tuottaja paljastaa miksi elokuvasarja meni pilalle!

FU.Lucas!

Star Wars -tuottaja paljastaa miksi elokuvasarja meni pilalle ja miten Jedin paluun piti alunperin loppua

Kaksi ensimmäistä Star Wars -elokuvaa olivat mainioita, mutta Jedin paluun kohdalla alkoi alamäki, joka päättyi mahalaskuun. L. A. Timesin haastattelussa Uuden toivon ja Imperiumin vastaiskun tuottaja Gary Kurtz paljastaa mikä elokuvasarjassa oikein meni vikaan.

Oikeastaan kyse ei ole varsinaisesta paljastuksesta, pikemminkin Kurtz vahvistaa yleisen käsityksen: Star Warsin isä George Lucas kiinnostui jatkuvasti yhä enemmän oheistuotteista ja lelulinjastosta, jolloin elokuvan draaman kannalta oleellisemmat asiat pistettiin syrjään. Tuottajan mukaan lelubisnes tuotti kolme kertaa niin paljon kuin elokuvat, joten Lucasfilmin huomio keskittyi luonnollisesti siihen.

Gary Kurtz kertoi haastattelussa myös miten Jedin paluu alunperin loppui ennen kuin käsikirjoitus muokattiin lapsi- eli leluystävällisemmäksi: Han Solo kuoli elokuvan keskivaiheilla, prinsessa Leia keskittyi velvollisuuksiinsa hallitsijana ja Luke Skywalker käveli lopussa yksin auringonlaskuun Clint Eastwood -tyyliin. Tämä oli kuitenkin liian synkkää George Lucasin makuun ja niinpä valkokankaalle passitettiin hänen mielestään toimivampi ratkaisu: tanssivat Ewokit.

Lähde: L. A. Times

http://plaza.fi/kaista/elokuvat/uutiset/star-wars-tuottaja-paljastaa-miksi-elokuvasarja-meni-pilalle-ja-miten-jedin-paluun-piti-alunperin-loppua

3

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veteranfan

      ...sillä Lucashan tuotti saaduilla oheistuotteillaan itse elokuvansa,mikä on erittäin järkevä asia.Mutta tuo käsikirjoituksen muokkaaminen uusiksi Jedin Paluun kohdalla oli kohtalokasta elokuvasarjan jatkon kannalta.Emme nähneetkään sitä alunperin suunniteltua 9.osaista avaruusoopperaa.George Lucas tavallaan kaivoi kuoppaa itsensä alta loppettamalla aikaisemmassa vaiheessa Star Wars saagansa.Ehkäpä häneltä loppui usko sarjan luomiseen tuolloin 80.luvun erikoistehosteiden murrosvaiheessa???

      • Ja eikös Anakin/Vader ollut jo melkeinpä alusta asti koko saagan keskushenkilö? No okei ei sentään ihan alusta lähtien ollut mutta kuitenkin. Jedin paluun jälkeisistä tapahtumista on kirjoitettu vaikka kuinka paljon, joten Lucas ei nähnyt syytä ruveta laajentamaan elokuvasaagaa (vaikka hänen omat visionsa eivät varmasti täsmää muiden kanssa joissain tilanteissa).

        Kyllähän uudesta trilogiassa näkee, että Lucas on enemmän bisnesmies kuin elokuvantekijä, Toki monet muutkin ovat, mutta tämän kohdalla sen näkee todella selvästi. Vanhaa trilogiaa jaksaa katsoa vaikka kuinka monta kertaa, mutta uusimmat, varsinkin kloonien hyökkäys tökkii välillä aika pahasti. Onhan se tietty hyvä, että ohjaajalla on selvät visiot, mutta leffoista olisi tullut parempia jos herra olisi tyytynyt tuottamaan kuten silloin imperiumin vastaiskun ja jedin paluun aikoihin.

        Tärkeintä on kuitenkin, että Star Wars elokuvat toimivat kokonaisuudessaan ja kaiken maailman kirjat, pelit vain rikastuttavat lisää ja alkuperäinen idea on suhteellisen hyvin pysynyt koossa. Kaikista menestyvistä tarinoista ei voi sanoa samaa, joissa on lähtenyt mopo käsistä. Jos jotkut valitti että esiosat ja Christenssenin näyttely vei pois hahmon mystisyyttä pois.. valitettavasti esimerkiksi jotkut pelit (jotka kuuluvat viralliseen kaanoniin ja joitain henkilöitä nähdään TV-sarjassa, ehkä myös oma leffakin tekeillä) esimerkiksi The Force Unleashed vie Vaderin mystisyyttä vielä enemmän pois. Niin ja päähenkilö saa näyttämään muut jedit ja sithit todella heikoilta. Noo vielä tuo on korjattavissa paitsi jos raha vie voiton niin television puolella tulee olemaan samanlaista meininkiä..


    • KyleKatarn(1987)

      "Han Solo kuoli elokuvan keskivaiheilla, prinsessa Leia keskittyi velvollisuuksiinsa hallitsijana ja Luke Skywalker käveli lopussa yksin auringonlaskuun Clint Eastwood -tyyliin. Tämä oli kuitenkin liian synkkää George Lucasin makuun"

      Riittihän Jedin Paluussa synkkyyttä ilman näitäkin tapahtumia, jotka onneksi jäivät tapahtumatta, sillä ei Star Wars alunalkaenkaan ollut suunnattu samalle kohdeyleisölle kuin spaghettiwesternit tai vaikkapa Kummisetä tms. Star Wars on aina ollut etupäässä lapsille tai lapsenmielisille suunnattu seikkailufantasia, johon ei sovi mikään tavattoman painostava ja synkkä ilmapiiri. Jedin Paluuhan vain piti saman suunnan millä oli aloitettukin ja sillä hyvä. Toisaalta elokuvassa oli jo Lucasin laatimilta lähtökohdilta hieman synkkä tunnelma ja synkät teemat, että ehkä ewokit kuitenkin tasapainottivat yhtälöä valoisampaan suuntaan, vaikka eivät ewokitkaan olleet niin harmittomia kuin miltä näyttivät. Ja jos nimenomaan synkkyyttä haluaa löytää niin eikö Yodan kuolema ollut synkkä asia, samoin se että Luken on surmattava oma isänsä tai Jabba ja hänen turmeltunut hovinsa sekä Rancor popsimassa porukkaa? Entäs kohtaus jossa Keisari miltei murhaa Luken? Lisäksi kaikki avainhenkilöt ovat selvästi vakavampia tässä viimeisessä osassa, etenkin Luke tuntuu pitävän sisällään suurta murhetta, jonka kanssa jää aika yksin. Koko elokuva on tälläkin sisällöllä hieman lohduton, mutta lopussa suuntaa toiveikkaampaan suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe