Neuvoa plss...

Neuvoton_

Kysyisin mielipiteitänne.
Eli mieheni on saanut lahjan isältään osan omakotitalostaan. Siihen taloon olen itsekkin sijoittanut (remonttiin jne...) rahoja. Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa.

Nyt olen saamassa omilta vanhemmiltani tontin lahjana, ja mieskin haluaa nimensä listalle vaikkei ole sijoittanut siihen penniäkään. Ehdotti juuri että voisi maksaa puolet summasta kunhan hänenkin nimi olisi listalla. Pohtii paljon tulevaisuutta kun siihen pitäisi rakentaa yhteinen talo, että mites se onnistuu ja miten pahana päivänä oikeus jakaa omaisuuden.

Pohdin, kannattaisiko ehdotta miehelle, että hän jakaa laillisesti puolet talostaan jonka sai isiltään kanssani. Kannattaako sillä ehdolla jakaa tonttikkin hänen kanssa voisi makssa puolet tontista rahana? Ai niin, tontti on hieman hänen taloaan edullisempi.

Mitä neuvoja antaisitte rakkaat ihmiset?

5

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11

      "Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa." Tämän ymmärrän siten, että talon lahjakirjassa on avio-oikeutesi kumottu. Vaadi velkakirja sijoittamistasi rahoista ja pidä se myös voimassa.

      Minäkään en rakentaisi yhteistä taloa puolisoni omistamalle tontille.
      Tehkää ne lahjakirjat omistustenne tasaamiseksi tai myy puolet tontista miehellesi.
      Sopikaa niin kova hinta, että saat samalla takaisin myös nykyisiin remontteihin uhraamasi rahat.
      Silloin velkakirjaa ei tarvita ja säästyt sen vahtimiselta. Tarvitsette lahja-/kauppakirjan (vaihto tai muu) tekoon julkisen kaupanvahvistajan, joka osaa tehdä kunnollisen paperin kunhan mietitte miten haluatte omistuksenne/raha-asianne järjestellä.
      Varainsiirtoveron 4% vie valtio ja tonttisi puolikkaan lahja-arvon ylittävästä osuudesta saamastasi voitosta määrätään 28% luovutusvoittovero. Omistuksien muutoksia ei voi kuitenkaan noin vaan erillisesti sopia.

      • mk

        Niin sillä ei ole mitään merkitystä kumpi puolisoista tontin omistaa mutta avioerotapauksessa se joka omistaa tontin on parempi mahdollisuus jäädä asumaan yhdessä maksettuun taloon ja lunastaa puoliso pois.


    • Kannattaa miettiä...

      Avioehtoihin perehtyneen juristin neuvot ei paljoa maksa, muutaman satasen. Tuolla rahalla saatat säästää mittavat vahingot. Eikä kannata mennä yksin vaan yhdessä miehesi kanssa. Toki jos juristi kirjoittaa avioehdon, maksaa se muutaman satasen vielä lisää

    • mk

      Perintötontista jos miehesikään ei anna sinulle avio-oikeutta perintöönsä niin älä sinäkään ja kyllä aviopari voi rakentaa talon tontille jonka omistaa puoliso mutta talo on yhteinen ja jos ero tulee niin se joka omistaa tontin on etulyöntiasemassa kun päätetään kuka jää asumaan asuntoon. Rakennetaanhan omakotitaloja vuokra tontillekkin eikä siinä ole mitään epäselvää. Jos miehesi ei heti suostu niin sano että jos hän pääsee avio-oikeuden kautta sinun tonttiisi niin sinunkin pitää olla avio-oikeus hänen isältään saamassa lahjassa eli siinä omakotitalossa. Kaikkein paras on että teette yhdessä avioehtosopimuksen että puolisoilla ei ole avio-oikeutta toisen perimään tai lahjana saamaan omaisuuteen sitten mietitte onko avioehto voimassa puolison kuollessa vai ei. Se on paras että vain yhdessä maksettu ja hankittu omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin ja muu omaisuus kuten perinnöt ja lahjat ja jos toinen pystyy palkkatuloistaan säästämään niin niihin ei ole avio-oikeutta mahdollisessa erossa. Jos teette avioehdon niin muistakaa rekisteröidä se maistraattiin niin ei tule myöhemmin epäselvyyksiä omaisuuden jaossa jos ero tulee.

      • JH

        Aviopari voi rakentaa yhteisen talon tontille, jonka omistaa vain toinen. MUTTA tuossa järjestelyssä voi tulla ongelmia lainan vakuuden kanssa. Yleensähän rakennettava talo toimii vakuutena lainalle. Me mietimme tuollaista järjestelyä, mutta se kaatui lopullisesti siihen, ettei pankki olisi hyväksynyt sitä vakuudeksi. Ainakaan meillä ei ole muuta vakuutta niin paljon, että saisimme talolainan, jos taloa ei voi käyttää vakuutena. Suosittelen varmistamaan asian pankista ennen kuin isompia omaisuuden siirtoja tehdään. Kaikista selkeintä on se, että tontti on yhteinen. Silloin talostakin tulee automaattisesti yhteinen ilman suurempia kikkailuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe