Porvarihallitus kiristää verotusta ja lisää siten köyhyyttä

Kiviniemen - Kataisen porvarihallituksen talousarvioesitys vuodelle 2011 jatkaa vuonna 2008 alkaneen kapitalistisen rahakriisin ja laman jälkien paikkailua. Kapitalismin pelastamisen ja elvytyksen lasku on sysätty tälläkin kertaa työväenluokan ja vähävaraisten maksettavaksi. Omistava luokka ja hyväosaiset säilyttävät etunsa ja saavat jopa uusia helpotuksia rikkauksiensa kartuttamiseksi.

Vähän yli 50 miljardin euron talousarvioesitys on 8,3 miljardia alijäämäinen. Alijäämä katetaan valtionvelkaa lisäämällä. Velkaa on kasvatettu vuoden 2008 jälkeen yli 30 miljardilla eurolla. Valtionvelan kokonaismäärä on ensi vuonna noin 85 miljardia. Se on yhtä paljon kuin kaikki valtion tulot kahdessa vuodessa.

Hallitus markkinoi esitystään työllisyyttä lisäävänä ja pienituloisia tukevana. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa. Oikeistopolitiikan jatkuessa työttömien määrä pysyy puolessa miljoonassa ja köyhyysrajan alittavilla tuloilla elävien joukko vain kasvaa. Työttömyyden hoitoon varattuja määrärahoja leikataan tähän vuoteen verrattuna 60 miljoonalla eurolla. Pienituloisten mitättömät verohelpotukset ja vähimmäiseläkkeen korotus otetaan takaisin sosiaaliapujen vähennyksillä sekä hintojen ja maksujen korotuksilla.

Kunnallisverotuksen perustulovähennyksen nostaminen muutamalla eurolla kuukaudessa on pienituloisimpien suoranaista pilkkaa. Pienen 685 euron takuueläkkeen aiheuttamat menot palautetaan valtion kassaan alentamalla eläkkeensaajien asumis- ja toimeentulotukia. Muutkin vähävaraisten tukitoimet ovat porvarihallitukselle tuttua huijauspolitiikkaa.

Hallituksen mainostama vihreä verouudistus merkitsee käytännössä välillisen verotuksen kiristymistä ja suuryhtiöiden sekä hyvätuloisten maksujen alentamista. Esimerkiksi energiaverojen korottaminen tehdään korvaamaan työantajien kela-maksun aiheuttama lähes 800 miljoonan euron lovi valtion kassassa.

Armeijan, aseiden ja sotimisen aiheuttamissa menoissa ei tulla säästämään ensi vuonnakaan. Puolustusministeriön hallinnonalan 2,5 miljardin euron menoissa on lisäystä 6 prosenttia. Pelkästään uusiin aseisiin ja tilausvaltuuksiin annetaan yli miljardi. Afganistanissa ja muissa maissa kriisinhallinnan verukkeella käytäviin sotiin on varattu kaikkiaan noin 150 miljoonaa. Vertailun vuoksi todettakaan, että kunnallisveron perustulovähennys, takuueläke ja joidenkin perhetukien sitominen kuluttajahintaindeksiin maksavat ensi vuonna valtiolle bruttomenoina vain 121 miljoonaa euroa.

Suomessa harjoitettu oikeistopolitiikka, jota Kiviniemen-Kataisen porvarihallitus nyt vain vahvistaa, lisää suurpääoman valtaa ja voittoja, aiheuttaa työttömyyttä ja työtätekevien köyhtymistä ja kasvattaa entisestäänkin suuria tuloeroja. Siksi oikeistopolitiikka on syrjäytettävä. Se vaatii työväestön tietoisuuden uutta herättämistä ja joukkovoiman rohkeaa käyttöä.

Kommunistinen Työväenpuolue
Keskusneuvosto 29.8.2010
http://www.ktpkom.fi/kannanotot.html#Porvarihallitus kiristää verotusta ja lisää siten köyhyyttä (29.8.2010)

0

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

        Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
        Ikävä
        51
        3387
      2. Mikä sai sut ihastumaan

        Mitä tapahtui?
        Ikävä
        153
        2035
      3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
        Sinkut
        197
        1678
      4. Mitä tehdä asialle?

        Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
        Sinkut
        131
        1583
      5. 80
        1135
      6. Hyvää heinäkuuta

        Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
        Ikävä
        234
        1094
      7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

        Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
        Maailman menoa
        266
        996
      8. Ethän syytä itseäsi

        siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
        Ikävä
        122
        926
      9. Olen pahoillani mies

        Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
        Ikävä
        52
        909
      10. Olet mies varmasti peto

        Makkarin puolella. 🤤
        Ikävä
        72
        855
      Aihe