Naispappeudesta

kiukai

Viime sunnuntaina olimme kenttätyössä hyvä päivä muuten, kunnes menimme erääseen taloon jossa melko pian talon isäntä teki meille selväksi, että hän ei usko mihinkään Jumalaan vaan kehitysoppiin ja hyvin voimakkaasti hän puolusti näkemyksiään. Mikään todistuksen sana meiltä ei häneen vaikuttanut joten melko pian katsoimme parhaaksi lopettaa hedelmättömän keskustelu ja vaihtaa osoitetta.

Kun olimme jo ovella poistumassa mies vielä korotti vähän ääntää jälkeemme ja sanoi "Hän ei vähääkään ymmärrä niitä jotka vastustavat naispappeutta"!

Kaksi asiaa pysäytti minut tuohon tuohon kommenttiin. Mitä väliä tuolle täysin jumalattomalle miehelle on sillä kuka siellä kirkossa on pappina, juurihan hän oli tehnyt meille selväksi suhteensa koko kristinuskoon ja Jumalaan?

Ja kuinka hän tiesi sen sanoa juuri meille hän ei mitenkään voinut tietää, että olimme juuri edellisenä päivänä osallistuneet erääseen paneelikeskusteluun kyseisestä aiheesta. Olimme joutuneet puolustamaan siellä Raamatussa 1. Tim. 2-3 luvussa olevaa ohjetta jonka mukaan nainen ei voi toimia seurakunnan johtajana?

Uskon henkilökotoisesti hyvin vakaasti siihen ettei tuo mies sattumalatta ripittänyt meitä naispappeus asiasta, vaan pimeyden henkivallat olivat mukana innoittamassa häntä ja purkivat paineitaan meitä kohtaan tuon jumalattoman miehen kautta.

Naispappeus ei todellakaan tule Raamatusta. Jeesus otti naisia opetuslapsikseen ja antoi heille oman tärkeän paikan ja tehtävät seurakunnassa, mutta yhtään naista hän ei valinnut apostolien joukkoon. Jeesus antoi niin selvän valintaohjeen seurakunnanjohtajasta apostoli Paavalin kautta ettei siitä voi erehtyä. Siksi ei ole ollenkaan liioiteltua sanoa, että naispappeus on rehellisyyskysymys.

23

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjestys olla pitää

      Hän ei ollut ehkä paremmin tutustunut Raamattuun, kun ei ymmärtänyt niitä jotka vastustavat naispappeutta.
      Oli hänen lihallinen kommenttinsa "ettei vähääkään ymmärrä niitä, jotka vastustavat naispapeutta". Hänelle oli samantekevää kuka puhuu ja pappeilee.

      Raamatussa kuitenkaan ei anneta naisille oikeutta toimia pastoreina.

    • f11f

      Kyllä SDA:n miesjohdolle naisten maksamat kymmenykset ja testamentit kelpaavat. Muuten suut pitää pitää supussa.
      Liike-elämässä laskutus on avainsana, joka risauksesta pitää naputella koneella.
      A-kirkko on omaa luokkaansa: Kun on syntinen olo, siihen auttaa kukkaron leväyttäminen. Kolikot voi jättää pesämunaksi.

      • häpeällistä on

        Jumala ei pidä epäjärjestyksestä seurakunnassa, siksi on parempi, että naiset ovat mieluummin vaiti.

        Nykyäänkin on vallalla suuri epäjärjestys, ja rauha pois ja kaikenlaiset kiistetelyt kaiken aikaa, koska naiset haluavat pappeilla.


      • suut supussa !

        Parempi naisilla suut supussa. Kynäähän naisetkin voi käyttää ja kirjoitella, niinkuin näilläkin palstoilla. Raamattu tunnilla voi nainenkin vastailla miesten tekemiin kysymyksiin, mutta pääksi päsmäriksi ei käy nainen.


      • miehet herätkää
        suut supussa ! kirjoitti:

        Parempi naisilla suut supussa. Kynäähän naisetkin voi käyttää ja kirjoitella, niinkuin näilläkin palstoilla. Raamattu tunnilla voi nainenkin vastailla miesten tekemiin kysymyksiin, mutta pääksi päsmäriksi ei käy nainen.

        Miesten tulisi ottaa ohjat käsiinsä, eikä päästää naisia pastoreiksi. Miesten otteet ovat nykyään höltyneet naisiin nähden.


    • alex-kasi

      Jumalan loi naisen miehelle avuksi ja siksi on mies ensi sijassa vastuussa ihmisen kääntymisestä pois Jumalasta.

      Miestä ei petetty, sanoo Raamattu vaan nainen petettiin ja siksi mies tekikin rikkomuksensa Jumalan tahtoa vastaan TIETEN TAHTOEN, joskus tuntuu siltä että miehet eivät halua tajuta tätä vaan syyttävät jotenkin enemmän naista syntiinlankeemuksestaan. Raamattu kertoo kuinka Jumala sanoi miehelle että "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsinSINUA sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa SINUN TÄHTESI.”

      Jumala oli varoittanut >Aadamia< syömästä hyvän ja pahan tiedon puusta, ei Eevaa - jonka käärme valitsi Eevan "Ei ette te kuole" valheensa kohteeksi.

      Se että miehellä on pappeus tarkoittaa ensi sijaisesti vain sitä, että Jumala EI MUUTA JÄRJESTYSTÄÄN vain siksi että saatana sai käännytetyksi niin miehen kuin naisenkin pois Luojastaan.

      Näin on miehellä oma ja naisella oma HYVÄ paikkansa Jumalan järjrstyksessä, mutta VAIN elettäessä Jumalan TAHDOSSA - EI SITEN kuin maailma ajattelee (eli tahtoo) .. Me miehet unohdamme niin helposti , että tarkoitus ei ole että käyttäytyisimme vaimojamme kohtaan tämän maailman arvojen mukaan ...vaan Jumalan tahdon mukaan, Jumalan arvojen mukaan.

      Raamattu sanoo Jumalan tahdosta:
      Ja olkaa toinen TOISILLENNE ALAMAISET ... Kristuksen pelossa.

      Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset NIINKUIN Herralle; (siis ei milleen macho kulttuurin sokaisemalle miehelle joka luulee saaneensa vallan naisen yli .. vaan niinkuin HERRALLE) sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin VAPAHTAJA.

      Mutta NIINKUIN SEURAKUNTA ON KRISTUKSELLE ALAMAINEN, niin OLKOOT VAIMOTKIN MIEHILLENSÄ KAIKESSA ALAMAISET. (Mikä luonnollisesti tarkoittaa että jokainen seuraa Kristusta)

      Miehet,
      Rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä, että hän sen pyhittäisi, puhdistaen sen, vedellä pesten, sanan kautta, saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteeton.
      Samalla tavoin tulee myös miesten RAKASTAA VAIMOJANSA niinkuin omia ruumiitaan; joka rakastaa vaimoansa, hän rakastaa itseänsä.

      (Siis:
      RAKASTAKAA vaimojanne, NIINKUIN KRISTUSKIN RAKASTI seurakuntaa ja antoi ITSENSÄ ALTTIIKSI sen edestä
      Siis samalla tavalla tulee miehen antaa itsensä alttiiksi vaimonsa edestä Kristuksessa…
      EI ole tarkoitus että vaimo panisi itsensä alttiiksi samalla tavalla – se ei ole Jumalan järjestys, meillä on omat tehtävämme - mutta Jumalan tahto on "olkaa toisillenne alamaiset KRISTUKSESSA" ..)..

      Sillä eihän kukaan koskaan ole vihannut omaa lihaansa, vaan hän ravitsee ja vaalii sitä, niinkuin Kristuskin seurakuntaa, sillä me olemme HÄNEN RUUMIINSA JÄSENIÄ.

      "Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat YHDEKSI LIHAKSI."

      TÄMÄ SALAISUUS ON SUURI; MINÄ TARKOITAN KRISTUSTA JA SEURAKUNTAA.

      Mutta myös teistä kukin kohdaltaan rakastakoon vaimoaan niinkuin itseänsä; mutta vaimo kunnioittakoon miestänsä.
      ---

      Helpoimmin ymmärtää asian silloin kun Jeesus Kristus on perheen pää ja Jumalan tahto saa vallita niin miehen kuin naisenkin elämässä.

      alex

      • johtajana advareille

        Eiköhän sovita näin että NAINEN perheen PÄÄ.
        Samoin myös NAINEN olkoon hyvällä halulla SRK:n PÄÄNÄ.
        Ilman naisprofeettaa ja hänen kuoltuaan hänen säätiöimistään adventismia ei olisi syntynytkään.


      • alex-kasi
        johtajana advareille kirjoitti:

        Eiköhän sovita näin että NAINEN perheen PÄÄ.
        Samoin myös NAINEN olkoon hyvällä halulla SRK:n PÄÄNÄ.
        Ilman naisprofeettaa ja hänen kuoltuaan hänen säätiöimistään adventismia ei olisi syntynytkään.

        Pitäisikö Jumalan muuttaa tahtoaan vain siksi että ihmiset elävät niinkuin tekevät - kaukana oikeudenmukaisuudesta ja rakkaudesta.

        Jos ihmiset ottavat tämän maailman ohjeet elämänsä ohjeiksi niin silloin voi tietysti tehdä kuinka vain, kaikkein pahinta on kuitenkin se että ensin sekoitetaan Jumalan ja ihmisen tahto ja kun elämä menee kuusikkoon, syytetään Jumalaa.. Sama näissä naisten tärkeys asioissa - kun machokultuurin sokaimat miehet ajattelevat omalla tavallaan .. että miehellä on valta naisten yli ja tuntevat olevansa "valtiaita" -- ja muutamat jopa väittävät että se on Jumalan tahtoa.. ja ottavat todisteeksi että miehen osa on pappeus..

        Kyllä nainen saa opettaa ihmisille Jumalan sanaa - ja pitääkin - mutta pappeus on miehen työ - sanoo juuri se Jumalan Sana, mutta se joka ei usko Raamattuun voi tietysti olla uskomatta, Jumala ei ketään pakota.

        Sinulle vähän mietittävää - voiko ketään pakottaa vapaaehtoisuuteen?
        Voiko ketään pakotta rakastamaan?

        alex


    • HÖH!

      siis jokainen rehellinen teologi, joka hyväksyy naispappeuden, ja ymmärtää Paavalin tekstin merkityksen toisin kuin sinä, onkin vain valehteleva, epärehellinen lurjus, josta pitää hankkiutua eroon, niinkö?

      • rehellisyyttä peliin

        Jos teologi on rehellinen, niin hän ymmärtää, että eihän nainen voi mieheksi muuttua ja olla paappi.


      • !!??!!
        rehellisyyttä peliin kirjoitti:

        Jos teologi on rehellinen, niin hän ymmärtää, että eihän nainen voi mieheksi muuttua ja olla paappi.

        rehellinen, hän tietää, ettei ole miespappiakaan uudessa liitossa.


      • ei oooo pappeja !
        !!??!! kirjoitti:

        rehellinen, hän tietää, ettei ole miespappiakaan uudessa liitossa.

        Ei joo pappeja. Kasteet ja hautaansiunaamiset voi suorittaa kunkin perheen omat jäsenet. Ei oo pappeja ei oooo.


      • pohdiskelija...
        ei oooo pappeja ! kirjoitti:

        Ei joo pappeja. Kasteet ja hautaansiunaamiset voi suorittaa kunkin perheen omat jäsenet. Ei oo pappeja ei oooo.

        Eikös niin, että papit kuuluu menneisyyteen. Kirkot ovat tyhjillään kun ei ole enää pappeja. Tutkitaan itsenäisesti raamatun sanaa, kirjoitellaan ja pohdiskellaan eriäviä mielipiteitä itsenäisesti.


    • Naispappeus kuului tuohon samaan Jumalan vastaisuuteen, mihin tuon miehen evoluutiousko ja epäuskokin.

      • vääryys poistukoon

        Ei siunata naispastoreita, eihän vääryyttä tule siunata, joka on vastoin evankeliumin julistusta. Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies.


      • !!!!!!..

        Totuudessa vaeltava nainen sopii kyllä lasten opettajaksi, mutta ei nainen, jolla on pastorin virka.


      • pyhäkoulupoika
        !!!!!!.. kirjoitti:

        Totuudessa vaeltava nainen sopii kyllä lasten opettajaksi, mutta ei nainen, jolla on pastorin virka.

        "Totuudessa vaeltava nainen sopii kyllä lasten opettajaksi,
        mutta ei nainen, jolla on pastorin virka. "

        Kun kiistellään opettamisesta, niin nainenhan parahiten sopii aikuistakin opettamaan,
        játkamaan sitä minkä pyhäkoulunopettajana aloitti. Työ täytyy saattaa loppuun.
        On hämmästyttävää jos miestä ja naista pappina erottaa .. ei muu kuin liperit.
        Nainen on aina saanut olla seurakuntalehtori eli vain pastoraalitutkinnon suomat
        liperit on jäänyt saamatta. Vain tekstiilinkappale on erottanut aikaisemmin, nyt
        nainen on pappi, piispa .. arkkipiispa ehkä huomispäivän maailmassa.

        pappi

        http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=100&t=&a=3561

        piispa

        http://www.helsinginhiippakunta.evl.fi/piispa/

        Kuka ensimmäinen suomalainen arkkippiispanainen?


      • väärin mikä väärin
        pyhäkoulupoika kirjoitti:

        "Totuudessa vaeltava nainen sopii kyllä lasten opettajaksi,
        mutta ei nainen, jolla on pastorin virka. "

        Kun kiistellään opettamisesta, niin nainenhan parahiten sopii aikuistakin opettamaan,
        játkamaan sitä minkä pyhäkoulunopettajana aloitti. Työ täytyy saattaa loppuun.
        On hämmästyttävää jos miestä ja naista pappina erottaa .. ei muu kuin liperit.
        Nainen on aina saanut olla seurakuntalehtori eli vain pastoraalitutkinnon suomat
        liperit on jäänyt saamatta. Vain tekstiilinkappale on erottanut aikaisemmin, nyt
        nainen on pappi, piispa .. arkkipiispa ehkä huomispäivän maailmassa.

        pappi

        http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=100&t=&a=3561

        piispa

        http://www.helsinginhiippakunta.evl.fi/piispa/

        Kuka ensimmäinen suomalainen arkkippiispanainen?

        Naispastorit eivät käy lastenopettajiksi sen kummemmin kuin aikuistenkaan. He antavat vääristyneen kuvan Raamatun opetuksesta koska raamattu ei tunne naispastoriutta. Lapset johdetaan harhaan jo pienestä pitäen naispastorien voimin.


      • !!??!!
        vääryys poistukoon kirjoitti:

        Ei siunata naispastoreita, eihän vääryyttä tule siunata, joka on vastoin evankeliumin julistusta. Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies.

        lukematta, miten asia on...

        kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies, joo.
        mutta kun seurakuntapalvelijankin tulee olla yhden vaimon mies ja silti Paavali kiittelee roomalaiskirjeessä NAISTA, joka on seurakuntapalvelija.

        siis "yhden vaimon mies" EI TARKOITA "vain ja ainoastaan mies"


      • !!??!!
        väärin mikä väärin kirjoitti:

        Naispastorit eivät käy lastenopettajiksi sen kummemmin kuin aikuistenkaan. He antavat vääristyneen kuvan Raamatun opetuksesta koska raamattu ei tunne naispastoriutta. Lapset johdetaan harhaan jo pienestä pitäen naispastorien voimin.

        Raamatussa ei missään sanota, että nainen ei voi toimia pastorin tehtävässä. Eikä siellä sanota missään, että mies toimii pastorin tehtävässä. Ainoa kerta, kun sana pastori siellä esiintyy (paimen), niin se ARMOLAHJOJEN LISTASSA.


      • lapin akka
        !!??!! kirjoitti:

        Raamatussa ei missään sanota, että nainen ei voi toimia pastorin tehtävässä. Eikä siellä sanota missään, että mies toimii pastorin tehtävässä. Ainoa kerta, kun sana pastori siellä esiintyy (paimen), niin se ARMOLAHJOJEN LISTASSA.

        patjan ja miehensä väliin.
        Se on ollut naisen tehtävänä kautta maailman historian.


      • aina vain hervemmass
        !!??!! kirjoitti:

        Raamatussa ei missään sanota, että nainen ei voi toimia pastorin tehtävässä. Eikä siellä sanota missään, että mies toimii pastorin tehtävässä. Ainoa kerta, kun sana pastori siellä esiintyy (paimen), niin se ARMOLAHJOJEN LISTASSA.

        Vielä löytyy niitäkin miehiä, vaikkakin harvemmassa, joille ei nainen voi pastorina paapattaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe