tasa-arvoinen risteys

kortiton

Miten menetellään seuraavassa tilanteessa: Tulet tasa-arvoiseen risteykseen, oikealta tulee aujoneuvo jota tulee väistää mutta myös suoraan edestä tulee myös ajoneuvo jota sinun väistettäväsi joutuu väistämään. (itse et käänny risteyksessä)
Saatko ylittää risteyksen samaan aikaan vastaantulevan kanssa?

16

4976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkosuomalainen___

      pistit pahan kysymyksen, oman käsitykseni mukaan et saa ajaa koska sinun on väistettävä oikealta tulevaa.
      Saa toki korjata jos olen väärässä.

    • Korppineuroosi

      Jos ajat risteykseen ja oikealta tuleva tekee saman hieman ennakoiden, olet maksajan paikalla. Edestä tulevan kolmannen auton liikkeet eivät vaikuta teidän keskinäiseen asemaanne. Oikealta tulevan piti väistää sitä kolmatta autoa, mutta eihän hän siihen ole törmäämässäkään vaan sinun kylkeesi. Ja ketäs sinun pitikään väistää? Sitä oikealta tulevaa. Kannattaa siis odottaa ihan rauhassa tilanteen purkautumista normaalien ajovuorojen puitteissa.

      Tilanne ei ole ongelma vielä tällaisena. Vaikeammaksi menee silloin, jos edestä tuleva kääntyy vasemmalle. Silloin jokaisella tulijalla on joku jota pitää väistää, ja risteyksestä ajaa ensiksi se joka uskaltaa. Toinen versio tästä dilemmasta on tasa-arvoinen risteys, johon tullaan neljältä suunnalta yhtäaikaa.

    • Desert storm

      on ( liikennesilmää omaten ) PYSÄHTYNYT ennen risteystä väistääkseen siellä hänestä oikealta tulevaa saat VAROVAISUUTTA NOUDATTAEN jatkaa.

      Meitä viisaammat ovat aikoinaan jo vähäisen liikenteen aikana lakiin kirjanneet, että vain oikealta LÄHESTYVÄÄ täytyy väistää. Pysähtynyttä näinollen ei.
      Hae kuitenkin katsekontakti oikealla SEISOVAAN ja varmistele.

      14§
      Väistämisvelvollisuus

      Risteystä lähestyessään kuljettajan on noudatettava erityistä varovaisuutta. Hänen on väistettävä samanaikaisesti muuta tietä oikealta lähestyvää ajoneuvoa.
      Risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Samoin on kuljettajan, joka muualla kuin risteyksessä, aikoo poistua ajoradalta tai muuten ylittää sen, väistettävä tien reunaa käyttävä polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Vasemmalla kääntyvän kuljettajan on lisäksi väistettävä vastaan tulevaa liikennettä.
      Kuljettajan on kuitenkin aina väistettävä muuta liikennettä, jos hän on tulossa tielle pihasta, pysäköintipaikalta, huoltoasemalta tai muulta vastaavalta alueelta taikka polulta, tilustieltä tai muulta vähäiseltä tieltä.
      Raitiovaunulle on tienkäyttäjän risteyksessä, 1 ja 2 momentin säännöksistä huolimatta, annettava esteetön kulku.



      Riitely alkakoon.;)


      .

      • Tupauuno2

        Aja miten ajat mutta jos kolautat toista oikeaan poskeen olet maksaja!


      • Tiedoksi vaan
        Tupauuno2 kirjoitti:

        Aja miten ajat mutta jos kolautat toista oikeaan poskeen olet maksaja!

        Jos kolautat toista VASEMPAAN poskeen, niin olet maksaja.


    • Oisko näin ?

      Eli kun tuut risteykseen ja joudut väistää oikealta tulevaa, samaan aikaan oikealta tuleva joutuu väistämään suoraan ajavaa, koska se tulee oikealta eli ensiksi väistettävä väistää suoraan tulevaa ja sitten sinä joudut väistämämään oikealta tulevaa, näin minä ainakin ratkaisisin ongelman :)

      • Zippazata

        Jos tasa-arvoiseen risteykseen tulee joka suunnalta porukkaa, varmin tapa on vinkata VASEMMALTA tulevaa menemään ensin. Siitä se suma purkautuu, ja aikanaan pääsee itse helpommin etenemään. Tietty sitä ennen voi olla jo uusi ruuhka paikalla.


      • fdsgfgbdfssfdsadf
        Zippazata kirjoitti:

        Jos tasa-arvoiseen risteykseen tulee joka suunnalta porukkaa, varmin tapa on vinkata VASEMMALTA tulevaa menemään ensin. Siitä se suma purkautuu, ja aikanaan pääsee itse helpommin etenemään. Tietty sitä ennen voi olla jo uusi ruuhka paikalla.

        vanha viestiketju, mutta hyvä neuvo. mikseiköhän autokoulussakaan voineet moista opettaa. ainakin itselle sopiva tapa purkaa pattitilanne, kun minulle nyt ei koskaan ole niin tärkeää että omasta vuorosta ehdottomasti olisi kiinni pidettävä. tällä idealla se ratkeaa helposti kuka lähtee ensin.


    • lisse

      Voihan pojat miten vaikeaa.
      Mimmi

      • J.P.V.kor

        Se joka on jo kiertoliittymässä on etuajo oikeutettu.


      • ÄläPuhuP
        J.P.V.kor kirjoitti:

        Se joka on jo kiertoliittymässä on etuajo oikeutettu.

        Mikä on kiertoliittymä ja misä lainkohdassa näin väitetään?


    • väistäjä

      Saat, jos se oikealtatulija selvästi noudattaa omaa väistämisvelvollisuuttaan.
      Pelisilmää liikenteeseen.

    • tasakoarvoinen

      Tasa-arvoinen risteys ei ole tasa-arvoinen, koska oikealta tuleva saa mennä ensin. Jos tasa-arvoinen risteys olisi tasa-arvoinen, niin silloin sekä oikealta, että vasemmalta tulevat voisivat mennä yhtaikaa. Tämä tietty aiheuttaisi konflikteja. Tasa-arvoinen risteys on siis sopimuskysymys. On sovittu, että tasa-arvoisessa risteyksessä oikealta tuleva voi mennä ensin. Kysymyksessä on siis poliittinen päätös, joka kasvattaa liikenteessä olevia oikeistolaiseen ajatteluun. Kyseessä ei näin ollen ole tasa-arvoinen risteys!
      Kysymyksessä on yhteiskunnallisesti oikeuspoliittinen dilemma. Aivan yhtä hyvin voisi olla niin, että vasemmalta tuleva voisi mennä ensin.
      Ratkaisu asiaan , mielestäni, voisi olla niin, että parittoman rekisterinumerot omaavat voisivat mennä ensi parittomina päivinä ja toisin päin. Tämä takaisi tasa-arvoisen kohtelun sekä oikealta että vasemmalta tuleville. Keskustalaisen voisivat soveltaa sääntöä oman rekkarin ja omantunnon ja Paasikiven linjan mukaan.

      • tasakoarvoinen

        Sorry, Kekkonen unohtui :(


    • Ruiseri

      Joopa joo. 45 vuoden kokemuksella voin sanoa, että AINA on suoraan menevät menneet ensin, ja ns "oikealta tuleva" on ollut sosiaalisesti kyllin älykäs ja antanut suoraan ajavien mennä ensin eikä ole alkanut tunkemaan eteen jollain "oikealta tulevan oikeudella" (kysyjän suhteen). Tämä on niitä tilanteita jossa joustaminen auttaa kaikkia ja kokonaissujuvuus maksimoituu. Jokainen on nimittäin tässä tilanteessa vuorollaan kussakin osassa, eli keskimäärin jokainen ajan mittaan voittaa kun oikealta tuleva joustaa.

      Sitäpaitsi tämä "oikealta tuleva" ei edes saa tunkea risteykseen kysyjän eteen, koska sen on väistettävä itsensä suhteen oikealta tulevaa, ja puoliksi risteykseen tunkeminen on kiellettyä (väistäminen on tehtävä selkeästi), joten väärällä vuorolla pääsee luikahtamaan läpitten varsin riskittömästi.

      Todellisuudessa näet myös tämä oikealta tuleva pääsee nopeammin risteyksen läpi odottamalla hetken, eikä lähtemällä hiljalleen tunkemaan nokkaansa risteykseen, koska se ei voi luottaa 100% siihen, että kysyjä todellakin pysähtyy tässä varsin tavallisessa tilanteessa väistämään.

    • uijui1

      onkin vaikeee..
      parasta pysyä pois tuommosista paikoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe