Valinta

tatjana.

Olen assunut Suomessa kohta vuosi. Olen Netisä seuranut Nato keskustelu. Nnoh. Nain vvenääläisenä täyty sanoa et aika outo olisi josei maanne lityiisi Naton. Maasanne on paljon vvenääjä puhuva muutaneita asukaita jotka ovat tuleet tänne. Nnoh,tuosta Natosta on huvä etä lityte Naton koskapa myos vvenääläisv vaestö tunte olonsa tällä turvattu. Oseimat ommistavat Netti ja kaytävät sita ja seyraa maanne asijota. Nato jasenenn maanne olisiki myos vvenääläis asukaile turva. Ilma Nato me ehkä pelkäme etä joku tulla ja laitta takas .Vain harva uskalta kirjota Netissa ehka pelossan. Myos vvenälläis vaestö tuntisi olo turvaksi kun kuluisitte naton.

3

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saatte jo nyt olla ihan rauhassa, vai kuinka on?

      Ei siinä ainakaan Natoa tarvita!! Nato on muuhun ja ne on turhan järeitä päätöksiä rauhoittaviksi unileluiksi.

      Valtaväestön mukaan mennään, toki unohtamatta vähemmistöjä, yhdessä sovittaen ja päättäen asiat, jos on asiallista päätettävää, sovittavaa, sovitettavaa ja sopimista.

      Seuraavat vaalit sitten ovat Nato vaalit, jolloin ehdokkaiden täytyy tuoda asiassa esiin selkeästi kantansa Natoon menemisestä tai siitä jättäytymisestä. Myös vahvemman Presidentin kysymys tullaan käsittelemään, joten vaikeita paloja on tiedossa suurimalle osalle nykypoliitikkoja.

      Natokielteiset vahvan presidentin kannattajat tulevat olemaan kovia sanoja, sellaisia minäkin kannatan.

      Tarvitsemme presidentin jolla on valtaa ja kykenee ylipäällikkyyteen niin sodan, kuin rauhankin aikana. Jos nyt kerran ylipäätään Presidentin tehtävät kykenee hoitamaan hyvin rauhan aikana, niin kykenee myös parhaiten Ylipäällikkyyteen sodan aikana, jota joukot kuuntelevat tosissaan. Onhan hän kansan valitsema.

      Presidentin tulee nykyistä enemmän harkita korkeimpien upseereiden ylennyksiä. Presidentti EI SAA olla tässä, kuin vain kumileimasin. Hänen täytyy perehtyä ja tuntea asia, ettei esim. Natomieliset kävele ylennyksissä Natokielteisten yli. Sitä paitsi työssään upseerilla tulee olla oikeus työskennellessään vaijeta koko Nato asiasta kunniallisesti - "sanomalla vaan etten ota kantaa." Näin varmasti onkin, mutta Itse asiassa näin preussilaisesti tulisi koko upseerikunnan käyttäytyä ja sanoa "emme ota kantaa." Heidän tehtävänsä on suojella Suomen valtiota, sen koskemattomuutta sekä laillisesti valittua hallitusta ja Presidenttiä, muuta kantaa ei tulisi olla. Tämä olisi sotilaallista.

      Ei näillä vaihtuvilla PV-n komentajilla kansaan nähden ole mahdollisuus luoda sellaista ”Mannerheim karismaa” vastaavaa kuvaa, se kaikki on historiaa.

      Presidentti Kekkonen olisi varmasti ollut sodassa Ylipäällikkö, kuten Presidentti Koivistokin. Hyvällä Presidentillä on oma karisma jo entuudestaan ja luonnostaan.

      Persoonaa pitää olla ja onhan sitä pakko olla jos Presidentiksi kerran on valittu! Turhaa sitä on ylipäällikkyyttäkään toiselle siirtää sodan tai kriisin aikana.

      Ylipäällikön alaisuudessa on sitten mm. operatiivinen osasto jne..., jossa on sitten näitä Kenraaleita ja Everstejä, siihen heidät on koulutettukin ja ovat työssään päteviä.

      Tämä asia kuuluu myös meille äänestäjille, silloin kun valmistaudutaan valitsemaan ehdokas -> aina äänestämishetkeen asti.

      Ei ne Presidentit suurvalloissakaan Ylipäällikkyydestään luovu sodassa, esim. Bush ja Obama.

      -masson

      http://www.saulmasson.org

      • Koroljov

        "Seuraavat vaalit sitten ovat Nato vaalit, jolloin ehdokkaiden täytyy tuoda asiassa esiin selkeästi kantansa Natoon menemisestä tai siitä jättäytymisestä."

        Sekä Suomen v:n 2011 eduskunta- että v:n 2012 presidentinvaalien ehdokkaiden tulee selkeästi ja yksiselitteisesti ilmaista Nato-kantansa. Kansalaisten tulee heiltä sitä ehdottomasti vaatia.

        "Myös vahvemman Presidentin kysymys tullaan käsittelemään, joten vaikeita paloja on tiedossa suurimalle osalle nykypoliitikkoja."

        Suurin osa suomalaisista kaipaa vahvaa presidentinvaltaa, vahvaa johtajaa. Tässä suomalaiset ovat yhtä mieltä ranskalaisten ja venäläisten kanssa, mutta eri mieltä oman poliittisen eliittinsä kanssa. Suomen eduskunnan ammattipoliiitikot ja vallan itsensä läänittäneet puolueet (eurokratiaan ja "kansainväliseen yhteisöön" sitoutuneesta eliitistä puhumattakaan) kokevat vahvan, suoraan Suomen kansaan nojautuvan presidentti-instituution uhaksi itselleen, ja tahtovat siksi tehdä siitä lopullisesti pelkän symbolisen viran.

        "Natokielteiset vahvan presidentin kannattajat tulevat olemaan kovia sanoja, sellaisia minäkin kannatan."

        Suomalaisten enemmistö on johdonmukaisesti vastustanut viimeisen 20 vuoden ajan presidentin valtaoikeuksien kaventamista - niin kuin myös Natoa.


    • tavarits!

      A vot, minä luulla, että sine olla soomalainen natointoilija, joka pjyrkii täläkin tawoin waikutamaan Soomen kansan mjielipiteissiin. Kaikkia nje gokoomuslaishet jyrittää.

      Vanha aunukselainen sanalasku sanoo, että "jos ryssää kumartaa niin se potkaisee, mutta jos sitä potkaisee niin se kumartaa". Venäjän suuntaan pitää olla tiukkana, mutta mitään Natoja ei tavita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7210
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2194
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1439
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1153
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      865
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe