Olen pelottava

Olet karhu! Ulkoiselta olemukseltasi saatat olla hyvin sympaattinen, mutta tarvittaessa osaat hurjistua. Olet elämän rennosti ottava ja mielipuuhaasi onkin nukkuminen.

Suomen suurin petoeläin on elintavoissaan hyvin joustava. Kylmässä pohjolassa karhu vetäytyy ravinnon puutteen vuoksi talviunille lokakuun ja huhtikuun ajaksi, kun taas etelämpänä Euroopassa karhut jättävät nokoset väliin, mutta sovittavat ruokavalionsa kasvispitoisemmaksi.

Karhun pesä voi olla hiekkarinteen luolassa, muurahaispesässä, maapuun alustassa tai kivilouhikossa. Metsän kuninkaan reviiri saattaa käsittää muutamia satoja neliökilometrejä.

Karhu on niin suuri, nopea ja vahvakyntinen, ettei sillä ole muita vihollisia kuin ihminen. Mesikämmen ei kuitenkaan näe yhtä hyvin kuin esimerkiksi toinen metsien peto ilves, mutta se haistaa ja kuulee erinomaisesti. Karhun kulkutapa on lönkyttävä käynti, joka ulospäin saattaa näyttää kömpelöltä. Otso on kuitenkin ketterä, ja se voi juosta yli 50 kilometrin tuntinopeudella.

Vaikka karhunaaraat parittelevatkin useiden urosten kanssa, sikiönkehitys on karhulla viivästynyt ja pentuja syntyy vain yhdestä kolmeen.
0117
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset

Vanhimmat

Ei vielä vastauksia

Aloittaja odottaa vastauksia. Kerro oma näkemyksesi ensimmäisenä.

Kommentoi aloitusta


karhun pesä kirjoitti:

Olet karhu! Ulkoiselta olemukseltasi saatat olla hyvin sympaattinen, mutta tarvittaessa osaat hurjistua. Olet elämän rennosti ottava ja mielipuuhaasi onkin nukkuminen.

Suomen suurin petoeläin on elintavoissaan hyvin joustava. Kylmässä pohjolassa karhu vetäytyy ravinnon puutteen vuoksi talviunille lokakuun ja huhtikuun ajaksi, kun taas etelämpänä Euroopassa karhut jättävät nokoset väliin, mutta sovittavat ruokavalionsa kasvispitoisemmaksi.

Karhun pesä voi olla hiekkarinteen luolassa, muurahaispesässä, maapuun alustassa tai kivilouhikossa. Metsän kuninkaan reviiri saattaa käsittää muutamia satoja neliökilometrejä.

Karhu on niin suuri, nopea ja vahvakyntinen, ettei sillä ole muita vihollisia kuin ihminen. Mesikämmen ei kuitenkaan näe yhtä hyvin kuin esimerkiksi toinen metsien peto ilves, mutta se haistaa ja kuulee erinomaisesti. Karhun kulkutapa on lönkyttävä käynti, joka ulospäin saattaa näyttää kömpelöltä. Otso on kuitenkin ketterä, ja se voi juosta yli 50 kilometrin tuntinopeudella.

Vaikka karhunaaraat parittelevatkin useiden urosten kanssa, sikiönkehitys on karhulla viivästynyt ja pentuja syntyy vain yhdestä kolmeen.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu