Mitä on ahdasmielisyys?

Mielestänne

Mitä mielestänne on ahdasmielisyys?

29

3828

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---->

      Perussuomalaisuutta joka kumpuaa huonosta itsetunnosta ja sosiaalisesta kyvyttömyydestä, kun itsellä ei ole elämää eikä hauskaa aletaan moralisoida niitä joilla on sen sijaan että laitettaisiin oma elämä kuntoon!

      • taffi 556

        mieleesi tuli ensiksi persut. minkähän kolauksen tällainen ihminen tarvitsisi, jotta laittaisi elämänsä kuntoon? Tuohan on myös heikkoutta - ei vain kykene/halua ajatella laajemmin.

        Mielestäni myös syyllistäminen on monesti ahdasmielisyyttä. Persuja en todella puolusta. En halua vastustaakaan - jotenkin tuntuu että vastustus voi monesti johtaa "vastapuolen" voimaantumiseen jolloin se palaa 10x persuna.

        Tekis mieli heittää herjaa niistä, mut huh, pidän pintani...


      • Anonyymi

        "Perussuomalaisuutta joka kumpuaa huonosta itsetunnosta ja sosiaalisesta kyvyttömyydestä, kun itsellä ei ole elämää eikä hauskaa aletaan moralisoida niitä joilla on sen sijaan että laitettaisiin oma elämä kuntoon!"


        TODELLA HYVIN SANOTTU!


      • Anonyymi

        Kysy täältä. Mode vastaa.


      • Anonyymi

        Mode kysyy. Mode vastaa.


      • Anonyymi

        Piä pääs kii älä rupee vittuilee aiheen takia vaan vastaa normaalisti


    • jantunen k

      Lyhyesti sanottuna se on mielestäni mielen ahtautta - siellä ei tunnu olevan liikkumatilaa - tai siellä ei vain ole liikkumatilaa vaan totuttuja ajatuskuvioita, joita ei voi kyseenalaistaa. Jos tuntuisi, että mielessä ei ole liikkumatilaa, silloin oltaisiin jo astetta ylempänä: kun ahtaus tiedostetaan on vakioajatusten lisäksi tiedostaminen.

      Mitä muut sanovat?

    • in your face
    • Folio Mulder

      Vastaa itse mitä se mielestäsi on. Esim. moni katsoo ahdasmielisyydeksi jonkin totutun hyvin toimivan perinteisen asian ylläpitämisen ja katsoo, etä kunhan siihen vain sekoittaa jotain niin ihan hyvä, vaikka loppuseuraus olisi kehnompi kuin se hyväksi koettu tapa tai asia. On järjen vastaista kuvitella, että ei ole ahdasmielinen, jos hyväksyy kaikenlaisen uuden asian tai tavan hyväksymisen ilman seurausten pohdintaa.

      • M

        Vastasin tuol ylempänä lyhyesti mitä ahmie mielestäni on.

        "On järjen vastaista kuvitella, että ei ole ahdasmielinen, jos hyväksyy kaikenlaisen uuden asian tai tavan hyväksymisen ilman seurausten pohdintaa."

        Niin, monenlaisia sanoja voidaan käyttää välineenä omien päämäärien saavuttamiseen.

        Itseni osalta en lähde arvioimaan ahdasmielisyyttä. Monia ansoja matkalla siinä. Toivon pystyväni tiedostamaan paremmin oman tiedostamattoman käyttäytymisen, itseä vahingoittavat ajatuskaavat. Ruohosta joku sanoi joskus hauskasti jota miettinyt itsekin: "se vie pois ahdasmielisyyden" - joka viittaa mielestäni juuri totuttuihin ajatuspolkuihin. Mieli on leikkisämpi silloin.


    • defilements of mind

      Ahdasmielisyys... Se on katkeroitumista. Ei osaa antaa joitain asioita anteeksi. Ahdasmielinen ei tunne itseään. Pakonomaisesti välttää katsomasta tiettyjä asioita itsessään. Pelkäävä.

    • ja muista

      muuttujista. Se on vähän kuin "hyvä" ja "paha" tai moraali ja eettiset ssännökset. Ne harvoin jos koskaan ovat missään kulttuurissa ja ajassa samanlaisia, mutta on muutamia luonnonvakioksi mieltämiäni ominaisuuksia, jotka yleensä menestyksekkäissä (so. pitkäaikaisissa) sivilisaatioissa samantyyppisiä riippumatta näistä muuttujista. Jopa monissa eläinpopulaatioissa (ja eläimellä tarkoitan muita eläimiä kuin ihmisiä). Esimerkiksi arvaamattomasti käyttäytyvä yksilö ennemmin karkoitetaan tai eristetään yhteisöstä/-ssä kuin annetaan hänen toteuttaa halujaan vapaasti. Se ei enää ole ahdasmielisyyttä vaan yhteisön suojelemista.

      Siinäkin on tietysti vielä paljon määrittelykysymyksiä, joissa populaation yksilöiden kanta saattaa vaihdella paljonkin.

      • Z

        Totta tuo yhteisön suojeleminen. Kulttuuri kai vaikuttaa tähänkin. Mutta ei arvaamattomuuskaan ole mikään vakio. "Arvaamaton" saa eri kohtelun katkeroituneelta, rakastuneelta, persulta, vasurilta, 60 v virkamieheltä, rainbow hippileiriläiseltä, vankilakundilta jne...

        Ahdasmielisyydessä on ainakin 2 tasoa: kulttuurisesti määrittyvä/erilaisuuden suvaitsemiseen liittyvä - ja henkilökohtainen mielen ahdasmielisyys: itselleen voi olla ahdasmielinen.


    • Ajatonta

      on tunne, jota potee se joka ei ole hyväksynyt enemmistön elämäntapaa.
      Usein ko. tunnetta potevat ne , jotka eivät voi hyväksyä tai eivät muuten koe uskonnollisia
      totuuksia elämässään.

      • MM

        "on tunne, jota potee se joka ei ole hyväksynyt enemmistön elämäntapaa." Onpa erikoinen mielipide.

        Pätee myös vice versa. Kyllä kai enemmistön on helppoa olla "enemmistö" koska he pitävät sitä "normaalina". Monienhan on vaikea hyväksyä esim. rakkautta jota jakavat samaa sukup olevat - vaikkei heille ole mitään uhkaa tai haittaa tästä. Ikäänkuin siellä oman mielen perukoilla olisisi homofobia tai pelko omasta mahdollisuudesta homoksi - ja olisihan se ihan kamalaa jos nyt ymmärtäisin olevani homo - lähinnä sen hyväksynnän kannalta - poikkeavana olisi jo muutenkin pesästä karkoitettu olo.


    • 34r734r43

      ahdasmielisyy s= suomi

      • eytjhklj

        se onkin lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistu...: )


      • lokerointia

        Ahdasmielinen on mielestäni ihminen joka haluaa lokeroida kaiken. Ahdasmielinen ihminen hyväksyy vain oman tapansa elää.


      • Ajatonta

        enemmän, niin tiedät todella missä ko. ilmiötä esiintyy.


      • Budha nature
        Ajatonta kirjoitti:

        enemmän, niin tiedät todella missä ko. ilmiötä esiintyy.

        "Matkusta enemmän, niin tiedät todella missä ko. ilmiötä esiintyy. "

        Olen käynyt monissa Suomen kaupungeissa ja netissä. Suomi24 on loistopaikka. Tämän asian tutkimiseen: paljon on esim. syyttelyä ja vihaa ja katkeruutta. Ahdasmielisyyttä on tavallaan jokaisella eri astein jos ei suunnilleen ole valaistunut -silloinkin näkee maailman omien silmien läpi - toki linssit ovat poistuneet, mutta omassa mielessä tai ainakin kropassa on elettävä.

        Joskus ahasmielisyydeltä tuntuu sekin kun joku tuijottaa minun purkaessa itseäni puhelimessa puiston penkillä - olenkohan itse ahasmielinen .. kiemurakiemura kieemuuraa.


      • joskus itsekkin
        lokerointia kirjoitti:

        Ahdasmielinen on mielestäni ihminen joka haluaa lokeroida kaiken. Ahdasmielinen ihminen hyväksyy vain oman tapansa elää.

        Täytyy tähän vielä lisätä että silloin kun mulla on paha olla ja kärsin itsetunto-ongelmista, niin piponi saattaa olla niin kireällä että syyllistyn itsekkin näihin yllä mainittuihin. Kyllä sanonta " jos hyväksyy itsensä on helpompi hyväksyä muutkin" pitää paikkaansa.


    • Folio Mulder

      On olevinaan kaikkea muuta kuin ahdasmielinen. Jos vanhempi sanoo jyrkästi ei kannbikselle, niin tämä on ahdasmielinen nuoren mielestä, vaikka vanhempi onkin viisas.

      Nuoret kuvittelevat asioita, mutta eivät tiedä ja koska itsekin olen ollut nuori, niin tiedän, että tuohon sanaan liitty tietämättömyyttä, asetettujen rajojen ja viisauden tunnistamattomuutta hyvin paljon.

      • Mari Jari

        "On olevinaan kaikkea muuta kuin ahdasmielinen. Jos vanhempi sanoo jyrkästi ei kannbikselle, niin tämä on ahdasmielinen nuoren mielestä, vaikka vanhempi onkin viisas."

        En ole nuori enää vaan 32 v, mutta kyllä tuo minustakin oudolta kuulostaa. Ahdasmielisyyttä voi joskus hyvinkin olla tuo "vanhempi onkin viisas". Kyllä, jos on kokemusta - sinulla ei kannabiskokemusta, eikä tietoa ole. Luepa tämä niin tietosi lisääntyy:

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288

        Tottakai nuoret haluavat kokeilla luontoäidin tuotetta, joka on ihan tutkimuksin ja uutisissa TODETTU. Itse en hyväksyisi edes kahvia alaikäisen käyttöön. En ruohoakaan. 50 v tuttavani, perheellinen mies, joka on uskovainen käyttää lääkkeenä kyseistä kasvia, hänellä on keskushermostosairaus. Siinä sivussa hän toki päihtyy ja sanoo olevansa hieman lähempänä jumalaa.

        Itselläni itseasiassa se vaikuttaa tuohon ahdasmielisyyteen: osaan huumorin keinoin hieman paremmin käsitellä ongelmiani. Kiitos luonto mahtavista lääkkeistäsi - ei sitä kukaan, koskaan, saa kitkettyä.

        Mitä luulet lääkekannabiksen olevan? Ajattele: Lääke! Sinä sanot Huume! Minä sanon: päihde ja apu! Lääke ja päihdekannabisi ovat kuule tismalleen sama kasvi.

        Ymmärrän varsin hyvin jos joitakuita harmittaa, että on saanut väärää tietoa uutisista. Ei aiheesta paljonkaan uutisoida. Ehkä siksi että se on hallitsevalle luokalle uhka: se saattaa tehdä käyttäjistään vähemmän ahdasmielisiä (so. mieli muuttuu huumorintajuisemmaksi). Hallitseva luokkahan voi olla ahasmielinen, mutta sehän tiedetään: on hitleriä, stalinia, bushia jne.

        Polttaa sitä ei tarvitse: on myös höyrystin ja sitä voi syödä. Terveys .

        Minä tunnen ahdasmielisyyttä myös itsessäni: katkeruus ja pelko osio iskee minuun. Miten sinulla pyyhkii?

        Tämä keskustelu on itseasiassa jo nyt auttanut minua. Ihanaa.


    • ahdasmielisiä

      Ahdasmielisyys on sitä ettei voi hyväksyä toisten ratkaisuja, vaan on pakko sekaantua toisten elämään.
      Naurettavinta ahdasmielisyyttä on toisten parisuhteisiin puuttuminen.
      Vaikkei itse mitenkään hyödytä asiasta, niin silti joidenkin ahdasmielisten on aivan pakko
      päästä päättämään ketkä saavat olla yhdessä ja ketkä eivät.

      Nykyään jo suurin osa hyväksyy lesbo ja homo suhteet, samoin erirotuiset parisuhteet.
      Siksi ihmettelenkin että miksi on vielä niin paljon ahdasmielisyyttä eri-IKÄISTEN parisuhteista?
      Jos jompikumpi puolisoista on toista hiukankin vanhempi, monet katsovat oikeudekseen puuttua asiaan.
      Esim. Niinistön mennessä naimisiin lähes keski-ikäisen naisen kanssa, suhdetta paheksuttiin vain ikäeron takia.

      Mitä haittaa kenellekään on siitä että toisiaan rakastavat ihmiset ovat yhdessä aivan normaali heterosuhteessa vaikka toinen olisikin toista vanhempi?

      Ei tarvitse kuin lukea noita "puumanainen" kommentteja, niin niistäkin löytää valtavasti ahdasmielisiä!

      • , , ,

        "Mitä haittaa kenellekään on siitä että toisiaan rakastavat ihmiset ovat yhdessä aivan normaali heterosuhteessa vaikka toinen olisikin toista vanhempi?"

        Ihmiset ovat kateellisia, että joku on "saanut" niin nuoren kumppanin, vaikka on itse ns. kehäraakki. Sitten on se näennäismoraali: on olemassa joku kirjoittamaton laki että pitää olla saman ikäinen; "samanikäisethän ymmärtävät paremmin toisiaan". Taustalla pelkoa, ettei suhde onnistu. Ehkä myös pelko siitä, että jompaakumpaa osapuolta käytetään hyväksi: pelko että nuori nainen rahan peräs ja vanha mies ihanan pyllerön perässä :)


      • DK-jätkä
        , , , kirjoitti:

        "Mitä haittaa kenellekään on siitä että toisiaan rakastavat ihmiset ovat yhdessä aivan normaali heterosuhteessa vaikka toinen olisikin toista vanhempi?"

        Ihmiset ovat kateellisia, että joku on "saanut" niin nuoren kumppanin, vaikka on itse ns. kehäraakki. Sitten on se näennäismoraali: on olemassa joku kirjoittamaton laki että pitää olla saman ikäinen; "samanikäisethän ymmärtävät paremmin toisiaan". Taustalla pelkoa, ettei suhde onnistu. Ehkä myös pelko siitä, että jompaakumpaa osapuolta käytetään hyväksi: pelko että nuori nainen rahan peräs ja vanha mies ihanan pyllerön perässä :)

        Uskonpa, etteivät ne ahdasmielisimmät uskalla osallistua tämänkaltaisiin keskusteluihin.

        Heh.. perustetaan ahdasmielettömien puolue ja luodaan itselle profiili erottautumalla muista. Kaikkea kun yritetään politisoida tai omistaa.


    • Anonyymi

      Se on sitä ettei hyväksytä erilaisuutta ,esim erilaista pukeutumista .Kuten itselläni .Asun pienellä paikkakunnalla ja kaikki muut täällä pukeutuvat verkkareihin toisin kuin minä .Ja kun menen vaikka kauppaan upeissa vaatteissani niin jotkut kuiskuttelevat .ovat kai kateellisia .On mun vaatteita kehuttukin .Mutta kerran kun menin kauppaan upea goottihame päällä se on vaalea pitsinen korsetilla .niin joku oli niin kateellinen että oli ottanut mun pyörästä ilmat pois .Ihan kuin jollain olisi oikeus tehdä niin ,jos on kateelinen Pyörän korjaaja sanoi että oli puhkottu tahallaan ,reikä oli niin iso ..EI OLE OIKEUTTA PUHKOA RENKAITA JOS ON KATEELLINEN !! KOHTAAVAT OMAN KARMANSA MOKOMAT !!

    • Anonyymi

      Täytyy kyllä sanoa että ihmisten välisten seksuaalisten kanssakäymisten puinti oikeussaleissa kertoo kyllä hemmetinmoisesta ahdasmielisyydestä.

      Meillähän syytetään oikeudessa jos käy huoran luona joka on "ihmiskaupan uhri" vaikka sitä ei voi huorasta tietää kuka niistä on uhri ja kuka ei, ihmisiä on jopa tuomittu sen perusteella että "kyllähän se olisi pitänyt tietää", oikeasti kyse on vain halusta tuomita ihminen joka julkeaa harrastaa seksiä jollain verukkeella, sehän on moraalitonta jonkin perikieron logiikan mukaan.

    • Anonyymi

      Halla-ahon "ura" alkoi sanoilla:
      "Minä vihaan ihmisoikeuksia".
      Lue Lauri Nurmen kirja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe