Määritelkää ns. bulkki-olut

Bulkki Hulkki

Siis ärsyttää tämä jatkuva lässytys bulkki, perus-oluista. Missä menee bulkin ja jonkin muun oluen raja? Onko bulkkolut sitä mitä myydään isoissa pakkauksissa? Mikä on "perusolutta"? Miksi BULKKI leimataan huonoksi, halvaksi olueksi? Pelkkiä kysymyksiä, liian vähän vastauksia.

33

6149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Beerhunter!

      Kuin bulkkioluita? On toki, monet ns. pienpanimot ovat kehittäneet hienojakin makuja joita ei ole myynnissä kuin panimoravintoloiden omissa myyntipisteissä. Laitilan kukko-olut on myös yksi kohtalaisen hyvä yrittäjä, mutta ei vielä ole lunastanut lupauksiaan.
      Bulkkioluita sen sijaa ovat suurten panimoiden tuottamat pintahiivaoluet, joista ei ilman etikettiä voi sanoa mikä kalja on kyseessä. No ehkä Karjala ja Lapin Kulta on sieltä kaikkein heikoimmasta päästä.
      Ehkä maailman huonoin olueksi nimetty tuote on amerikkalainen Budweiser, jolla ei taas ole mitään tekemistä alkuperäisen tsekkioluen kanssa.

      • sinulle tuossa

      • Beerhunter!
        sinulle tuossa kirjoitti:

        "Bulkkioluita sen sijaa ovat suurten panimoiden tuottamat pintahiivaoluet, joista ei ilman etikettiä voi sanoa mikä kalja on kyseessä. "

        pieni lapsus?

        http://www.viisitahtea.fi/olutkulttuuri/olutkoulu/3062-pintahiivaoluet

        Yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. Enkä tarkoita Hartwallin tai Sinebrykoffin venäjällä panemia oluita. Suomalaiset oluet (kaljat) ovat nimenomaa pintahiivakäymisellä aikaansaatuja!
        Etenkin Münchenin seuduilla on erinomaisia pikkupanimoita joiden oluita on suorastaan ilo maistella, mutta saksassa onkin maailman tarkimmat säännöt oluen panosta.
        Vaalea sahtimainen Weissbier on allekirjoittaneen suosikki.


      • Brew
        Beerhunter! kirjoitti:

        Yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. Enkä tarkoita Hartwallin tai Sinebrykoffin venäjällä panemia oluita. Suomalaiset oluet (kaljat) ovat nimenomaa pintahiivakäymisellä aikaansaatuja!
        Etenkin Münchenin seuduilla on erinomaisia pikkupanimoita joiden oluita on suorastaan ilo maistella, mutta saksassa onkin maailman tarkimmat säännöt oluen panosta.
        Vaalea sahtimainen Weissbier on allekirjoittaneen suosikki.

        Joo näyttää taas mopo karanneen tai puurot ja vellit menneet sekaisin.

        Kotimaiset bulkki-oluet ovat kaikki pohjahiivaoluita.

        Tässä suora lainaus erään panimon sivuilta jos asia ei tule muuten selväksi. "Lager Yleisnimi pohjahiivaoluille, tulee varastoa tarkoittavasta lager-sanasta. Pohjahiivaoluet on tehty käyttämällä alhaisissa lämpötiloissa. Valtaosa suomalaisista oluista ja tuontioluista kuuluu tähän ryhmään. Esim. Lapin Kulta, Karjala, Foster’s"

        Pinta ja pohjahiivojen merkityksestä selviää siinä vaiheessa kun oppii erottamaan ko juomat toisistaan. Perusidea on se, että pohjahiiva on nopeaan käymiseen ja pintahiiva hitaaseen käymiseen tarkoitettu.

        En tiedä missä ole oluesi maistanut, mutta yksikään Weisse ei ole itselleni tuonut sahtia mieleen. On sahti niin erilaista rakenteeltaan, hiilidioksidi ja alkoholipitoisuudeltaan sekä raaha-aine ja valmistustapa poikkeavat toistaan aika massiivisesti.


      • Beerhunter!
        Brew kirjoitti:

        Joo näyttää taas mopo karanneen tai puurot ja vellit menneet sekaisin.

        Kotimaiset bulkki-oluet ovat kaikki pohjahiivaoluita.

        Tässä suora lainaus erään panimon sivuilta jos asia ei tule muuten selväksi. "Lager Yleisnimi pohjahiivaoluille, tulee varastoa tarkoittavasta lager-sanasta. Pohjahiivaoluet on tehty käyttämällä alhaisissa lämpötiloissa. Valtaosa suomalaisista oluista ja tuontioluista kuuluu tähän ryhmään. Esim. Lapin Kulta, Karjala, Foster’s"

        Pinta ja pohjahiivojen merkityksestä selviää siinä vaiheessa kun oppii erottamaan ko juomat toisistaan. Perusidea on se, että pohjahiiva on nopeaan käymiseen ja pintahiiva hitaaseen käymiseen tarkoitettu.

        En tiedä missä ole oluesi maistanut, mutta yksikään Weisse ei ole itselleni tuonut sahtia mieleen. On sahti niin erilaista rakenteeltaan, hiilidioksidi ja alkoholipitoisuudeltaan sekä raaha-aine ja valmistustapa poikkeavat toistaan aika massiivisesti.

        Eräässä lähellä itävallan rajaa olevassa pienessä saksalaiskylässä ja sen bierstubessa. Olut oli paksua suodattamatonta, sameaa ja toi ensimmäiseksi mieleeni satakuntalaisen sahdin!
        Olen pahoillani, sekoitin ihan ajatuksissani nuo pintahiivat ja pohjahiivat, olet oikeassa.
        Mutta edelleenkin väitän, että kotimaisten isojen panimoiden kaljat (oluet) maistuvat lähes samalle, suuria eroja ei ole yhdessäkään.
        Mieliolueni on tällä hetkellä Velkopopvic dark.


      • _____-----
        Beerhunter! kirjoitti:

        Yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. Enkä tarkoita Hartwallin tai Sinebrykoffin venäjällä panemia oluita. Suomalaiset oluet (kaljat) ovat nimenomaa pintahiivakäymisellä aikaansaatuja!
        Etenkin Münchenin seuduilla on erinomaisia pikkupanimoita joiden oluita on suorastaan ilo maistella, mutta saksassa onkin maailman tarkimmat säännöt oluen panosta.
        Vaalea sahtimainen Weissbier on allekirjoittaneen suosikki.

        "Kerro sinä vuorostasi yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. "
        Sinebrychoff Porter.

        Suosittelen kaikkia oluenystäviä aloittamaan tärkkelysolutboikotin! Itse en osta muuta kuin "täysmallasoluena" myytävää olutta suomilagereista jos/kun halpaa arkijuomaa tahdon. Yleensä tulee kyllä käytyä "Aseveljen Siwassa" hakemassa Reinheitsgebotin mukaan valmistettua tavaraa halvemmalla kuin suomalaiset mallaskiljut.


      • gretsch_fan
        _____----- kirjoitti:

        "Kerro sinä vuorostasi yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. "
        Sinebrychoff Porter.

        Suosittelen kaikkia oluenystäviä aloittamaan tärkkelysolutboikotin! Itse en osta muuta kuin "täysmallasoluena" myytävää olutta suomilagereista jos/kun halpaa arkijuomaa tahdon. Yleensä tulee kyllä käytyä "Aseveljen Siwassa" hakemassa Reinheitsgebotin mukaan valmistettua tavaraa halvemmalla kuin suomalaiset mallaskiljut.

        Itsekin olen tässä aloittanut tärkkelysolutboikotin jo aikapäiviä sitten. Mikään ehdoton boikotti ei ole, sillä oluen vuoksi on turha lähteä ristiretkelle. Mutta suomalaisia bulkkioluita ostan vain

        vaihtoehto a: muuta ei ole saatavilla tai erikoisemmat on hinnoteltu yläkanttiin

        vaihtoehto b: joskus ostan yksittäisinä pulloina/tölkkeinä suomalaista bulkkiolutta ja kerron ratebeerissa tai olutoppaassa mitä mieltä kotimaisesta bulkkioluesta olen. Asiallisesti kuitenkin.


      • Anonyymi
        _____----- kirjoitti:

        "Kerro sinä vuorostasi yksikin suomalaispanimoiden panema kansainvälisesti arvostettu olut. "
        Sinebrychoff Porter.

        Suosittelen kaikkia oluenystäviä aloittamaan tärkkelysolutboikotin! Itse en osta muuta kuin "täysmallasoluena" myytävää olutta suomilagereista jos/kun halpaa arkijuomaa tahdon. Yleensä tulee kyllä käytyä "Aseveljen Siwassa" hakemassa Reinheitsgebotin mukaan valmistettua tavaraa halvemmalla kuin suomalaiset mallaskiljut.

        Tornion Panimon Lager ja Red Ale.


    • Brew

      Bulkki olut on nimenomaan olut jota tuotetaan valtavia määriä ainoat kriteerit lienee halpa ja mahdollisimman nopeasti tuotettu litku. Bulkki leimataan huonoksi koska se on huonoa - toisaalta näyttää kelpaavan yllättävän monelle.

      Kotimainen VTT kehitti 1980-luvulla menetelmän, joka perustuu nopeutettuun varastokäymisen. Tästä se alamäki on jatkunut, pikahiivat, ohratärkkelys korvaa suuren osan mallastetusta ohrasta ym tuotekehitystä. Valitettavasti tässäkin on se kääntäpuoli, että hyvää ei saa hätäilemällä.

      • gweg4w g4w

        "Bulkki leimataan huonoksi koska se on huonoa - toisaalta näyttää kelpaavan yllättävän monelle."

        En nyt välttämättä sanoisi huono. Arkipäiväinen olisi ehkä parempi sana. Vähän niinkuin harmaa Toyota Corolla 5D. Ei säväytä juuri suuntaan tai toiseen, mutta silti menee kaupaksi ja menestyy testeissä (maksetuissa mainoksissa) koska tuote on tehty miellyttämään kaikkia muttei ketään erityisesti.


      • Porop55
        gweg4w g4w kirjoitti:

        "Bulkki leimataan huonoksi koska se on huonoa - toisaalta näyttää kelpaavan yllättävän monelle."

        En nyt välttämättä sanoisi huono. Arkipäiväinen olisi ehkä parempi sana. Vähän niinkuin harmaa Toyota Corolla 5D. Ei säväytä juuri suuntaan tai toiseen, mutta silti menee kaupaksi ja menestyy testeissä (maksetuissa mainoksissa) koska tuote on tehty miellyttämään kaikkia muttei ketään erityisesti.

        Toyota on nykypäivänä laadukas ajoneuvo joka kilpailee tasavertaisesti Skodien ja muiden suosikkien ryhmässä. Eroja ajettavuudessa ja varustelussa ei ole. Siksi Toytotan vertaaminen halvalla tehtyyn kännintuottajaan ontuu. Kyllä se suomalainen bulkkilager on tehty pitämään lähiön syrjäytynyt perusreiska tasaisessa kännissä pienellä rahalla.


    • gretsch_fan

      Tarkoittaa näitä suurten panimoiden vaaleita peruslagereita, joita myös monipakkauksissa myydään kuten aloituksessasi mainitsit. Jos rajataan otos kotimaisiin kaljoihin niin esimerkiksi etikettiä katsomalla selviää. Oikean oluen valmistusaineet ovat vesi, maltaat, humala ja hiiva. Bulkkikaljassa osa maltaista on korvattu tärkkelyksellä ja valmiiseen litkuun lisätään E-koodillisia lisäaineita. Bulkkilagerissa on myös niukka humalointi.

      Eli bulkkilagerin tarkoitus on tuottaa halvoilla menetelmillä riittävän iso kate ja saada tuote mahdollisimman
      neutraaliksi ts. helposti juotavaksi. Liian "haastava" olut ei mene kaupaksi ja täysmaltainen olut täyttääkin paremmin, joten sitä ei saa myytyäkään montaa tuopillista peräjälkeen.

    • grammissss

      Substantiivi
      bulkki

      1. tavara, joka myydään tukuittain, ilman myyntipakkauksia tai irtotavarana, (arkisesti) huonolaatuinen tavara
      2. paperin ominaistilavuus

      Substantiivi
      olut (43)

      viljasta, tavallisesti ohrasta, käyttämällä valmistettu alkoholijuoma.

      Haettu osoitteesta http://fi.wiktionary.org/wiki/

    • gty35yb5e

      Mielestäni hyvä kuvaus bulkkioluelle on: Bulkkiolut on sitä mitä saat kun kerrot tiskin takana seisovalle henkilölle "Yksi olut kiitos" tai "Pitkä kolmonen".

    • 5687568

      Mikä vittu on bulkkiolut? Ihan outo sana. Onko tuo väärinkirjoitettu tölkkiolut? Anyway... vain assburgerit hifistelevät erikoisoluidensa makuja.

      • fakkiburger

        Jos ei tajuu, kannatta pitää naama kiinni. Olut on nautintoaine jonka pitää myös maistua joltain muuta kuin "tunturipuron" vedeltä.

        Osalle riittää, että sitä saa mahan ja pään täydeltä, osa vaatii makua ja laatua.


    • fakkiburger

      Jos ei tajuu, kannatta pitää naama kiinni. Olut on nautintoaine jonka pitää myös maistua joltain muuta kuin "tunturipuron" vedeltä.

      Osalle riittää, että sitä saa mahan ja pään täydeltä, osa vaatii makua ja laatua.

      • Eimikäänhesanituhippu

        Makunsa kullakin perus bulkki lager on hyvää


      • fuckingclosetowater
        Eimikäänhesanituhippu kirjoitti:

        Makunsa kullakin perus bulkki lager on hyvää

        Perus bulkki ei paljon maistu miltään, eli muistuttaa pitkälti kanootissa nussimista ts. fucking close to water. Juon itekkin bulkkia vähän aina sillon tällön, mutta ei se kyllä hyvää ole, joskaan ei pahaakaan. Mautonta lähinnä, vähän kuin aikuisten kuplavettä,


      • Anonyymi
        Eimikäänhesanituhippu kirjoitti:

        Makunsa kullakin perus bulkki lager on hyvää

        kaljaa


    • mäsäyttäjä

      Oletteko maistaneet tummia eli mämmioluita

    • plkkkki

      Pülkki oluissa yleensä on käytetty Tärkkelystä , yms mikä ei kuulu olueeen..

      • Mikkeller_Black_Hole

        No oikeastaan olueen voi kuulua vaikka mitä, mutta toki tärkkelyksen lisääminen tässä tapauksessa johtuu vain siitä, että halutaan käyttää halvempia ja huonompia raaka-aineita jotta kate olisi suurempi. Reinheitsgebot ei onneksi diktatoi oluen valmistusta globaalisti, koska muutoin olisi moni hieno olut jäänyt syntymättä.


    • fuckingclosetowater

      Bulkkia ovat ne mitä tehdään suuria määriä ja pyritään miellyttämään vähän kaikkia. Eli suht. alhainen hinta, laimea juuri ketään ärsytämätön maku ja paljon mainontaa = bulkkia.

    • TotuusSattuu

      bulkkiolut on sitä paskaa jota ei kannata juoda.

    • touko22

      Kaikki oluet ovat bulkkia ja se on fakta. Niin isoissa olutpanimoissa kuin paskasissa autotallipanimoissa kaikki raaka-aineet (maltaat, hiivat, humalat yms. ) tulevat samoilta toimittajilta. Isoissa (oikeissa) panimoissa on tuotantohygienia kohdillaan. Pienissa likaisissa autotallipanimoissa (esim. turkulainen radbrew) likaiset ja siivottoman kuvatukset häärivät avonaisten kaljasaavien ympärillä. Hyi olkoon. Itse juon ainoastaa isojen panimoiden laatutuotteita, juokaa tekin.

      • KaikkeaEiVainVoi

        Höpö höpö ja hanki elämä. Bulkki ja pienpanimo ovat toistensa vastakohdat. Radbrew ei tule Turusta vaan Kaarinasta ja he panevat loistavaa olutta.


      • aloha-puksu

        Sinä tyttö et edes tiedä mitä olut on. Koff, karjala, karhu jne. ? Nyt oli puhetta oluesta, eikä tynnyrinpesuvesistä.


    • Jeppepåberget

      Pyrin juoda 5.8 tai vahvempaa, bulkki tai ei, eikä sen 3-4 jälkeen maku pahemmin haitaa :D

    • Anonyymi

      Pirkka, Lidl kotimainen olut (punainen), koffi nykyään. Koff oli ennen todella maukas olut. Nykyään maistuu laimennetulta. Hirveää kamaa. Sitä joidenkin kauppojen halvinta niin mitä voi olettaa?
      Esim. Itse tykkään tuosta Lidl oluesta (punainen tölkki)
      Kai tuo on suhteellinen käsite. Karhu, Keisari, ylipäätään vähän ne kalliimmat oluet ei ole mulle bulkkia.
      Jokainen määrittelee itse. Toisille vain ne erikoisimmat oluet eivät ole bulkkia.

    • Itse pidän enemmän tummemmista oluista, jopa ihan tummista kuten esim. stout-laatuisista. Toki joskus saattaa ennä joku vaalea lagerkin kuten esim. Sandels, mutta esim. Karhu on itsestäni liian pistävä. Monesti näitä Karhua, Karjalaa, Olvia yms. suosivat ihmiset, jotka haluavat juoda mahdollisimman monta oluttölkkiä välittämättä oluen mausta ja myös jos haluaa ottaa ensin pienet pohjat ja lähteä sitte baariin.

    • Anonyymi

      Onhan se eräällä tavalla kuvaava sana: jos jotakin perusjuttua tehdään iso määrä niin silloinhan puhutaan bulkista, myös muuten kuin oluen kohdalla. Mutta toisaalta olen myös sitä mieltä että bulkista puhumisessa on myös aavistus snobismia. Pienpanimo ja vaikeampia olutmakuja (savustettumämmiporter esimerkkinä) diggailevat katsovat vähän nenänvartta pitkin joiden mielestä perushelppo vaalea olut hyvää.

    • Anonyymi

      Mielestäni hapla olut ei ole yhtä kuin Bulkki olut. Bulkki olut on yksinkertaisesti Olut joka ei ole erityisen hyvää, muttei niin pahakaan, jota kuitenkin voi juoda kun parempaa ei ole tarjolla.

      Vaikkapa suosituin bulkki olut perus Karhu.

      Esimerkiksi Bernard Amber Lager on ruotsissa halvempaa kuin Karhu ja Bernard kaukana bulkista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe