Muuttamassa Lohjalle?

Ollapa ojamolainen

Onneksi olkoon päätöksen johdosta.

Lohja on kerrassaan ainutlaatuinen paikka asua! Missä muualla voisit asettua kauniiseen harjumaisemaan, huikaisevan suurjärven kupeeseen - ja silti kaupunkiin?

No ehkä Lahdessa, Jyväskylässä tai Tampereella ym., mutta kuitenkin.

Ja lohjalaiset, voi kuinka he toivottavatkaan tulijan tervetulleiksi! (Kunhan et erehdy puhumaan muita murteita, etkä ylipäätään tuo esille ulkopaikkakuntaista menneisyyttäsi. Ainahan voit valehdella viettäneesi nuoruutesi Paloniemen suljetulla osastolla. Kuulijan on siihen helppo samaistua, vaikka et haluakaan tietää miksi.)

Kuinka kaunis kaupunki Lohja onkaan! Keskustan rakennuskanta on tehokkaasti puhdistettu epäkäytännöllisistä vanhoista rakennuksista. Kukaan vakavasti otettava DDR-nostalgikko ei päätä maljapuhettaan ilman viittausta Lohjan kaupunkikuvan neuvostohenkeä ylistävään ilmapiiriin. Pääkatuja tässä Sátoraljaújhelyn ystävyyskaupungissa on kolme, ja niiden yhteenlaskettu pituus on kaukaa viisaasti mitoitettu vastaamaan Moskvitš -henkilöauton maksimisuoritusta.

Kuinka leppoisasti elämä Lohjalla soljuukaan. Kaikkialla vallitsee vertaansa vailla oleva harmonia. Kiitos tästä kuuluu sosiaalisia ääripäitä edustavien asukkaiden tuottama ihanteellinen tilastollinen keskiarvo! Täältä löytyy tarvittava määrä toisen polven syrjäytyneitä tasapainottamaan harjunrinteiden yrittäjien ja kartanonperijöiden tuottamaa verokertymää.

Päätöksentekoelimissä pidetään visusti huolta lohjalaisista. Sosialidemokraatit (14 paikkaa) pitävät huolen siitä, ettei rahallakaan saada mitään aikaiseksi (jos siitä hyötyy joku muu kuin proletariaatti) ja Kokoomus (14 paikkaa) pitää siitä huolen, etteivät duunarit pääse hillumaan (kun eivät kuitenkaan mitään mistään ymmärrä). Hyvä on täällä olla. Vailla pelkoa muukalaisinvestoijien invaasiosta tai Lohjanjärven kauniiden rantojen kaavoittamisesta kaiken maailman uusrikkaille. Keskinkertaisuus on väärinymmärretty perilohjalainen hyve!

Lohjalainen ystävällisyys ja asiakaspalveluasenne ovat tunnettuja käsitteitä. Täällä ymmärretään olla tempautumatta turhanpäiväisiin jaarituksiin muukalaisten kanssa. Usein väärin tulkittu asiakaspalvelun yrmeys ja piittaamaton käytös tarkoittavat vain sitä, että henkilökunnan omanarvontunto on terveellä pohjalla.

Lohjan plussia:

hyvät kulkuyhteydet ympäryskuntiin
raikas ilma (tuotantolaitokset ajettu kaavamaisesti alas)
perintäpalvelut helposti saatavilla paikkakunnalta (Bandidos MC, Cannonball MC, Diablos MC..)
asiallinen, itäeurooppalainen elämänasenne
varaukseton kotiseuturakkaus
paljon ulkoilua päiväkodeissa ja kouluissa (sisätilat pääsääntöisesti homeessa)
runsas huumausainerikollisuus (narkomaanit eivät vie aloituspaikkoja oppilaitoksissa )
SSO (Suur-Seudun Osuuskauppa) pitää huolen kaikista maallisista tarpeistasi (halusit tai et)
ennalta arvattava kunnallinen päätöksentekotapa
Paksalon pohjoiskärjessä tai Pensaaren perukoilla on rauhallista asua

Lohjan miinuksia:

- Paksalon pohjoiskärjen ja Pensaaren perukan ulkopuolisilla alueilla on rauhatonta asua (mutta eihän sinne tarvitse varta vasten lähteä)

- saatat tulla pahoinpidellyksi, jos kuljet väärään aikaan Lohjan keskustassa, Virkkalan keskustassa, Routiolla, Ojamolla, Mäntynummella, tai missä tahansa mihin on kokoontunut enemmän kuin kaksi lohjalaista, (tai jos et näytä lohjalaiselta, tai jos et omista SSO:n etukorttia). Varmuudella ulkopaikkakuntalainen saa ulkopaikkakuntalaiseen lättyynsä nakkikioskilla tai Rantajameissa (järj. SSO).

Muistilista muuttajalle:

* hanki osuusliikken etukortti
*opettele yrmeä lohjalaisilme, lasittunut katse ja putkinäkö
*valmistaudu kohtaamaan mielenterveyspotilas (avohoitoa hoitometodina ei ole hylätty Lohjallakaan - päin vastoin)
*älä astu neulaan
*älä puhu tuntemattomille

55

10743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei nimimerkkiä

      -

    • make b

      Mikäli nyt oikein luin niin plussapuolelta puuttuu seuraavat asiat :

      - Lohjalla pidetään huolta lääkäreiden palkoista,kts L-U tänään..en ole kateellinen

      - paljon lääkkeitä käyttävien muisti kehittyy kesän lähestyessä,kts L-U tänääm

      - itsehoito on avainsana,ihmiset hoitavat paremmin itsensä koska ei ole järkevää sairastaa,vastaanotot rajalliset,kts L-U tänään

      • Anonyymi

        Kulje köyhän näköisenä niin sua ei ryöstetänusein !!


    • Öynöy

      Kiitos viihdyttävästä -inhorealistisesta tekstistä! Kaikki tuo ahdistuneisuus voi kummuta ainoastaan lohjalaisen sielun syövereistä ;)

      • hihi22

        kiitos hienosta viestistä,olet kyllä aivan oikeassa!


    • Lojofiili

      Älkää unohtako myöskään Lohjan huolehtivaa asennetta autoilijoiden turvallisuutta kohtaan. Onhan moottoritie Lohjan kohdalla asetettu pysyvästi 100km/h, kesä tai talvi, satoi tai paistoi.

      Kunta pitää huolta myös autoilijoiden selkärangasta. Parkkipirkkoja on kunnan kokoon nähden riittävästi, eikä autoa todellakaan jätetä väärään paikkaan tai maksamatta. Tämä toimii myös tulonlähteenä ja antaa hyvän syyn työpaikkaliikuntaan kun kaikki paikat on rajoitettu mjuutamaan tuntiin. Ei tarvitse lojua koko työpäivää sisällä kun voi käydä aika ajoin siirtämässä kiekkoa.

    • Lohöilijälohja
    • LojoBo

      Näin kirjoittaa aito lohjalainen.

    • Uuslohjalainen

      Onneksi meitä ulkopaikkakuntalaisia muuttaa kokoajan lisän Lohjalle, niin eiköhän ilmapiiri parane. =) Ja Lohjalla viisi vuotta asuneena, voin suositella kaupunkia kaikille tutuilleni: paljon harrastus mahdollisuuksia, upea luonto ja hyvät kulkuyhteydet PK-seudulla ja sieltä takaisin kotiin.

      • Lisää tulossa..hyvä

        Itä-Suomesta on tulossa useita perhekuntia rikastuttamaan paikkakuntaa pois työttömyydestä ja nauttimaan Lohjan palveluista.

        Kulkuyhteydet tosin ovat supistuneet huomattavasti mutta Lohjallahan on joka taloudessa vähintään yksi auto.

        Muuten täällä on kaikki hyvin..on paikallinen oikeinkirjoitusoppinutkin joka lukee kaikki palstan jutut ja älähtää heti jos pilkku on väärässä paikassa,eli runsaan kulttuuritarjonnan lisäksi saa ilmaista sivistystä äidinkielen opetuksen merkeissä.

        Tervetuloa !


    • Oo´menainen

      Ja aivan huikean hyvä Lohjan kaupunginorkesteri löytyy täältä. Ei monellakaan kaupungilla ole heittää vastaavaa (ei edes suuremmillakaan kaupungeilla!!!!).
      Hyvä sijainti:lentokenttä ja satamat lähellä ja bussiyhteydet ok. myös.

      • Amisviikset ja Siwa

        Nummelan lentokenttä! Mitä muuta hyvää Lohjalla oli kuin Nummelaan johtava tie? Kaupunkihan on jäänne jostain 60-luvulta. Lohjahan on samanlainen vitsi maailmalla, kuin Kerava oli aikoinaan 80-luvulla. Kaupungissa ei edelleenkään hyväksytä minkäänlaista erillaisuutta.


    • Hyvä että joku tykkää.. mä asun "Mänttäris" ja ainaki täällä on tylsää, lähellä on vain Siwa ja Sale, sekä S- ja K-market... Keskustassa ei oo tarpeeksi vaatekauppoja, en suosittele fatasseille enkä shoppaushulluille...

      Sorge tosikot D:

    • Scoopy-doo

      Voisiko paremmin kirjoittaa Lohjasta! Itsellä mökki Lohjanjärvellä eräässä saaressa ja en ikinä pysähdy Lohjalle edes tankkaamaan autoa vaan ajan suoraan venerantaan. Kiitos Lohjalaisen sisäsiittoisuuden! Lohjan paras asia on järvi, missä onneksi törmää alkuasukkaisiin harvoin! No, ainoo tutustumisen arvoinen asia Lohjalla on lauttaravintola Kaljaasi, ja siitäkin iso kiitos sitä pitävälle mukavalle rouvalle. Ja onneksi SSO tajusi asentaa venepaikat moottoritien alle, eli nyt ei ole oikeesti mitään syytä käydä Lohjalla keskustassa, kun voi mennä ABC:lle veneellä! Paras asia Lohjalla on Väntteenjoki jota pitkin on mukava käydä muutaman kerran kesässä Nummelassa viettämässä iltaa. Nummela vaikuttaa sellaiselta paikalta, mihin kaupunkilainenkin voisi muuttaa asumaan.

      • Kellogs

        Lohjalle just työn perässä muuttaneena lisäisin tuhon, että missään muussa kaupungissa ei nykyään enää näe vyölaukkuja ja autoissa karvanoppia. Hei, ihan oikeesti ollaan etelä-suomessa.


      • elettyä..

        Nummelaan asumaan?!? Että sisäsiittoisuudesta eroon? Huhhuh!!! Itse lähes koko tähänastisen elämäni Nummelassa asuneena voin kyllä sinulle todeta, että älä missään tapauksessa ainakaan tullaisen harhan perässä Nummelaan muuta!!! Se jos mikä on sisäsiittoinen ja ahdashenkinen kylä! Jos siellä olet asunut n.kolme kk:tta,tajuat kyllä,mistä puhun jos olet hiukankaan sosiaalisempaa sorttia.. Juoruja kyllä osataan levittää, ihmisiä leimata,(ollaan toki myös tietyllä pikkutuppukylämäisellä tavalla solidaarisi heikoimpia kohtaan,mutta ..)kerran jos maine menee,niin se sitten kyllä menee ja siihen ei tarvita edes todellista syytä. EN SUOSITTELE kenellekään..Mm.terveyspalvelut ovat aivan persiillään,kunnan talous myös,tasokkaita sosiaaliplveluita ei oleainakaan siellä jos ei lohjallakaan..TÖITÄ? Toki löytyy Hesingin suunnalta varmaan,jos et tahdo Heseen kesätyöläiseksi..Siinä tosin opit alle kahden kuukuden tuntemaan koko kylän,pitsi ne nistit ja deekiksellä olevat,jotka löydät kesäisin kyllä bussipysäkeiltä,asemalta ja keskustan valtsun edestä..Että sinne vaan, jos olet keskitasoista premmin toimeentuleva vain yksityisiä terveyspalveluita käyttävä semistadilainen. Ei siis sovi vähävaraisille lapsiperheille tai autottomille,ei myöskään varattomille tai eronneille taikka muoteista/leimoista ulos pyrkiville yksilöille.)


    • mökittynyt

      Puhut paljon, mutta asiaa.
      Olen jo ajat sitten huomannut ettei tänne olisi kannattanut muuttaa ja kaikki ketkä kynnelle kykenevät olisivat hyvät ja häippäisivät vielä kun voisivat.
      Itse olen jo sen verran kauan asunut etten voi yksinkertaisesti lähteä, sillä olen irtipääsemättömissä tämän kaupungin kauneudesta.
      Eikös se niin ole, että on aikamoista saamattomuutta jäädä tänne jos voisi olla paremmassa paikassa?
      Lähtekää hyvät ihmiset pois, sillä niinhän se vanha sanonta sanoo: "Kun vieraat vähenee, niin pidot paranee."

    • itsekin yrmeä

      Siis tää on niin totta!!!! Me muutimme vuosi sitten Lohjalle suurin odotuksin. Kaikki naapurit ym kanssaeläjät on olleet todella mukavia, mutta kaupungin virkamiehet ovat niin uskomattoman perseestä ja puolueellisia, etten entisenä espoolaisena olisi voinut moista kuvitella. Espoossa oli ison kaupungin ongelmat, mutta Lohjalla asioiden hoito tuntuu sujuvan pärstäkertoimen mukaan. Jos et kuulu sisäpiiriin, niin mikään ei onnistu. Kumminkin veromarkat kelpaa. Tuntui lohduttavalta luke kirjoituksesi, vaikka en ole törmännyt tuohon yrmeään palveluasenteeseen koskaan kaupassa tms, vaan pelkästään kaupungintalolla. Että tervetuloa vaan Lohjalle!

      • vyölaukku on in

        Siis häh? Aina on kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä saanut hyvää palvelua, enkä tosiaan kuulu mihinkään sisäpiireihin.

        Joissakin virastoissa täällä on huono henki, joka näkyy ulospäin asiakkaille asti. Huono henkilöstöjohtaminen vaikuttaa kaupungin virkamiesten työntekoon ja siihen ettei kaupunki ole kovin haluttu työpaikka, vaan parhaat menee muualle. Voi myös olla, että nuo piruparat kohtelee pelosta pomojensa sukulaisia ja kavereita paremmin kuin meitä muita, tavallisia ihmisiä, mutta tuskin mistään sen kummemmasta sisäpiiristä on kyse.

        Vyölaukku on muuten tosi in! http://4.bp.blogspot.com/_D_0helvRAhA/S9minRLjiuI/AAAAAAAAALU/bfJqtF741fw/s1600/fanny pack.jpg


    • argh...

      Hieno kirjoitus ja niin paikkaansa pitävä.Lohjalaiset tosiaan on sisäsiittoista kansaa ja en suosittele muuttamista Lohjalle...kunnon böndejä.

      • VM46

        No on hieno paikka se Lohja.
        Kuulostaa kovin tutulta yllä olevat tekstit. Vaikka paikkakunta onkin toinen.
        Täällä kaikki se sisäänlämpiäminen varmaan vielä moninkertainen edellisiin kirjotuksiin verrattuna.
        Sen verran sisään päin kääntynyttä, että tuolta ei löydy edes linkkiä.
        Ja paikkakuntahan on Raasepori.


    • Hogan

      Vittu tää on parasta PR:ää :D

    • Esa_K

      Jos olet muuttamassa Lohjalle teet varmasti elämäsi pahimman virheen,
      syitä on satoja miksi jyrkkä ei, terveydenhoito ei toimi, sosiaalipalvelut ei toimi,
      ihmiset ovat täys urpoja maalaisia, Lohjan pienet Kaupunginosat ovat lapsiperheiden ja alkoholistien valloittamia, autolla saat parkkisakon välittömästi sillävälin kuin kävelet hakemaan lippua automaatista, jne, jne, itse asuin aikoinaan Lohjalla olosuhteiden pakosta, onneksi kesällä tuli vihdoin mahdollisuus muuttaa takaisin Stadiin, joten neuvoni älä koskaan muuta asumaan Lohjalle, muuta vaikka Sipooseen jos on pakko muuttaa se on Suomen toiseksi kaamein paikka :)

      • Muistutin nyt kaulas

        Niillä sakottajilla on kyllä yliluonnolisia kykyjä tai sitten niillä on kameroiden näyttöpäätteitä julmettu määrä mukanaan mutta sekin on asia joka pitäisi näkyä "käsilaukun koossa".

        Oma vikani kun muisti pätki mutta sain "maailman nopeimmat sakot" vaikka takamuisti toimikin ja jaloistakin lähtee vielä kohtalaista nopeutta.


    • OHI!!!!

      Herrajumala eihän Lohjalle kenenkään pidä muuttaa missään nimessä! Kirjoittelen täältä toiselta puolelta suomea ja jopa tänne saakka on kantautunut kuinka sisäsiittoista ja takapajuista elämä siellä on! Eräänkin nimeltä mainitsemattoman opiston rehtori kohtelee työntekijöitään aivan mielivaltaisesti ja törkeästi. Ja hyvävelijärjestelmä kun siellä on vallalla niin mikäs siinä on kohdella kun saa siunauksen ylempää. Ainakin pomot pitäisi siellä laittaa kaikki kiertoon niin voisivat muualtakin tulevat uskaltautua. Näin ollen... ei kun kaasua!!!

    • Hjkiloiuy

      Muista ottaa oma parkkipaikka mukaan, Lohjalla niitä ei ole ja omalle paikallesi ei varmaan kohta saa pysäköidä kuin keltaisella kiekolla

      • Top Secret

        Tottas puhut..eräs paikallinen "ruudinkeksijä"...(en epäile hänen kykyjään koska monta toteuttamiskelpoista ideaa on esille tuonut) on kehittänyt tsydeemin parkkeeraukseen .. siinä onkin parkkivahdeilla miettimistä mitä pykälää soveltavat.

        Tähän em systeemiin olen päässyt suunnittelemaan oman parkkikiekon josta olen "kovasti otettu"..tietenkin siihen tarvitaan liikenneministeriön lupa mutta niinhän kaikkien keksintöjen patentti-ym. hakemukset tunnetusti kestävätkin joten harjoitteluaika tuo rautaista kokemusta.


    • Lohjalainenpönde

      Vastaan vaikka tälläiset pitäisi jättää omaan arvoonsa

      Lohjan plussia:

      hyvät kulkuyhteydet ympäryskuntiin
      #Totta hyvin pääsee kulkemaan lohjan sisällä ja helsinkiin.
      raikas ilma (tuotantolaitokset ajettu kaavamaisesti alas)
      #Lohjalla kyllä tehtaita kannattaa katsella ympärille
      perintäpalvelut helposti saatavilla paikkakunnalta (Bandidos MC, Cannonball MC, Diablos MC..)
      # Näistä ei ole mitään häiriötä kuhan itse et mene itse haastaa riitaa.
      asiallinen, itäeurooppalainen elämänasenne
      #Ihan suomalainen elämänasenne täälä on.
      varaukseton kotiseuturakkaus
      #Ei siinä kyllä mitään väärää ole että on ylpeä kotiseudustaan.
      paljon ulkoilua päiväkodeissa ja kouluissa (sisätilat pääsääntöisesti homeessa)
      #Kyllä osassa koulussa on hometta mutta ei kaikissa ja mäntynummi korjattu.
      runsas huumausainerikollisuus (narkomaanit eivät vie aloituspaikkoja oppilaitoksissa )
      #En tiedä onko lohjalla sen enempi huumausainerikollisia kun missään toisessa isossa kaupungissa.
      SSO (Suur-Seudun Osuuskauppa) pitää huolen kaikista maallisista tarpeistasi (halusit tai et)
      #Täällä myös keskon sekä lähikauppa ketjun myymälöitä ja lidl.
      ennalta arvattava kunnallinen päätöksentekotapa
      #Normaali päätöksentekotapa täälä on.
      Paksalon pohjoiskärjessä tai Pensaaren perukoilla on rauhallista asua
      #Muista rauhallisia alueita olemassa Lohjalla.

      Lohjan miinuksia:

      - Paksalon pohjoiskärjen ja Pensaaren perukan ulkopuolisilla alueilla on rauhatonta asua (mutta eihän sinne tarvitse varta vasten lähteä)
      #Joka kaupungissa rauhattomia alueita.

      - saatat tulla pahoinpidellyksi, jos kuljet väärään aikaan Lohjan keskustassa, Virkkalan keskustassa, Routiolla, Ojamolla, Mäntynummella, tai missä tahansa mihin on kokoontunut enemmän kuin kaksi lohjalaista, (tai jos et näytä lohjalaiselta, tai jos et omista SSO:n etukorttia). Varmuudella ulkopaikkakuntalainen saa ulkopaikkakuntalaiseen lättyynsä nakkikioskilla tai Rantajameissa (järj. SSO).
      #Itseäni ei koskaan ole pahoinpidelty Lohjalla mutta kai joka paikassa turpaansa jos suutaan soittaa.
      Huom en omista edes SSO etukorttia :)
      Muistilista muuttajalle:

      * hanki osuusliikken etukortti
      #Ilmankin pärjää.
      *opettele yrmeä lohjalaisilme, lasittunut katse ja putkinäkö
      #En ole huomannu lasittunutta katsetta tai putkinäköä.
      *valmistaudu kohtaamaan mielenterveyspotilas (avohoitoa hoitometodina ei ole hylätty
      Lohjallakaan - päin vastoin)
      #Mielenterveyspotilaita on kyllä muissakin kaupungissa ei lohjalla ole sen enempää kun muualakaa.
      *älä astu neulaan
      #Ihan rauhassa voit kävellä ilman että pelkäät astuvasi piikeihin.
      *älä puhu tuntemattomille
      #tule toki juttelee huomaat että ihan mukavia ollaan :)

    • Lyn Cassady B

      Njaa.. Itse "opiskelin" lähes yhdeksän vuotta Lohjalla, jonka jälkeen jatkoin matkaani.

    • Lohjalle muuttanut lohja

      Oletko ääliö Karjaalta vai Karkkiasta ?
      Toivottavasti pysytkin siellä.
      Lohja on Suomen paras paikkakunta.
      Pysy siellä missä nyt asut niin molemmilla paikkakunnilla laatu paranee.

    • tykkään

      Ai kamala miten täällä puhutaan pohjasta! Tämä mitä ihmiset täällä puhuvat että kaikki Lohjalla ovat samanlaisia!! Ei pidä paikkaansa. Itse olen Turusta ja seurustelin lohjalaisen miehen kanssa. Menin bileisiin mieheni kanssa ja omakotitalo täynnä lohjalaisia, kaikki varmasti tietoisia mistä olin ja kyllä oli niin lämmin vastaanotto kaikilta ystävällisesti puhuivat ja eivät jättäneet yksin nurkkaan.. Eiköhän ihan joka kaupungista löydy niitä nirppa nokkia! Nm.kokemusta on!! Kaikki Lohjalla ei ole samanlaisia!!

    • Aboriginal

      Suomi24 narisioiden taivas

    • Ex Lohjalainen

      Lohjalla OLI kiva asua, kunnes sinne alkoi muuttaa IDIOOTTEJA (L)espoosta. Ne ei joko osaa ajaa autoo tai sitten niillä ei oo mitään vitun käryy mihin ne on menossa rahotus yhtiön volvoillaan! Ps. turpaansa saa ihan missä vaan

    • paljasjalkainen lohj

      no huh huh mitä tekstiä, taitaa olla lohjan mollaaminen menossa. olen itse asunut täällä jo 57 vuotta, enkä koskaan muuttaisi pois. Totta on se että SSo hallitsee liikaa, meillä on tasan kaksi ruokakauppaa keskustassa ja molemmat sso:n, syksyllä lopettaa ainut k-kauppa. työpaikkoja ei todellakaan ole. ennen oli monta eri ruokakauppaa, mutta minne lienevät hävinneet. oli jos jonkinlaista kauppaa, nyt on vain tyhjiä kiinteistöjä, kun ei kukaan uskalla laittaa omaa yritystä pystyyn, koska kaikki pienet yritykset ajetaan heti alas. kalliit vuokrat toimitiloissa. ojamolla piisaa liikkeitä joka lähtöön ja lempolassa, kaikki poistetaan keskustasta ja viedään kaupungin ulkopuolelle. miksi???? päättäjät vois tehdä asialle jotakin !!!! en siltikään koskaan muuta pois kotoani.

      • Lempolafani

        Miksi??? - No tietysti siksi että kauppojen pitä olla siellä, missä ihmiset haluavat asioida. Työpaikkojen takia nykyään liikutaan paljon Helsingin suuntaan. Työmatka vie paljon aikaa eikä ihmiset jaksa töitten jälkeen enää lähte muualle kauppaan, van kauppojen pitää olla työmatkan varrella.

        Iso osa parasta ja maksukykyisintä asiakaskuntaa käy Helsingin suunnassa töissä, ja meidän arkea on helpottanut tosi paljon kun siihen Lempolan liikenneympyrälle on tullut kauppoja. Siitä saa aina ilmaisen parkkipaikan ja niissä kaupoissa on nopea asioida kotimatkalla. Ennen kuin ne kaupat tuli liikenneympyrälle, me käytiin usein Espoossa kaupoissa, koska nekin on matkan varrella. Lohjan keskustan asioinnista ne Lempolan kaupat siis ei ole pois, mutta Lohjan keskusta on edelleen yhtä hankalassa paikassa niin että sinne joutuu erikseen lähtemään, ja siellä asioidaan edelleen yhtä harvoin kuin ennenkin.


    • paikallinen3

      Kannattaa ehkä muuttaa pois jos noin ahdistaa.....noi murre jutut on niin kuultu ja vanhoja, että ei jaksa enää....lisäksi tuo "tulla pahoinpidellyksi" johtuu todennäköisesti susts ittestä ja noilla jutuilla varmaan saa pataan ihan missä vaan.

    • tulpaan vaan mc

      ihan valmaa saat tulpaan sääki

    • Ollapa ojamolainen

      Onhan täällä pedofiilejä ja puukottajia ihan vaikka koulujen porteille asti, miksi unohdin ne? Plussissa pitäisi olla kyllä myös kohta "ihmiset, jotka tarkkailevat lastasi, halusit tai et".

      • Ollapa ojamolainen

        Viestisi sisältö on toki moitteeton, mutta toisen nimimerkillä esiintymistä oudoksun.


    • Lohjarules

      Niin on monta mieltä kuin on miestäkin, silti Lohja on hieno ja turvallinen paikka.
      verrataan vaikka mihin, kasvaa toki saisi että tarjonta kaikilla aloilla lisääntyisi, ja Kaupungista tulisi iso ja parempi tarjonta asukkailleen.

    • Kurahousut

      Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa.
      Moni valittaja voisi katsoa peiliin, kun kaikki tuntuu olevan niin vaikeata ja kauheata. Ehkä vika ei olekkaan Lohjassa vaan valittajassa itsessään.

    • Jesus

      Lohja on persereikä!!!

    • Pekka ja Pätkä

      Mitenkä keskustan kerrostalot? Onko niistä mitään kokemuksia kenelläkään?

    • ..melkeinlohjalainen

      juu... lohjalle vaan.. tää on hyvä neuvo, varmasti pärjää.. "opettele yrmeä lohjalaisilme, lasittunut katse ja putkinäkö"

      • NummelanNahkiainen

        Otsikko iltalehdestä "Mies yllättyi sunnuntaina Helsingissä: "Hymyileviä ihmisiä ei näy keskustassa"" eli tämä on enemmänkin suomalaisten, kuin lohjalaisten ongelma.


      • lohjalainen57
        NummelanNahkiainen kirjoitti:

        Otsikko iltalehdestä "Mies yllättyi sunnuntaina Helsingissä: "Hymyileviä ihmisiä ei näy keskustassa"" eli tämä on enemmänkin suomalaisten, kuin lohjalaisten ongelma.

        Suomalaiset eivät osaa iloita arjen pienistä iloista.


    • lohjalainen57

      Ollaan asuttu Lohjalla vähän yli kolme vuotta. Palveluja on löydetty aina kun on ollut tarvetta, palvelu on ollut hyvää, eikä ole tarvinnut odotella turhan pitkään. Viihdymme hyvin!

    • 1981 se loppusi

      Olen syntynyt Lohjalla ja muuttanut jo yli 30 vuotta sitten pois, samoin kuin silloisen kaveripiirini älykkäimmät yksilöt. Pari kaveria asuu vielä siellä, molemmat on tyhmiä kuin saapas mutta kilttejä, joten ei pelkoa kun käy kylässä, että saa ulkopaikkakuntalaisena turpaan.

      Toi snagarijuttu jaksaa mua naurattaa yhä. Vielä asuessani Lohjalla ja silloin DDR-tyylisessä Ravintola Lohessa nauttimassa hymyttömänä (liiallinen ilonpito aiheutti uloslennon) vodkaa spraitilla ilman jäitä, jokainen jota ei tunnettu sai turpiinsa. Jotkut ehti 100 metrin päässä olevalle snagarille, mutta osa sai turpiinsa joukolta joka odotti Osuuskauppa Seudun parkkipaikalla ulkopaikkakunnan ihmemiehiä. "Viette meiän naiset"-huuto kuului pitkälle. Onneks oli Möljä, siellä sai sentään hymyillä ilman, että lensi ulos.

    • olenlohjalainen

      Mäkkäriki meilt vietii ja joku perkeleen terveyspatonki pulju tuli tilalle mut onneks kebupaikkoi riittää ja grilleiki muutama on, pieksevät muute mäkin iha 6-0 ja jos hampurilaist tahtoo ni johonki kolmesta hesestä mars.

    • muuttaneet

      Kun tulin tänne oli vielä kaksi Lohjaa, olen asunut kummassakin. Helppoa ei ollut esimerkiksi rakentaminen, lohjalainen, ei edes naapuri sai rakentamisen katkolle valituksellaan. Kivasti kaavoitus on muuttunut riippuen siitä, kuka rakentaa. Rakennusmääräykset venyy ja paukkuu, joku ei saa rakentaa mitään, kun rakennustarkastaja on halunnut tehdä kiusaa, tarkastaja vielä kehuskelee tekemisisllään, niin tuntuu oudolta. Joku toinen saa rakentaa ihan mitä lystää, kavaa ei ole edes vilkaistu.
      Lohjalainen ominaispiirre on kamala kateus, jos jotain vähän arvokkaampaa omistaa, on naapuri heti ihmettelemässä, millä rahalla. Omalla kohdalla kateus on mennyt kerran niin pitkälle, että talomme on yritetty polttaa, onneksi ei syttynyt.
      Täällä alkavat synytyperäiset olla vähemmistönä, sillä muuttoliike on ollut runsasta muualta. Lohjalla ei myöskään ole maahanmuuttajat viihtyneet, minkä olen pannut merkille, tosin vuokrataloissa näyttää olevan runsaasti etelänaapureita autojen rekkareistä pääteltynä.
      Luonto on ainutlaatuinen, mutta kaikki polut ja jopa jalkakäytävät on täynnä koiran jätöksiä, jokaisella pitää olla 2 - 3 vasikan kokoista rakkia, jotka räkyttävät ohikulkijat. Koira onkin lohjalaisen pyhälehmä, joka ei ole koskaa tehnyt mitään pahaa ja niinhän se tietenkin on, se järjen pitäisi olla siellä fleksin toisessa päässä, mutta koiran omistajilla se on hukassa.
      Tosi asia on se, ettei naapureihin kannata tutustua, on parempi olla omissa oloissa. Alkuperäiset lohjalaiset ovat tavattoman uteliaita ja sitten tiedot, jotka ovat onnistuneet saaman, muuttuvat valonnopedella nekatiivisiksi, sekin on lohjalainen piirre.

    • poisjaäkkiä

      Aika kattavia kuvauksia tästä kyläpahasesta joka yrittää olla jotakin mitä se ei ole. 14 vuotta enemmän ja vähemmän täällä on tullut asuttua ja on aivan totta,että parempi pysytellä vain pariin ihmiseen yhteyksissä ja jos mahdollista,ei niihinkään, Pahemman luokan juoruilu on aiotoa lohjalaisuutta,moottoripyörät kaahaavat yötä päivää kaduilla,viritetyistä mopoista puhumattakaan! Lohjalaisen sielun herkkä ydin on autojen loputon rassaaminen,moottoripyörän päällä egoilu,päihteet,rikolliset aktiviteetit,tatuointien haaliminen ympäri kehoa,lihasmassan ja tiukan perseen kehittäminen,portsarit täällä rakastavat erityisesti naisten hakkaamista,samoin poliisit(joita täällä on aseman ansiosta keskivertoa enemmän),materian haaliminen ja sillä leveily ja ai niin,mainitsinko jo pahansuovan JUORUILUN?!? Unelmaammatti lohjalaiselle tyttölapselle on olla sosiaaliämmä,jotta pääsee käsiksi kaupunkilaisten tietoihin ja kokemaan sitä ah niin ihanaa vallantunnetta,jota ei keskivertoihminen lohjalla muuten tavoita tai sitten on päästävä vähintään lähihoitajaksi,jollei Paloniemestä uksi urkene joko potilaana tai vallanhimoisena päästään pimenneenä "hoitajana".. Lähtisin,jos voisin. Älkää muuttako tänne,Lohja on suomen vittumaisten kaupunkien suloista hapankermaa! Ps. amisviikset ja karvanopat tulee vielä uudestaan muotiin,tulee tulee...

    • Kateus

      Pahinta mitä ihminen voi saada rangaistukseksi. On joutua Lohjalle asumaan. Siellä asuu kaikki sisäänpäin kasvatetut ihmiset.

    • Anonyymi

      Olet tervetullut Lohjalle!

    • Anonyymi

      Aina tykännyt Lohjasta,käyn siellä useinkin.Töissäkin siellä ollut.Kyllä Lohjalla kivoja asuinpaikkoja on.Alueita siis hienoja.Kaupois tulee pyörittyy.

    • Anonyymi

      Lohjalla sekoaa persereikä... ja tulee kakka joka päivä housuun...

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3497
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      249
      1951
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      89
      1273
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1143
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      976
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe