukupuolettomuuden ihannointi tulee viemään turmioon ja johtaa entistä enemmän identiteettikriiseihin, kun omasta luonnollisesta sukupuolesta etäännytään. Kaikki kehitys ei ole eteenpäin vievää kehitystä. Monet lapset kuitenkin ilman mitää painostuksia lähtevät luonnostaan seuraamaan enempi sitä roolimallia, joka on samaa sukupuolta. Ellei häneltä ole sitten viety mahdollisuutta oman sukupuolen roolimalliin.


      • ap..
        Todella säälittävää! kirjoitti:

        Mitä sinä sitten vaahtoat täällä aiheesta, jos kerran pysyt kannassasi. Mitään keskusteltavaahan ei ole. Lahoa vaikka siinä surkeassa homon elämässäsi, mutta älä levitä sitä muiden riesaksi - ainakaan sellaisten, joilla ei ole mitään sinua ja homouttasi vastaan ennen kuin julistat vihamielistä surkeuttasi. Jookosta?

        (En ihmettele, että inhoat naismaisia miehiä. Johonkinhan se homon itseinho on projisoitava.)

        "älä levitä sitä muiden riesaksi"

        Tämä on nettipalsta. Kukaan ei pakota ketään lukemaan yhtään mitään. Ei sinunkaan tarvitse näitä lukea jos ahdistaa. Ja jos homoseksuaalinen lukija on tyytyväinen omaan suuntautumiseensa ei minun tekstejäni tarvitse noteerata, jos se tuo tuskaa. Eikä tämä vaikuta netin ulkopuolella kehenkään muuhun kuin itseeni ellei lasketa katkaistuja ystävyyssuhteita, mutta kukaan heistä ei ole kaivannut tai vaatinut välien korjaamista. Voisi puhua pikemminkn vain kaveruussuhteista kun ei ollut mitään voimakkaita siteitä. Yksinhän minä olen vapaa-ajallani omassa kodissani, ellei lemmikkieläimiä lasketa, mutat en ole kenenkään homon elämää häiritsemässä.

        "(En ihmettele, että inhoat naismaisia miehiä. Johonkinhan se homon itseinho on projisoitava.)"

        En ole koskaan ollut käsilaukku mukana kulkeva, meikkaava homo tai yksinkertaisesti sellainen stereotyyppinen homo (vrt. erään alkoholijuoman mainoksessa esiintynyt "Kjärtan") Henkisessä puolessani on naisellista herkkyyttä ja ominaisuutta, enkä ole sitä kieltänytkään. Ulkoisesti minua ei kuitenkaan tunnista homoksi. Joskus he saattoi provosoivan tyylini vuoksi, mutta se oli ohimenevä vaihe. Enemmän kuitenkin tarkoitin ärsyyntymiseni kohteella, naisellisella homolla, ulkoisia ominaisuuksia, koska näihin stereotyyppisiin homoihin on tullut törmättyä liikaakin enkä edes tule toimeen heidän kanssaan. He ovat niin pahasti naisen ja miehen sekoituksia, ettei tiedä miten suhtautua tai sietää heidän käytöstään.


      • ap..
        *pikemminkin* kirjoitti:

        Kategorisen ajattelun vanki, joka ahdistuu ja kapinoi sitä vastaan, että kaikki ei ole niin kuin "pitäisi". Ihminen, joka sotii itseään vastaan. Se on kovin vaikeata, niinpä projektiomekanismi varmistaa, että muutkin saavat osansa hänen onnettomuudestaan.

        "projektiomekanismi varmistaa"

        Sinä voit tunkea projektiomekanismisi sinne minne ei aurinko paista. Olisi aivan eri asia jos meuhkaisin tästä asiasta niille harvoille ympärilläni oleville ihmisille. Kuten kirjoitin jo tuonne, tätä ketjua EI OLE PAKKO lukea! Hyvänen aika ihmisillä on oikeus päättää mihin aiheeseen ottavat kantaa ja mihin eivät. Jos jotakin onnensa kukkuloilla elävää homoa tämä keskustelu ahdistaa niin lopettakoon lukemisen.

        Minähän tein jo palveluksen homo- ja lesboystävilleni katkaisemalla välit heihin ennen kuin oma onnettomuuteni heihin vaikutti. Eipä ole kukaan kaivannut enkä minä kaipaa enää heitä. Ei minun juttuni täältä kotini seinien läpi mene kenenkään muun kuin itseni elämää pilaamaan.


      • elokuuu
        ap.. kirjoitti:

        Ei ollut provo. Vihani kasvaa jatkuvasti homoutta kohtaan ja itse asiassa nautin siitä. Minä en enää puolustele missään yhteydessä homoja tai heidän oikeuksia, vaikka itse homo olenkin. Olen monen vuoden aikana joskus näilläkin palstoilla kirjoitellut homoja ja homoutta puoltavia kirjoituksia, mutta se on nyt historiaa.

        Sillä pinkillä potkupuvulla en tarkoittanut vauvan suhtautumista siihen vaan sitä, että jos lapsen vanhemmat, tai ehkä kenties vain äiti, haluaa pukea poikansa sen väriseen vaatteeseen, niin mitäköhän myöhemmin siitä seuraa. Osaa toki ihmiset muokata ulkonäköään ties minkälaiseksi ilman vanhempien vaikutusta.

        Mitä tulee värien naisellisuuteen tai miehekkyyteen, niin jos nyt ammattioppiini tukeuten perustelen miksi punainen on naisellisempi väri kuin sininen. Punainen on lämpöinen väri ja "lähentävä" . Sininen on kylmä ja "etäistävä". Maalauksissa syvyysvaikutelmaa saadaan kylmien ja lämpimien värien oikeaoppisella yhteispelillä. Mutta se miksi esim. punertava hiusväri sopii naiselle paremmin kuin miehelle johtuu siitä, että se yksinkertaisesti korostaa naisellisia kasvonpiirteitä ja tuo pehmeyttä (hiusvärien valinnan kohdalla kuitenkin enemmän painoarvoa on sillä onko kylmän vai lämpimän värimaailman ihminen. Miehiä pukevat parhaiten kuitenkin kylmät ja neutraalit sävyt). Miehen päähän iskettäessä miehiset piirteet kasvoissa laimenee ja naiselliset piirteet voimistuvat. Kylmät sävyt mm. korostavat kulmikkuuttaa ja ovat kovempia sävyjä eli tekevät kasvonpiirteitä jykevimmiksi. Ne myös neutraloivat kasvojen punaisuutta, mistä moni haluaa eroon. Kylmiä sävyjä ei kuitenkaan voi sanoa miesten väreiksi, koska ne pukevat myös naisia. Naisille on siis isompi väriskaala sopivia sävyjä.

        Punainen pyöristää kasvoja, kun yleensä miehekyyteen kuuluu kulmikkuus ja naiseuteen pyöreys. Tämä pätee myös hiustenleikkausopissa siten, että on neliökehä miehille ja naisille ympyräkehä, jotka eivät suinkaan tarkoita neliön tai ympyrän muodon leikkaamista hiuksiin. Asia on hankala selittää tekstillä ja OFF-topicia muutenkin. Mutta yleensä, jos halutaan korostaa naisellisuutta niin linjoja esim. niskassa pyöristetään ja miehillä sen sijaan jätetään kulmikkuutta miehisyyden tukemiseksi. Tämä yksi tekijä mikä erottaa naisten lyhyet hiukset miesten lyhyistä hiuksista, vaikka leikkausmalli muuten olisikin sama molemmille. Noniin meni liikaa OFF-topicin puolelle.

        Väriasiat ovat mielipideasioita, mutta vaikka joku mies pitäisi vaaleanpunaisesta niin se ei tee siitä miehekästä väriä. Vaaleanpunaista kuitenkin näkee enemmän naisilla kuin miehillä, vaikka nykyään on suosituksi tulleet vaaleanpunaiset kauluspaidat miehillä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että on tiettyjä tekijöitä ruumiin rakenteen lisäksi, jotka erottavat naiset miehistä. Olivatpa ne sitten vaatteet tai värit. Miesten tulee olla miehiä ja naisten naisia. Sukupuolettomuuden ihannointi tulee viemään turmioon ja johtaa entistä enemmän identiteettikriiseihin, kun omasta luonnollisesta sukupuolesta etäännytään. Kaikki kehitys ei ole eteenpäin vievää kehitystä. Monet lapset kuitenkin ilman mitää painostuksia lähtevät luonnostaan seuraamaan enempi sitä roolimallia, joka on samaa sukupuolta. Ellei häneltä ole sitten viety mahdollisuutta oman sukupuolen roolimalliin.

        Ok. Sori, kun epäilin provoksi. Vaikutat sen verran älykkäältä, että melkein hassua, kuinka annat meidän suoli24-palstalaisten rääpiä aivoituksiasi :b.

        Pinkki potkupuku lienee siis vain "pelkkä vaate" siihen saakka, kun sen pukemiseen ei liity mitään odotuksia. Jos lapsesta pitää tulla tietynlainen vain tyydyttääkseen vanhempien narsistisia odotuksia, on ihan sama onko odotukset ultraliberaaleja vai arkkivanhoillisia.

        Harrastin tuossa yhtenä päivänä salakuuntelua kauppajonossa, jossa aikuiset miehet ihan vakavissaan rehentelivät toisilleen lastensa opiskelupaikoilla ja kehuivat toisiaan lastensa vuoksi (hyvä kun eivät alkaneet runkkaamaan siinä erinomaisuudessaan)... Jäin miettimään mikä niidenkin lasten arvostus ois, jos "kunniallisen" kauppiksen sijaan opiskelupaikaksi ois halunnu amiksen puulinjan tms.
        Se mitä yritin sanoa, lienee jotain sellaista, että useimmat vanhemmat jne lastaa lapseen kauheesti odotuksia... alkaen lapsen persoonaliisuudesta, seksuaalisuudesta, tulevaisuudesta, koulutuksesta, perheestä.... Ja jos sitä ei tee vanhemmat, sen tekee koulu ja ympäröivä yhteiskunta jne.


      • joopa joo...
        ap.. kirjoitti:

        "älä levitä sitä muiden riesaksi"

        Tämä on nettipalsta. Kukaan ei pakota ketään lukemaan yhtään mitään. Ei sinunkaan tarvitse näitä lukea jos ahdistaa. Ja jos homoseksuaalinen lukija on tyytyväinen omaan suuntautumiseensa ei minun tekstejäni tarvitse noteerata, jos se tuo tuskaa. Eikä tämä vaikuta netin ulkopuolella kehenkään muuhun kuin itseeni ellei lasketa katkaistuja ystävyyssuhteita, mutta kukaan heistä ei ole kaivannut tai vaatinut välien korjaamista. Voisi puhua pikemminkn vain kaveruussuhteista kun ei ollut mitään voimakkaita siteitä. Yksinhän minä olen vapaa-ajallani omassa kodissani, ellei lemmikkieläimiä lasketa, mutat en ole kenenkään homon elämää häiritsemässä.

        "(En ihmettele, että inhoat naismaisia miehiä. Johonkinhan se homon itseinho on projisoitava.)"

        En ole koskaan ollut käsilaukku mukana kulkeva, meikkaava homo tai yksinkertaisesti sellainen stereotyyppinen homo (vrt. erään alkoholijuoman mainoksessa esiintynyt "Kjärtan") Henkisessä puolessani on naisellista herkkyyttä ja ominaisuutta, enkä ole sitä kieltänytkään. Ulkoisesti minua ei kuitenkaan tunnista homoksi. Joskus he saattoi provosoivan tyylini vuoksi, mutta se oli ohimenevä vaihe. Enemmän kuitenkin tarkoitin ärsyyntymiseni kohteella, naisellisella homolla, ulkoisia ominaisuuksia, koska näihin stereotyyppisiin homoihin on tullut törmättyä liikaakin enkä edes tule toimeen heidän kanssaan. He ovat niin pahasti naisen ja miehen sekoituksia, ettei tiedä miten suhtautua tai sietää heidän käytöstään.

        Esität jatkuvasti omia olettamuksia, nyt vastaajien seksuaalisesta suuntautuneisuudesta.

        Taidat olla ihan ylpeä siitä, ettet ole käsilaukku mukana kulkeva, meikkaava homo. (Siinä se suvaitsevaisuuden aste nähdään...)

        Osalla homoista on tietynlainen maneeri, joka tulee melko lailla luonnostaan. Jopa kävely- ja puhetyyli saattavat olla - ei naismaisia, vaan hintahtavia. Jotkut ehkä tahallaan korostavat sitä - enkä itsekään pidä siitä. En jaksa suhtautua siihen kuin hetken huumorina ja camp-ilmiönä. Mutta tiedostan, että vika on minussa eikä toisissa ihmisissä, joita Minun on muka vaikea sietää. Koko asenne on törkeän ylimielinen.


      • ap..
        joopa joo... kirjoitti:

        Esität jatkuvasti omia olettamuksia, nyt vastaajien seksuaalisesta suuntautuneisuudesta.

        Taidat olla ihan ylpeä siitä, ettet ole käsilaukku mukana kulkeva, meikkaava homo. (Siinä se suvaitsevaisuuden aste nähdään...)

        Osalla homoista on tietynlainen maneeri, joka tulee melko lailla luonnostaan. Jopa kävely- ja puhetyyli saattavat olla - ei naismaisia, vaan hintahtavia. Jotkut ehkä tahallaan korostavat sitä - enkä itsekään pidä siitä. En jaksa suhtautua siihen kuin hetken huumorina ja camp-ilmiönä. Mutta tiedostan, että vika on minussa eikä toisissa ihmisissä, joita Minun on muka vaikea sietää. Koko asenne on törkeän ylimielinen.

        "Esität jatkuvasti omia olettamuksia,nyt vastaajien seksuaalisesta suuntautuneisuudesta."

        En tarkoittanut näillä lauseilla sinun olevan homoseksuaali: "Ei sinunkaan tarvitse näitä lukea jos ahdistaa. Ja jos homoseksuaalinen lukija on tyytyväinen omaan suuntautumiseensa ei minun tekstejäni tarvitse noteerata, jos se tuo tuskaa. "

        Kirjoitin ensin sinusta, että ei ole pakko lukea ja sitten lisäsin, että jos lukija on homoseksuaali ja kokee tekstin ahdistavana niin ei ole pakko lukea hänenkään. Käytin sanaa "jos" eli en kirjoittanut, että vastaaja on homoseksuaali.

        "Mutta tiedostan, että vika on minussa eikä toisissa ihmisissä, joita Minun on muka vaikea sietää. Koko asenne on törkeän ylimielinen."

        Minun mielipiteeni on se, että kaikkien kanssa ei tarvitse tulla toimeen. Jos koen jotkut henkilöt ärsyttäviksi niin he eivät kuulu elämääni. Sille en voi mitään jos heitä tulee arkielämässä muuten vastaan ja silloin pitää vaan sietää tai poistua paikalta jos se on mahdollista. Toki minua joskus on ärsyttänyt kassajonossa takana olevat kaakattavat androgyyneiltä näyttävät miehet, mutta olemme siellä kaikki hoitamassa omia asioitamme ja en minäkään voi kaikkia ihmisiä miellyttää. Mutta juuri siksi on hyvä, että kaikki pystyvät määrittelemään kenen kanssa on tekemisissä ja kenen kanssa ei. Kun he eivät kuitenkaan minun elämääni siinä kassajonossa pahemmin vaikuta.

        "Taidat olla ihan ylpeä siitä, ettet ole käsilaukku mukana kulkeva, meikkaava homo. (Siinä se suvaitsevaisuuden aste nähdään...)"

        En ole ylpeä itsestäni mitenkään, mutta olen tyytyväinen siihen, etten koe tarvetta / minulla ei ole luontaista taipumusta kävellä perse heiluen tai tehdä itsestäni naisen näköistä meikeillä tai vaatteiden avulla. Mutta tehköön kuka miten haluaa. Niin kauan kun omaan elämääni ei vaikuta muut homot niin on aivan sama mitä he tekevät. Jos se nyt määritellään syrjimiseksi, että haluan suojella itseäni olemalla erossa muista homoista niin ei voi mitään. Kukaan ei kuitenkaan kärsi siitä, jos ei satu saamaan seuraani, koska parempaakin seuraa on tajolla. En kuvittele olevani muita parempi, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että minun pitäisi hakeutua sellaisten ihmisten seuraan, joista en pidä.


      • miettiiiiiiii
        Et ymmärtänyt kirjoitti:

        Tarkoitin, että todella opit pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu. Tarkoitin itsensä hyväksymistä - vaikka sitten selibaatissa elävänä homona, joka ei halua "homoelämäntapaa", jos katsot sen olevan sinulle parasta. Ei kukaan ole tyrkyttämässä sinulle yhtään mitään, mitä et halua.

        Mutta koska olet homo, sinun olisi hyvä tulla juttuun asian kanssa, päätitpä sitten elää elämääsi miten tahansa. Et sinä ole ainoa selibaattikilvoittelija maailmassa.

        Yhdyn 'et ymmärtänyt' -kirjoittajaan. On monia syitä, miksi ihminen jää elämään selibaattiin. Meitä on todella paljon, jotka elävät yksin ja myös ilman seksuaalielämää. Oletko, alkuperäinen, varma, ettei sinulla ole pakkomielteen puolelle menevää tuo, että on ns. pakko elää seksisuhteessa. Tämä 'et ymmärtänyt' -nimim. sain asian lyhyesti sanottua, asian jota minäkin haluan sinulle ilmaista; selibaatissa elävä samaan sukupuoleen taipuvainen tavallinen ihminen. Meitä on paljon, jotka eri syistä emme pysty kiintymään vastakkaiseen sukupuoleen. On monenlaista syytä, syvällä. Kyllä suht hyvää elämää voi elää täysin sinkkuna vain ja vastaavasti sitten solmia ystävyyssuhteita, jotka rikastuttavat usein enemmänkin kuin yksi ja sama puoliso. - Jospa elelisit yksinään ja myös tutustelisit naisiin aluksi ihan vain kavereina, hissukseen, jospa se siitä lähtisi...


      • miettiiiiiii
        ap... kirjoitti:

        Kuten olen jo tuonne erääseen viestiin kirjoittanut, minulle on aivan sama mistä hornan tuutista homous johtuu, koska se on kirjaimellisti perseenreiästä eikä ne syyt muuta mielipidettäni omasta homoudestani. Homous on vääryyttä, joka halutaan hyssytellä kaikenmaailman liberaalien, vihreiden ja homoemojen toimesta. On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, mutta jos sanot olevasi homo niin melkeinpä onnitellaan ja toivotetaan iloa ja onnea, toisin kuin aikaisemmin. Homojen keskuudessa turha edes sanoa, että ei halua olla homo, koska paskaa sataa niskaan. Jos homot ovat syrjittyjä, niin vielä syrjitympiä ovat homot, jotka eivät halua olla homoja, koska meitä syrjii muutkin homot.

        Ei varmasti ollut samanlainen ääni kellossa vuosikymmeniä sitten. Silloin oli vähemmän homoja, koska yhteiskunta painotti voimakkaammin heteroseksuaalien perinteitä ja arvoja. Vaikka silloin olisi tunnettu homoseksuaalisia tuntemuksia, niin kuitenkin mentiin heteroseksuaalisen suuntautumisen mukaan tai ehkä ihmiset jossain salaa hieman kokeilivat kiellettyä hedelmää. Tosin onhan niitä rohkeitakin ollut, jotka ovat avoimesti olleet homoseksuaaleja, mutta kärsineet siitä seuraukset.

        Tämä nykyajan trendi, että poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin ja annetaan lapsien kasvaa kieroon korostamatta heidän omia sukupuoliaan, on sairasta. En tarkoita sitä, että pojista pitäisi kasvattaa jotain junttimiehiä vaan nimenomaan miehiä eikä mitään androgyynejä vässyköitä joita näkee katukuvassa ihan liikaa. Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä. Luonto ei olisi järjestänyt asiaa niin, että olisi kaksi eri sukupuolta jos se olisi halunnut kehityksen tekevän ihmisestä sukupuolettoman olennon. Monien ihmisten identiteetti- ja seksuaalisuusongelmat johtuvat varmasti tästä yhteiskunnankin tukemasta sukupuolineutraalista unisex kehityksestä.

        Kaikista eniten inhoan naismaisia miehiä. En koskaan suostunut seurustelemaan sellaisten kanssa, koska he ovat jo itsessään luonttomia tuotoksia. Haluavat olla miehiä, mutta kuitenkin korostavat tietoisesti naisellisuutta. Jos näistä kaikenmaailman vässyköistä joskus kasvaa kunnollisia ja tasapainoisia aikuisia niin olen valmis perumaan puheeni. Olkoon kuka tahansa eri mieltä, minun mielipiteeni on se, että pojat tulee kasvattaa miehiksi ja tytöt naisiksi. Ihan sama millä argumenteillä tulette väittämään vastaan, mutta minä pysyn omassa kannassani.

        Miksi ihmeessä sinä alkuperäinen voit olla ja haluat olla niin ehdottomasti ateisti, kun kuitenkin sinun maailmasi edustaa ihan tavallista kristillisperinteistä 'miten luoja on tarkoittanut' -näkemystä. Mielipiteen ja kokemusmaailmasi kannalta olet ihan "kristitty" jo, minun mielestäni. ?


      • ap...
        miettiiiiiiii kirjoitti:

        Yhdyn 'et ymmärtänyt' -kirjoittajaan. On monia syitä, miksi ihminen jää elämään selibaattiin. Meitä on todella paljon, jotka elävät yksin ja myös ilman seksuaalielämää. Oletko, alkuperäinen, varma, ettei sinulla ole pakkomielteen puolelle menevää tuo, että on ns. pakko elää seksisuhteessa. Tämä 'et ymmärtänyt' -nimim. sain asian lyhyesti sanottua, asian jota minäkin haluan sinulle ilmaista; selibaatissa elävä samaan sukupuoleen taipuvainen tavallinen ihminen. Meitä on paljon, jotka eri syistä emme pysty kiintymään vastakkaiseen sukupuoleen. On monenlaista syytä, syvällä. Kyllä suht hyvää elämää voi elää täysin sinkkuna vain ja vastaavasti sitten solmia ystävyyssuhteita, jotka rikastuttavat usein enemmänkin kuin yksi ja sama puoliso. - Jospa elelisit yksinään ja myös tutustelisit naisiin aluksi ihan vain kavereina, hissukseen, jospa se siitä lähtisi...

        "Oletko, alkuperäinen, varma, ettei sinulla ole pakkomielteen puolelle menevää tuo, että on ns. pakko elää seksisuhteessa. "

        En nyt tiedä mihin kommenttiini perustat tuon väitteesi, kun tämä viestiketju on jo paisunut suht isoksi, mutta seksi ei ole se prioriteetti numero yksi, jota haluan suhteelta. Seksitön elämä ei sinänsä ole mielestäni haastellinen vaihtoehto minulle, mutta rakkaudeton elämä ja läheisyyden kaipuu luovat omat haasteensa, joita vastaan yritän etsiä apukeinoja.

        Se, että voin elää seksitöntä elämää ei kuitenkaan tarkoita minun haluavan miehen kanssa jotain platonisen rakkauden suhdetta tai ylipäätänsä minkäänlaista suhdetta. Kuten olen jo myöntänyt, osa minusta kaipaa miehen läheisyyttä ja rakkautta, mutta rationaalinen osa kieltää ja haluaa estää sen. Tämä on taistelu itseäni vastaan ja siksi olen ikään kuin erottanut itsestäni homouden eri henkilöksi, joka asuu sisälläni ja haluaa viedä minut turmion tielle.

        Kyse on "kaikki tai ei mitään" periaatteesta eli jos en voi saada sellaista elämää, jonka itse miellän tavoittelemisen arvoiseksi, en myöskään ota sitä huonompaa "toisen sijan palkintoa." Itse kuitenkin niin kovasti toivon, että olisin miehekäs mies, hetero, joka pystyisi naista rakastamaan ja haluamaan eroottisellakin tasolla ja joka pystyisi perheen perustamaan. Koen homouden siksi epäreiluna ominaisuutena ja haluan kieltää sen, koska se vie minulta mahdollisuuden tavoitella elämää jota haluan.

        Minulla on tunne, että tässä käy huonosti, koska kuulun kuitenkin niihin ihmisiin, jotka kovasti haluavat toista ihmistä lähelleen ja yksinäisyys tekee kipeää. Ystävärakkautta en koe niin tyydyttävänä, että voisin ajatella sen toimivan korvikkeena. Mutta toivon, että pystyn elämään suht tyydyttävää elämää selibaatissa ja ilman rakkautta.


      • ap..
        miettiiiiiii kirjoitti:

        Miksi ihmeessä sinä alkuperäinen voit olla ja haluat olla niin ehdottomasti ateisti, kun kuitenkin sinun maailmasi edustaa ihan tavallista kristillisperinteistä 'miten luoja on tarkoittanut' -näkemystä. Mielipiteen ja kokemusmaailmasi kannalta olet ihan "kristitty" jo, minun mielestäni. ?

        En kuulu kirkkoon, ihan oikeasti. Jaan kuitenkin monia näkemyksiä uskovaisten kanssa, mutten perustele niitä samoilla argumenteilla, koska he perustelevat näkemyksensä raamatun sitaateilla. Kyse on lähinnä siitä tunteesta, että haluan olla kuten muut, kuten suurin osa väestöstä. En halua kuulua vähemmistöön, jossa minulla ei ole mahdollisuutta samanlaiseen elämään kuin valtaväestöllä. Ateisti olen ollut jo alakouluikäisestä lähtien ja olen joskus suomi24:n palstoilla ollut vastarinnassa uskovaisiakin vastaan ja jos olisin uskovainen, olisin varmasti mennyt jo Aslaniin itkemään tätä ongelmaa.


      • ViliRose
        ap.. kirjoitti:

        Ei ollut provo. Vihani kasvaa jatkuvasti homoutta kohtaan ja itse asiassa nautin siitä. Minä en enää puolustele missään yhteydessä homoja tai heidän oikeuksia, vaikka itse homo olenkin. Olen monen vuoden aikana joskus näilläkin palstoilla kirjoitellut homoja ja homoutta puoltavia kirjoituksia, mutta se on nyt historiaa.

        Sillä pinkillä potkupuvulla en tarkoittanut vauvan suhtautumista siihen vaan sitä, että jos lapsen vanhemmat, tai ehkä kenties vain äiti, haluaa pukea poikansa sen väriseen vaatteeseen, niin mitäköhän myöhemmin siitä seuraa. Osaa toki ihmiset muokata ulkonäköään ties minkälaiseksi ilman vanhempien vaikutusta.

        Mitä tulee värien naisellisuuteen tai miehekkyyteen, niin jos nyt ammattioppiini tukeuten perustelen miksi punainen on naisellisempi väri kuin sininen. Punainen on lämpöinen väri ja "lähentävä" . Sininen on kylmä ja "etäistävä". Maalauksissa syvyysvaikutelmaa saadaan kylmien ja lämpimien värien oikeaoppisella yhteispelillä. Mutta se miksi esim. punertava hiusväri sopii naiselle paremmin kuin miehelle johtuu siitä, että se yksinkertaisesti korostaa naisellisia kasvonpiirteitä ja tuo pehmeyttä (hiusvärien valinnan kohdalla kuitenkin enemmän painoarvoa on sillä onko kylmän vai lämpimän värimaailman ihminen. Miehiä pukevat parhaiten kuitenkin kylmät ja neutraalit sävyt). Miehen päähän iskettäessä miehiset piirteet kasvoissa laimenee ja naiselliset piirteet voimistuvat. Kylmät sävyt mm. korostavat kulmikkuuttaa ja ovat kovempia sävyjä eli tekevät kasvonpiirteitä jykevimmiksi. Ne myös neutraloivat kasvojen punaisuutta, mistä moni haluaa eroon. Kylmiä sävyjä ei kuitenkaan voi sanoa miesten väreiksi, koska ne pukevat myös naisia. Naisille on siis isompi väriskaala sopivia sävyjä.

        Punainen pyöristää kasvoja, kun yleensä miehekyyteen kuuluu kulmikkuus ja naiseuteen pyöreys. Tämä pätee myös hiustenleikkausopissa siten, että on neliökehä miehille ja naisille ympyräkehä, jotka eivät suinkaan tarkoita neliön tai ympyrän muodon leikkaamista hiuksiin. Asia on hankala selittää tekstillä ja OFF-topicia muutenkin. Mutta yleensä, jos halutaan korostaa naisellisuutta niin linjoja esim. niskassa pyöristetään ja miehillä sen sijaan jätetään kulmikkuutta miehisyyden tukemiseksi. Tämä yksi tekijä mikä erottaa naisten lyhyet hiukset miesten lyhyistä hiuksista, vaikka leikkausmalli muuten olisikin sama molemmille. Noniin meni liikaa OFF-topicin puolelle.

        Väriasiat ovat mielipideasioita, mutta vaikka joku mies pitäisi vaaleanpunaisesta niin se ei tee siitä miehekästä väriä. Vaaleanpunaista kuitenkin näkee enemmän naisilla kuin miehillä, vaikka nykyään on suosituksi tulleet vaaleanpunaiset kauluspaidat miehillä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että on tiettyjä tekijöitä ruumiin rakenteen lisäksi, jotka erottavat naiset miehistä. Olivatpa ne sitten vaatteet tai värit. Miesten tulee olla miehiä ja naisten naisia. Sukupuolettomuuden ihannointi tulee viemään turmioon ja johtaa entistä enemmän identiteettikriiseihin, kun omasta luonnollisesta sukupuolesta etäännytään. Kaikki kehitys ei ole eteenpäin vievää kehitystä. Monet lapset kuitenkin ilman mitää painostuksia lähtevät luonnostaan seuraamaan enempi sitä roolimallia, joka on samaa sukupuolta. Ellei häneltä ole sitten viety mahdollisuutta oman sukupuolen roolimalliin.

        Tämä oli hupaisaa lukea kun on lesbo ja sukupuoli hukassa :D Minua on koko samperin ikä puettu punaiseen ja vaaleanpunaiseen, ja äitinikin pukeutuu siihen SILTI haluan olla mies, eikä se siitä miksikään muutu.


      • Anonyymi
        ap... kirjoitti:

        Kuten olen jo tuonne erääseen viestiin kirjoittanut, minulle on aivan sama mistä hornan tuutista homous johtuu, koska se on kirjaimellisti perseenreiästä eikä ne syyt muuta mielipidettäni omasta homoudestani. Homous on vääryyttä, joka halutaan hyssytellä kaikenmaailman liberaalien, vihreiden ja homoemojen toimesta. On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, mutta jos sanot olevasi homo niin melkeinpä onnitellaan ja toivotetaan iloa ja onnea, toisin kuin aikaisemmin. Homojen keskuudessa turha edes sanoa, että ei halua olla homo, koska paskaa sataa niskaan. Jos homot ovat syrjittyjä, niin vielä syrjitympiä ovat homot, jotka eivät halua olla homoja, koska meitä syrjii muutkin homot.

        Ei varmasti ollut samanlainen ääni kellossa vuosikymmeniä sitten. Silloin oli vähemmän homoja, koska yhteiskunta painotti voimakkaammin heteroseksuaalien perinteitä ja arvoja. Vaikka silloin olisi tunnettu homoseksuaalisia tuntemuksia, niin kuitenkin mentiin heteroseksuaalisen suuntautumisen mukaan tai ehkä ihmiset jossain salaa hieman kokeilivat kiellettyä hedelmää. Tosin onhan niitä rohkeitakin ollut, jotka ovat avoimesti olleet homoseksuaaleja, mutta kärsineet siitä seuraukset.

        Tämä nykyajan trendi, että poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin ja annetaan lapsien kasvaa kieroon korostamatta heidän omia sukupuoliaan, on sairasta. En tarkoita sitä, että pojista pitäisi kasvattaa jotain junttimiehiä vaan nimenomaan miehiä eikä mitään androgyynejä vässyköitä joita näkee katukuvassa ihan liikaa. Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä. Luonto ei olisi järjestänyt asiaa niin, että olisi kaksi eri sukupuolta jos se olisi halunnut kehityksen tekevän ihmisestä sukupuolettoman olennon. Monien ihmisten identiteetti- ja seksuaalisuusongelmat johtuvat varmasti tästä yhteiskunnankin tukemasta sukupuolineutraalista unisex kehityksestä.

        Kaikista eniten inhoan naismaisia miehiä. En koskaan suostunut seurustelemaan sellaisten kanssa, koska he ovat jo itsessään luonttomia tuotoksia. Haluavat olla miehiä, mutta kuitenkin korostavat tietoisesti naisellisuutta. Jos näistä kaikenmaailman vässyköistä joskus kasvaa kunnollisia ja tasapainoisia aikuisia niin olen valmis perumaan puheeni. Olkoon kuka tahansa eri mieltä, minun mielipiteeni on se, että pojat tulee kasvattaa miehiksi ja tytöt naisiksi. Ihan sama millä argumenteillä tulette väittämään vastaan, mutta minä pysyn omassa kannassani.

        Luonto ei ole ”järjestänyt” mitään eikä ”halua” mitään. Etkö jo näe omista sanoistasikin, että on olemassa joku, joka järjestää, jolla on ohjat käsissään ja joka haluaa meille hyvää.
        SUOSITTELEN LUKEMAAN RAAMATTUA. ET KADU.
        -Hentunen-


      • Anonyymi
        elokuuuu kirjoitti:

        " On naurettavaa nykypäivänä, jos sanotaan, ettei halua olla homo niin tuomitaan sairaaksi, "

        En usko, että tuossa on kysymys juuri siitä, että on homo, koska tuo itseähäiritsevä sukupuolinen suuntauminen voi olla mihin suuntaan vaan. Miksi sitten juuri seksuaalinen suuntautuminen on nostettu kaikista ominaisuuksista, vois johtua siitä että se vaikuttaa ihmisen persoonallisuuteen niin vahvasti. Voihan ihmisellä olla vaikka itseä häiritsevä rumuus, itseä häiritsevä huumorintajuttomuus tai itseä häiritsevä huono itsetunto, jonka kanssa joko oppii elämään omin neuvoin, terapian avulla tai sitten ei opi ja tekee kaikkensa mitätöidäkseen tai nujertaakseen sen.

        Homouden hyväksyminen yhteiskunnassa ei ole mitään nykyliberaalien vouhotusta. Ei tarvitse harrataa kummoisesti historian lukemista, kun törmää esim. antiikin pederastiaan, joka erheellisesti on sekotettu kahden tasavertaisen homon suhteeseen ja vaikuttanut varmasti kielteisiin nykyasenteisiin.

        "poikavauvatkin puetaan jo pinkkeihin potkupukuihin "

        Joo kyllä varmasti vauva tuon tajuaakin... kuka sen pinkin on määritellyt pojalle sopimattomaksi? Yhtä kauheeta kuin se, että aikuiset miehet ajaa punasilla, tyttöjen värisillä autoilla, autoilla.

        "Puhumattakaan sitten poikamaisista tytöistä joista osa kärsii peniskateudesta ja ties mistä"

        Kysehän on vaan siitä, miten poikamaisuus tai tyttömäisyys määritellään. Ei ne ole mitään kivipatsaita, jotka on ja pysyy. Olen itse kasvanut suurperheessä, eikä lapsille ollut aikaa kasvattaa heitä mihinkään suuntaan, kukaan ei antanut pojalle "poikien juttuja" ja tytölle "tyttöjen juttuja". Ihan samalla tavalla pojat leikki nukeilla, suuntautu taiteellisiin juttuihin jne kuin tytötkin ja tytöt rakenteli, leikki autoilla jne. Vasta koulussa (en ollut päiväkodissa) tuli vastaan se, että pitäisi olla tietynlainen, oman sukupuolenmukainen ja siitä asti olen sitä kritisoinut, koska se kaventaa sitä, mitä ihmiset todellisuudessa ovat. Se ei silti missään nimessä tarkoita, että olisi kateellinen mistään värkeistä vaan kyse on ihmisen oikeudesta olla oma itsensä ilman, että kukaan määrittelee sitä ulkopuolelta.

        olikohan tämän ketjun aloittaja provo, mitä luulette?

        Käväisi mielessä minullakin, että yrittääkö joku (homo tai muu) saada vain ihmiset paljastamaan omat homovihamieliset tunteensa, kun niin kovasti heittää bensaa oman (todellisen tai teeskennellyn) homovihansa roviolle.


      • Anonyymi
        ap.. kirjoitti:

        Ei ollut provo. Vihani kasvaa jatkuvasti homoutta kohtaan ja itse asiassa nautin siitä. Minä en enää puolustele missään yhteydessä homoja tai heidän oikeuksia, vaikka itse homo olenkin. Olen monen vuoden aikana joskus näilläkin palstoilla kirjoitellut homoja ja homoutta puoltavia kirjoituksia, mutta se on nyt historiaa.

        Sillä pinkillä potkupuvulla en tarkoittanut vauvan suhtautumista siihen vaan sitä, että jos lapsen vanhemmat, tai ehkä kenties vain äiti, haluaa pukea poikansa sen väriseen vaatteeseen, niin mitäköhän myöhemmin siitä seuraa. Osaa toki ihmiset muokata ulkonäköään ties minkälaiseksi ilman vanhempien vaikutusta.

        Mitä tulee värien naisellisuuteen tai miehekkyyteen, niin jos nyt ammattioppiini tukeuten perustelen miksi punainen on naisellisempi väri kuin sininen. Punainen on lämpöinen väri ja "lähentävä" . Sininen on kylmä ja "etäistävä". Maalauksissa syvyysvaikutelmaa saadaan kylmien ja lämpimien värien oikeaoppisella yhteispelillä. Mutta se miksi esim. punertava hiusväri sopii naiselle paremmin kuin miehelle johtuu siitä, että se yksinkertaisesti korostaa naisellisia kasvonpiirteitä ja tuo pehmeyttä (hiusvärien valinnan kohdalla kuitenkin enemmän painoarvoa on sillä onko kylmän vai lämpimän värimaailman ihminen. Miehiä pukevat parhaiten kuitenkin kylmät ja neutraalit sävyt). Miehen päähän iskettäessä miehiset piirteet kasvoissa laimenee ja naiselliset piirteet voimistuvat. Kylmät sävyt mm. korostavat kulmikkuuttaa ja ovat kovempia sävyjä eli tekevät kasvonpiirteitä jykevimmiksi. Ne myös neutraloivat kasvojen punaisuutta, mistä moni haluaa eroon. Kylmiä sävyjä ei kuitenkaan voi sanoa miesten väreiksi, koska ne pukevat myös naisia. Naisille on siis isompi väriskaala sopivia sävyjä.

        Punainen pyöristää kasvoja, kun yleensä miehekyyteen kuuluu kulmikkuus ja naiseuteen pyöreys. Tämä pätee myös hiustenleikkausopissa siten, että on neliökehä miehille ja naisille ympyräkehä, jotka eivät suinkaan tarkoita neliön tai ympyrän muodon leikkaamista hiuksiin. Asia on hankala selittää tekstillä ja OFF-topicia muutenkin. Mutta yleensä, jos halutaan korostaa naisellisuutta niin linjoja esim. niskassa pyöristetään ja miehillä sen sijaan jätetään kulmikkuutta miehisyyden tukemiseksi. Tämä yksi tekijä mikä erottaa naisten lyhyet hiukset miesten lyhyistä hiuksista, vaikka leikkausmalli muuten olisikin sama molemmille. Noniin meni liikaa OFF-topicin puolelle.

        Väriasiat ovat mielipideasioita, mutta vaikka joku mies pitäisi vaaleanpunaisesta niin se ei tee siitä miehekästä väriä. Vaaleanpunaista kuitenkin näkee enemmän naisilla kuin miehillä, vaikka nykyään on suosituksi tulleet vaaleanpunaiset kauluspaidat miehillä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että on tiettyjä tekijöitä ruumiin rakenteen lisäksi, jotka erottavat naiset miehistä. Olivatpa ne sitten vaatteet tai värit. Miesten tulee olla miehiä ja naisten naisia. Sukupuolettomuuden ihannointi tulee viemään turmioon ja johtaa entistä enemmän identiteettikriiseihin, kun omasta luonnollisesta sukupuolesta etäännytään. Kaikki kehitys ei ole eteenpäin vievää kehitystä. Monet lapset kuitenkin ilman mitää painostuksia lähtevät luonnostaan seuraamaan enempi sitä roolimallia, joka on samaa sukupuolta. Ellei häneltä ole sitten viety mahdollisuutta oman sukupuolen roolimalliin.

        Samaa mieltä: naisille sopii jokin ja miehille taas jokin toinen tyyli!


    • Purple rain

      Hyvä aloittaja,

      kerroit että olet syvässä masennuksessa häpeän, syrjinnän ja yksinäisyyden takia. Kamppailet seksuaalisuudestasi johtuvien ongelmien ja tunteiden kanssa. Kerroit että isäsi on sinulle kaukainen hahmo ja että äitisi on hyvin vahva. Sinua ärsyttää omat taitosi, pelkäät miehiä, etkä voi luottaa heihin tai kohdata heitä arkielämässä. Sinulla on ollut jatkuvia pettymyksiä omasta isästäsi ja aloit jossain vaiheessa padota tunteitasi.

      Tuossa on jo monta asiaa, joita hyvin monet ihmiset purkavat psykoterapiassa. Oma seksuaalisuus (oli se sitten mikä tahansa) on monelle vaikea alue omassa itsessään ja luonnollisestikin kaikki, mitä on tapahtunut lapsuudessa ja nuoruudessa on vaikuttanut siihen, mitä olemme tänään. Jos ihmisellä on paljon ikäviä kokemuksia, se alkaa vaikuttaa hänen tunne-elämäänsä ja mieleen. Siitä voi sitten voi seurata monenlaisia ongelmia.

      Sinä olet tarkkanäköisenä ihmisenä huomannut omassa elämässäsi masennuksen lisäksi hyvin monta kohtaa, jotka painavat sinua ja aiheuttavat monia hankaluuksia elämääsi. Moni aloittaa psykoterapian jo pelkän masennuksen takia.

      Miltä sinusta tuntuisi ajatus psykoterapiasta, jossa voisit käydä luotettavan terapeutin kanssa läpi asioita, jotka painavat sinua? Parhaimmillaan psykoterapiasta parantaa itsetuntoa, avaa monia tunnelukkoja ja auttaa ihmistä itseään ratkaisemaan omia ongelmiaan. Psykoterapiassa voi päästä eroon myös masennuksesta ja monesta muusta itseä vaivaavasta asiasta.

      Oletko sinä saanut jonkinlaista ammatillista tukea masennukseesi? Jos et ole, niin pidäthän huolta itsestäsi ja hakeudut keskustelemaan esimerkiksi psykologin tai psykiatrin kanssa. Jos sinusta tuntuu siltä, niin voit aloittaa myös psykoterapian, jossa moni asia voi varmasti selvitä. Tässä linkki kognitiivisen psykoterapian sivuille, josta voit etsiä itsellesi terapeutin ja saada muutakin tietoa: http://www.kognitiivinenpsykoterapia.fi/?p=329

      Seta:sta voit myös saada tukea seksuaalisuuteesi liittyviin ongelmiin. Voit esim. soittaa tarvittaessa nimettömänä tukipuhelimeen, jos haluat keskustella asiasta. Löydät tästä myös linkin Sexpoon:n, joka auttaa seksuaalielämään liittyvien ongelmien kanssa: http://www.seta.fi/index.php?k=16211

      Ongelmat ratkeavat, kun niitä alkaa itse rohkeasti ratkaista. Uskon, että sinä pystyt ratkaisemaan nuo ongelmasi ja päästä asioittesi kanssa tasapainoon. Voi hyvin ja ole hyvä itsellesi!

    • ap..

      Kävin viimeiset kuusi vuotta terapiassa, olen kokeillut useaita erilaisia lääkkeitä erikseen ja yhdessä, kaikenmaailman hömpän pömpän hoitojakin homepatiasta alkaen, mutta enää en popsi yhtään mitään kun ei auta enkä ravaa viikottain enää missään puhumassa vain ja ainoastaan, että ne kirjoitettaisiin ylös jonnekin turhan takia. Kaikkia ei ihmisiä ei ole luotu olemaan onnellisia tai elämään hyvää elämää. Minä olen vain yksi niistä jotka kärsivät hautaan asti.

      Tuo aloitukseni oli jo vuoden päivät vanhempi ja olen muissa vastauksissani päivitellyt jo tilannetta. Psykoterapiaan joutuisin hakemaan sitä Kelan rahaa, mutta tämän hetkinen tilanne ei salli nyt mitään säännöllisiä tapaamisia. Joudun menemään toiselle paikkakunnalle väliaikaisesti, mutta tulen olemaan nykyisessä paikkakunnassani silti kirjoilla. En ala matkustamaan edestakaisin ja psykoterapiassa on se riski, että hyväksyn homouteni ja palaan saastaiseen ja vahingolliseen homoelämääni, jolloin riskinä on taas tuhoa ja tuskaa. En ota riskiä, että tämä keho joutuisi taas jonkun toisen miehen kynsiin. Olen tyytyväinen siihen, että välini isän kanssa on rikki, koska niitä en halua korjata ja minulle on aivan sama pelkäänkö muita miehiä, kun naisia elämässäni on ympärillä joka tapauksessa enemmän. Olen tyytyväinen myös siihen, että pidän itseni erossa muista homoista ja lesboista. Tämän vuoksi SETA:n kaltaiseen paikkaan en tule koskaan ottamaan yhteyttä. Elämäni olen yrittänyt monet kerrat apujenkin kanssa korjata, mutta palaset ei kestä yhdessä. Kärsin siihen asti kunnes en enää jaksa. Nyt kuitenkin tilanne on sellainen, että joudun pistämään omat tunteeni ja tarpeeni sivuun, koska joudun huolehtimaan muista. Siihen asti omat asiani ovat toissijaisia.

      • sat sapienti..

        Tämä kuulosti itse asiassa jo paremmalta! Olet tehnyt tietoisia päätöksiä siitä, miten aiot elää elämääsi. Niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu, kuten tuolla ylempänä sanoin.


    • 23
    • 9+20

      enkä ravaa viikottain enää missään puhumassa vain ja ainoastaan

      Eikö kuitenkin puhuminen ja asioiden käsittely jollain tavalla ole oloa helpottavaa, vaikka sen avulla ei ihmeitä tapahtuisikaan? Ainakin suosittelisin jatkamaan sitä. Olethan tälläkin palstalla pitkästi, tarkasti ja hienosti kuvaillut omia tunteitasi ja kokemuksiasi. Olet hyvä pohdiskelemaan asioita ja siitä taidosta on varmasti jotain apua. Uskon että tilanteesi on niin hankala siksi, että siinä useita osatekijöitä vaikuttamassa, muutakin kuin seksuaalinen suuntautuminen. Näyttää, että sellaiset homot joilla on ollut hyvä lapsuus ja hyviä ihmissuhteita, selviävät helpoimmin asian kanssa tasapainoisiksi ihmisiksi.
      Sinun tilanteesi on monimutkainen, kun siihen sisältyy ongelmia lapsuudessa ja ihmissuhteissa. Siinä on niin paljon käsiteltävää. Jos ongelmiensa kanssa jää yksin, niin ne saattavat paisua entisestään mielessä.

      on se riski, että hyväksyn homouteni

      Ei itsensä hyväksyminen välttämättä tarkoita "homoelämäntapaa", vaan esim omalla kohdallani sitä, että rakastaa itseä ongelmista huolimatta ja tietyllä tavalla hyväksyy oman kohtalonsa. Sen jälkeen tämä ongelma ei ole enää pääosassa elämässäsi eikä aiheuta niin paljon ahdistusta. Voit ehkä myöhemmin huomata että hyviä ja iloa tuottavia asioita on paljon, eikä tämä yksi kaada elämääsi ja sen kanssa selviää.
      Tälläinen kokemus minulla on.Itse olen lakannut vertaamasta itseäni muihin ja luopunut siitä ajatuksesta, että minun on pakko saavuttaa tietyt asiat, muuttua toisenlaiseksi tai olla jotain muuta. Tälläinen ajattelu on hävinnyt, mikä suunnaton helpotus!! Ajattelen että kohtalolleni en voi mitään, ja en ole siitä katkera, vaan lähden hyvillä mielin rakentamaan elämääni eteenpäin niistä asioita joihin pystyn vaikuttamaan. Miksei aika ja asioiden käsittely voisi sinunkin tapauksessa jonkinlaista helpotusta tuoda pikkuhiljaa? Se ei tarkoita, että jotakin yritettäisiin hyväksyä pakolla, vaan että se edistyminen tapahtuu luonnostaan ja sitä ei tarvitse määritellä tarkasti, mitä se on.

      Olen tyytyväinen myös siihen, että pidän itseni erossa muista homoista ja lesboista

      Varmasti seksuaalisia suhteita yleensäkin kannattaakin välttää, jos ei sillä alueella ole elämä tasapainossa. Se voisi ehkä lisätä ahdinkoa. Jokin negatiivinen kokemus voi masentuneessa aiheuttaa paljon ahdistusta. Suosi sellaisia ihmissuhteita jotka antavat sinulle hyvää mieltä. Mutta jos joku homo tai lesbo haluaisi olla ystäväsi, niin kannattaako sinun tuomita sitä toisen seksuaalisuuden vuoksi? Eihän seksuaalisuus sinänsä kuulu ystävyyssuhteisiin, eikä ole osa sitä, vaan muut asiat yhdistävät. Ainakin minulle ystävieni seksuaalisuus on yhdentekevä asia, eikä meillä ole mielenkiintoa sitä edes käsitellä.

      • ap..

        "Mutta jos joku homo tai lesbo haluaisi olla ystäväsi, niin kannattaako sinun tuomita sitä toisen seksuaalisuuden vuoksi? Eihän seksuaalisuus sinänsä kuulu ystävyyssuhteisiin, eikä ole osa sitä, vaan muut asiat yhdistävät."

        No eihän se seksuaalisuus ole tietenkään mikään ystävyyden yhdistävä tekijä, mutta saattaisin silti kuulla jotakin mitä en halua kuulla, jos olisin homoseksuaalin ystävä. Lesbot meinasin säilyttää ystäväpiirissä, mutta tasapuolisuuden nimissä hankkiuduin heistäkin eroon. Vihani homoseksuaalisuutta kohtaan on niin valtava, etten yksinkertaisesti halua homoseksuaaleja ystävikseni. Jos saisin tietää uuden ystäväni homoseksuaalisuudestani, minulla olisi pokkaa katkaista välit.

        "Ei itsensä hyväksyminen välttämättä tarkoita "homoelämäntapaa", vaan esim omalla kohdallani sitä, että rakastaa itseä ongelmista huolimatta ja tietyllä tavalla hyväksyy oman kohtalonsa. "

        Itse en koe, että minulla olisi jokin velvollisuus tehdä lapsia, mutta kun haluaisin perustaa perheen ihan omasta tahdostani enkä sen vuoksi, että muutkin niin tekee. Homoseksuaalisuus estää sen ja siksi en voi asiaa hyväksyä.

        Mutta olen löytänyt ratkaisun ongelmaani, ja olen kaikinpuolin helpottunut, että pystyin tekemään tämän päätöksen, joka toteutuu vuoden sisään. En kuitenkaan kerro mitä olen päättänyt, koska se johtaisi taas uuteen keskusteluun ja herättäisi vastaväitteitä.


    • 14+6

      "saattaisin silti kuulla jotakin mitä en halua kuulla, jos olisin homoseksuaalin ystävä".

      Ehkä se on parhainta aloittaa ystävystyminen niistä ihmisistä, joiden kanssa se tuntuu helpoimmalta. Yleensä mielenterveysongelmat pistävät ystävyyssuhteet koetukselle, olivatpa kaverit sitten homoja tai heteroja, koska hankalia ongelmia ei pysty täysin pistämään syrjään ystävyyssuhteissakaan. Esimerkiksi masentuneen väsymys voi karkoittaa kaikki ystävät. Ihmiset ei jaksa pitää yhteyttä ja olla empaattisia, jos lähes aina on sanottava, ei jaksa tavata tai on niin huono olo. Se on harmi. Vain harvat todelliset ystävyyssuhteet kestävät.
      Kaverit voi jäädä siksikin, koska ne eivät ymmärrä ongelmia. Voivat tuputtaa neuvoja ja arvostelevia näkemyksiä, jotka ovat masentuneelle vääriä ja stressiä aiheuttavia. Pitäisi olla sellaisia ihmisiä joiden kanssa on jotain yhteistä ja kuitenkin heillä on myös ymmärrystä näistä mielenterveysongelmista.

      "Homoseksuaalisuus estää sen ja siksi en voi asiaa hyväksyä."

      Monen ihmisen elämä näyttää päällepäin hyvältä. Kun syvällisemmin keskustelee, niin useimmilla on jokin oma ongelmansa, asia tai toive, joka ei tule toteutumaan. Se on yllättävän yleistä, joten et ole yksin. Monesti vain elämässä on hyväksyttävä joitain asioita, koska vaihtoehtoa ei ole, jokaisella on omat taakkansa...Hyvien asioiden lisäksi on aina jotain, mistä saa kärsiäkin...Lapsettomuutta on heteroillakin ja se voi olla todella hankala ja katkeruutta aiheuttava ongelma, ihmissuhteet voi katketa tai oikeaa ei löydy jne. Vaikka olisitkin hetero, niin et välttämättä saisi sitä perhettä sittenkään. Ja vaikka perheen saisitkin, niin tuottaisiko se onnea, jos moni muu asia menisikin pieleen? Kaikki on niin monesta asiasta kiinni. Aina ei voi ajatella, että kaikki olisi ok, jos tästä yhdestä ongelmasta selvittäisiin... Itse uskon kohtaloon, että jos jokin asia ei onnistu tai on ylivoimainen, niin silloin sitä ei ole minulle tarkoitettukaan, ja että omat paikkani ja vahvuuteni ovat elämässä jossain muissa asioissa. Sellaista on turha murehtia, johon minä en sovellu ja on monia muitakin asioita, mitkä voi kokea merkityksellisiksi. Vaikka sinulla onkin vaikeaa, niin ehkä voit kuitenkin tuntea kiitollisuutta ja iloa joistakin asioista ja ehkä löytääkkin jotain merkityksellistä? Toivon, ettet anna periksi.
      Minulle tuli aiemmin kun surin ja pohdin omia ongelmiani jatkuvasti, sellainen olo lopulta, etten jaksa vatvoa näitä asioita enää. Että olkoon. Sitten alkoi löytyä energiaa ja intoa muihinkin juttuihin elämässä. Ehkä sekin on sitä asioiden hyväksymistä, joka voi olla sinullakin edessäpäin. Sitten ne ongelmat ei olekaan niin merkityksellisiä enää, ihme kyllä. Pidän mahdollisena, ettei sinulla voi lopun elämää kiertää tämä sama ajatuskuvio päässä, vaan että jotain tapahtuu ja parempaan suuntaan, vielä.

      "olen kaikinpuolin helpottunut, että pystyin tekemään tämän päätöksen, joka toteutuu vuoden sisään"

      Olkoonpa se mitä tahansa, mutta toivottavasti se on sellainen päätös, josta on sinulle apua ja hyötyä. Myös sitä toivon, ettet tee itseä rankaisevia päätöksiä, vaikka et seksuaalisuuttasi voikaan hyväksyä.

      • ap..

        "Lapsettomuutta on heteroillakin ja se voi olla todella hankala ja katkeruutta aiheuttava ongelma, ihmissuhteet voi katketa tai oikeaa ei löydy jne. Vaikka olisitkin hetero, niin et välttämättä saisi sitä perhettä sittenkään. Ja vaikka perheen saisitkin, niin tuottaisiko se onnea, jos moni muu asia menisikin pieleen?"

        En tietenkään kuvittele, että heterous tarkoittaa parempaa elämää, koska kaikilla on omat vastoinkäymisensä ja ongelmansa. Kysymys on kuitenkin siitä, etten halua kuulua vähemmistöön, jossa ihmiset elävät tiettyjen alueiden osalta poikkeavaa elämää verrattuna valtaväestöön. Siitä tulee vain tunne, että miksi minulla ei ole niitä valtaväestön mahdollisuuksia ja miksi minun pitää elää normaalista poikkeavaa elämää. Vaikka kaikilla heteroillakaan ei ole mahdollisuutta perustaa perhettä tai joillakin heteroilla menee perheen perustaminen "mönkään", en silti koe olevani samalla lähtöviivalla. On kuitenkin niin monta muuta syytä miksi en halua olla homoseksuaali.

        Jos yhtäkkiä muuttuisin heteroksi, saisin parisuhteen ja perheen, mutta kaikki menisikin pieleen, voisin kuitenkin olla tyytyväinen, että ainenkin yritin enkä kuulu sellaiseen ryhmään mitä niin paljon vihaan. Silloin pystyisin vastoinkäymiseni helpommin hyväksymään. Mutta jos lapsia olisi syntynyt niin heidän takiaan jaksaisin jatkaa, koska eiväthän he olisi virheitä, jotka jättäisin taakse vastuuttomana kuten oma isäni teki. Silloin minun olisi tehtävänä lasten kasvattaminen enkä kokisi itseäni turhaksi. Mutta kun ei voi suoraan sanoa, että elämäni olisi surkeampaa, jos olisin hetero kun sitä ei voi tietää.

        Fakta on kuitenkin se, että vaikka kuinka homoseksuaalisuutta normalisoidaan nykyään niin en silti koe itseäni normaaliksi vaan epänormaaliksi. Normaalilla tarkoitan sitä mikä on yleisintä ja omasta mielestäni oikein. Koska kuitenkin tunnen oman suuntautumiseni olevan omaa luontoani vastaan. Siksi tämä ristiriitainen tunne, kun haluan olla rakastettu, mutta rakkauden antaja olisi väärää eli samaa sukupuolta.


      • miettiiiii
        ap.. kirjoitti:

        "Lapsettomuutta on heteroillakin ja se voi olla todella hankala ja katkeruutta aiheuttava ongelma, ihmissuhteet voi katketa tai oikeaa ei löydy jne. Vaikka olisitkin hetero, niin et välttämättä saisi sitä perhettä sittenkään. Ja vaikka perheen saisitkin, niin tuottaisiko se onnea, jos moni muu asia menisikin pieleen?"

        En tietenkään kuvittele, että heterous tarkoittaa parempaa elämää, koska kaikilla on omat vastoinkäymisensä ja ongelmansa. Kysymys on kuitenkin siitä, etten halua kuulua vähemmistöön, jossa ihmiset elävät tiettyjen alueiden osalta poikkeavaa elämää verrattuna valtaväestöön. Siitä tulee vain tunne, että miksi minulla ei ole niitä valtaväestön mahdollisuuksia ja miksi minun pitää elää normaalista poikkeavaa elämää. Vaikka kaikilla heteroillakaan ei ole mahdollisuutta perustaa perhettä tai joillakin heteroilla menee perheen perustaminen "mönkään", en silti koe olevani samalla lähtöviivalla. On kuitenkin niin monta muuta syytä miksi en halua olla homoseksuaali.

        Jos yhtäkkiä muuttuisin heteroksi, saisin parisuhteen ja perheen, mutta kaikki menisikin pieleen, voisin kuitenkin olla tyytyväinen, että ainenkin yritin enkä kuulu sellaiseen ryhmään mitä niin paljon vihaan. Silloin pystyisin vastoinkäymiseni helpommin hyväksymään. Mutta jos lapsia olisi syntynyt niin heidän takiaan jaksaisin jatkaa, koska eiväthän he olisi virheitä, jotka jättäisin taakse vastuuttomana kuten oma isäni teki. Silloin minun olisi tehtävänä lasten kasvattaminen enkä kokisi itseäni turhaksi. Mutta kun ei voi suoraan sanoa, että elämäni olisi surkeampaa, jos olisin hetero kun sitä ei voi tietää.

        Fakta on kuitenkin se, että vaikka kuinka homoseksuaalisuutta normalisoidaan nykyään niin en silti koe itseäni normaaliksi vaan epänormaaliksi. Normaalilla tarkoitan sitä mikä on yleisintä ja omasta mielestäni oikein. Koska kuitenkin tunnen oman suuntautumiseni olevan omaa luontoani vastaan. Siksi tämä ristiriitainen tunne, kun haluan olla rakastettu, mutta rakkauden antaja olisi väärää eli samaa sukupuolta.

        Toivonpa vaan, että olet päässyt eteenpäin haluamaasi suuntaa. Kiitos, akuperäinen, tästä ketjusta, jonka lukemisesta minäkin sain itselleni paljon ajateltavaa, syventävää.
        En minäkään ole saanut osakseni perheenperustamisen mahdollisuutta ja se ymmärtääkseni myös johtuu identiteettini 'sekavuudesta'. Asian hyväksyminen on mielestäni sitä, että usein koko elämän aikakin menee siinä, kun opettelee elämään monsteri-asiansa kanssa, kuka minkäkin asian, kaikilla on jokin.
        - Monet meistä jäävät yksin ja perheettöminä elämään, mutta usko pois, läheinen ihmissuhde sublimoituu, esimerkiksi useilla hyvillä ystävillä sekä monilla muilla ominaisuuksillani, jotka sitten ovat voimallisessa käytössä. Minusta vaikuttaa, että sellaiset asiat sinulla jo ovatkin hyvin handussa. Kuten, työ yms. - Tsemppiä, edelleen.


    • joku muu

      En todellakaan osaa antaa mitään "hyviä neuvoja". Mutta ton "normaalin ja yleisesti oikean" voit heittää menemään, kun ei sellaista ole näissä asioissa olemassakaan. Sen sijaan keskittyä siihen, mikä sinusta on oikein... niin kuin teetkin.

      Minä olen hetero, jolla ei paljon mitään toiveita ja ehkä yhä vähemmän edes haluja perheen perustamiseen. En ole ikinä edes seurustellut. Meitä on ihan vitun moneen junaan, ongelminemme ja hyveinemme. Tärkeintä ehkä sitten vaan se, että löytäisi sen oman oikean tavan elää ja oikeanlaiset, hyvät ja vahvat kosketukset toisiin sen kanssa.

      En osaa muuta sanoa. Hyvin sinä joka tapauksessa pohdit ja ilmaiset noita juttujasi, se on varmasti hyvä juttu ja siitä on hyvä pyrkiä eteenpäin. Jonnekin, sinä määrität itse minne.

      Olen sama tyyppi, joka kirjoitteli tuolla jossain ylempänä (samalla nimimerkillä).

    • Aloittaja..

      Tulin päivittämään tilannettani sikäli jos se ketään kiinnostaa. Olen ahdistunut entistä enemmän. Sorruin yhdessä vaiheessa heikolla hetkellä taas homojen pariin. Helvetti alkoi välittömästi ja mietin, että miksi ihmeessä sotkeuduin siihen. Minä olin juuri alkanut löytämään elämästäni asioita joiden varassa voisin elää yksin ja selibaatissa. Olin pääsemässä pahimman ylin. Silti eräänä päivänä olin niin heikoilla kun kaipasin läheisyyttä. En mene yksityiskohtiin tai kerro mitä kaikkea on tapahtunut, mutta pistin itseni taas tilanteeseen, josta joudun kärsimään. Kaikki oli menossa hyvin. Olin pääsemässä irti homouden kahleista.

      Olen ollut niin sekaisin. Kaikki kaatuu päälle ja ihmiset toitottavat vaan sitä kuinka minun pitäisi hyväksyä itseni. Kuulen samoja asioita kerta toisensa jälkeen, mutta kukaan ei ymmärrä, että vaikka kuinka sitä hyväksymissoopaa minulle saarnataan niin sillä ei ole mitään vaikutusta. Lääkärit eivät osaa auttaa ja psykologit toistavat itseään. En jaksa enää. Olen aivan lopussa ja tunnen olevani ahtaassa häkissä. Ahdistun välillä niin voimakkaasti, että hengittäminenkin on raskasta ja välillä tuntuu, että tukehdun. Tuntuu, että homous tulee päähäni riivaamaan minua. Kaipuu ja erilaiset ajatukset päässä pyörivät rallia. Olen umpikujassa. Eristäytynyt muista. Yksinäisenä, työttömänä ja oman kehoni vanki.

      Olen hankkinut itselleni tahallisesti HIV-tartunnan erään sairastuneen henkilön kautta. Olen kieltäytynyt hiv:n lääkehoidosta ja annan taudin tehdä tehtävänsä. Olen päätökseni osalta helpottunut ja tyytyväinen. Tällä tavoin minun ei itse tarvitse suoranaisesti vahingoittaa itseäni, koska virus tekee sen puolestani. Tämä on siis epäsuora itsemurha. Minulla on mahdollisuus estää kuoleminen tähän tautiin, mutta en tee sitä. Vaikka lääkkeet ovat kehittyneet ja hiv-positiivisen odotettu elinikä on samoissa rajoissa kuin aikuistyypin diabetesta sairastavilla. Toivon, että tämä kehittyy mahdollisimman nopeasti aidsiksi, mutta se voi silti viedä vuosia ja kuolemaankin voi mennä vielä hyvin pitkään. Mutta mieltäni huojentaa kuitenkin se, että kuolen silti ennen kuin minun oikeasti pitäisi joten minun ei tarvitse kärsiä täällä niin pitkään. Elämä on liikaa täynnä vastoinkäymisiä. Yksi kun loppuu toinen seuraa perässä. Ei sellaista jaksa jos on lapsesta asti saanut kokea henkistä väkivaltaa ja tuskaa. Ei varjoja ilman valoa, mutta 98 % negatiivista elämää per vuosi on minulle liikaa.

      Olen silti sekaisin, mutta toivon, että pääsen johonkin tasapainoiseen tilanteeseen ihan sen vuoksi, että viimeiset vuodet menisivät edes kohtalaisesti.

      • rautaseppo

        Eli tuhoat itsesi henkisesti ja fyysisesti vain sen takia, että et voi saada jotain mielikuvien normielämää vaimon, lasten ja kultaisen noutajan kanssa? Sinulla on selvästi pahoja ongelmia, mutta jos kuvittelet, että ne selittyvät homoudella, niin olet todella harhainen. Ketään ei homous sinänsä voi ajaa itsetuhoon, vaikka yksilö itselleen asian niin selittäisikin.

        Homous toimii kyllä kätevänä syntipukkina. Sellaiselle ajattelutavalle on olemassa pitkä kulttuurinen perinne, ja siitä perinteestä sinä kauhot nyt lisää bensaa ahdistuksesi liekkeihin. Yritä ymmärtää, että sinun ei tarvitse kauhoa. Kukaan ei pakota sinua siihen, vaan valinta on sinulla itselläsi.

        Olet rakentanut homoudesta syyn pahaan oloosi. Kuvittelet, että heteron elämä on jokin pääsylippu onnelliseen ja tasapainoiseen elämään. Niin pahasti ajattelusi on fakkiutunut siihen kuvitelmaan normielämästä. Parasta mitä voit tehdä itsellesi on hyväksyä se, että sinä voit tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat täysin riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestasi.

        Sinun ei ole pakko sovittaa itseäsi normiheteron elämään sen enempää kuin normihomonkaan elämäntyyliin. Homouden ei tarvitse determinoida koko elämääsi. Voit saada jopa lapsia ja kasvattaa niitä naisen kanssa. Kaikki tämä on mahdollista sinulle, homoseksuaalisesti tuntevalle miehelle.

        Minä olen muuten homoseksuaalisesti tunteva mies, joka ei ole missään tekemisissä "homoseksuaalisen elämäntavan" kanssa. En myöskään koe, että minulla olisi jotain erityistä homoidentiteettiä. Minulla on miehen identiteetti, ja osa sitä on homoseksuaalisuus. Homoseksuaalisuus on siis tärkeä osa minua, enkä vaihtaisi sitä edes koko maailman rajattomaan hyväksyntään. Minä elän elämäni tällaisena, oman näköiseni elämän. En heteroelämää enkä homoelämää, vaan oman elämäni.


      • Aloittaja..
        rautaseppo kirjoitti:

        Eli tuhoat itsesi henkisesti ja fyysisesti vain sen takia, että et voi saada jotain mielikuvien normielämää vaimon, lasten ja kultaisen noutajan kanssa? Sinulla on selvästi pahoja ongelmia, mutta jos kuvittelet, että ne selittyvät homoudella, niin olet todella harhainen. Ketään ei homous sinänsä voi ajaa itsetuhoon, vaikka yksilö itselleen asian niin selittäisikin.

        Homous toimii kyllä kätevänä syntipukkina. Sellaiselle ajattelutavalle on olemassa pitkä kulttuurinen perinne, ja siitä perinteestä sinä kauhot nyt lisää bensaa ahdistuksesi liekkeihin. Yritä ymmärtää, että sinun ei tarvitse kauhoa. Kukaan ei pakota sinua siihen, vaan valinta on sinulla itselläsi.

        Olet rakentanut homoudesta syyn pahaan oloosi. Kuvittelet, että heteron elämä on jokin pääsylippu onnelliseen ja tasapainoiseen elämään. Niin pahasti ajattelusi on fakkiutunut siihen kuvitelmaan normielämästä. Parasta mitä voit tehdä itsellesi on hyväksyä se, että sinä voit tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat täysin riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestasi.

        Sinun ei ole pakko sovittaa itseäsi normiheteron elämään sen enempää kuin normihomonkaan elämäntyyliin. Homouden ei tarvitse determinoida koko elämääsi. Voit saada jopa lapsia ja kasvattaa niitä naisen kanssa. Kaikki tämä on mahdollista sinulle, homoseksuaalisesti tuntevalle miehelle.

        Minä olen muuten homoseksuaalisesti tunteva mies, joka ei ole missään tekemisissä "homoseksuaalisen elämäntavan" kanssa. En myöskään koe, että minulla olisi jotain erityistä homoidentiteettiä. Minulla on miehen identiteetti, ja osa sitä on homoseksuaalisuus. Homoseksuaalisuus on siis tärkeä osa minua, enkä vaihtaisi sitä edes koko maailman rajattomaan hyväksyntään. Minä elän elämäni tällaisena, oman näköiseni elämän. En heteroelämää enkä homoelämää, vaan oman elämäni.

        Tähän onkin hyvä vastata näin reilu vuoden jälkeen kun olen viimeeksi täällä käynyt, vaikka kohta onkin kolme vuotta siitä kun tämä keskustelu on aloitettu. Aivan aluksi voin kertoa, että toinen HIV-testi osoittautui negatiiviseksi kuten myös kolmaskin, joten en saanut tartuntaa, vaikka niin kerkesin jo kuvittelemaan/toivomaan.

        Taas tälläisiä olettamuksia, että kuvittelen heteroelämän olevan automaattisesti helpompaa. En todellakaan kuvittele, mutta en halua elämää homoseksuaalina. Sen tiesin, että minulla on mahdollisuus kulissiavioliittoon ja saada elämäni näyttämään sellaiselta kuin haluan. Mutta en tiedä ketään naista joka haluaisi perustaa homomiehen kanssa kulissiliitton ja valehtelemaan en ala. Kaikenlisäksi tuntuisi kamalalta tehdä lapsia ihmisen kanssa, jota ei rakasta. En kykene esittämään sellaista mitä en ole. Olin onneton seurustelusuhteessa miehen kanssa ja olisin onneton kulissiliitossa naisen kanssa.

        Löysin viime vuonna ns. elämäni miehen, jonka kanssa suhde kariutui tähän ongelmaani. Päätin suhteen itse, koska eihän se ole oikein, että kaataa ongelmat syyttömän niskaan. Hän ei itse olisi halunut erota, mutta toivon mukaan ymmärtää ratkaisun olevan paras. Päästin irti ihmisestä, jonka kanssa olisin voinut viettää loppuelämäni, jos olisin pystynyt hyväksymään itseni. Olin ennen suhdetta ja sen aikana myös psykoterapiassa ja lääkityksessä joita en kokenut hyödylliseksi tämän ongelman helpottamiseksi.

        En voi saada apua, koska en ole vastaanottavainen sille ja täysin tietoisesti haluan estää homouteni hyväksymisen. Tätä voi verrata alkoholistiin joka tiedostaa ongelmansa, mutta kuitenkin jatkaa juomistaan eikä kykene ottamaan vastaan apua, vaikka haluaisi parempaa elämää. Ei yksinkertaisesti ole pilleriä tai terapiaa joka taianomaisesti tekisi oloni paremmaksi, koska taistelen itse itseäni vastaan ja olen päättänyt etten voi saada apua. Tämän asian myönsin itselleni kun mietin, miksi mikään ei auta. Koen, että self-destruction tila on käynnistynyt peruuttamattomasti enkä edes halua pysäyttää sitä.

        Kyse ei ole siitä, että ympäröivä kulttuuri tukee perinteistä perhemuotoa ja minä kokisin sen ahdistavaksi. En koe syrjintää eikä ihmiset minulle päivittäin tule kritisoimaan homouttani tai sanomaan, ettei minulla on mahdollisuuksia perheeseeni. Päinvastoin ystäväni niin heterot kuin homotkin jaksavat vieläkin toivoa, että kykenisin hyväksymään homouteni.

        Jos haluaisin niin uskoisin pystyväni perustamaan perheen toisen miehen kanssa välittämättä mitä muu maailma siihen sanoisi. Mutta en halua. Minä en pyytänyt olevani joukon musta lammas eikä minulla ole tarvetta irroittautua massasta. En halua ns. vaihtoehtoista perhettä. Voitaisiin ajatella, että vastakohtani on ihminen, joka haluaa tehdä kaikkensa ollakseen irti valtavirrasta, vaikka todellisuudessa hän kokee elämänsä ns. tavallisten asioiden parissa miellyttävämmäksi.

        Olen väsynyt jo tämän asian puimiseen, mutta löysin googlen kautta tämän keskustelun ja päätin vielä vastata. En jaksa enää itsekään kiusata itseäni tällä ongelmalla päivittäin. Äärettömän negatiivinen ajatusmaailmani silti vaikuttaa päätöksiini; siihen, miten kohtelen itseäni, millaista iloa annan itseni kokea ja millaisiin ihmisiin pidän välit kunnossa. Olen alkanut hiljalleen tottua ajatukseen elämästä yksin, mutta haluaisin silti lyhentää elämääni. Uskon, että siinä vaiheessa kun ystäväni alkavat mennä yksi toisensa jälkeen naimisiin ja perustavat perheitä niin minulla tulee kriisin paikka taas. Otan sitten heistä etäisyyttä helpottaakseni omaa oloani.

        En kaipaa enää miehiä samalla tavalla kuin aikaisemmin, koska silloin ennen kuin ryhdyin viimeisimpään suhteeseeni, halusin kokeilla mitä on olla onnellisessa suhteessa sellaisen ihmisen kanssa, joka on suurimmaksi osaksi sitä mitä ikinä on toivonutkaan ja jos se ei toimisi (kuten ei sitten itsevihani vuoksi toiminutkaan) niin en enää toivoisi uutta suhdetta. Tietysti aina välillä on niitä hetkiä kun muistelen millaista oli olla toisen ihmisen rakastamana. Se herättää kaipuuta, mutta muistan myös mikä sen rakkauden hinta on, koska ollessani suhteessa tämä ongelmani on kaksi kertaa pahempi. Yksin ollessa se ei tunnu niin pahalta, mutta silti liiankin tuskalliselta.

        Tietyllä tapaa olen kasvanut ihmisenä ja tietyiltä osin olen vielä samoissa pisteissä kuin aikaisemminkin. Katselen elämää ehkä hieman erilaisin silmin, vaikkakin hyvin pessimististen sellaisten.


      • Anonyymi
        rautaseppo kirjoitti:

        Eli tuhoat itsesi henkisesti ja fyysisesti vain sen takia, että et voi saada jotain mielikuvien normielämää vaimon, lasten ja kultaisen noutajan kanssa? Sinulla on selvästi pahoja ongelmia, mutta jos kuvittelet, että ne selittyvät homoudella, niin olet todella harhainen. Ketään ei homous sinänsä voi ajaa itsetuhoon, vaikka yksilö itselleen asian niin selittäisikin.

        Homous toimii kyllä kätevänä syntipukkina. Sellaiselle ajattelutavalle on olemassa pitkä kulttuurinen perinne, ja siitä perinteestä sinä kauhot nyt lisää bensaa ahdistuksesi liekkeihin. Yritä ymmärtää, että sinun ei tarvitse kauhoa. Kukaan ei pakota sinua siihen, vaan valinta on sinulla itselläsi.

        Olet rakentanut homoudesta syyn pahaan oloosi. Kuvittelet, että heteron elämä on jokin pääsylippu onnelliseen ja tasapainoiseen elämään. Niin pahasti ajattelusi on fakkiutunut siihen kuvitelmaan normielämästä. Parasta mitä voit tehdä itsellesi on hyväksyä se, että sinä voit tehdä elämästäsi juuri sellaisen kuin haluat täysin riippumatta seksuaalisesta suuntautumisestasi.

        Sinun ei ole pakko sovittaa itseäsi normiheteron elämään sen enempää kuin normihomonkaan elämäntyyliin. Homouden ei tarvitse determinoida koko elämääsi. Voit saada jopa lapsia ja kasvattaa niitä naisen kanssa. Kaikki tämä on mahdollista sinulle, homoseksuaalisesti tuntevalle miehelle.

        Minä olen muuten homoseksuaalisesti tunteva mies, joka ei ole missään tekemisissä "homoseksuaalisen elämäntavan" kanssa. En myöskään koe, että minulla olisi jotain erityistä homoidentiteettiä. Minulla on miehen identiteetti, ja osa sitä on homoseksuaalisuus. Homoseksuaalisuus on siis tärkeä osa minua, enkä vaihtaisi sitä edes koko maailman rajattomaan hyväksyntään. Minä elän elämäni tällaisena, oman näköiseni elämän. En heteroelämää enkä homoelämää, vaan oman elämäni.

        👍🏽


    • jlklkjl

      Mä kävin vuoden päivät psykoterapeutilla jonka ensimäisellä silmäyksellä arvioin homoksi. Oli kuitenkin naimisissa naisen kanssa ja yksi lapsi. Kävi myös uskonlahkon kokouksissa. Oli kai ihan tietoisesti päättänyt alkaa elämään heteron elämää. Ihan pelkkä näyttelijä ja vedättäjä. Tällä kaverilla elämä oli pelkkää kulissia.

      Toisaalta tiedän niitäkin jotka on naimisissa samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa ja elää omaa ja itsensä näköistä elämää. Sinähän sen valinnan teet. Muista kuitenkin nyt on 2011 ei 1950-luku. Luonnehäiriöisiä ihmisiä on paljon myös homojen maailmassa. Ole vähän varovainen ja muista että luottamus ansaitaan.

    • Plussaa123

      Homoseksuaalisuus on yksi nykyajan pimitetyimmistä ja väärin puolustelluista asioista. Sille on haettu tukea perinnöllisyysteoriasta, sen laillistamisesta ja vaikka sun mistä sateenkaarilipusta...

      Erotiikkaa on ihmisen keskeinen arvoa ja tyydytys. Homoudessa on kyseessä tapaus, että kaksi samaa sukupuolta olevaan ihmistä harjoittaa, lankeaa, kokeilee.... erotiikaa keskenään. Ja koska homoseksuaalisuuskin on kokemus voimakkaasta fyysisestä tunteesta niin asiaa voidaan verrata huumemaailman tyypillisen ilmaisuun " kerrasta koukkuun". Kokeilu vie tilanteeseen, jossa henkilö kokemuksen kautta on saanut nautinnon, mutta myös ahdistuksen, haavan sielulleen, masennuksen... Eli hetkellinen tyydytys.... mutta sitä seuraava pitkä, sammumaton, voimakas ahdistus ja syyllisyydentunne.

      Eli kun puhutaan homoudessa tai lesoudessa rakkaudesta niin sillä yritetään mediassa, homopiireissä ymv. saada rehelliset varoitukset homouden (lesbouden) vaaroista sammumaan. Mutta tällainen "homopalokunta" ei onnistu, ei millään. Omaatuntoa ei sammuta mikään. Siksi homopiireissä ymv. pidetään niin suurat huutoa homouden puolesta koska omantunnonääntä ja syyllisyyttä halutaan pyyhkiä pois lain voimalla. Ei onnistu.

      Pääkirjoittaja osoittaa sisimmässään terveyttä. Hän tiedostaa oman sisäisen ristiriitansa tekojen (homouden) ja terveen, tasapainoisen ihmiselämän välillä. Hänellä on nyt avain kädessään. Hän on viisas ihminen. Hän on tehnyt täysin oikean diagnoosin omasta elämästään ja lääke löytyy kyllä.

      Jumalan Poika on Vapahtaja, syntien sovittaja, syntien anteeksiantaja ja vapauttaa ihmisen myös homouden siteistä aivan samalla tavalla kuin huumeista tmv. Lisäksi Jeesus pyyhkiin ihmisen sisimmästä kaiken syyllisyyden tunteen. Valtava lahja maseennukseen ja vapauttas siitä täysin.

      Homoudelle on pohja-arvona ihmisen perisyntisyys. Sen voima on ihmiskunnan kiusana, siteenä, riivaajana, ansana... koska Aadam ja Eeva lankesivat syntiin ja heidän lankeemusken kautta me kaikki synnymme perisynninsynnin loukkuun ja siteeseen. Sama voima kyseessä kuin alkoholismissa, agressiivisuudessa, ylensyömisessä.... Raamattu puhuu ja selvittää asiaa puhumalla lihasta, jonka tekoja on haureus, saastaisuus, irrstaus, homous, väkivalta...ja monet muuta sen kaltaiset. Meidän ruummiimme on voima, jonka loukussa ollaan. Sukupolvesta toiseen.

      Mutta Jeesuksen ristintyön kuolema ja ylösnousemus kuolleista toi meille vapauden tuosta turmeltuneesta ruumiillisesta olemuksestamme, sillä se kuoli kun Jeesus kuoli ja heräsi uuteen ihmisolemukseen Kristuksessa, koska Jeesus nousi kuolleista. Ja nämä tosiasiat on ihmisen omat kun ihminen ottaa vastaan syntien anteeksisaamisen Jeesusken veren kautta ja uskoo evankeliumiin ja asemaansa uutena luomuksena Kristuksessa. Vapaus on taattu. Entinen syntielämä jää taakse olipa kyseeessä alkoholismi, homous, väkivalta, huumeet...

      JEESUS ON VAPAHTAJA !

      JEESUKSEN VERI ON SINULLE SYNTIESI ANTEEKSISAAMINEN KUN USKOT JEESUKSEEN JA HÄNEN RISTINTYÖHÖNSÄ JA SANOT HYVÄSTI SYNNEILLE!

      LUE RAAMATTUA. SINULLE ON SIELLÄ VARATTUNA PUHETTA JUMALALTA, LOHDUTUSTA, KEHOITUSTA, LÄÄKETTÄ....

      HERRA SIUNATKOON SINUA!

      • HomoJesus

        Jeesus oli todistetusti homo. Jesse kaveerasi vain miesten kanssa. Kelpasi nainen jalkojen pesijäksi, mutta siihen se sitten jäikin.
        Jeesus rakastaa homoja, koska on itsekin homo. Ja hänen isänsä ns. Jumala on myös homo. Eli olkaa vain ihan rohkeasti homoja, jos siltä tuntuu.


      • Anonyymi

        AMEN.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe