Verkkopalvelut hävisi päivityksen aikana

ohhohh-hoijjaa

Minun Vistalle kävi eilen (29.8.2010) näin:
McAffee security center ja Vista update asensivat uusimmat päivitykset. Vistan päivityksistä asentui ainakin uusin Defenderin kuvaukset ja jokin .NET päivitys (tullut saataville loppuviikon aikana). Asennuksen jälkeen tarvitaan uudelleenkäynnistys.
Vista käynnistyi, mutta McAffee security center ilmoittaa pian ettei konetta ole suojattu. Tosiaan, mm. reaaliaikainen suojaus oli pois käytöstä koska jotkin palvelut tai komponentit puuttuvat (McAffeen ilmoitus). Toinen havainto oli, että mikään verkkosovellus ei toimi. Näppäränä kaverina yritin uudelleenkäynnistystä, mutta tilanne ei korjaannu. Verkkoliitynnän fyysinen taso nousee ylös, mutta mikään sovellus ei tunnista verkkoa. Tapahtumalokista selviää, että päivitysten asennuksen jälkeen mm. käyttöjärjestelmän verkkopalvelut ei käynnisty ollenkaan. Sama juttu siis WLANilla ja ethernetillä.
Tein palautuksen tilaan ennen päivityksiä ja kone käynnistyi uudelleen... mutta verkko ei toimi vieläkään.

Matti Meikäläiseltä rupeaa keinot loppumaan. Menikö päivitysten asennuksessa jotain pahasti vikaan, tai pitääkö epäillä virusta? Myös korjausohjeita otetaan vastaan. Ei oikein huvittais ruveta tekemään uudelleenasennusta.

3

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ggghh6678ssss

      on lopussa. Eilen asensin joutessani tehdasasennuksena Vistan koneelle, ja heti sen päälle F-Securen. Kun asensin SP1:stä, ei siitä tullut mitääm, koska se keskeytyi virheeseen, jota ratkaisemaan hain mikki softan sivulta palikan. SP1 ei silti asentunut, ja koneelle oli ilmaantunut Trojan.Heur.LP.Wg4&aKBRCyj - nimimen troijalainen, jota F-Secure koetti tuhota monta kertaa. Mikki softan sivulta selvisi, että SP1.stä ei enää jaeta, ja jollei sitä ole, ei saa enää päivityksiäkään. Sama pätee myös SP2:een, jossa tuki loppuu.

      Yrittävät pakottaa seiskaan, mutta se ei onnistu. Tuo troijalainen oli viimeinen pisara, ja vielä kun koneessa oli maailmankuulu torjuntaohjelma. Vista on turvaton kuin pärekori. Niinpä siirryin suosiolla linuxiin, ja myöhemmin mahdollisesti mac-leiriin. Siellä saa ainakin tukea käyttöjärjestelmälle.

      Mikki softa ilmoittaa tästä lopetuspäätöksestä sivuillaan, mutta se hyödyttää vain niitä, jotka sattuvat sivuja lukemaan. Paska homma!

      Luovu siis sinäkin, ja hyppää ajoissa hukkuvasta laivasta!

    • ohhohh-hoijjaa

      Sain yön pimeinä tunteina ratkaistua tämän ongelman.
      Yritin ensin palauttaa vielä vanhempaa palautuspistettä, mutta järjestelmän palauttaminen toiminto jäi tällöin jumiin. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen kokeilin vielä kumota siirtymisen asennusta ennen olevaan palautuspisteeseen, eli palasin tilaan päivitysten jälkeiseen tilaan. Palautus toimi OK, kone käynnistyi sekä verkkopalvelut käyynistyivät myös. Ainoastaan McAfee security center oli hävinnyt.
      Asensin McAfeen uudelleen ja nyt kaikki toimii.
      Tarkkaa syytä tähän episodiin en tiedä. Nähtävästi kahden eri päivityksen viimeistely samalla uudelleenkäynnistyksellä vaikutti asiaan. Oletettavasti palvelut käynnistyivät väärässä järjestyksessä ja kone jäi sen takia vialliseksi.
      Ei siis kannata asentaa useampaa päivitrystä kerralla.

      • Fipp

        No joo, kyllä minä asennan vaikka 14 Windows päivitystä kerralla, ei se määrä siinä merkkaa. Jos olisit asentanut virustorjunnallesi jonkun päivityksen jonka takia kone piti bootata, ja samaan aikaan Windows Updaten päivityksiä joiden takia kone piti bootata, niin saattaahan se mennä solmuun jostain syystä. Ja ihan näin yleisesti, minä ainkaan en asenna service packkeja virustorjunta päällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      452
      4901
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1357
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1248
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe