Neuvoa plss...

Neuvoton_

Kysyisin mielipiteitänne.
Eli mieheni on saanut lahjan isältään osan omakotitalostaan. Siihen taloon olen itsekkin sijoittanut (remonttiin jne...) rahoja. Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa.

Nyt olen saamassa omilta vanhemmiltani tontin lahjana, ja mieskin haluaa nimensä listalle vaikkei ole sijoittanut siihen penniäkään. Ehdotti juuri että voisi maksaa puolet summasta kunhan hänenkin nimi olisi listalla. Pohtii paljon tulevaisuutta kun siihen pitäisi rakentaa yhteinen talo, että mites se onnistuu ja miten pahana päivänä oikeus jakaa omaisuuden.

Pohdin, kannattaisiko ehdotta miehelle, että hän jakaa laillisesti puolet talostaan jonka sai isiltään kanssani. Kannattaako sillä ehdolla jakaa tonttikkin hänen kanssa voisi makssa puolet tontista rahana? Ai niin, tontti on hieman hänen taloaan edullisempi.

Mitä neuvoja antaisitte rakkaat ihmiset?

5

524

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 11

   "Mutta mutta minulla ei ole siihen mitään oikeutta avioeron tullessa." Tämän ymmärrän siten, että talon lahjakirjassa on avio-oikeutesi kumottu. Vaadi velkakirja sijoittamistasi rahoista ja pidä se myös voimassa.

   Minäkään en rakentaisi yhteistä taloa puolisoni omistamalle tontille.
   Tehkää ne lahjakirjat omistustenne tasaamiseksi tai myy puolet tontista miehellesi.
   Sopikaa niin kova hinta, että saat samalla takaisin myös nykyisiin remontteihin uhraamasi rahat.
   Silloin velkakirjaa ei tarvita ja säästyt sen vahtimiselta. Tarvitsette lahja-/kauppakirjan (vaihto tai muu) tekoon julkisen kaupanvahvistajan, joka osaa tehdä kunnollisen paperin kunhan mietitte miten haluatte omistuksenne/raha-asianne järjestellä.
   Varainsiirtoveron 4% vie valtio ja tonttisi puolikkaan lahja-arvon ylittävästä osuudesta saamastasi voitosta määrätään 28% luovutusvoittovero. Omistuksien muutoksia ei voi kuitenkaan noin vaan erillisesti sopia.

   • mk

    Niin sillä ei ole mitään merkitystä kumpi puolisoista tontin omistaa mutta avioerotapauksessa se joka omistaa tontin on parempi mahdollisuus jäädä asumaan yhdessä maksettuun taloon ja lunastaa puoliso pois.


  • Kannattaa miettiä...

   Avioehtoihin perehtyneen juristin neuvot ei paljoa maksa, muutaman satasen. Tuolla rahalla saatat säästää mittavat vahingot. Eikä kannata mennä yksin vaan yhdessä miehesi kanssa. Toki jos juristi kirjoittaa avioehdon, maksaa se muutaman satasen vielä lisää

  • mk

   Perintötontista jos miehesikään ei anna sinulle avio-oikeutta perintöönsä niin älä sinäkään ja kyllä aviopari voi rakentaa talon tontille jonka omistaa puoliso mutta talo on yhteinen ja jos ero tulee niin se joka omistaa tontin on etulyöntiasemassa kun päätetään kuka jää asumaan asuntoon. Rakennetaanhan omakotitaloja vuokra tontillekkin eikä siinä ole mitään epäselvää. Jos miehesi ei heti suostu niin sano että jos hän pääsee avio-oikeuden kautta sinun tonttiisi niin sinunkin pitää olla avio-oikeus hänen isältään saamassa lahjassa eli siinä omakotitalossa. Kaikkein paras on että teette yhdessä avioehtosopimuksen että puolisoilla ei ole avio-oikeutta toisen perimään tai lahjana saamaan omaisuuteen sitten mietitte onko avioehto voimassa puolison kuollessa vai ei. Se on paras että vain yhdessä maksettu ja hankittu omaisuus kuuluu avio-oikeuden piiriin ja muu omaisuus kuten perinnöt ja lahjat ja jos toinen pystyy palkkatuloistaan säästämään niin niihin ei ole avio-oikeutta mahdollisessa erossa. Jos teette avioehdon niin muistakaa rekisteröidä se maistraattiin niin ei tule myöhemmin epäselvyyksiä omaisuuden jaossa jos ero tulee.

   • JH

    Aviopari voi rakentaa yhteisen talon tontille, jonka omistaa vain toinen. MUTTA tuossa järjestelyssä voi tulla ongelmia lainan vakuuden kanssa. Yleensähän rakennettava talo toimii vakuutena lainalle. Me mietimme tuollaista järjestelyä, mutta se kaatui lopullisesti siihen, ettei pankki olisi hyväksynyt sitä vakuudeksi. Ainakaan meillä ei ole muuta vakuutta niin paljon, että saisimme talolainan, jos taloa ei voi käyttää vakuutena. Suosittelen varmistamaan asian pankista ennen kuin isompia omaisuuden siirtoja tehdään. Kaikista selkeintä on se, että tontti on yhteinen. Silloin talostakin tulee automaattisesti yhteinen ilman suurempia kikkailuja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   118
   1216
  2. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1116
  3. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   44
   999
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   57
   894
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   105
   831
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   824
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   799
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   627
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   614
  10. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   610
  Aihe