Länsimainen riistokapitalismi tullut tiensä päähän!

Uusi Suomi

On todella kuvottavaa, kuinka tekin täällä vain valitatte veroista ja pakolaisista ja laskeskelette, kuinka paljon rahaa teille jää käteen samaan aikaan, kun maailmalla miljoonat lapset kamppailevat eloonjäämisensä puolesta! Juuri tuo "minä minä" ajattelu ja Länsimainen kapitalismi on ajanut planeettamme kestämättömään tilaan! Pian tulevat sorretut nousemaan länsimaista riistokapitalismia ja sen rahanahneita lääkeyrityksiä ja suursijoittajia vastaan! Ja kansainvaellus Eurooppaan ja muualle länteen, selvä seuraus tästä häikäilemättömästä kehitysmaiden riistosta ja ihmiselämän tekemisestä rahalla arvioitavaksi kauppatavaraksi senkun vain kiihtyy!



_________________________________________________
Yli 600 miljoonaa ihmistä on välittömässä kuolemanvaarassa malarian vuoksi, sillä nykyaikaisia, tehokkaita hoitokeinoja ei ole tarpeeksi tarjolla, Maailman terveysjärjestö muistuttaa. Sunnuntaina on vietetty Afrikan malariapäivää.

Suurin osa taudin vuoksi hengenvaaraan altistuvista ihmisistä asuu Saharan eteläisellä puolella. Heistä useimmat ovat alle viisivuotiaita lapsia.

Olemassaolevat halvat lääkkeet, joita on käytetty jo useita vuosia, eivät enää tehoa niille vastustuskykyiseksi kehittyneen malarialoisen lyömiseen.

Ainakin miljoona afrikkalaislasta kuolee vuosittain malariaan, WHO arvioi. Malaria on yleisin lasten kuolemia aiheuttava tauti Afrikassa.

- Emme voi hyväksyä sitä, että ihmiset kuolevat vain siksi, että he ovat köyhiä eikä heillä ole varaa parhaisiin saatavilla oleviin lääkkeisiin, Unicefin pääjohtaja Carol Bellamy korostaa.

YK on pyrkinyt painostamaan kansainvälisiä avuntarjoajia ja lääketeollisuutta apuun. Se on muun muassa yrittänyt saada uusien lääkkeiden hintoja alemmas, kun vanhojen teho on heikentynyt.

Nykyään vanhojen ja uusien lääkkeiden hintaero on kuitenkin vähintäänkin jopa monikymmenkertainen, Unicef huomauttaa.

Terveysviranomaisten mukaan lääkkeiden kalliin hintatason vuoksi paras tapa tartuntojen estämiseksi onkin nykyään hyttysverkkojen asentaminen esimerkiksi nukkumasijojen ylle.

WHO:n mukaan nykyään noin 15 prosenttia afrikkalaislapsista nukkuu hyttysverkkojen suojassa ja vain alle kaksi prosenttia varsin tehokkaiksi todettujen hyönteismyrkyllä käsitellyjen verkkojen alla.

Vaikka määrää ei pidetä vielä riittävänä, havaittavissa on ollut silti viimeisen kymmenen vuoden aikana selvä asennemuutos taudilta suojautumista kohtaan.

YLE24, AP

8

844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elättäjä

      Samaan aikaan kun täällä harkitaan voidaanko perheeseen hankkia lapsi ja pystymmekö tarjoamaan hänelle hyvän elämän, esimerkiksi Afrikassa siitetään holtittomasti uusia nälkäänäkeviä kurjuuden keskelle ajattelematta yhtään voidaanko heidät edes ruokkia!
      Pitäkäämme nyt hengissä olevista huolta mutta estäkäämme vaikka hormoneilla käsitellyllä avustusviljalla uusien kurjien nälkäänäkevien synty puutteen keskelle.
      On parempi estää ennalta kurjuuden lisääminen kuin yrittää hoitaa ongelmia jälkikäteen.

      • Neiti Lahdesta.,

        Maailmassa on liikaa ihmisiä ja sen takia asiat ovat päin mäntyä. Kehitysmaiden asukkaat voivat todella kuolla minun puolestani. Evoluutio on maarannyt niin tapahtuvaksi. Maailmassa saisi olla korkeintaan kolme miljardia ihmistä eikä yhtäöän enenpää.


      • suomi siomalaisille
        Neiti Lahdesta., kirjoitti:

        Maailmassa on liikaa ihmisiä ja sen takia asiat ovat päin mäntyä. Kehitysmaiden asukkaat voivat todella kuolla minun puolestani. Evoluutio on maarannyt niin tapahtuvaksi. Maailmassa saisi olla korkeintaan kolme miljardia ihmistä eikä yhtäöän enenpää.

        viittiks kertoa tarkemmin kuinka päästaisiin ihannemäärään.
        henkilökohtaisesti uskon että pienenpi määrä riittää vallan mainiosti, älävaan kerro että pitäis ampua tai nälkään tappaa.


      • asssssssss
        Neiti Lahdesta., kirjoitti:

        Maailmassa on liikaa ihmisiä ja sen takia asiat ovat päin mäntyä. Kehitysmaiden asukkaat voivat todella kuolla minun puolestani. Evoluutio on maarannyt niin tapahtuvaksi. Maailmassa saisi olla korkeintaan kolme miljardia ihmistä eikä yhtäöän enenpää.

        Voitaisiin ensin tietysti joka jätkä näillä palstoilla pelastaa monta thai-tyttöä tänne ensin morsiamiksi. Vai olikohan Thaimaa ja muu kaukoitä ollenkaan kehitysmaihin kuuluvaa aluetta ?


    • Kurittomat

      Niin. Pienestä se alkaa. Koska riistokapitalismia esiintyy kotimaassakin, niin miksi lähteä merta edemmäs kalaan? Taistella voi kotisohvaltakin, niin Kurittomat räksyttäjät.

      http://mediapexmachtfrei.blogspot.com/

    • älykääpiö....

      miksi ne eivät itse tee mitään olojensa parantamiseksi ?

    • Edelläkävijä

      Välillä tosiaan turhauttaa tuon kaltaiset kommentit riistokapitalismista ja muusta. Hyvä kuitenkin, että näitä kommentteja tulee. Ainakin se herättää keskustelua.

      Tosiasia on, että nykyisenlainen meno saattaa johtaa siihen, että keskiluokka katoaa kokonaan. Jäljelle jäävät super-rikkaat ja köyhät. Köyhien määrä vain on moninkertainen rikkaihin verrattuna. Vastaavasti, ikävä kyllä, myös kehitysmaissa tuskin olot ainakaan paranevat. Tästä kaikesta on kuitenkin täysin turha syyttää kapitalismia. Kyse on ennemminkin ihmisten sini-silmäisyydestä ja tietämättömyydestä järjestelmiä kohtaan. Tietysti on valitettavan paljon myös niitä "rikkaita" ja oikeasti rikkaita, jotka ajattelevat vain itseään, mutta monien yllätykseksi, monet todelliset rikkaat eli juuri esimerkiksi nämä suursijoittajat ovat varsin anteliaita ja antavat suuria summia hyväntekeväisyyteen. Heidän vain ei tarvitse pitää siitä hirveää meteliä. Uskokoon ken tahtoo.

      Tärkeää ei pitäisi olla silti edelleenkään ongelmien hoitaminen, vaan paljon tärkempää olisi keskittyä siihen, mistä ne johtuvat. Tietysti apua pitää antaa niille, jotka sitä tarvitsevat, mutta se ei ole ratkaisu pitkällä aikavälillä.

      Monet pitävät seuraavaa varmasti naurettavana, mutta toivon jokaisen miettivän sitä ainakin hetken ihan ajatuksella ja puolueettomasti. Todellisuudessa yksi suurimmista syistä köyhyyteen on talousälykkyyden puute maailmassa. Tämä ei silti tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi yrittää olla suursijoittaja tai menestyvä bisnesmies, vaan ymmärtää talouden perusasioita paremmin ja hoitaa omat asiansa, eikä jättää niitä hoitamatta, niin kuin nykyään tehdään. Jos kunnolla ymmärtää, mitä tämä tarkoittaa ja sisäistää asian ja alkaa myös elämään sen mukaan, avaa se uskomattoman paljon uusia mahdollisuuksia elämässä. Ja loppujen lopuksi tästä ei hyödy yksilö yksistään, vaan monet muutkin.

    • Voittaisimpa lotossa

      Joo itsekkin tulee käytettyä noita halpoja kauppoja, on SIUNAUS köyhälle kun saa jotain uutta tavaraa kotiin. En välitä missä on valmistettu!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4653
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe