köyhät kaverit vituttaa.

ok17

Itse olin ajoissa opiskellut ja tehnyt taloudellisen tilanteeni eteen kaikkeni.
Tehty työ on tuottanut tulosta ja ikääni nähden minulla on erittäin hyvät tulot.

Kaverit sitten ei ole opiskelleet, tai tehneet mitään järjellistä. Eivät omista mitään.

Tämä suoraan sanoen vituttaa itseäni. Ne on kusessa, niiden pitää alkaa tekemään elämälleen jotain, jokainen tarvitsee omaisuutta - talon ja auton. Sitä ei pääse karkuun, kyseessä ei ole mielipideasia. Toki voi mielipiteensä ilmaista, mutta se ei poista sitä faktaa, että omaisuutta tarvitaan.

Silloin kun näitä elämän valintoja tehtiin, kavereita ei kiinnostaneet koulut, opiskelu, tai hyvän työpaikan saanti. Minua kiinnosti, omakotitalo ja tbo-4wd Audi ei ihan ilmaiseksi tule 33 vuotiaalle ihmiselle tällä alueella.

Inhoan käymistä kavereiden luona: ei saunaa, ei terassia, ei ilmastointia, ei mitään muuta kuin kaljankittaamista.
Heidän autossaan on ikävä olla talvella kyydissä, ei nelivetoa, ei webastoa, ei mitään. Kokoajan talviliikennöinnissä jatkuva pelko siitä, päästäänkö asianmukaisesti perille.

Kaverit ei myöskään voi lähteä ulkomaille, kun se vuokra-asuminenkin jotain maksaa.

147

13613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valintoja vain

      sulla vaan pahanen auto jossa tumputat audilippalakki päässä.

      • kyllä nyt kelpaa

        Kukin tyylillään. Joku haluaa talon ja auton, jollekin toiselle se on sama kuin menisi vankilaan talvehtimaan vapaaehtoisesti. Jotkut tahtovat juoda kaljaa valveillaoloaikansa, koska eivät muutakaan keksi.

        Minä taas, henkilökohtaisesti, pelaan kaikki rahani palkintojen toivossa, ja joskus jotain voitankin. Täällä se minä istun nytkin skodassani karvalakki silmillä ja heittelen koukkuja nettiin ja lumipalloilla naapurin Yrjöä http://bit.ly/Osallistujat


      • 4WD HEI HALOO!!!!!!!

        toi auto juttu on kyllä aika...("ei nelivetoa")...hei haloo!!! Ei kovin mones autos oo nelivetoo...!!! Pelkäsitkö aina lapsenakin että isi ajaa ojaan kun ei ole tietokoneella varustettua nelivetoa...TUSKIN koska eihän silloin edes ollut sellaisia ja vieläkin olet silti elossa... Turha pelko tpoi nelivetojuttu...


    • yksi köyhimö vain..

      Miksi teet siitä oman ongelmasi?
      Ehkä sinun pitäisi sitten etsiä uusia kavereita? Sellaisia joilla on autot ja talot..
      Vai onko jokin muu sittenkin niitä tärkeämpää?

      En minäkään jaksa vanhoja juoppokavereita katsella enää, mitta toisaalta ajatukswesi ovat kovin pinnallisia ja mielipiteesi mustavalolkoisia. Köyhä ei aina ole, juoppo tai laiska. Minäkin olen köyhä, ei elämä vaan mennyt sitä rataa mitä olin suunnitellut. Asun vuokralla pienessä yksiössä ja en näe siinä mitään vikaa. Kuljen bussilla, kun ei ole autoa, mutta mitä minä autolla edes tekisin. En edes tarvitse sitä :) pidän bussilla kulkemisesta ja ihmisten katselusta.
      Ehkä minulla ei ole terassia ja hienoa autoa, mutta elämä ja onni on minulle ainakin jotain ihan muuta kuin omaisuuden keräämistä ja esittelyä. Se on ystäviä, kävelyjä, leffailtoja, saunomista, uimista, rakastamista, suremistaa, saamista, antamista ja menettämistä. Tavara on vain siinä sivulla. Tavara ei tee minua onnelliseksi.
      Okei, myönnän sen että puhtaat lakanat ja pestyt matot tekevät minut onnelliseksi. Hyvä tv-ohjelmakin tekee onnelliseksi vaikka sitä ei katsokaan plasmatelkkarista.
      Ja minut voi tehdä onnelliseksi sekin että löydän euron maasta.. Epäilen että sinua ei.

      • .....

        "Ja minut voi tehdä onnelliseksi sekin että löydän euron maasta.. Epäilen että sinua ei. "

        Hyvin sanottu. Tuo lause kiteyttää koko asian!


      • zzz+

        Erittäin hyvin sanottu. Minulla on kai sitten kaikki mennyt hyvin mutta jaan ajatuksesi täysin. T. mijonääri PS. jos löydän sen euron maasta, minäkin tulen onnelliseksi, mutta annan sen euron kyllä jollekin toiselle.


    • nhljhl

      on pielessä, jos nuo asiat tekevät sinut onnelliseksi!!
      Minä olen akateemisesti sivistynyt, on oma talo, ei ajokorttia!!

      Onnellisimmillani olen kuitenkin vaatimattomassa mökissäni (ei edes sähköä) meren rannalla saunaa lämmittäessäni ja lintuja tiiraillen!
      "Ei saunaa, ei terassia, ei nelivetoa.." Voi helvetti, jos mun onnellisuuteni olisi noista kiinni!!!
      Aineellisesti rikasta - henkisesti köyhää elämää!!!

      • Maria-85

        Niiiiin ja merenrantamökithän ei maksa mitään! On se niin hienoa kun osaat nauttia niistä elämän ilmasista asioista...!


      • mökin haltija
        Maria-85 kirjoitti:

        Niiiiin ja merenrantamökithän ei maksa mitään! On se niin hienoa kun osaat nauttia niistä elämän ilmasista asioista...!

        Perintömökki, 5 neliötä, ei maksanut mitään...


    • mmyah

      Hanki uusii frendei! Ohan se ärsyttävää jos ei voi lähtee niitten kans lomailee ja extempore matkoil ku rahaa ei ole. Ja sit se ikuinen valitus ku raha ei riitä mihinkää...blah blah.

    • Kas kummaa

      No jopahan nyt jotain! Sinua ei siis ole edelleenkään hyväksytty "parempiin piireihin", että silleen!

    • ikävyyksiä

      Olen myös nuorimies, ja haluaisin kertoa, että on myös muunlaisia tarinoita olemassa:

      Eräs entinen kaverini opiskeli 5v. ammattikorkeakoulussa, aloitti 20:nä, valmistui tietotekniikkainsinööriksi, töistä ei tietoakaan. Kokee, että on "hukannut parhaat vuotensa" opiskelujen parissa.
      On tosin muutenkin aika säälittävä tapaus, vastaavia tapauksia on lukuisia.

      Vielä karumpi tarina:
      Setäni (s.1963) Aloitti opinnot nuorena tkk:ssa otaniemessä. Fiksu tyyppi, suoritti diplomi-insinöörin loppututkintoa. Kuinka ollakkaan, 2 viikkoa ennen valmistumistaan (v.1989) Kuoli auto-onnettomuudessa. Siihen päättyi opiskelu-ura, sekä elämä.

      Katsos, kun on se elämä muutakin kuin työtä ja opiskelua ja rahaa. Loppupeleissä se raha on kaikkein vähiten tärkeä asia.

      • zzz+

        Ei. Vaan se työ on kaikkein vähiten tärkeä asia. Ihmisellä täytyy olla 1- Henkin 2 - Rahaa riippumatta siitä onko työtä.


      • Grim Reaper

        Sitten maksaa opintolainoja senkään sedän.


    • myötätuntoinen

      Sama homma mulla. Itse en tosin ole akateemisesti koulutettu, vaan tavallinen vuokratalossa asuva duunari. Opiskelen viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja viikonloppuöisin teen baarihommia, jotta pystyn elättämään itseni. Vituttaa kahtoa sivusta, ku kaverit menee ja tulee miten haluaa, kailottavat kuulleni että kyllä elämässä pitää olla muutakin kuin työnteko ja opiskelu ei hyödytä jne. paskaa. Totta helkkarissa elämässä pitää olla muutakin ku työ, mutta mä en vaan voi sille mitään, että mun opintotuki ei riitä elämiseen. Jos en kävis töissä opiskelujen ohessa, niin eihän mulla ois sillonkaan elämää, ko ei vois mihinkään mennä, ko ei oo rahaa.

      Yks kaveri keksii jatkuvasti tekosyitä työttömyydelleen, ollut jo vajaan kolme vuotta työttömänä... Kovasti muka haluaisi töihin, mutta sattuupa olemaan niin nirso, ettei kelpaa ko ma-pe ja 8-16 oleva työ. Monesti oon sanonu sille et nykypäivänä on aika harvinaista et on tollaset työvuorot, mut ei taho uskoa... Naurettavaa sanon minä!

      Lisäksi ihmettelen työttömiä kavereitani, joilla ei ole edes ammattia, että miten he kehtaavat vaatia että saisivat kunnon töitä ilman koulutusta?? Minäkin alotin sillon 15v työuran mansikanpoiminnalla, siitä pikkuhiljaa edeten "oikeisiin" töihin. Sama homma se on näillä tyypeillä, vaikka ikää oiski jo se melkeen 30v... Mut itepä ovat valitansa tehneet aikoinaan. Niin olen minäkin, katotaan kymmenen vuoden päästä että kumpi nauraa viimeisenä....

      • elämän kortit

        Mulla on moni samantyylinen ystävä ja kaveri. Eivät eväänsä nosta ylös sohvalta; monella kun edelleen vanhemmat kustantavat kaiken. Tähän muuten vielä tarkennan, että olen itse jo 41-vuotias, akateemisen tutkinnon suorittanut (mutta oman alan töitä ei ole löytynyt), aina jotain työtä tehnyt.
        Jos ei ole oman alan töitä, sitten tehdään niitä hanttihommia. Itse olen tällä hetkellä eräässä hotellissa siivoojana. Onko se sitten kivaa - ei tietenkään, mutta siitä saa rahaa, jolla maksaa asumisen ja elämisen!
        Sillä rahalla voi peräti matkailla, ostaa vaatteita ja käydä ulkona syömässä.

        Nämä luuseriystäväni eivät ole kukaan jaksaneet ja viitsineet hankkia mitään ammattia, kukaan heistä ei ole ikinä ollut edes kesätöissä! Ajatelkaa, 40 ikäisiä, ei mitään työhistoriaa. Samoin heille, kelpaisi kyllä kiva sisätyö 9-15, kivalla 10.000e/kk liskalla, mikään muu ei.
        Minusta myös näiden lellipentujen vanhemmat ovat hakoteillä. Miksi he edelleen rahoittavat aikusia lapsiaan. Eihän sitä mitään kannata tehdä, jos äiti ja isi edelleen antaa viikkorahaa ja maksaa vuokran, ostaa kerran viikossa ruokaa kaappiin!
        Sitten näillä kavereilla on otsaa kysyä, vippaanko heille 10e, niin tulevat mukaan leffaan, tai kysyvät, maksanko minä heidän ruokansa tai juomansa baarissa. Ei hitto, minä maksan omani, palkkani on pieni, en sillä ketään kaveria ala elättämään.

        Joten kyllä vikaa on ihmisessä itsessään, jos opiskelu ei kiinnosta, ei mikään yritys tilanteen parantamiseen. Samoin yhteiskunta paapoo ja elättää aikuisia, työkykyisiä liian hyvin.
        Sairaat ja eläkeläiset tässä maassa unohdetaan, heille pitäisi maksaa paljon enemmän tukia ja eläkettä, mutta ei kaverini kaltaisille sohvalla makaaville luusereille!
        Itse yritän hakea aina kaikkia työpaikkoja, ja toivon mukaan sen paremmin palkatun ja oman alani homman vielä saan, edes hetkeksi. Mutta siihen asti, mielummin vaikka siivoojana tai mansikanpoimijana.

        Aloittajalle: asenteesi on ihan per****ä. Älä halveksi toisia ihmisiä. Ymmärrän ärtymyksesi tietyissä asioissa, toisten saamattomuudessa, mutta en omaisuuden vertailussa.
        Minustakin olisi toki kivaa omistaa iso talo tai edes pieni auto, mutta se ei aina onnistu, jos et saa sitä hyvää työpaikkaa. Viimeksi hakemuksia oli 409 samaan työpaikkaan, valituksi tuli toimitusjohtajan sukulainen - yllätys :) Joten aina ei ole onnen kortit tasan, vaikka kovaa yrittämistä olisikin.


      • vitun loinen

        kymmen vuoden päästä olet velkainen huora. et mitään muuta!


      • öpötin

        kun hyvällä koulutuksellakaan pärjää tässä maassa!


      • peräkammarinpoikia
        elämän kortit kirjoitti:

        Mulla on moni samantyylinen ystävä ja kaveri. Eivät eväänsä nosta ylös sohvalta; monella kun edelleen vanhemmat kustantavat kaiken. Tähän muuten vielä tarkennan, että olen itse jo 41-vuotias, akateemisen tutkinnon suorittanut (mutta oman alan töitä ei ole löytynyt), aina jotain työtä tehnyt.
        Jos ei ole oman alan töitä, sitten tehdään niitä hanttihommia. Itse olen tällä hetkellä eräässä hotellissa siivoojana. Onko se sitten kivaa - ei tietenkään, mutta siitä saa rahaa, jolla maksaa asumisen ja elämisen!
        Sillä rahalla voi peräti matkailla, ostaa vaatteita ja käydä ulkona syömässä.

        Nämä luuseriystäväni eivät ole kukaan jaksaneet ja viitsineet hankkia mitään ammattia, kukaan heistä ei ole ikinä ollut edes kesätöissä! Ajatelkaa, 40 ikäisiä, ei mitään työhistoriaa. Samoin heille, kelpaisi kyllä kiva sisätyö 9-15, kivalla 10.000e/kk liskalla, mikään muu ei.
        Minusta myös näiden lellipentujen vanhemmat ovat hakoteillä. Miksi he edelleen rahoittavat aikusia lapsiaan. Eihän sitä mitään kannata tehdä, jos äiti ja isi edelleen antaa viikkorahaa ja maksaa vuokran, ostaa kerran viikossa ruokaa kaappiin!
        Sitten näillä kavereilla on otsaa kysyä, vippaanko heille 10e, niin tulevat mukaan leffaan, tai kysyvät, maksanko minä heidän ruokansa tai juomansa baarissa. Ei hitto, minä maksan omani, palkkani on pieni, en sillä ketään kaveria ala elättämään.

        Joten kyllä vikaa on ihmisessä itsessään, jos opiskelu ei kiinnosta, ei mikään yritys tilanteen parantamiseen. Samoin yhteiskunta paapoo ja elättää aikuisia, työkykyisiä liian hyvin.
        Sairaat ja eläkeläiset tässä maassa unohdetaan, heille pitäisi maksaa paljon enemmän tukia ja eläkettä, mutta ei kaverini kaltaisille sohvalla makaaville luusereille!
        Itse yritän hakea aina kaikkia työpaikkoja, ja toivon mukaan sen paremmin palkatun ja oman alani homman vielä saan, edes hetkeksi. Mutta siihen asti, mielummin vaikka siivoojana tai mansikanpoimijana.

        Aloittajalle: asenteesi on ihan per****ä. Älä halveksi toisia ihmisiä. Ymmärrän ärtymyksesi tietyissä asioissa, toisten saamattomuudessa, mutta en omaisuuden vertailussa.
        Minustakin olisi toki kivaa omistaa iso talo tai edes pieni auto, mutta se ei aina onnistu, jos et saa sitä hyvää työpaikkaa. Viimeksi hakemuksia oli 409 samaan työpaikkaan, valituksi tuli toimitusjohtajan sukulainen - yllätys :) Joten aina ei ole onnen kortit tasan, vaikka kovaa yrittämistä olisikin.

        on koko joukko sitten sun kaverit


      • JewJuuu

        Samaa mieltä laiskuudesta. Kuka meidät elättää ellei työssäkäyvät? Ei eurot puussa kasva!!!!


    • Käykö harmiksi?

      Olenko minä huono isä tai äiti? Enkö ole ostanut lapselleni tarpeeksi DVD:tä, videopelejä ja kaikenlaisia turhia krääsöjä? Pitäisikö antaa lellipennulle tästä lähtien lihavan pankkikortin? Häh häh hää! >;)>

      World is mine!
      http://www.youtube.com/watch?v=RdXgoIjS7UM

      • Fil.tri J.K.

        Käynyt Jari Sarasvuon kursseja, sillä eräs Sarasvuon perusteemoja on, "Välttäkää seurustelua köyhien kanssa, sillä köyhyys saattaa tarttua", voitkos sen selvemmin ilmaista, että rahalla saa ja Audilla pääsee, etenkin nelivetoisella!
        Köyhää on aloittajan elämä noilla kriteereillä!


      • Mää vaan
        Fil.tri J.K. kirjoitti:

        Käynyt Jari Sarasvuon kursseja, sillä eräs Sarasvuon perusteemoja on, "Välttäkää seurustelua köyhien kanssa, sillä köyhyys saattaa tarttua", voitkos sen selvemmin ilmaista, että rahalla saa ja Audilla pääsee, etenkin nelivetoisella!
        Köyhää on aloittajan elämä noilla kriteereillä!

        Ja idiootimpaa juttua en oo hetkeen lukenu ja johtuu varmaan siitä, että yritän kaikin keinoin vältää näitä tän tason urpoja! Jos luulet olevas jotain, ni kattele ympärilles, ihmisillä on elämä ja kavereita, sulla ei mitään, eikä tuu koskaan oleen. Herää kysymys, miten oot viä elossa vai ekkö tajua vetää ittees kiikkuun?? Ainii, joudut luopuun Audista, sorry...


      • itelles

        Tieräks mitä???? Toi sudet ja lampaat jutska. Viimeksikään se susi EI tiedä, mitä sinne lammaslaumaan oikeesti kuuluu ja olen todennut pitkällisen tutkimuksen perusteella, että lammaslauman paimentaminen on, paitsi mieltä ylentävää, niin siitä saa myös rahaa. Eikä sua jatkuvasti vihata. Sähän teet tärkeää työtä. Ja ne hampaanväläyttelijät on ihan yhtä kovaa kamaa, kuin säkin, et hähhäää vaan.


    • ...pinnallinen...

      ...PASKA... >D

    • glfkjfkdlgf

      Kaikki eivät ole syntyneet kultalusikka suussa! Voin kertoa ettei minulla ole koskaan ollut varaa opiskella, en ole saanut mitään apua kotoa koskaan. Pakko oli mennä paskatöihin jo yläasteella, ja sitä on jatkunut.
      Ja minulla on muuten sekä talo että auto, jotka ollaan paskatöillä maksettu.
      En pyydä bensarahaa köyhiltä kavereita, voisit sinäkin ottaa autottomat kaverit kyytiin, vai onko kivempi ylhäisessä yksinäisyydessä?? Elämä ei ole niin yksinkertaista, vaikka helppoa on ajatella mustavalkoisesti.
      Oletko koskaan miettinyt kuka omisti maat ja metsät aikojen alussa? Ei ollut meidän suku jakotilaisuudessa! Totuus on että raha tulee rahan luo, ja rikkaat fiflaa pääomatulojen kans.
      Ja akateemistä työttömyyttä on myös. Mutta opiskelu on hyvä asia kuitenkin, mahdollisuuksien mukaan.

      • mk

        Vanhempien rahoja tarvita kun on opintolaina ja opintotuki ja sillä minäkin -80 luvulla opiskelin ja kun valmistuin niin 36000markkaa lainaa mutta sain hyvän duunin silloin ja eikä tartte paskahommia tehdä kun on koulutusta ja tienaa paljon parremmin kun käytännön töissä ja sehän on itsestä kiinni että menee ensin töihin ja säästää ja sitten opiskelee ja nykyisin voi opiskella työ ohessa monipuolista koulutusta että pääsee eteenpäin. On paljon helpompi laittaa muut töihin ja itse johtaa sitä niin menee päivä paljon paremmin ja suunnittelee seuraava töitä tuotannon tekijoille.


      • Henkseli
        mk kirjoitti:

        Vanhempien rahoja tarvita kun on opintolaina ja opintotuki ja sillä minäkin -80 luvulla opiskelin ja kun valmistuin niin 36000markkaa lainaa mutta sain hyvän duunin silloin ja eikä tartte paskahommia tehdä kun on koulutusta ja tienaa paljon parremmin kun käytännön töissä ja sehän on itsestä kiinni että menee ensin töihin ja säästää ja sitten opiskelee ja nykyisin voi opiskella työ ohessa monipuolista koulutusta että pääsee eteenpäin. On paljon helpompi laittaa muut töihin ja itse johtaa sitä niin menee päivä paljon paremmin ja suunnittelee seuraava töitä tuotannon tekijoille.

        Ja taitaa sihteeri yleensä hoitaa tuon kirjoittamispuolen sinulla?


      • sdftre

        puhut paljon mutta paskaa.


    • 22-vuotias mies

      Koitapa nyt hyvä otsakkeen kirjoittaja (nm. "ok17") ryhdistäytyä tuon asenteesi kanssa. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä siinä asiassa, että onhan se mukavaa, jos on omaisuutta. MUTTA, olisi kaikille osapuolille kohteliasta olla rehentelemättä sellaisella asialla. Jos sinä valikoit kaverisi varallisuuden perusteella, et kyllä ansaitse kunnollisia kavereita ollenkaan.
      Kun kerroit, että "kaverit ei tehneet mitään järjellistä, eivät omista mitään", onko sun mielestäsi todellakin saavutettava elämässään omakotitalo ja Audin veroinen auto, että vasta omistaa jotakin?? Vai kuinka nuo sitaateissa olevat asiat voisi paremmin tulkita... Oletko kysynyt kavereiltasi, ovatko he onnellisia? Kaikkien ei vain tarvitse saavuttaa varallisesti ylellistä elämää, ollakseen silti onnellisia.
      Itse elän pienillä tuloilla, pröystäilemättä ja oon todella onnellinen oman kumppanini kanssa!

      • *Huokaus*...!

        Säälin "ok17":ää, kun vaikuttaa siltä, että hänelle on materia & raha kaikki kaikessa! Tottakai mukava summa "ylimääräistä" rahaa tilillä helpottaa elämää, muttei se suinkaan ole tae onnellisuudelle.

        Ennemmin kuin nälviä "köyhiä"(mutta kenties henkisesti rikkaita ja omalla tavallaan onnellisia) ystäviään, niin olisiko parempi itse jättää nämä "riippakivet" menneisyyteen ja hankkia uutta kaltaistaan seuraa...!

        Mulle on ainakin yhdentekevää asuuko ystäväni omistus-, osaomistus- tai vuokra-asunnossa, onko heillä millaiset tulot & työt(mahd. koulutuksineen), autot tms.! Tottakai iloitsen, jos ystävilläni menee hyvin, mutten sorsisi ketään olemattoman omaisuuden tai vastaavan takia...! Luonteen perusteella olen ystäviini aikoinaan tykästynyt ja se sisäinen kauneus mikä heissä on tulee tulevaisuudessakin olemaan se ainoa tärkeä asia ystävyytemme tukevana jalustana!


        Varallisuus & terveys on katoavaista - tosiystävyys on ikuista! Onneksi niitä tosiystäviä on - kohtuullisen varallisuusasteen lisäksi! (Ja vaikka omaisuus menisi puolin tai toisin, ystäviä ei mun lähipiirissä jätettäisi!)


      • zzz+

        Hyvin sanottu. Omituista sen sijaan on, että vähemmän varakas ystäväpiiri alkaa puhua paskaa varakkammasta osapuolesta vaikka ne ei pröystäilisikään. Se vaan on totta, ja mielestäni uskomattoman tyhmää. Eräs, joka "haluaisi olla rikas ja esittää sellaista", suuttui minulle kun hankimme omakotitalon meren rannalta, ja voi sitä juorujen määrää. Tarvitseeko sanoa, että emme ole enää ystäviä. Niin uskomatonta paskaa sai kuulla selän takana "meidän ylimielisyydestä" ja muusta että parempi kun emme ole sellaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä. Tämä on siis seuraus sen toisen käytöksestä, ei meidän syy. Joitakin ihmisiä suoraan sanoen vituttaa, kun varakkaampi elää normaalia elämää ilman rehentelyä. Menköön itseensä.


      • Joo joo mies
        *Huokaus*...! kirjoitti:

        Säälin "ok17":ää, kun vaikuttaa siltä, että hänelle on materia & raha kaikki kaikessa! Tottakai mukava summa "ylimääräistä" rahaa tilillä helpottaa elämää, muttei se suinkaan ole tae onnellisuudelle.

        Ennemmin kuin nälviä "köyhiä"(mutta kenties henkisesti rikkaita ja omalla tavallaan onnellisia) ystäviään, niin olisiko parempi itse jättää nämä "riippakivet" menneisyyteen ja hankkia uutta kaltaistaan seuraa...!

        Mulle on ainakin yhdentekevää asuuko ystäväni omistus-, osaomistus- tai vuokra-asunnossa, onko heillä millaiset tulot & työt(mahd. koulutuksineen), autot tms.! Tottakai iloitsen, jos ystävilläni menee hyvin, mutten sorsisi ketään olemattoman omaisuuden tai vastaavan takia...! Luonteen perusteella olen ystäviini aikoinaan tykästynyt ja se sisäinen kauneus mikä heissä on tulee tulevaisuudessakin olemaan se ainoa tärkeä asia ystävyytemme tukevana jalustana!


        Varallisuus & terveys on katoavaista - tosiystävyys on ikuista! Onneksi niitä tosiystäviä on - kohtuullisen varallisuusasteen lisäksi! (Ja vaikka omaisuus menisi puolin tai toisin, ystäviä ei mun lähipiirissä jätettäisi!)

        Kun taas itse suollat typerää lässytystä. "tosiystävyys ikuista"? Tosiystävyydet ja - rakkaudet kuolee elämän lopussa vaikka kuinka haluatte kuvitella Itsenne jotenkin enemmän henkiseksi kuin aloittaja. Ite olette tuollaisia pikku räkyttäjiä ja kuvittelette, että köyhyydessä sätkiminen olis jotenkin jalompaa kuin vauraus. Jos aloittaja on tehnyt ison työn omaisuutensa eteen niin miten se muka on teiltä köyhiltä pois...


      • *Huokaus!* :)
        Joo joo mies kirjoitti:

        Kun taas itse suollat typerää lässytystä. "tosiystävyys ikuista"? Tosiystävyydet ja - rakkaudet kuolee elämän lopussa vaikka kuinka haluatte kuvitella Itsenne jotenkin enemmän henkiseksi kuin aloittaja. Ite olette tuollaisia pikku räkyttäjiä ja kuvittelette, että köyhyydessä sätkiminen olis jotenkin jalompaa kuin vauraus. Jos aloittaja on tehnyt ison työn omaisuutensa eteen niin miten se muka on teiltä köyhiltä pois...

        Ei minusta todellakaan ole sen "jalompaa" olla köyhä, kuin rikas - muttei myöskään ole automaattisesti paheksuttavaa, jollei ole millä mällätä...!

        Eikä se todellakaan ole muilta pois jos joku on kovalla/vähemmän kovalla vaivalla/työllä omisauutta saanut itselleen kasattua!

        Se sitä vastoin ärsyttää, jos jotkut kokevat tarvetta leveillä omaisuudellaan ja kulkevat nokka pystyssä. Asenne ratkaisee - ne "rikkaat", joilla on vielä nöyryys tallella, ansaitsevat arvostukseni! Ei sitä ystävyyttä tulisi laskeja euroissa - jos se on tärkeintä, niin sitten on parempi hankkia itselleen "arvoisiaan" ystäviä!


        Ehkä minä vaan sitten olen ollut onnekas omien lähimpien ystävieni kanssa - ja ehkä naiset & miehet kokevat nämä asiat eri tavalla, kukaties!


      • zzz+ kirjoitti:

        Hyvin sanottu. Omituista sen sijaan on, että vähemmän varakas ystäväpiiri alkaa puhua paskaa varakkammasta osapuolesta vaikka ne ei pröystäilisikään. Se vaan on totta, ja mielestäni uskomattoman tyhmää. Eräs, joka "haluaisi olla rikas ja esittää sellaista", suuttui minulle kun hankimme omakotitalon meren rannalta, ja voi sitä juorujen määrää. Tarvitseeko sanoa, että emme ole enää ystäviä. Niin uskomatonta paskaa sai kuulla selän takana "meidän ylimielisyydestä" ja muusta että parempi kun emme ole sellaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä. Tämä on siis seuraus sen toisen käytöksestä, ei meidän syy. Joitakin ihmisiä suoraan sanoen vituttaa, kun varakkaampi elää normaalia elämää ilman rehentelyä. Menköön itseensä.

        Tosiystävyyteen ei kuulu se, että kadehditaan & puhutaan selän takana p...kaa, jos toisella menee paremmin kuin itsellään! Kunnon ystävä osaa iloita toisen menestyksestä, varsinkin jos tämä varakkaampi ei asialla leveile/ylpeile!


    • Jurpo, the man

      ...on ottaa kaverit teille asumaan. Ei kai kavereita nyt voi noin alkeellisissa oloissa pitää! Ja kuljette kaikki sun Audilla, niin pääsette turvallisesti perille ;-) Kaveria ei jätetä! ;-)

    • ........

      Sinuna mua vituttaisi oma käytös eikä kaverit. Jokaisella on oma elämänsä ja oma tapansa elää se. Omaisuutta ei todellisuudessa tarvita yhtään mihinkään, sano yksikin asia mihin sitä tarvittaisiin? Jos sä tykkäät punaisesta ja kaveri sinisestä, niin mikä siin on väärin? Anna kavereides elää ja jätä ne rauhaan, jos seura on niin kaameeta. Niillä on vanhuksina sentään muistoja eikä tarvii vanhainkodissa valehdella.. Sulla rahaa, jolla saa ..mitä? Ala elää!

    • Säälin sinua.

      Ensinnäkin: onko ne sun kavereita, jos olet tuollainen iso negaatiivinen kapitalisti?

      Toiseksi: jos ahistaa, hanki "parempia" kavereita. Ihan lähipiiristä löytyy samanlaisia muka parempia ihmisiä taloneen ja veneineen. Ja homma kaatuu kuin korttitalo.

      Kolmanneksi: itseensä panostaminen henkisesti vie paljon pidemmälle kuin ne loppumetreillä yksinäiset lomailut.

      Olen nyt köyhä ja hetken sain antaa toisille aineellista hyvää. Ja ihana olo, kun asiat on taas mallillaan. Eli muistan ja koen arvot.
      Enkä ole yksin, koska mielestäni ystävyys ei ole yhtäkuin raha.

    • Penkinpää

      ei ole kavereita! Kenties sinulla on joskus joitain henkilöitä/tuttavia ympärilläsi, mutta kavereitasi he eivät ole! Jos nuo henkilöt olisivat oikeita kavereitasi, sinua tuskin kiinnostaisi onko heillä terassi, oikean merkkinen auto tms..
      Mene nyt hyvä ihminen itseesi ja mieti tiedätkö sinä ystävyydestä hölkäsen pöläystä.
      Mieti asiaa viimeistään silloin kun tunnet itsesi yksinäiseksi - voi sulle koittaa joskus sekin aika.

      Arvoisille muille vastaajille:
      Onko kenellekään teistä juolahtanut mieleen että aloitus on provo?
      Onko ihan oikeassa elämässä olemassa aloittajan kaltaisia (aikuisia) olioita?

      • ystävyyttä..........

        Usko pois, kyllä heitä on, heitä kutsutaan joko idiooteiksi tai narsisteiksi. Jos aloittaja ei ole provoilemassa, niin hänellä tuntuu olevan vähän tunteita jäljellä vaikka päätä ei olekaan. Narsisteilla ei ole edes sitä vähää tunteita jäljellä.


      • Anonyymi
        ystävyyttä.......... kirjoitti:

        Usko pois, kyllä heitä on, heitä kutsutaan joko idiooteiksi tai narsisteiksi. Jos aloittaja ei ole provoilemassa, niin hänellä tuntuu olevan vähän tunteita jäljellä vaikka päätä ei olekaan. Narsisteilla ei ole edes sitä vähää tunteita jäljellä.

        Voin sanoa että joensuussa näitä ap kaltaisia ääliöitä riittää.


    • Kehtaatkin.

      Lapseni valmistui juuri kemian insinööriksi, eikä todellakaan pidä kiirettä duunin kanssa. Sellainen nälkäkuuri ja ponnistus oli tuo opiskeluaika, että ymmärrän tasan kuinka upeaa on lötköilla vähän aikaa. Ja sattui vielä kamalan kuuma kesä. Hän on henkisesti niin vahva, että raha ei määritä hänen ihmisarvoaan.
      Sinulla taitaa olla hieman ongelmia itsetuntosi kanssa??

      Ei kukaan meistä ole sen parempi tai huonompi, rahan kanssa tai ilman. Jos joku nyt yleensä viitsii olla kaverisi, ole pirulauta kiitollinen tuosta häviävästä luonnonvarasta.

      • Anonyymi

        Hienosti argumentoitu.


    • jookostajooota

      Nimimerkki ok17 ei ole osallistunut keskusteluun aloituksensa jälkeen. Hän on klo 13:10 kirjoittanut aloituksensa. Omituinen aika? Aloittaja taitaa olla 17-vuotias jolppi joka lintsaa amiksesta tai joku peräkammarin poika jolla on suuret haaveet!

      • zzz+

        Ei ole väliä onko alkup. joku 17v amisviiksi - hän avasi hyvän keskustelut aiheesta, millaisia mulkkuja ihmiset voivat olla.


    • mk

      Mieltä asiasta että joskus kavereilla ei ole rahaa lähteä mihinkään kun tienaa niin vähän eikä ole innostusta kohentaa tilannetta vaikka tekemällä töitä paljon ja niin edelleen. Itselläni yksi perheellinen kaveri joka kehuu tuloillaan mutta aina välillä on rahaa lainaamassa mutta pistin topin kun takaisin maksu kestää niin kauan. Jouduin asuton ostoon kun autoni tuhottin ja ja laitoin autoon 6000e niin kaveri kysy että otikko lainaa niin sanoin että ton verran pitää aina olla varalla ja vielä jouluksi 2010 16 päiväksi teneriffalle joulua viettämään kunnon auringon paisteeseen.

    • fgdfgdgf

      Älä sysää vahinkoasi toisten niskoille ja syytä muita.

      Sinua tässä vituttaa se että olet ihan helvetin kateellinen kavereillesi joilla on hauskaa, joille sattuu ja tapahtuu ja jotka nauttivat elämästä, kun sinä kuvittelit että pelkästään opiskelemalla mahdollisimman hyvätuloinen ammatti, ostamalla kaikki, sinä saisit OSTETTUA kavereitakin. Eihän tuo mistään viisaudesta kerro, vaan helvetinmoisesta typeryydestä.

      Et tainnut tietää että ne rikkaat työpaikkasi tyypit ovat myös ihmisiä jotka ovat tajunneet että eläminen tässä elämässä on tärkeämpää kuin yrittää nostattaa omaa paremmuuttaan materialla? Työkaverisi elävät myös omaa elämäänsä, köyhempien ystäviensä kanssa, käyvät matkustelemassa, auttavat heitä, ottavat kuppia ja pitävät hauskaa välittämättä siitä mitä maallista mammonaa heillä on - koska he näkevät ystäviensä henkisen omaisuuden arvokkaina sinällään. Mutta sinä olet jäänyt pois työkavereittesikin kaveripiireistä koska he ovat nähneet ettei sinusta ole oikeaksi ystäväksi. Sinä olet juuri sellainen persoona joka kaverin kanssa syömään mennessä syö itse hyvin ja kaveri saa maksaa oman tilauksensa joka on lasillinen vettä. Ei semmoinen tuo sinulle ystäviä!

      Vituttaako olla yksinäinen? Jos naista kaipaat, niin maksa naiselle että saat vähän rakkautta elämääsi. Voit sitten sen jälkeen miettiä että kuinka arvokasta se rakkaus oikeasti oli.

      Minä arvostan sinussa sitä että sinä et ole jäänyt tuleen makaamaan, vaan olet ahkera ja selvästi päämäärän saavuttamiseen painottunut persoona. Mutta yksi asia sinulta puuttuu ja se on empatia, eli sen ymmärtäminen että ystäviä ei voi ostaa rahalla, eikä ystävyyttä mitata rahalla, vaan sydämellä.

      Mitä se Audi sinulle toi muuta kuin yksinäisyyden ja vitutuksen? Meidän kaveriporukassa ei ole ollut sooloilijoita, vaan meidän kaveriporukassa on autettu toista ymmärtämään mikä on tärkeää elämässä. Siksi meistä jokainen on myös saavuttanut elämässään jotakin, ja kun on meinannut pudota tikkailta, niin on otettu vastaan ja vedetty takaisin ylös koska arvostamme kaverin sydäntä. Siinä sivussa sitä maallista paskaa on sitten tietysti siunaantunut myös. Opettelisit yhteistyötä ja yrittäisit ymmärtää sen tärkeyttä, muussakin kuin projektien läpiviemisessä ja tuloksen tekemisessä.

      • köyhä kaveri

        taidan olla. Koulutus vielä(kin) kesken ja rahat tiukilla. En halua lainaa ottaa ja nyt en halua olla töissä, että saan opinnot loppuun. Pyysin kaverin kaupungille iltaa istumaan. Söin kotona. Kaverini kaupungilla töiden jälkeen ja olin seurana. Menimme baariin ja kaverini otti cocacolaa, minä vettä. Ihan luonnollista ja mukavaa oli, meidän läheisten ystävien kesken.

        Ei tämä asia tullut edes mieleen. Siksi oli pakko vastata tähän. Mitä se kenellekään kuuluu, mitä minä haluan juoda tai missä syödä? Eikä minulle tullut mieleenkään, että hän olisi minulle tarjonnut. Siinähän olisi tullut paine, että minun pitää ensi kerralla tarjota tai olisi jotenkin viestittänyt, että valinnassani olisi jotain vikaa. Samahan se on, mitä siinä kurkusta alas kaataa, yhdessä oli hauskaa ja päästiin liikkeelle.

        Ei meidän välillämme ole merkittävää eroa. Olemme hyvin samankaltaisia. Tilanteeni on väliaikainen, vaikka onkin useamman vuoden jatkunut. Taustalla ovat arvoni ja elämäni valinnat, joiden seurauksena minulla on elämässäni monia itselleni arvokkaita asioita. Ystäväni tietää, että minua ei haittaa olla köyhä joissakin asioissa. Sen ansioista minulla on kuitenkin aina rahaa niihin asioihin, jotka koen tärkeäksi. Esim. auto on vain kulkuväline, en siihen panosta. Ja asuminen on väliaikaista, kun työn perässä joutuu moni kuitenkin muuttamaan, mutta pitäähän sitä viihtyä, se riittää.

        Fgd kirjoittaa monesta asiasta hyvin. Halusin vain tuoda tämänkin puolen esille.


    • Ei rahan orja

      Jep. Sun kavereilla on varmaankin oikea elämä. Olet köyhä ihminen, en tarkoita varakkuudeltasi. Mutta jos elämän pääasia on tehdä rahaa, saada nelivetoaudi niin..no, kukin tyylillään.

    • Ei nelivetoa

      Hanki elämä, niin ei tarvitse provoilla.

      • t

        kaljankittaus on siis yhtä kuin hyvä elämä


      • Vasemmisto toverit

        Kuskaat kavereitasi sillä sun audillasi koska muuta ajoe et oikeen saa aikaiseksi ja kämppäsi voi olla menestyvien ystäviessi lepopaikkana. Outo tapa puhua kavereista.. vai oliko toi kaverit terminä sama kun toverit eli puhuttaessa kanssaihmisistä


    • wamic

      audihan on ihan paska!
      en itsekkään ole opiskellut, mutta töitä olen kyllä tehnyt. ja olen pelkkä duunari, mutta on talot, autot ja kohta pitäisi vaimolle ostaa oma. lapsia on kaksi ihanaa poikaa, ja kolmas tulee joulukuussa. on ihana ja fiksu vaimo, ja pirun hyvin koulutettu koira. tänä vuonna on jo käytynä kaksi ulkomaanmatkaakin. Joten kyllä sitä ilman koulujakin pärjää, kun tarpeeksi fiksu.
      mitäs helvettiä käyt kavereillasi, kun noin vituttaa? tai miksi niiden kyytiin pitää änketä? istuisit vain siellä audissasi webasto päällä runkkaamassa, kun ei sulla muutakaan ole. vai istutko sen takia niiden kyydissä, että ei oma paska kulu?

    • mksjkv

      Miten voi ihminen olla noin pinnallinen? Ei pahalla, mutta itselleni ei tulisi mieleenkään, että omakotitalo ja ulkomaanmatkat ovat tärkein asia ystävissäni.

      Jos asia sinua kerran niin paljon vituttaa, etsi itsellesi sinun "arvoisiasi", pinnallisia, omaisuuden haluisia ihmisiä ystäviksi. Itse olen elänyt nuoren ikänä vähävaraisessa perheessä ja se ei ole ollut perheeni valinta, että vanhempani ovat sairastuneet, eivätkö ole työkykyisiä. Kaikki eivät itse tee valintoja elämän suhteen, koska yllättäviäkin asioita tapahtuu.

      Minulle tärkeämpää on ystävyys, ei ystävien omaisuus..

      • Hyi hyihyihyi

        Oot pinnallinen tyyppi tai vain joku typerä peräkammarin poika.


      • sdiluvu
        Hyi hyihyihyi kirjoitti:

        Oot pinnallinen tyyppi tai vain joku typerä peräkammarin poika.

        ..94 mallin Vettessä ole nelivetoa. Mutta 640 kolmessa eri paikassa penkitettyä hummaa löytyy taka-akselilta. Jää sun neliveto Audisi kuin tikku paskaan, jos kisoille lähdetään. Mikään ei voita kuutiotuumia, jyrkää nokkaa afr:n virikansia nostajineen ja jousineen. Tiedä se.


    • Onko tosi?

      Kuulin juuri sanonnan:"rahaa tulee kuin kevan saunasta". Kavereille vaan vinkiksi.

    • Kaverit homottaa

      Olet homo! Ottaisit perseeseen!

    • Yks vaan

      Hehehe - Pelle :D

      Ihan asiaakin seassa, mutta sitten tuo Audi - voi jee :D Ja vielä pitää malli ilmoittaa... Että ihan neliveto ja silleen - ei anna henkisistä ominaisuuksista kovin kummoista kuvaa moinen peltilehmän palvonta :) Tollaseen en rahojani kiinni pistäisi vaikka mikä olisi. Ei taida naista olla kuvioissa...

    • niiiiiiiiiiiiin

      mulla on perhe jonka kanssa mulla on hulvattoman hauskaa. En välitä autoista enkä liiemmin roskaelokuvista. Kaverit on yleensä täysin aivopestyjä Amerikan malliin. Mua kiinnostaa omat asiat, ei trendit.

    • ou nou

      Missä ne rikkaat kaverisi on?
      Ei voi olla niin huono tuuri että KAIKKI kaverit on köyhiä luusereita. Ei kai ne vaan käytä sinua ja omaisuuttasi hyväkseen? Höpöhöpöä koko juttu.. Jos ei ole niin kirjoittajan pää on täynnä sahajauhoa.. kirjaviisautta siellä voi olla mutta ei oikeaa elämää.

    • Filman

      Vanhan viisaan jooga gurun lause " Mitä enemmän tavaraa sitä enemmän ongelmia".

      En ole koskaan ollut onnettomampi kuin n. 10 vuotta sitten kun olin yrittäjänä, ja ajoin mersulla, oli rahaa muttei vapaa-aikaa. Ei ollut aikaa lapsille, ei ystäville, ei mihinkään muuhun kun työhön, kun piti saada mammonaa sijoitusasunto, talo, mökki ja osakkeita yms. turhaa. Oli migreeniä ym. fyysisiä oireita, nyt ei mitään sairautta enää ja on aikaa urheilla joka päivä.

      Onneksi tajusin ajoissa hypätä pois älyttömästä oravanpyörästä, ja aloittaa suht onnellisen leppoisan elämän, tajusin siis downhiftauksen jo ennen kun se sai hienon nimen ja tuli muotiin.

      Olen 60-luvun lapsi ja silloin oli paljon vähemmän omaisuutta ihmisillä, mutta oli aikaa ihmisille ja mielenterveysongelmat olivat paljon vähäisemmät kun nykyään, en tuntenut ketään kuka olisi syönnyt masennuslääkkeitä tai ollut tressaantunut yms. elämä oli yksinkertaisempaa, mutta kivempaa.

      • ObiWanCanBlowMe

        Tuo on juuri kaikkien menestyvien yrittäjien kirous. Mitä paremmin bisnekset luistaa, sitä enemmän saa puurtaa että kaikki pysyisi käsissä.


    • nainen '81

      parhaat asiat, joita ystävieni kanssa oon tehnyt ja kokenut, ovat olleet ihan ilmaisia. Ystävyyttä ei rahalla mitata. Omaan ystäväpiiriini kuuluu sekä hyvätuloisia että pienempituloisiakin, on työttömiä, työssäkäyviä, opiskelijoita ja kaikki tasan samalla viivalla ystävyysasteikolla.

    • Bjårn

      Kavereillasi on elämänarvot kunnossa. Sinä olet markkinoitten renkireppana jolle markkinat ovat onnistuneet uskottelemaan että tarvitset sitä kaikkea paskaa jota olet nurkkiisi kerännyt.

      Kateus pyörittää maailmaa sinun laistesi pikkuporvareitten kohdalla. Pitää hankkia kaikki lelut ja olla aina vähän naapuria rikkaampi, ainakin omasta mielestä.

      Hyvä provo mutta vastasinpa silti.

      • ok17

        ...kunhan ajan kulukseni provoilin :)


      • 25
        ok17 kirjoitti:

        ...kunhan ajan kulukseni provoilin :)

        Ei vitsiä ettei puolet totta, kyllä sinun kirjoituksesi jotain elämästäsi kertoo. Toivoisit ilmeisesti olevasi edellä mainitsemallasi tasolla elämässä.


    • kannattaa??

      Mitäs kattelet niitä vai onko kiva olla ainut hyvätuloinen ja kehua omilla ansioillaan. Voi tietenkin olla että ne sun kaverit pitää omaa hauskaa sun kustannuksella noin vanhojen aikojen kunniaksi, tiedä häntä.
      Aina löytyy joku rikkaampi eli voi tietenkin olla ettet löytäis oikeita kavereita kun niitä ei hyvätuloisissa tuppaa olemaan, kun pitä kokoajan kilpailla jostain. No sellasta se on elämä, kun on lusikalla saanut ei voi kauhalla vaatia.

    • eroon'kavereista'

      Sä elät tosiaankin vähän 'luksus'elämää kavereihisi verrattuna. Mutta ompahan on kavereiden vika kun eivät kouluja käyneet. Minä itse olen vasta 16 ja kekseytin opiskelut ja olen nyt ns hanttihommissa. Kuukausi tuloni ovat 700-800 euroa. Ja vuokra on päälle 400e/kk, asun siis yksin. Tiedän, että pääsen myöhemmällä iällä vielä opiskelemaan, koska olen vielä nuori. Mutta omistan muutaman vanhemman kaverin jotka ovat narkkareita. he pyytävät multa kokoajan rahaa, vaikka tietävät että olen itsekkin koko ajan ihan p.a. SE ÄRSYTTÄÄ. ja vielä ärsyttävämpää on se, että he tietävät tasantarkkaan mun tilipäivän ja sen, milloin vanhemmat antavat mulle rahaa. silloin he soittavat ja kysyvät olisiko mulla heittää pariakymppiä. ja minä idiootti vielä heitän. en jotenkin osaa sanoa ei. ja he käyttävät sitä hyväkisi. olen yrittänyt päästä heistä eroon, mutta se ei onnistu. pelkään heitä jonkin verran. kumpikin heistä on istunut linnassa, ja pyörittävät aika isoa huumekauppaa tällä seudulla. ärsyttävää, että olen ikinä edes tutustunut kyseisiin ihmisiin !

      • Köyhälistöä

        Aina kolkytdonaa fikassa, et jos hiffaa jotain gliffaa ni voi sit ostaa, niinku tietsä?
        Tosipaikan tullen kundille piti kansankeräyksellä saada fyrgendaalia kasaan sen verran että jäppiselle saatiin uudet leegot suuhun! Hei missäs ne kolkyt donaa silloin oli?
        Audiveikkoselle voi käydä samoin, että ne köyhät kaverit joutuu jeesaan, ku heebolla käy vouti kylässä ja vie suurinpiirtein tuhkatkin pesästä, katsos kun jäbä jää työttömäksi, niin Audikin vaihtuu dösaan!


    • r0tur54tfgr

      hah hah, minua ei oma köyhyyteni ainakaan vituta yhtään, elämäntilanne muuttui sen verran radikaalisti, että tipahdin "köyhäksi" pakonsanelemana, väliaikaisesti.

      Ihmettelen suuresti teidän aivoituksianne, joille rakkautta ja onnellisuutta tärkeämpää on uusi audi, Jumalaton kiire, ulkokultaisuus ja siihen liittyvät tylyt arvot. Naurattaa menestyspakkonne..

      Omaisuutenne kautta yritätte määrittää ihmisarvoanne ja pönkittää heikkoa itsetuntoanne, sisältä olette tyhjiä..

      maailma on nykyään iso kasa paskaa, missä kusipäät aivopesee idiootteja..

    • RF

      ..että on trolli.

    • 11+7

      Kyllä osaa ihminen olla turhamainen ja ylimielinen.
      Haali vaikka kaikki rahat maailmasta, mutta mitään et saa täältä mukaasi.

    • vega65

      Sinä siis istuskelet nyt toimisto pöytäsi ääressä ja johdat.Kukahan ne sinullekkin kuuluvat työt juuri tällä hetkellä tekee.Jos tarkkaan ajatellaan niin valuutta .Sinä maksat,ja muut tekevät.Miksi siis valitat osastasi ?.Onkohan ehkä sinulle ehkä henkilö kohtainen hyvin vointisi noussut päähän.
      ONNEA JA MENESTYSTÄ

    • rrrrrrrrrrrrrr

      Kerran tuli joku keski-ikäinen pullistelemaan rahoillaan, joten tipautin siltä neljä hammasta. Kun kerran on rahaa niin voi uudet legotkin hommata. Kävi inisemään korvauksista johon sanoin että ihan sama kun ei rahaa ole ja valtiolle velkaa jokusen, useammankin, tonnin. Ja se ottaa ensin kuin antaa muille.

    • akateemi

      Niinkuin olen joskus sanonut
      Se että rakastaa rikkautta, ei tuo rikasta rakkautta

      • työttömänä

        kirjoitti HS-lehti, tänään.
        Etenkin diblomi-insinöörejä - uloshakuun, sanoi Niskavuoren vanha emäntä.


      • Rehvastelee
        työttömänä kirjoitti:

        kirjoitti HS-lehti, tänään.
        Etenkin diblomi-insinöörejä - uloshakuun, sanoi Niskavuoren vanha emäntä.

        Tiedätkö miksi? Siksi, että se nyt vain sattuu olemaan niin, että ne ei duunaretten kakaroita muuksi muuta noi hienot koulutukset!


      • 17
        Rehvastelee kirjoitti:

        Tiedätkö miksi? Siksi, että se nyt vain sattuu olemaan niin, että ne ei duunaretten kakaroita muuksi muuta noi hienot koulutukset!

        Joo ei luokkaSuomessa, ei koulutus auta mitään. Toisaalta tekeekö rikkaus sellaisen "mystisen kilven" sen rikkaan porhon ympärille, jotta talonpojan puinen keihäs pirstoutuu pillun päreiksi vampyyriä vasten? Vai jäikö verenimijä vampyyreiltä "puisen turman väistö"-loitsu loitsimatta (deflection of wooden doom). Mitäpä luulet kermaperse porho?


    • ystävät hädässätunne

      sähän vastanuijaoot tainu paskanousta kuuppan.jos mullaois tollanen paskapääkaverina, niin sanoisin sopimuksenirti ja kiertäisin hyvinhyvin kaukaa. terveisin köyhä mut mailmaa on kierretty.ja sisältäss oot tositois köyhä. ja tulihan toss jo vähäntietooki kuka oot joka omistaa saunan ja audin, toivottavasti sun kaveris lukiss tänsun juttuss.niin mut sähänootkin nilkki ja ostat kaverit ja ystäväss.mut olen 100% varma et omaassnilkaas kompuroitviellä.

    • ...

      Ei ole kyse laiskuudesta, ei kukaan tahallaan halua olla köyhä, kyllä taustalla on usein muut syyt ja psykologisetkin tekijät. Ja se ei ole epätavallistakaan. Ainoastaan kaljan juonti ei sovi kuvaan, lääkitsevätkö sillä itseään murheiltaan. Siihen olisi muu apu.

      Työelämässä voi olla sellaisia vaatimuksia mitä kaikki eivät täytä. Siispä työnantajat voisivat joustaa työajoissa ja paikoissa. Näin pääsisi mukaan kaikki. Ja opiskelupaikkoihin pitäisi päästä paremmin, helsingissä tuntuu olevan aloja enemmän. Esim. tampereella ei löydy kuin tietyt koulut.

      Kannattaa laajentaa tietämystä asioista. Eikä aina ottaa "laiskuus" korttia esiin. Eikä vielä ole myöhäistä opiskella heillä eikä muillakaan (jos olisi siihen varaa) ja perustaa vaikka toiminimi tai yritys. Kannustakaa toisianne hyvät ihmiset, ei kaikilla ole tukijoukkoja.

      • ...

        Hyvä asia on sekin että aikuisillekin on iltakoulutusta nykyään ja osaan saa tukea, ainakin ammattikoulut. Korkeakoulupuolelle vaaditaan iltakoulutukseen aikuispuolella työkokemusta puolestaan, että voisi hakea. Sitten on iltalukiot. Amispuolella voisi olla laajempi valikoima kehäkolmosen ulkopuolella tietyissä aloissa, että olisi mielekkyyttä enemmän opiskella ihmisillä.


      • ...opiskelu...
        ... kirjoitti:

        Hyvä asia on sekin että aikuisillekin on iltakoulutusta nykyään ja osaan saa tukea, ainakin ammattikoulut. Korkeakoulupuolelle vaaditaan iltakoulutukseen aikuispuolella työkokemusta puolestaan, että voisi hakea. Sitten on iltalukiot. Amispuolella voisi olla laajempi valikoima kehäkolmosen ulkopuolella tietyissä aloissa, että olisi mielekkyyttä enemmän opiskella ihmisillä.

        tosiaan....... sekin on täynnä kaikkea turhaa ja tyhmintä ikinä on esitelmät ja työharjoittelu. Kuka sen ikinä keksikään, on täysi idiootti. Tai ehkä yksi hyvin lyhyt kokemus ilmatteeksi riittäisi, sitten voisi päästäkin tositoimiin palkallisena. Ja esiintyminen, se pitäisi lailla kieltää kouluissa, sillä kaikki tietää että kaikki sitä vihaa. Tai sitten se voisi olla valinnaisena, joko että tekee asiasisällön kirjallisena tai suullisena luokan edessä jos haluaa. Ihmisiä on tosiaan erilaisia, jotkut ovat ujoja ja jotkut rohkeita. Kumma kyllä rohkeita suositaan, vaikka se ujo voi olla jopa fiksumpi!!!!!!


    • Nuoruuteni 70-luvull

      Aina kun mollataan Kontulan asukkaita, jossa minä -70 luvulla nuoruuteni olen asunut keskiluokkaisessa perheessäni, kirpaisee jonkun verran, koska kaikilla ei ole ollut todellakaan huono lapsuus vaikka on asunut Kontulassa, minulla oli onnellinen lapsuus. En ole koskaan käyttänyt huumeita, käytän alkoholia kohtuudella , on auto ja lapset sekä työpaikka; en ole koskaan ollut työttömänä , joten Kontulassa asuminen ei vaikuttanut elämäntyyliini ja opiskeluihini mitenkään, vaan muut seikat ihmisenä ja naisena.

      • kannanottaja

        Tosiasiahan on se, että monet ns. "amikset" ei ajattele mitään omaisuutta, muuta kuin sitä autoa.
        Tyypillisesti amikset viiksineen ei mieti mitään 2 viikkoa pitemmällä aikajänteellä.

        Asuminen on jokatapauksessa maksettava, halusi tai ei. Aikaisemmin oikeat ratkaisut tekemällä saa samalla rahalla omakotitalon, mitä nykyään maksaa vuokra-kaksio. Monikaan matalasti koulutettu ei ota tätä huomioon.
        Onhan se selvä, että jos toinen ostaa 19v:nä ekan asunnon, toinen taas asuu vuokralla 35 vuotiaana -> toisella on huomattavasti parempi mahdollisuus päästä asumaan väljemmin omakotitalossa ja kuukausittainen asumisen kulu on sama, tai pienempi kuin pienessä/vaatimattomassa vuokraluukussa.

        Jotkut taas arvostaa autoa, jossa on hyvät talviominaisuudet. Se, onko auton oltava välttämättä status-esine (vrt. kallis Audi) onkin sitten toinen juttu. Autoa ei tarvitse - asunnon tarvitsee.

        Aloituskirjoitus on aika kärjistettyä tekstiä, materia ei ole kaikki kaikessa. Raha, tai jo-maksettu omaisuus helpottaa toki elämää.


    • wee3weer4

      Materialisti....
      Itselläni ei ole autoa, enkä sitä edes aio hankkia. En ymäärrä "jokainen tarvitsee omaisuutta - talon ja auton"? Miten niin? Ehkä talon juu. Mutta auto nyt ei ole mikään pakko.
      Olen opiskellut kolme vuotta ammattikuolussa elktroniikka/sähkö asentajaksi, hukkaan menivät ne vuodet, töitä ei ole, ala ei kiinnosta. Muutan tämän kuun lopussa omaan asuntoon, asun siis vielä vanhempien luona. Ikinä en ole porukoilta mitään pyytänyt enkä pyydä.
      Rahaa on miten on, ei nyt kehuttavasti mutta kyllä sillä toimeen tulee.
      Kavereita olisi luultavasti vaikka kuinka paljon jos olisin pitänyt paremmin yhteyksiä yllä. Valitsen mieluummin kaverit kuin rahan ja omaisuuden.

    • Vanhoillisateisti

      Mitä sinä kavereilla koska Audi.

    • tbo audi

      et kai nyt sinäkään o noin "köyhä" päästäs"..... ??

    • Aikuinen-69

      Todella huono provo :) IN YOUR DREAMS!

    • §§§

      .. sä kavereiden autossa värjöttelet jos itselläs on audi? Ei rahaa gasoon?

    • HappyGirl39

      vaikka sulla on noin paljon kaikkea, niin silti on paha olla... raha ei tee onnelliseksi, vaan onnellinen elämä..

      harmi, että sitä ei voi ostaa.. mutta kaiken sen rahan ja muun turhuuden jälkeen voit löytää sen...

    • muttei PA

      No, sä olet niitä, joilla on ollut mahdollisuuksia. Mä en ole mikään rikas, eli en omista hienoa autoa enkä oikeastaan mitään. Käyn kuitenkin vakiduunissa ja olen töitä tehnyt nuoresta lähtien. Vituttaa muakin jotkut kaverit kun niiden täytyy joka sentti laskea, jopa baarissa laskevat riittääkö pariin tuoppiin. Siispä olen hankkinut just oman elämän ja viihdyn mainiosti ilman entisiä ystäviä. Joskus voi heitä käydä tapaamassam, missä sitten pihistelevätkin.

    • aik poikien äiti

      inhottaa..sinuako luulet varmaan ett' heitä naurattaa...ja kehumalla omasuuttasi se kertoo sinunta jo aika paljon ..sanonkin että onnkesi omat aikuiset poikani saaneet arvot jo kotoa,että kaikki ihmisiä kohdeltava tasa-arvoisesti...ei kilpalemalla ystäviä pidetä että mä rikas tässä audi ja kaikki...huh..entäpä vuodet vierii tulee elämään vastoinkäymisiä sinullekin ,silloin olisi ne aidot ystävät ,joita ei rahassa mitata tarpeen...montako luulet tulevan sairasvuoteellesi sillä et ole ikuinen sinäkään..sillo ei rahalla saakaan ,TERVEYS ei ole kaupan eikä AIDOT YSTÄVÄT,ne jotka nyt ärsyttää ja köyhiä...kokeile päätäs jos tää ei oo provoo huh

    • elämänarvoinen..

      Voi pientä reppanaa, jolla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä elämä on. Säälittävää.

    • Santeri777

      Klassisen aiheen eli oletettujen odotusten ja ahneuden ympärille kudottu trolli, toimii aina.

      Trollin rakennekehys ja käytetty verbaliikka sopivan sekavaa ja ns.alaluokan tyyliä ruokkiakseen kuuluisaa pyhää vihaa kirjoittajilta, alaluokan nousukasta halutaan aina haukkua pyrkyriksi/wanna be-snobiksi/tyylitajuttomaksi juntiksi ... kirkoituksen tyylihän antaa olettaa ettei aloittajan kanootissa ole kaikki intiaanit paikalla.

      Lopputulos.
      Aihevalinta: 10
      Rakenne: 9-
      Verbaliikka: 8,5

      = Kiitettävä.

      PS. Jatka hyvän viihteen tekemistä, potentiaalinen kyky.

    • damdamdamdam

      kavereillesi sähköpostilla linkki tähän keskusteluun, pääset varmasti eroon tuosta vitutuksesta ja voit vaikka löytää elämääsi uusia suuntia ja mielenkiinnon kohteita, kenties uusia kavereitakin, jotka kyrpivät sinua. Sitten voit taas muiden riemuksi tulla tänne keskustelupalstalle itkemään ja ruikuttamaan ja näyttämään kuinka harvinaisen fiksu ihminen olet!

    • Petteri Alatalo

      Audi on paras!! Ku mää saan kortin niin salettiin ostan Audi A6
      T: Petteri Alatalo

    • Rakasta vihamiestäsi

      Miksei´ kaverit kelpaa sellaisena kuin ovat, sinun vitutus; heillä ei ole ja tarvitsevat, sinullako muka on, näin rikastuttavilta kavereiltasi...ystäviäsi tai kuullostaa suorastaan vihollisiltasi!

    • lotta86

      Siis mä ymmärrän sun pointin tässä. Kyllä nyt jokaisen pitäis sen verran ottaa itseään niskasta kiinni että yrittäis saada töitä tosissaan. Jos ei töitä löydy niin sille ei voi mitään, mutta yrittää pitää aina. Sillähän ei ole mitään väliä minkälaisen auton kaveri omistaa, tai miten hän asuu. Ne on aivan toissijaisia asioita ja en ymmärrä miksi niistä olit alkanut jauhamaan. Jos pitää olla niin pinnallinen että kaverilla täytyy olla juuri rakennettu kattohuoneisto Helsingin keskustassa ja omistaa 2 audia, niin sulla ei oo arvot kohillaan silloin ja kannattaa katsoa peiliin. Raha ja omaisuus ei tee onnellisiksi! Mutta siis kuten alussa toin jo esille, niin olen samaa mieltä siitä että laiskuus ei johda mihinkään.

    • NNainen

      Mulla ihan pari köyhempää kaveria. On vähän sellainen olo ettei tiedä mistä puhuiskaan. Rahaa kun on eri tavalla kuin kaverilla niin ei oikein tiedä mistä uskaltaa puhua, tai siis puheenaiheet ei kolahda: "lähdetäänkö shoppailemaan"????? "Ootko katsonut sen leffan"...... "Lähdetäänkö syömään ulos....???"... ei oo hirveesti yhteistä jaettavaa. Ja inhokkilistaasi lisään myös että kaikenlainen LÖYSYYS (niin asenteissa kuin kropassakin) ärsyttää!

    • Köyhät ajaa autolla. Yksityishelikopteri se olla pitää :D

      • Psykologi34

        Oletko ihan varma siitä, että "kaikki" tarvitsevat omakotitalon ja auton?

        Minä en ole, eivätkä onneksi ole kaikki muutkaan.

        Joku jo viittasi (meidän) akateenisten tämänhetkiseen huikeaan työttömyyteen. Hyvä, olet siis osannut ennakoida tulevaisuutesi ja olet nyt hyvin toimeentuleva ja kaiketi onnellinen (?).

        Ihmisillä on erilaiset taustat, ja ihmiset myös kehittyvät eri tahtiin.

        Ja sinä siis olet edistyksen kärkijoukoissa saatuasi mitä tavoittelit. Onnea!

        Mutta miksi ihmeessä mollata muita? Kaikilla ei ehkä ole kaltaisiesi briljantteja ominaisuuksia.

        Olen itse korkesti koulutettu, tulen hyvin toimeen. Ystäväpiirissäni on pahasti hunnigolle joutuneita, omasta "syystään" ja muidenkin. En voisi kuvitella inhoavani (!) heitä tai ravistautuvani heistä irti mokomista syistä. Siis ihmisistä, jotka ovat minulle ihmisiä. Joista pidän, ja jotka pitävät minusta. - Autan myös aina, kun kohtuuden nimissä voin.

        Parista pikkuasiasta vielä: pakolaiset - omaa saamattomuutta ja syytä? Syrjäytyminen Suomessa: ei mitään tekemistä rakenteellisen työttömyyden kanssa? Ekologisesti vastuulliset köyhäilijät: saamattomia jeesustelijoita ja typeryksiä, ilmastonmuutohäröilyn ääliöitä? Vanhat, köyhät ja sairaat ihmiset: äkkiä kartalta? Mielenterveyspotilaat: yrittäisivät enemmän tai kuolkoot pois?

        En luopuisi ainoastakaan em. ryhmään kuuluvista ystävästäni.

        Jos jotain olisi ihan pakko luopua, voisi harkita ap:an kaltaista. Mutta älä pelkää, ei sinuakaan yksin jätetä.


      • JA PÖH!
        Psykologi34 kirjoitti:

        Oletko ihan varma siitä, että "kaikki" tarvitsevat omakotitalon ja auton?

        Minä en ole, eivätkä onneksi ole kaikki muutkaan.

        Joku jo viittasi (meidän) akateenisten tämänhetkiseen huikeaan työttömyyteen. Hyvä, olet siis osannut ennakoida tulevaisuutesi ja olet nyt hyvin toimeentuleva ja kaiketi onnellinen (?).

        Ihmisillä on erilaiset taustat, ja ihmiset myös kehittyvät eri tahtiin.

        Ja sinä siis olet edistyksen kärkijoukoissa saatuasi mitä tavoittelit. Onnea!

        Mutta miksi ihmeessä mollata muita? Kaikilla ei ehkä ole kaltaisiesi briljantteja ominaisuuksia.

        Olen itse korkesti koulutettu, tulen hyvin toimeen. Ystäväpiirissäni on pahasti hunnigolle joutuneita, omasta "syystään" ja muidenkin. En voisi kuvitella inhoavani (!) heitä tai ravistautuvani heistä irti mokomista syistä. Siis ihmisistä, jotka ovat minulle ihmisiä. Joista pidän, ja jotka pitävät minusta. - Autan myös aina, kun kohtuuden nimissä voin.

        Parista pikkuasiasta vielä: pakolaiset - omaa saamattomuutta ja syytä? Syrjäytyminen Suomessa: ei mitään tekemistä rakenteellisen työttömyyden kanssa? Ekologisesti vastuulliset köyhäilijät: saamattomia jeesustelijoita ja typeryksiä, ilmastonmuutohäröilyn ääliöitä? Vanhat, köyhät ja sairaat ihmiset: äkkiä kartalta? Mielenterveyspotilaat: yrittäisivät enemmän tai kuolkoot pois?

        En luopuisi ainoastakaan em. ryhmään kuuluvista ystävästäni.

        Jos jotain olisi ihan pakko luopua, voisi harkita ap:an kaltaista. Mutta älä pelkää, ei sinuakaan yksin jätetä.

        Mitäs kavereita ne sellaiset ovat, jotka ovat bullshittiä, koska niillä ei mene hyvin? Meneekö sulla hyvin, jos et sitten kumminkaan löydä itsesi statuksen omaavia ystäviä?

        Omaa kruunua itsekseen kiillotellessa se loppuikä sitten kuluukin. Ja siinä ainakisessa purkyryydessä.


      • Röllinpeikko22
        JA PÖH! kirjoitti:

        Mitäs kavereita ne sellaiset ovat, jotka ovat bullshittiä, koska niillä ei mene hyvin? Meneekö sulla hyvin, jos et sitten kumminkaan löydä itsesi statuksen omaavia ystäviä?

        Omaa kruunua itsekseen kiillotellessa se loppuikä sitten kuluukin. Ja siinä ainakisessa purkyryydessä.

        Mutta asennetasolla tuollaisiakin tyyppejä varmaan on. Pelottavaa. Kahtiajako senkun syvenee, ja porukan päässä alkaa viirata. Mikä on tärkeää ja mikä ei, sitä miettiköön itse kukin.


    • ghjhgkjklhj

      Jehovantodistajat poikkesivat tässä hiljattain postilaatikollani ja jättivät sinne tämän Herätkää-lehtensä. Siellä oli hyvä artikkeli jossa puhuttiin siitä, kuinka ihmiset haalivat itselleen rahaa ja tavaraa hyvinvointinsa kustannuksella. Moni tulisi toimeen vähemmälläkin, jolloin jäisi enemmän aikaa itselle ja niille ihmisille, jotka ovat tärkeitä (esim. lapset, puoliso, vanhemmat, sisarukset, ystävät). Olin pohtinut näitä asioita jo aikaisemminkin, mutta siinä hetkessä tein päätöksen. En halua koskaan haalia itselleni enempää kuin tarvitsen.

    • Näin se vaan onn

      Olet osittain oikeassa mutta puhut myös paskaa. Sillä ei ole merkitystä onko ilmastointia saunaa jne jätkien kämpässä. Jos ne on sun ystäviä niin noilla asioilla ei ole sinulle merkitystä. Minä olen itse miljonääri ja minulla on paljonkin persaukisia ystäviä, silti ne on oikeita ystäviä ja sellaisina pysyvät. Niitä ei saa rahalla, no on aitoja. Ne ihmettelee mua miksi mulla on erirotuinen nainen, siksi ettei suomivosu ymmärtänyt miten hyvin asiat meillä oli. Eli pojat, jos haluatte oikean naisen niin menkää japaniin.

      Rahalla saa jotain mutta ei oikeita ystäviä, joten niistä ystävistä joita sinulla on ennen rikastumista, kannattaa pitää kiinni jos ne on sen arvoisia ettei ala vittuilla asioiden laidan selvittyä.

      • Reindeer 34

        Inhimillisyys on ihmisessä se pointti, joka minusta ihmisestä tekee oikean ihmisen. Siihen kuuluu ystävien hyväksyminen tuijottelematta heidän valintoihinsa tai statukseensa. Elleit siihen pysty, kenen ystävyyden väärtti mahdat olla?


    • et ole ainut

      Sama ongelma itselläni. Rahaa on jos haluaa lähteä johonkin niin on vaikea löydy niitä kellä on oikeasti varaa lähteä mukaan ja pitää hauskaa.

      • 1+1

        rahaa tätänykyä ihan mukavasti,vaikka koulut jäi sillon aikanaan retuperälle.Köyhyyskin on kyllä tuttua,mutta sitten olsuhteidenpakosta aloin harjoittamaan sellasta pientä maahantuontia,aluksi tietysti vaan alkoholia ja tupakkaa,ja siitä sitten paremmin tuottaviin artikkeleihin,Tietysti riskejäkin on mutta päätin hankkia elämisen arvoisen elämän,itselleni ja perheelle.Muutenkin suosittelen yritystoiminnan harjoittamista.


    • rogues

      et oo tosissas. ootko tosiaan noin pinnallinen että raha sulle vaan merkkaa.

    • HanskiHannu76

      On se valitettavaa ettei ystävä porukassa ei ole sellaisia joiden maksukyky ei ole edes lähellä omaa. Karsin aikoja sitten sellaiset pois. Tee asioita mihin omat taloutesi antaa mahdollisuuden, jota kautta löytyy saman tasoista porukkaa, joka mahdollistaa monta asiaa.
      Loppuen lopuksi ei sillä koulutus taustalla niin paljon ole merkitystä kuin moni luulee. Niin kuin viesti ketjusta huomaa moni on myös tehnyt ihan perus duunilla sen mitä moni luulee, että akateeminen koulutus tosi tullessa. Monee taloudelliseen hyvinvointiin riittää ihan terve maalaisjärki.
      Monesti ne ketkä leveilee ovat velkarahalla liikenteessä tai leikkivät toisten rahoilla esim. firman, vanhempien.
      Itse en levittele rahojani vaikka asunkin hyvin. Jos jotain niin paljon kiinnostaa niin menköön katsomaan verotiedoista, mutta moni ei siihen vaivaudu vaan levittelee huhuja ja valheita joka osoittaa kateellisuutta.

    • kalamity

      Onko tollasella kuvatuksella muka kavereita?? Miks olet "kavereittes" kyydissä talvella (ku itelläs on turbo-audi)? Miksi sun pitäs käydä halveksimiesi ihmisten luona kylässä vierailulla jos niillä ei ole Sinun, maailman keskipisteen ja kaiken hyvän ruumiillistuman arvoista varustusta kämpässään?
      Elämän valinnoilla ei kuule ole paskankaan merkitystä sun ajatusmaailmas kanssa! Toivottavasti Sinun epätodennäköinen elämänkumppanisi tajuaa ajoissa millasen sontaläjän ja narsistisen aivottoman idiootin kanssa on tullut tehtyä Elämän Suuri Valinta... Hyi helvetti!
      Itelläni on oma koti,(ei pankin) 2 autoa, kesämökki, 3 lasta ja äärettömän ihana ja laaja YSTÄVÄpiiri, joiden kanssa on mukavaa olla vain vaikka notskilla paistamassa makkaraa ja juomassa keskiolutta. Olen juuri täyttäny 38 ja joka pennin olen laittanu ite omaisuuteni eteen. Se pistää nöyräksi kenet tahansa, kun tiedostaa sen, että elämä on valintoja täynnä.Voi olla kusipää ja viettää loppuelämänsä himoiten ja kumartaen vain rahalla saatua omaisuutta, tai ojentaa kätensä ja avata koti ja oma syli ystäville. Tee palvelus yhteisölles ja pakene vuorille audis kanssa !

    • elämän miljonääri

      jos oot nii hyvä niin mikset eti uusia kavereita.

      taitaa olla kyseessä katkeroitunut yksilö joka on pyhittänyt elämänsä opiskelulle ja työlle.
      30 kriisi tulee ja sitten huomaa että --->muilla onkin perhe ja oma elämä
      ne näkee kuinka lapset kasvaa.
      nauttii hetkestä kun esikoinen otta askeleita. kun saa isänpäivänä lapsen askarteleman kortin.

      miten nuo pienet onnen hetket lasketaan euroiksi.
      jollakin toisella on vain pelkkää rahaa.

      miten paljon omat lapset on euroiksi muutettuna.

      jotkut on ihmisiä toiset kvarttaalitaloudessa eläneillä laskukoneita
      Helposti alkaa heikommalla kuppi läikkyä yli kun huomaa kuuluvansa jälkimmäiseen.

      tulee sellanen riittämättömyyden tunne.

      tunne että oliko tää nyt tässä.

      raha repii ihmisestä luovuuden ja ilon.

      rahalla voi ratkoa ongelmat jotka muuten ratkottaisiin uusilla ideoilla ja luovuudella.

      toimeentulo on aisia johon kannattaa pyrkiä. rikkaudella ei kukaan tee mitään.

      tunnetusti siinä viimeisessä asussa ei taskuja ole.

    • Vapaa Oon!!

      Vaikuttaa siltä että olet henkisesti hyvin köyhä ihminen? Mietihän sellaista asiaa että joku ihminen on menettänyt kaiken ilman omaa syytään? On ajatutunut homeasunto-kierteeseen,on siis tullut rajusti höynäytetyksi nimenomaan RIKKAIDEN TAHOLTA! Jotka ovat suoranaisia hyväksikäyttäjiä ja kieroja petoja.Ja kun kiltti hyväuskoinen ihminen ajatutuu moisten rikollisten otteisiin,ja menettää kaiken---jopa terveytensä-allergiat ym.rajuna----niin mitäs sitten sanot???? Siis: On minullakin ollut kaikkea maallista mutta nyt on jäljellä vain_TAIVAALLINEN.Mutta olen ONNELLINEN!!

    • glamöröös

      Ystäviä ei pitäisi valita noin pinnallisten asioiden perusteella. Jotenkin tuo tapa, millä katsot ystäviäsi alaspäin särähtää korvaan (tai silmään, miten sen nyt ottaa). Minäkin arvostan kaikkia hienoja asioita, joita rahalla saa, mutta ne eivät ole kaikki kaikessa. Kuulutkohan niihin snobeihin, joille materia on kaikki kaikessa ja sillä on myös leveiltävä kaikille ja kaikkialla?

      Jos ystäväsi lainaavat sinulta jatkuvasti rahaa tai hyötyvät sinusta muuten, sinulla on oikeus olla tuosta ärsyyntynyt. Muuten en vain tajua, mitä ihmettä se sinulle kuuluu, millainen rahatilanne / elämä muilla on? En minäkään halua mennä kylään johonkin sotkuiseen pieneen yksiöön, mutta en myöskään tarvitse mitään glamour-illallisia. Mukava yhdessäolo on tärkeintä, oli se sitten "kaljan kittaamista" tai jotakin muuta.

    • kotonani ei haise

      Sua vituttaa se, ettei kaikki ole valinneet sinun elämäntapaasi ja tyyliäsi. Velkavankeutesiko vituttaa vai oletko kade kavereidesi vapaudelle"? ovat vapaita vaihtamaan maisemaa toisin kuin sinä, joka olet jumissa asuntoosi ja työpaikkaasi.et voi esim. ex-tempore päättää muuttavasi toisiin maisemiin tai muuta sell. ehkä oletkin pelkuri joka ei uskalla ottaa riskejä. kyllä toi sun vitutus on asenneong, ei ne sun kaverit ole siihen syypäitä. ihmettelen myös missä ovat duunikaverit ym.jotka ilmeisesti ei vituta koska työssäkäyvillä on rahaa?ei mulla aINAKAAN OLE, MUTTEI OLE VELKAAKAAN. olen kaikin puolin vapaa myös vitutuksesta. tiedänpähän senkin, ettei korkea koulutus ole tae siitä, että koti ei haise tai Että roskat osaTAAN LAITTAA ROSKIKSEEN MUUALLAKIN KUIN TÖISSÄ. sulla ei oo kaikki nyt hyvin, ilmaiset tyytymättömyytesi syyttäen rahattomia kavereita.eiks sul pitäis jo olla parempia tuttuja joiden kans hengata, kun on koulu ja työkavereita.ei taida ollakaan. ja kutsu sinä kaverit luoksesi kylään niin näet moniko vastaA kutsuusi.en arvosta sua pätkääkään kirjoituksesi perusteella etkä edes ansaitsisi köyhää seuraani.Kivat vitutukset sulleHAHA

    • EllaOnnellinen

      Ehkä vähän kärjistetysti kirjoitettu, mutta olen monissa asioissa samaa mieltä. Jokainen valitsee oman polkunsa mitä kulkee mutta turha mulle tulla uikuttamaan kun jo 25 vuotiaana menee päin persettä. Opiskelin itse ahkerasti, olen valmistunut kahteen ammattiin. Olen säästänyt rahaa koko pienen elämäni, raa`alla työnteolla. Ja elän onnellisessa parisuhteessa ja lapsikin on. Sitten kun juttelee näiden kouluttamattomien rahattomien yksinhuoltajien kanssa, tulee olo, että anteeksi kun olen onnellinen. Joo-o ehkä pitäisi vaihtaa kaveripiiriä, mutta mun mielestä ei tarvitse hävetä tai tuntea syyllisyyttä siitä mitä on saavuttanut!!!

      • Ei näin

        hohhoh on taas ketju loistava esimerkki kuinka täynnä tämä maa on perussuomalaista paskasakkia jotka ovat korviinsa myöten veloissa ja vittuuntuneita elämäänsä. ketjun aloittajan kanssa aivan samaa mieltä, koen samaa ongelmaa omassa kaveripiirissä. omat asiani ovat kyllä mielestäni mallillaan, opiskelut, talous ja muutenkin elämä kohdallaan, kaverit ovat ikivanhoja tuttuja ja viihdyn heidän seurassaan mutta toisinaan se saamattomuus ja hunningolla oleminen tuppaa vituttamaan ja väsyttämään. kulkevat paskasissa kaljan hajuisissa vaatteissaan vailla huolta huomisesta. töitä olisi mutta kukapa niitä tosiaan jaksaa ottaa vastaan. tunnen jotenkin syyllisyyttä ja huonoa oloa heidän seurassaan, koska koen olevani kuitenkin erilainen "jollakin tavalla". kyllähän tuon huomaa jo kilometrin päästä "millä tavalla"..

        helvettiäkö te ihmiset puhutte "vapaudesta"? vapaa, kun ei tarvitse nostaa persettä ylös kello 07:00 joka aamu? nukutaan puoleen päivään ja raavitaan kalsareita, mitähän sitä tänään tekisi. suurin osa tässä ketjussa on vain kateellisia paskoja aloittajalle. suomi on kateellisten ihmisten pesä. anteeksi kun toisilla pyyhkii hyvin.


      • #one dollar#
        Ei näin kirjoitti:

        hohhoh on taas ketju loistava esimerkki kuinka täynnä tämä maa on perussuomalaista paskasakkia jotka ovat korviinsa myöten veloissa ja vittuuntuneita elämäänsä. ketjun aloittajan kanssa aivan samaa mieltä, koen samaa ongelmaa omassa kaveripiirissä. omat asiani ovat kyllä mielestäni mallillaan, opiskelut, talous ja muutenkin elämä kohdallaan, kaverit ovat ikivanhoja tuttuja ja viihdyn heidän seurassaan mutta toisinaan se saamattomuus ja hunningolla oleminen tuppaa vituttamaan ja väsyttämään. kulkevat paskasissa kaljan hajuisissa vaatteissaan vailla huolta huomisesta. töitä olisi mutta kukapa niitä tosiaan jaksaa ottaa vastaan. tunnen jotenkin syyllisyyttä ja huonoa oloa heidän seurassaan, koska koen olevani kuitenkin erilainen "jollakin tavalla". kyllähän tuon huomaa jo kilometrin päästä "millä tavalla"..

        helvettiäkö te ihmiset puhutte "vapaudesta"? vapaa, kun ei tarvitse nostaa persettä ylös kello 07:00 joka aamu? nukutaan puoleen päivään ja raavitaan kalsareita, mitähän sitä tänään tekisi. suurin osa tässä ketjussa on vain kateellisia paskoja aloittajalle. suomi on kateellisten ihmisten pesä. anteeksi kun toisilla pyyhkii hyvin.

        köyhyys on syntiä,makaamalla siitä ei ainakaan ole pois pääsyä.mutta eläköön kukin tavallaan,minusta on hienoa kun on rahaa niin ettei paskalle taivu.itse en ole opiskellut muuta kuin liiketaloutta harjoittamalla sitä milloin missäkin muodossa.pimeä raha tekee elämäni autuaaksi,olen onnellinen.

        kuitenkaan minua ei kiinnosta pätkääkään,onko jokin kaverini kuinka persauki,se olkoon jokaisen oma juttu.


    • fdgfdgfdgfdyjuiuytjh

      voi voi. raha ei tuo onnea. anna ne siis pois. tälle pankkitilille...

    • kyllästynyt myös

      Itse en ole rikas, mutta tulen ihan mukavasti toimeen ja elätän työtä tekemällä itseni.
      99% ystävistäni on kuitenkin köyhiä (työttömiä, omasta tahdostaan) ja en jaksaisi kuunnella heidän ainaista ruikutustaan siitä, kun rahat eivät riitä mihinkään, vaikka sossusta sitä saavat lisää, jos kaljarahat ovat loppu. Se on juurikin tuota kaljankittaamista ja lorvimista. Elämä siis heillä täysin erilaista kuin itselläni...

    • Provokakskuus

      Ihmettelen kun et ole hylännyt näitä köyhiä kavereitasi? Aaaainiin, sehän johtuu siitä että olet velkarahalla rahoittanut tämän ns. "elintasosi" ja eihän pelkkä show-off riitä piireihin pääsemiseen. Sinänsä käy sääliksi sinua raasua kun joudut pitämään kulissia yllä ja vierailemaan näiden "kavereidesi" luona. Miten muuten, oletko jo maksanut taloa edes Audiisi ottaman "remonttilainan" vertaa?

      P.S. Suosittelen pistämään ne niput oikeasti kuntoon, kuten olet huomannut ei velkaraha tee onnelliseksi, varsinkin kun korot nousee kohta ja maksukykysi loppuu!

    • Janne.

      Just tuollaiset köyhien haukkujat ja ahneet retostelevat vatipäät voivat ihan hyvin painua vittuun täältä itkemästä, koska mua ja muita ei kiinnosta.
      Pienenä pilallehemmoteltuja, tulevia aikuisia jotka ihmettelee kuin "Muilla ei ole terassia" jne. blaa blaa.

      Pentuna näistä kullekaan ei kelvannut mainosjako koska ei jaksettu polkea paskan palkan eteen sateessa. Sen sijaan kun kaupunki tarjosi töitä tai sukulainen, niin ennemmin sinne mistä aita on matalin, että tulee "helppoa rahaa".

      Siinähän raadatte perseennuolijat.

      • Janne.

        ja suurin osa teineistäkin juoksee töissä että pääsee vinkumaan lainaa pankista. Lainalla sitten ostetaan auto ja talo ja otetaan hauva, kyyditetään jotain typerää muijaa autolla koska muijalle ei kelpaa jos ei ole autoa....

        on tätä nähty. Kuka tällaisia velkahelvetissä eläviä apinoita muka kadehtii?


    • rikasta vituttaa

      Minun osakekaupoilla rikastuneella sedälläni on menestyvä yritys, kaksikymmentä metriä pitkä huvipursi, luksusmökki järven rannalla, ilmastoitu nelivetomercedes, hulppea kotitalo, jatkuva neuroottinen huoli omaisuudestaan, ei juurikaan ystäviä, retuperällä oleva jääkylmä avioliitto, narsistinen hemmoteltu ihmishirviö tyttärenä, selkävaivoja ja ennenaikainen kalju

    • kesa-paiva

      Kannatta ostaa oma hautausmaa, niin saat kaiken maallisen hyvän sitten mukanasi toiseen ulottuvuuteen.

      Tutkimustenkin mukaan korkeassa sosiaalisessa asemassa olevan ovat epäempaattisia. Ei tarvitse tuntea myötätuntoa, kun on itsellä kaikkea, mitä tarvitsee. Ei tarvitse kavereita avukseen, eikä empatiaa ylläpitääkseen kaverisuhteita.

      SItä vain ihmettelen, miksi "alennut" olemaan "alempiesi" seurassa? Etsi arvoistasi seuraa, äläkä valita! Sinullahan on jo kaikkea, mitä elämässä tarvitsee. Mitä sinä köyhillä kavereilla tekisit?

    • toki niin joo

      Mitä ihmet varten mul pitäis olla talo ja omaisuutta kiinteässä muodossa? =D

      Ei tuu lapsia ei tuu ämmää...Valtiollekko jätän ton vai suvulle joitten kanssa
      en enää oo ollut 10 vuoteen väleissä?
      Sit toi on järkevää jos on lapsia mut kun ei oo niin,
      pidä talos...

      Tai no..on mul talo, mut vuokral ajattelin kun ei tää elämä
      mennyt ihan niiku ajattelin..Valtiolle ainakaan jätä mitään muuta ku velat.

    • elämä valintoja

      Ei köyhyydessä mitään vikaa ole, mutta mielenköyhyydessä sekä pummaamisessa kylläkin.

      Itselle ei ole mikään varsinainen itseisarvo jokin okt, sukkulapuikula kiesi pihalla.

      Toki jos tykkää niin se on ok.Kertoo tavoitteenhalusta.

      Jokanen tekee sen vaan tavallaan.

      Mieluummin sitä nuorena menee tulee ja ynnä muuta kuin vanhana ja katkerana, kun huomaa että tukka lähti ja mitään muuta ei jäänyt kuin krempat ja ne taloudelliset saavutukset.

      Ittellä on omistusta myös mukavasti, mutta se"maksoi"tavallaan sosiaalisen elämän kaventumisen.

      Mut elämähän on valintoja.

      Jokaselle menestystä miten tykkää.

    • Jymyhunaja

      Kaikki ei saa lainaa pankista, niinkuin sinä siinä elvistelet saaneesi!

    • se on siinä!

      Mun mielestä lainaa ei kannata ottaa mistään vaikka saisi.

    • trolololoo555

      hyvin onnistunu tämäki trolli : D

    • yhyy byäääääää

      Minua se vasta v*tuttaakin kun olen kuusankosken köyhin teinirunkkari. omistan 2 finniä takapuolessa ja äsken myin ruosteisen mazdan.
      t: jani varjonen

    • JK

      VAI NIN

    • kake iivari

      olette myrkky ja paska neuroosiloissa taliaivot! heh heh heh jäh jäh jäh! p.0405165477

    • dr3dg3

      Rikkaat ja kitsaat kultalusikka suussa syntyneet porvaripellet v******a.

      FYI: en jaksanut lukea kuin otsikon threadin aloittajalta.

    • 7ygolli

      Itse olen töissä käyvä ihminen ja asun vuokralla, vaikka vuosien saatossa olisin jo oman talon maksanut! Tärkeintä on kuitenkin se ettei ole senttiäkään velkaa kenelekkään. Ei pelkoa töitten loppumisesta yms

    • Tyttö-97

      Haluanpa kommentoida tähän.tottahan se on,että raha ei auta kaikkeen; esim.jos on sairastunut ihminen syöpään esim, ja se on levinnyt jo niin pahasti,että tietää, että siitä ei enää parane,vaan se etenee ja etenee ja se johtaa kuolemaan. Siinä tilanteessa ei auta vaikka kylpeis rahassa,totta. Mut ON se raha aika tärkeää; ilman rahaa sulla ei oo MITÄÄN. Asut kadulla. Itsellääni on asiat ihan hyvin,paitsi rahaa ei oo riittävästi,aion tänä v uona yrittää päästä kesätöihin jos pääsis,2 viikosta maksetaa 320 euroa, laitan säästöön sen ja rahapussissa sitten on ne pienemmät rahat,joita käytän. Ja kai mielummin haluu ihminen olla menestynyt, varakas/rikas ja irlissä /oikeessa elämässä kavereitakin löytyy kuin aina työtön, onneton ja ei omista juuri mitään. Kyllä mäki lottoon joka viikko,äiti lottoo mut mä teen pari rivii kans. Tottakai toivon lottovoittoa, mut en haluis olla ikin maailman rikain, mä sekoaisin ja tekisin varmaa jotain tyhmää, kun joskus mul tulee päähäpistoja,mut yleensä en osta mitää tyhmää ku joku tulee puhuu järkee päähä. Muttajoo, kyllä kelpais lottovoitto.

    • Arska123456

      Nyt täytyy myöntää että repesin totaalisesti Tyttö-97 kommentille, missä on kuulutettu että raha on tärkeää, sehän on juurikin niin tärkeää kuin siitä itse teet eikö totta? Se että oletat kaikkien haluavan menestystä, rahallista rikkautta, ei automaattisesti tarkoita että kaikille se raha oikeesti on sitä onnellisuutta. Hieman ristiriitaista että mittaat onnellisuuden kuitenkin rahassa mutta et haluaisi olla rikas? Kiellät muilta onnellisuuden niistä asioista joihin et itse olisi onnellinen, tämä kertoo vain siitä että haluat tuntea itsesi tärkeäksi, oma mielipiteesi on aina se oikea ja tähtiin kirjoitettu, paskakaan ei ole minkään arvoista vaikka ihan yhtälailla se on fyysistä materiaalia kuin paperi josta raha on tehty, niin kauan kun suurin osa ihmisistä ihailee rahaa ja hakee vain omaa etuaan, on myöskin aina kateellisia ihmisiä, mikään ei heille riitä niin kauan kun on tieto jostakin paremmasta. Se että rahalle suurin osa ihmisistä antaa niin paljon arvoa ja on valmis tekemään sen eteen mitä vain, aina vaan parantaa niiden ihmisten tilannetta joilla sitä rahaa on enemmän kuin muilla, he ovat kadehdittuja, ainakin niiden mielestä kenelle raha on se elämän oikea tarkoitus.

      • jatkoa edelliselle

        En oleta että noin nuorena tajuat, ehkä joskus tulevaisuudessa niin tapahtuu, kun osaat muodostaa omia mielipiteitäsi ja kyseenalaistat sen mitä iskä ja äiskä opettivat(he kun ovat aina oikeassa), tajuat samalla ehkä sen että niin kauan kun elämän tarkoitusta ei ole saatu selville, mihinkään kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta. Tunnut tietävän sen että raha ei auta kaikkeen, mistä kuitenkin tiedät että se auttaa johonkin? Toivon että kun luet tätä, murskaat samalla vain sen yhden näkemyksen, johon perustat elämäsi. Ajattelutavallasi se kylläkin saattaa aiheuttaa jonkinlaisen masennuksen, tajutessasi ettet perustanut mielipiteitäsi siihen mitä itse oikeasti ajattelet, vaan mitä haluat muiden ajattelevan itsestäsi, tämä vain sen takia että oletit olevasi maailman keskipiste.


    • jatkoa edelliselle 2

      Se että olet mielestäsi opiskellut ahkerasti ja ansaitset kaikki rikkaudet jotka olet saavuttanut, on vain sinun omaa harhaasi siitä että luulet sen olevan vain yksi ja oikea ratkaisu koko elämässä. Niinkuin jo kirjoitin, se on pelkkää itsekeskeisyyttä jos et ole kykenevä miettiään asiaa muiden kannalta. Haluat olla tärkeä ja saada hyväksyntää omalle toiminnallesi, kuitenkaan et itse ole valmis hyväksymään muiden toimintaa ja pitämään sitä tärkeänä, Purat pahaa oloasi siis muihin vaikka syy on ainoastaan ja pelkästään sinussa. Muita syyttämällä syytät samalla koko ajan itseäsi josta seuraa se, että syyttämällä ja syyttämällä kasvatat vain sitä omaa ongelmaasi, joka on yllätys yllätys lähtöisin sinusta itsestäsi. Mene siis itseesi ja mieti ensimmäisenä ovatko kaikki ongelmat joita kohtaat, lähtöisin vain sinun omista harhoistasi.

    • jatkoa edelliselle 3

      Viestiketjun aloittaja ei selvästikään ole tyytyväinen omiin ratkaisuihinsa, eli tehnyt kovasti työtä saavuttaakseen jotain, tässä tapauksessa ilmeisesti rahallista arvoa ja maksanut siitä ilmeisesti liian kovan hinnan kun ei koe olevansa tyytyväinen, nämä ovat täysin olleet hänen henkilökohtaisia valintoja, ei niiden kavereiden jotka eivät ajattele hänen kanssaan samoin(raha ja omaisuus on elämässä tärkeintä).

    • MORO RÖLLI!

      Oliko ihan lonkalta heitetty läppä vai pitikö kauankin viilata?

    • ONNElline n

      Mä olen köyhä yh äiti. Vastuun kantanut yksin.
      Työura olllut pätkätöitä , välillä työttömyyttä.
      oonpa tosia paha "luuseri" sitten joo. Ei autoa, ei taloa.
      Mutta onni on.

    • Anonyymi

      Täytyy sanoa että vituttaa kaltaisesi ylimielisesti suhtauva pässi, säälittävä olet. Ihan oikeastiko sinä olit siittiöistä nopein, kaltaisesi paremmat ihmiset, saavat nenilleen lopussa. Etpä kyllä ole yhtään mitään tällä palstalla. Kaikki ollaan samalla viivalla. Jos tämä on provo, niin ihan helvetin paska.

    • Anonyymi

      Huorat lespot vituttsa

    • Anonyymi

      Lespohuora

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe