Koulujärjestelmästä

Liberlistien edustaj

Liberalismissa on yksityisrahoitteiset koulut. Oppilaiden vanhemmat tai oppilaat itse, ostavat lukukausimaksut kansalaispalkkaan kuuluvilla opintoseteleillä.

Opetusohjelma on julkis-virallinen. Sen opetusministeriö vahvistaa. Siihen kuuluu myös mm yhteiskuntaoppi jossa esitetään sosiaali-liberalistinen näkemys yhteiskunnasta. Äidinkieli, laskutaito, luonnontieteiden perusteet, yhteiskuntatieteiden perusteet (mm markkinatalous). Opetusohjelma on suhteellisen suppea kuitenkin koska taideaineet ja liikunta eivät ole pakollisia (tosin nekin on sallittua koulun valinnan mukaan).

Koulujen, jotka voivat kuitata opintoseteleitä, on saatava opetusministeriön sertifikaatti ja toimintalupa. Siinä tarkistetaan opettajien koulutus, ja valvotaan että opetusohjelmaa noudatetaan.

Koulut ovat yksityis-kouluja ja voivat esimerkiksi itse valita oppilaansa. Ne voivat myös muokata opetusohjelmaa kunhan vain vaadittavat aineet on listalla.

Liberalimissa on yksityiset yliopistot myös, mutta korkeinta tieteellistä arvovaltaa käyttää VALTION AKATEMIA. Se suunnittelee ja järjestää peruskoulun päätöskokeet, lukionpäätöskokeen ja yliopistojen tutkintoja.

Liberalismi käyttää myös kulttuurillisia ja sosiaalisia keinoja kamppailussaan sosialismia vastaan. Ei olisi oikein antaa sosialistien tärvellä lasten mieltä propagandallaan ("hyvinvointi"-valtio), vaan meidän on tarjottava tieteellisesti perusteltu, sivistynyt vaihtoehto (markkinatalous, itsekkyys jne).


Osa opetusseteleistä on lapselle kuuluvaa: lapsi saa viikkorahaa jos osallistuu tunneille ja läpäisee tenttejä, esimerkiksi. Näin lapsia voidaan ehkä motivoida ainakin olemaan paikalla. Ja koulu voi myös sakottaa lasta kurinpitomenettelynä. Yksityisissä kouluissa saa muuten olla järjestyksen valvojiakin.

14

677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielummin

      tarkastetaan opettajien osaaminen kuin koulutus. Muuten käy niin kuin nyt, että täysin idiootitkin voivat toimia opettajina koska he ovat joskus suorittaneet koulutuksen.

      Kouluilla ei pitäisi olla mitään velvollisuutta vaatia läsnäolopakkoa. Valtion hyväksymissä lukioissa ei edes saisi olla läsnäolopakkoa lukuaineissa.

      Koulujen tehtävä olisi opettaa, ei tarjota terveydenhoitoa eikä ainakaan huuhaa terveydenhoitoa. Mielenterveysseulontojen tulisi olla ehdottomasti kiellettyjä.

      Pari hyvää videota mielenterveysseulontaa koskien:
      http://www.youtube.com/watch?v=X6AFRhVe8aE
      http://www.youtube.com/watch?v=Ft1RDGVq2LA

      Mielenterveysseulonnalla yritetään saada ihan pikkulapsetkin syömään hyvin vaarallisia psyykelääkkeitä. Seurauksena on pysyväksi jäävä liikehäiriö:
      http://www.youtube.com/watch?v=BmvkXDgk1k8

      Aivovaurioita:
      http://psychminded.co.uk/news/news2010/july10/Anti-psychotics-likely-to-cause-brain-damage001.html

      Seksuaalisuuden tuhoutuminen:
      http://www.youtube.com/watch?v=9-6pmsVOe3g

    • lisäytykjhh

      Huomaa että koulutusseteleitä jaetaan vain ikäryhmälle 6 -14 vuotta. Eli peruskoulu ja yläasteen pari ensimmäistä luokkaa (nykyisessä järjestelmässä) katetaan koulutusseteleillä. Muun opiskelun opiskelija maksaa itse (saa kuitenkin kansalaispalkkaa, mutta ei opintoseteleitä). Lukio, korkamman asteen ammatilliset tutkinnot ja yliopistot ovat yksityisiä, maksullisia ja niihin ei anneta opintoseteleitä.

    • liberalistien edusta

      Liberlismissa on julkisesti rahoitettu YLE. Se on hallituksen ja eduskunnan tiedonvälityskanava. Liberalismi käyttää myös kulttuurillisia ja sosiaalisia keinoja kamppailussaan sosialismia vastaan.

      Mutta väkeä YLE:ssä tarvitaan huomattavsti vähemmän kuin nyt, 20% nykyisestä. Ja tv-lupamaksuja ei ole. Tv-lupamaksut ovat vapaan tiedonvälityksen vastainen järjeslemä.

      • Kelol

        Huutokaupataan yle, saadan samalla rahaa ja lasketaan veroa. Näin liberaalit ajattelevat ja hyvältä kuulostaa. Joka tapauksessa, jopa ilman tv-lupamaksuja kaikki maksavat ylestä...


    • Mari vastustaa
    • dggggf

      Jos oppilaan vanhemmat eivät osta koulupalveluja joltakin kouluyrittäjältä, niin kansalaispalkkaan kuuluva opintoseteli käytetään kunnan toimesta lapsen eduksi

    • sjsjksjkslliksi

      http://ollimakkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97681-kuntauudistus-osa2-terveystili-ja-palvelusetelit

      Palvelusetelit

      Ruotsissa käytössä olevien palveluseteleiden idea on tuoda kilpailutus ja markkinatalouden mekanismit mukaan peruskoulutukseen. Siinä jokaisen kouluikäisen lapsen vanhemmat saavat valtiolta koulutussetelin, jonka arvolla voi ostaa peruskoulutusta lapselleen. Vanhemmat saavat itse päättää mihin kouluun lapsensa sijoittavat.

      Mallissa julkiset ja yksityiset koulut kilpailevat keskenään. Yksityiset koulut saavat tehdä toiminnallaan voittoa. Kilpailu nostaa koulutuksen tasoa, sillä vanhemmat voivat yksinkertaisesti ottaa lapsensa pois huonosti toimivista kouluista.

    • pakoruotsista

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/05/1540464/ruotsalaiset-pakenevat-koulupakkoa-suomeen

      Ruotsista virtaa Suomeen kotiopetuspakolaisia. Ainakin kaksitoista perhettä on paennut koulupakkoa Suomeen, kertoo kotiopettajien yhdistys.

      Kotiopetus on Ruotsissa käytännössä kielletty, koska se on luvanvaraista, kotiopettajien puheenjohtaja Juhani Paavolainen kertoo.

      Suomessakin sosialidemokraattien puoluehallitus esittää toukokuun lopulla kokoontuvalle puoluekokoukselle, että kotiopetus tulisi luvanvaraiseksi. Myös opetusministeri Jukka Gustafsson on sosialidemokraatti.

      Kotiopettajien puheenjohtajaa Juhani Paavolaista asia huolestuttaa.

      – Käytännössä se merkitsisi, että kotiopetus kielletään.

    • pohdin

      Libertarismissa ihmiset päättävät itse omista asioista ilman että jokin VALTION väki valta järjestelmä puuttuu ihmisten toimiin. Valtio on olemassa vain maan puolustuksellisista syistä suojaamassa ihmisten omaisuutta joidenkin libertaristien tai anargistien mukaan valtiota ei tarvitse edes tähän. Vapaassa mailmassa ihmiset kasvattavat itse lapsensa eikä kerää mitään valtion opintoseteleitä koska valtioita ei enään ole, vaan ihmiset käyttävät vaihdon välineenä mitä haluavat. Koulutus on luultavammin kerhoilua ja mistä minä tiedän , mutta sentiedän että jos ei ole kansallis valtioita väkivalta järjestelmineen ei ole sotiakaan, lisäksi eläminen on paljon helpompaa. Et ole libertaristi olet natzi ja kommunisti

      • Liberalistien edusta

        Hei! Minulle sopii kyllä yhteiskunta ilman kouluvelvollisuutta ja ilman kouluja, mutta se ei ole poliittisesti realistinen tavoite TÄSSÄ VAIHEESSA, vaan se kuuluu ns loppuvaiheen liberalismiin. Ehdottamani kansalaispalkka on askel kohti vapaata valtiota, ei lopullinen askel.

        Kommunismia ei voida tuhota kerralla vaan se näivettyy ja häviää liberalistisen vallankumouksen edetessä

        Mutta mikä olikaan ehdotuksesi? Sinä tietysti ehdotat että lopetetaan kouluvelvollisuus ja koulu, mutta käytännössä jätetään OAJ lypsämään rahaa, kuten nyt, ja ohjataan edelleenkin verorahat sosialistien intressipiireille ja heidän kauttaan. Se liene todellinen päämääräsi?

        Edetäänpä sitten näin

        1) Kielletään OAJ koska ay-liike ei kuulu liberalismiin. katkaista OAJ:n rahanlypsäntä kartelli ja opettajien palkkasäännöstely

        2) Lopettaa rahojen poliittinen ohjaaminen , ja siirrytään kansalaispalkkaan ja yksityisiin kouluihin

        ja
        3) Viimeinen askel on siirtyminen täys-yksityiseen markkina-anarkismiin ilman kansalaispalkaa

        Minä olen ehdottanut ensiaskeleen. Luulenpa ettet sinä halua toteuttaa yhtäkään näistä askelta,


    • pakkoruotsipois

      Keskustan ruotsinkieliset ehdottavat pakkoruotsista luopumista

      Keskustan ruotsinkieliset haluavat puolueen työskentelevän sen puolesta, että peruskouluissa toisen kotimaisen kielen opetus olisi pakollista vain kaksikielisissä kunnissa.

      Keskustan viimekesäisen puoluekokouksen linjauksen mukaan Suomen itäosassa voitaisiin vapaaehtoisesti kokeilla, että pakollinen ruotsin kieli korvattaisiin venäjällä.

      (MTV3 - STT, 28.04.2013)

    • AlienIndie

      Entäs jos yhteiskuntaopin tunnilla esittää näkemyksensä, että markkinatalous ei toimi, joutuuko rehtorin puhutteluun?

    • fijzxxf

      Jos kouluilla on mahdollisuus valita itse oppilaansa, miten varmistetaan, että kaikki valinnat ovat oikeudenmukaisia ja asiallisia, miten vältetään esimerkiksi se, että lapsuuden käytöshäiriöiden takia ihmiseltä ei suljeta uramahdollisuuksia? Monilla suurilla neroilla on ollut käytöshäiriöitä ja hankala temperamentti etenkin lapsena, joten tällaisen uhkakuvan toteutuminen olisi muutamaa yksilöä suurempi tragedia.

    • demokratia.

      kansalaispalkka ei ole mahdollinen ilman sveitsiläistä demokrátiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      416
      8854
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      241
      6384
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      334
      2305
    4. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      12
      1926
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1677
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1633
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      183
      1265
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      187
      1263
    9. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      979
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      48
      954
    Aihe