Neuvoa plss...

Neuvoton_

Kysyisin mielipiteitänne.
Eli mieheni on saanut lahjan isältään osan omakotitalostaan. Siihen taloon olen itsekkin sijoittanut (remonttiin jne...) rahoja. Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa.

Nyt olen saamassa omilta vanhemmiltani tontin lahjana, ja mieskin haluaa nimensä listalle vaikkei ole sijoittanut siihen penniäkään. Ehdotti juuri että voisi maksaa puolet summasta kunhan hänenkin nimi olisi listalla. Pohtii paljon tulevaisuutta kun siihen pitäisi rakentaa yhteinen talo, että mites se onnistuu ja miten pahana päivänä oikeus jakaa omaisuuden.

Pohdin, kannattaisiko ehdotta miehelle, että hän jakaa laillisesti puolet talostaan jonka sai isiltään kanssani. Kannattaako sillä ehdolla jakaa tonttikkin hänen kanssa voisi makssa puolet tontista rahana? Ai niin, tontti on hieman hänen taloaan edullisempi.

Mitä neuvoja antaisitte rakkaat ihmiset?

5

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11

      "Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa." Tämän ymmärrän siten, että talon lahjakirjassa on avio-oikeutesi kumottu. Vaadi velkakirja sijoittamistasi rahoista ja pidä se myös voimassa.

      Minäkään en rakentaisi yhteistä taloa puolisoni omistamalle tontille.
      Tehkää ne lahjakirjat omistustenne tasaamiseksi tai myy puolet tontista miehellesi.
      Sopikaa niin kova hinta, että saat samalla takaisin myös nykyisiin remontteihin uhraamasi rahat.
      Silloin velkakirjaa ei tarvita ja säästyt sen vahtimiselta. Tarvitsette lahja-/kauppakirjan (vaihto tai muu) tekoon julkisen kaupanvahvistajan, joka osaa tehdä kunnollisen paperin kunhan mietitte miten haluatte omistuksenne/raha-asianne järjestellä.
      Varainsiirtoveron 4% vie valtio ja tonttisi puolikkaan lahja-arvon ylittävästä osuudesta saamastasi voitosta määrätään 28% luovutusvoittovero. Omistuksien muutoksia ei voi kuitenkaan noin vaan erillisesti sopia.

      • mk

        Niin sillä ei ole mitään merkitystä kumpi puolisoista tontin omistaa mutta avioerotapauksessa se joka omistaa tontin on parempi mahdollisuus jäädä asumaan yhdessä maksettuun taloon ja lunastaa puoliso pois.


    • Kannattaa miettiä...

      Avioehtoihin perehtyneen juristin neuvot ei paljoa maksa, muutaman satasen. Tuolla rahalla saatat säästää mittavat vahingot. Eikä kannata mennä yksin vaan yhdessä miehesi kanssa. Toki jos juristi kirjoittaa avioehdon, maksaa se muutaman satasen vielä lisää

    • mk

      Perintötontista jos miehesikään ei anna sinulle avio-oikeutta perintöönsä niin älä sinäkään ja kyllä aviopari voi rakentaa talon tontille jonka omistaa puoliso mutta talo on yhteinen ja jos ero tulee niin se joka omistaa tontin on etulyöntiasemassa kun päätetään kuka jää asumaan asuntoon. Rakennetaanhan omakotitaloja vuokra tontillekkin eikä siinä ole mitään epäselvää. Jos miehesi ei heti suostu niin sano että jos hän pääsee avio-oikeuden kautta sinun tonttiisi niin sinunkin pitää olla avio-oikeus hänen isältään saamassa lahjassa eli siinä omakotitalossa. Kaikkein paras on että teette yhdessä avioehtosopimuksen että puolisoilla ei ole avio-oikeutta toisen perimään tai lahjana saamaan omaisuuteen sitten mietitte onko avioehto voimassa puolison kuollessa vai ei. Se on paras että vain yhdessä maksettu ja hankittu omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin ja muu omaisuus kuten perinnöt ja lahjat ja jos toinen pystyy palkkatuloistaan säästämään niin niihin ei ole avio-oikeutta mahdollisessa erossa. Jos teette avioehdon niin muistakaa rekisteröidä se maistraattiin niin ei tule myöhemmin epäselvyyksiä omaisuuden jaossa jos ero tulee.

      • JH

        Aviopari voi rakentaa yhteisen talon tontille, jonka omistaa vain toinen. MUTTA tuossa järjestelyssä voi tulla ongelmia lainan vakuuden kanssa. Yleensähän rakennettava talo toimii vakuutena lainalle. Me mietimme tuollaista järjestelyä, mutta se kaatui lopullisesti siihen, ettei pankki olisi hyväksynyt sitä vakuudeksi. Ainakaan meillä ei ole muuta vakuutta niin paljon, että saisimme talolainan, jos taloa ei voi käyttää vakuutena. Suosittelen varmistamaan asian pankista ennen kuin isompia omaisuuden siirtoja tehdään. Kaikista selkeintä on se, että tontti on yhteinen. Silloin talostakin tulee automaattisesti yhteinen ilman suurempia kikkailuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      167
      3427
    2. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      15
      2066
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      223
      1480
    4. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      70
      1241
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1211
    6. 37
      1111
    7. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      1063
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      136
      1021
    9. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      994
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      38
      958
    Aihe