1-vuotias MAITOALLERGIKKO

One of many

Heippa!

Meidän tytöllä todettiin kolmekuisena paha maitoallergia, jonka jälkeen ollaan oltu soijaton-naudanlihaton- ja maidoton ruokavaliolla. Maidoksi on juonut Almiron Peptiä.

Tyttö täytti hiljattain vuoden ja aloin pohtimaan, että eikös normaalisti tässä vuoden kieppeillä aleta allergiattomille lapsille antamaan lehmänmaitoa? Sitä lähinnä mietin, että voisinkohan pikkuhiljaa jättää Almiron Peptin kokonaan pois ja alkaa sen tilalla antaa riisi- ja kaurajuomaa ? Niihinkin kuitenkin lisätty kalsiumia ja vitamiineja.. Ruoan kanssa tyttö juonut jo pitemmän aikaa kaurajuomaa, Almiron Peptiä vain päiväunille sekä yöunille mentäessä. Ajattelin siis, että jos Almiron Peptin tilalla lämmittäisinkin nukkujuomaksi kaurajuomaa..

Saako lapsi kaurajuomasta kaikki tarvittavat jos nyt jätän sen maitokorvikkeen kokonaan pois..?

Neuvolaan ajattelin soitella asian tiimoilta ensi viikolla, mutta ajattelin josko täältä saisi tässä viikonlopun aikana tietoa. :) Kiitos !

9

1581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergia äiti

      Meidän maitoallergikko on vielä vähän nuorempi kuin teidän, mutta mietin samaa asiaa ja selvittelinkin vähän. Asia ei näytä olevan täysin yksiselitteinen, mutta tälläisiä vastauksia sain.

      Oma Terkkari: Ehdottomasti ei "erikoimaitoja" (kaura, soija, riisi) ennen vuoden ikää ollenkaan. Jugurtit ok 10kk iästä lähtien. Erikoimaidot ovat heikommin sulavia ja ravintoarvoitaan huonosti lapsen tarpeita vastaavia, joten ei kannata antaa ennen vuoden ikää. Erikoikoiskorviketta väh. 6dl, mielummin 8dl vuorokaudessa muutoin juomaksi vettä. Erikoiskorviketta 2vuotiaaksi, erikoismaitoja vain lisukkeeksi.

      Tuttu Terkkari (työskentelee lastenneuvolassa): Erikoismaitoja jugurtteja voi kokeilla varovasti 8kk iästä ja erikoimaitoja 10kk iästä. Kokonaan korvikkeesta voi luopua reilun vuoden iässä, kunhan muista energialisän (ruokaöljyä pari lusikallista päivässä) ja kalkkitabletit, sekä D-vitamiinin. Erikoimaidossa oleva kalkkilisä ja D-vitamiini ei riitä.

      Alergialääkäri: Erikoiskorviketta väh. 1,5v ikään. Erikoismaitoja voi antaa rinnalla 10kk iästä lähtien, mutta korviketta on mentävä 8dl päivässä.

      Allergia astmaliitto (tapasin heidän edustajan messuilla): Antoi aika ympäripyöreän vastauksen, mutta hänen mielestä erikoiskorviketta kannattaa antaa 1,5 vuoden ikään saakka. Muistutti kalsiumlisästä ja energialisästä sen jälkeen, kun erikoikorvike jää pois tai sen antaminen vähenee.

      • näin?

        Kannattaa kokeilla esim punaista viiliä & bulgarian jugurttia -ne sopivat meidän mukelolle, kuten muutkin käsittelemättömät maidot:)


    • allergikon äiti

      Luin justiin joltain asiantuntija sivuilta, että korviketta olisi kuitenkin hyvä jatkaa jossain määrin kaura- tai riisimaidon rinnalla juuri noiden vitamiini ja hivenaineiden vuoksi.

      Käyppä kattomassa vaikka allergia- ja astmaliiton sivuilta, ja laita hakuun maitoallergia.

    • näin meillä

      Meidän tytöllä on maitoallergia epäily. Lääkäri määräsi tytön 6 viikon maidottomalle diéetille,kaurajuoma tai soijajuoma maidon tilalle. Lisäksi calcichew d3 forte purutabletteja kalsiumin ja d-vitamiinin saamisen takaamiseksi,mistään korvikkeesta ei ollut puhettakaan,yleensähän se jo tässä iässä(1v 1kk) on normaalistikin jätetty pois. neuvolasta kannattaa kysyä tietenkin ohjeita:)

    • luomumaitoa...
    • mami777

      meillä juotiin 2-vuotiaaksi asti almiron peptiä ja sen jälkeen siirryttiin riisijuomaan ja sitä juodaan edelleenkin. Maitoa ollaan silloin tällöin kokeiltu , mutta ei sovi edelleenkään ja ikää pian 5-vuotta

    • Raiveli

      Meillä juodaan GoGreen kaurajuomaa (lisäaineeton, ei lisättyjä vitamiineja, paitsi kalsium) sekoitettuna Nutrilon soija-korvikkeeseen suhteessa 50/50. Näin siis 10 kk lähtien, poika nyt 1 v. Allergialääkärin mukaan korviketta on hyvä juottaa 2-vuotiaaseen, jotta varmasti saa tarvittavat vitamiinit. Kaura- ym. juomat eivät ole tarpeeksi ravintorikkaita. Soija- ja kaurajugurtteja alettiin antamaan n. 11 kk iässä.

    • pikkupojan äiti

      Mitä kun lapsi ei suostu juomaan soijajuomaa?
      Lapsi 1v 3 kk ja epäily maitoallergiasta, lääkäri määräsi maidottoman ruokavalion 2 viikon ajalle, kokeeksi.
      Ostin Prismasta Muksu soijajuomaa 1-3 v sekä kahta erilaista soijajuomaa aikuisten hyllystä, sekä riisijuomaa, mitään ei suostu näistä juomaan.
      Vasta toinen päivä menossa, oppiiko kunhan tottuu makuun vai mitä ihmettä jos kieltäytyy kokonaan juomasta, vettäkin juo heikosti, kohta sorrun antamaan maitoa....vihjeitä !!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe