Huolissaan verenpaineesta, 18

Joku huolissaan

Eli oon vasta 18 vuotias nainen ja verenpaineet on koko ajan pikkuhiljaa nousseet.. Pari vuotta sitten kun mitattiin verenpaine oli ihanteellinen n. 110/70, vuosi sitten 120/75 ja nyt viimeisimmässä mittauksessa 120/79. Mulla tuntuu tälläkin hetkellä vähän painetta käsissä ja verisuonet on usein aika pullistuneita käsissä ja jaloissa. Joskus kun nousen aamulla sängystä päässä alkaa jyskyttää ja näkö sumenee, joskus olen melkein pyörtynyt kun olen lähtenyt suoraan kävelemään, tätä ei kuitenkaan tapahdu usein. Pulssista mulla ei ole mitään tietoa. Syön aika paljon epäterveellistä ruokaa :/ Ja käytän e-pillereitä, yasminellea. Voiko niillä olla vaikutusta paineiden nousuun? Suvussamme on verenpainetautia ja korkeaa kolesterolia.

3

1083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääket. kandidaatti

      Hei, verenpaine vaihtelee normaalistikkin vuorokauden ajan, tunnetilojen ja mm. rasituksen mukaan useita kymmeniä pykäliä, noista lukemista ei siis voi todeta että verenpaineesi olisi noussut.

      Pullistuvat verisuonet käsissä ja jaloissa ovat veritäytteisiä laskimoita, eikä niillä ole mitään yhteyttä valtimopaineeseen, jota siis verenpainemittarilla mitataan. Pullistelevat suonet johtuvat vain siitä, että sinulla on arvaten melko vähän rasvakudosta niiden ympärillä niitä piilottamaan :)

      Ja tuo näön sumeneminen ylös noustessa johtuu siitä, että verenpaine ei ehdi makuuasennosta nousemisen jälkeen nousta riittävän nopeasti, jotta verta riittäisi päähän seisoma-asennossakin. Nuorilla hyvin yleistä, kannattaa istua sängyn laidalla hetki ennen kuin lähtee liikkelle.

      E-pillerit voivat joskus harvoin nostaa verenpaineita, joten paineiden seuraamisesta ei mitään haittaa ole. Sinun paineesi ovat kuitenkin sellaiset, ettei ole syytä huoleen! Noin pienistä muutoksista ei tosiaankaan voi vielä sanoa, että paineet olisi nousseet. Tulevaisuuden kannalta kannattaa kuitenkin kiinnittää ruokavalioon ja liikkumiseen huomiota, kun kerran sukurasitettakin on :)

      Toivottavasti huolesi helpottui, hyvää kevättä :)

      • Ap..

        Kiitos tyhjentävästä vastauksesta :) Harrastan liikuntaa 2 kertaa viikossa ja yleensä joka päivä tulee vähän hyötyliikuntaakin. Olen hoikka/normaali painoinen. Kavereihin verrattuna kuitenkin mulla on korkein veren paine, muilla alapaine on alle 70.


      • verenpaine
        Ap.. kirjoitti:

        Kiitos tyhjentävästä vastauksesta :) Harrastan liikuntaa 2 kertaa viikossa ja yleensä joka päivä tulee vähän hyötyliikuntaakin. Olen hoikka/normaali painoinen. Kavereihin verrattuna kuitenkin mulla on korkein veren paine, muilla alapaine on alle 70.

        Minulla on verenpaine 160/jotain ja minulle on sanottu että se on jännityksesta. Mut en usko että kun tunnen tykytystä ja outoa sykettä, niin en luule, että se ei ole korkeaa verenpainetta. Suvussa on verenpainetautia. Ja kun sydäntäni on kuunneltu niin on sanottu että tykyttää vähän epätasaisesti ja halusi kuunnella uudelleen. Sanomattakin on selvää, että verenpaineeni on korkea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe