Kelan vammaistuesta

jeppeee-82

Hei! Täällä on varmaan ihmisiä, jotka ovat täyttäneet kelan tukihakemuksen lapsen allergioiden vuoksi. Meillä vilja-ja maitoallergiat. Mikä on kyseinen lomake, onko se kelan sivulla oleva EV258 lomake, "alle16 vuotiaan vammaistukihakemus". Kuulostaa niin hurjilta ne kysymykset ja luulisi allergioita sairastaville olevan eri lomake.

2

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kela kellallaan

      Juuri tuo on oikea lomake. Liitteenähän tulee olla lääkärin lausunto. Mutta siitä huolimatta JOKA KOHTA KANNATTAA TÄYTTÄÄ erityisesti kuvaillen mitä vaivaa tai lisätyötä allergia teillä vanhemmilla teetää. Tukia on rajattu ja vähennetty tukea saavien määrää.
      Ja vaikkei lapselta oireilu häviä, joka vuosi pitää täyttää se lomake uudestaan. Kela lähettää uuden lomakkeen n. 2 kk ennen tuen päättymistä. Mutta käsittelyaika on kuukausia, joten raha katkeaa, sen saa tosin taannehtivasti.

      Meillä on lapsella monimuotoinen, parantumaton, ennustamattomasti etenevä sairaus. Silti joka vuosi samat laput. Se on käytäntönä aina. Ja soittivat vielä Kelalta ekana vuonna kotiin, että luettiin ääneen perusteluita. Kurjaa on, että meillä lääkitys, joka maksaa 300 euroa kuukausittain. Siitä ei saa Kelan korvausta lainkaan. Tukiraha menee siis aina apteekkiin, eikä riitäkään.

      Tsemppiä lomakkeen täyttelyyn, siitä tulee "työilta"

      • yhdenäiti

        Meillä on poika sairastanut 15 vuotta ruoka-aineallergioita, lisäksi infektioastma ja kaiken kosmeettisen haitan päälle vielä pälvikalju ihan universalis muodossa... ja tukea on saatu, kymmenen vuotta sitten vielä saatiin keskimmäistä tukea, sit tuli aina puoli vuotta kerralla jonkin aikaa. Sitten tuli jotain muutoksia, kun astma ei vaatinut tarpeeksi lääkitystä, tuki katkes kokonaan. Nyt kun 14v aloitti valohoidossa, tukea sai taas pienimmän määrän sen aikaa kun hoidot kesti.
        Tää allergisten osalta mättää ja pahasti, kuitenkin sairauden jokapäiväinen hoito vaatii rahaa ja erityista hoitoa, kela ei laske sitä miksikään ainakaan meidän kohdalla. Monesti tekee mieli viedä lapsi sinne päättäjän tiskille ja sanoa että katsoppa, onko tämä lapsi mielestäsi ihan terve.. tai pyytää päättäjä kotiin seuraamaan jokapäivästä arkea, näkisi mitä kaikkea se pitää sisällään. Meilläkin on noi allergiat pysyneet loppujen lopuksi aika mysteerinä, lukuisista verikokeista huolimatta mitään selkeää linjaa ei koskaan ole ollut, ihan koti kokeiluilla selvitelty mikä sopii.
        Sit kuitenkin saan toisesta, käytöshäiriöiseksi diagnosoidusta lapsesta korotettua tukea, toki otan sen riemulla vastaan mutta mielestäni se kuuluisi ennemmin allergiselle.
        Näin se menee, kela on selittämättömien sotkujen viidakko..
        Tosiaan kannattaa runoilla kunnolla niihin lisätietoja-kohtiin, ihan joka rasvauskerran, vaivannäön pyykinpesun suhteen, mitä ikinä keksit.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe