Lentokentän läpivalaisu

25saksalady

Onko lentokentän läpivalaisu pelkästään lähtömaassa ennen koneen astumista vai tekeekö suomen tulli saman suomeen tultaessa? Miten ylipäätään tulli tarkastelee laukkuja EUn sisällä liikkuessa? Tarkoitus olisi tuoda muistopullo saksasta muutaman sikarin kera. Ikää 17.

Eihän Saksa mikään sikarimaa ole, se tiedetään. Mutta sellainen tapa on ollut isällä ja perinnettä olisi kiva jatkaa.

4

1341

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 17 v. kauan sitten

   Läpivalaisu lentokentällä tehdään turvallisuussyistä. Sillä ei etsitä alkoholin, tupakan tms. salakuljetusyrityksiä vaan aseita, räjähteitä jne. Tällainen turvatarkastus tehdään vain ennen lentomatkaa, ei sen jälkeen.

   EU-maiden välisten lentojen jälkeen on tuiki harvinaista, että tulli tekisi minkäänlaisia tarkastuksia. Tullilla on oltava perusteltua syytä epäillä jotakuta matkustajaa (esim. huumeiden salakuljetuksesta), jotta se ryhtyisi tarkastustoimiin.

   Tulin viimeksi lentäen Suomeen Tampereen lentokentän kautta noin vuosi sitten. Tullin huumekoirat nuuhkivat portilla kaikki saapuvat matkustajat, mutta en nähnyt kenenkään joutuvan mihinkään tarkastukseen.

   Olen itse tuonut mietoja ja väkeviä alkoholijuomia sekä tupakkaa Saksasta Suomeen 17-vuotiaana lentomatkustajana siihen aikaan, kun tuontirajoitukset olivat paljon nykyistä tiukemmat. Vältyin tarkastukselta. Nykyisin riski joutua tarkastuksen kohteeksi lienee lähes olematon.

   Hyvää matkaa ja onnekasta muistopullojen ja -sikarien tuontikeikkaa!

   • saksasaksa

    En ihan olettanut asiallista vastausta heti ensimmäisenä luettuani hetken suomi24 foorumia. Kiitos! :=)


   • Jarna H
    saksasaksa kirjoitti:

    En ihan olettanut asiallista vastausta heti ensimmäisenä luettuani hetken suomi24 foorumia. Kiitos! :=)

    Tämä pitää paikkansa " Tullilla on oltava perusteltua syytä epäillä jotakuta matkustajaa (esim. huumeiden salakuljetuksesta), jotta se ryhtyisi tarkastustoimiin. " ja tätä varten on läpivalaisulaitteet mm lentokentillä. Suurin osa laukuista menee läpivalaisun läpi, mutta ei aiheuta käytännössä mitään toimia - koska mahdolliset rikkeet ovat mitättömiä jos kyseessä on alkoholi tai tupakka ja jos tuonti tapahtuu EU-maasta. Eli hyvin epätodennäköistä on, että joutuisit tarkastukseen näillä perusteilla.

    Jos läpivalaisussa näkyy jotain joka viittaa esim aseisiin tai huumeisiin - silloin hemmo otetaan mitä suurimmalla varmuudella tarkistukseen. Matkustajia tarkastetaan harvoin, mutta matkatavaroita usein.


  • crudo

   Huomaathan kuitenkin, että jos ostat pottusi ennen securityä et voi ottaa sitä mukaan käsimatkatavaroihin, mutta ruumaan voit sen kuitenkin panna. Jos ostat vasta turvatarkastuksen jälkeen, niin hyvin kulkee kätösessäkin.

   EU:n sisäisillä lennoilla ei tuotteita tsekata maahantullessa, mutta jotta en syyllistyisi rikokseen yllyttämiseen kuten muut, tulee sanoa, että ikärajat alkoholin maahantuonnissa ja hallussapidossa eivät ole kuitenkaan mihinkään muuttuneet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   439
   4552
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   362
   3759
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   205
   3143
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2488
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   1469
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1423
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   128
   1296
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   983
  9. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   267
   969
  10. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   389
   916
  Aihe